De Warmste Week bij Eén

 7 december 2021 -  In de eerste week vakantie wordt het scherm al gevuld met warmte: op 18 december geven Eén, Studio Brussel en MNM het startschot van De Warmste Week.

Optreden Ed Sheeran

In de eerste week vakantie wordt het scherm al gevuld met warmte: op 18 december geven Eén, Studio Brussel en MNM het startschot van De Warmste Week. Geniet van een unieke showcase van Ed Sheeran, Switch mee met Adriaan Van den Hoof voor het goede doel, en ontdek mooie verhalen in het nieuwe First dates teens op Eén en VRT NU. De Warmste Week wordt op vrijdagavond 24 december feestelijk afgesloten met een slotmoment op Eén, StuBru en MNM.

De Warmste Week kick-off en slotshow

Siska Schoeters

De Warmste Week gaat door in een 100% coronaveilige editie. Alle nog geplande indoor publieksevenementen in Mechelen worden geannuleerd, maar de solidariteitsactie van de VRT gaat onverminderd door om dit jaar 200 projecten binnen het thema 'Kunnen zijn wie je bent' te steunen.

In De Warmste Week kick-off, op zaterdagochtend 18 december, geeft Siska Schoeters samen met haar collega's van Studio Brussel en MNM live het startschot van De Warmste Week. Ze blikt vooruit op de week en praat met verschillende mensen over de acties die georganiseerd worden.

Tijdens De Warmste Week slotshow op vrijdagavond 24 december blikt Siska Schoeters terug op een schitterende Warmste Week. Welke acties werden er allemaal door Vlamingen georganiseerd voor het goede doel? Voor welke projecten deden we het allemaal, en voor wie heeft deze Warmste Week écht het verschil gemaakt? Het eindbedrag wordt bekend gemaakt, en er lopen ook een aantal bekende gasten langs.

De Warmste Week kick-off: op zaterdag 18 december om 08.00 uur.

De Warmste Week slotshow: op vrijdag 24 december om 17.00 uur.

Ed Sheeran Special voor De Warmste Week

Ed Sheeran

Op zondagavond 19 december is het volop genieten: dan zendt Eén een bijzonder, muzikaal programma voor De Warmste Week uit: gastvrouw Siska Schoeters ontvangt de sympathieke wereldster Ed Sheeran, die een unieke showcase voor het goede doel brengt. Geniet van deze bijzondere show in warme en intieme setting, vol wereldhits als Shape of you en Thinking out loud, en nummers uit zijn nieuwste plaat ‘=’ (Equals) zoals Shivers en Overpass graffiti.

Daarnaast gaat Ed in gesprek met zijn aanwezige fans rond het thema van De Warmste Week: kunnen zijn wie je bent. Een thema dat Ed zelf ook nauw aan het hart ligt. Mensen uit het publiek delen hun eigen verhaal hierover, en ook Ed zelf deelt met Siska waarom dit zo belangrijk is. Ed verrast bij het optreden ook enkele fans, zoals Charlotte: zij kwam door een skiongeval in een rolstoel terecht, maar bleef dankzij de muziek van Ed moed houden. Of Dries en zijn ex-vriendin Elien, die nog steeds vrienden zijn ondanks hun breuk. Samen dragen zij het liedje Happier van Ed in hun hart.

Met zijn showcase trapte Ed in oktober De Warmste Week officieel af. Met de actie zamelden hij en zijn fans meteen 108.429 euro in voor het goede doel, en gaven het startschot voor de solidariteitsactie waarbij Vlaanderen geld inzamelt om projecten te steunen die drempels wegnemen of vleugels geven aan mensen zodat iedereen kan zijn wie die is.

Ed Sheeran Special voor De Warmste Week: op zondag 19 december om 21.35 uur op Eén.

Nieuwe reeks Taboe

Philippe Geubels en gasten © VRT - Frank Temmerman

Vanaf 26 december brengt Eén het gloednieuwe en langverwachte seizoen van Taboe met Philippe Geubels. In Taboe wil Philippe Geubels lachen om mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen. Maar dat doet hij uiteraard niet zonder uitgebreid vooronderzoek. Onder het motto “je leert elkaar het beste kennen op vakantie”, nodigt Philippe elke week zijn gasten uit in een vakantiehuis in de Ardennen. Philippe luistert naar hun verhalen, verkent samen met hen de wijde omgeving en leert hen vooral echt goed kennen.

Daar blijft het niet bij: ook humor is een belangrijk deel van Taboe. Philippe brengt een comedy-set in Arenberg over het bewuste thema. Uiteraard zitten zijn nieuwe vrienden prominent op de eerste rij en genieten ze samen met gelijkgestemden van de show.  Regisseuse Kat Steppe drukte opnieuw haar stempel op de reeks met haar innemende stijl en prachtige beelden.

Taboe: vanaf 26 december elke zondag om 20.05 uur op Eén.

Blokken voor De Warmste Week

Ben Crabbé

Tijdens De Warmste Week brengt Ben Crabbé een speciale editie van Blokken. Vijf dagen lang spelen de kandidaten niet enkel voor zichzelf, maar ook ten voordele van De Warmste Week. Als de kandidaten in het finalespel het woord juist raden, gaat het winstbedrag niet enkel naar hun portemonnee, maar gaat er daarbovenop 1.000 euro naar de projecten van De Warmste Week.

Blokken voor De Warmste Week: van maandag 20 tem vrijdag 24 december om 18.30 uur op Eén.

Switch

Adriaan Van Den Hoof

Switch, de quiz zonder punten, ontwaakt voor het eerst uit zijn winterslaap. Adriaan Van den Hoof trekt zijn beste kersttrui aan om tijdens de feestdagen te Switchen. Hij ontvangt drie weken lang telkens vijf bekende Vlamingen die elkaar het vuur aan de schenen leggen. In de eerste week wordt er geSwitcht voor De Warmste Week. Philippe Geubels, Fien Germijns, Rik Verheye, Soe Nsuki en Meryem El Mandoudi nemen het tegen elkaar op.  Tijdens de kerstvakantie wordt er dan weer gespeeld voor Kom op tegen kanker. Tussen kerst en nieuw is het de beurt aan Maaike Cafmeyer, Bart Cannaerts, Sarah Mouhamou, Lennert Coorevits en Robin Keyaert. Na Nieuwjaar verwelkomt Adriaan Danira Boukhriss, Raf Jansen, Thomas Huyghe, Rani De Coninck en Joris Hessels. 

Switch - ten voordele van De Warmste Week: van maandag 20 tem vrijdag 24 december om 19.50 uur op Eén;

Switch - ten voordele van Kom op tegen Kanker: van maandag 27 december tem vrijdag 7 januari om 19.40 uur op Eén.

Iedereen beroemd: '#nofilter'

Sinds 29 november brengt Iedereen beroemd elke maandag de nieuwe rubriek '#nofilter' in het kader van De Warmste Week. In '#nofilter' nodigt fotografe Morgane Gielen - initiatiefneemster en drijvende kracht achter het fotoproject No Babes, dat taboes in vraag stelt en een stem wil geven aan wie niet in een hokje past - wekelijks iemand uit in haar studio voor een gesprek en een fotoshoot.

Elke week komt er iemand met een bijzonder verhaal tonen wie hij/zij/die echt is, voor Morganes lens. Tijdens De Warmste Week zelf is er tijdelijk geen Iedereen beroemd, maar na de kerstvakantie keren het programma en de rubriek '#nofilter' terug.

Aflevering op 13/12: Mohammed

Mohammed is een jonge vluchteling uit Gaza. Hij is moslim en homo. Met zijn vrienden spreekt hij openlijk over zijn geaardheid, maar thuis en in zijn gemeenschap wordt dat nog stilgezwegen, want homo zijn is daar nog een groot taboe. Hij wil via de fotoshoot zijn coming out doen en zich eindelijk goed voelen bij wie hij is en bij wie hij wil liefhebben.  

Iedereen beroemd: elke weekdag om 19.40 uur op Eén.

First dates teens

Katelen en Ferdy

Tijdens De Warmste Week brengt Eén een speciale versie van het populaire First datesFirst dates teens. Kunnen zijn wie je bent, is als tiener niet altijd gemakkelijk en al helemaal niet als het op de zoektocht naar de liefde aankomt. Maar toch is het net daar belangrijk als je wil dat je nieuwe relatie kans heeft op slagen.

In totaal schreven 1.300 zestien- tot achtienjarigen zich in voor dit eerste seizoen van First dates teens. Van de inschrijvers identificeert ongeveer 60% als vrouw, 40 % als man en net geen 1% als X. 80% vindt zichzelf hetero, 20% identificeert als LGBTQ+. De teens hebben, ondanks hun jonge leeftijd, duidelijke standpunten en willen ergens voor staan. Voor de één is dat gelijke rechten voor LGBTQ+, voor de ander het bestrijden van racisme, het zoeken naar aanvaarding in de maatschappij, familiale waarden of body positivity.

First dates teens wordt in goede banen geleid door Leena, Bram, Katelen en Ferdy. Leena neemt voor de gelegenheid als maître de fakkel over van Patrick. Twee afleveringen zullen op 20 en 21 december te zien zijn op antenne bij Eén, voor de vijf andere kan je vanaf dan op VRT NU terecht.

First dates teens: op maandag 20 en dinsdag 21 december om 21.35 uur op Eén, en vanaf 20 december volledig op VRT NU.

Dossier: warmste week
dinsdag 07 december 2021
07 december 2021

Meer over warmste week

Bedankt voor jullie warmte!

Angèle komt in actie voor De Warmste Week

De Warmste Week van start: een golf van solidariteit door Vlaanderen

Iedereen Danst voor De Warmste Week

De 200 projecten van De Warmste Week zijn bekend

De Warmste Week bij Eén

De Warmste Week: 100% coronaveilig

Nieuwe rubriek '#nofilter' in Iedereen beroemd