Zaterdag nieuwe wielerhoogdag bij VRT

27 juli 2022 - Tour de France Femmes én Clasica San Sebastian met Wout van Aert, Tadej Pogacar en Remco Evenepoel. Live te volgen bij Sporza op Eén en Canvas, VRT NU en in de Sporza-app.

Linde supportert voor wielrensters

Minder dan een week na het einde van de Tour willen de smaakmakers van de Ronde van Frankrijk hun topvorm verzilveren in het noorden van Spanje. Wout van Aert, Tadej Pogacar en Geraint Thomas (de groene trui en de nummers 2 en 3 van de Tour, en samen goed voor 6 ritzeges) komen zaterdag 30 juli aan de start in San Sebastian.

Ex-winnaar Remco Evenepoel is hun grote uitdager. Hij bereidt zich met deze wedstrijd voor op de Vuelta. En er staan nog meer toppers aan de start, met namen als Giro-winnaar Jai Hindley, Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde, Michael Matthews, Romain Bardet en Tiesj Benoot…

De Clasica San Sebastian is vanaf 15.30 u. live te bekijken bij Sporza op Eén, via VRT NU of in de Sporza-app. 

Aansluitend, tussen 17.45 u. en 18.55 u. volgt op Eén een herhaling van de ontknoping van de voorlaatste rit in de Tour de France Femmes, van Sélestat naar Le Markstein. Wie de Tour de France Femmes liever live volgt, kan daarvoor vanaf 15.20 u. terecht op Canvas, VRT NU of in de Sporza-app.

Door de combinatie van beide wedstrijden op Eén koppelt Sporza een populaire klassieker (de zeer goed bezette Clasica San Sebastian) aan een in verhouding minder gemediatiseerde wedstrijd (wat de Tour de France Femmes ondanks alle inspanningen toch nog altijd is). De ervaring leert dat de ene uitzending zo een boost geeft aan de andere. Bovendien komen de wielerliefhebbers zo niet voor een moeilijke keuze te staan en kunnen ze beide wedstrijden volgen.

’s Avonds volgt uiteraard nog de vertrouwde afspraak met Vive le vélo, omstreeks 21.45 u. op Eén.

Meer over Sport en ontspanning

Wie kroont zich tot nieuwe Homo universalis?

Vive les femmes: vrouwensport op het erepodium

Zaterdag nieuwe wielerhoogdag bij VRT

Programmawijziging: EK op Eén

Ondertitelmarathons tijdens VRT-sportzomer

Gents Wintercircus sfeertribune voor Rode Duivels

VRT schiet met succes sportzomer op gang met WK en BK

MNM knalt zomer in met MNM Summer Squad