donderdag 27 oktober 2022
27 oktober 2022

Leespret voor de allerkleinsten

Leespret voor de allerkleinsten: een nieuw seizoen van De voorleesclub en win boeken en voorlezers.

Bart Peeters leest voor

Tijdens het tweede seizoen van De voorleesclub wekken bekende voorlezers de mooiste kinderboeken tot leven. Een aantal vertellingen zal je ook kunnen beluisteren als audioverhaal. Zelf een bekende voorlezer of een stapel voorleesboeken winnen? Dat kan met onze wedstrijd tijdens de voorleesweek!

Tweede reeks van De voorleesclub vanaf 31/10

De voorleesclub breidt uit! Achttien nieuwe, bekende voorlezers staan te popelen om vanaf maandag 31 oktober de mooiste verhalen te vertellen aan jou en je kinderen. (Plus)mama’s, opa’s, toffe nonkels of coole buurvrouwen lezen elke dag, op Eén en VRT MAX, een prachtig prentenboek voor. De tekeningen komen letterlijk tot leven, rondom hen. Zo kom jij ook helemaal in het universum van het boek terecht.

Onder meer presentatrice Fien Germijns, tv-maker Arnaut Hauben, zangers Belle Perez en Bart Peeters, Red Flames-voetbalster Tessa Wullaert, atlete Imana Truyers, VRT-journalisten Riadh Bahri en Xavier Taveirne, radiopresentatoren Kawtar Ehlalouch en Flo Windey, acteur Jonas Van Thielen en Dichter des Vaderlands Mustafa Kör lezen voor. Ook schrijver én toekomstige vader Herman Brusselmans is erbij. Hij probeert zijn voorleesskills uit bij zijn buurmeisje en buurjongen.

De afleveringen van vorig jaar zijn al sinds maandag 10 oktober te zien op Eén en je vindt ze ook op VRT MAX. De nieuwe reeks wordt gelanceerd tijdens de herfstvakantie. De voorleesclub is een programma van De Chinezen voor Eén in samenwerking met Iedereen Leest, Luisterpuntbibliotheek en deAuteurs.

De voorleesclub - Luisterverhalen

Nog leuk nieuws: 9 van de 18 nieuwe afleveringen werden omgezet in een luisterverhaal! Hoe hou je je kleine sloebers pedagogisch verantwoord stil? Zet anders eens de VRT-podcast De voorleesclub op!

Elke aflevering een nieuwe stem en een nieuw verhaal. Spannende, grappige, gezellige… tussendoortjes voor kleine oortjes! 
Beluister hier de luisterverhalen

Doe mee: win voorleesboeken en bekende voorlezers

Van 19 tot en met 27 november is het de jaarlijkse Voorleesweek. In de aanloop hiervan bundelen Iedereen Leest en VRT hun krachten en zetten samen een wedstrijd op.

Post vanaf donderdag 27 oktober tot 27 november een creatieve foto of een leuk filmpje van jouw/jullie voorleesmoment op voorleesweek.be. En wie weet win je wel een grote stapel voorleesboeken of een bekende voorlezer op school, in de bib of bij je thuis.

Dossier: Boeken

Meer over Boeken

De longlist van de Boon is bekend! Dit zijn de kanshebbers

Deze bekende gezichten doen mee aan de Voorleesweek - jij ook?

Lees mee met de boekenclub van Thuis!

Veellezer

Radio 2, MNM en Canvas live vanop Boektopia in Kortrijk

Een gezellige herfst vol boeken bij VRT

LangZullenWeLezen vanaf nu op VRT MAX, VRTNWS en VRT.be

Leesba(a)r proeft boeken van het VRT-menu