vrijdag 28 juni 2024
28 juni 2024

De zomer bij VRT: sport en meer, ongeacht het weer

Vrijdag 28 juni 2024 – Deze zomer valt er weer heel wat te beleven bij VRT. Naast een ongeziene sportzomer met onder andere de Olympische en Paralympische Spelen en de Ronde van Frankrijk, heeft VRT nog heel wat meer in petto. Ontdek het hier!

@jefboes

VRT 1

Naast een ongeziene sportzomer valt er nog heel wat meer te beleven op VRT 1. In augustus keert Zomerhit terug voor enkele denderende shows vol muziek. Wie wordt de opvolger van Pommelien Thijs en gaat dit jaar naar huis met de Zomerhit-trofee?

VRT 1 zorgt traditiegetrouw voor de nodige sfeer tijdens de Vlaamse feestdag. Op 11 juli palmt Peter Van de Veire weer de Grote Markt van Antwerpen in met Vlaanderen feest en brengt een scala aan Vlaamse topartiesten mee. Onder anderen Metejoor, Belle Perez, Maksim, Camille, Aaron Blommaert en Bart Peeters zijn van de partij. Bart Kaëll trakteert het publiek in Antwerpen en thuis op een medley van zijn grootste hits.

Fien Germijns is vanaf 12 augustus weer helemaal klaar om te Switchen in de quiz zonder punten.

© VRT

VRT CANVAS

Wie zomer zegt, zegt festivals! Bij VRT Canvas zit je op de eerste rij bij de grootste Belgische festivals. Van 4 tot 7 juli brengt VRT Canvas een verslag van de hoogtepunten van Studio Brussel op Rock Werchter met een live-uitzending vanop het festivalterrein. Verwacht je aan gevestigde waarden en nieuw talent. Michèle Cuvelier is host van dienst en neemt je mee van de backstage tot op de eerste rij bij de optredens. Op 16, 17 en 18 augustus trekt Michèle naar Pukkelpop in Hasselt.

Naar goede gewoonte brengt VRT Canvas in de zomer het neusje van de zalm van de Vlaamse documentaires met Maestro Degandt, Mirakel N°71, Laurent, prins op overschot, Hier en toen, Onze natuur, Therapie en Belpop, op weekdagen, telkens om 20.30 uur. 

Onder de noemer Cinema VRT Canvas gaan we voluit voor de betere film in juli en augustus. In juli ‘en Français’ met elke vrijdag om 21.20 uur een Franse komedie waarmee je lachend het weekend in gaat. Ook augustus is filmmaand, met elke dag een filmklassieker om 22.30 uur. Dancer in the dark, Drive my car, The lunchbox, Gone girl en vele andere staan alvast geprogrammeerd.

Ketnet

Ketnet komt opnieuw naar je toe met de Ketnet Zomertour! Deze zomer strijkt de Ketnet Zomertour opnieuw neer met een bruisend festivaldorp op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Zing en dans tijdens een heleboel straffe optredens en ga in de selfiecorner op de foto met je favoriete artiesten. Speciaal voor de allerkleinsten is er het peuterhoekje van Ketnet Junior, handig voor jong én ouders. Meer info via Kom naar de Ketnet Zomertour | Ketnet voor Ouders.

Daarnaast is er ook Ketnet Cinema: verwacht je elke ochtend in de zomervakantie aan een leuke kinderfilm. Ook zijn er nieuwe afleveringen van Silverpoint en Zig & Sharko. Nieuw op Ketnet zijn de programma’s De camping, De Wiewats en De Coop troep

Ook Ketnet Junior heeft heel wat nieuws voor de allerkleinsten: ga mee op avontuur met Toet! Toet! Cory Carson.

Ellenlange autoritten, bus of treinreizen of een regenachtige dag?  Ketnet zorgt voor het nodige luistervertier met fonkelnieuwe afleveringen van Nachtwacht luisterverhalen, Broodje aap: waar of niet waar? en voor de allerkleinsten de nieuwe luisterverhalen Kaatjes Rararaadjes.

Ook zijn er nieuwe afleveringen van Kapot gaan: Gloria neemt elke week twee gasten mee op pad en daagt hen uit om kapot te gaan. Onder andere Average Rob, Aaron Blommaert en Steffi Mercie gaan de uitdaging aan.

Ook de Ketnet Kermis op Roblox zit in een nieuw jasje! Voor de zomer breidde Ketnet deze virtuele wereld uit met nieuwe eilanden en nog meer spelletjes. Ketnetters kunnen op Roblox ten volle op ontdekking gaan, zeker als het weer niet altijd even denderend is. Zo creëert Ketnet een eigen veilige omgeving op het populaire gameplatform.

© VRT

MNM

MNM trapt de zomer af met een gloednieuwe lijst: MNM Summertime 500. De eerste week van juli hoor je de beste zomerhits gekozen door de MNM-luisteraar. Stemmen kan vanaf vandaag via VRT MAX. Op 5 juli is er de grote finale van de Summertime 500, met de 100 favoriete zomerhits, vanuit Disneyland Parijs. MNM geeft ook de hele maand pretparktickets weg, ideaal voor een dagje uit in de zomer!

Nog meer nood aan die zomerse muziek? Verwacht je elke vrijdag- en zaterdagavond aan de beste dj-sets. Op de line-up: DJ Licious, Nina Black en Masai. Daarnaast zendt MNM een heel weekend uit vanop het grootste festival ter wereld: Tomorrowland in Boom! Geraak je niet tot in De Schorre? Geen probleem! Op vrijdag 26 juli organiseert MNM een groot feest op het strand van Blankenberge.

Ook MNM supportert uit volle borst mee voor onze Belgische sporters! In De Olympische Ochtendshow zet Evelyn De Backer van maandag tot en met vrijdag een spotlight op de sporthelden die op die dag in actie komen. Ze gaat tussen 6 en 9 uur op zoek naar de grootste supporters om hen te steunen. Tijdens De Olympische Avondshow zijn Dorianne Aussems en Imane Boudadi de ogen en oren van MNM in Parijs. Hun radiostudio staat opgesteld in het Lotto Belgium House, maar Dorianne en Imane zoeken ook de tribunes op, houden contact met het thuisfront, gaan op ontdekking in sportstad Parijs en vieren alle kleine en grote prestaties van de Belgische atleten. Elke dag van de Olympische Spelen, van 16 tot 19 uur.  

De rest van de zomer sta je op met je twee favoriete besties Manu Van Acker en Charlotte Sieben.

Studio Brussel

De festivalzender is er ook deze zomer weer! Mis niets van de festivals dankzij Studio Brussel: volg de live-uitzendingen op Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop, of volg de reporters en hun avonturen op alle andere festivals. Daarnaast is er ook elke dag van 18u tot 21u Radar op de festivals: het radioprogramma waardoor je helemaal mee bent met al het festivalnieuws.

Radio 1

Naast de sportzomer , zijn er ook heel wat andere zaken te horen bij Radio 1. Op zondag is er het nieuwe programma De zondagen. Kobe Ilsen praat met zijn gasten over de invulling van de laatste dag in de week. Hoe beleeft de gast een zondag? En welke muziek hoort daarbij? Maar ook: wat houdt onze gast bezig deze zomer, zowel op persoonlijk vlak als in verband tot de actualiteit? Liesbeth Van Impe, Filip Joos en Jef Neve sluiten alvast aan voor een zondagse ontbijtbabbel.

In Op stap met Michaël wandelt Michaël Van Drogenbroeck deze zomer elke zondag met iemand langs haar/zijn favoriete wandelroute voor een lang en goed gesprek. Tijdens de zomermaanden draait Ayco Duyster elke zondag een eclectische mix van platen waar je de zon in voelt schijnen. Muziek die ontspant en prikkelt. Sweet Summer Sundays is de soundtrack bij je zondagse brunch, de remedie tegen je festivalkater en je metgezel op weg naar de zon, zee of bergen.

Nood aan wat gespreksvoer aan de barbecue of tijdens de zomerse autoritten? In #Weetikveel met Kobe Ilsen gaat Kobe elke weekdag dieper in op interessante onderwerpen. Van Hannibal tot de zee, van veganisme tot het moederschap.

In Culture Club zomer is Radio 1 elke week te gast op een culturele locatie, met Annemie Peeters (tem 3/8) en Michael De Cock (vanaf 10/8).

Geniet mee van Theater aan Zee! Vanaf 31 juli vindt het jaarlijkse podiumkunstenfestival opnieuw plaats in Oostende. Radio 1 en VRT MAX brengen een aanvullend aanbod rond de theaterwereld, voor jong en oud.

Radio2

Zon, zee, Zomerhit! Radio2 trekt 8 weken lang naar Blankenberge en zorgt voor de perfecte soundtrack voor de zomer. Van maandag 1 tot vrijdag 5 juli wakkert Siska Schoeters iedere voormiddag de goesting voor Zomerhit aan. Op maandag 8 juli kom je tussen 9 en 12 uur als eerste te weten wie de twintig genomineerden zijn die dit jaar strijden voor die felbegeerde Zomerhit-trofee. Live vanuit Blankenberge vertellen Zita Wauters, Kim Debrie en Niels Destadsbader op wie een hele zomer lang gestemd kan worden. Vanaf dan is de strijd begonnen en kan je iedere dag radio komen luisteren, kijken en beleven.

Vanaf maandag 8 juli tot en met zaterdag 31 augustus vind je Radio2 net als vorig jaar weer aan de Belgium Pier in Blankenberge. Iedere voormiddag tref je Ann Reymen of Daan Masset in de Radio2-studio aan. Kim Debrie krijgt iedere namiddag een Zomerhit-genomineerde op bezoek en je verneemt de recente Zomerhit-weetjes. David Van Ooteghem duikt naar goede gewoonte tijdens de vooravond in de zomerse actualiteit.

Radio2 aan zee, dat betekent uiteraard ook muziek van de beste artiesten van bij ons. Dus ook dit jaar kunnen bezoekers voor onze studio om 15.30 uur en om 19.30 uur komen genieten van mini-concerten. Volg alles live of herbekijk via VRT MAX want er staan heel wat ronkende namen op ons podium zoals Aaron Blommaert, Clouseau, Jaap Reesema, Camille, Bart Kaëll, Maksim en Hannah Mae.

Klara

Klara gaat in zomermodus met De zomer van Klara. Nieuw op zondag is Classical queers: de podcast, mét begeleidende muziek.

Meer over Informatie

Wie duikt er achter de micro's van het gloednieuwe Radio Bene?

De zomer bij VRT: sport en meer, ongeacht het weer

Het ABC van VRT met de S van ... Strijd tegen desinformatie

MIA’s 2024 headliner van Week van de Belgische muziek

Het ABC van VRT met de B van ... Boodschappen van algemeen nut: “Het is een spiegel van wat leeft in Vlaanderen”

Publiek toont vertrouwen in 'helemaal helder' aanbod van KIES24 op VRT

Hoe komen de verkiezingsuitslagen op jouw scherm?

Wat doet VRT om desinformatie te bestrijden?