Jongeren

Onder de naam VRT NXT wil de VRT jongeren wegwijs maken in de mediawereld. Via verschillende initiatieven haalt VRT  jongeren in huis om samen hun talenten te ontdekken.

Video player inladen...

Kweekvijver van talent

VRT en haar merken zetten al lang in op het zoeken naar nieuwe talenten. De jongerenmerken Studio Brussel en MNM geven jaarlijks kansen aan jongeren: denk maar aan Student Late Night van MNM en Studio Dada van Studio Brussel.

Maar ook VRT zelf neemt regelmatig initiatief om deze doelgroep te betrekken en bereiken.

In 2008 was er De Overnameeen project tijdens de zomer waarbij 25 jongeren tussen 14 en 18 jaar zelf radio en tv mochten maken, op hún manier. Eén van de jongeren van toen is Kamiel De Bruyne, de bedenker van het succesprogramma 'Sorry voor alles' op Eén.

In 2013 was er Carte Blanche: een project waarbij zes jongeren de kans kregen om zelf een jongerenprogramma te ontwikkelen. 

In 2016 was VRT een van de gangmakers van het Europees jongerenproject Generation What?. Een jongerenredactie met 40 stagestudenten maakte zes maanden lang online reportages over hun generatie.

De klankbordgroep WATCH22, die in 2014 werd opgericht en bestaat uit 22 zeer diverse jongeren, gaat regelmatig in dialoog met programmamakers en leidinggevenden, om vanuit de leefwereld van jongeren te reflecteren op de aanbodstrategie en de programma’s.

OpenVRT is een community voor online creatievelingen in Vlaanderen, van bloggers over mediakunstenaars tot fotografen. Een netwerk waar jonge online creatievelingen hun ideeën kunnen bespreken met elkaar en hun vaardigheden kunnen verbeteren.

Sinds 2018 is er VRT NXT dat verschillende evenementen organiseert zoals VRT NXT Lab, VRT NXT invasion, VRT NXT Medialabs...

Actua Jongeren

Labels: nieuwe online docureeks van VRT NWS-reporter Yassine Atari

Alexandra Gadzina nieuwe stem op MNM

5 dingen die je niet wist over Tik Tak

Gloria verkozen tot nieuwe Ketnet-wrapper

Dit was YOUCA Action Day 2019 op de VRT

14 kandidaten voor Belgodyssee 2019

Nachtraven genomineerd voor Emmy Kids Award

Chapter Two wint MNM Rising Star 2019