Ontspanning

Ontspanning is een cruciale component inzake sociale cohesie en het samenbrengen van mensen. De VRT brengt kwaliteitsvolle ontspanning. Ze neemt informatieve, culturele en/of educatieve elementen op in ontspannende programma’s. Daarnaast investeert de VRT in ontspannende programma’s die belangrijke maatschappelijke thema’s op de kaart zetten of deze bespreekbaar maken.

Onze opdracht

Verbindende ontspanning

Ontspannende programma’s willen de sociale cohesie in de samenleving versterken en zijn bovendien ook identiteitsbepalend voor Vlaanderen. Ontspannende programma’s zetten belangrijke maatschappelijke thema’s op de kaart of maken deze bespreekbaar. 

Kwaliteitsvolle ontspanning

De VRT investeert in kwaliteitsvolle, ontspannende Vlaamse producties. Ontspannende programma’s zijn niet vrijblijvend: ze integreren informatieve, culturele en/of educatieve (inclusief mediawijze) elementen. De VRT durft risico te nemen maar legt de lat hoog op vlak van creativiteit en kwaliteit steeds hooog.

Aanbod

"De VRT brengt kwaliteitsvolle ontspanning waar ook informatieve, culturele of educatieve elementen in verwerkt zijn, zoals bijvoorbeeld de soap Thuis (Eén). Ook de Vlaamse fictiereeksen die de VRT brengt zijn gericht op kwaliteit. Andere programma’s en tal van acties hebben aandacht voor verschillende maatschappelijke onderwerpen. Zo had MNM tijdens 'De verkeersweken van MNM' aandacht voor fietsveiligheid. De openbare omroep heeft ook aandacht voor sport. Dat draagt bij tot de informatie-opdracht en vervult ook een verbindende en ontspannende rol."

Paul Lembrechts in het VRT Jaarverslag 2015

 

Meest recente artikels over Sport en ontspanning

Nachtwacht met luisterverhalen

Wat is het belang van sport voor de VRT?

Hoe brengt de VRT een wielerwedstrijd op jouw scherm?

Het huis keert terug naar Vlaanderen

Heruitzending Riviera afl.8 op 27 juli

Duitse versie van "Sorry voor alles"

Vijf coole kijktips voor de zomer van Canvas

UGent boven in eerste editie Campus Cup

Gerelateerd