Catalogus

Filter resultaten

 • 0-9

  • #LikeMe

   Volg het leven van Caro en haar vrienden, boordevol liefde, spanning en natuurlijk muziek!

  • #LikeMe in Concert

   Spetterende liveshow voor jong en oud

  • #LikeMe in concert 2

   Grootse muziekshow vanuit de Lotto Arena in Antwerpen, waar de cast van #LikeMe -zonder publiek- hun populairste hits brengen uit seizoen 2.

  • #LikeMe Mini Concert

   Vanuit hun kot zingen de acteurs van #LikeMe een akoestisch, digitaal concert. Ze brengen enkele van hun populairste nummers uit het tweede seizoen.

  • #STEMhelden

   #STEMhelden zet verschillende STEM-profielen en -beroepen in de kijker, met focus op vrouwelijke rolmodellen in diverse technische en technologische beroepen en sectoren.

   Dat doen ze op maat van kinderen van de derde graad van het lager onderwijs, met korte video’s waarin we door de ogen van kindreporters de wondere wereld van STEM ontdekken.

   In elke video gaat een kindreporter op bezoek bij een bedrijf in een specifieke sector op zoek naar de link met STEM. Of het nu in de hout-, voedings-, zorg-, media- of chemische sector is: kinderen ontdekken op welke plekken STEM-profielen het verschil maken.

   Ze ontmoeten zowel denkers als doeners, die het maatschappelijk belang van STEM benadrukken. Elke video linkt ook aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de bedrijven en organisaties.

  • #Thisisegypt2, tien Jaar na Tahrir

   Kun je houden van een dictatuur? Niet echt, maar de Vlaamse arabist Ruth Vandewalle wil na een verblijf van meer dan tien jaar desondanks niet weg uit Egypte. Tien jaar na Tahrir gaat ze op zoek naar antwoorden bij haar Egyptische generatiegenoten. Hun oplossing: creëer je eigen werkelijkheid.

   Wat tien jaar geleden op het Tahrirplein in Caïro begon als een opstand voor democratische vrijheden, bevochten door de jeugd, is uitgelopen op méér repressie. De twintigers van toen hebben het strijdtoneel verlegd naar hun eigen levens. Ruth Vandewalle volgt in #thisisegypt2 haar vrienden die allemaal hun eigen weg naar onafhankelijkheid zoeken binnen de beperkingen die er in Egypte zijn. Een documentaire over aanpassen, omdenken en negeren, in een land waar ‘gewoon je ding doen’ tot kunst is verheven.

   Amna is nationaal kampioen roeien, Youssra accordeoniste en Sadat een rapper en grondlegger van de revolutionaire Mahraganatmuziek (Egyptische elektronische dance). Ze bouwen hun eigen oases, waarbinnen ze kunnen doen en laten wat ze willen. Daarvoor moeten ze de wereld van repressie en maatschappelijke controle wel leren negeren. Ook Ruth leerde tussen de beperkingen van het leven in een dictatuur heen te laveren. Maar binnenskamers voltrekken zich wel degelijk kleine persoonlijke revoluties, die haar hoopvol stemmen. #thisisegypt2 maakt die veranderingen zichtbaar.

  • #weetikveel

   Gebaseerd op en geïnspireerd door het succesvolle gelijknamige Radio 1-programma gaat presentator Kobe Ilsen op zoek naar toffe en verrassende weetjes over boeiende onderwerpen.

   Volledige reeks

  • 1 jaar gratis

   Bikkelharde afvalkoers vermomd als gezellige quiz met een groep kandidaten waarvan er elke aflevering iemand naar huis wordt gestuurd tot er één winnaar overblijft. De winnaar krijgt het nettojaarloon van de meest verdienende deelnemer.

  • 1 jaar gratis (portretten)

   Leer de kandidaten van '1 jaar gratis' kennen. 

  • 12 is veel

   Reeks van twaalf portretten waarin een unieke inkijk wordt gegeven in het leven van twaalfjarigen. De twaalfjarigen komen zelf aan het woord over de thema's die hen beroeren.

  • 20 jaar S.M.A.K.

   Documentaire van Pieter Verbiest en Bertrand Lafontaine n.a.v. de 20e verjaardag van het S.M.A.K., het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent.

  • 20th Century Women

   Santa Barbara, Californië, 1979. De vijftienjarige Jamie groeit op bij zijn gescheiden moeder Dorothea in een groot pand waar ook verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en duidelijk van een andere generatie, maar ze doet haar best om haar zoon te begrijpen. Hulp - ook bij de opvoeding - krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die vormend zijn voor de gevoelige, slimme Jamie.

   Autobiografisch drama van Mike Mills (2016) met Annette Benning, Greta Gerwig en Elle Fanning.

  • 3Hz

   Spannende reeks vol actie en avontuur, over een jonge held en zijn vrienden die het moeten opnemen tegen een haast onmogelijk grote vijand: de farmareus EternoFarma.

  • 3Hz (met audiodescriptie)

   Spannende reeks vol actie en avontuur, over een jonge held en zijn vrienden die het moeten opnemen tegen een haast onmogelijk grote vijand: de farmareus EternoFarma.

  • 4eVeR

   Volg het leven van Emma, Lore, Gamil en Robin.

  • 60 jaar Sportweekend

   In deze vierdelige reeks belicht Sammy Neyrinck 60 jaar spraakmakende sportreportages en de manier waarop die werden gemaakt. Tegelijk biedt de reeks een overzicht van evenveel jaren sportgeschiedenis en van de enorme evolutie van de Vlaamse sportjournalistiek.

  • 90 minutes

   Wil je de voetbalactualiteit op de voet volgen? Sporza sloeg de handen in elkaar met Friends of Sports voor de podcast "90 Minutes".

  • @elindo

   Elindo laat de leukste video's van het internet zien en hij gaat ook dieper in op een interessant internet-thema.

  Selecteer een andere letter
 • a

  • A december to remember

   Radio 2 brengt (kerst)sfeer bij jou thuis met deze muziekshows.

  • A million little things

   Men zegt dat vriendschap niet één groot ding is, maar een miljoen kleine dingen. En dat geldt ook voor een vriendengroep uit Boston, die onder onverwachte omstandigheden nog hechter wordt. Sommigen onder hen zijn succesvol, anderen modderen maar wat aan, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze weten niet hoe het verder moet. De dood van een van hen lijkt voor de anderen het begin van een nieuw leven te worden.

  • Abraca

   Grappige animatiereeks over de avonturen van twee kinderen met tegengestelde karakters: een rationele nerd en een impulsieve burgerwacht.

  • Achter de artiest

   “Achter de Artiest” is een unieke backstage reportage, gezien door de ogen van de muzikanten achter Laura Tesoro, Bart Peeters en Niels Destadsbader.

  • Achterflap

   Sven Speybrouck trekt naar een leesclub, een leescafé of een andere plaats waar boekenfans elkaar vinden. Hij praat er met gepassioneerde lezers over hun liefde voor boeken. 

   In elke aflevering stelt één boekenliefhebber zijn of haar drie favoriete boeken voor.

  • Achttien

   Nick groeit op in een jeugdinstelling en wordt volgende week achttien. Dat wil zeggen dat hij vanaf dan financiële ondersteuning krijgt om alleen te gaan wonen. Plots neemt zijn moeder opnieuw contact op. Zal hij haar een nieuwe kans geven? 

   Kortfilm van Dimitri Baronheid en Olivier Lambrechts.

   kortfilm

  • Adele one night only

   Tv-special rond de Britse popzangeres Adele met o.a. een preview van de release van Adeles nieuwe album '30', haar eerste in 6 jaar. Live-uitvoeringen van verschillende nooit eerder gehoorde nummers worden aangevuld met aantal van haar klassieke hits. In een exclusief interview met Oprah Winfrey heeft Adele het uitgebreid over het nieuwe album, de verhalen achter de liedjes, het leven na haar scheiding, gewichtsverlies en het opvoeden van haar zoon.

  • Alfa Papa Tango

   Een brandweerkazerne in het centrum van Brussel wordt geconfronteerd met telkens nieuwe interventies. Maar ook in de kazerne zelf dienen brandjes geblust te worden.

  • Alleen Elvis blijft bestaan

   Thomas Vanderveken praat met gasten uit verschillende hoeken van de maatschappij met uiteenlopende interesses en vakgebieden. De gasten brengen hun eigen verzameling fragmenten mee, die hen ontroerd, geprikkeld, geïnspireerd hebben of aan het lachen hebben gemaakt.

  • Als je ons kan horen

   Het is 25 jaar geleden dat de Witte Mars plaatsvond en dat Marc Dutroux werd opgesloten. Deze docureeks toont hoe justitie, politiek, families van de slachtoffers en de Belgische bevolking omgingen met de zaak-Dutroux. De grootste gemediatiseerde ontvoeringszaak die België ooit gekend heeft, en het op zijn grondvesten deed daveren. 

   Het beeldarchief van de VRT en de RTBF sloegen voor het eerst de handen in elkaar om op basis van honderden uren rushes en nieuwsitems een vierdelige documentairereeks te maken.

  • Amerikaanse overdosis

   Een documentaire van Björn Soenens en Daan Wallis over de Amerikaanse drugscrisis.

  • Amika

   Merel droomt van een job op de manege

  • Ancient superstructures

   Met behulp van satellietbeelden en microscopische details, doen archeologen, wetenschappers en historici baanbrekende ontdekkingen over de geschiedenis van deze fantastische bouwwerken.

  • Andermans zaken

   Realityreeks waarin Kamal Kharmach naar allerlei ondernemers trekt die voor een dringend probleem staan en samen met hen op zoek gaat naar een oplossing.

   Volledige reeks

  • Angèle Special voor De Warmste Week

   Angèle schaart zich volledig achter het thema van De Warmste Week: 'Kunnen zijn wie je bent'. Dat kan je horen in de nummers op haar nieuwe album, maar Angèle zal er ook over praten tijdens een sofagesprek met Danira Boukhriss Terkessidis.

  • Anneliezen

   Grensverleggend praatprogramma waarin de flamboyante gastvrouwen Annelies (Tine Embrechts) en Annelies (Karlijn Sileghem) wekelijks boeiende mensen ontvangen in hun niet-alledaagse rubrieken. 

  • Annika

   Britse misdaadreeks over DI Annika Strandhed, een raadselachtige detective die aan het hoofd staat van de Marine Homicide Unit in Glasgow. 

  • Apollo's grote avonturen

   De avonturen van een groep bevriende insecten.

  • Arctic drift: a year in the ice

   Dit is het verhaal van de grootste poolexpeditie ooit - de MOSAiC-expeditie - een missie om uit te zoeken waarom het ijs van de Noordpool aan het smelten is en wat dat betekent voor de rest van de planeet. We volgen een team van honderden wetenschappen van over de hele wereld die de grootste uitdaging van onze tijd aangaan: het aanpakken van de klimaatverandering. En daarvoor trotseren ze hevige stormen, hongerige ijsberen en een pikdonkere poolwinter.

  • Arthur en de kinderen van de ronde tafel

   Volg de spannende avonturen van de schildknaap Arthur en zijn vrienden in de middeleeuwen.

  • Attica

   Overlevenden, waarnemers en experts brengen het relaas van de opstand in de gevangenis van Attica in 1971. De gewelddadige confrontatie tussen voornamelijk zwarte en latinogevangenen en de ordehandhaving duurde vijf dagen en sloeg Amerika met verstomming. Vijftig jaar na de feiten blijkt dat er nog steeds nood is aan een grondige hervorming van het systeem.

  • Axel Nort

   Detective Axel Nort gaat op onderzoek uit

   Volledige reeks

  Selecteer een andere letter
 • b

  • Bakolo Music International

   Bakolo Music International is de oudste Congolese rumbaband. Toen voormalig frontman Wendo Kolosoy stierf in 2008 beleefde de band een lange en moeilijke periode. Maar de muzikanten gingen door en stopten nooit met repeteren. Papa Bikunda stond op als nieuwe leider van de band en stoomde de oude muzikanten klaar voor een internationale tournee.

  • Balthazar

   Hoofdinspecteur Hélène Bach moet samenwerken met forensisch patholoog Raphaël Balthazar. Hij is een briljante, maar vaak ook irritante expert in zijn vak.

  • Baptiste

   De koppige detective Julien Baptiste gaat in Hongarije op zoek naar de vermiste familie van de Britse ambassadrice.

   Volledig seizoen

  • Bathroom stories

   Beste vriendinnen Flo en Isa gaan samenwonen. De twintigers brengen veel tijd door in de badkamer, waar ze zichzelf en af en toe ook anderen pas echt leren kennen.

   Volledige reeks

  • Beer Bo

   Humoristische reeks over de avonturen van enkele kleuters en hun pluizige vriend, Beer Bo.

  • Belpop Helden

   In ‘Belpop Helden’ brengen acht artiesten een muzikale hommage aan hun favoriete Belpop-artiest.  

   Volledige reeks

  • Berry Bees

   Lola, Bobby en Juliette zijn niet zomaar drie meisjes. Ze hebben uitzonderlijke talenten, een uitzonderlijke vriendschap en een uitzonderlijk geheim leven.

  • Beschuldigde, sta op

   De trendsetter der advocatenseries, die liep van 1964 tot 1980

  • Biba & Loeba

   Biba en Loeba zijn twee vrienden die de kijkers op een speelse manier laten bewegen. In elke aflevering leren ze peuters en kleuters nieuwe oefeningen aan.

  • Bij Linde

   Iedereen zit terug in zijn kot en dat bracht Linde Merckpoel op een idee. Met haar camera en het internet in de aanslag, gaat ze terug elke dag een vlog de wereld insturen. En oh ja, kat Dikkie is ook terug van de partij.

   Exclusief online

  • Billy Graham: A Pastor in Politics

   Billy Graham (1918-2018) is in Europa iet of wat gekend als een superster-predikant die duizenden gelovigen samen kreeg, maar in de VS was hij een beroemdheid. Graham heeft bijna alle sleutelmomenten in de Amerikaanse geschiedenis meegemaakt en stond twaalf presidenten bij als adviseur. In deze documentaire wordt de geopolitieke rol van religie in de VS onder de loep genomen en een antwoord gezocht op vragen zoals: wat is de relatie tussen religie en de politieke macht?

  • Bing

   Animatiereeks voor peuters over de avonturen van het konijntje Bing.

  • Birth without violence

   ‘Birth Without Violence’ is een korte documentaire gebaseerd op het gelijknamige boek van Frédérick Leboyer dat verscheen in 1975. Frédérick Leboyer was een Franse gynaecoloog. Hij was de bedenker van de ‘Birth without violence’ (de zachte geboorte) methode, die ook de Leboyer-methode wordt genoemd. Die methode is opgebouwd rond de stelling dat baby’s liefdevol, zacht en zonder stress op de wereld gebracht moeten worden. Uit de geborgenheid van het moederlichaam moet de baby langzaam wennen aan de extreem lichamelijke veranderingen die het op dat moment ondergaat.

  • Bitchin': the sound and fury of Rick James

   Een rauwe en intieme documentaire over het wilde en kleurrijke leven van de legendarische funkartiest Rick James, van de gelauwerde regisseur Sacha Jenkins. 

   De interviews met collega-artiesten, medewerkers en vrienden gaan over de punk-funkmuziek die James heeft nagelaten, maar ook over zijn onverschrokken houding, zijn strijd voor sociale rechtvaardigheid en zijn gewaagde muzikale ambities. 

   Met zeldzame beelden van zijn buitengewone liveshows en enkele nooit eerder vertoonde homevideo's.

  • BlacKkKlansman

   Ron Stallworth werkt als een van de eerste Afro-Amerikanen bij de politie in Colorado Springs. In een impulsieve bui besluit hij contact te zoeken met de lokale afdeling van de Ku Klux Klan.

   Ron weet hun vertrouwen te winnen en wanneer hij wordt uitgenodigd voor een ontmoeting, vraagt hij zijn collega Flip Zimmerman om zich voor te doen als Ron. De twee starten een gevaarlijke en ongecontroleerde undercovermissie binnen de KKK...

   Biografisch misdaaddrama van Spike Lee, gebaseerd op de memoires 'Black Klansman' van Ron Stallworth (2018). Met John David Washington, Adam Driver en Laura Harrier.

  • Blinded: those who kill

   Deense psychologische misdaadreeks over de jacht op een seriemoordenaar.

   Volledig seizoen

  • Blokken


  • Bob de Bouwer

   Leuke animatiereeks over de avonturen van Bob de Bouwer, die samen met zijn vriendjes - de pratende bouwmachines - op een groot bouwterrein woont.

  • Boekenfeest 2020

   Ruth Joos ontvangt een hele week lang verschillende auteurs, illustratoren, lezers en literatuurliefhebbers.

  • Boekenmaand: archief

   Duik mee in het archief van de VRT en ontdek alles over boeken!

  • Boekenmarathon en Boekenfeest 2020

   De livestream kan je volgen:- Op zondag 1 en 8/11  van 11u tot 20u- Van 2 t.e.m 6/11 van 9u tot 20u (behalve op 4/11 pas vanaf 10u)- Op 7, 9, 10 en 11/11 van 12u tot 20u

  • Boerke

   Humoristische animatiereeks over de avonturen van de universele loser Boerke. Gebaseerd op de cartoons van Pieter De Poortere.

  • Bol en Smik

   Het verhaal van twee dikke vrienden die samen gekke avonturen beleven. Ze wonen samen in een gezellig huisje waarin ze al hun vriendjes ontvangen.

  • Borderline

   Zesdelige reeks auteursdocumentaires over grenzen en wat die doen met landschappen, gemeenschappen en levens.

  • Boris en Binti

   Animatiereeks over twee kleuters die op ontdekkingstocht gaan in de wereld waarin ze leven.

  • Bovary

   Emma Rouault trouwt met dokter Charles Bovary en koestert de hoogste verwachtingen. Maar al snel begint haar saaie leven even hard te knellen als haar korset. Ze leest massa’s boeken om te ontsnappen aan de banale realiteit. Het is haar allemaal niet spannend genoeg, haar echtgenoot blijkt haar verwachtingen niet te vervullen. 

   Ze begint te zoeken naar meer, naar minnaars, naar extra kicks. Ze leeft boven haar stand en ze geeft meer uit dan ze heeft om aan het provinciale leven te ontsnappen.

   KVS-directeur Michael De Cock en Carme Portacelli maakten een theaterversie van het beroemde boek 'Madame Bovary' van van Gustave Flaubert. Maar door corona konden en kunnen de voorstellingen voorlopig niet doorgaan. KVS en Canvas sloegen de handen in elkaar en maakten er een filmversie van. Filmregisseur Jaco Van Dormael, bekend van onder meer 'Toto le Héro', 'Le Huitième Jour' en 'Le Tout Nouveau Testament' nam de uitdaging aan en maakte er een prachtige film van.

   Een film van Jaco Van Dormael (2021) met Maaike Neuville en Koen De Sutter.

  • Bovary (met audiodescriptie)

   Emma Rouault trouwt met dokter Charles Bovary en koestert de hoogste verwachtingen. Maar al snel begint haar saaie leven even hard te knellen als haar korset. Ze leest massa’s boeken om te ontsnappen aan de banale realiteit. Het is haar allemaal niet spannend genoeg, haar echtgenoot blijkt haar verwachtingen niet te vervullen. 

   Ze begint te zoeken naar meer, naar minnaars, naar extra kicks. Ze leeft boven haar stand en ze geeft meer uit dan ze heeft om aan het provinciale leven te ontsnappen.

   KVS-directeur Michael De Cock en Carme Portacelli maakten een theaterversie van het beroemde boek 'Madame Bovary' van van Gustave Flaubert. Maar door corona konden en kunnen de voorstellingen voorlopig niet doorgaan. KVS en Canvas sloegen de handen in elkaar en maakten er een filmversie van. Filmregisseur Jaco Van Dormael, bekend van onder meer 'Toto le Héro', 'Le Huitième Jour' en 'Le Tout Nouveau Testament' nam de uitdaging aan en maakte er een prachtige film van.

   Een film van Jaco Van Dormael (2021) met Maaike Neuville en Koen De Sutter.

  • Brain boxes

   We volgen zes hoogbegaafde jongeren tussen zeven en zestien jaar oud tijdens hun hoogte- en dieptepunten. Een concertpianist, een piloot en een jonge wiskundige die afstudeert aan de universiteit voor zijn leeftijdsgenoten hun middelbaar hebben afgemaakt. Hun families offeren veel op om te zorgen dat deze jongeren zich maximaal kunnen ontplooien.

   Maar wat als je anders bent dan de anderen? Hoe maak je vrienden met mensen die anders denken dan jij? Kortom, hoe is het om hoogbegaafd te zijn in Nieuw-Zeeland?

  • Bravo Babilu

   Vlaamse animatiereeks waarin peuter Babilu elke keer iets nieuws ontdekt, samen met zijn vriendjes Bumba en Bumbalu.

  • Breaking Europe

   Yassine en Rudi ontmoeten jongeren in een verdeeld Europa

  • Britain's Most Luxurious Hotels

   Documentairereeks die een kijkje neemt achter de schermen van enkele van de meest luxueuze hotels in het Verenigd Koninkrijk.

  • Brussel Nieuwsstraat

   Fake nieuws met maffe items. Walter Baele speelt ongeveer 300 verschillende types waaronder nieuwsankers, ruimtewezens, coureurs, transgenders en… Martin Rigolle.

   Volledige reeks

  • Buck

   Gamepersonage Buck komt plots tot leven

  • Bumba

   Een kleurrijke wereld voor de allerkleinsten

  • Buurman, wat doet u nu?

   Humaninterestprogramma waarin Cath Luyten op bezoek gaat bij zes boeiende persoonlijkheden die haar intrigeren en zich twee dagen lang onderdompelt in hun professionele en persoonlijke bestaan.

   Volledig seizoen

  Selecteer een andere letter
 • c

  • Café Sport

   Is Wesley Sonck de beste cafésporter van het land?

   Volledige reeks

  • California Love

   Stijn trekt op muzikale roadtrip door Californië

  • Campus 12

   Kan Noah zijn tweelingzus Bo redden?

  • Campus 12 Bootcamp

   De vrienden van Campus 12 vertrekken samen op bootcamp. Ze krijgen workshops om nog beter te leren zingen en acteren.

  • Canvas curiosa

   Een eigenzinnige selectie verhalen met een twist, raadselachtige geschiedenissen, boeiende, soms bizarre wetenswaardigheden.

  • Canvas door de ogen van

   Canvas is er voor elke Vlaming, maar ervaart iedereen dat zo?

   Exclusief online

  • Cardinal

   Rechercheur John Cardinal is een wat sombere en controversiële politieman in het merengebied van Algonquin Bay in Noord-Ontario.

   Volledig seizoen

  • Charlatan

   Arno staat ruim vijftig jaar op de planken en songs als ‘O la la c’est magnifique’ en ‘Les yeux de ma mère’ zijn nationaal erfgoed geworden. Arno Hintjens, Oostendse Brusselaar (of andersom), vertelt in Charlatan zijn verhaal, met de hulp van zijn reisgenoten, in de eerste plaats zijn voormalige buurman Dominique Deruddere, die de regie deed van deze driedelige documentaire.

   De reis begint in Oostende, waar de kleine Arnold graag voetbalt en zwemt, maar even vaak ‘nee’ als ‘ja’ zegt. Tot een jonge leraar hem wat bluesplaten in de hand stopt. Tante Fabienne van den Kieboom, broer Peter Hintjens en muze Sonja Van Hee vertellen over een gast met lang haar, die altijd op stap was. Muzikant Paul Couter legt uit waarom hij in hem wel de zanger zag die niemand vermoedde. En hoe ze samen Tjens Couter boetseerden uit hompen blues, Oostendse zeelucht en veel eigenzinnigheid.

   Nog in Oostende werd in 1979 TC Matic geboren, de luidste rockband die België al gehoord had. De bandleden vertellen over vier jaren op het scherp van de snee. Historische archiefbeelden worden gecombineerd met de grensverleggende foto’s van huisvriend Danny Willems.

   Op zijn 37ste pakt de ‘lonesome Zorro’ het anders aan. Hij vindt een nieuwe sound en een nieuwe omkadering, en maakt zestien studio-albums. Mensen die hem vergezelden, zoals muzikanten Ad Cominotto en Mirko Banovic, producers Glenn Rosenstein en John Parish, fans Stef Kamil Carlens en Stromae vertellen over hun samenwerking, en wat Arno Hintjes vandaag precies tot Arno maakt. En daar levert de man zelf, in sappig Oostends, graag zijn eigen commentaar bij.

  • Cheyenne et Lola

   Frans-Belgische moderne westernreeks over twee veerkrachtige vrouwen die meegesleurd worden in een gevaarlijk spel van bedrog en verraad.

  • Château Planckaert

   De familie Planckaert gaat een avontuurlijke uitdaging aan om van een verwaarloosd kasteel in Frankrijk een mooie chambre d'hôte te maken. Château Planckaert vertelt een verhaal over dromen en hoop, leren omgaan met tegenslagen, en de onverbrekelijke band binnen een gezin.

   Volledige reeks

  • Classics 1000: Compact Disk Dummies

   De gebroeders Lennert en Janus Coorevits van Compact Disk Dummies trappen de Classics 1000 van Radio 1 af met een knallende mix van de beste classics.

  • Click-ID

   Bas en Jef zijn twee boezemvrienden die samen studeren. Op het kot van Bas hebben ze een kleine redactie van waaruit ze een website beheren. Maar wanneer er een investeerder de site wil professionaliseren, moeten ze uitbreiden en krijgen ze het gezelschap van Aiko, Perry en Caro en is hun rustige leventje voorbij.

   Volledige reeks

  • Cold Feet

   'Cold Feet' is een scherpzinnige dramaserie doorspekt met de nodige Britse humor. De serie gaat over het alledaagse leven van dertigplussers in Manchester en de onderwerpen waarmee zij te maken krijgen: vriendschap, liefde, trouwen, vreemdgaan, kinderen, carrière, seks en verlies

  • Comme si c'était hier

   De documentaire ‘Comme si c’était hier’ van Myriam Abramowicz en Esther Hoffenberg (1980) was de eerste documentaire die aandacht gaf aan het weinig gekende verhaal van de joodse ondergedoken kinderen tijdens Wereldoorlog II.

   Het regisseurs-duo geeft een forum aan de rechtstreeks betrokkenen: de ondergedoken kinderen zelf, de mensen bij wie ze verstopt waren en zij die hen geholpen hebben, met gevaar voor eigen leven.

   En dit is uniek, want tot 1980 sprak letterlijk niemand over deze gruwelijke periode. Het is zelfs pas in de jaren 90 dat de verhalen echt naar buiten kwamen. Dit maakt deze lange documentaire (1u25) authentiek en ontroerend. Je zit als kijker als het ware heel dicht op het vel van de getuigen. Je voelt hun angst, hun moed, hun dankbaarheid.

   Naast deze pure en persoonlijke verhalen, krijg je ook historische feiten mee. Wat voor een organisatie was het Joods Verdedigingscomité? Wie engageerde zich daar? Hoeveel kinderen zijn er tussen 1942 (het begin van de razzia’s) en 1945 (het einde van de oorlog) op deze manier gered?

  • Competitiebeesten

   Een blik op het leven van 6 topsportkinderen

  • Cuddly & wild: adorable animal babies

   Het eerste levensjaar van een dier in het wild is allesbepalend. In deze documentaire leren we de gevaren kennen waar de jonge dieren in Noord-Europa mee geconfronteerd worden, van vosjes over kraanvogelkuikens tot everzwijnenbiggen en zeehondenjongen.

  • Culture Club Cultuurmarkt

   Om de zwaar gehavende sector een hart onder de riem te steken stelt 'Culture Club' een alternatieve cultuurmarkt voor. Op het menu: liveperformances en livebands.

  Selecteer een andere letter
 • d

  • D5R

   Vijf vrienden zoeken hun weg in het leven

  • Da Yie

   In Ghana ronselt een vreemdeling kinderen voor een risicovolle baan. Hij levert Prince en Mathilda, twee levendige kinderen, maar begint zijn werk al snel in twijfel te trekken.

   kortfilm

  • Dagelijkse kost

   Lekker en vooral simpel koken met Jeroen Meus.

  • Dagelijkse kunst

   Ontdek de boeiende leefwereld van artistieke mensen

  • Dalgliesh

   Britse misdaadreeks met in de hoofdrol de intelligente en eigenzinnig inspecteur Adam Dalgliesh. Naar de romans van P.D. James. 

  • Damon Albarn: a modern British tale

   Dit is het portret van een belangrijke artiest uit de popmuziek en meer algemeen ook van de popcultuur van de afgelopen 30 jaar. Hij is de auteur-singer-songwriter van Blur, het brein achter het fenomeen Gorillaz, de producer van enkele Afrikaanse artiesten, een postmoderne operacomponist en een belangrijke publieke figuur in het Verenigd Koninkrijk.

   Met Blur laat Damon Albarn momentopnames zien van een Brits bedrijf dat hij ziet veranderen. Via hem zien we de geschiedenis van Engeland in de jaren 90 tot nu voor ons.

  • David Byrne's American Utopia

   'American Utopia', geregisseerd door Oscarwinnaar Spike Lee, is een opname van David Byrnes bejubelde Broadwayshow. 

   Samen met elf muzikale artiesten van over de hele wereld speelt Byrne nummers van zijn gelijknamige plaat uit 2018 en een selectie uit zijn andere solowerk en het Talking Heads-repertoire.

  • De #klimaatraad

   Iedereen denkt mee!

  • De Academie

   Naar aanleiding van de Dag van de Academies gaat Marieke Dermul praten met studenten die deeltijds kunstonderwijs volgen. Ze gaat het gesprek aan met zowel een koppel van zeventig jaar dat animatie studeert, als met een meisje dat door het spelen van muziek de band met haar vader weer opbouwt. Met een dame die verhalen van migratie een gezicht geeft met haar fotografie, alsook met een jongen van zes die ervan droomt om danser te worden. Voor elk van hen is kunst onmisbaar in hun levens.

  • De Afspraak

   De afspraak kijkt op eigen wijze naar het nieuws en ontvangt gasten uit de actualiteit.

  • De Afspraak op vrijdag

   Ivan De Vadder nodigt wekelijks één politicus en twee andere gasten uit. Samen overlopen zij de politieke actualiteit van de afgelopen week.

  • De avonturen van Bibi & Tina

   Animatiereeks over Bibi en Tina, twee vrolijke tienermeisjes die samen met hun paarden Amadeus en Sabrina heel wat avonturen beleven.

  • De Blacklist

   Tom Waes probeert 'onmogelijke' kinderwensen te verwezenlijken

  • De Boekathon

   Tom De Cock ontving op LEES! Het Boekenfestival meer dan 170 schrijvers en interviewt hen over hun nieuwste boek.

  • De boer op

   Kobe Van Herwegen presenteert een spannend en actief spelprogramma over het boerenleven.
  • De Boon-prijs

   Vijf auteurs werden genomineerd voor de Boon voor fictie en non-fictie en vijf auteurs maken kans op de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. Op 24 maart 2022 zullen we weten welke titels de Boon en de publieksprijs in elke categorie in de wacht slepen.

   Wie zijn de auteurs op deze shortlist? Waarover gaat het boek waarvoor ze zijn geselecteerd? Je ontdekt het op deze pagina.

   Stemmen op de publieksprijs van de Boon kan tot en met 20 maart 2022 op langzullenwelezen.be.

  • De Canvas Popnacht

   Tomas De Soete praat met Jan Delvaux en Jimmy Dewit over 60 jaar popmuziek.

  • De Chinese draak in Europa

   De nieuwe Chinese Zijderoute, het paradepaardje van de Chinese president Xi Jinping, loopt ook door Europa. Van Griekenland over de Balkan tot Hongarije: China investeert in hogesnelheidslijnen, bruggen, bedrijven. Het zijn megaprojecten die economische groei creëren, maar er dreigen ook valkuilen. Met een roadtrip langs enkele opvallende projecten onderzoeken VRT NWS-journalisten Tom Van de Weghe en Stefan Blommaert hoe China voet aan de grond probeert te krijgen in Europa.

  • De collega's

   De dagelijkse gebeurtenissen bij de ambtenaren bij Financiën

   Volledig seizoen

  • De Columbus

   Zonder plan en zonder voorbereiding trekt Wim Lybaert met de Columbus de wijde wereld in. Een week lang duwt hij op pauze om te genieten van vrije tijd die écht vrij is. In alle vrijheid laat hij zich helemaal leiden door het toeval én door zijn gast. 

   Volledige reeks

  • De dokter Bea show

   Voor Dokter Bea is geen enkele vraag over puberteit en seksualiteit te gek!

  • De dokter Bea show met VGT

   Voor Dokter Bea is geen enkele vraag over puberteit en seksualiteit te gek!

  • De eeuwige oorlog

   Rudi Vranckx maakt hij een reis door de tijd, naar het moment waarop de oorlogen in Irak, Afghanistan en Somalië in een beslissende plooi kwamen te liggen. 

   Volledige reeks

  • De Fabeltjeskrant

   Na vijftig jaar zijn de verhalen van Meneer de Uil terug! Volg de avonturen van Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever in het Grote Dierenbos.

  • De Fantaseerspelen

   Kinderen zitten boordevol fantasie. Ouders vaak niet meer. Daarom helpt Ketnet Junior ouders weer fantaseren met ‘De Fantaseerspelen’.

  • De Geonauten

   Avontuurlijk en leerrijk programma waarin acht Ketnetters op kamp gaan. Daar krijgen ze dagelijks een opdracht die iets te maken heeft met een van de millenniumdoelen.

  • De grote leugen

   Op 6 januari werd in Washington DC het Capitool bestormd door Trump-supporters. Ze drongen het gebouw binnen in een ultieme poging om de bevestiging van de verkiezingsoverwinning van Joe Biden tegen te houden. Amerika en de wereld waren in shock. Hoe was dit kunnen gebeuren? Thomas De Graeve ging praten met enkele mensen die er bij waren. Onder meer een Trump-supporter die het gebouw binnendrong en nog altijd gelooft in een complot, in 'De grote leugen'. Maar hij sprak ook een agent die het Capitool verdedigde en dat bijna met zijn leven moest bekopen. Eén ding is duidelijk: de wonden die toen geslagen werden, zijn nog niet geheeld.

  • De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow

   De vroege avonturen van Peter en Julie

  • De Hoppers

   Humoristische fictiereeks over de prettig gestoorde familie Hopper. 

  • De Ideale Wereld

   Jan Jaap van der Wal surft op de deiningen van de actualiteit.

  • De inzichten

   Diepgaande gesprekken met inspirerende gasten

  • De inzichten van Caroline Pauwels

   Caroline Pauwels doet haar levensinzichten uit de doeken

  • De inzichten van Christine Mussche

   In deze inzichten praat Nic Balthazar met Christine Mussche. Als advocate behandelt ze zedendelicten of zaken van kindermisbruik. Ze kent de donkere kanten van de mens maar al te goed. Maar niets van die zwaarte sijpelt door in haar persoonlijke leven.
  • De inzichten van Geert Hoste

   Geert Hoste doet zijn levensinzichten uit de doeken

  • De inzichten van Jan Terlouw

   Schrijver Jan Terlouw ontvouwt zijn volle 90 jaar wijsheid. Jan Terlouw is wetenschapper, politicus en schrijver met een missie; denk maar aan 'Oorlogswinter', 'Oosterschelde Windracht 10' of 'Koning van Katoren'. 

   Hij is nog altijd een volbloed verhalenverteller die hele naties kan inspireren met zijn wijze visies over de toekomst, al is het met een simpel verhaal over zijn kindertijd toen de touwtjes nog uit de brievenbussen hingen en iedereen elkaar vertrouwde.

   Dit programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

  • De inzichten van Jean Paul Van Bendegem

   Jean Paul Van Bendegem deelt zijn inzichten mee

  • De inzichten van Jill Peeters

   Nic Balthazar ontvangt weervrouw Jill Peeters. Ze is geografe en leeft letterlijk met haar hoofd in de wolken. Ze maakte van het klimaatprobleem haar missie met onder andere haar organisatie 'Climate Without Borders'. Niets houdt haar tegen!

  • De inzichten van Jonathan Holslag

   Nic Balthazar ontvangt professor politicologie en internationale betrekkingen Jonathan Holslag. Hij weet alles over oorlog en over vrede, over China en Europa en hij adviseert presidenten, ministers, sjeiks en CEO's. Hij laat zijn licht schijnen over Europa en Vlaanderen en hoe die eruit zullen zien na de coronacrisis?

  • De inzichten van Lien Van de Kelder

   In de inzichten ontvangt Nic Balthazar vandaag meerdere gasten, die evenwel allemaal luisteren naar de naam Lien Van de Kelder. De bekendste is actrice. De minder bekende Lien Van de Kelder is ook zangeres, juriste en mensenrechtenactiviste. Zo ontfermt ze zich al jaren als voogd over alleenstaande minderjarige vluchtelingen. Dit programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

  • De inzichten van Marc Herremans

   Nic Balthazar ontvangt Marc Herremans. Sinds die dramatische val in 2002 was het zijn levensmotto: "To walk again". Maar achttien jaar later berust triatleet Marc Herremans in zijn lot. De kans dat hij ooit weer zal wandelen, is nagenoeg onbestaande. Ooit weer kunnen stappen was zijn droom. Maar toen hij zijn dochter voor het eerst zag rondlopen, kwam die uit. "Elke tegenslag is een kans om terug te vechten" is een van de inzichten van Marc Herremans.

   Dit programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

  • De inzichten van Marleen Temmerman

   Marleen Temmerman doet haar levensinzichten uit de doeken

  • De inzichten van Petra De Sutter

   Nic Balthazar praat met Petra De Sutter, een geëngageerd arts, gerenommeerd fertiliteits-expert, bezield Europarlementariër, en ooit was ze een man.

  • De inzichten van Rudi Vranckx

   Rudi Vranckx doet zijn levensinzichten uit de doeken

  • De inzichten van Wim Distelmans

   Wim Distelmans doet zijn levensinzichten uit de doeken

  • De Jeugdkollaboratie

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Jeudkollaboratie’ behandelt journalist Maurice De Wilde de jeugdcollaboratie. 

   Uit het archief

  • De Kamer : mondelinge vragen - met VGT

   Rechtstreekse uitzending van de parlementaire vragen in de Kamer Van Volksvertegenwoordigers. De mondelinge vragen worden voorzien van Vlaamse Gebarentaal.
  • De Kat

   De Kat neemt het op tegen de milieuvervuiling

   Volledige reeks

  • De Kemping

   Humaninterestprogramma waarin negen jongeren samen met creatieve duizendpoot en jongerenbegeleider Tijs Vanneste vanuit het niets een camping opstarten én uitbaten.

   Volledige reeks

  • De Kollaboratie

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Kollaboratie’ behandelt journalist Maurice De Wilde de politieke en militaire collaboratie. 

   Uit het archief

  • De Legendariërs

   Heroïsche animatiereeks over een team van vijf krijgers die hun jeugd opnieuw moeten beleven om hun fout als volwassene goed te maken.

  • De markt

   Duidingsprogramma over de economische actualiteit van de voorbije week.

  • De meest gestelde vragen aan dokter Bea

   Dokter Bea beantwoordt vragen over seksualiteit

  • De mooiste sprookjes van Grimm

   Een collectie films van de leukste sprookjes

  • De nieuwe avonturen van Oggy

   Oggy past tijdens de vakantie op Piya, een lieve, jonge olifant. De kakkerlakken zien Piya als een nieuwe manier om Oggy's leven te verpesten.

  • De nieuwe Orde

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De nieuwe Orde’ gaat journalist Maurice De Wilde op zoek naar kleine en grote collaborateurs om hun versie over de oorlogsgebeurtenissen te horen.

   Uit het archief

  • De noodcentrale

   Humaninterestreeks die een unieke blik geeft achter de schermen van de noodcentrales 112 en 101.

   Volledig seizoen

  • De ondeugende lama's

   Door toedoen van Shaun wordt de boer opgezadeld met drie wel heel ondeugende lama's. Shaun en de andere schapen vinden de lama's eigenlijk wel leuk, totdat ze de schapenstal vernielen. Dan moet Shaun een manier bedenken om van de lama's af te komen.

  • De Onfatsoenlijken

   Waarom zijn zoveel burgers boos? Het populisme is alomtegenwoordig in de Europese Unie. De stem van de boze burger klinkt almaar luider, zowel aan de linker- als aan de rechterzijde. De polarisatie neemt toe. Deze zevendelige documentairereeks brengt de levensverhalen van mensen die zich afkeren van de traditionele politiek.

   Volledige reeks

  • De Oostfronters

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Oostfronters’ wordt door journalist Maurice De Wilde dieper ingegaan op de Oostfronters.

   Uit het archief

  • De opkopers

   De avonturen van opkoper Anton Piek en zijn hulpje, oud-matroos Pol.
  • De Paradijsvogels

   Leiedonck, oktober 1926. De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Voor de eerste keer kunnen in deze gemeente de vrouwen gaan stemmen. Zes jaar geleden was immers bij gemeenteraadsverkiezingen het vrouwenstemrecht ingevoerd, maar in Leiedonck was toen geen tegenkandidaat opgestaan, zodat de burgemeester aanbleef, zonder meer. Nu is er wel een tegenkandidaat.

   Volledige reeks

  • De Planckies

   Devon, Noa, Yukka, Iluna, Mageno en Elara willen hun eigen clubhuis inrichten in het oude kasteel van hun familie. Maar hoe pak je dat aan?

  • De playlist

   In elke aflevering van De playlist komt een artiest van eigen bodem aan het woord en deelt die een playlist van favoriete nummers, samen met muzikale anekdotes en eigen herinneringen. De artiest neemt de kijkers mee op een reis door het muzikale VRT-archief.

   De artiest vertelt over zijn favoriete zangers en nummers uit eigen land, deelt muzikale jeugdherinneringen, vertelt over artiesten waar hij naar opkijkt, verklapt wat hij de beste artiest van bij ons vindt, naar welke muziek hij vandaag graag luistert ...

   In De playlist delen in totaal 40 artiesten hun favoriete playlist en verhalen. Zo zorgt Eén deze zomer voor een dagelijkse portie muziek van hier, en kan het publiek genieten van de favorieten van hun eigen favoriete artiesten. Delen al zeker hun playlist: Regi, Niels Destadsbader, Jelle Cleymans, Milo Meskens, Belle Perez, Stan Van Samang, The Starlings, Walter Grootaerts, Ibe, Christoff, Matthias Vergels, Jef Neve, Pommelien Thijs van #LikeMe, Olivia Trappeniers, Milow, Brahim, Gene Thomas, Flip Kowlier, Clouseau, Dana Winner, Kristel Verbeke, Peter Van Laet, Brihang, Noémie Wolfs, Natalia, Alex Callier en Sergio.

  • De Pretshow

   Saartje en de Pretman presenteren een knotsgekke show over geschiedenis vanop de allerhoogste verdieping van de VRT-toren.

  • De prijs van de winnaar

   In de zomer van 2021 werd de mentale gezondheid van topsporters plots wereldnieuws. Naomi Osaka gaf verstek voor Roland Garros, Simone Biles trok zich terug op de Olympische Spelen en Nafi Thiam barstte in tranen uit na haar gouden plak. Ze spraken zich openlijk uit: de druk op topsporters is enorm, de verwachtingen zijn hoog, de doelstellingen soms onrealistisch.

   Canvas heeft een neus voor relevante thema’s en was toen al maanden bezig aan een documentaire reeks over exact dat onderwerp.

   In de driedelige documentaire De prijs van de winnaar getuigen Vlaamse topsporters uit diverse disciplines over de keerzijde van hun leven als atleet. Centraal in de reeks staat het mentale welzijn van de sporters. De getuigen zijn of waren allemaal professionele atleten. De meesten zijn nog actief, enkelen zijn recent gestopt.

   Zo zijn er getuigenissen van onder meer Ann Simons (judo), Louise Carton, Eline Berings, Bashir Abdi en Soufiane Bouchikhi (atletiek), Axelle Klinckaert en Gaelle Mys (gymnastiek), Kim Mestdagh, Retin Obasohan en Tomas Van Den Spiegel (basketbal), Frank Boeckx (voetbal), Fanny Lecluyse (zwemmen) en Louis Vervaeke (wielrennen).

  • De regel van 3S

   Kan Dries met zijn speciale gave de zaak oplossen?

   Volledige reeks

  • De regels van Floor

   Floor bedenkt in haar wereld haar eigen regels

  • De Repressie

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Oostfronters’ wordt door journalist Maurice De Wilde dieper ingegaan op de straatrepressie en de gerechtelijke repressie.

   Uit het archief

  • De Rode Loper-show

   Neem een kijkje op de rode loper van het Gala van de Gouden K's.

  • De Rode Loper-show met VGT

   Neem een kijkje op de rode loper van het Gala van de Gouden K's. Zita Wauters en Elias Verwilt nemen de Ketnetters mee in die laatste minuten, wanneer de spanning ten top stijgt bij de aanwezige BV's. Getolkt in Vlaamse Gebarentaal (VGT).

  • De Smurfen

   3D-versie van de animatiereeks over de kleine blauwe figuurtjes die in hun paddenstoelendorp wonen, maar voortdurend belaagd worden door de kwaadaardige Gargamel en zijn kat Azrael.

  • De Smurfen - uit de oude doos

   Tekenfilmreeks over de kleine blauwe figuurtjes die in een paddenstoelendorp wonen, maar voortdurend belaagd worden door de kwaadaardige Gargamel en zijn kat Azrael.

  • De Strafste School

   DJ’s Sander Gillis & Laura Govaerts gaan ook dit jaar op zoek naar De Strafste School 2021. 15 scholen haalden de finale en krijgen 1 lesuur de tijd om de studenten- én BV-jury te overtuigen. Waarom zijn zij dé Strafste School?

  • De Strafste Sporter

   Toon is een tumblingtalent, een aparte en iets minder bekende discipline binnen het turnen. Toon ziet zichzelf ooit op de Olympische Spelen, maar eerst moet hij zijn medesporters de basis aanleren. Samen met Europees kampioene Tachina Peeters en topcoach Tine Van Bossuyt leren de Straffe Sporters de juiste basics aan.

  • De Thuisploeg

   Lynn Van den Broeck en Raf Janssen presenteren een uniek online na-praatprogramma over de Thuis-aflevering van de dag.

  • De Tijd der Vergelding

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Tijd der Vergelding’ behandelt journalist Maurice De Wilde de vergelding. 

   Uit het archief

  • De tijd van ons leven

   Realityreeks waarin Elodie Ouédraogo en Otto-Jan Ham zich op 6 maanden tijd proberen om te scholen tot tijdrijders van een professioneel niveau. Het onwaarschijnlijke doel: deelnemen aan het WK tijdrijden en niet laatste worden.

  • De tijdloze

   Show waarin gastvrouw Michèle Cuvelier, Bent Van Looy en meerdere muziekkenners aftellen met 'De Tijdloze' van Studio Brussel. De moeder aller eindejaarslijsten mag na 35 jaar zowat het muzikale geheugen van Vlaanderen genoemd worden en vormt het perfecte voer voor gesprekken, filmpjes en anekdotes over de beste pop- en rocksongs aller tijden.

  • De Toots Sessies

   Captaties van een brede waaier van artiesten in de legendarische Studio Toots. Niet enkel muziek, maar ook podiumkunsten, comedy, theater, ... om de cultuursector te ondersteunen.

  • De Twintigers

   Door de coronacrisis blijft vandaag een talentvolle generatie muzikanten achter zonder publiek of podium. Twintig veelbelovende twintigers worden online in de spotlight gezet.

  • De val: 10 jaar na de crisis

   Michaël Van Droogenbroeck onderzoekt de financiële crisis van 2008

   Volledige reeks

  • De Verdachten

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Verdachten’ behandelt journalist Maurice De Wilde de groep verdachten en weggevoeren van mei 1940. 

   Uit het archief

  • De vloek van Osama

   Rudi bezoekt alle frontlinies van de oorlog tegen terrorisme

  • De vlog van Fée

   Wat als een Joods meisje van 10 jaar in de Tweede Wereldoorlog geen dagboek maar een vlogcamera zou hebben...

  • De voorleesclub

   Tijdens het lezen komen de lezers, en de kijkers, in het universum van het boek terecht, want de tekeningen lijken letterlijk rondom hen tot leven te komen. Elke dag een nieuwe voorlezer, een nieuw verhaal en prachtige tekeningen. Een visueel tussendoortje om letterlijk bij weg te dromen.

  • De vorstinnen van Brugge

   Edgard Onghenae, een wever, wordt ontslagen door de directeur van een Gentse textielfabriek omwille van zijn opruiende activiteiten. Hij gaat naar Brugge en treedt daar in dienst bij Theo van Waefelghem, die op het punt staat zijn fabriek uit te breiden met mechanische weefgetouwen. De nijverige, spaarzame nijveraar heeft een broer, Adelin, die een losbandig leven leidt. De oude huishoudster van de van Waefelghems neemt hem echter telkens weer in bescherming.

   Volledige reeks

  • De Warmste Week

   De Warmste Week draait dit jaar rond één centraal thema: ‘Kunnen zijn wie je bent.’ Want dat verdient iedereen. Bekijk hier alles van #DWW21.

  • De week van Bruzz

   Weekoverzicht van Bruzz, het programma van de Vlaams-Brusselse Media.

  • De week van Karrewiet

   Het nieuws van de week op jouw maat.

  • De week van Karrewiet met VGT

   De week van Karrewiet met Vlaamse Gebarentaal

  • De weg naar Roubaix

   Yves Lampaert. Wielrenner bij Deceuninck-Quickstep. Belgisch Kampioen 2018, winnaar van de Flandrien-trofee en met nog vele andere overwinningen op zijn palmares. Zijn grote droom: Parijs-Roubaix winnen. Een klassieker die vorig jaar niet doorging, en waar hij in 2019 brons won (3e plaats). Een grote naam in het wielrennen mét een duidelijk doel. Iedereen Beroemd volgt Yves dit voorjaar op de weg naar ‘zijn’ Roubaix, maar ook iedereen die hem steunt en bijdraagt tot zijn succes.

   Exclusief online

  • De wereld rond met Kaatje

   Kaatje en Viktor ontdekken verre landen

  • De zevende dag

   Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete nemen een duik in de politieke en maatschappelijke actualiteit van de voorbije week. Daarnaast is er ook tijd voor sport, cultuur en muziek.  

  • De Zoo-reporters

   Reportageprogramma waarin kinderen vanuit de Zoo en Planckendael verslag uitbrengen over het lot van 10 bedreigde diersoorten.

  • De zoo: achter de schermen

   Docuserie die de kijker een unieke blik biedt op wat er zich achter de schermen van ZOO Antwerpen en Planckendael afspeelt om de zoo van morgen gestalte te geven.

  • Deep Throat, when porn makes its premiere

   De vertoning van 'Deep throat' in 1972 betekende een revolutie in de pornowereld. Porno werd synoniem van vrijheid en het grote publiek kwam in aanraking met het 'fenomeen'.

  • Dehesa - forest of the Iberian lynx

   De Dehesa is een van de bijzonderste stukken natuur in Europa. Het is een streek vol eikenbossen die zich uitstrekt over grote delen van Zuidwest-Spanje en Portugal. De regio wordt al eeuwen vormgegeven door de mens en het mediterrane klimaat van de regio, en de biodiversiteit is er enorm. Het is de habitat van tig van roofdieren. Denk maar aan de adelaar, de mangoest en de Iberische lynx, de meest bedreigde katachtige ter wereld.

  • Delphine: mijn verhaal

   In de driedelige reeks Delphine: mijn verhaal van Chris Michel vertelt prinses Delphine van Saksen-Coburg voor het eerst op televisie haar eigen unieke levensverhaal. Ze getuigt exclusief over alle fasen en emoties in haar leven en stelt haar eigen fotoarchief en familiealbums ter beschikking.

   Ook haar partner, moeder, vrienden, maar ook haar advocaten, journalist Mario Danneels, paleismedewerkers en vrienden uit de kunstwereld krijgen het woord over deze koninklijke saga.

  • Dertigers

   In 'Dertigers' staat het leven van een hechte vriendengroep van zes dertigers centraal. Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje zijn bevriend sinds hun studententijd in Antwerpen. De zes worstelen met de uitdagingen van hun generatie, het evenwicht tussen werk en gezin en… de geheimen van een onverwerkt trauma, dat hen onlosmakelijk met elkaar verbindt maar hen ook uit elkaar dreigt te drijven.

   Volledige reeks

  • Dertigers (met audiodescriptie)

   In 'Dertigers' staat het leven van een hechte vriendengroep van zes dertigers centraal. Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje zijn bevriend sinds hun studententijd in Antwerpen. De zes worstelen met de uitdagingen van hun generatie, het evenwicht tussen werk en gezin en… de geheimen van een onverwerkt trauma, dat hen onlosmakelijk met elkaar verbindt maar hen ook uit elkaar dreigt te drijven.

  • Diepzee

   De onwaarschijnlijke avonturen van de familie Nekton die met hun onderzeeër, de Aronnax, op zoek gaan naar ongekende gebieden in de oceaan.

  • Dieren in nesten

   Dierenprogramma waarin Chris Dusauchoit op bezoek gaat bij mensen zich het lot aantrekken van zieke, gewonde of verwaarloosde dieren.

  • Dierendetectives

   Junes en Zita gaan samen met hun internationale vrienden op zoek naar helden in de dierenwereld.

  • Dierendokters 24/7

   Documentairereeks die in de faculteit Diergeneeskunde van de UGent in Merelbeke de grote en kleine verhalen volgt van de dieren, de studenten en de artsen.

  • Dimitri

   Stop-motion animatiereeks over een vogeltje dat verdwaald raakt in de Afrikaanse savanne.

  • Dimitri en de speciale verrassing

   Dimitri gaat met Oko spelen, maar de zebra is niet alleen vandaag. Er zit een klein vogeltje op zijn hoofd.

  • Dinostad

   Grappige animatiereeks over de avonturen van de kleine dino Ricky en zijn zusje Tyra.

  • Dobus

   Dobus vertelt de avonturen van 3 vrolijke onhandige clowns: Dobus, Sollie en Mina. Alle drie de clowns zijn even onhandig. Samen proberen ze elke keer de knotsgekke opdracht van de circusdirecteur tot een goed einde te brengen.

  • Domina

   Historische dramareeks over Livia Drusilla, echtgenote van de eerste keizer van het Romeinse Rijk en een van de machtigste vrouwen in Rome ooit.

  • Dorianne in bad met...

   Dorianne Aussems duikt in bad met een bekende Vlaming of social media-persoonlijkheid en kijkt in het diepste van zijn of haar gedachten.

  • Down the road

   Dieter Coppens trekt er opnieuw op uit met de Down the road-groep van het eerste seizoen: Kevin, Lore, Pieter, Lisa, Hélène en Martijn. De groep gaat op hun grootste avontuur tot nu toe: naar Fins Lapland. En natuurlijk kunnen ze in die koude rekenen op elkaars warmte en vriendschap.

   Voor de zes was het al een hele tijd geleden dat ze samen op die allereerste reis gingen. Sindsdien is er veel veranderd in hun leven, en de Down the road-ervaring heeft voor velen enkele belangrijke stappen naar zelfstandigheid versneld. De reüniereis is de ideale gelegenheid om samen wat quality time door te brengen en te horen hoe ieders leven intussen veranderd is. Zo zijn Kevin en Lisa al een hele tijd een koppel, en bloeit er ook iets moois tussen heel wat andere bekenden uit Down the road.

   Samen met Dieter en medebegeleidster Saar beleven Kevin, Lore, Pieter, Lisa, Hélène en Martijn het pittigste avontuur tot nu toe: een reis naar het hoge noorden. In Fins Lapland trotseren ze de kou, worden ze uitgedaagd tijdens een tocht met hondensledes, leven ze samen met een lokale rendierherder, gaan ze ijsklimmen, en nog veel meer. Maar de reis is niet enkel een spannend avontuur, want in de kou genieten ze nog extra van elkaars gezelschap en warmte.

   Volledige reeks

  • Down the road Ketnet

   Humaninterestprogramma waarin Dieter Coppens samen met jongvolwassenen met het syndroom van Down een avontuurlijke roadtrip maakt.

  • Down the sea

   Dieter Coppens en Kevin trekken met hun tandem op een trip door eigen land, van Boutersem naar de kust. Met maar één doel: een ijsje eten op het strand.

   Exclusief online

  • Down the snow

   Dieter en Kevin liften voor De Warmste Week

   Exclusief online

  • Downton Abbey

   Brits kostuumdrama over het leven van de familie Crawley en hun bedienden in een Engels landhuis aan het begin van de 20ste eeuw.

   Volledige reeks

  • Draagmoeders

   Op de moeilijke grens tussen wens en werkelijkheid volgde journaliste Annemie Struyf drie jaar lang draagmoeders en wensouders.

  • Dropje

   Dropje woont in de 'Alles winkel', een winkel waar je alles kunt kopen wat je maar kunt bedenken. Doordat Dropje zo nieuwsgierig is, beleeft hij elke dag weer nieuwe avonturen met de kinderen die er langskomen.

  • Durf te vragen

   Siska Schoeters maakt op een openhartige manier gevoelige thema's bespreekbaar. Elke aflevering nodigt zij een groep mensen uit waar we stiekem heel veel vragen voor hebben, maar die we niet zelf in hun gezicht durven stellen.

   Volledige reeks

  • Durf te vragen met VGT

   Siska Schoeters maakt op een openhartige manier gevoelige thema's bespreekbaar. Elke aflevering nodigt zij een groep mensen uit waar we stiekem heel veel vragen over hebben, maar die we niet zelf in hun gezicht durven stellen.

  • Dwars door Amerika

   Reportagereeks waarin Wouter Deboot voor 'Iedereen beroemd' dwars door Amerika fietste.

   Volledige reeks

  • Dwars door Oceanië

   'Iedereen beroemd'-reporter Wouter Deboot doorkruist het continent Oceanië op de fiets. Van Darwin, Australië, gaat het via Tasmanië en Nieuw-Zeeland naar Stewart Island.

   Volledige reeks

  Selecteer een andere letter
 • e

  • Earth: one amazing day

   Maak een bijzondere reis rond de aarde in één dag

  • Een gat in de lucht

   Een spetterende show waarin de wrappers de allerzotste dromen van Ketnetters laten uitkomen.

  • Een Italiaanse reis

   Het verhaal van een viool

   Volledige reeks

  • Een wereld van gebaren

   Heel wat horende mensen kennen iemand of hebben weleens contact met iemand die doof of slechthorend is. Toch weten de meesten maar heel weinig over doofheid, over gebarentaal, over de leefwereld van de doven en slechthorenden.

  • Een wereld van verschil

   Wat als twee kunstenaars trouwen zonder dat er romantische liefde is? Hoe zal de wereld eruitzien zonder wilde bijen en andere bestuivers? Alle mensen in deze reeks bouwen mee aan een wereld van verschil. Een wereld van verschil is een productie van Klara, Kunstenpunt en Sabam For Culture.

  • Elle s'appelait Grace Kelly

   Grace Kelly is een naam die nog steeds doet dromen. We weten alles over haar carrière als actrice, haar huwelijk met prins Reinier en haar tragische dood in 1982. Dit is het verhaal van Grace van Monaco zoals het nog nooit verteld is: door de ogen van vrienden en familie. De Grimaldi's hebben voor het eerst hun privéarchieven opengesteld en vertellen erover voor de camera, met originele en unieke 8mm-beelden van prins Reinier en Grace Kelly, die we zien als een opgewekte en vrolijke moeder. 

   Een documentaire van Serge de Sampigny.

  • Emmy & GooRoo

   Animatiereeks over de avonturen van het schattige meisje Emmy en haar beste vriend, het lieve monster GooRoo, die samen in een magisch bos wonen.

  • En daarmee Basta!

   Een nieuw samengesteld gezin leert samenleven

  • Endeavour

   In het Oxford van de jaren 60 bijt de jonge detective Endeavour Morse zich vast in moordonderzoeken.

  • Erediensten

   Erediensten van diverse geloofsovertuigingen

  • Escape to the Chateau

   Britse lifestylereeks over een Engels koppel dat naar Frankrijk is verhuisd om een verlaten kasteel om te toveren tot hun droompaleis.

  • Eurovisiesongfestival

   Rechtstreekse uitzending van het 65e Eurovisiesongfestival. Vanuit Rotterdam Ahoy in Nederland.

  • Eurovisiesongfestival (met audiodescriptie)

   Rechtstreekse uitzending van het 65e Eurovisiesongfestival. Vanuit Rotterdam Ahoy in Nederland.

  • Expedition with Steve Backshall

   De Britse avonturier en natuurwetenschapper Steve Backshall ontdekt het Noordpoolgebied tijdens de gevaarlijkste periode van het jaar.

  • Extra Time

   Voetbaltalkshow waarin Aster Nzeyimana en Filip Joos met de hulp van spraakmakende gasten de vinger aan de pols houden van de voetbalactualiteit.

  • Extra Time Cross

   Wie mag er een jaar pronken met de allermooiste trui van het veldritpeloton? Ruben Van Gucht blikt met enkele kenners van formaat vooruit op het WK veldrijden.

  • Extreme lands

   Zesdelige exploratiereeks over mensen die op een potentieel gevaarlijke en onherbergzame plek wonen.

  Selecteer een andere letter
 • f

  • Facebook en ik

   Tim Verheyden maakt de balans op van 15 jaar Facebook

   Volledige reeks

  • Factcheckers

   Wat is er in tijden van snel nieuws, clickbait en sociale media nog waar en wat niet? Britt, Jan en Thomas zoeken het voor je uit.

   Volledige reeks

  • faqda

   Flo gaat op zoek naar antwoorden die ze zich tijdens het scrollen op het internet stelt. Vragen die je niet meteen in normale FAQ-lijsten terugvindt, maar er volgens Flo wel in thuis horen.

  • FC De Kampioenen

   De belevenissen van een slecht presterende voetbalploeg: FC De Kampioenen

   Volledige reeks

  • FC De Kampioenen 4: Viva Boma

   Ronaldinho wordt door Boma en Goedele klaargestoomd als nieuwe PDG van de 'Boma Vleesindustrie NV'. Maar zijn hart ligt meer bij het voetbal - en bij Niki, zijn nieuwe vlam. Terwijl de Kampioenen een promotiestunt voorbereiden om de 'Viva Boma'-worst te lanceren tijdens Aalst Carnaval, zien eeuwige vijanden Fernand en DDT hun kans schoon om de Kampioenen voorgoed uit te schakelen.

   Bioscoopfilm van Jan Verheyen, gebaseerd op de Vlaamse komische reeks (vervolg op 'FC De Kampioenen 3: Forever' uit 2017) met o.a. Carry Goossens, Jacques Vermeire, Jaak Van Assche, Johny Voners, Machteld Timmermans en Niels Destadsbader.

  • FC United

   FC United is een driedelige documentairereeks die het racisme én het gebrek aan diversiteit in ons Belgische voetbal wil tackelen. Persoonlijke getuigenissen van prof- én amateurvoetballers tonen hoe ernstig het probleem is, zowel in het mannen- als het vrouwenvoetbal. Daarnaast gaat FC United in dialoog met de huidige beleidsmakers op zoek naar mogelijkheden om samen met de nieuwe generatie voetballers racisme en structurele ongelijkheid buitenspel te zetten.

   Alle belangrijke aspecten van het voetbal komen daarbij aan bod: de situatie op het terrein zelf (inclusief de scheidsrechterij), de coaching, de staf, de supporters en de bestuurswereld. In de laatste aflevering zien we ‘good practices’ van voetbalclubs die in België vandaag al fantastisch werk leveren wat betreft diversiteit. De toekomst is duidelijk aan de nieuwe generatie spelers en speelsters. Voor de grote onderstroom van voetbalfans in België is diversiteit geen probleem meer.

   Met getuigenissen van onder meer Rode Duivel Romelu Lukaku, Red Flame Kassandra Missipo, Rode Duivel Yannick Carrasco, AA Gent-kapitein Vadis Odjidja, Antwerp-kapitein Faris Haroun, Nigeriaans international Cyriel Dessers en tientallen anderen.

   Volledige reeks

  • FC United City Pirates

   Een jaar lang volgen we coach Yves Kabwe en de beloftenploeg van City Pirates. Deze voetbalploeg, in de schaduw van de grootstad, brengt jonge, sterke karakters bij elkaar die vechten voor hun droom op het voetbalveld en in het leven.

   De 18-jarige talenten dromen van een toekomst in de voetbalwereld. Hun inzet en enthousiasme staan in schril contrast met wat ze meemaken buiten de groene rechthoek. Coach Yves ontfermt zich over zijn jongens en hun problemen. Het gaat over school, familie, criminaliteit en ook gewoon jong kunnen zijn. Hun leven lijkt soms argeloos, maar het is nooit zorgeloos. City Pirates wil hen perspectief geven en hen leren samen te werken en zich in te zetten voor een doel.

   'FC United: City Pirates' is een ‘coming of age’ verhaal van een diverse groep tieners die op zaterdag willen winnen en de rest van de week niet proberen te verliezen. Wie wordt er kampioen?

   Een productie van Deklat Binnen voor Canvas.

  • Ferry

   Amsterdam 2008. De bikkelharde Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Brink, een machtige crimineel en Ferry's mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden en af te maken. 

   Na jarenlange afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geboortestreek die hij lang geleden ontvluchtte. Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd raakte, de terugkeer naar het kamperleven dat hij afgezworen had en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Danielle kruipen langzaam onder zijn stalen pantser. 

   Zijn spannende zoektocht leidt tot onverwachte ontknopingen en uiteindelijk wordt de loyaliteit van Ferry zwaar op de proef gesteld.

   Misdaadthriller van Cecilia Verheyden (prequel van het eerste seizoen van de tv-reeks 'Undercover') (2021), met Frank Lammers (Ferry Bouman), Elise Schaap (Daniëlle van Marken), Huub Stapel (Brink), Raymond Thiry (John Zwart) en Monic Hendrickx (Claudia Zwart-Bouman).

  • Fires

   Zesdelige dramareeks over de verwoestende bosbranden in Australië eind 2019, begin 2020.

  • First dates

   Realityprogramma waarin vrijgezellen uit heel Vlaanderen hun kans wagen in een blind date op restaurant. Ze zijn zorgvuldig gekoppeld, maar daarna is het aan hen.

   Volledig seizoen

  • First dates teens

   Vlaamse jonge singles tussen 16 en 18 jaar wagen hun kans in een blind date op restaurant. Ze zijn zorgvuldig gekoppeld, maar daarna is het aan hen.

  • First dates teens UK

   Britse jonge singles tussen 16 en 19 jaar ontmoeten elkaar voor een blind date in een restaurant in Manchester.

  • Flikken

   Vlaamse politieserie over een vast team van zeven Gentse flikken, met in de hoofdrol twee jonge, vrouwelijke agenten in burger: Britt en Tony.

  • Forensics: the real CSI

   Deze documentairereeks geeft een blik op de cruciale rol van de forensische wetenschap bij misdaadonderzoek.

  • Four hours at the Capitol

   'Four hours at the Capitol' is een diepgravend en onthullend relaas van de bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021. 

   In deze meeslepende documentaire vertellen relschoppers, politieagenten en wetgevers elk hun kant van het bloedstollende verhaal van die donkere dag. Naast uitzonderlijk en exclusief beeldmateriaal, krijgen we ook interviews met mensen die in het oog van de storm stonden en die nu voor het eerst hun verhaal vertellen. 

   Als je dacht dat je wist wat er echt is gebeurd in het Capitool op 6 januari, dan heb je het mis.

  • Freddie Mercury: the final act

   Eind jaren 80 vocht Freddy Mercury in het geheim tegen aids, een ziekte die honderdduizenden mensen het leven kostte en homofobie rechtvaardigde. Opmerkelijk: in de jaren na zijn dood werd de publieke houding tegenover homoseksualiteit sneller dan ooit vrijer. 

   Deze biografie bevat het eerste grote interview met Freddie's zus Kashmira Bulsara en gesprekken met de sterren van het Freddie Mercury Tribute Concert van 20 april 1992 in het Wembley Stadium in Londen. 

   Dit is het verhaal van een tragedie die gezorgd heeft dat levensbelangrijke gesprekken die uit den boze waren, eindelijk toch gevoerd konden worden. 

   M.m.v. Roger Daltrey, Lisa Stansfield, Paul Young, Harvey Goldsmith e.a.

  • Friends, meiden met een missie

   Vijf avontuurlijke vriendinnen wonen in Heartlake City.

  • Frontlinie

   In de VPRO-reeks 'Frontlinie' brengt correspondent Bram Vermeulen diepgravende journalistiek van over de hele wereld.

  • Furia

   Noorse thrillerreeks over de race tegen de klok om de geplande aanslag van een extreemrechtse terreurcel te verijdelen. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

   Volledige reeks

  Selecteer een andere letter
 • g

  • GameKeepers

   Spannende fictiereeks waarin hoofdpersonages Sari en Mats elke aflevering een andere game uit het brein van GameMaster Cordelia moeten winnen om de wereld te beschermen tegen groot onheil.

  • Gaslight

   Twintig jaar nadat Alice Barlow vermoord werd door een overvaller, nemen de pasgetrouwde Paul en Bella Mallen hun intrek in het leegstaande huis. 

   Het duurt niet lang of Bella merkt vreemde zaken op in hun nieuwe woonst, maar volgens haar man is dat maar inbeelding. Paul heeft echter een geheim, dat hij koste wat het kost tracht te verbergen...

   Psychologische thriller van Thorold Dickinson naar het toneelstuk 'Gas Light' van Patrick Hamilton (1940). Met Anton Walbrook (Paul Mallen), Diana Wynyard (Bella Mallen), Frank Pettingell (B.G. Rough), Cathleen Cordell (Nancy), Robert Newton (Vincent Ullswater) e.a.

  • Generatie K

   Kristel en heel wat straffe Ketnetters komen op voor de rechten van kinderen.

  • Generation M: The story of my life

   Deze reeks vertelt het waargebeurde verhaal van twee jongeren, die worstelden met de gevolgen van anorexia en van een ongeval onder invloed van drugs.
  • George & Paul

   Komische animatiereeks over George en Paul die wonen in een wereld gemaakt van blokken. Ze zijn elkaars dikste vrienden, maar soms ook even niet!

  • Ghost Rockers

   Vijf muzikanten vinden speciale instrumenten

  • Gino's Italian Escape

   Culinaire reisreeks waarin de Italiaanse tv-kok Gino D'Acampo langsheen de Italiaanse Adriatische kust trekt.

  • Girls Talk

   De beste vriendinnen van zes bekende vrouwen krijgen verschillende thema's voorgeschoteld zoals 'mannen zijn betere chauffeurs' en 'een one night stand levert nooit goeie seks op'. Met onder andere Linde, Siska, Elodie Ouedraogo, Kat Kerkhofs en Leonie van Arsenal.

  • Goed gezien!

   Een reis rond de wereld op zoek naar slimme en zotte uitvindingen om problemen op te lossen in ontwikkelingslanden.

  • GoGoGo!

   Slaagt de nieuwe schooldirectrice van Campus Rozenborg erin om de sportafdeling te sluiten?

  • Great American Railroad Journeys

   Britse reisreeks waarin Michael Portillo per trein door Alaska trekt aan de hand van 'Appleton's Guide-Book to Alaska' uit 1899.

  • Great! Britain

   Stijn Van de Voorde zoekt in vier afleveringen naar wat Britain zoal Great maakt. Muziek! Sport! Londen! Epische landschappen! Humor!

  • Grizzy & the Lemmings

   Beer Grizzy's rustige leven in een Canadees natuurpark wordt grondig verstoord door een groep vervelende lemmings.

  • Grote vragen

   Denkers van nu over de dingen die ertoe doen

  Selecteer een andere letter
 • h

  • Heathrow

   De fascinerende wereld van Heathrow, de grootste en drukste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk.

  • Helden

   Een groep vrienden probeert straffe stunts uit

  • Helden van de race

   De Helden bouwen zeepkisten met de Ketnetters.

  • Heldentoeren

   De Helden trekken 6 weken lang naar de straten, pleintjes en velden in Vlaanderen, om ze samen met de Ketnetters extra 'Heldhaftig' te maken. Samen met de kinderen creëren ze een magische plek die hen samenbrengt tijdens het bouwen.

  • Het ABC van Marcel Broodthaers

   Marcel Broodthaers wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste Belgische kunstenaars van de 20e eeuw. Maar hoewel bijna iedereen 'de mosselpot' kent, blijft zijn omvangrijke oeuvre gehuld in een waas van mysterie. Wat is er zo bijzonder aan? Wat voor mens was Broodthaers? En blijkt dat ook uit zijn werk?

   Documentairemakers Pieter Verbiest en Bertrand Lafontaine vragen het aan tijdgenoten die Marcel Broodthaers goed hebben gekend. Stukje bij beetje tekent zich het beeld af van een complex persoon. Van een dichter-kunstenaar die op onnavolgbare wijze de maatschappij fileert, met inbegrip van de kunstwereld waar hij zelf deel van uitmaakt. Speels maar haarscherp, tegendraads maar ook humoristisch.

  • Het Gala van de Gouden K's

   Grote awardshow met alle favorieten van kinderen

  • Het Gala van de Gouden K's met VGT

   Grote awardshow met alle favorieten van kinderen

  • Het hoogste bod

   Veilingmeesters van de meest uiteenlopende Vlaamse veilinghuizen geven een inkijk in hun wereld.

  • Het Hoorn Kwartet

   Vier koeien maken een tripje naar de zee

  • Het Hoorn Kwartet: Hoog in de bergen

   Avontuurlijke koeien klauteren de bergen in

  • Het huis

   Eric Goens graaft 24 uur lang in de ziel van bekende en intrigerende Vlamingen

   Volledige reeks

  • Het jaaroverzicht

   2021 was een woelig jaar. Een rollercoaster van gebeurtenissen. Met telkens nieuwe verrassingen. Wim De Vilder is de ervaren gids die de kijkers meeneemt door het voorbije jaar en hen alles laat herbeleven.

  • Het journaal

   De actualiteit van de dag.

  • Het journaal met VGT

   De actualiteit van de dag, getolkt in Vlaamse Gebarentaal (VGT).

  • Het koninkrijk van René Heyvaert

   Heyvaerts kunst was nooit in vakjes te stoppen

  • Het Lam Gods 2.0

   Hoe zou Het Lam Gods eruit zien als het vandaag gemaakt werkt? In deze reeks kiezen twaalf Vlaamse kunstenaars een paneel uit het beroemde veelluik en maken er hun eigen versie van.

   Exclusief online

  • Het leven in kleur

   Racisme in Vlaanderen? Valt wel mee of niet? De vijfdelige reeks zoekt het uit en peilt zonder taboes naar het racisme in ons onderwijs, justitie, media, en in ons allemaal.

  • Het leven zoals het is: luchthaven

   Docusoap over het dagelijkse leven op de luchthaven in Zaventem juli 2001.

  • Het Mirakel van Schuman

   De geschiedenis van de EU is niet op één dag geschreven. Het is een verhaal dat is geschreven met vallen en opstaan, vol toevalligheden, beklonken in internationale verdragen. 

   Het is het verhaal … van een manifest dat op sigarettenblaadjes is neergeschreven; het verhaal van Robert Schuman, 'de Vader van Europa', voor wie het Vaticaan op zoek is naar een heus mirakel; het verhaal van erfvijanden die toenadering zochten; het verhaal van Europese rechters die recht spreken over opblaaspoppen en bananen, maar ook het verhaal van een vergeten genocide en van mensen in crisis en diepe nood. 

   In 'Het Mirakel van Schuman' volg je prof. Hendrik Vos en Sven Speybrouck op hun roadtrip door Europa en hoor je mensen die de geschiedenis van de EU mee vorm (hebben) geven. 

   Beluister ook de podcast ‘Het Mirakel van Schuman’ in de Radio 1-app, of via de app van jouw keuze.

  • Het Noorderlicht

   Wouter Deboot, de fietsende reporter van 'Iedereen beroemd', gaat met zijn fiets op zoek naar het Noorderlicht.

  • Het Peulengaleis

   'Het Peulengaleis' is een legendarische reeks vol nonsens en absurde humor.

  • Het pleintje

   Het wel en wee van de bewoners van het pleintje

   Volledige reeks

  • Het Scheldepeloton

   Zesdelige humaninterestreeks over vijf jonge wielrenners uit het Gentse die samen vechten voor dezelfde droom: profwielrenner worden. Een voor een maken ze de droom waar, maar de weg naar de roem is bezaaid met vele hindernissen. Geïnspireerd door het boek 'De Val' van Matthias M.R. Declercq.

   Volledige reeks

  • Het voordeel van de twijfel

   Welke inzichten reiken de grote filosofen uit de geschiedenis aan voor actuele en universele problemen? Stefaan Van Brabandt zoekt het uit en praat er onder meer over met de hedendaagse filosofen Alain de Botton, Jan Geurtz en Jan Drost.

  • Het weer

   Dagelijks weerpraatje met Sabine Hagedoren, Bram Verbruggen en Frank Deboosere.

  • Het Zwaard van Ardoewaan

   In een Middeleeuwse setting komen twee zonen van de overleden heer van Ardoewaan terug thuis na een kruistocht. De nieuwe koning zal diegene worden die erin slaagt het zwaard van Ardoewaan uit een balk te trekken.

   Volledige reeks

  • Heterdaad

   Volg het wel en wee van de BOB Rijkswacht in Brussel op de voet.

   Volledige reeks

  • Hier spreekt men Nederlands

   Reeks over het juiste gebruik van de Nederlandse taal. Taaltips over uitspraak en correct taalgebruik. presentatie : Joos Florquin Annie Van Avermaet Fons Fraeters Onderwerpen: Enkele losse woorden: -nougat of noga -notulen, notulenboek, notuleren -proces-verbaal -horizon
  • Homo Universalis

   100 mannen en vrouwen gaan dagelijks een uitdaging aan in de hoop gekroond te worden tot de nieuwe Homo Universalis. Elke dag valt er iemand af. Tot er maar één man of vrouw overblijft: dé Homo Universalis. De winnaar kan genieten van een jaar lang gratis vakanties.

  • Homo Universalis Ketnet

   25 Ketnetters strijden om de titel van Homo Universalis Ketnet. Per dag nemen ze het in één opdracht tegen mekaar op. Diegene die de proef het minst goed kan uitvoeren valt af. Wie kan het langst in het spel blijven?

  • Hongerige berenverhalen

   Animatiereeks over twee zoetbekken van beren die er alles voor over hebben om toch maar iets lekkers te kunnen eten.

  • Hoodie

   De zestienjarige Pieter gebruikt, samen met een stel nieuwe vrienden, zijn parkourtalent om de criminaliteit in de Brusselse wijk 'Vrijbeek' te bestrijden.

  • Hoodie (met audiodescriptie)

   De zestienjarige Pieter gebruikt, samen met een stel nieuwe vrienden, zijn parkourtalent om de criminaliteit in de Brusselse wijk 'Vrijbeek' te bestrijden.

  • Hoodie tutorials

   Maarten toont hoe je parkour kan leren

  • Hoogtepunten Boekenmarathon en Boekenfeest 2020

   De hoogtepunten van de Boekenmarathon en het Boekenfeest, het bijzondere alternatief voor Boekenbeurs 2020.

  • Hospital

   Een blik achter de schermen van de National Health Service (NHS) in Londen, de Britse openbare gezondheidszorg, die geconfronteerd wordt met COVID-19.

  • Hun verhaal over Down

   De ouders van 'Down the road' nemen plaats in de zetel om te vertellen over hun leven met een kind met Down.

   Exclusief online

  Selecteer een andere letter
 • i

  • I Aime Who I Am

   In 'I Aime Who I Am', van het jonge filmmakersduo Art Millimeter, vertellen acht mensen over schoonheidsidealen en de impact ervan op hun gezondheid en zelfbeeld. De acht passen, elk op hun eigen manier, niet binnen de binnen de clichés van het schoonheidsideaal dat de maatschappij opdringt. 

   Een maatje meer, albinisme, vitiligo, een wijnvlek … Het zorgt er telkens weer voor dat hoofden draaien. In hun kinderjaren hadden ze het gevoel dat ze anders waren. Maar na een moeilijke zoektocht willen de acht delen dat het oké is om gewoon te zijn wie je bent. Ze omarmen hun lichaam, zijn trots op wie ze zijn, en willen hun verhaal delen.

  • Iedereen beroemd

   Dagelijkse blik op de samenleving in al haar facetten.

  • Iets met boeken

   Programma over boeken, met Jan Leyers en Leon Verdonschot. Jan en Leon nodigen ieder een schrijver 'van de overkant' uit (Jan een Nederlander en Leon een Vlaming) en samen praten ze over hun werk en over hun persoonlijkheid, over wat hen bindt en over de boekenwereld.

  • Ik u ook

   Vlaamse sitcom over de kleurrijke en gezellige familie van de 18-jarige filmstudente Lou: papa, mama, pluspapa, nonkels, tantes, nichtjes, neefje, grootouders, een hond en een flamingo.

  • In & Out of Hell - The Meat Loaf Story

   Sinds de release van het succesalbum 'Bat out of Hell' in 1977, heeft Meat Loaf een successtatus verkregen die maar weinig andere artiesten bezitten.  Maar het was ooit anders. De jonge Marvin Aday groeide op in een gezin met geweld en uitsluiting. Op weg naar de roem stond hij oog in oog met het bankroet, met gezondheidsproblemen en mislukkingen.   In deze documentaire komen artiesten als Todd Rundgren, Bonnie Tyler en Lou Adler aan het woord. Zij werpen hun licht op de man achter Meat Loaf, die uitgroeide van een gepeste jongeman tot een muziekicoon.

  • Info en Actua met VGT

   Nieuwsgerelateerde onderwerpen en actuele nieuwsinformatie, voor u getolkt. Bekijk elke week een nieuw item.

  • Innocent

   Vierdelige psychologische thrillerreeks over lerares Sally Wright die na 5 jaar opsluiting voor de moord op een 16-jarige leerling, plots vervroegd vrijgelaten wordt.

   Volledig seizoen

  • Inside Edinburgh Zoo

   Documentairereeks over het leven achter de schermen van Edinburgh Zoo en het zusterpark Highland Wildlife Park, een van de grootste dierenparken van Europa.

  • Inspector Morse

   Britse detectivereeks over de ietwat romantische detective Morse en zijn zeer prozaïsche assistent, sergeant Lewis. Gebaseerd op de romans van Colin Dexter.

  • Is er een dokter in de zaal?

   Humoristische panelquiz met Philippe Geubels over het belangrijkste onderwerp ter wereld: onze gezondheid.

   Volledig seizoen

  • Israel/Iran/USA: the long war

   Ten tijde van de sjah waren Iran en Israël bevriende landen. Maar na de Islamitische Revolutie van 1979 verschoven de ambities van Teheran naar de ene kant en die van Washington en Tel Aviv naar de andere. Het eigenlijke conflict begon in 1982, toen de Israëli's Libanon binnenvielen en de confrontatie aangingen met Hezbollah, de nieuwe Libanese sjiitische beweging die werd gesteund door Iran.

  Selecteer een andere letter
 • j

  • Jean-Michel Super Kariboe

   Grappige animatiereeks over De avonturen van de emotionele superheld Jean-Michel, de Super Kariboe.

  • Jeanne Dielman

   De jonge weduwe Jeanne Dielman woont met haar zoon Sylvain in een flat op de Handelskaai in Brussel. Haar leven is routineus en saai, ze vult haar dagen met een eindeloze lijst huishoudelijke klusjes.

   Naast haar huisvrouwenbestaan houdt Jeanne er echter nog een tweede leven op na: terwijl haar zoon naar school is ontvangt ze klanten voor betaalde liefde.

   Drama van Chantal Akerman (1975), met Delphine Seyrig en Jan Decorte.

  • Johan en de Alverman

   Voor Johan Klaeszoon begint de vakantie op weg naar oom Willem van de Watermolen. Onderweg ontmoet hij een vreemd mannetje dat dan ineens weer verdwijnt en hem een ring nalaat.

   Volledige reeks

  • Johan Verminnen 70

   In mei vierde Johan Verminnen zijn 70ste verjaardag, een bijzondere mijlpaal waar Radio 2 extra bij stilstaat op 11 juli. 

   Christel Van Dyck vierde samen met Johan Verminnen nog eens zijn verjaardag, maar ook zijn grote liefde voor Brussel, en dat in de prachtige Spiegelzaal van het Brussels Parlement. 

   Ook Jo Lemaire, Grace Khuabi (winnares van The Voice 2021) en Raymond van het Groenewoud waren van de partij.

  • Jonnie's blade camp

   De Engelse paralympische gouden medaillewinnaar Jonnie Peacock helpt 5 jongeren met een beenamputatie hun sportieve grenzen te verleggen.

  Selecteer een andere letter
 • k

  • Kaatje luisterverhalen

   Luister samen met je Junior naar de grappige luisterverhalen van Kaatje en haar vrienden.

  • Kaatje zingt

   Kaatje zingt op de Ketnet Zomertour

  • Kaatjes Kameraadjes

   Kaatje krijgt raad van haar kameraadjes

  • Kaatjes Tralalaatjes

   Kaatje schuddebolt alle probleempjes weg

  • Kamal Kharmach: Mag ik even?

   Kamal Kharmach neemt voor de derde keer de eindejaarsconference voor zijn rekening. Ga alvast zitten voor een snedige, scherpe en hilarische terugblik op 2021.

  • Kamp X-Treem

   Bartel Van Riet trekt samen met zes stoere Ketnetters opnieuw de natuur in met slechts één missie: hét ultieme kamp bouwen.

  • Kampioenschapen

   Deze sportieve schapen proberen elke sport uit

  • Kapitein Zeppos

   Een vreemde man komt naar Belder

   Volledige reeks

  • Kapot gaan

   Maksim uit #LikeMe, Jean-Romy uit Hoppers en Ketnet-wrapster Gloria nemen het tegen elkaar op in de zotste challenges.

  • Karrewiet

   Het nieuws van de dag op jouw maat.

  • Karrewiet met VGT

   Karrewiet met Vlaamse Gebarentaal

  • Keromar

   De Kerten wonen in vrede en harmonie bij de Keromarheuvel in de landstreek Neropal. Maar hun land en hun manier van leven worden bedreigd door de Bolten en hun leider Odo. Die wil heel Neropal onderwerpen en heeft al een andere stam, de Kobanen, bijna volledig uitgeroeid.

   Volledige reeks

  • Ket & Doc

   Neem een kijkje in de bijzondere wereld van deze Ketnetters.

  • Ket & Doc (met audiodescriptie)

   Neem een kijkje in de bijzondere wereld van deze Ketnetters.

  • Ketnet Musical

   Zevende en laatste seizoen van 'Ketnet Musical', dat in het voorjaar van 2022 uitmondt in 'Ketnet Musical: De finale'.

  • Ketnet Musical Team U.P.

   In het U.P.-internaat is alles één grote competitie

  • Ketnet Musical Troep!

   Enkele kids proberen van een stort weer een plein te maken

  • Ketnet Musical: Knock Out

   Met de hulp van Campus 12 probeert Liam met zijn vrienden de sluiting van zijn boksclub tegen te houden. De eigenares van het pand wil dat de in haar ogen ordinaire boksclub plaats ruimt voor een balletschool, waar haar dochter Anja haar ballettalenten verder kan ontwikkelen. 

   Slagen Liam en Anja erin hun krachten te bundelen en zorgen ze er samen voor dat de balletschool en de boksclub broederlijk naast elkaar kunnen bestaan?

  • Ketnet sing-a-long

   Zing met de wrappers en andere Ketnet-gezichten mee met je favoriete liedjes in de Ketnet sing-a-long. In een leuke muzikale show gooien we alle remmen los om de start van de zomervakantie te vieren.

  • Kijk uit

   Wekelijks verkeersmagazine

  • Killing Escobar

   In 1989 werd de Schotse huursoldaat en ex-SAS-agent Peter McAleese ingehuurd door een Colombiaans drugskartel om een team van voormalige speciale eenheden te leiden op een missie om 's werelds bekendste drugbaron, Pablo Escobar, te vermoorden. In deze documentaire zien we nooit eerder vertoonde beelden van de missie, naast interviews met McAleese en andere sleutelfiguren in het verhaal. En we komen te weten hoe zijn gewelddadige jeugd in Glasgow, zijn training bij de SAS en zijn ervaring als huursoldaat in Afrika McAleese naar de jungle van Colombia hebben geleid om Escobar te doden, en hoe deze missie zijn leven voorgoed heeft veranderd.

  • Kinderen van de collaboratie

   Kinderen van collaborateurs getuigen

   Volledige reeks

  • Kinderen van de Holocaust

   De reeks toont hoe de gebeurtenissen van 75 jaar geleden een stempel hebben gedrukt op de volgende generaties. Ze wil ook tonen hoe onze maatschappij sinds de Tweede Wereldoorlog met de herinnering aan de Holocaust omgaat.

   Volledige reeks

  • Kinderen van de kolonie

   De erfenis van Belgisch-Congo

   Volledige reeks

  • Kinderen van de migratie

   Zesdelige documentairereeks die het verhaal vertelt van de arbeidsmigratie naar ons land sinds de Tweede Wereldoorlog.

   Volledige reeks

  • Kinderen van het verzet

   Documentairereeks waarin dertien getuigen spreken over de verzetsdaden van hun ouders en hoe de erfenis van de Tweede Wereldoorlog hun eigen leven heeft bepaald, soms tot vandaag.

   Volledige reeks

  • Kingsize Live

   De wrappers maken je zondagochtend Kingsize cool

  • Klara on Tour

   In deze bizarre tijden wil Klara - mét haar grootste partners uit de muzieksector - toch voor een feestmoment zorgen bij de start van de zomer. Daarom presenteert Klara: ‘Klara on Tour’.

  • Klaslokaal Abnormaal

   Spectaculaire quiz die gespeeld wordt door twee duo's uit het vijfde of zesde leerjaar. Alle vragen worden beantwoord via apps en het spel wordt gespeeld op een megatouchscreen.

  • Klassiekers

   Sander De Keere en Thibault Christaensen gaan elke week op zoek naar een nieuwe klassieker voor in een bepaalde situatie. Want zingen we niet altijd hetzelfde nummer in een voetbalstadion? Of leren we niet altijd dezelfde muziekdeuntjes als eerste op je piano of gitaar? Tijd dus voor nieuwe klassiekers!

  • Kleine Roy

   De vijfjarige kleine Roy is net als andere kinderen van zijn leeftijd: speels, enthousiast en nieuwsgierig. Alleen .... hij is een cartoon die leeft in de echte wereld.

  • Klem

   De levens van belastingambtenaar Hugo Warmond en topcrimineel Marius Milner raken steeds meer met elkaar verweven via hun dochters, die onafscheidelijke hartsvriendinnen zijn.

   Volledig seizoen

  • Klimaatbetoog

   Nic Balthazar over de alarmerende toestand van ons klimaat

  • Knofje

   Kleurrijke animatieserie over de avonturen van het eigenzinnige, vier en een halfjarige meisje Knofje.

  • Koningin Elisabethwedstrijd

   Volg de rechtstreekse verslaggevingen van de Koningin Elisabethwedstijd voor Piano 2021.

  • Kotklap

   Wat houdt kotgenoten Stéphan, Lise-Lore en Michael allemaal bezig?

   Exclusief online

  • Kratts in het wild

   Avontuurlijke animatiereeks rond het werk van de zoölogen Chris en Martin Kratts.

  • Kratts in het wild: Adembenemend Amazone avontuur

   Special van de avontuurlijke animatiereeks rond het werk van de zoölogen Chris en Martin Kratts.

  • Kulderzipken

   Televisiesprookje over de knotsgekke avonturen van Koning Jozef, Koningin Angina, Prinses Prieeltje, Kulderzipken en andere kleurrijke figuren.

  • Kunst op de kaart

   Fiets mee langs hedendaagse kunst en architectuur, met Klara als gids

  Selecteer een andere letter
 • l

  • La grippe espagnole

   Toen Europa in 1918 nog volop verwikkeld was in de Groote Oorlog, raasde een bijzonder virulente griep over de vijf continenten. De ziekte werd ten onrechte de Spaanse Griep genoemd. 

   De plaag woedt maar liefst 18 maanden lang en maakt tussen de 50 en 100 miljoen doden, voor ze in de vergetelheid raakt. 

   Nu de mensheid opnieuw in de greep van een gezondheidscrisis is: welke lessen kunnen we leren van deze veel minder bekende tragedie, die eigenlijk de moeder aller pandemieën was?

   Documentaire van Paul Le Grouyer.

  • La solitude du chanteur de fond

   Yves Montand zingt in 1974 na slechts 12 dagen voorbereiding in Olympia voor de Chileense vluchtelingen in Frankrijk.

  • Laat journaal

   Nieuwsprogramma dat inzet op actualiteit en uitleg bij het nieuws van de dag.

  • Labels

   Op zoek naar de mensen achter de labels van vandaag

  • Land of the Far North

   Deze documentaire neemt ons mee naar de wonderlijke polaire wereld in het noorden van Scandinavië. Planten en dieren komen er voor heel wat uitdagingen te staan.

   Volledige reeks

  • Lars is te laat

   Lars en Malika komen steeds te laat op school! Gelooft het schoolhoofd hen deze keer?

  • Lassie

   Deze slimme hond lost alle mysteries en problemen op!

  • Last man standing: Suge Knight and the murder of Biggie and Tupac

   Suge Knight, de voormalige CEO van het legendarische rapmuzieklabel Death Row Records, werd onlangs veroordeeld tot 28 jaar cel voor doodslag, na een lange reeks gewelddadige misdaden die je niet meteen zou associëren met een succesvolle platenbaas. 

   Deze documentaire vertelt het verhaal van Death Row Records en hoe de bendecultuur van L.A. de zaken begon te overheersen, met de hulp van corrupte politiemensen van de stad. De dood van Tupac Shakur en Biggie Smalls is de prijs die betaald werd in deze wereld van benderivaliteit en politiecorruptie. 

   Nu Suge Knight zijn straf van 28 jaar uitzit beginnen de mensen eindelijk te praten. Deze documentaire toont nieuw bewijsmateriaal die de betrokkenheid van de politie van Los Angeles in de moorden aantoont en hun pogingen om bewijsmateriaal te verdoezelen.

   Documentaire van Nick Broomfield.

  • Later als ik groot ben

   Word je piloot, dierenarts, kunstenaar of professor? Ontdek samen met Pieper heel wat superinteressante beroepen.

  • Le jardin extraordinaire

   Op het Iberisch Schiereiland leeft een grote variatie aan fauna. Tanguy Dumortier vertrekt in Noord-Spanje, ten westen van de Pyreneeën, in het Cantabrisch Gebergte. Het is lente, maar op te toppen is nog sneeuw te bespeuren. Zijn reis gaat verder over de vlaktes van Villafáfila, in Castilië en León, en eindigt in Andalusië, in het Parque Natural de la Sierra de Andújar.

  • Leni Riefenstahl: the end of a myth

   Met haar visionaire, verheerlijkende film 'Triumph des Willens' over Hitlers partijbijeenkomst in 1934 en haar bekroonde documentaire over de Spelen van 1936 in Berlijn heeft Leni Riefenstahl het collectieve gedachtengoed van het naziregime gevormd.

   Zelf beweerde ze geen interesse te hebben in Hitlers politieke agenda, iets wat De Duitse regisseur en auteur Nina Gladitz wilde ontkrachten. Aan de hand van talloze documenten is het nu eindelijk zeker: Riefenstahl was niet enkel een nazi-aanhanger, maar ook dader.

  • Les Gardiens de l'Antarctique

   Driedelige documentairereeks over Princess Elisabeth Antarctica, het Belgische 'zero emissie'-onderzoeksstation op Antarctica.

  • Les petits meurtres d'Agatha Christie

   Detectivereeks gebaseerd op de romans van Christie

  • Let's talk about sex

   Documentairereeks waarin Lieve Blancquaert uitzoekt hoe mannen en vrouwen - op verschillende plekken in de wereld en in verschillende culturen - omgaan met liefde, relaties, gender en seks.

  • Liegebeest

   Dit slangachtig wezen vertelt altijd leugens

  • Linde

   Hoi! Dit is Linde en dit is haar camera. Elke week gaat ze achter de dingen aan die leven, die haar boeien en raken. Ze kijkt, stelt vragen, legt vast en filmt. Voor jou en misschien zelfs mét jou! Want vrienden van de video zijn altijd welkom met hun verhalen, zotte ideeën, vragen of problemen.

   Heb je iets? Mailen naar linde@een.be!

   Exclusief online

  • London kills

   Britse dramareeks over een team topspeurders dat een aantal moordzaken in Londen onderzoekt.

   Volledige reeks

  • Loslopend wild

   Humoristisch programma over vrouwen en mannen en hoe ze zich door het dagelijkse leven slaan.

  • Lost luggage

   Wanneer de half-Marokkaanse agente Samira Laroussa in de nasleep van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem de achtergebleven koffers terugbrengt naar slachtoffers en nabestaanden, begint ze aan de grootste klus uit haar carrière. Hierbij botst ze op vooroordelen, trots en verdriet, maar Samira blijft volharden in haar missie om iedereen te helpen. In haar blinde onverzettelijkheid ziet ze echter één ding over het hoofd: zichzelf.

   'Lost luggage' is een bitterzoet verhaal over hoe mensen in de zwaarste momenten toch solidariteit, liefde en hoop kunnen vinden, en werd geïnspireerd op de gebeurtenissen van 22 maart 2016. 

   De hoofdrol wordt gespeeld door Lara Chedraoui, die we vooral kennen als zangeres van de Indie-band Intergalactic lovers. Zij maakt in Lost luggage haar acteerdebuut. 

   Daarnaast zijn Jeroen Van der Ven, Oscar Van Rompay, Mattias Van de Vijver, Isabelle Van Hecke, Yassine Ouaich en Elias Vandenbroucke te zien. 

   De regie is in handen van Nathalie Basteyns, Kaat Beels en Ibbe Daniëls. 

   'Lost luggage' is een idee van Tiny Bertels, die de reeks samen met Nathalie Basteyns creërde.

  • Louis Theroux: mums on the edge

   De zwangerschap en het moederschap zijn vaak de gelukkigste tijd voor een vrouw - zo wordt gezegd - maar het kan soms ook gepaard gaan met veel stress en psychologische problemen.

   In het Verenigd Koninkrijk krijgt een op de vijf vrouwen last van een psychische aandoening tijdens het eerste levensjaar van haar kind.

   Louis Theroux gaat in deze documentaire naar twee gespecialiseerde psychiatrische afdelingen waar de moeders tijdens hun behandeling kunnen blijven zorgen voor hun kind.

   Louis onderzoekt waar de oorzaak ligt van hun toestand en ontdekt hoe uitdagend de zorg is voor twee mensen die in de meest kwetsbare periode van hun leven zitten.

  • Lucas en zo

   Lucas maakt plots deel uit van een nieuw samengesteld gezin en dat zet zijn leven op zijn kop. Nederlandstalige versie.

  • Lucas Etc.

   Lucas maakt plots deel uit van een nieuw samengesteld gezin en dat zet zijn leven op zijn kop. Franstalige versie met ondertiteling.

  • Lynx

   Marie en Tony zijn gepassioneerd door Bangers, een smerige variant van stockcars. Na een tragedie valt hun relatie uit elkaar. 

   Tony heeft het racen opgegeven, terwijl Marie haar woede uit op de speedway in gewelddadige crashes. 

   Wanneer de problemen weer de kop opsteken, hebben ze geen andere keuze dan hun meningsverschillen op te lossen daar waar hun gemeenschap ze altijd heeft opgelost: op de speedway.

   Kortfilm van Julien Henry (2020) met Erika Sainte (Marie) en Wouter Hendrickx (Tony).

   kortfilm

  Selecteer een andere letter
 • m

  • M/V/X

   Een kijk in het leven van 5 Vlaamse transgenders

   Exclusief online

  • Mademoiselle Andrée

   'Mademoiselle Andrée' vertelt het straffe verhaal van de nu 100-jarige Andrée Geulen. Zij heeft in de schoot van de verzetsorganisatie Joods Verdedigingscomité (JVC) meer dan 2000 joodse kinderen gered door hen te laten onderduiken tijdens WOII. 

   De makers reconstrueren deze geschiedenis aan de hand van getuigenissen van Andrée Geulen zelf, haar dochters, twee ondergedoken kinderen en een goede vriend.

   Een documentaire van Pieter Verbiest.

  • Magesien

   Het eerste satirische tv-programma op de Vlaamse televisie

   Volledige reeks

  • Magister Maesius

   Zarren, een klein grensstadje in het grote rijk van Karel de Vijfde, is in nood. Op de planeet Balmodor wonen kristalwezens die met verbazing het gedrag van de mensen in Zarren bestuderen.

   Volledige reeks

  • Man over woord

   Pieter Embrechts gaat op zoek naar de schoonheid en de geheimen van onze taal.

  • Manhunt

   Inspecteur Colin Sutton krijgt de opdracht 'Operation Minstead' door te lichten, het 11 jaar lopende onderzoek naar de 'Night Stalker', een beruchte serieverkrachter in Zuidoost Londen.

   Volledig seizoen

  • Masha en de Beer

   Er was eens een heel lief meisje dat Masha heette. Ze probeert vriendschap te sluiten met een beer.

  • Match

   Absurde, humoristische reeks met een twist: twintiger Stan wordt gevolgd door twee sportverslaggevers die elk aspect van zijn leven voorzien van commentaar. Hij kan hen niet zien of horen, maar ze bespreken vurig Stans tactiek, prestaties en fouten bij elke nieuwe uitdaging in zijn leven.

   Met Rob Van Impe (Stan), Sinay Bavurhe (Eva), Clara Cleymans (Laura), Nico Sturm (Gert), e.a.

  • Max Pinckers: Margins of Excess

   Max Pinckers is een Belgische fotograaf. In 2016 gaat hij met zijn Canadese vrouw Victoria Gonzalez-Figueras op roadtrip door de VS. Hij wil er foto’s maken voor een nieuw boek, ‘Margins of Excess’, over de vage grens tussen fictie en realiteit in de Amerikaanse media. 

   De foto's waarmee Pinckers maanden later terug naar Belgë komt, lijken op het eerste gezicht spontane momenten te zijn. Een jongen die levenloos op de grond ligt, in het midden van een verlaten drievaksbaan. Een begrafenisondernemer voor een open doodskist. Drie langharige tieners op een omgevallen boom. Intrigeren doen de beelden meteen. Maar wanneer je ze beter bestudeert, voel je dat er iets niet klopt. 

   De cadrage is te goed. De compositie te juist. En het licht voelt .onnatuurlijk aan. Kortom: het hele tafereel lijkt in scène gezet. Wat het in de meeste gevallen ook is. Want aan bijna elke foto van Pinckers is vaak dagen research vooraf gegaan. Of op zijn minst een intensief denkproces.

   Om de kijker doelbewust op het verkeerde been te zetten, hem of haar te doen nadenken over de echtheid van beelden en het waarheidsgehalte tout court van een medium als documentaire fotografie.

  • Me miss me

   Me Miss Me is een documentaire uit 2019 van Gwendolyn Lootens over Lubnan Al Wazny, een jonge asielzoeker ui Irak.

   Luban zat in Irak in het leger. Omdat hij niet alle bevelen wilde uitvoeren, zoals schieten op betogers, is hij gevlucht. 

   In België geraakt hij niet aan een verblijfsvergunning en dat zorgt voor veel frustratie en wanhoop. De documentaire zit hem nauw op de huid in zijn zoektocht naar een nieuw leven. 

   Exclusief online

  • Media & Culture Fast Forward

   Hoe kunnen de media- en cultuursector zichzelf heruitvinden volgens experts? Herbeleef de sessies van Media & Culture Fast Forward, een digitaal festival over de toekomst van media en cultuur.

  • Meer onverwacht

   In de zesdelige webreeks 'Meer onverwacht' gaan Iluna en MNM-dj Lotte Vanwezemael dieper in op thema's rond seksualiteit bij jongeren. Iluna en Lotte praten met verschillende jongeren over zaken als seksuele geaardheid, voorbehoedsmiddelen, sexting, menstruatie, sociale media, opvoeding en verliefdheid.

   Iluna stelt haar leeftijdsgenoten vragen vanuit haar eigen nieuwsgierigheid en spontaniteit. De jongeren geven inzicht in wat er bij hen en hun leeftijdsgenoten speelt en hoe zij seksualiteit in al haar facetten beleven. Lotte is als seksuologe de perfecte gesprekspartner voor zowel Iluna als de jongeren. Zij geeft als expert een concrete houvast en kan de vragen van de jongeren beantwoorden.

   De reeks is een samenwerking tussen Eén en MNM en richt zich hoofdzakelijk naar jongeren.

   Volledige reeks

  • Mega Mindy

   Geen enkele boef is veilig als superheldin Mega Mindy in de buurt is!

  • Meisjes

   Luna, Amélie, Cleo en Fleur zijn hartsvriendinnen. Ze steunen elkaar dan ook door dik en dun, op school en daarbuiten.

  • Men & chicken

   Na het overlijden van hun vader ontdekken de broers Gabriel en Elias via een videoboodschap dat ze geadopteerd werden. Ondanks hun sterk uiteenlopende karakters, gaan ze op zoek naar hun biologische vader, die op het afgelegen eiland Ork blijkt te wonen. Bij aankomst daar wacht hen nóg een verrassing ...

   Komische film (2015) van Anders Thomas Jensen met Mads Mikkelsen en David Dencik.

  • Meneer Papier

   Meneer Papier laat de allerkleinsten filosoferen. Hij knipt en plakt zijn eigen wereld. Maar niet alles wat hij knipt, doet zomaar wat hij wenst.

  • Mensen verzetten bergen - 30 jaar Kom op tegen Kanker

   Specials naar aanleiding van 30 jaar Kom op tegen Kanker

  • Met Eén de nacht in

   Muzikale hoogtepunten uit de laatste edities van de MIA's (Music Industry Awards). Met optredens van o.a. Angèle, Bazart en Regi.

  • Michael Palin: travels of a lifetime

   Vandaag achterhalen we hoe het succes van '80 days' de deur opende naar een nog meer ambitieuze reis voor de volgende reeks: de lijn van 35 graden noorderbreedte volgen van Noord- naar Zuidpool, een uitdagende route door de toenmalige USSR, Afrika en ten slotte Antarctica. Onderweg is Michael getuige van de laatste dagen van het communisme, de oorlog in Soedan en hij bezoekt Zuid-Afrika enkele maanden voor het einde van de apartheid. Uiteindelijk wordt hij een van de weinigen die op beide polen geweest zijn.

  • Mighty Mike

   Mopshond Mike heeft een oogje op Iris en beleeft de zotste avonturen met wasberen, schildpadden en katje Fluffy.

  • Miguel

   'Never give up'. Dat is het levensmotto van Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme (27). Hij kreeg in 2016 te horen dat hij leukemie heeft. In de special Miguel volgt Eric Goens zijn traject van nabij. Na zijn diagnose volgt een periode van genezen, hervallen, genezen en opnieuw hervallen. 

   Samen met zijn vrouw Kyana blijft Miguel zonder aarzelen voor genezing gaan. Er volgen jaren van chemo, ondraaglijke pijn en slapeloze nachten. Maar er zijn ook mooie momenten. Zo wordt Miguel in 2020 vader van een dochtertje, Camille. Een mirakel na alle chemo die zijn lichaam heeft moeten ondergaan. En nadat zijn contract afloopt, biedt Cercle Brugge hem een nieuw aan. De vereniging en de supporters blijven Miguel steunen. Dit jaar staat hij mee op de ploegfoto.

  • Mijn job is top!

   Een programma rond de meest diverse en tot de verbeelding sprekende beroepen.

  • Mijn kunst is top!

   Presentator Adriaan van den Hoof en een bekende Vlaming krijgen elke week drie kunstdisciplines aangeleerd. Ze krijgen voor elke kunst les van een deskundig kind tot ze de basis onder de knie hebben. Daarna nemen Adriaan en zijn bekende gast het tegen mekaar op in een spannend kunstenaarsduel.

  • Mijn sport is top!

   Pieter daagt BV's uit in verschillende sporten

  • Mijn Superheld

   Een superheldhaftig programma over spectaculaire beroepen van Ketnet-helden!

  • Mini Ninja's

   De Ninja Master heeft een school voor kinderen die er van dromen om zelf ook ninja te worden. Samen strijden ze tegen het kwaad.

  • Misdaaddokters

   Gilles De Coster praat met medische specialisten die het verhaal achter de zware misdaad reconstrueren.

   Volledige reeks

  • Moka's fantastische avonturen

   Animatieserie over de avonturen van de jonge krokodil Moka, die samen met zijn moedige neushoornvriendje Cherry op ontdekkingsreis gaat in zijn koninkrijk.

  • Molang

   Twee vrolijke vrienden durven samen alles aan!

  • Mr. Magoo

   Een slechtziend mannetje laat altijd alles in het honderd lopen.

  • Murdoch Mysteries

   Brits-Canadese misdaadserie over detective William Murdoch, die in het Toronto van begin 20e eeuw vooruitstrevende onderzoeksmethoden gebruikt.

   Volledig seizoen

  • Mush Mush & de Zwammetjes

   Animatieserie over de avonturen van het paddenstoeltje Mush-Mush en zijn vriendjes in het bos.

  • My uncle Tudor

   Filmmaakster Olga Lucovnicova reist na 20 jaar stilte terug naar het huis van haar overgrootouders in Moldavië, waar ze als kind een diepgeworteld trauma opliep.Korte documentaire van Olga Lucovnicova.

  Selecteer een andere letter
 • n

  • Nachtraven

   Wanneer iedereen slaapt haalt de Nachtraaf drie teams uit hun bed. Hij neemt ze mee naar een bijzondere plek voor de nacht van hun leven.

  • Nachtwacht

   Een weerwolf, een elf en een vampier gaan de strijd aan met allerlei kwade wezens uit de onderwereld.

  • Nachtwacht

   Debatprogramma waarin Jan Leyers elke week met drie gasten de grote thema's van onze tijd bespreekt.

  • Nachtwacht (met audiodescriptie)

   Een weerwolf, een elf en een vampier gaan de strijd aan met allerlei kwade wezens uit de onderwereld.

  • Nadia Naveau: Goofin' Around

   Voor de Belgische kunstenares Nadia Naveau (°1975) kan alles wat haar pad kruist potentieel een plek krijgen in haar werk: van elementen uit eigen bestaande beeldhouwwerken, tot kleuren, vormen en objecten die ze tegenkomt op reis. 

   Haar beelden laten zich dan ook vaak lezen als driedimensionele collages. Soms letterlijk, wanneer ze gevonden objecten in haar sculpturen verwerkt. 

   Maar ook in de klei combineert Nadia de meest uiteenlopende invloeden, motieven en verwijzingen tot één coherent en uitgebalanceerd kunstwerk.

   Zo laat ze in een nieuw monumentaal werk de Disney-figuur Goofy rusten op een grote 'gesmolten' versie van een Olympia-achtige figuur, die ze jaren geleden heeft gemaakt. Waarom Goofy? Naar de Engelse uitdrukking 'goofing around'. Of hoe zelfs het eigen 'aanmodderen' voor de kunstenares een inspiratiebron kan zijn...

  • Nefast voor de feestvreugde

   Een absurde, wrange komedie over een groepje mensen die er elke eindejaarsperiode toch iets van proberen te maken.

  • Niels Destadsbader: Sterker XL

   Niels Destadsbader in het Sportpaleis, dat klinkt als muziek in de oren. Met hits als 'De wereld draait voor jou', 'Skwon meiske' en 'Verover mij' zal er op oudejaarsavond luidkeels worden meegezongen bij Één. 

   Niels brengt ook enkele muzikale vrienden mee. Zo komt Regi mee het oude jaar uitzwaaien, krijg je een verrassend duet te zien met Tourist Le MC en is er nog die bekende dj van Radio Hallo. Niemand minder dan Marc Vertongen komt langs en tovert het Antwerpse Sportpaleis om in een uitgelaten Tomorrowland.

  • Niets gaat over

   Op 13 maart 2022 is het 10 jaar geleden dat ons land ontwaakte met vreselijk nieuws: bij een ongeval met een Belgische bus, op de terugweg van sneeuwklassen in Zwitserland, kwamen 28 mensen om het leven. 6 volwassenen en 22 kinderen uit twee  scholen: basisschool Het Stekske in Lommel en de Sint-Lambertusschool in Heverlee.

   Voor actrice Katrien De Ruysscher en VRT NWS-journalist Lieven Van Gils werd de gebeurtenis een onderdeel van hun leven. Voor Katrien omdat ze in 2013 in Lommel Kolonie is komen wonen. Voor Lieven omdat een van de slachtoffers, meester Frank uit Heverlee, een heel goede vriend was. 

   Zij zoeken voor deze intieme reeks ouders, zussen, broers en gekwetste kinderen in Heverlee en Lommel opnieuw op. Met de getuigenissen willen de betrokkenen, Katrien en Lieven een eerbetoon brengen aan de overleden kinderen en volwassenen. Katrien en Lieven staan niet enkel stil bij het immense verdriet, maar ook bij de verhalen van hoop en troost. Want alles gaat voorbij, maar niets gaat over.

  • Nieuwjaarsconcert

   Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker, rechtstreeks vanuit de Gouden Zaal van het Musikverein in Wenen.

  • Nigella: cook, eat, repeat

   Kookprogramma met de Britse keukenprinses Nigella Lawson. Nigella deelt de geheimen en rituelen van haar keuken en haar inspiratie voor vele recepten. 

  • Ninja Express

   Grappige animatiereeks over een pakjesdienst die gerund wordt door drie ninja's met ongelooflijke superkrachten.

  • Ninjago: Masters van Spinjitsu

   Duistere creaturen hebben het op Ninjago en zijn bewoners gemunt...

  • Nisman: the prosecutor, the president and the spy

   Zesdelige misdaaddocumentairereeks over de verdachte dood van Alberto Nisman, onderzoeker van de bomaanslag op het gebouw van de Argentijnse Israëlitische Mutual Association in 1994.

   Volledige reeks

  • No-No

   Stop-motion animatiereeks waarin het vogelbekdier No-No en zijn bende gezellige vrienden ons mee op reis nemen, van de ruimte tot in de woeste zee. Gebaseerd op de kinderboeken van Magali Le Huche.

  • Normal people

   Ierse youngadultreeks over de complexe liefdesrelatie tussen de tieners Connell en Marianne vanaf hun schooltijd tot aan de universiteit. Gebaseerd op de bestseller van Sally Rooney.

  • Nouky en zijn vrienden

   3D-animatiereeks waarin de knuffels Nouky, Paco en Lola tot leven komen en elke dag iets nieuws leren. 

  • Nudes

   10-delige dramareeks over drie verschillende Noorse tieners die elk een crisis doormaken wanneer hun naaktbeelden circuleren op sociale media.

  Selecteer een andere letter
 • o

  • Oggy en de kakkerlakken

   Oggy vecht al eeuwen tegen drie kakkerlakken.

  • Ollie

   Volg de nachtelijke avonturen van de uil Ollie en zijn vriendjes

  • Olly Wannabe

   Hier is Olly! Een toptalent, een sensatie, goed in alles! ... Vindt hij zelf. Olly wil een ster worden maar lukt hem dat?

  • Olly Wannabe's comedy club

   Krijg buikpijn van het lachen met de moppen van Olly in Olly Wannabe's comedy club.

  • Oma en Oma

   Twee kwetterende oma’s nemen dagelijks een kijkje in het Ketnet-archief.

  • Onder vuur

   'Onder vuur' is een spannende dramareeks over een groep brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne in Oostende.

  • Onder vuur (met audiodescriptie)

   'Onder vuur' is een spannende dramareeks over een groep brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne in Oostende.

  • Onverwacht

   Humaninterestprogramma waarin Iluna Planckaert, samen haar moeder Stephanie, op ontdekkingstocht trekt in de wereld van seks en zwangerschap bij leeftijdsgenoten.

   Volledige reeks

  • Onze jongens

   Zesdelige documentairereeks over een aantal Belgische militairen op missie in Afghanistan. Het is een observerende, maar ook kritische reeks die het leven van de soldaten bekijkt door de ogen van fotograaf Bas Bogaerts.

  • Op de man af

   Saartje Vandendriessche neemt het elke week op tegen een man in een sportieve uitdaging die hij mag kiezen. Ze wordt bij elke uitdaging begeleid door twee coaches: sportpsychologe Els Snauwaert en olympisch kampioene Hanna Mariën.

   Volledige reeks

  • Op kot

   Dit jaar volgen we de avonturen van 6 nieuwe studenten op kot in Gent. Al vloggend nemen ze ons mee in hun studentenleven.

   Exclusief online

  • Op slot

   In de driedelige reeks 'Op slot' onderzoekt VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck de maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis in ons land aan de hand van getuigenissen van ondernemers en politici. Hoe lang kan een samenleving op slot? Wat is de impact van de ingrijpende maatregelen die onze gezondheidszorg overeind moesten houden?

   Michaël volgde gedurende anderhalf jaar zes Vlaamse ondernemers, in een periode waarin hun bedrijf zwaar onder druk kwam te staan. Daarnaast praat hij met de politieke verantwoordelijken over het crisisbeheer en de soms aartsmoeilijke keuzes die ze moesten maken. Zowel voor de ondernemers als voor de politici was het dagelijks aanpassen en bijsturen om het hoofd boven water te houden.

   Hun verhaal wordt geïllustreerd met nieuwsbeelden uit het VRT-archief en gekaderd door de analyses van Michaël Van Droogenbroeck. Het resultaat is een beklijvende reconstructie van de coronacrisis, een onwaarschijnlijke rollercoaster die ook vandaag nog altijd niet tot stilstand is gekomen.

  • Opa

   Opa neemt je mee in zijn absurde en rijke fantasiewereld. Beleef samen met Arthur en Frida zotte avonturen met bananen, dino’s, eenhoorns…

  • Osama Bin Laden: the inside story

   Driedelige documentairereeks die het verhaal vertelt van de opkomst van Osama Bin Laden - van de verlegen, stille zoon van een miljardair tot terroristisch meesterbrein.

  • Our Everest challenge with Ben Fogle

   Dit is het persoonlijke relaas van wat het vergt om in deze moderne tijden de Everest te beklimmen, en dat door de ogen van twee beroemdheden voor wie het idee van falen tijdens hun carrière nooit een optie is geweest. En de risico's zijn groot: hoogtezieke, uitputting, onderkoeling en natuurgevaren zoals ijskloven en lawines. Deze documentaire onthult veel aspecten van het leven rond Base Camp tijdens het klimseizoen, wanneer de Nepalese Himalaya moedige zielen verleidt om 's werelds hoogste top te bereiken. Deze expeditie vindt plaats 65 jaar nadat Sir Edmond Hillary de mythische berg voor het eerst beklom. Sindsdien zijn meer dan 300 mensen overleden in hun poging om in zijn voetstappen te treden.

  • Outlier

   Noorse psychologische thrillerreeks waarin de jonge vrouwelijke profiler Maja Angell een moord probeert op te lossen in de Sami-gemeenschap.

  • Overal Klassiek

   Alles over de kracht van klassieke muziek

  Selecteer een andere letter
 • p

  • Paf de hond

   De avonturen van het hondje Paf en zijn baasje Lola.

  • Pan Tau

   Meneer Tau, de mascotte van de Westpark School, komt steeds tussenbeide met zijn magische krachten wanneer de kinderen hulp nodig hebben.

  • Paniek in het dorp

   Indiaan, Cowboy, Paard, Jeanine, Steven, Robin en Agent lopen steeds weer tegen nieuwe problemen op.

  • Pano

   We zijn op antenne met een reeks reportages in het voorjaar en met een reeks in het najaar. 

  • Panorama

   Indringende reportages over wat er in de samenleving leeft.

  • Penguins: Meet the Family

   In totaal bestaan er 18 verschillende soorten pinguïns. In deze documentaire volgen we een aantal bijzondere soorten zoals de galápagospinguïn, de zwartvoetpinguïn, de keizerspinguïn, de stormbandpinguïn e.a. We maken kennis met hun leefomgeving, gewoontes, liefdesperikelen en uitdagingen. Pinguïns leven vaak op de meest onherbergzame plekken van de planeet, maar weten zich telkens aan te passen. Ze doen de gekste dingen en weten ons tegelijk te vertederen. Dit zijn de pinguïns zoals je ze nog nooit gezien hebt.

  • Phil Lynott - Songs for while I'm away

   Deze documentaire over het leven en de muziek van Phil Lynott vertelt het verhaal van een zwarte jongen die in de jaren vijftig opgroeide in Dublin en het schopte tot de grootste rockster van Ierland. Naast leadzanger van Thin Lizzy was Phil Lynott ook songwriter, dichter, dromer en wildeman.

   Aan de hand van zijn eigen woorden en zijn iconische muziek leren we Philip kennen als vader, echtgenoot, vriend, zoon, rockster, dichter en dromer.

  • Philippe Van Snick - De poëzie van het systeem

   Docu over kunstenaar van het nieuwe VRT-gebouw

  • Piet Piraat

   Piet Piraat trekt op avontuur met zijn scheve schuit en zijn kornuiten over de zeven zeeën.

  • Pingu in de stad

   Kleianimatieserie over de kleine pinguïn Pingu, die verhuisd is naar de stad en erg moet wennen aan zijn nieuwe leefomgeving.

  • Pipas & Douglas

   Pipas en Douglas willen het als duo koste wat het kost maken in de showwereld.

  • Plannen voor de toekomst

   Van de allereerste 'voorstellen' in de jaren zeventig over meerjarenprojecten zoals Schaal en Perspectief, De Onaangepaste Stad en Orban Space tot het huidige ontwerplaboratorium Darling Springs: naast de doorgedreven consequentie valt vooral de pioniersrol op van het Antwerpse bureau. Decennia voor (ondertussen uitgeholde) begrippen als 'duurzaamheid' en 'ecologisch bouwen' gemeengoed werden, onderzochten Deleu en zijn team al hoe architecten, stedenbouwkundigen en planologen op de meest intelligente en verantwoorde manier kunnen omgaan met de ruimte die we op onze planeet ter beschikking hebben. Het maakt van T.O.P. office, behalve een vrijplaats voor kritisch en diepgravend ontwerpend onderzoek, ook een onafhankelijk kenniscentrum dat zelfs op wereldvlak zijn gelijke niet kent.

  • Pompidou Presenteert

   Een blik op hedendaagse artiesten

  • Pompidou XL

   Historici schetsen aan de hand van een aantal kunstwerken een beeld van de leefwereld van Jan van Eyck

   Volledige reeks

  • Postbus X

   Nieuwsreporters klussen bij als anonieme helden

   Volledige reeks

  • Poëzie met Pat

   In coronatijden leest Pat Donnez een reeks eigen gedichten voor.

  • President Biden

   Deze documentaire laat zien hoe crisis en tragedie Joe Biden hebben voorbereid op het presidentschap. Heftige momenten uit zijn verleden maken de 'President Elect' tot wie hij is.

  • Prinsessia

   Vijf meisjes leren hoe ze een prinses moeten zijn

  • Privacy & ik

   In de tweedelige documentairereeks 'Privacy & ik' onderzoekt VRT-journalist Tim Verheyden in welke mate onze privacy vandaag onder druk staat.

  • Procureurs

   Gilles De Coster kijkt met Procureurs opnieuw achter de coulissen van Justitie en misdaad in ons land. Na Strafpleiters en Misdaaddokters praat hij deze keer met procureurs of parketmagistraten.

   Volledige reeks

  • Publiek geheim

   Reeks historische documentaires over de verborgen geschiedenis achter plekken in België die weinig bekend zijn bij het grote publiek, maar waarachter boeiende verhalen schuilgaan.

  • Puur hypothetisch

   In ‘Puur Hypothetisch’ gaan Fien Germijns en haar vaste club van zeveraars op zoek naar geniale antwoorden op debiele vragen.

  Selecteer een andere letter
 • q

  Selecteer een andere letter
 • r

  • Radio 1 Boekenfeest

   Radio 1 zette een hele week lang boeken en auteurs centraal tijdens het Radio 1 Boekenfeest met Bent Van Looy vanuit de gelegenheidsstudio in Antwerp Expo. Meer info op Radio 1!

  • Radio 1 sessies

   Volledige live muzieksessies van Radio 1

  • Radio 2 Bene Bene sessies

   Ontdek de strafste artiesten van bij ons in de Bene Bene Sessies.

  • Radio 2 Eregalerij

   Radio 2 eert artiesten voor hun leven vol muziek

  • Radio 2 Top 2000 sessies

   Tussen kerst en nieuw telt Radio 2 af naar de grootste hit aller tijden met de Radio 2 Top 2000. De hele week brengen artiesten van bij ons hun grootste hits live in een Radio 2 Top 2000 Sessie.  Bekijk de beste optredens hier!

  • Raised by the village

   In een sociaal experiment worden ontspoorde stadskinderen een tijdje opgevangen door een gastgezin op het platteland.

  • Raymond Goethals: Magie in Marseille

   Tweedelige documentaire waarin Dirk Abrams en Hendrik Luyten terugblikken op de wonderjaren van Raymond Goethals als trainer van Olympique Marseille.

  • Red dog: True blue

   Australië, eind jaren 60. De 11-jarige Mick verhuist na de dood van zijn vader naar de afgelegen ranch van zijn grootvader in de Pilbara. Mick bereidt zich voor op een saai en zwaar leven, maar in plaats daarvan sluit hij vriendschap met een bastaardhond die zijn leven voorgoed zal veranderen.

   Familiefilm van Kriv Stenders (2016), gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

  • Reizen Waes

   Tom Waes ontdekt plekken die de gemiddelde toerist links laat liggen.

   Volledige reeks

  • Reizen Waes: Nederland

   Reisreeks waarin avonturier Tom Waes door het meest exotische land van Europa trekt: Nederland.

   Volledige reeks

  • Ridder Muis

   Ben jij goed in het herkennen van geluiden? Help dan snel de vurige ridder Muis en haar zachtaardige vriendin Draak!

  • Rintje

   Animatiereeks over de avonturen van Rintje, de eigenwijze foxterriërpuppy, en zijn vrienden.

  • Rob De Nijs - Voor het laatst

   Tweedelige documentaire waarin Eric Goens een intiem portret schetst van Rob de Nijs, levende legende van het Nederlandstalige lied, die op 21 november op het podium van het Sportpaleis afscheid neemt van het Vlaamse publiek. 

   Samen met zijn geliefden en muzikanten doet Rob de Nijs er alles aan om zijn fans nog één keer te betoveren.

  • Robin Hood

   Computeranimatiereeks over de avonturen van de jonge Robin van Locksley en zijn vrienden in het Sherwood bos.

  • Rock 'n' Roll High School

   Stijn Van de Voorde en Thibault Christiaensen trekken naar de heimat van iconische rockhelden.

  • Roger

   "Jullie eigen vrijheid is immers niet beperkt. Wat heb je dan nog om te klagen oudje? Zwijg en sterf." Zo eindigde de hartverscheurende open brief van augustus 2020 aan Knack. De schrijver was Roger Lybaert, 89 jaar en woonzorgbewoner. Een week later werd hij uitgenodigd in 'De afspraak' en werd het filmpje op de Facebookpagina van VRTNWS in een mum van tijd 1,6 miljoen keer bekeken. En zo werd Roger Lybaert plots de bekendste woonzorgbewoner van Vlaanderen. 

   Regisseur Leentje Lybaert: "Als dochter en televisiemaakster zag ik hoe mijn vader een half jaar later niet in de slachtofferrol bleef zitten, maar zijn beperkt leven in die afgesloten wereld zin begon te geven. "Geen beter medicijn tegen eenzaamheid dan anderen te helpen", vond hij en hij begon allerlei initiatieven te nemen. Ik kreeg uitzonderlijk de toestemming om samen met een van zijn kleinzonen af en toe bij hem langs te gaan met de camera om er hun leven te filmen. We brachten er de kerstdagen door, zagen hoe hij zijn eerste vaccin kreeg en filmden tot de dag waarop hij oogluikend het terrein weer mocht verlaten. Op het einde van de draaiperiode stierf mijn moeder ook. Het is niet alleen een persoonlijk verhaal van één stem, het is vooral ook een universeel tijdsdocument geworden. Het gaat over oud worden en hoe we omgaan met de dood. Het gaat over gemis, eenzaamheid, liefde, veerkracht, hoop en bovenal het belang van vrijheid."

   Een humaninterestdocumentaire van Leentje Lybaert.

  • Roseland

   Wim Vandekeybus is sinds de jaren 80 een belangrijke choreograaf in de Belgische en internationale dansscène. 

   De danstheaterproductie 'Roseland' is gebaseerd op drie toonaangevende producties uit zijn beginperiode: 'What the Body Does Not Remember' (1987), 'Les porteuses de mauvaises nouvelles' (1989) en 'The Weight of a Hand' (1990). 

   Ze werden herwerkt in functie van deze dansfilm uit 1991, gemaakt met 12 dansers in de oude film- en danszaal 'Roseland' in Brussel.

   Dansers: Wim Vandekeybus, Surinach Bustamente, Calvo, Crow, Sandroni, Trorroja.

   Muziek: Thierry de Mey en Peter Vermeersch.

   Regie: Walter Verdin en Wim Vandekeybus.

  • ROX

   Drie helden en een superauto bestrijden het kwaad

  Selecteer een andere letter
 • s

  • Saar in het bos

   Saar neemt afscheid van dochter Mille en trekt naar het bos in de Ardennen. Samen met Mike geniet ze eerst nog van een copieus laatste avondmaal. Maar dan start het echt: het bos verkennen, een goeie kampplek zoeken, vuur leren maken, een bed fabriceren, water filteren, eten zoeken en 's nachts proberen te slapen. Helaas gooit het weer roet in het eten, en Mike komt ook al meteen met een stevige eerste opdracht...

  • Sabena

   Sabena was, op KLM na, de oudste nationale luchtvaartmaatschappij van Europa en mag met recht en reden een luchtvaartpionier genoemd worden.

   De Société Anonyme Belge d'Exploitation de la Navigation Aérienne werd bijna een eeuw geleden, op 23 mei 1923, opgericht onder impuls van koning Albert I. De eerste vlucht vertrekt van het vliegveld van Haren net buiten Brussel naar het Britse Lympe, met een De Havilland DH-9. Maar, als een prelude op driekwarteeuw verliezen en financiële putten, slaagde de kersverse maatschappij er dat eerste jaar al niet in om uit de rode cijfers te blijven.

   Pas na de tweede wereldoorlog –  uiteraard een moeilijke periode voor Sabena – komt het bedrijf echt tot volle expansie. De vluchten op Afrika worden hervat en uitgebreid, en transatlantische vluchten opgestart. Het personeelsbestand verviervoudigt en de vloot wordt gemoderniseerd. Maar rendabiliteit is er nooit echt bij.

   De daaropvolgende decennialange calvarietocht van herstructureringen, sociale onrust, overheidsinjecties en mislukte allianties levert het bedrijf na de gouden jaren de bijnaam Such A Bad Experience Never Again op. Het maakt dat de meeste Belgen een haat-liefdeverhouding met Sabena hebben.

   Die dubbelzinnige houding van de Belg verklaart wellicht mee het wedervaren van de maatschappij. Want de overheid mag dan wel voor tientallen miljarden Belgische frank in Sabena gepompt hebben, echt van harte is dat nooit gegaan. Het bedrijf krijgt altijd net genoeg geld van de politiek om het hoofd boven water te houden, maar nooit genoeg om een ernstige doorstart te nemen. Velen voelen zich geroepen, maar niemand slaagt erin om de tanker te keren.

   De geschiedenis van Sabena vanaf de jaren ’80 kan je kort samenvatten als een aaneenrijging van financiële problemen en saneringsoperaties. Ook de internationale context – met stijgende olieprijzen, de opkomst van terrorisme en toenemende concurrentie – speelt in het nadeel van de maatschappij. Het definitieve failliet van de trotse Belgische flagcarrier in 2001 komt dan ook niet uit de lucht gevallen.

  • Samson & Marie

   Marie en haar bobtail Samson rijden rond met hun busje. Samen met hun vrienden en buren beleven ze heel wat avonturen.

  • Sarah

   Sarah zingt de leukste kinderliedjes en knutselt de leukste dingen, samen met haar vriendjes. Doen jullie mee?

  • Schijtluizen

   Informatief programma waarin vier Schijtluizen de zotste dieren en planten van bij ons trotseren. Wat gebeurt er wanneer een van hen gebeten, gestoken of geprikt wordt?

  • Schipper naast Mathilde

   Legendarische Vlaamse tv-serie rond de gepensioneerde schipper Matthias, zijn lieve zus Mathilde, de geadopteerde dochter Marianneke en vele anderen.

   Volledig seizoen

  • Sekswerkers

   In de vierdelige reeks 'Sekswerkers' praat Gilles De Coster met vijf vrouwen en drie mannen die actief zijn in de raamprostitutie, thuisontvangst, escortservice en onlinebranche. Ze kozen uit vrije wil voor hun beroep en getuigen in alle openheid over hun leven en werk. Een inwijding in mens en métier, zoals dat ook het geval was in de eerdere Canvas-reeksen met Gilles De Coster: 'Strafpleiters', 'Misdaaddokters', 'Procureurs' en 'Strafrechters'. Maar nu ruilt hij dus de paleizen van Justitie voor huizen van plezier.

   In België zijn er naar schatting 25.000 sekswerkers aan de slag, van de straat tot het internet. Ze leveren hun erotische diensten vanuit diverse drijfveren, van geldnood tot adrenalinekick. De sekswerkers hebben een uniek venster op de seksuele zeden en levensverhalen van klanten uit alle sociale geledingen.

   Maar de jobvereisten zijn niet min. Het beroep vergt sterke empathie, ondernemerschap en een fysieke topconditie. Sekswerkers bieden lichamelijk genot te koop aan, maar ze moeten op hun hoede zijn voor soa’s en ongewenst klantengedrag. En bestand tegen het morele stigma rond betaalde seks. Bovendien hangt de schaduw van uitbuiting en mensenhandel over het beroep.

   Prostitutie is overigens niet illegaal in België, maar hun schimmige statuut duwt veel sekswerkers sociaal in het verdomhoekje.

   'Sekswerkers' is een productie van Woestijnvis voor Canvas.

  • She's lost in music

   Driedelige documentairereeks waarin Isolde Lasoen zes vrouwelijke artiesten van bij ons volgt die hun weg zoeken in de nationale en internationale muziekscene: Meskerem Mees, Sylvie Kreusch, Stefanie Mannaerts (Brutus), Justine Bourgeus (Tsar B), Coely en Tessa Dixson.

  • Sheroes

   Loubna Khalkhali en Lara Richir twee jonge en gepassioneerde reportagemakers, maken voor DWW21 een reeks van 3 portretten: Sheroes.

   ‘Sheroes’ zijn portretten van vrouwen die ze bewonderen. Stuk voor stuk vrouwen die hard strijden om hun plek in de samenleving te vinden. Om te mogen zijn wie ze zijn.

   In deze mini-reeks focussen Loubna en Lara zich op straffe vrouwen in de sport. Bodybuilden, boksen en voetbal zijn sporten die vaak nog gedomineerd worden door mannen. Imane & Asmae uit Molenbeek, Najat uit Antwerpen en Yinthe uit Turnhout worden niet enkel geconfronteerd met discriminatie op basis van hun geslacht, maar individueel voeren ze elk hun eigen strijd. “In onze cultuur wordt van meisjes verwacht dat ze een bepaald pad volgen. Maar wie zegt dat een man niet in de keuken kan staan en een vrouw op het voetbalveld?"

  • Simon

   Grappige animatiereeks voor kleuters over de avonturen van het charmante konijntje Simon.

  • Sisters

   Komische animatiereeks over de belevenissen van twee zussen: de 7-jarige Marine en haar zes jaar oudere tienerzus Wendy.

  • Slisse en Cesar

   Het verhaal over de vriendschap tussen de rijke verzekeringsmakelaar Sander Slisse en de simpele Cesar.

   Volledige reeks

  • SMOS

   Pittig kidsmagazine waarin Stef, Maarten en Oscar in hun clubhuis Smos allerlei leuke avonturen beleven, spelletjes spelen en toffe dingen doen.

  • Song For A Friend

   MNM DJ Robin Keyaert trekt met zijn micro de straat op en spreekt willekeurige – onbekende personen aan. Hij stelt hem, haar, hen steeds dezelfde vraag: als je één iets zou kunnen zeggen tegen iemand die veel voor jou betekent, wat zou je zeggen en tegen wie?

   Volledige reeks

  • Sort of

   Humoristische youngadultreeks over een non-binaire millennial met verschillende identiteiten.
  • Spoed 24/7

   Humaninterestprogramma dat van dichtbij patiënten, artsen, verpleegkundigen en ambulanciers volgt op de spoedgevallendienst van UZ Gent.

  • Sportweekend

   Een uitgebreid overzicht van de sportactualiteit van de voorbije week.

  • Sportweekend met VGT

   De sportactualiteit met Vlaamse Gebarentaal

  • Sporza docu

   Beklijvende Sporza-documentaires over buitengewone verhalen in de sport van vroeger en nu.

  • Sporza Thuismatch

   Ruben Van Gucht praat met grote namen uit de Belgische en Nederlandse sportwereld.

  • Sporza: basketbal

   Verslaggeving van basketbalwedstrijden

  • Sporza: handbal

   Verslaggeving van handbalwedstrijden

  • Sporza: jaaroverzicht

   Een overzicht van de Belgische topprestaties van het afgelopen sportjaar.

  • Sporza: veldrijden

   Integrale koersen en samenvattingen van het veldrijden

  • Sporza: voetbal

   Verslag van voetbalwedstrijden

  • Squish

   Grappige animatiereeks over de avonturen van de amoebe Squish en zijn eencellige vriendjes.

  • Stan & Ollie

   Stan en Ollie, beter bekend als Laurel en Hardy, zijn het grootste komische duo dat Hollywood ooit gekend heeft. Begin jaren 50 is het duo overduidelijk op zijn retour en plannen ze een afscheidstournee in Groot-Brittannië en Ierland. 

   Terwijl ze de harten van het publiek proberen te herwinnen met hun oude succesformule van komische acts, worstelen ze met het hectische schema, de hoge werkdruk en oude vetes. Gelukkig staan hun vrouwen Lucille en Ida steeds voor hen klaar.

   Filmbiografie van Jon S. Baird (Regisseur). Met Steve Coogan, John C. Reilly en Shirley Henderson.

  • Stel je vraag

   Experten beantwoorden jouw vragen over actuele thema’s en gebeurtenissen.

  • Stella Blómkvist

   IJslandse politieke thrillerreeks met in de hoofdrol de eigenzinnige advocate Stella Blómkvist. Gebaseerd op de gelijknamige succesromans.

  • STIP IT

   Sarah en Nora doorkruisen Vlaanderen tijdens de Week tegen pesten

  • Stoppeltje

   De kleine, moedige Stoppeltje beleeft de wildste avonturen.

  • Straffe Koe!

   Animatiereeks over de avonturen van vier bijzondere koeien.

  • Strafpleiters

   Gilles De Coster praat met acht gerenommeerde strafpleiters

   Volledige reeks

  • Strafrechters

   Strafrechters hebben een autoritaire machtspositie. Ze beslissen soeverein over schuld, onschuld en strafmaat. Is dat een zware job? Wanneer steken emotie of twijfel bij hen de kop op? Hoe slagen ze erin om altijd onpartijdig te blijven? En hoe beleefden ze hun allereerste vonnis? In deze vierdelige humaninterestreeks krijg je antwoord op al deze vragen.

   Volledige reeks

  • Studio Brussel Interviews

   Interviews met artiesten uit binnen- en buitenland

  • Sturmtroopers

   Nico Sturm trekt eropuit met 6 Ketnetters. Samen zoeken ze naar een antwoord op knotsgekke vragen.

  • Superbrein

   Samen met zijn assistent Proefkonijn gaat professor Lieven Scheire op zoek naar hét superbrein onder de Ketnetters.

  • Suske & Wiske Junior

   Animatiereeks over de avonturen van de kleuters Suske en Wiske.

  • Switch

   Eerste quiz ter wereld zonder punten, met Adriaan Van Den Hoof. Elke dag van de week strijden dezelfde vijf kandidaten voor 1000 euro.

  Selecteer een andere letter
 • t

  • Taalavond

   Vlaanderen zakt weg in de rangschikking wat begrijpend lezen betreft. Daar wil de Vlaamse overheid iets aan doen en ze start het Leesoffensief.
  • Taboe

   Philippe Geubels gaat op zoek naar de grenzen van zijn humor. Hij trekt een week op avontuur met een groep mensen om wie je eigenlijk niet mag lachen.

  • Taboe (met audiodescriptie)

   Philippe Geubels doorbreekt taboes

  • Taboe internationaal

   Programma dat op zoek gaat naar de grenzen van humor en lacht met mensen met wie je eigenlijk niet mag lachen. Met als doel percepties te veranderen en tot een beter begrip te komen.

  • Taxi Joris

   In de vijfdelige humaninterestreeks 'Taxi Joris' rijdt Joris Hessels met zijn monovolume-taxi het hele land door en brengt hij een aantal zorgvuldig geselecteerde passagiers naar hun bestemming. En weer terug. 

   Onderweg heeft hij met zijn passagiers lange, intense en intieme gesprekken over henzelf en het leven.

   'Taxi Joris' is een productie van De Chinezen voor Canvas.

  • Team Kwistenbiebel

   Het knotsgekke team van superspionne Kwistenbiebel staat klaar om de antwoorden op al jouw vragen te vinden!

  • Team Scheire

   Experts verbeteren het leven van mensen met een beperking

   Volledig seizoen

  • Tekens van leven

   Docureeks die de verhalen vertelt van kinderen met een bijzonder litteken. Ze zijn gemerkt voor het leven door iets uit het verleden. Voor sommigen is het makkelijker weg te steken, anderen kunnen er niet omheen. Je litteken is het zichtbare bewijs en dat is niets om je voor te schamen.

  • Ten oorlog

   Een tocht langs de Europese frontlijn van de twee Wereldoorlogen

   Volledige reeks

  • Ten oorlog special: onder Vlaamse velden

   Met archeologen op zoek naar sporen van de Eerste Wereldoorlog

  • Ten oorlog: de bevrijding van Vlaanderen

   Precies 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog trekt Arnout Hauben nog één keer ten oorlog. In de driedelige reportagereeks De bevrijding van Vlaanderen vertelt hij aangrijpende verhalen over het einde van de oorlog. Hij volgt het spoor van de soldaten die Vlaanderen bevrijd hebben en praat onderweg op zijn typische manier met de allerlaatste getuigen uit die bewogen periode.

   Volledige reeks

  • Terug naar Rwanda

   Documentairereeks die 25 jaar na de feiten het verhaal vertelt van de Rwandese genocide aan de hand van vijf persoonlijke verhalen. Elke aflevering brengt mensen samen die hetzelfde verleden delen, maar op een heel andere manier.

   Volledige reeks

  • Terzake

   Terzake brengt duiding bij het nieuws van de dag. Voor de kijker die beter wil begrijpen, kaderen Annelies Beck en Kathleen Cools de actualiteit aan de hand van kritische en verhelderende interviews.

  • The bay

   Driedelig Brits misdaaddrama waarin inspecteur Lisa Armstrong persoonlijk betrokken raakt bij de zaak van een vermiste tweeling.

   Volledig seizoen

  • The Everly Brothers: harmonies from heaven

   In deze documentaire vertelt niemand minder dan Don Everly zelf het ongelooflijke verhaal van de muziek, het leven en het succes van The Everly Brothers, die vooral bekend zijn geworden door hun harmonieuze zangpartijen. Don en Phil Everly, die al als kind optraden in de radioshows van hun vader, verhuisden in het onrustige Amerika van Eisenhower naar Nashville, waar hun eerste monsterhit 'Bye bye love' tot stand kwam. Aan de hand van archiefbeelden en interviews met o.m. Art Garfunkel, Graham Nash, Dave Edmunds en Albert Lee reconstrueert deze film de carrière van dit uitzonderlijke broederpaar en hun blijvende invloed op de muziekgeschiedenis.

  • The Flatey Enigma

   IJslandse thrillerreeks over de mysterieuze parallel tussen de moord op een Deense handschriftdeskundige en de inhoud van een middeleeuws manuscript, bekend als het Boek van Flatey. Gebaseerd op de bestseller van Viktor Arnar Ingolfsson 'Flateyjargátan'.

  • The handmaid's tale

   De reeks, gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood, is een bloedstollend drama over een dystopische en totalitaire maatschappij in de nabije toekomst. Vrouwen worden er behandeld als tweederangsburgers.

  • The history of the Red Army

   Tweedelige documentaire over de geschiedenis van het Rode Leger, de krijgsmacht van de voormalige Sovjet-Unie.

  • The making of het Gala van de Gouden K's

   In deze achter de schermen-special zien we hoe het eraan toe ging bij de opnames van de muzieknummers tijdens het Gala van de Gouden K's. 

   De wrappers, Niels, Ketnet Musical en Campus 12, de Vlaamse BTS en Regi, Camille, Jake, OT en #LikeMe nemen ons mee en tonen ons hoe zij in spanning naar hun optreden op het Gala toeleven.

  • The making of het Gala van de Gouden K's met VGT

   In deze achter de schermen-special zien we hoe het eraan toe ging bij de opnames van de muzieknummers tijdens het Gala van de Gouden K's.

   De wrappers, Niels, Ketnet Musical en Campus 12, de Vlaamse BTS en Regi, Camille, Jake, OT en #LikeMe nemen ons mee en tonen ons hoe zij in spanning naar hun optreden op het Gala toeleven.

   Getolkt in Vlaamse Gebarentaal (VGT).

  • The Making of Me

   In het Verenigd Koninkrijk neemt een recordaantal mensen de beslissing om van gender te veranderen. Er is gefilmd tijdens drie beslissende jaren. Deze reeks volgt negen mensen terwijl ze een transformatie ondergaan. Vrienden en familie leren omgaan met een andere identiteit. We krijgen te zien wat het betekent voor een vrouw om man te worden, en voor een man om vrouw te worden.

  • The mole agent

   Wanneer een familie zich zorgen maakt over het welzijn van de moeder in een rusthuis, huurt privédetective Romulo de 83-jarige Sergio in om undercover te gaan in het rusthuis als bewoner. 

   Hij heeft het moeilijk met het vinden van een evenwicht in zijn rol en zijn groeiende betrokkenheid in het leven van verschillende bewoners.

  • The Ollie & Moon show

   Animatiereeks over de jonge katten Ollie en Moon, die samen met hun maatje Stanley de slak de wereld rondreizen en allerlei culturen leren kennen.

  • The painter and the thief

   De carrière van kunstenares Barbora Kysilkova zit in de lift wanneer op een expo van haar werk twee schilderijen worden gesloten. De dief, Karl-Bertil, wordt gevat, maar de schilderijen blijven zoek. 

   Karl-Bertil was high toen hij de diefstal pleegde, zijn herinneringen van de avond zijn wazig. In de hoop van te achterhalen wat er met haar schilderijen gebeurd is, neemt Barbora contact op met Karl-Bertil. Ze vraagt of hij wil poseren voor haar. 

   Het is het begin van een wonderbaarlijk en hartverwarmend verhaal over vriendschap, tweede kansen en de onvoorstelbare veerkracht van de mens.

  • The secrets to civilisation

   Deze documentaire onderzoekt in welke mate klimaat, ziekte en vulkanisme de loop van de menselijke geschiedenis hebben bepaald.

  • The snow wolf: a winter's tale

   Diep in de Alpen leeft een alfa-wolvenvrouwtje. Tien jaar lang bracht ze haar welpjes groot, tot ze sterke en gevreesde jagers waren.

   Maar na een tragische gebeurtenis staat haar wereld op z'n kop en begint het vrouwtje aan een lange en gevaarlijke tocht op zoek naar een nieuwe woonplaats. Ze blijft niet alleen, want onderweg bevalt ze van zes wolfjes. Dit wordt de grootste uitdaging van haar leven.

   Dit is het verhaal van een eenzame moeder die de grootste moeite heeft om te overleven en haar nakomelingen te beschermen.

  • The War On Drugs

   Om de release van de nieuwe plaat van The War On Drugs te vieren ,'I don't live here anymore', speelden Adam en de zijnen een exclusieve live-sessie voor Studio Brussel vanuit hun repetitiekot.Tracklist: - I Don’t Live Here Anymore - I Don’t Wanna Wait - Old Skin - Living Proof

  • Theo en Thea

   Theo en Thea spelen - samen met hond Trudie - grotemensentelevisie. Ze behandelen in iedere aflevering een ander onderwerp.

   Exclusief online

  • Therapie

   Steeds meer mensen krijgen te maken met psychische problemen. De cijfers waren al hoog maar de coronacrisis heeft alleen maar voor een toename gezorgd van angst- en depressieklachten, ook bij jongeren. Dat maakt de nood aan therapie prangender dan ooit.

   Het tweede seizoen van 'Therapie' biedt opnieuw een discrete inkijk in de therapieruimte van een aantal therapeuten. We volgen de verhalen van de cliënten, de vaak herkenbare, maar soms ook ongewone problemen waar ze mee worstelen en de inzichten die ze krijgen tijdens de therapie.

   Daarnaast bevat deze tweede reeks ook getuigenissen van bekende Vlamingen die in therapie gingen, en delen de therapeuten hun inzichten.

   De eerste reeks 'Therapie' werd uitgezonden in 2019. Ze behaalde zilver op het New York Film Festival en op het Word Media Festival, en werd genomineerd voor de Ha van Humo en de Diversiteitstrofee van de VRT.

   Therapie is een productie van Panenka voor Canvas.

  • Three families

   Tweedelig drama dat het waargebeurde verhaal vertelt van enkele families die tussen 2013 en 2019 geconfronteerd werden met de strenge abortuswet in Noord-Ierland.

  • Thuis

   Kom elke dag Thuis in Vlaanderens populairste televisiereeks en volg het leven van Lowie, Femke, Frank en Adil op de voet. Duik in de liefdesperikelen en de spannende verwikkelingen van de familie Bomans en co, en geniet van jouw dagelijks ontspanningsmoment.

  • Tib & Tumtum

   Volg de avonturen van het jongetje Tib en zijn beste vriend, de dinosaurus Tumtum.

  • Tik Tak

   Een fantasiewereld voor de allerkleinsten

  • Tok Tok

   Grappige animatiereeks waarin stierendokter Gordon, bijgestaan door de tweelingkuikens Schaal en Dons, steeds een originele oplossing heeft voor de problemen van de dieren in het dorp. Gebaseerd op de prentenboekenreeks 'Psicopattes' van Hélène Bruller, Fabrice Ravier en Tébo.

  • Tomtesterom

   Tom Waes test handleidingen uit in de praktijk

   Volledige reeks

  • Too close

   Psychologische thrillerreeks waarin forensisch psychiater dr. Emma Robertson de geestelijke gezondheid moet beoordelen van een vrouw die verdacht wordt van een vreselijke misdaad. 

   Gebaseerd op de gelijknamige roman van Clara Salaman.

  • Touching infinity

   Rebecca, Fernand en Delphine weten dat hun einde nabij is. Het sterven is een deel van hun dagelijks leven geworden. 'Touching infinity'' volgt hen in de laatste weken van hun leven. 

   Voorbij de angst en het verdriet, nemen zij ons mee op een tocht, gedragen door liefde, dankbaarheid en diepe verbondenheid. Zonder voorbij te gaan aan de ernst, is 'Touching infinity' een film van hoop en lichtheid tijdens deze laatste fase van het leven.

   Humaninterestdocumentaire van Griet Teck.

  • Treasures of the world

   Vijfdelige cultuurhistorische documentairereeks waarin de Engelse historicus Bettany Hughes opmerkelijke schatten van de Europese beschaving bezoekt.

  • Trefbal Royale

   Trefbaltornooi waarin 8 Ketnet-teams strijden om de titel van de ultieme trefbalkampioen.

  • Triq Slama Mohamed. Reis in vrede

   In de eerste aflevering volgen we Mohamed Abdeslam in België. Hij vertelt zelf hoe hij hier vanuit Marokko via Duitsland is terechtgekomen en zijn leven heeft opgebouwd. Door gesprekken met zijn zoon, zijn vroegere buren, collega's en kennissen leren we Mohamed beter kennen. Tussendoor zegt Mohamed onverbloemd zijn gedacht over immigratie en integratie, vroeger en nu, en over opvoeding, waarden en geloof. En dan maakt hij zich klaar om op reis te vertrekken naar zijn geboorteland. (de documentaire werd bekroond met een IMAD (Interculturele Media Award).

  • TRIX

   In TRIX volgen we de drie jonge vrienden Lien, Leonard en Luca, die ondergedompeld worden in een wereld van tovenarij en magie door de beroemde magiër Steven Delaere.

  • Tussen oorlog en leven

   Rudi Vranckx neemt bekende Vlamingen mee naar 'zijn' oorlogen

   Volledige reeks

  • Twee zomers

   Het begon dertig jaar geleden: een groep levenslustige jonge twintigers wil nog één vakantie lang feesten voor het serieuze leven begint. Maar dat loopt helemaal fout wanneer een van hen om het leven komt bij een tragisch incident. 

   Dertig zomers later nodigen Romée en Peter, het meest succesvolle koppel van de groep, dezelfde groep vrienden van toen uit om de verjaardag van Romée te vieren tijdens een lang weekend op een eilandje voor de Franse Azurenkust. De champagne staat koud en het zwembad zorgt voor verfrissing: dit wordt een onvergetelijk weerzien voor de intussen levenslustige jonge vijftigers. En onvergetelijk wordt het zeker...

   Maar nog voor het feest echt kan losbarsten, is het al voorbij: er duikt een video op van de noodlottige avond tijdens die vakantie van dertig jaar geleden. Als die beelden openbaar zouden worden, dan ontploft het potje dat al die tijd gedekt bleef, in ieders gezicht en worden hun zorgvuldig opgebouwde levens volledig verwoest. 

   Meteen is iedereen verdacht en het vertrouwen in de groep volledig zoek. Niemand kan het eiland verlaten voor de waarheid eindelijk aan het licht komt...

  • Twintigers: een briljante generatie

   Kathy Lindekens, tot voor kort jongerenadviseur van de VRT,  praat met twintigers over wat hen bezighoudt, hoe het is om jong te zijn in de 21e eeuw en waar ze van dromen.

  • Twirlywoos

   Komische stop-motion animatiereeks over de avonturen van vier nieuwsgierige Twirlywoos.

  Selecteer een andere letter
 • u

  • Uki

   De vrolijke Uki leert elke dag iets nieuws.

  • Ultimas 2020

   Bekijk de digitale uitreiking van de Ultimas 2020, de cultuurprijzen van de Vlaamse Gemeenschap.

  • Undercover

   Wat niemand voor mogelijk acht – nadat Bob Lemmens (Tom Waes) in het eerste seizoen Ferry Bouman (Frank Lammers) verraadt, en in seizoen twee Ferry zich koste wat het kost wil wreken op Bob – gebeurt dan toch: de gezworen vijanden moeten samenwerken. Na de moord op een undercoveragent moeten Bob en Ferry door een samenloop van omstandigheden samen een Turks xtc-netwerk oprollen. Dit om elk hun eigen hachje te redden. Of steken ze elkaar toch liever een mes in de rug? Het wordt een razend spannend seizoen.

   Bob is na de gebeurtenissen van het vorige seizoen ontslagen bij de politie en heeft een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen, net nu er een kleine Bob Lemmens onderweg is. Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Bob krijgt een stiekem voorstel: hij kan zijn rechtszaak doen verdwijnen als hij opnieuw undercover gaat en in de Turkse xtc-bende de verrader kan ontmaskeren. Hij neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig te stellen. Rond dezelfde tijd, komt Ferry vrij. Hij wil zijn plek als xtc-koning terug innemen, maar die is ingenomen door de Turkse bende. Ook op persoonlijk vlak staat Ferry voor een uitdaging: kan hij het hart van Daan terugwinnen? Bob en Ferry zullen moeten samenwerken om hun doelen te bereiken, en dat zint beide heren niet...

   Volledige reeks

  • Undercover (met audiodescriptie)

   Wat niemand voor mogelijk acht – nadat Bob Lemmens (Tom Waes) in het eerste seizoen Ferry Bouman (Frank Lammers) verraadt, en in seizoen twee Ferry zich koste wat het kost wil wreken op Bob – gebeurt dan toch: de gezworen vijanden moeten samenwerken. Na de moord op een undercoveragent moeten Bob en Ferry door een samenloop van omstandigheden samen een Turks xtc-netwerk oprollen. Dit om elk hun eigen hachje te redden. Of steken ze elkaar toch liever een mes in de rug? Het wordt een razend spannend seizoen.

   Bob is na de gebeurtenissen van het vorige seizoen ontslagen bij de politie en heeft een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen, net nu er een kleine Bob Lemmens onderweg is. Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Bob krijgt een stiekem voorstel: hij kan zijn rechtszaak doen verdwijnen als hij opnieuw undercover gaat en in de Turkse xtc-bende de verrader kan ontmaskeren. Hij neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig te stellen. Rond dezelfde tijd, komt Ferry vrij. Hij wil zijn plek als xtc-koning terug innemen, maar die is ingenomen door de Turkse bende. Ook op persoonlijk vlak staat Ferry voor een uitdaging: kan hij het hart van Daan terugwinnen? Bob en Ferry zullen moeten samenwerken om hun doelen te bereiken, en dat zint beide heren niet...

  • Une sœur

   Een kortfilm van Delphine Girard (2018) met Veerle Baetens en Selma Alaoui.

   kortfilm

  • Universe

   Vijfdelige wetenschappelijke documentairereeks waarin Brian Cox jou meeneemt op reis door de ruimte, van het licht van de zon tot de duisternis van de zwarte gaten.

  • Universiteit van Vlaanderen

   Wetenschappers delen hun inzichten in colleges

  • Urban is top!

   Dimitri daagt bekende gasten uit om de vetste activiteiten te ontdekken in de stad!

  Selecteer een andere letter
 • v

  • Van A tot Z: Connie Palmen

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: David Van Reybrouck

   Nicky Aerts legt auteur David Van Reybrouck zesentwintig woorden voor in een vijf uur durend gesprek. Van A tot Z. Van Archeologie en Getuigenis over Morsig en Roomsoes tot Zoomen.

  • Van A tot Z: Dirk De Wachter

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Edel Maex

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Johan Braeckman

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Luc Tuymans

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Philippe Herreweghe

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Piet Hoebeke

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Stefan Hertmans

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Vera

   Britse detectivereeks met in de hoofdrol de onorthodoxe, maar briljante politievrouw Vera Stanhope. Gebaseerd op de boeken van de bekroonde misdaadschrijfster Ann Cleeves.

  • Villa politica

   Politieke verslaggeving vanuit het Vlaams en Federaal Parlement door Goedele Devroy.

  • Vivien Leigh, autant en emporte le vent

   Wanneer ze 25 jaar oud is krijgt actrice Vivien Leigh Hollywoods meest gegeerde filmrol toegewezen, die van Scarlett in 'Gone with the wind'. Ze wordt meteen een ster en wint als eerste Engelse vrouw een Oscar. Samen met haar man Laurence Olivier begint ze aan een succesvolle theater- en filmcarrière. 

   Maar ondanks het grote succes is Leigh ook het slachtoffer van de sensatiepers, en er verschijnen enkele schandaalbiografieën over haar. 

   Dit is het portret van een vrouw met een uitzonderlijke carrière, vol nooit eerder vertoond beeld- en geluidsmateriaal.

  • Vlaamse PhD Cup

   De finalisten van de PhD Cup doen hun jarenlange doctoraatsonderzoek in een boeiend en helder filmpje uit de doeken.

  • Vlaanderen vakantieland

   Toeristisch magazine dat kijkers wil inspireren om de eigen regio te ontdekken. Met een brede waaier aan bestemmingen, ervaringen en activiteiten.

   Volledig seizoen

  • Voor altijd Kampioen!

   Met 21 seizoenen en 273 afleveringen, 4 langspeelfilms, 1 kerstspecial, maar vooral ook een miljoenenpubliek is 'F.C. De Kampioenen' zonder discussie de meest succesvolle comedy van Vlaanderen. 'Voor altijd kampioen!' schetst in vier afleveringen het verhaal van Vlaanderens populairste humorreeks, voor en achter de schermen.

   De docureeks neemt de kijkers mee naar de opstart, de audities en de proefaflevering. Ook het stopzetten van de reeks, de langspeelfilms, het overlijden van Johny Voners, en de kerstspecial waarmee de acteurs afscheid namen van de acteur en het personage Xavier Waterslaeghers komen aan bod. En 'Voor altijd Kampioen!' heeft ook aandacht voor de evolutie van de personages en de verhaallijnen, het vertrek van sterkhouders als Carry Goossens en Jacques Vermeire en hoe dat werd opgevangen door de introductie van nieuwe personages.

   Naast de acteurs en de vele gastacteurs komen ook de mensen achter de schermen uitgebreid aan het woord: de producers, schrijvers en regisseurs, die allemaal mee aan de basis van het succes lagen. Bekende superfans Wesley Sonck en Guga Baúl getuigen op het einde van elke aflevering over de impact die 'F.C. De Kampioenen' op hen en Vlaanderen had.

  • Vos en Haas

   Humoristische stop-motion animatiereeks over de avonturen van Vos en Haas en hun vrienden in het bos. 

  • Vranckx

   Reportagemagazine dat verslag uitbrengt over grote brandhaarden op het wereldtoneel maar evengoed kleine verhalen vertelt die meer verdienen dan de coulissen. 

  • Vranckx & de Nomaden

   De Nomaden zijn een wisselende groep van jonge freelance reporters onder de vleugels van Rudi Vranckx en zijn redactie.

  • Vrede op aarde

   Eindejaarprogramma waarin Sven de Leijer terugblikt op 2021, met leuke gasten in de zetel en de befaamde jury in de chalet.

  • VRT NWS Live

   Een eerste stand van zaken bij live gebeurtenissen met omkadering door experten.

  • VRT NWS Reportages

   Vorige maand waarschuwde het Antwerpse parket en politie voor het stijgende geweld tussen rivaliserende 'drillrapgroepen'. Yassine Atari, reporter en fotograaf voor VRT NWS, slaagde erin om met zo'n bende af te spreken en kreeg een inkijk in hoe deze jongens, vaak minderjarig, denken en met wat voor wapens ze rondlopen.

  Selecteer een andere letter
 • w

  • W817

   Vijf jonge volwassenen wonen samen en zoeken elk hun weg in de wereld.

   Volledige reeks

  • W@=D@

   Crossmediaal cultuurproject waarin Dimitri Leue en Pieter Embrechts ons meenemen op een zoektocht doorheen vier verschillende werelden: India, Mali, Mexico & Guatemala en China.
  • Waffie, de wonderhond

   Komische dramareeks over een nieuw samengesteld gezin en hun schattige pratende hond Waffie.

  • Wanderlust

   Programma waarin de Pools-Vlaamse filosofe Alicja Gescinska praat met spraakmakende persoonlijkheden met diverse filosofische en religieuze achtergrond.

   Volledige reeks

  • Wannabe's

   Olly Wannabe wordt aangenomen bij Video King, een online videobedrijfje. Hij en zijn collega's hebben één grote droom: de volgende grote onlinehit scoren.

  • Wat houdt ons tegen?

   Veel mensen zijn bezorgd om onze omgeving. Het weer doet vreemd en de natuur sterft voor onze ogen. In het nieuws zien we dat overal op onze planeet gebeuren en horen we regeringsleiders spreken over hun beloftevolle ambities. Optimisten en pessimisten schreeuwen door mekaar heen.

   In de vijfdelige reeks 'Wat houdt ons tegen?' probeert weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters klaarheid te scheppen in het klimaat- en natuurverhaal. Topwetenschappers en beleidsdeskundigen schetsen het grotere plaatje. Optimisme is voorbarig met cijfers zo diep in het rood. Maar pessimisme helpt ons ook niet vooruit. Actie is de enige weg. Wat houdt ons tegen?

  • Wat zegt de wetenschap

   Wetenschappers gaan dieper in op actuele thema’s

  • Wauters vs. Waes

   Tom Waes en Koen Wauters leggen elkaar het vuur aan de schenen

   Volledige reeks

  • We are Lady Parts

   Zesdelige muzikale comedy over een Britse punkband geheel bestaande uit moslima's.

  • Welcome to Chechnya

   Dit is het portret van een groep moedige activisten die in de Russische republiek Tsjetsjenië hun leven riskeren in de strijd tegen de anti-LGBTQ-campagne, een door de overheid aangestuurde heksenjacht die heeft geleid tot de marteling en verdwijning van talloze mensen. Deze documentaire werpt een licht op de afschuwelijke wreedheden van het regime en op de dagelijkse werking van een verzetsbeweging die ongelooflijke risico's neemt om de LGBTQ-gemeenschap te beschermen.

  • Welkom in de Wilton

   In hotel De Wilton valt er altijd iets te beleven. Willy Wilton Senior, zoon Junior, en het kamermeisje Julie doen er alles aan om hun maffe hotelgasten Chloé, robot en hond te plezieren.

  • Wereldbeeld

   Ontdek de verschillende erkende levensbeschouwingen

  • Wereldbeesten

   Het beste uit het 'Dieren in nesten', het Eén-programma vol avontuur en spannende, grappige en hartverwarmende dierenverhalen.

  • Wereldrecord

   Achter ieder wereldrecord schuilt een uitzonderlijk sportief talent en een minutieuze begeleiding. Met de hulp van experts en atleten analyseert Maarten Vangramberen seconde per seconde, wat er gebeurt tijdens zo’n buitengewone prestatie.

   Volledig seizoen

  • Wetenschap redt de wereld

   Presentator Jeroen Buyse gaat op zoek naar topwetenschappers die oplossingen aanbieden voor de grote problemen waar we allemaal mee kampen.

   Volledige reeks

  • What are we feeding our kids?

   Obesitas bij kinderen wordt al lang gezien als een gigantisch probleem, maar toch lijkt er niets te veranderen. In deze documentaire vertelt dokter Chris van Tulleken wat de recentste wetenschappelijke ontwikkelingen zijn achter een nieuwe voedselcategorie die hierin een rol kan spelen. Hij ondergaat zelf een experiment en de resultaten verbazen de wetenschappers. Aan de hand van alle informatie die hij verzamelt bij wetenschappers, dokters, jongeren en de voedingsindustrie zelf, werpt hij een licht op de schokkende realiteit van obesitas bij kinderen om antwoorden te vinden en verandering teweeg te brengen.

  • Where's Chicky?

   Komische computeranimatiereeks over de avonturen van een kuikentje.

  • Wij, heren van Zichem

   Dompel je onder in het Zichemse dorpsleven van de jaren 20

   Volledige reeks

  • Wij, Roger Raveel

   In 2021 zou Roger Raveel 100 jaar geworden zijn. De ideale gelegenheid voor Canvas om een nieuwe documentaire te wijden aan misschien wel onze belangrijkste naoorlogse schilder, die vanaf maart ook wordt gevierd met een grote overzichtstentoonstelling in Bozar. 

   Raveel werd geboren in het dorpje Machelen-aan-de-Leie en bleef er zijn hele leven. Het is daar dat de documentairemakers Bertrand Lafontaine en Pieter Verbiest met de camera op pad gaan, op zoek naar getuigen die de kunstenaar goed gekend hebben. 

   Er zijn o.a. getuigenissen van dichter Roland Jooris, de rechterhand van Raveel, Luc Levreau en de weduwe Marleen De Muer. 

   De curator van de expositie Frans-Wilhelm Kaiser situeert het werk van Roger Raveel internationaal.

  • Wild Far East

   De oostgrens van Azië strekt zich uit over tal van mysterieuze en eeuwenoude werelden met biotopen die je nergens anders ter wereld vindt, van bevroren oceanen tot 's werelds oudste jungles. Deze werelden herbergen de meest bizarre en spectaculaire wezens. Maar zelfs in het paradijs moeten dieren vechten om te overleven en hun territorium te verdedigen.

  • Winter wonderland

   Geniet een uur lang van deze magische natuurspecial die zich volledig in de sneeuw afspeelt, vol dierenverhalen die ieders hart doen smelten: een zwangere ijsbeer die op zoek is naar een sneeuwgrot, een babywalrus die zich warm probeert te houden in de kudde, een kleine hermelijn die verstoppertje speelt met een babyeekhoorn... 

   Elk verhaal is hartverwarmend en wordt tot leven gebracht met een spannend script, inspirerende muziek en meeslepende geluidseffecten.

  • Winteruur

   Wim Helsen nodigt interessante gasten uit voor een gesprek over hun favoriete tekst.

  • Wissel van de macht

   Marc Van de Looverbosch reconstrueert opnieuw een aantal ingrijpende politieke evoluties van de afgelopen 20 jaar.

   Volledige reeks

  • Witse

   Vlaamse misdaadserie rond een eigenzinnige en gedreven speurder bij de Federale Recherche in Halle.

  • Wizzy en Woppy

   Twee muizen wonen met hun vrienden in een dierenwinkel en beleven er de gekste avonturen.

  • Wolf

   Wolf probeert elke dag iets nieuws uit.

  • Wolfje's verhalen

   Grappige animatiereeks over de avonturen van Wolfje, die ervan droomt om in de voetsporen te treden van de helden uit zijn verhalenboeken.

  • Wonders of men

   Een 15-delige reeks over de fascinerende verborgen verhalen van ’s werelds mooiste en indrukwekkendste heilige monumenten.

  • World's Weirdest Homes

   Architectuurontwerper Charlie Luxton gaat op zoek naar de meest unieke, fascinerende en decadente huizen ter wereld.

  • Writing with fire

   In een rommelig nieuwslandschap dat door mannen gedomineerd wordt, verschijnt de enige Indische krant die door vrouwen uit de lage kaste gerund wordt. 

   Gewapend met hun smartphones proberen Meera en haar journalisten te breken met de tradities, of het nu gaat om nationale kwesties in India of in hun eigen huishouden. 

   Ze proberen met andere woorden een nieuwe definitie te geven aan het concept 'macht'.

  Selecteer een andere letter
 • x

  • X-Peditie X-Treem

   Bartel Van Riet neemt vijf jonge avonturiers op sleeptouw door de wildernis. Het doel: zelf kunnen overleven en allerlei survivaltechnieken leren.

  • X-Treem

   Bartel Van Riet trekt op avontuur. In elke aflevering legt hij een verschillende survivaltechniek uit.

  Selecteer een andere letter
 • y

  • Yetili vertelt

   Elke avond komt Yetili tot leven en vertelt een verhaal

  Selecteer een andere letter
 • z

  • Zie mij graag

   Zie mij graag is een feel-goodreeks die de kijker zal doen lachen en snotteren tegelijkertijd. In deze herkenbare reeks zet Anna (Alejandra Theus) na het bedrog van haar man Ben (Stan Van Samang) een punt achter hun huwelijk en probeert ze haar leven met goede moed terug op de rails te zetten. Maar hoe moet ze nu verder met haar leven en haar kinderen waardoor ze voor eeuwig verbonden zal blijven met haar ex?

   Hoewel ze soms liever permanent onder haar fleecedeken zou wonen, probeert Anna haar nieuwe leven enthousiast te omarmen. Gesteund door haar twee beste vriendinnen (Ini Massez en Tine Embrechts) en shapewear gaat ze vol frisse moed op zoek naar een nieuwe balans in haar leven en wie weet… een nieuwe prins op het witte paard. Intussen worstelt Ben zelf ook met problemen, samen met zijn beste vriend Gunther (Wouter Bruneel). Een menselijke zoektocht met vallen en opstaan.

   Volledig seizoen

  • Zie mij graag (met audiodescriptie)

   Zie mij graag is een feel-goodreeks die de kijker zal doen lachen en snotteren tegelijkertijd. In deze herkenbare reeks zet Anna (Alejandra Theus) na het bedrog van haar man Ben (Stan Van Samang) een punt achter hun huwelijk en probeert ze haar leven met goede moed terug op de rails te zetten. Maar hoe moet ze nu verder met haar leven en haar kinderen waardoor ze voor eeuwig verbonden zal blijven met haar ex?

   Hoewel ze soms liever permanent onder haar fleecedeken zou wonen, probeert Anna haar nieuwe leven enthousiast te omarmen. Gesteund door haar twee beste vriendinnen (Ini Massez en Tine Embrechts) en shapewear gaat ze vol frisse moed op zoek naar een nieuwe balans in haar leven en wie weet… een nieuwe prins op het witte paard. Intussen worstelt Ben zelf ook met problemen, samen met zijn beste vriend Gunther (Wouter Bruneel). Een menselijke zoektocht met vallen en opstaan.

  • Zig & Sharko

   Komische animatiereeks over een mooie zeemeermin, een hongerige hyena en een verliefde haai.

  • Ziggy en de Zootram

   Ziggy neemt elke dag de tram en beleeft er elke keer een nieuw avontuur!

  • Zingaburia

   Drie bevriende reizigers zijn met hun ruimteschip Zingaburia op weg naar de vakantieplaneet Azifrikameropa.

  • ZOOks

   De 13-jarige Robin leeft in een wereld waar de natuur taboe is. Planten zijn vies, vlinders gevaarlijk en het woud is strikt verboden terrein. Het schrikbewind van koning Ferdinand en zijn Bureau voor Natuurcontrole (het BNC) houdt mens en natuur op veilige afstand van elkaar. 

   Op een dag verdwijnt Robins moeder Marjolein tijdens een missie in het woud. Tegen beter weten in trekt Robin naar het woud, op zoek naar antwoorden. Ze ontmoet er Wolf, een 'enfant sauvage'. Hij lijkt meer te weten...

   Met de stemmen van Mona Lahousse (Robin), Glenn-Scott Peij (Wolf), Warre Borgmans (koning Alexander), Frank Focketyn (Kowalski), Wim Helsen (koning Ferdinand), Wouter Hendrickx (Patrick Waterman), Tine Reymer (Marjolein Waterman), Matteo Simoni (Duvall) e.a. 

  • Zweten met Zeger

   Zeger Van Noten (bekend van Kamp Waes) daagt de Ketnetters uit om thuis te blijven bewegen. Door originele opdrachten kunnen ze zichzelf tot het uiterste drijven.

  Selecteer een andere letter
 • Feedback

  Sluit Login Venster

  Er is geen feedback survey actief.