Naar audiodescriptie

Programma's

Filter resultaten

 • 0-9

  • #BelRiadh

  • #LikeMe

  • #LikeMe in Concert

  • #LikeMe Mini Concert

  • #NEWBIES

  • #STEMhelden

   #STEMhelden zet verschillende STEM-profielen en -beroepen in de kijker, met focus op vrouwelijke rolmodellen in diverse technische en technologische beroepen en sectoren.

   Dat doen ze op maat van kinderen van de derde graad van het lager onderwijs, met korte video’s waarin we door de ogen van kindreporters de wondere wereld van STEM ontdekken.

   In elke video gaat een kindreporter op bezoek bij een bedrijf in een specifieke sector op zoek naar de link met STEM. Of het nu in de hout-, voedings-, zorg-, media- of chemische sector is: kinderen ontdekken op welke plekken STEM-profielen het verschil maken.

   Ze ontmoeten zowel denkers als doeners, die het maatschappelijk belang van STEM benadrukken. Elke video linkt ook aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de bedrijven en organisaties.

  • #Thisisegypt2, tien Jaar na Tahrir

   Kun je houden van een dictatuur? Niet echt, maar de Vlaamse arabist Ruth Vandewalle wil na een verblijf van meer dan tien jaar desondanks niet weg uit Egypte. Tien jaar na Tahrir gaat ze op zoek naar antwoorden bij haar Egyptische generatiegenoten. Hun oplossing: creëer je eigen werkelijkheid.

   Wat tien jaar geleden op het Tahrirplein in Caïro begon als een opstand voor democratische vrijheden, bevochten door de jeugd, is uitgelopen op méér repressie. De twintigers van toen hebben het strijdtoneel verlegd naar hun eigen levens. Ruth Vandewalle volgt in #thisisegypt2 haar vrienden die allemaal hun eigen weg naar onafhankelijkheid zoeken binnen de beperkingen die er in Egypte zijn. Een documentaire over aanpassen, omdenken en negeren, in een land waar ‘gewoon je ding doen’ tot kunst is verheven.

   Amna is nationaal kampioen roeien, Youssra accordeoniste en Sadat een rapper en grondlegger van de revolutionaire Mahraganatmuziek (Egyptische elektronische dance). Ze bouwen hun eigen oases, waarbinnen ze kunnen doen en laten wat ze willen. Daarvoor moeten ze de wereld van repressie en maatschappelijke controle wel leren negeren. Ook Ruth leerde tussen de beperkingen van het leven in een dictatuur heen te laveren. Maar binnenskamers voltrekken zich wel degelijk kleine persoonlijke revoluties, die haar hoopvol stemmen. #thisisegypt2 maakt die veranderingen zichtbaar.

  • #weetikveel

   Volledige reeks

  • 1 jaar gratis

  • 12 is veel

  • 20 jaar S.M.A.K.

  • 3Hz

  • 3Hz (met audiodescriptie)

  • 4eVeR

  • 60 jaar Sportweekend

   In deze vierdelige reeks belicht Sammy Neyrinck 60 jaar spraakmakende sportreportages en de manier waarop die werden gemaakt. Tegelijk biedt de reeks een overzicht van evenveel jaren sportgeschiedenis en van de enorme evolutie van de Vlaamse sportjournalistiek.

  • 8eraf

   De vrienden hebben elkaar na hun studies uit het oog verloren. Ze volgden elk hun dromen en passies en staan op een kantelpunt in hun leven. Op een dag ontvangen ze een mysterieuze videoboodschap van tech-geek Carlo. Hij nodigt zijn oude kotgenoten uit op een heel speciaal feest voor een 'bijzondere gelegenheid'.

   Tijdens een zeer geanimeerd weekend ontdekken Steve, Birgit, Zoë, Tom, Ellen en Jasmijn dat er in al die jaren veel en tegelijkertijd ook weinig veranderd is. Maar waar is Akke? En wat is Carlo eigenlijk echt van plan?

   Vlaamse komische film van Pietje Horsten (2021), vervolg op de Ketnet-reeks 'W817'.

  • @elindo

  Selecteer een andere letter
 • a

  • A baby for hope

   Cesar lijdt aan anemie van Fanconi, een aandoening die zijn levensverwachting doet dalen naar 17 à 18 jaar. Enkel een beenmergtransplantatie of stamceldonatie kan met wat geluk 15 jaar aan die levensverwachting toevoegen in de hoop dat er tegen dan een remedie is gevonden. Maar in zijn familie is niemand geschikt.

   Zijn ouders wilden altijd al een derde kind en beslissen voor in-vitrofertilisatie te gaan. Dankzij pre-implantatie genetische testing die in België op embryo's wordt uitgevoerd, is er een baby onderweg die zelf niet aan de ziekte lijdt en geschikt is als donor. De stamcellen uit de navelstreng zullen bij Cesar ingeplant worden.

   Aan de hand van dit ongelooflijke verhaal gaan we dieper in op de kwesties van bio-ethiek, genetische manipulatie en de zorgen die daarbij horen.

  • A confession

  • A december to remember

  • A world of colours: France

  • Abraca

  • Achter de artiest

   “Achter de Artiest” is een unieke backstage blik door de ogen van de muzikanten achter onze grootste Vlaamse artiesten.

  • Achterflap

   Sven Speybrouck trekt naar een leesclub, een leescafé of een andere plaats waar boekenfans elkaar vinden. Hij praat er met gepassioneerde lezers over hun liefde voor boeken. 

   In elke aflevering stelt één boekenliefhebber zijn of haar drie favoriete boeken voor.

  • Achttien

   Nick groeit op in een jeugdinstelling en wordt volgende week achttien. Dat wil zeggen dat hij vanaf dan financiële ondersteuning krijgt om alleen te gaan wonen. Plots neemt zijn moeder opnieuw contact op. Zal hij haar een nieuwe kans geven? 

   Kortfilm van Dimitri Baronheid en Olivier Lambrechts.

   kortfilm

  • Albatros

   De tragikomische fictiereeks volgt tien zwaarlijvige personen die hun leven willen beteren en daarom deelnemen aan een afslankingskamp, Albatros, in de Ardennen. Bij aankomst blijkt echter dat ze niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo's met zich meesleuren.

   Het gaat er snel heftig aan toe.  De deelnemers worden lichamelijk uitgedaagd door een onsubtiele trainingscoach (Joris Hessels). Maar ook de de groepstherapeute (Janne Desmet) kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggeschild. Tot de ex-obese bezieler van het kamp, naar wie ze opkeken, zelf niet eerlijk blijkt te zijn geweest.

   De makers wisten een indrukwekkende ensemble cast te strikken met bekend en minder bekend Vlaams én Waals talent. Dominique Van Malder (Radio Gaga) Ruth Beeckmans (Studio Tarara), Benny Claessens (Undercover), François Neycken, Hilde Destoop (Steve+Sky), Isabelle Van Hecke (Bevergem), Marjan De Schutter (Professor T), Thierry Janssen (La Trêve), Titus Muizelaar en Jerom Tillmans vertolken tien mensen die het gevecht aangaan met hun overgewicht op een kamp. Ze worden bijgestaan door een team van onconventionele coaches gespeeld doorTom Ternest (Eigen Kweek), Janne Desmet (Studio Tarara), Joris Hessels (Radio Gaga) en Tania Vandersanden (Het Eiland). 

   Volledige reeks

  • Albatros (met audiodescriptie)

   De tragikomische fictiereeks volgt tien zwaarlijvige personen die hun leven willen beteren en daarom deelnemen aan een afslankingskamp, Albatros, in de Ardennen. Bij aankomst blijkt echter dat ze niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo's met zich meesleuren.

   Het gaat er snel heftig aan toe. De deelnemers worden lichamelijk uitgedaagd door een onsubtiele trainingscoach (Joris Hessels). Maar ook de de groepstherapeute (Janne Desmet) kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggeschild. Tot de ex-obese bezieler van het kamp, naar wie ze opkeken, zelf niet eerlijk blijkt te zijn geweest.

   De makers wisten een indrukwekkende ensemble cast te strikken met bekend en minder bekend Vlaams én Waals talent. Dominique Van Malder (Radio Gaga) Ruth Beeckmans (Studio Tarara), Benny Claessens (Undercover), François Neycken, Hilde Destoop (Steve+Sky), Isabelle Van Hecke (Bevergem), Marjan De Schutter (Professor T), Thierry Janssen (La Trêve), Titus Muizelaar en Jerom Tillmans vertolken tien mensen die het gevecht aangaan met hun overgewicht op een kamp. Ze worden bijgestaan door een team van onconventionele coaches gespeeld doorTom Ternest (Eigen Kweek), Janne Desmet (Studio Tarara), Joris Hessels (Radio Gaga) en Tania Vandersanden (Het Eiland).

  • Alfa Papa Tango

  • All creatures great and small

  • All-in

   Documentairemaker Volkan Üce volgt twee timide jongens die voor het eerst gaan werken in een all-inclusivehotel aan de Turkse kust. 

   Ismail is 18 en gestopt met school om geld te verdienen voor zijn familie. Hij droomt van een baan als kapper, maar wordt aangenomen als keukenhulp. 

   Hakan is 25 en de jongste van twaalf kinderen. Ook hij is gestopt met zijn studies en hoopt in het hotel zijn sociale angst te overwinnen. Hij wordt aangesteld als badmeester in het aquapark van het hotel. 

   In een wereld van kleurrijke zwemoutfits, overdadige buffetten en verholen machtsrelaties, ontdekken ze geleidelijk aan de mogelijkheden om vooruit te komen in het leven. Maar al snel doet de kennismaking met het westerse toerisme hen de vraag stellen: welke dromen zijn het echt waard om na te jagen?

  • Alleen Elvis blijft bestaan

   Thomas Vanderveken praat met gasten uit verschillende hoeken van de maatschappij met uiteenlopende interesses en vakgebieden. De gasten brengen hun eigen verzameling fragmenten mee, die hen ontroerd, geprikkeld, geïnspireerd hebben of aan het lachen hebben gemaakt.

  • Als je eens wist

   Na de spraakmakende reeksen over kindermishandeling en partnergeweld focust Hilde Van Mieghem in de derde reeks van Als je eens wist op een vorm van intrafamiliaal geweld waar zo mogelijk een nog groter taboe op rust: gewelddadig gedrag van kinderen tegen hun ouders.

   Er zijn vele vormen van oudermishandeling - fysiek, psychisch, seksueel, economisch - en de daders kunnen van alle leeftijden zijn: zowel jonge kinderen als (jong)volwassenen en zelfs bejaarden. Het geweld kan ook vele oorzaken hebben. Er wordt nauwelijks over gepraat en het fenomeen speelt zich haast volledig onder de radar af. Het ontstaat en wordt in stand gehouden door een tragisch kluwen van liefde en geweld.

   Families die ermee te maken hebben, worden aan hun schrijnende lot overgelaten. Het is verontrustend vast te stellen dat deze problematiek officieel onbestaand is. Het was voor de makers van de reeks dan ook zeer moeilijk om niet-anonieme getuigen te vinden en ze konden niet anders dan enkele mensen anoniem aan het woord te laten om toch een zo volledig mogelijk beeld te schetsen van deze hartverscheurende problematiek.
  • Als je ons kan horen

   Het is 25 jaar geleden dat de Witte Mars plaatsvond en dat Marc Dutroux werd opgesloten. Deze docureeks toont hoe justitie, politiek, families van de slachtoffers en de Belgische bevolking omgingen met de zaak-Dutroux. De grootste gemediatiseerde ontvoeringszaak die België ooit gekend heeft, en het op zijn grondvesten deed daveren. 

   Het beeldarchief van de VRT en de RTBF sloegen voor het eerst de handen in elkaar om op basis van honderden uren rushes en nieuwsitems een vierdelige documentairereeks te maken.

  • Amazing Hotels: Life Beyond the Lobby

  • Amerikaanse overdosis

  • Amika

  • Andermans zaken

   Volledige reeks

  • Angst essen Seele auf

  • Animalitis

  • Anneliezen

  • Apocalypse, la guerre des mondes

  • Apollo's grote avonturen

  • Arthur en de kinderen van de ronde tafel

  • Axel Nort

   Volledige reeks

  Selecteer een andere letter
 • b

  • Bakolo Music International

   Bakolo Music International is de oudste Congolese rumbaband. Toen voormalig frontman Wendo Kolosoy stierf in 2008 beleefde de band een lange en moeilijke periode. Maar de muzikanten gingen door en stopten nooit met repeteren. Papa Bikunda stond op als nieuwe leider van de band en stoomde de oude muzikanten klaar voor een internationale tournee.
  • Bariloche

   Zesdelige documentairereeks waarin Eric Goens kinderen en kleinkinderen ontmoet van vergeten Vlaamse collaborateurs die na de Tweede Wereldoorlog naar Argentinië zijn gevlucht om er een nieuw leven te beginnen in Bariloche.
  • Bathroom stories

   Volledige reeks

  • Beer Bo

  • Before we die

  • Belga sport

  • België scherpgesteld

   Ons land kent heel wat gerenommeerde fotografen. Deze 5-delige reeks toont hoe zij hun land en zijn inwoners de voorbije decennia in beeld brachten. Via hun oog legt België Scherpgesteld de ziel van ons land bloot en kijken we op een originele manier naar ons dagelijks leven en recente geschiedenis.

   Volledige reeks

  • Belpop

  • Belpop classics

  • Belpop Helden

   Volledige reeks

  • Berry Bees

  • Beschuldigde, sta op

  • Betty Davis: they say I'm different

   Funkkoningin Betty Davis veranderde het landschap voor vrouwelijke artiesten in Amerika. Met haar suggestieve teksten, gedurfde persoonlijkheid, gewaagde outfits en buitensporige funkmuziek was ze in de jaren 70 haar tijd ver vooruit. Misschien wel te ver. 

   Jazztrompettist Miles Davis trouwde met Betty in 1968, waarbij zij zijn achternaam kreeg (en die ze behield na hun scheiding in 1969). 

   Betty Davis was de eerste zwarte vrouw die al haar muziek zelf schreef en produceerde én was een feministische pionier; ze inspireerde en intimideerde op een manier zoals geen enkele vrouw dat tot dan toe deed. 

   Tot ze plotseling verdween. Ze worstelde om te zijn wie ze was, maar op dat moment begreep de wereld haar niet. Nu - ruim 40 jaar later - is deze documentaire een eerbetoon aan de grootste Black Power-godin aller tijden.

  • Biba & Loeba

  • Bibi en Tina 2: Liefde en diefstal op de manege

   De voorbereidingen voor het gekostumeerde bal in Kasteel Frankenstein zijn in volle gang. Maar de stemming slaat om wanneer er wordt ingebroken. De dieven hebben waardevolle schilderijen en de brillencollectie van graaf Frankenstein gestolen. 

   Ook op manege Martinshof is de sfeer verre van vrolijk, want er heeft nog geen enkele gast geboekt voor het paardenkamp. Bibi en Tina bedenken een plan om de manege te promoten. Dan wordt Bibi voor het eerst verliefd...

   Avonturenfilm van Detlev Buck (2014).

  • Bij Linde

   Exclusief online

  • Bing

  • Bob de Bouwer

  • Boekenfeest 2020

  • Boekenmaand: archief

  • Boekenmarathon en Boekenfeest 2020

   De livestream kan je volgen:- Op zondag 1 en 8/11  van 11u tot 20u- Van 2 t.e.m 6/11 van 9u tot 20u (behalve op 4/11 pas vanaf 10u)- Op 7, 9, 10 en 11/11 van 12u tot 20u

  • Bol en Smik

  • Borderline

  • Boris en Binti

  • Born to be wild

  • Brain man

   Volledige reeks

  • Bravo Babilu

  • Breaking Europe

  • Britain's Most Luxurious Hotels

  • Brussel Nieuwsstraat

   Volledige reeks

  • Buck

  • Bumba

  • Buurman, wat doet u nu?

  Selecteer een andere letter
 • c

  • Café Sport

   Volledige reeks

  • California Love

  • Campus 12

  • Campus 12 Bootcamp

  • Canvas curiosa

  • Canvas door de ogen van

   Exclusief online

  • Choums Odyssee

  • Château Planckaert

   Volledige reeks

  • Cinema Canvas

  • Classics 1000

  • Click-ID

   Volledige reeks

  • Cloudboy

  • Coldplay: a head full of dreams

   Dit is het verhaal van een van 's werelds grootste bands, en dat voor de allereerste keer in hun eigen woorden. Ze brengen het relaas van het ongelooflijke traject dat Coldplay heeft afgelegd, van hun bescheiden roots tot hun status van internationale rocksterren. 

   Regisseur Mat Whitecross verblijdt ons met liveoptredens en backstage-opnames van hun memorabele wereldtour voor 'A head full of dreams', naast nooit eerder vertoonde archiefbeelden die de laatste twee decennia werden opgenomen. 

   De film combineert adembenemende optredens van iconische nummers zoals 'Fix you' en 'Viva la vida' met intieme momenten die de uitzonderlijke vriendschap van de groepsleden perfect illustreren.

  • Competitiebeesten

  • Concert 21 juli 2022

   Live-uitzending van het concert in het Jubelpark n.a.v. de nationale feestdag. Met tal van artiesten als Niels Destadsbader, Ruben Block, Laura Tesoro en Pommelien Thijs.

  • Concert in het Paleis

  • Craith

   Inspecteur Cadi John krijgt te maken met een nieuwe moordzaak in Noord-Wales. Het gaat om een vermoorde, gepensioneerde leraar. Tijdens de zaak krijgt ze te maken met verschillende verdachten die ook nog eens glashard liegen. Samen met haar collega Owen probeert ze desalniettemin de verantwoordelijke(n) in te rekenen.

   Volledig seizoen

  • Culture Club Cultuurmarkt

  • Curse of the Chippendales

  Selecteer een andere letter
 • d

  • D5R

  • Da Yie

   kortfilm

  • Dagelijkse kunst

  • Dagelijkse zomerkost

  • Dark rider

   Als tiener werd Australiër Ben Felten (51) gediagnosticeerd met een degeneratieve oogziekte, waardoor hij halverwege de dertig volledig blind werd. Ondanks jaren van ontbering en de enorme risico's, is Ben vastbesloten om een professionele motorracer te worden.

   Samen met voormalig Grand Prix-kampioen Kevin Magee wil hij het wereldsnelheidsrecord verbreken en de snelste blinde motorrijder ter wereld worden. Tijdens hun reis kruisen Ben en Kevin het pad van Jed (13), die worstelt om zijn weg in het leven te vinden.

  • Dark rider (met audiodescriptie)

   Als tiener werd Australiër Ben Felten (51) gediagnosticeerd met een degeneratieve oogziekte, waardoor hij halverwege de dertig volledig blind werd. Ondanks jaren van ontbering en de enorme risico's, is Ben vastbesloten om een professionele motorracer te worden.

   Samen met voormalig Grand Prix-kampioen Kevin Magee wil hij het wereldsnelheidsrecord verbreken en de snelste blinde motorrijder ter wereld worden. Tijdens hun reis kruisen Ben en Kevin het pad van Jed (13), die worstelt om zijn weg in het leven te vinden.

  • Das Boot

   Volledig seizoen

  • Days of summer

  • De #klimaatraad

  • De Academie

   Naar aanleiding van de Dag van de Academies gaat Marieke Dermul praten met studenten die deeltijds kunstonderwijs volgen. Ze gaat het gesprek aan met zowel een koppel van zeventig jaar dat animatie studeert, als met een meisje dat door het spelen van muziek de band met haar vader weer opbouwt. Met een dame die verhalen van migratie een gezicht geeft met haar fotografie, alsook met een jongen van zes die ervan droomt om danser te worden. Voor elk van hen is kunst onmisbaar in hun levens.

  • De architecte

   De Architecte duikt in de wereld van baanbrekende architectes. Zij drukten – elk op hun eigen manier – hun stempel op het Belgische architectuurlandschap. Met een stapel foto’s onder de arm gaan we bij hen op bezoek. Aan de hand van die herinneringen, nemen ze ons mee in hun werk en visie op architectuur. Met en over An Fonteyne, Marie-José Van Hee, Claire Bataille en Simone Guillissen-Hoa.

   De Architecte is een videoreeks van Klara, i.s.m. het Vlaams Architectuurinstituut (VAi).

  • De avonturen van Bibi & Tina

  • De Blacklist

  • De Boekathon

  • De boer op

  • De Boon

   Vijf auteurs werden genomineerd voor de Boon voor fictie en non-fictie en vijf auteurs maken kans op de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. Op 24 maart 2022 zullen we weten welke titels de Boon en de publieksprijs in elke categorie in de wacht slepen.

   Wie zijn de auteurs op deze shortlist? Waarover gaat het boek waarvoor ze zijn geselecteerd? Je ontdekt het op deze pagina.

   Stemmen op de publieksprijs van de Boon kan tot en met 20 maart 2022 op langzullenwelezen.be.

  • De Bucketlist van Sien en Thomas

  • De campus cup

  • De Canvas Popnacht

  • De Chinese draak in Europa

   De nieuwe Chinese Zijderoute, het paradepaardje van de Chinese president Xi Jinping, loopt ook door Europa. Van Griekenland over de Balkan tot Hongarije: China investeert in hogesnelheidslijnen, bruggen, bedrijven. Het zijn megaprojecten die economische groei creëren, maar er dreigen ook valkuilen. Met een roadtrip langs enkele opvallende projecten onderzoeken VRT NWS-journalisten Tom Van de Weghe en Stefan Blommaert hoe China voet aan de grond probeert te krijgen in Europa.

  • De collega's

   Volledig seizoen

  • De Columbus

   Volledige reeks

  • De dag van vandaag

  • De dokter Bea show

  • De dokter Bea show met VGT

  • De eeuwige oorlog

   Volledige reeks

  • De Elfenheuvel

  • De Fabeltjeskrant

  • De Fantaseerspelen

   Kinderen zitten boordevol fantasie. Ouders vaak niet meer. Daarom helpt Ketnet Junior ouders weer fantaseren met ‘De Fantaseerspelen’.

  • De Geonauten

  • De grote leugen

   Op 6 januari werd in Washington DC het Capitool bestormd door Trump-supporters. Ze drongen het gebouw binnen in een ultieme poging om de bevestiging van de verkiezingsoverwinning van Joe Biden tegen te houden. Amerika en de wereld waren in shock. Hoe was dit kunnen gebeuren? Thomas De Graeve ging praten met enkele mensen die er bij waren. Onder meer een Trump-supporter die het gebouw binnendrong en nog altijd gelooft in een complot, in 'De grote leugen'. Maar hij sprak ook een agent die het Capitool verdedigde en dat bijna met zijn leven moest bekopen. Eén ding is duidelijk: de wonden die toen geslagen werden, zijn nog niet geheeld.
  • De Hoppers

  • De Ideale Wereld

  • De inzichten

  • De inzichten van Caroline Pauwels

  • De inzichten van Christine Mussche

  • De inzichten van David Van Reybrouck

   In het Brusselse Hortamuseum ontvangt presentator Nic Balthazar de cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver David Van Reybrouck. Niet enkel een van de toonaangevende denkers van zijn generatie, maar ook een toonzettend doener.

   Met het project van de G1000 creëerde hij een revolutionair platform voor democratische innovatie en meer burgerinspraak. Met een brommertje, een pen en een schriftje doorkruiste hij Congo en Indonesië om er de wereldwijde bestsellers 'Congo' en 'Revolusi' over te schrijven. En dan wel duizend bevlogen lezingen en scherpe tussenkomsten te geven.

   Ondertussen houdt hij zich niet enkel meer bezig met hoe we in het verleden hebben gekoloniseerd zonder omkijken. Maar hoe we nu ook nog even bruut de toekomst van jonge generaties gaan koloniseren.

  • De inzichten van Elke Van Hoof

   In het Brusselse Hortahuis ontvangt presentator Nic Balthazar een klinisch psycholoog die gespecialiseerd is in alles waar we vandaag mee te maken krijgen: trauma, stress en burn-out. Professor Elke Van Hoof is niet alleen professor aan de VUB en bezielster van haar eigen Huis voor Veerkracht, ze is ook voorzitter van de werkgroep 'mentale impact van COVID-19' in de Hoge Gezondheidsraad. En wat een korte sprint leek in maart 2020, werd een marathon van twee jaar. De professor vertelt hoe we weer de beste versie van onszelf kunnen worden. En plezier vinden in het leven.
  • De inzichten van Geert Hoste

  • De inzichten van Jan Terlouw

   Schrijver Jan Terlouw ontvouwt zijn volle 90 jaar wijsheid. Jan Terlouw is wetenschapper, politicus en schrijver met een missie; denk maar aan 'Oorlogswinter', 'Oosterschelde Windracht 10' of 'Koning van Katoren'. 

   Hij is nog altijd een volbloed verhalenverteller die hele naties kan inspireren met zijn wijze visies over de toekomst, al is het met een simpel verhaal over zijn kindertijd toen de touwtjes nog uit de brievenbussen hingen en iedereen elkaar vertrouwde.

   Dit programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

  • De inzichten van Jean Paul Van Bendegem

  • De inzichten van Jill Peeters

  • De inzichten van Jonathan Holslag

   Nic Balthazar ontvangt professor politicologie en internationale betrekkingen Jonathan Holslag. Hij weet alles over oorlog en over vrede, over China en Europa en hij adviseert presidenten, ministers, sjeiks en CEO's. Hij laat zijn licht schijnen over Europa en Vlaanderen en hoe die eruit zullen zien na de coronacrisis?

  • De inzichten van Lien Van de Kelder

   In de inzichten ontvangt Nic Balthazar vandaag meerdere gasten, die evenwel allemaal luisteren naar de naam Lien Van de Kelder. De bekendste is actrice. De minder bekende Lien Van de Kelder is ook zangeres, juriste en mensenrechtenactiviste. Zo ontfermt ze zich al jaren als voogd over alleenstaande minderjarige vluchtelingen. Dit programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

  • De inzichten van Maaike Neuville

   In het Brusselse Hortamuseum ontvangt presentator Nic Balthazar een actrice die zo veel talent heeft dat het bijna onbeleefd is. Maaike Neuville is een begenadigde actrice, maar ook film- en theatermaker en een sterke dichter. Ze is bekend van straffe reeksen als 'Van vlees en bloed', 'Clan' of 'De Dag' en recenter prachtrollen in fictie als 'De twaalf' of 'Red Light District'. Vorig jaar won ze nog een Ensor als beste actrice voor haar rol in de gevoelige film 'All of Us' en voor het bijzondere 'Madame Bovary' was ze genomineerd als beste actrice op het filmfestival van Milaan. In haar Inzichten laat ze ons diep in haar hart kijken.Dit programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

  • De inzichten van Marc Herremans

   Nic Balthazar ontvangt Marc Herremans. Sinds die dramatische val in 2002 was het zijn levensmotto: "To walk again". Maar achttien jaar later berust triatleet Marc Herremans in zijn lot. De kans dat hij ooit weer zal wandelen, is nagenoeg onbestaande. Ooit weer kunnen stappen was zijn droom. Maar toen hij zijn dochter voor het eerst zag rondlopen, kwam die uit. "Elke tegenslag is een kans om terug te vechten" is een van de inzichten van Marc Herremans.

   Dit programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

  • De inzichten van Marleen Temmerman

  • De inzichten van Petra De Sutter

  • De inzichten van Rudi Vranckx

  • De inzichten van Wim Distelmans

  • De Jamies

  • De jaren 80 voor tieners

  • De Jeugdkollaboratie

   Uit het archief

  • De Kat

   Volledige reeks

  • De Kemping

  • De KetnetBand

  • De klas

  • De kleine Nicolas: Joepie, vakantie!

   Animatiereeks over de avonturen van de kleine Nicolas, die samen met zijn ouders de zomervakantie doorbrengt aan zee. Gebaseerd op de kinderboeken van René Goscinny en Jean-Jacques Sempé.
  • De Kollaboratie

   Uit het archief

  • De meest gestelde vragen aan dokter Bea

  • De MIA's

  • De Modernisten

   Vincent Verelst is bezeten door modernistische architectuur en gaat op zoek naar wat deze architecten dreef. In deze reeks bezoekt hij privéwoningen van onze belangrijkste modernistische architecten die elk op hun manier een invulling gaven aan de moderne architectuur. De huidige bewoners nemen Verelst mee in de woning. Jos Vandenbreeden, directeur van het Sint-Lukasarchief in Brussel, vult het verhaal verder aan.

  • De mooiste sprookjes van Grimm

  • De nieuwe avonturen van Oggy

  • De nieuwe lichting

  • De nieuwe Orde

   Uit het archief

  • De noodcentrale

  • De notaris

  • De ondeugende lama's

  • De Onfatsoenlijken

   Volledige reeks

  • De Oostfronters

   Uit het archief

  • De opkopers

  • De Paradijsvogels

   Volledige reeks

  • De Planckies

  • De playlist

   In elke aflevering van De playlist komt een artiest van eigen bodem aan het woord en deelt die een playlist van favoriete nummers, samen met muzikale anekdotes en eigen herinneringen. De artiest neemt de kijkers mee op een reis door het muzikale VRT-archief.

   De artiest vertelt over zijn favoriete zangers en nummers uit eigen land, deelt muzikale jeugdherinneringen, vertelt over artiesten waar hij naar opkijkt, verklapt wat hij de beste artiest van bij ons vindt, naar welke muziek hij vandaag graag luistert ...

   In De playlist delen in totaal 40 artiesten hun favoriete playlist en verhalen. Zo zorgt Eén deze zomer voor een dagelijkse portie muziek van hier, en kan het publiek genieten van de favorieten van hun eigen favoriete artiesten. Delen al zeker hun playlist: Regi, Niels Destadsbader, Jelle Cleymans, Milo Meskens, Belle Perez, Stan Van Samang, The Starlings, Walter Grootaerts, Ibe, Christoff, Matthias Vergels, Jef Neve, Pommelien Thijs van #LikeMe, Olivia Trappeniers, Milow, Brahim, Gene Thomas, Flip Kowlier, Clouseau, Dana Winner, Kristel Verbeke, Peter Van Laet, Brihang, Noémie Wolfs, Natalia, Alex Callier en Sergio.

  • De Pretshow

  • De prijs van de winnaar

   In de zomer van 2021 werd de mentale gezondheid van topsporters plots wereldnieuws. Naomi Osaka gaf verstek voor Roland Garros, Simone Biles trok zich terug op de Olympische Spelen en Nafi Thiam barstte in tranen uit na haar gouden plak. Ze spraken zich openlijk uit: de druk op topsporters is enorm, de verwachtingen zijn hoog, de doelstellingen soms onrealistisch.

   Canvas heeft een neus voor relevante thema’s en was toen al maanden bezig aan een documentaire reeks over exact dat onderwerp.

   In de driedelige documentaire De prijs van de winnaar getuigen Vlaamse topsporters uit diverse disciplines over de keerzijde van hun leven als atleet. Centraal in de reeks staat het mentale welzijn van de sporters. De getuigen zijn of waren allemaal professionele atleten. De meesten zijn nog actief, enkelen zijn recent gestopt.

   Zo zijn er getuigenissen van onder meer Ann Simons (judo), Louise Carton, Eline Berings, Bashir Abdi en Soufiane Bouchikhi (atletiek), Axelle Klinckaert en Gaelle Mys (gymnastiek), Kim Mestdagh, Retin Obasohan en Tomas Van Den Spiegel (basketbal), Frank Boeckx (voetbal), Fanny Lecluyse (zwemmen) en Louis Vervaeke (wielrennen).

  • De regel van 3S

   Volledige reeks

  • De regels van Floor

  • De repair shop

  • De Repressie

   Uit het archief

  • De Ridder

  • De Ridder (met audiodescriptie)

   Volledige reeks

  • De Rode Loper-show

  • De Rode Loper-show met VGT

  • De Smurfen

  • De Smurfen - uit de oude doos

  • De stoel

   Zomers spelprogramma. Wie ergens in Vlaanderen de geheime locatie ontdekt en als eerste in de stoel zit met het juiste voorwerp, wint een mooie prijs.

  • De Strafste School

  • De Strafste Sporter

   Toon is een tumblingtalent, een aparte en iets minder bekende discipline binnen het turnen. Toon ziet zichzelf ooit op de Olympische Spelen, maar eerst moet hij zijn medesporters de basis aanleren. Samen met Europees kampioene Tachina Peeters en topcoach Tine Van Bossuyt leren de Straffe Sporters de juiste basics aan.
  • De Thuisploeg

  • De Tijd der Vergelding

   Uit het archief

  • De tijd van ons leven

   Realityreeks waarin Elodie Ouédraogo en Otto-Jan Ham zich op 6 maanden tijd proberen om te scholen tot tijdrijders van een professioneel niveau. Het onwaarschijnlijke doel: deelnemen aan het WK tijdrijden en niet laatste worden.
  • De tijdloze

   Show waarin gastvrouw Michèle Cuvelier, Bent Van Looy en meerdere muziekkenners aftellen met 'De Tijdloze' van Studio Brussel. De moeder aller eindejaarslijsten mag na 35 jaar zowat het muzikale geheugen van Vlaanderen genoemd worden en vormt het perfecte voer voor gesprekken, filmpjes en anekdotes over de beste pop- en rocksongs aller tijden.
  • De Toots Sessies

  • De Twintigers

  • De val: 10 jaar na de crisis

   Volledige reeks

  • De Verdachten

   Uit het archief

  • De verkenning

   Hoe hoog stijgt de koerskoorts een week voor de Ronde? Linde Merckpoel rijdt van maandag tot vrijdag een etappe van Vlaanderens mooiste met een bekende vriend van de vélo aan haar zijde om de temperatuur te meten.

   Elke dag geeft ook niemand minder dan Vlaanderens tweede mooiste, Karl Vannieuwkerke, hen een opdracht.

  • De vloek van Osama

  • De vlog van Fée

  • De vlog van Kawtar & Keyaert

  • De voorleesclub

   Tijdens het lezen komen de lezers, en de kijkers, in het universum van het boek terecht, want de tekeningen lijken letterlijk rondom hen tot leven te komen. Elke dag een nieuwe voorlezer, een nieuw verhaal en prachtige tekeningen. Een visueel tussendoortje om letterlijk bij weg te dromen.
  • De vorstinnen van Brugge

   Edgard Onghenae, een wever, wordt ontslagen door de directeur van een Gentse textielfabriek omwille van zijn opruiende activiteiten. Hij gaat naar Brugge en treedt daar in dienst bij Theo van Waefelghem, die op het punt staat zijn fabriek uit te breiden met mechanische weefgetouwen. De nijverige, spaarzame nijveraar heeft een broer, Adelin, die een losbandig leven leidt. De oude huishoudster van de van Waefelghems neemt hem echter telkens weer in bescherming.

   Volledige reeks

  • De Warmste Week

  • De week van Bruzz

  • De week van Karrewiet

  • De week van Karrewiet met VGT

  • De weg naar Roubaix

   Yves Lampaert. Wielrenner bij Deceuninck-Quickstep. Belgisch Kampioen 2018, winnaar van de Flandrien-trofee en met nog vele andere overwinningen op zijn palmares. Zijn grote droom: Parijs-Roubaix winnen. Een klassieker die vorig jaar niet doorging, en waar hij in 2019 brons won (3e plaats). Een grote naam in het wielrennen mét een duidelijk doel. Iedereen Beroemd volgt Yves dit voorjaar op de weg naar ‘zijn’ Roubaix, maar ook iedereen die hem steunt en bijdraagt tot zijn succes.

   Exclusief online

  • De wereld rond met Kaatje

  • De Zaak-Sanda Dia

   Wat is er precies gebeurd in 2018? Het jaar van de noodlottige studentendoop die het leven kostte aan Sanda Dia. 18 Reuzegommers staan terecht voor hun aandeel in de extreme doop van de studentenclub. In deze video onderzoekt VRT NWS wat er toen is gebeurd. We doen dat aan de hand van de politieverhoren, foto's en Whatsapp-berichten uit het strafdossier dat VRT NWS in handen kreeg.

  • De Zoo-reporters

  • De zoo: achter de schermen

  • Deadwater fell

   Volledige reeks

  • Deceit

  • Delphine: mijn verhaal

   In de driedelige reeks Delphine: mijn verhaal van Chris Michel vertelt prinses Delphine van Saksen-Coburg voor het eerst op televisie haar eigen unieke levensverhaal. Ze getuigt exclusief over alle fasen en emoties in haar leven en stelt haar eigen fotoarchief en familiealbums ter beschikking.

   Ook haar partner, moeder, vrienden, maar ook haar advocaten, journalist Mario Danneels, paleismedewerkers en vrienden uit de kunstwereld krijgen het woord over deze koninklijke saga.

  • Dertigers

   In 'Dertigers' staat het leven van een hechte vriendengroep van zes dertigers centraal. Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje zijn bevriend sinds hun studententijd in Antwerpen. De zes worstelen met de uitdagingen van hun generatie, het evenwicht tussen werk en gezin en… de geheimen van een onverwerkt trauma, dat hen onlosmakelijk met elkaar verbindt maar hen ook uit elkaar dreigt te drijven.

   Volledige reeks

  • Dertigers (met audiodescriptie)

   In 'Dertigers' staat het leven van een hechte vriendengroep van zes dertigers centraal. Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje zijn bevriend sinds hun studententijd in Antwerpen. De zes worstelen met de uitdagingen van hun generatie, het evenwicht tussen werk en gezin en… de geheimen van een onverwerkt trauma, dat hen onlosmakelijk met elkaar verbindt maar hen ook uit elkaar dreigt te drijven.

  • Detective agency TKKG

   De vader van Willi wordt ontvoerd en zal alleen vrijgelaten worden in ruil voor een duur kunstwerk uit zijn collectie. Willi trommelt de politie op, maar daar durft zijn vriend Tim niet op te vertrouwen. Hij schakelt de hulp in van Gaby en het slimme buitenbeentje Karl om de zaak samen op te lossen.

   Avonturenfilm van Robert Thalheim. Gebaseerd op de boeken van Rolf Kalmuczak.

  • Diepzee

  • Dieren in nesten

   Dierenprogramma waarin Chris Dusauchoit op bezoek gaat bij mensen zich het lot aantrekken van zieke, gewonde of verwaarloosde dieren.
  • Dierendetectives

  • Dierendokters 24/7

  • Dimitri

  • Dimitri en de speciale verrassing

  • Dinostad

  • Dobus

  • Doe Maar: Dit is alles

   Omlijst door een schat aan archiefbeelden en uiteraard veel muziek vertellen Ernst Jansz, Henny Vrienten en Jan Hendriks voluit over hun muziek, de beginjaren, de onderlinge verhoudingen, de hysterie en het afscheid. 

   De documentaire wordt verteld vanuit het perspectief van de band die nu zijn allerlaatste tour door Nederland maakt. Een film over een band én een tijdperk. Een groep die zijn stempel drukte op een hele generatie.

  • Dorothy de zwerver

  • Down the road

   Dieter Coppens trekt er opnieuw op uit met de Down the road-groep van het eerste seizoen: Kevin, Lore, Pieter, Lisa, Hélène en Martijn. De groep gaat op hun grootste avontuur tot nu toe: naar Fins Lapland. En natuurlijk kunnen ze in die koude rekenen op elkaars warmte en vriendschap.

   Voor de zes was het al een hele tijd geleden dat ze samen op die allereerste reis gingen. Sindsdien is er veel veranderd in hun leven, en de Down the road-ervaring heeft voor velen enkele belangrijke stappen naar zelfstandigheid versneld. De reüniereis is de ideale gelegenheid om samen wat quality time door te brengen en te horen hoe ieders leven intussen veranderd is. Zo zijn Kevin en Lisa al een hele tijd een koppel, en bloeit er ook iets moois tussen heel wat andere bekenden uit Down the road.

   Samen met Dieter en medebegeleidster Saar beleven Kevin, Lore, Pieter, Lisa, Hélène en Martijn het pittigste avontuur tot nu toe: een reis naar het hoge noorden. In Fins Lapland trotseren ze de kou, worden ze uitgedaagd tijdens een tocht met hondensledes, leven ze samen met een lokale rendierherder, gaan ze ijsklimmen, en nog veel meer. Maar de reis is niet enkel een spannend avontuur, want in de kou genieten ze nog extra van elkaars gezelschap en warmte.

   Volledige reeks

  • Down the road Ketnet

  • Down the sea

   Exclusief online

  • Down the snow

   Exclusief online

  • Dr. Jack and Mr. Nicholson

   Jack Nicholson, met zijn carrière van ruim vijftig jaar en zestig films, is het archetype van de ster die volgens zijn eigen regels leeft. Hij heeft lak aan kritiek en conventies, en dat maakt hem onaantastbaar. Maar hoe is hij van de ene dag op de andere een icoon van de tegencultuur geworden?

   Hij heeft gewerkt met de grootste filmmakers van zijn tijd, onder wie Roman Polanski, Stanley Kubrick, Elia Kazan, Michelangelo Antonioni en Martin Scorsese. Jack Nicholson heeft bijgedragen aan het herdefiniëren van het acteervak en aan het hertekenen van het Amerikaanse filmlandschap. Al meer dan vijftig jaar sluipt hij door Hollywood als een roofdier in de jungle: altijd op jacht, nooit verzadigd en ontembaar.

   Cultuurdocumentaire van Emmanuelle Nobécourt.

  • Draagmoeders

  • Dropje

  • Dublin Zoo

  • Durf te vragen

   Volledige reeks

  • Durf te vragen met VGT

  • Dwars door Amerika

   Volledige reeks

  • Dwars door België

   Volledige reeks

  • Dwars door de Lage Landen

  • Dwars door de Middellandse Zee

   Volledige reeks

  • Dwars door Oceanië

   Volledige reeks

  Selecteer een andere letter
 • e

  Selecteer een andere letter
 • f

  • Facebook en ik

   Volledige reeks

  • Factcheckers

   Volledige reeks

  • faqda

  • FC De Kampioenen

  • FC United

   FC United is een driedelige documentairereeks die het racisme én het gebrek aan diversiteit in ons Belgische voetbal wil tackelen. Persoonlijke getuigenissen van prof- én amateurvoetballers tonen hoe ernstig het probleem is, zowel in het mannen- als het vrouwenvoetbal. Daarnaast gaat FC United in dialoog met de huidige beleidsmakers op zoek naar mogelijkheden om samen met de nieuwe generatie voetballers racisme en structurele ongelijkheid buitenspel te zetten.

   Alle belangrijke aspecten van het voetbal komen daarbij aan bod: de situatie op het terrein zelf (inclusief de scheidsrechterij), de coaching, de staf, de supporters en de bestuurswereld. In de laatste aflevering zien we ‘good practices’ van voetbalclubs die in België vandaag al fantastisch werk leveren wat betreft diversiteit. De toekomst is duidelijk aan de nieuwe generatie spelers en speelsters. Voor de grote onderstroom van voetbalfans in België is diversiteit geen probleem meer.

   Met getuigenissen van onder meer Rode Duivel Romelu Lukaku, Red Flame Kassandra Missipo, Rode Duivel Yannick Carrasco, AA Gent-kapitein Vadis Odjidja, Antwerp-kapitein Faris Haroun, Nigeriaans international Cyriel Dessers en tientallen anderen.

   Volledige reeks

  • FC United City Pirates

   Een jaar lang volgen we coach Yves Kabwe en de beloftenploeg van City Pirates. Deze voetbalploeg, in de schaduw van de grootstad, brengt jonge, sterke karakters bij elkaar die vechten voor hun droom op het voetbalveld en in het leven.

   De 18-jarige talenten dromen van een toekomst in de voetbalwereld. Hun inzet en enthousiasme staan in schril contrast met wat ze meemaken buiten de groene rechthoek. Coach Yves ontfermt zich over zijn jongens en hun problemen. Het gaat over school, familie, criminaliteit en ook gewoon jong kunnen zijn. Hun leven lijkt soms argeloos, maar het is nooit zorgeloos. City Pirates wil hen perspectief geven en hen leren samen te werken en zich in te zetten voor een doel.

   'FC United: City Pirates' is een ‘coming of age’ verhaal van een diverse groep tieners die op zaterdag willen winnen en de rest van de week niet proberen te verliezen. Wie wordt er kampioen?

   Een productie van Deklat Binnen voor Canvas.

  • Fergie, de kleine grijze tractor, gaat vol gas

  • Festivalkoorts Rock Werchter 2022

   Van 30 juni tot 3 juli is het eindelijk weer zover: Rock Werchter. Na twee uitgestelde edities kunnen muziekliefhebbers hun hart opnieuw ophalen.

   Canvas blikt vooruit naar het grootste Belgische festival met vier artiesten van eigen bodem: rapper en producer Yong Yello, Ilayda Cicek, die met haar band de Slope mag openen, Thibault Christiaensen, zanger van Equal Idiots en presentator bij Studio Brussel en last-but-not-least Meskerem Mees, die deze zomer vooral op internationale podia te zien zal zijn. 

   Wat is hun band met Rock Werchter? Wat vinden zij belangrijk als ze naar een festival gaan? En welke artiesten mag je volgens hen zeker niet missen?

  • Fever pitch: the rise of the premier league

  • Filip van België. De lange weg naar de troon

   'Filip van België. De lange weg naar de troon' zoomt in op de belangrijkste momenten uit het leven van Filip  aan de hand van archiefbeelden en interviews met gezaghebbende journalisten, politici en mensen uit de entourage van de koning. Een aantal voormalige medewerkers van Filip of van het Paleis spreekt daarbij voor het eerst voor de camera.

   Veel meer dan de grote geschiedenis te vertellen, focussen de makers op het dagelijkse leven van Filip. Zo documenteert de reeks hoe hij zich heeft ontwikkeld als mens, prins en staatshoofd. 

   Volledige reeks

  • Find me in Paris

  • Finding Vivian Maier

   In 2007 werden meer dan 100 000 negatieven ontdekt van foto's die in de jaren vijftig en zestig waren genomen in de straten van Chicago en New York.

   De fotografe: de volslagen onbekende Vivian Maier. Wie was zij? Deze intrigerende documentaire gaat op zoek naar de vrouw achter die duizenden prachtige foto's.

   Maiers raadselachtige leven wordt uit de doeken gedaan aan de hand van interviews met mensen die haar kenden, foto's en filmfragmenten.

   Het fantastische verhaal van een excentrieke vrouw die na haar dood werd uitgeroepen tot een van de beste fotografen van de twintigste eeuw.

  • First dates

   Volledig seizoen

  • First dates teens

  • First dates UK

  • Flikken

  • Flikken Maastricht

   Volledig seizoen

  • Flikken Maastricht (met audiodescriptie)

   Volledig seizoen

  • Friends, meiden met een missie

  • Frontlinie

  Selecteer een andere letter
 • g

  • GameKeepers

  • Generatie K

  • Generation M: The story of my life

  • George & Paul

  • Ghost Rockers

  • Gino's Italian Escape

  • Girls Talk

   De beste vriendinnen van zes bekende vrouwen krijgen verschillende thema's voorgeschoteld zoals 'mannen zijn betere chauffeurs' en 'een one night stand levert nooit goeie seks op'. Met onder andere Linde, Siska, Elodie Ouedraogo, Kat Kerkhofs en Leonie van Arsenal.

  • Goed gezien!

  • GoGoGo!

  • Great! Britain

  • Grizzy & the Lemmings

  • Grote vragen

  • Growing up gay

   Opgroeien met een andere geaardheid, het zou geen probleem meer mogen zijn. Maar jammer genoeg is dat nog niet altijd zo. LGBT-jongeren (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders) krijgen meer dan hun leeftijdsgenoten af te rekenen met mentale problemen. Deze zijn vaak het gevolg van homofobe ervaringen. 

   Olly Alexander, de populaire Britse acteur en frontman van de elektropopband Years & Years, wil dit taboe doorbreken. Hij getuigt eerlijk over z'n eigen eetstoornis, depressie en drugverslaving die hij daardoor ontwikkelde. 

   Voor het eerst in z'n leven bekent hij ook aan z'n mama met welke problemen hij jarenlang heeft geworsteld. En hij praat heel open met lotgenoten en hun families.

  Selecteer een andere letter
 • h

  • Helden

  • Helden van de race

  • Heldenland

  • Heldentoeren

  • Het ABC van Marcel Broodthaers

   Marcel Broodthaers wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste Belgische kunstenaars van de 20e eeuw. Maar hoewel bijna iedereen 'de mosselpot' kent, blijft zijn omvangrijke oeuvre gehuld in een waas van mysterie. Wat is er zo bijzonder aan? Wat voor mens was Broodthaers? En blijkt dat ook uit zijn werk?

   Documentairemakers Pieter Verbiest en Bertrand Lafontaine vragen het aan tijdgenoten die Marcel Broodthaers goed hebben gekend. Stukje bij beetje tekent zich het beeld af van een complex persoon. Van een dichter-kunstenaar die op onnavolgbare wijze de maatschappij fileert, met inbegrip van de kunstwereld waar hij zelf deel van uitmaakt. Speels maar haarscherp, tegendraads maar ook humoristisch.

  • Het EK van de Red Flames

  • Het Gala van de Ensors

   De Ensors vieren jaarlijks het talent van de Vlaamse audiovisuele sector. De lange lijst van films die de Ensor Academie de laatste jaren heeft mogen beoordelen geeft duidelijk aan dat de Vlaamse audiovisuele sector haar creatieve en productieve opmars verder zet. Dit maakt van De Ensors een vaste feestelijke afspraak waarbij de sector welverdiend bekroond wordt voor hun artistieke prestaties van het voorbije jaar.

   Traditiegetrouw worden De Ensors uitgereikt op de slotdag van Filmfestival Oostende. 'Het Gala van de Ensors' vindt plaats in het Casino Kursaal in Oostende. Er worden Ensors uitgereikt in 22 categorieën.

   De meeste nominaties van het jaar gaan naar Dealer. Maar liefst 14 nominaties weet de film te verzilveren. Dealer wordt op de voet gevolgd door twee fictiereeksen: Beau Séjour 2 (13 nominaties) en F*** You Very, Very Much (12 nominaties). Verder doen ook de films Cool Abdoul (10 nominaties) en Ferry (6 nominaties) en de series Grond (10 nominaties) en Red Light (7 nominaties) het bijzonder goed. Ook deze producties wisten meerdere nominaties te verzilveren: La Civil (4 nominaties), Undercover 3 (4 nominaties) en Mijn vader is een saucisse (3 nominaties).

  • Het Gala van de Gouden K's

  • Het Gala van de Gouden K's met VGT

  • Het hoogste bod

  • Het Hoorn Kwartet: Hoog in de bergen

  • Het huis

   Volledige reeks

  • Het jaaroverzicht

  • Het journaal

  • Het journaal met VGT

  • Het koninkrijk van René Heyvaert

  • Het Lam Gods 2.0

   Exclusief online

  • Het landgoed van de stokstaartjes: opkomst van de dynastie

  • Het leven in kleur

  • Het leven zoals het is: luchthaven

  • Het leven.doc

   Thomas Huyghe neemt de touwtjes zelf in handen en maakt 'Het leven.doc'een achtdelige talkshow waarin hij met bekende Vlamingen praat over de do's- and-don'ts van het leven. Die levenslessen giet hij in een overzichtelijk Word-document; een levensgids voor een nieuwe generatie.

   In 'Het leven.doc' bespreekt Thomasdrie thema's per aflevering, vierentwintig hoofdstukken in totaal. ‘Flirten’, ‘de puberteit’, ‘het huishouden’, ‘verouderen’, ‘dansen’, ‘solliciteren’ en ‘zwemmen’ zijn een greep uit de hoofdstukken die op tafel komen, en dus uiteindelijk in de gids zullen belanden.  

   Thomas schrijft z’n Word-document niet alleen. Hij laat zich iedere aflevering bijstaan door psychotherapeute en actrice Katrin Lohmann en schrijver Johan Sebastiaan Stuer. En hij vraagt raad aan méér dan 30 andere bekende Vlamingen: Jelle De Beule, Mieke De Groote, Jani Kazaltzis, Chrostin, Jennifer Heylen, Jonas Geirnaert, Charlotte De Bruyne, Bart Cannaerts, Elodie Ouedraogo, Serine Ayari, Pedro Elias, Barbara Sarafian, Lukas Lelie, Danira Bouhkriss, Bart Van Peer, Rik Verheye, Saïd Boumazoughe, Fatma Taspinar, Jan Jaap van der Wal, Charlotte Adigéry, Erik Van Looy, Liesa Naert, Stijn Van de Voorde, Bockie De Repper, Margriet Hermans, Luc Haekens, Ella Leyers, Rani De Coninck, Sarah Vandeursen, Kathryn Cops en  Otto-Jan Ham.

   Samen met deze ervaringsdeskundigen, mensen die van leven een fulltime bezigheid gemaakt hebben, probeert Thomas uiteindelijk uit te komen bij een eenvoudige gids voor een ingewikkelde tijd.

  • Het Mirakel van Schuman

   De geschiedenis van de EU is niet op één dag geschreven. Het is een verhaal dat is geschreven met vallen en opstaan, vol toevalligheden, beklonken in internationale verdragen. 

   Het is het verhaal … van een manifest dat op sigarettenblaadjes is neergeschreven; het verhaal van Robert Schuman, 'de Vader van Europa', voor wie het Vaticaan op zoek is naar een heus mirakel; het verhaal van erfvijanden die toenadering zochten; het verhaal van Europese rechters die recht spreken over opblaaspoppen en bananen, maar ook het verhaal van een vergeten genocide en van mensen in crisis en diepe nood. 

   In 'Het Mirakel van Schuman' volg je prof. Hendrik Vos en Sven Speybrouck op hun roadtrip door Europa en hoor je mensen die de geschiedenis van de EU mee vorm (hebben) geven. 

   Beluister ook de podcast ‘Het Mirakel van Schuman’ in de Radio 1-app, of via de app van jouw keuze.

  • Het Noorderlicht

  • Het Peulengaleis

  • Het pleintje

   Volledige reeks

  • Het Scheldepeloton

   Zesdelige humaninterestreeks over vijf jonge wielrenners uit het Gentse die samen vechten voor dezelfde droom: profwielrenner worden. Een voor een maken ze de droom waar, maar de weg naar de roem is bezaaid met vele hindernissen. Geïnspireerd door het boek 'De Val' van Matthias M.R. Declercq.

   Volledige reeks

  • Het voordeel van de twijfel

   Welke inzichten reiken de grote filosofen uit de geschiedenis aan voor actuele en universele problemen? Stefaan Van Brabandt zoekt het uit en praat er onder meer over met de hedendaagse filosofen Alain de Botton, Jan Geurtz en Jan Drost.

  • Het weer

  • Het Zwaard van Ardoewaan

   Volledige reeks

  • Heterdaad

   Volledige reeks

  • Hier spreekt men Nederlands

   Reeks over het juiste gebruik van de Nederlandse taal. Taaltips over uitspraak en correct taalgebruik. presentatie : Joos Florquin Annie Van Avermaet Fons Fraeters Onderwerpen: Enkele losse woorden: -nougat of noga -notulen, notulenboek, notuleren -proces-verbaal -horizon
  • High energy: the revival of disco

   'Relax, don't do it', 'This time I know it's for real', 'High energy': deze hits zetten de jaren 80 in vuur en vlam, van San Francisco tot Londen en New York.

   Dit is het verhaal van een nieuwe vorm van discomuziek: Hi-NRG, bekend voor de elektrobeats, bizarre stemmetjes en nerveuze vibes. We nemen een kijkje achter de schermen van de flitsende videoclips en maken kennis met de artiesten die erin geslaagd zijn om van dit subgenre van de disco een complete levensstijl te maken.

  • Holly Hobbie

  • Homo universalis

   Vanaf zaterdag 27 augustus barst de strijd los om de nieuwe titel van 'Homo universalis'. Na vier mooie seizoenen als rubriek in 'Iedereen beroemd' start het populairste spelletje van Vlaanderen als afzonderlijk programma op Eén.

   Tien afleveringen lang strijden honderd enthousiaste kandidaten tegen elkaar. Wie alle spelletjes kan overleven, kroont zich uiteindelijk tot 'Homo universalis' én wint een jaar gratis reizen. 

  • Homo Universalis Ketnet

  • Hongerige berenverhalen

  • Hoodie

  • Hoodie (met audiodescriptie)

  • Hoodie tutorials

  • Hoogtepunten Boekenmarathon en Boekenfeest 2020

  • Hun verhaal over Down

   Exclusief online

  Selecteer een andere letter
 • i

  • I Aime Who I Am

   In 'I Aime Who I Am', van het jonge filmmakersduo Art Millimeter, vertellen acht mensen over schoonheidsidealen en de impact ervan op hun gezondheid en zelfbeeld. De acht passen, elk op hun eigen manier, niet binnen de binnen de clichés van het schoonheidsideaal dat de maatschappij opdringt. 

   Een maatje meer, albinisme, vitiligo, een wijnvlek … Het zorgt er telkens weer voor dat hoofden draaien. In hun kinderjaren hadden ze het gevoel dat ze anders waren. Maar na een moeilijke zoektocht willen de acht delen dat het oké is om gewoon te zijn wie je bent. Ze omarmen hun lichaam, zijn trots op wie ze zijn, en willen hun verhaal delen.

  • I am Greta

   In deze documentaire krijgen we unieke toegang tot het leven van klimaatactiviste Greta Thunberg en zien we het verhaal achter de bekende nieuwsfeiten. Een indrukwekkend, intiem en buitengewoon verhaal waar volharding, tragiek, levensgeluk en inspiratie samenkomen.

   Het is een zeer persoonlijke en intieme documentaire geworden, gemaakt in cinéma vérité-stijl waarin Nathan Grossman Greta met instemming van haar ouders van zeer nabij volgt tijdens ontmoetingen met wereldleiders, protestbijeenkomsten en thuis bij haar familie.

  • Iedereen beroemd

  • Iets met boeken

  • Ik u ook

   Vlaamse sitcom over de kleurrijke en gezellige familie van de 18-jarige filmstudente Lou: papa, mama, pluspapa, nonkels, tantes, nichtjes, neefje, grootouders, een hond en een flamingo.

  • In mijn hoofd

   Documentaire waarin vier mensen - Jelle Verdijck, Evangeline Habarurema, Peter De Graef en Erika Danckaers - heel openhartig getuigen over hun gevecht met depressie. Uitzending n.a.v. de nieuwe campagne 'Te Gek!?'

   Heb je na het bekijken van deze aflevering nood aan een gesprek, dan kan je op elk moment en anoniem terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106 of via de website tele-onthaal.be. Daarnaast kan je ook anoniem bellen of chatten met de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via de website zelfmoord1813.be

  • Info en Actua met VGT

  • Inside Edinburgh Zoo

  • Interviews

  • It's a sin

   Drie jonge homoseksuele mannen verhuizen in het begin van de jaren ’80 van het platteland naar Londen. Aanvankelijk kennen ze elkaar niet, maar later gaan ze samenwonen. Terwijl ze volop van het leven genieten, worden ze geconfronteerd met een nieuw virus dat de ronde begint te doen.

   Volledige reeks

  Selecteer een andere letter
 • j

  • Jean-Michel en de verboden liefdesgeschiedenissen

  • Jean-Michel Super Kariboe

  • Jenny

  • Joanna Lumley's great cities of the world

  • Johan en de Alverman

   Volledige reeks

  • Junior op zoek naar de liefde

   Junior Planckaert groeide op in een van Vlaanderens bekendste gezinnen en staat op een punt in zijn leven dat voor vele leeftijdsgenoten herkenbaar is: hij is een sportieve kerel van negenentwintig jaar die nog thuis woont, maar ervan droomt zijn eigen leven op te bouwen. En dat liefst met iemand aan zijn zijde. In het nieuwe Junior op zoek naar de liefde volgen we zijn zoektocht naar de liefde en naar zichzelf.

   Junior wordt daarbij bijgestaan door psychologe Sarah Van Pelt, die samen met hem op zoek gaat naar de juiste match - maar ook naar de (nog) betere versie van Junior in een relatie. Zij zal Junior helpen zijn gevoelens te benoemen en uitleggen hoe hij best bepaalde situaties aanpakt. Al is ook de rest van de familie nooit ver af met goede raad. Junior op zoek naar de liefde is een verhaal over volwassen worden en over hoe je anderen pas écht graag kan zien als je ook jezelf graag ziet.

  Selecteer een andere letter
 • k

  • Kaatje luisterverhalen

   Luister samen met je Junior naar de grappige luisterverhalen van Kaatje en haar vrienden.

  • Kaatje zingt

  • Kaatjes Kameraadjes

  • Kaatjes Tralalaatjes

  • Kamp Waes

   Tom Waes gooit de deuren van de strafste eenheid van het Belgische leger, de Special Forces, open voor gewone burgers. Vijftien mannen en vrouwen worden een week lang ondergedompeld in de loodzware opleidingsproeven van de Belgische Special Forces. Wie van hen haalt het einde? Wie overleeft Kamp Waes?
  • Kamp X-Treem

  • Kampioen zijn blijft plezant

  • Kapitein Zeppos

   Volledige reeks

  • Kapot gaan

  • Karrewiet

  • Karrewiet met VGT

  • Keeping Faith

   Volledig seizoen

  • Keromar

   Volledige reeks

  • Ket & Doc

  • Ket & Doc (met audiodescriptie)

  • Ketnet Confessions

   Drie oud-Ketnet-wrappers nemen ons mee naar hun jaren bij Ketnet. Ze vertellen hun meest memorabele verhalen. Van straffe stoten op het scherm tot heel wat rock ’n roll achter de schermen.

   Maar wie liegt? Slechts één verhaal is waargebeurd. Het is aan de kandidaat-wrappers om de waarheid van onzin te onderscheiden en te raden welk verhaal écht gebeurd is. Want als Ketnet-wrapper maak je heel wat mee.

  • Ketnet Musical

  • Ketnet Musical Team U.P.

  • Ketnet Musical Troep!

  • Ketnet Musical: De finale

   Musicalactrice Fenne wordt op de dag van haar première op magische wijze gekatapulteerd naar Het Land der Musicals. Is het in het land vol muziek dan altijd feest? Niets is minder waar. De jonge koning Louis is ontvoerd!

   Hoflakei Jeroom ontvangt Fenne enthousiast. Zij zou als enige de jonge koning en zo ook het land van de ondergang kunnen redden. Want niemand minder dan de Gravin Berthilda van Silencio heeft vreselijke plannen. Kan Fenne haar stoppen?

   Met Sean Dhondt, Gloria Monserez, Imea Denooze, Sebe Bueremans e.a.

  • Ketnet Musical: Knock Out

   Met de hulp van Campus 12 probeert Liam met zijn vrienden de sluiting van zijn boksclub tegen te houden. De eigenares van het pand wil dat de in haar ogen ordinaire boksclub plaats ruimt voor een balletschool, waar haar dochter Anja haar ballettalenten verder kan ontwikkelen. 

   Slagen Liam en Anja erin hun krachten te bundelen en zorgen ze er samen voor dat de balletschool en de boksclub broederlijk naast elkaar kunnen bestaan?

  • Ketnet sing-a-long

  • Kijk uit

  • Kinderen van de collaboratie

   Volledige reeks

  • Kinderen van de Holocaust

   Volledige reeks

  • Kinderen van de kolonie

   Volledige reeks

  • Kinderen van de migratie

   Volledige reeks

  • Kinderen van het verzet

   Volledige reeks

  • King of the cruise

   Een kijkje in de bizarre en decadente wereld van een cruiseschip, met in de hoofdrol een aandachtzoekende Schotse baron, op een missie om gezien te worden. Een rijke en extravagante Schotse baron brengt zijn tijd door op luxecruiseschepen, omgeven door romantische koppels, welgestelde families, hardwerkend personeel en gepensioneerde ouderen. Een drijvende microgemeenschap die aantrekkelijk is voor sommigen, en afstotelijk voor anderen. 'King of the cruise' volgt baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne op een van zijn vele decadente vakantiecruises. De baron is op het eerste gezicht een bombastische man. Hij schept op over zijn status en extravagante levensverhalen, terwijl hij in zijn Schotse kilt en koninklijke cape over het dek paradeert. Gaandeweg onderzoekt de documentaire iets groters; een menselijk verlangen naar erkenning en zichtbaarheid. (HALAL Docs, 2019)
  • Kingsize Live

  • Klara on Tour

   In deze bizarre tijden wil Klara - mét haar grootste partners uit de muzieksector - toch voor een feestmoment zorgen bij de start van de zomer. Daarom presenteert Klara: ‘Klara on Tour’.

  • Klaslokaal Abnormaal

  • Klassiekers

   Sander De Keere en Thibault Christaensen gaan elke week op zoek naar een nieuwe klassieker voor in een bepaalde situatie. Want zingen we niet altijd hetzelfde nummer in een voetbalstadion? Of leren we niet altijd dezelfde muziekdeuntjes als eerste op je piano of gitaar? Tijd dus voor nieuwe klassiekers!

  • Klimaatbetoog

  • Knofje

  • Koningin Elisabethwedstrijd

  • Koolputters

  • Kosmoo

  • Kotklap

   Exclusief online

  • Kratts in het wild

  • Kratts in het wild: Adembenemend Amazone avontuur

  • Kulderzipken

  Selecteer een andere letter
 • l

  • L'école de la dernière chance

   Dit is het verhaal van adolescente meisjes en jongens die in een crisis verkeren op school, een crisis die aangewakkerd wordt door een thuissituatie met arme of permanent werkloze ouders. Deze adolescenten zitten op een school die ook 'de school van de laatste kans' genoemd wordt, een school met een welwillende directeur en gemotiveerde leraren. Een verhaal van opstand, ongehoorzaamheid en koppigheid soms, om te ontsnappen aan de mislukking en het fatalisme, maar ook vol humor en tederheid. Een verhaal over jonge mensen die schoollopen aan het Collège Saint-Martin in de industriële buitenwijk van de Waalse stad Seraing.

   Een documentaire van Thierry Michel.

  • La Théorie du Y

   Anna (seizoen 1 en 2) begint haar gewone leventje met haar vriend in vraag te stellen. Zou je verliefd kunnen worden op iemand, los van zijn of haar geslacht? Op zoek naar het antwoord op die vraag, ontdekt Anna dat het leven niet zo zwart-wit is.

   Gaspard (seizoen 3), een hulpverlener in een verpleeghuis, vormt een hechte band met Jo. Hij heeft zijn aantrekkingskracht tot mannen nooit voor haar verborgen gehouden. Wanneer dit verlangen weer opduikt, besluiten ze om het samen te onderzoeken...

   Volledige reeks

  • Labels

  • Lars is te laat

  • Lassie

  • Later als ik groot ben

  • Les femmes du IIIe Reich

  • Let's talk about sex

  • Liar

   Volledig seizoen

  • Liegebeest

  • Linde

   Exclusief online

  • Loslopend wild

  • Lost kingdom of the black pharaos

   De 25e Dynastie van het Oude Egypte werd geleid door machtige zwarte farao's. 

   In deze tweedelige documentaire onthullen toonaangevende archeologen de meest recente ontwikkelingen in het onderzoek naar het Koesjitische Rijk.

  • Lost luggage

   Wanneer de half-Marokkaanse agente Samira Laroussa in de nasleep van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem de achtergebleven koffers terugbrengt naar slachtoffers en nabestaanden, begint ze aan de grootste klus uit haar carrière. Hierbij botst ze op vooroordelen, trots en verdriet, maar Samira blijft volharden in haar missie om iedereen te helpen. In haar blinde onverzettelijkheid ziet ze echter één ding over het hoofd: zichzelf.

   'Lost luggage' is een bitterzoet verhaal over hoe mensen in de zwaarste momenten toch solidariteit, liefde en hoop kunnen vinden, en werd geïnspireerd op de gebeurtenissen van 22 maart 2016. 

   De hoofdrol wordt gespeeld door Lara Chedraoui, die we vooral kennen als zangeres van de Indie-band Intergalactic lovers. Zij maakt in Lost luggage haar acteerdebuut. 

   Daarnaast zijn Jeroen Van der Ven, Oscar Van Rompay, Mattias Van de Vijver, Isabelle Van Hecke, Yassine Ouaich en Elias Vandenbroucke te zien. 

   De regie is in handen van Nathalie Basteyns, Kaat Beels en Ibbe Daniëls. 

   'Lost luggage' is een idee van Tiny Bertels, die de reeks samen met Nathalie Basteyns creërde.

  • Lost luggage (met audiodescriptie)

   Wanneer de half-Marokkaanse agente Samira Laroussa in de nasleep van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem de achtergebleven koffers terugbrengt naar slachtoffers en nabestaanden, begint ze aan de grootste klus uit haar carrière. Hierbij botst ze op vooroordelen, trots en verdriet, maar Samira blijft volharden in haar missie om iedereen te helpen. In haar blinde onverzettelijkheid ziet ze echter één ding over het hoofd: zichzelf.

   'Lost luggage' is een bitterzoet verhaal over hoe mensen in de zwaarste momenten toch solidariteit, liefde en hoop kunnen vinden, en werd geïnspireerd op de gebeurtenissen van 22 maart 2016. 

   De hoofdrol wordt gespeeld door Lara Chedraoui, die we vooral kennen als zangeres van de Indie-band Intergalactic lovers. Zij maakt in Lost luggage haar acteerdebuut. 

   Daarnaast zijn Jeroen Van der Ven, Oscar Van Rompay, Mattias Van de Vijver, Isabelle Van Hecke, Yassine Ouaich en Elias Vandenbroucke te zien. 

   De regie is in handen van Nathalie Basteyns, Kaat Beels en Ibbe Daniëls. 

   'Lost luggage' is een idee van Tiny Bertels, die de reeks samen met Nathalie Basteyns creërde.

  • Lost treasure tombs of the ancient Maya

   Archeologen gaan op zoek naar bewijs van de Mayabeschaving en welk lot ze beschoren was. Hiervoor maken ze gebruik van een nieuwe technologie die deeltjes uit de ruimte gebruikt om een 1200 jaar oude tempel te onderzoeken. Intussen gaat een ander team op de bodem van een meer op zoek naar informatie om te achterhalen waarom de Maya's hun prachtige steden hebben achtergelaten. In deze aflevering onderzoeken ze ook een van de prachtigste koninklijke begraafplaatsen ooit gevonden in Palenque, Mexico.
  • Lucas en zo

  • Lucas Etc.

  • Luchthaven 24/7

  • Lucky

  • Lynx

   Marie en Tony zijn gepassioneerd door Bangers, een smerige variant van stockcars. Na een tragedie valt hun relatie uit elkaar. 

   Tony heeft het racen opgegeven, terwijl Marie haar woede uit op de speedway in gewelddadige crashes. 

   Wanneer de problemen weer de kop opsteken, hebben ze geen andere keuze dan hun meningsverschillen op te lossen daar waar hun gemeenschap ze altijd heeft opgelost: op de speedway.

   Kortfilm van Julien Henry (2020) met Erika Sainte (Marie) en Wouter Hendrickx (Tony).

   kortfilm

  Selecteer een andere letter
 • m

  • M/V/X

   Exclusief online

  • Mademoiselle Andrée

   'Mademoiselle Andrée' vertelt het straffe verhaal van de nu 100-jarige Andrée Geulen. Zij heeft in de schoot van de verzetsorganisatie Joods Verdedigingscomité (JVC) meer dan 2000 joodse kinderen gered door hen te laten onderduiken tijdens WOII. 

   De makers reconstrueren deze geschiedenis aan de hand van getuigenissen van Andrée Geulen zelf, haar dochters, twee ondergedoken kinderen en een goede vriend.

   Een documentaire van Pieter Verbiest.

  • Magesien

   Volledige reeks

  • Magister Maesius

   Volledige reeks

  • Man over woord

  • Masha en de Beer

  • Match

   Absurde, humoristische reeks met een twist: twintiger Stan wordt gevolgd door twee sportverslaggevers die elk aspect van zijn leven voorzien van commentaar. Hij kan hen niet zien of horen, maar ze bespreken vurig Stans tactiek, prestaties en fouten bij elke nieuwe uitdaging in zijn leven.

   Met Rob Van Impe (Stan), Sinay Bavurhe (Eva), Clara Cleymans (Laura), Nico Sturm (Gert), e.a.

  • Media & Culture Fast Forward

  • Mediterranean: life under siege

   Alles begint bij de geboorte. De dikkopschildpad steekt de Middellandse Zee over van Frankrijk naar Griekenland om er haar eieren te leggen of het strand waar ze geboren is. De blauwvintonijn zwemt van de Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee om te paaien op haar geboorteplek. De ooievaar doorkruist de Sahara en de Straat van Gibraltar om een gezin te stichten in Spanje. Deze tochten zijn gevaarlijk, van visnetten en plasticvervuiling tot harde wind. Anderen zoeken het dichter bij huis, zoals de zeepaardjes in het meer van Thau. Maar zij hebben dan weer een andere bijzonderheid: het zijn de mannetjes die bevallen van de jongen.
  • Meer onverwacht

   In de zesdelige webreeks 'Meer onverwacht' gaan Iluna en MNM-dj Lotte Vanwezemael dieper in op thema's rond seksualiteit bij jongeren. Iluna en Lotte praten met verschillende jongeren over zaken als seksuele geaardheid, voorbehoedsmiddelen, sexting, menstruatie, sociale media, opvoeding en verliefdheid.

   Iluna stelt haar leeftijdsgenoten vragen vanuit haar eigen nieuwsgierigheid en spontaniteit. De jongeren geven inzicht in wat er bij hen en hun leeftijdsgenoten speelt en hoe zij seksualiteit in al haar facetten beleven. Lotte is als seksuologe de perfecte gesprekspartner voor zowel Iluna als de jongeren. Zij geeft als expert een concrete houvast en kan de vragen van de jongeren beantwoorden.

   De reeks is een samenwerking tussen Eén en MNM en richt zich hoofdzakelijk naar jongeren.

   Volledige reeks

  • Meer zomer

  • Mega Mindy

  • Meisjes

  • Meneer Papier

  • Meneer Vanneste

  • Mensen verzetten bergen - 30 jaar Kom op tegen Kanker

  • Merci voor de muziek

  • Met Eén de nacht in

  • Metejoor en Snelle

  • Metissen van België

   Precies 60 jaar na de onafhankelijkheid van Rwanda en Burundi vertelt de driedelige documentaire reeks 'Metissen van België' de onthutsende geschiedenis van meer dan 300 metissen uit de Belgische koloniale periode in Rwanda. De makers van de reeks doen dat aan de hand van het levensverhaal van drie van hen: Jaak, Paul en Jacqueline.

   Als onwettige kinderen van een witte vader en een zwarte moeder werden ze door de Belgische overheid weggehaald bij hun moeder en in het internaat van Save in Rwanda geplaatst. Net voor de onafhankelijkheid moesten ze ook daar weg en werden ze halsoverkop naar België overgebracht.

   Daar kwamen ze ontworteld en getraumatiseerd terecht in een adoptiegezin of een weeshuis. Het waren gebeurtenissen die hun hele verdere leven tekenden. Pas in 2015 kregen ze toegang tot hun officiële dossier en konden ze op zoek gaan naar hun roots.

   Een productie van De Chinezen voor Canvas.

  • Metissen van België (met audiodescriptie)

   Precies 60 jaar na de onafhankelijkheid van Rwanda en Burundi vertelt de driedelige documentaire reeks 'Metissen van België' de onthutsende geschiedenis van meer dan 300 metissen uit de Belgische koloniale periode in Rwanda. De makers van de reeks doen dat aan de hand van het levensverhaal van drie van hen: Jaak, Paul en Jacqueline.

  • Mighty Mike

  • Miguel

   'Never give up'. Dat is het levensmotto van Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme (27). Hij kreeg in 2016 te horen dat hij leukemie heeft. In de special Miguel volgt Eric Goens zijn traject van nabij. Na zijn diagnose volgt een periode van genezen, hervallen, genezen en opnieuw hervallen. 

   Samen met zijn vrouw Kyana blijft Miguel zonder aarzelen voor genezing gaan. Er volgen jaren van chemo, ondraaglijke pijn en slapeloze nachten. Maar er zijn ook mooie momenten. Zo wordt Miguel in 2020 vader van een dochtertje, Camille. Een mirakel na alle chemo die zijn lichaam heeft moeten ondergaan. En nadat zijn contract afloopt, biedt Cercle Brugge hem een nieuw aan. De vereniging en de supporters blijven Miguel steunen. Dit jaar staat hij mee op de ploegfoto.

  • Mijn job is top!

  • Mijn kunst is top!

   Presentator Adriaan van den Hoof en een bekende Vlaming krijgen elke week drie kunstdisciplines aangeleerd. Ze krijgen voor elke kunst les van een deskundig kind tot ze de basis onder de knie hebben. Daarna nemen Adriaan en zijn bekende gast het tegen mekaar op in een spannend kunstenaarsduel.

  • Mijn plek onder de zon

   Achter elke tuin schuilt er wel een groot of klein verhaal. Zo ook bij tuinspecialist Angelo Dorny, die jarenlang floreerde op de radio, in magazines en online met zijn moestuinkennis. Tot drie jaar geleden het licht uitging met een burn-out en depressie. De passie voor de tuin was hij helemaal kwijt. Tot er kippen op zijn pad kwamen, die hem letterlijk weer naar buiten trokken.
  • Mijn ridder en ik

  • Mijn sport is top!

  • Mijn Superheld

  • Millennium

  • Mini Ninja's

  • Mironins

  • Misdaaddokters

   Volledige reeks

  • MNM Live

  • MNM Party Weekend

  • MNM Sollicidaten

   Was het liefde op het eerste gezicht tussen jou en je werkgever of had je liever op voorhand geweten dat de koffie niet te drinken was en er wél een loopclub is op je werk maar helemaal geen douches?

   Het is als jongere niet altijd makkelijk om een goeie eerste job te vinden. MNM Jumpjobs zorgt ervoor dat jongeren sneller hun weg vinden naar die eerste betaalde werkervaring. Youtuber Ender Scholtens geeft daarom vijf jongeren de kans om enkele werkgevers te vergelijken en ze meteen ook ‘s goed op de rooster te leggen.

   Eén detail: de vijf jongeren weten niet wie er aan de andere kant van de wand zit en zo zou het dus zomaar kunnen dat je als journalist terechtkomt in een supermarkt. 

   Maak kennis met ‘Sollicidaten’!

  • Moka's fantastische avonturen

  • Molang

  • Monty & Co

  • Monty Don's Adriatic Gardens

  • Mountain vets


  • Mr. Bachmann and his class

  • Murdoch Mysteries

   Volledig seizoen

  • Mush Mush & de Zwammetjes

  • My big family farm

  • Mystères d’archives

   Historische documentairereeks van INA over belangrijke en tot de verbeelding sprekende gebeurtenissen uit de 20e eeuw. De makers gaan telkens op zoek naar onthullende achtergrondinformatie, nieuwe invalshoeken of nooit eerder getoonde archiefbeelden die een nieuw licht werpen op de gebeurtenis.
  Selecteer een andere letter
 • n

  • Nachtraven

  • Nachtwacht

  • Nachtwacht

  • Nachtwacht (met audiodescriptie)

  • Namoroka: A lost World

   Tweedelige natuurdocumentaire over een baanbrekende expeditie naar het Nationaal park Tsingy de Namoroka, een beschermd natuurgebied in het noordwesten van Madagaskar.

  • Nationaal Defilé

  • Nefast voor de feestvreugde

  • Niels Destadsbader: Sterker XL

   Niels Destadsbader in het Sportpaleis, dat klinkt als muziek in de oren. Met hits als 'De wereld draait voor jou', 'Skwon meiske' en 'Verover mij' zal er op oudejaarsavond luidkeels worden meegezongen bij Één. 

   Niels brengt ook enkele muzikale vrienden mee. Zo komt Regi mee het oude jaar uitzwaaien, krijg je een verrassend duet te zien met Tourist Le MC en is er nog die bekende dj van Radio Hallo. Niemand minder dan Marc Vertongen komt langs en tovert het Antwerpse Sportpaleis om in een uitgelaten Tomorrowland.

  • Niets gaat over

   Op 14 maart 2022 is het 10 jaar geleden dat ons land ontwaakte met vreselijk nieuws: bij een ongeval met een Belgische bus, op de terugweg van sneeuwklassen in Zwitserland, kwamen 28 mensen om het leven. 6 volwassenen en 22 kinderen uit twee  scholen: basisschool Het Stekske in Lommel en de Sint-Lambertusschool in Heverlee.

   Voor actrice Katrien De Ruysscher en VRT NWS-journalist Lieven Van Gils werd de gebeurtenis een onderdeel van hun leven. Voor Katrien omdat ze in 2013 in Lommel Kolonie is komen wonen. Voor Lieven omdat een van de slachtoffers, meester Frank uit Heverlee, een heel goede vriend was. 

   Zij zoeken voor deze intieme reeks ouders, zussen, broers en gekwetste kinderen in Heverlee en Lommel opnieuw op. Met de getuigenissen willen de betrokkenen, Katrien en Lieven een eerbetoon brengen aan de overleden kinderen en volwassenen. Katrien en Lieven staan niet enkel stil bij het immense verdriet, maar ook bij de verhalen van hoop en troost. Want alles gaat voorbij, maar niets gaat over.

  • Ninja Express

  • Ninjago: Masters van Spinjitsu

  • No-No

  • Nouky en zijn vrienden

  Selecteer een andere letter
 • o

  • Oekraïne 12-12

   VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis willen de inwoners van Oekraïne een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld inzamelen om hen te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in Consortium 12-12. 

   Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie gaan vanop de Groenplaats in Antwerpen vijftien uur lang live met Oekraïne 12-12, van 6.00 – 21.00u.

   Om 20.40u volgt op Eén, VTM en Play4 een unieke live televisieshow. Anderhalf uur, op de drie zenders tegelijk.

  • Oggy en de kakkerlakken

  • Ollie

  • Olly Wannabe

  • Olly Wannabe's comedy club

  • Oma en Oma

  • Ombudsman

  • Onder vuur

  • Onder vuur (met audiodescriptie)

  • OnderOns

   In 'OnderOns' ontmoet Thomas Vanderveken grote internationale namen voor een persoonlijk en intiem gesprek. Met een gezonde dosis nieuwsgierigheid peilt Thomas naar wat zijn gesprekspartners doen, wat hen bezighoudt en hoe zij kijken naar deze woelige tijden.

  • Ons huis/nieuw huis

   Interieurarchitect Ken en vastgoedmakelaar Kristien de strijd aan om voor de deelnemende koppels een droomwoning te creëren of te vinden.Worden de eigenaars opnieuw verliefd op hun huis, of verhuizen ze naar een nieuw gevonden pand?

  • Onverwacht

   Humaninterestprogramma waarin Iluna Planckaert, samen haar moeder Stephanie, op ontdekkingstocht trekt in de wereld van seks en zwangerschap bij leeftijdsgenoten.

   Volledige reeks

  • Onze jongens

  • Onze natuur

   Wij Belgen zijn van nature bescheiden. Maar over de Belgische natuur hoeven we niet bescheiden te zijn. Niet het luipaard, maar onze slechtvalk is het snelste dier ter wereld. De dwergmuis weeft even vernuftige nesten in het riet als een Afrikaanse watervogel. En als je denkt dat onze Kalmthoutse Heide qua schoonheid moet onderdoen voor de Afrikaanse Savanne, dan moet je maar eens terugkomen wanneer de struikhei de droge vlakte omtovert in een zee van paarse bloemen. Als je het wil zien, kan je er niet onderuit: we zijn omsingeld door sensationele, wilde natuur.

   'Onze natuur' is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. Dit is het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken, de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen… Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste zicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde natuur.

  • Op 't eerste zicht

   Je kent het wel: je zit op een terras en kijkt rond je heen naar de mensen die voorbij komen gewandeld. Wat is zijn/haar/hun naam? Single? Welke job doen ze? Je kan meteen een heel verhaal verzinnen over de persoon op basis van uiterlijk en vooroordelen. Maar klopt dat wel? En vooral: kan je zomaar een sticker op iemand kleven? Kawtar Ehlalouch zoekt het uit!
  • Op de man af

   Volledige reeks

  • Op kot

   Exclusief online

  • Op slot

   In de driedelige reeks 'Op slot' onderzoekt VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck de maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis in ons land aan de hand van getuigenissen van ondernemers en politici. Hoe lang kan een samenleving op slot? Wat is de impact van de ingrijpende maatregelen die onze gezondheidszorg overeind moesten houden?

   Michaël volgde gedurende anderhalf jaar zes Vlaamse ondernemers, in een periode waarin hun bedrijf zwaar onder druk kwam te staan. Daarnaast praat hij met de politieke verantwoordelijken over het crisisbeheer en de soms aartsmoeilijke keuzes die ze moesten maken. Zowel voor de ondernemers als voor de politici was het dagelijks aanpassen en bijsturen om het hoofd boven water te houden.

   Hun verhaal wordt geïllustreerd met nieuwsbeelden uit het VRT-archief en gekaderd door de analyses van Michaël Van Droogenbroeck. Het resultaat is een beklijvende reconstructie van de coronacrisis, een onwaarschijnlijke rollercoaster die ook vandaag nog altijd niet tot stilstand is gekomen.

  • Opa

  • Over eten

   Reportagemagazine waarin Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis op zoek gaan naar antwoorden op de voedingsvragen die ons bezighouden. Ze zetten ons op weg om bewustere en gezondere keuzes te maken op het bord en in het glas.

  • Overal Klassiek

  • Ozone hole: how we saved the planet

   Dit is het vergeten verhaal van het gat in de ozonlaag en hoe de wereld de krachten bundelde om het te dichten. De wetenschappers en politici die Ronald Reagan en Margaret Thatcher hebben kunnen overtuigen om actie te ondernemen, getuigen hoe het probleem met succes aangepakt werd. M.m.v. voormalig minister van Buitenlandse Zaken van de VS, George Shultz, prof. Mario Molina, dr. James Lovelock, dr. Jonathan Shanklin en Sir Robert Watson.

  Selecteer een andere letter
 • p

  • Paf de hond

  • Paf de hond: Een heel bijzondere hond

  • Paf de hond: Terug naar de natuur

  • Paniek in het dorp

  • Pano

   We zijn op antenne met een reeks reportages in het voorjaar en met een reeks in het najaar. 

  • Panorama

  • People of tomorrow

   Exclusief online

  • Philippe Van Snick - De poëzie van het systeem

  • Piet Piraat

  • Piet Piraat wonderwaterwereld

  • Pingu in de stad

  • Pipas & Douglas

  • Plannen voor de toekomst

   Van de allereerste 'voorstellen' in de jaren zeventig over meerjarenprojecten zoals Schaal en Perspectief, De Onaangepaste Stad en Orban Space tot het huidige ontwerplaboratorium Darling Springs: naast de doorgedreven consequentie valt vooral de pioniersrol op van het Antwerpse bureau. Decennia voor (ondertussen uitgeholde) begrippen als 'duurzaamheid' en 'ecologisch bouwen' gemeengoed werden, onderzochten Deleu en zijn team al hoe architecten, stedenbouwkundigen en planologen op de meest intelligente en verantwoorde manier kunnen omgaan met de ruimte die we op onze planeet ter beschikking hebben. Het maakt van T.O.P. office, behalve een vrijplaats voor kritisch en diepgravend ontwerpend onderzoek, ook een onafhankelijk kenniscentrum dat zelfs op wereldvlak zijn gelijke niet kent.
  • Pompeii rising

   In 2018 wordt voor het eerst in vijftig jaar een grootschalige archeologische missie op touw gezet. Tal van toonaangevende experts slaan de handen in elkaar om nieuwe aanwijzingen te vinden rond de ramp die in het jaar 79 Pompeji verwoestte.

  • Pompidou Presenteert

  • Pompidou XL

   Volledige reeks

  • Popart: van Warhol tot Panamarenko

   Museumdirecteur Philippe Van Cauteren gidst Canvas-documentairemakers Pieter Verbiest en Bertrand Lafontaine doorheen de gelijknamige tentoonstelling in het Gentse SMAK. 

   Wat is popart? Wat is de maatschappelijke context waarin de kunststroming ontstaat en haar hoogtepunt kent midden jaren zestig? En wat kunnen de werken van kunstenaars zoals Andy Warhol, Roy Liechtenstein, maar bijvoorbeeld ook de Belgische Evelyne Axell ons leren over de wereld van vandaag? 

   Wat is popart? Wat is de maatschappelijke context waarin de kunststroming ontstaat en haar hoogtepunt kent midden jaren zestig? En wat kunnen de werken van kunstenaars zoals Andy Warhol, Roy Liechtenstein, maar bijvoorbeeld ook de Belgische Evelyne Axell ons leren over de wereld van vandaag? 

   Philippe Van Cauteren doet de popart uit de doeken, rijkelijk geïllustreerd met unieke archiefbeelden, en afgewisseld met getuigenissen van drie levende internationale popartlegendes: Jim Dine (USA), Allen Jones (GBR) en Martial Raysse (FRA).

  • Postbus X

   Volledige reeks

  • Poëzie met Pat

  • Preludiumconcert

  • President Biden

  • Presto's magische school

  • Privacy & ik

  • Procureurs

   Volledige reeks

  • Publiek geheim

  • Puur hypothetisch

  Selecteer een andere letter
 • q

  Selecteer een andere letter
 • r

  • Radio 1 Belpop: Jean Kluger tribute sessie

  • Radio 1 Boekenfeest

  • Radio 1 sessies

  • Radio 1: Wonderland sessies

  • Radio 2 Bene Bene sessies

  • Radio 2 Eregalerij

  • Radio 2 in gesprek

  • Radio 2 The Rat Pack

   Cole Porter is 130 jaar na zijn geboorte nog altijd even boeiend. Zijn verjaardag én de verjaardag van Radio 2 The Rat Pack kan Radio 2 niet zomaar voorbij laten gaan. Het is de ideale gelegenheid voor Radio 2 The Rat Pack in Concert, op 2 april 2022 in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. 

   Op het programma: een heuse Cole Porter Tribute, de beste croonerklassiekers en een eerbetoon aan Toots Thielemans. Met Andrea Motis (jonge zangeres-trompettiste uit Barcelona), jazz-zanger Edwin Rutten (ook bekend als 'Ome Willem' van de Nederlandse televisie), Robin Crauwels (The Voice), Jasper Erkens, Lady Linn en Helmut Lotti. 

  • Radio 2 Top 2000 sessies

  • Raymond Goethals: Magie in Marseille

  • Red dog: True blue

   Australië, eind jaren 60. De 11-jarige Mick verhuist na de dood van zijn vader naar de afgelegen ranch van zijn grootvader in de Pilbara. Mick bereidt zich voor op een saai en zwaar leven, maar in plaats daarvan sluit hij vriendschap met een bastaardhond die zijn leven voorgoed zal veranderen.

   Familiefilm van Kriv Stenders (2016), gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

  • Reizen Waes

   Volledige reeks

  • Reizen Waes: Nederland

   Volledige reeks

  • Remarkable places to eat

  • Restaurant Misverstand

   Dieter Coppens opent de deuren van het nieuwe Restaurant Misverstand. Het eerste restaurant in België waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft. 

   Door hun ziekte krijgen mensen met jongdementie vaak te maken met onbegrip. Daarnaast moeten ze vaak verplicht stoppen met werken, waardoor hun zelfvertrouwen een deuk krijgt. 

   Daar wil Restaurant Misverstand verandering in brengen: door de buitenwereld te tonen wat ze wél nog kunnen. Natuurlijk zal niet alles van een leien dakje lopen, want geen enkele medewerker heeft al ervaring in de horeca. Maar fouten maken kan in dit restaurant geen kwaad. 

   Er is ook ruimte voor verdriet en bovenal vinden ze steun en begrip bij elkaar, bij Dieter, bij chef-kok Seppe Nobels en bij experte Anouck de Bruijn van het Regionaal Expertisecentrum Dementie in Antwerpen.

  • Ridder Muis

   Ben jij goed in het herkennen van geluiden? Help dan snel de vurige ridder Muis en haar zachtaardige vriendin Draak!

  • Ridder Rusty

   Computeranimatiereeks over Ridder Rusty, die telkens het avontuur opzoekt. Hij heeft een grote mond en overschat zichzelf elke keer weer. Gelukkig zijn er zijn lieve vriendin Bo en de draak Cole om hem uit de problemen te halen. 

  • Rikkie de ooievaar

  • Rintje

  • Rob De Nijs - Voor het laatst

   Tweedelige documentaire waarin Eric Goens een intiem portret schetst van Rob de Nijs, levende legende van het Nederlandstalige lied, die op 21 november op het podium van het Sportpaleis afscheid neemt van het Vlaamse publiek. 

   Samen met zijn geliefden en muzikanten doet Rob de Nijs er alles aan om zijn fans nog één keer te betoveren.

  • Robin Hood

  • Rock 'n' Roll High School

  • Roger

   "Jullie eigen vrijheid is immers niet beperkt. Wat heb je dan nog om te klagen oudje? Zwijg en sterf." Zo eindigde de hartverscheurende open brief van augustus 2020 aan Knack. De schrijver was Roger Lybaert, 89 jaar en woonzorgbewoner. Een week later werd hij uitgenodigd in 'De afspraak' en werd het filmpje op de Facebookpagina van VRTNWS in een mum van tijd 1,6 miljoen keer bekeken. En zo werd Roger Lybaert plots de bekendste woonzorgbewoner van Vlaanderen. 

   Regisseur Leentje Lybaert: "Als dochter en televisiemaakster zag ik hoe mijn vader een half jaar later niet in de slachtofferrol bleef zitten, maar zijn beperkt leven in die afgesloten wereld zin begon te geven. "Geen beter medicijn tegen eenzaamheid dan anderen te helpen", vond hij en hij begon allerlei initiatieven te nemen. Ik kreeg uitzonderlijk de toestemming om samen met een van zijn kleinzonen af en toe bij hem langs te gaan met de camera om er hun leven te filmen. We brachten er de kerstdagen door, zagen hoe hij zijn eerste vaccin kreeg en filmden tot de dag waarop hij oogluikend het terrein weer mocht verlaten. Op het einde van de draaiperiode stierf mijn moeder ook. Het is niet alleen een persoonlijk verhaal van één stem, het is vooral ook een universeel tijdsdocument geworden. Het gaat over oud worden en hoe we omgaan met de dood. Het gaat over gemis, eenzaamheid, liefde, veerkracht, hoop en bovenal het belang van vrijheid."

   Een humaninterestdocumentaire van Leentje Lybaert.

  • Rond de Noordzee

   Avontuurlijk reisprogramma waarin Arnout Hauben - samen met cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens - op een 5.000 kilometer lange tocht trekt rond de Noordzee. Arnout gaat op zoek naar de rijke geschiedenis van onze Noordzee en verzamelt verrassende verhalen die zich op en rond het water hebben afgespeeld. 

   Volledige reeks

  • Ronnie Wood: somebody up there likes me

   De legendarische Rolling Stone-muzikant Ron Wood mag dan wel in zijn zeventiger jaren zijn, de man is nog steeds een toonaangevende legende. Zijn leven kende een bescheiden start in Noord-Londen, maar hij zou al snel legendarisch worden als lid van onder meer The Birds, The Faces en uiteraard The Rolling Stones.

  Selecteer een andere letter
 • s

  • Saar in het bos

   Saar neemt afscheid van dochter Mille en trekt naar het bos in de Ardennen. Samen met Mike geniet ze eerst nog van een copieus laatste avondmaal. Maar dan start het echt: het bos verkennen, een goeie kampplek zoeken, vuur leren maken, een bed fabriceren, water filteren, eten zoeken en 's nachts proberen te slapen. Helaas gooit het weer roet in het eten, en Mike komt ook al meteen met een stevige eerste opdracht...
  • Sabena

   Sabena was, op KLM na, de oudste nationale luchtvaartmaatschappij van Europa en mag met recht en reden een luchtvaartpionier genoemd worden.

   De Société Anonyme Belge d'Exploitation de la Navigation Aérienne werd bijna een eeuw geleden, op 23 mei 1923, opgericht onder impuls van koning Albert I. De eerste vlucht vertrekt van het vliegveld van Haren net buiten Brussel naar het Britse Lympe, met een De Havilland DH-9. Maar, als een prelude op driekwarteeuw verliezen en financiële putten, slaagde de kersverse maatschappij er dat eerste jaar al niet in om uit de rode cijfers te blijven.

   Pas na de tweede wereldoorlog –  uiteraard een moeilijke periode voor Sabena – komt het bedrijf echt tot volle expansie. De vluchten op Afrika worden hervat en uitgebreid, en transatlantische vluchten opgestart. Het personeelsbestand verviervoudigt en de vloot wordt gemoderniseerd. Maar rendabiliteit is er nooit echt bij.

   De daaropvolgende decennialange calvarietocht van herstructureringen, sociale onrust, overheidsinjecties en mislukte allianties levert het bedrijf na de gouden jaren de bijnaam Such A Bad Experience Never Again op. Het maakt dat de meeste Belgen een haat-liefdeverhouding met Sabena hebben.

   Die dubbelzinnige houding van de Belg verklaart wellicht mee het wedervaren van de maatschappij. Want de overheid mag dan wel voor tientallen miljarden Belgische frank in Sabena gepompt hebben, echt van harte is dat nooit gegaan. Het bedrijf krijgt altijd net genoeg geld van de politiek om het hoofd boven water te houden, maar nooit genoeg om een ernstige doorstart te nemen. Velen voelen zich geroepen, maar niemand slaagt erin om de tanker te keren.

   De geschiedenis van Sabena vanaf de jaren ’80 kan je kort samenvatten als een aaneenrijging van financiële problemen en saneringsoperaties. Ook de internationale context – met stijgende olieprijzen, de opkomst van terrorisme en toenemende concurrentie – speelt in het nadeel van de maatschappij. Het definitieve failliet van de trotse Belgische flagcarrier in 2001 komt dan ook niet uit de lucht gevallen.

  • Samson & Marie

  • Sarah

   Sarah zingt de leukste kinderliedjes en knutselt de leukste dingen, samen met haar vriendjes. Doen jullie mee?

  • Sarah in Genderland

   In de tweedelige docu 'Sarah in Genderland' verdiept Sarah Vandeursen zich in de genderthematiek. Sarah groeide op in een tijd waar meisjes meisjes waren en jongens gewoon jongens. En daar werd niet over gediscussieerd. Rolmodellen die anders waren, bestonden amper en de plekken waar je met al je vragen of twijfels terecht kon, waren schaars. Vandaag staat genderidentiteit hoog op de agenda en zit het thema zelfs in het lessenpakket van de middelbare school. Transitie naar het andere geslacht of non-binair zijn is niet zo'n groot taboe meer. Integendeel, jongeren getuigen openlijk op sociale media over hun transitie. Ze tonen zichzelf meteen na een borstverwijdering of zetten hun testosteronspuit in beeld.

   In 'Sarah in Genderland' onderzoekt Sarah hoe jonge mensen vandaag omgaan met hun gender en welke medische ingrepen ze ondergaan om zich goed in hun vel te voelen. Ze ontdekt dat de binaire wereld van vroeger, vandaag volledig op de schop gaat. Ze bezoekt de genderkliniek in Gent die gespecialiseerd is in de begeleiding op psychisch en medisch vlak van jongeren die op zoek zijn naar hun genderidentiteit. Daar zien ze regelmatig jongeren die suïcidale gedachten hebben omdat hun lichaam niet accordeert met hoe ze zich voelen. En dus wordt er soms al van op jonge leeftijd gekozen voor puberteitsremmers, hormonale behandelingen en borstverwijderingen.

   Ook de maatschappij evolueert mee. Sinds 2018 is de wet al aangepast en kan je op je identiteitskaart van geslacht veranderen zonder een medische geslachtsverandering. Vandaag kan je genderneutraal speelgoed kopen en sommige scholen beginnen al met een genderbewuste opvoeding vanaf de kleuterklas. Kledingmerken springen mee op de kar en kiezen voor modellen die transgender of non-binair zijn. Zelfs de taal past zich aan, Van Dale heeft voor het eerst de X toegevoegd aan de M en de V en non-binaire mensen worden met 'die' en 'hun' aangesproken.

   Het is een complex en delicaat thema met een gepolariseerd debat. Sommige groeperingen reageren met harde kritiek tegen die nieuwe evolutie. En die kritiek is, volgens professor genderstudies Joz Motmans, niet altijd wetenschappelijk correct. Hij kan dus niet anders dan er tegen reageren.

  • Schijtluizen

  • Schipper naast Mathilde

   Volledig seizoen

  • School life

  • Section de Recherches

   In Bordeaux en Nice onderzoekt het team kinderontvoeringen, verdwijningen, wrede of seksuele misdrijven. Op zoek naar getuigen is het team bevoegd om zijn onderzoeken over de grenzen van Frankrijk uit te breiden.

   Volledig seizoen

  • Sekswerkers

   In de vierdelige reeks 'Sekswerkers' praat Gilles De Coster met vijf vrouwen en drie mannen die actief zijn in de raamprostitutie, thuisontvangst, escortservice en onlinebranche. Ze kozen uit vrije wil voor hun beroep en getuigen in alle openheid over hun leven en werk. Een inwijding in mens en métier, zoals dat ook het geval was in de eerdere Canvas-reeksen met Gilles De Coster: 'Strafpleiters', 'Misdaaddokters', 'Procureurs' en 'Strafrechters'. Maar nu ruilt hij dus de paleizen van Justitie voor huizen van plezier.

   In België zijn er naar schatting 25.000 sekswerkers aan de slag, van de straat tot het internet. Ze leveren hun erotische diensten vanuit diverse drijfveren, van geldnood tot adrenalinekick. De sekswerkers hebben een uniek venster op de seksuele zeden en levensverhalen van klanten uit alle sociale geledingen.

   Maar de jobvereisten zijn niet min. Het beroep vergt sterke empathie, ondernemerschap en een fysieke topconditie. Sekswerkers bieden lichamelijk genot te koop aan, maar ze moeten op hun hoede zijn voor soa’s en ongewenst klantengedrag. En bestand tegen het morele stigma rond betaalde seks. Bovendien hangt de schaduw van uitbuiting en mensenhandel over het beroep.

   Prostitutie is overigens niet illegaal in België, maar hun schimmige statuut duwt veel sekswerkers sociaal in het verdomhoekje.

   'Sekswerkers' is een productie van Woestijnvis voor Canvas.

  • Serengeti

  • Sharp objects

   Camille Preaker, een stadsjournalist met psychiatrische problemen, keert terug naar Wind Gap, haar geboortestad op het platteland. Ze moet daar verslag doen van de moord op twee minderjarige meisjes.

   laatste kans

  • She's lost in music

   Driedelige documentairereeks waarin Isolde Lasoen zes vrouwelijke artiesten van bij ons volgt die hun weg zoeken in de nationale en internationale muziekscene: Meskerem Mees, Sylvie Kreusch, Stefanie Mannaerts (Brutus), Justine Bourgeus (Tsar B), Coely en Tessa Dixson.

  • Showcase Clouseau Jonge Wolven

   In de studio's van EMG Belgium in Vilvoorde stellen Koen en Kris Wauters het nieuwe Clouseau-album 'Jonge Wolven' voor tijdens een exclusieve showcase. Het is al hun veertiende Nederlandstalige studioalbum en hun meest persoonlijke. Naast songs uit 'Jonge Wolven' spelen ze ook vier Clouseau-klassiekers, in duet met Billie Leyers, Ruben Block, Geike Arnaert en Metejoor.

   Naar aanleiding van de release praten Koen en Kris heel openhartig met Siska Schoeters over de songs op het album, over het overlijden van tekstschrijver Stefaan Fernande, de moeilijke periode die ze zelf (privé) hebben meegemaakt en over de impact daarvan op de plaat.

  • Showcase Måneskin

  • Silent Stories

   In deze documentairefilm van Hanne Phlypo en Cathérine Vuylsteke maken we kennis met twee mannen en twee vrouwen uit Algerije, Senegal, Irak en Guinée. Wat ze gemeen hebben, is dat ze hun land moesten ontvluchten omdat ze bi- of homoseksueel zijn, transseksueel of lesbisch.

   Hoezeer de personages ook verschillen in leeftijd, origine, sociale achtergrond en opleidingsniveau, ze zijn verbonden in hun emotionele strijd, hun verdriet om wat ze hebben verloren en hun hoop voor wat de toekomst mag brengen.

  • Simon

  • Sisters

  • Slisse en Cesar

   Volledige reeks

  • Slot Huiverstein 2: zoenen is (niet) verboden

   De zomervakantie is voorbij en de rivaliteit tussen de jongens van Slot Huiverstein en de meisjes van de Rosenfels School laait weer op. Maar ditmaal loopt het uit de hand, want door hun toedoen is de zeppelin van graaf Huiverstein neergestort. De kasteelheer komt vrij met de schrik, maar hij raakt financieel geruïneerd en moet meerdere weken naar het sanatorium. Als plaatsvervanger wordt Kuno, de neef van de graaf, benoemd. Kuno is van plan om het kasteel te verkopen aan de Chinese ondernemer Wang, die Huiverstein naar zijn thuisland wil overbrengen om er een themapark van te maken...
  • Slotshow 7 jaar Ketnet Musical

  • SMOS

  • Song For A Friend

   MNM DJ Robin Keyaert trekt met zijn micro de straat op en spreekt willekeurige – onbekende personen aan. Hij stelt hem, haar, hen steeds dezelfde vraag: als je één iets zou kunnen zeggen tegen iemand die veel voor jou betekent, wat zou je zeggen en tegen wie?

   Volledige reeks

  • Sort your life out

  • Spoed 24/7

  • Sport/vrouw

  • Sportweekend

  • Sportweekend met VGT

  • Sporza docu

  • Sporza Thuismatch

  • Sporza: atletiek

  • Sporza: EK voetbal vrouwen

  • Sporza: rally

  • Sporza: Ronde van Frankrijk

  • Sporza: voetbal

  • Sporza: wielrennen

  • Sporza: WK atletiek

  • Squish

  • State of the Union

   Volledige reeks

  • Stel je vraag

  • Stephanie zoekt mee

   Stephanie Planckaert duikt nog dieper in het thema liefde. Ze praat met Junior, de deelnemende dames en psychologe Sarah over allerlei thema’s rond de liefde die in Junior op zoek naar de liefde aan bod komen. Op geheel eigen en sympathieke wijze graaft ze naar meer inzicht in de emoties die spelen in het programma, en neemt ze de kijkers mee achter de schermen.
  • STIP IT

   Tijdens de Vlaamse Week Tegen Pesten barsten de stippen weer los. Vijf STIP IT-brigadiers ondernemen allerlei acties en zorgen ervoor dat de stippen weer overal in Vlaanderen opduiken. Hoe meer stippen, hoe beter!
  • STIP IT Live met VGT

  • Stoppeltje

  • Strafpleiters

   Volledige reeks

  • Strafrechters

   Strafrechters hebben een autoritaire machtspositie. Ze beslissen soeverein over schuld, onschuld en strafmaat. Is dat een zware job? Wanneer steken emotie of twijfel bij hen de kop op? Hoe slagen ze erin om altijd onpartijdig te blijven? En hoe beleefden ze hun allereerste vonnis? In deze vierdelige humaninterestreeks krijg je antwoord op al deze vragen.

   Volledige reeks

  • StuBru Live Live

  • Studio Brussel Interviews

  • Sturmtroopers

  • Superbrein

  • Suske & Wiske Junior

  • Switch

  • Syrië, de giftige oorlog

  Selecteer een andere letter
 • t

  • Taalavond

  • Taboe

  • Taboe (met audiodescriptie)

  • Taxi Joris

   In de vijfdelige humaninterestreeks 'Taxi Joris' rijdt Joris Hessels met zijn monovolume-taxi het hele land door en brengt hij een aantal zorgvuldig geselecteerde passagiers naar hun bestemming. En weer terug. 

   Onderweg heeft hij met zijn passagiers lange, intense en intieme gesprekken over henzelf en het leven.

   'Taxi Joris' is een productie van De Chinezen voor Canvas.

  • Team Kwistenbiebel

  • Team Scheire

   Volledig seizoen

  • Tekens van leven

  • Ten oorlog

   Volledige reeks

  • Ten oorlog special: onder Vlaamse velden

  • Ten oorlog: de bevrijding van Vlaanderen

   Volledige reeks

  • Terug naar Rwanda

   Volledige reeks

  • Terzake

  • The Athena

  • The bay

  • The Brokenwood mysteries

   Volledig seizoen

  • The dog house

  • The elephant man

   In de vergaderzaal van het Pathologisch Instituut van Londen stelt de jonge chirurg Frederick Treves aan een groep dokters een gruwelijk uitziend wezen voor. De man is zo misvormd dat hij gedoemd is zijn leven te slijten als kermisattractie. Zijn naam is John Merrick, maar bij de kermisbezoekers van het Victoriaanse Engeland staat hij bekend als de 'olifantman'.

   Met de hulp van Mothershead, de hoofdverpleegster, verzorgt Treves de olifantman en bezorgt hem een onderkomen in het hospitaal. Merrick lijkt zeer dom en niet in staat tot nadenken of spreken. Met veel geduld slaagt Treves erin hem enkele zinnetjes te doen herhalen.

   Op een dag neemt Treves Merrick mee naar huis en stelt hem voor aan zijn vrouw Annie. Daar toont Merrick een foto van een beeldschone vrouw, zijn moeder, en vertelt dat hij zijn misvorming heeft opgelopen toen zijn moeder omvergegooid werd door een olifant toen ze vier maanden zwanger was. John Merrick ontmoet ook Mrs. Kendal, een beroemde theateractrice, die hem uitnodigt een voorstelling van haar bij te wonen.

   Psychologisch drama van David Lynch (1980) met John Hurt, Anthony Hopkins, Anne Bancroft en John Gielgud.

  • The fallen astronaut

   In 1971 slaagde de Belgische kunstenaar Paul Van Hoeydonck erin om een van zijn werken met een Apollo-vlucht naar de maan te sturen. Maar zijn kleine sculptuur werd buiten zijn medeweten omgedoopt tot een eerbetoon aan enkele overleden astronauten.

   En zo raakte Van Hoeydonck verstrikt in een schandaal dat zijn werk in de vergetelheid deed belanden. In deze documentaire vertelt hij voor het eerst zijn verhaal over het eerste en meteen ook enige kunstwerk op de maan.

  • The loudest voice

   The Loudest Voice is een 7-delige historisch-biografische reeks over Roger Ailes, de oprichter van de rechts-conservatieve nieuwszender Fox News en een van de belangrijkste steunpilaren van Donald Trump tijdens diens verkiezingscampagne.

   Volledige reeks

  • The making of het Gala van de Gouden K's

   In deze achter de schermen-special zien we hoe het eraan toe ging bij de opnames van de muzieknummers tijdens het Gala van de Gouden K's. 

   De wrappers, Niels, Ketnet Musical en Campus 12, de Vlaamse BTS en Regi, Camille, Jake, OT en #LikeMe nemen ons mee en tonen ons hoe zij in spanning naar hun optreden op het Gala toeleven.

  • The making of het Gala van de Gouden K's met VGT

   In deze achter de schermen-special zien we hoe het eraan toe ging bij de opnames van de muzieknummers tijdens het Gala van de Gouden K's.

   De wrappers, Niels, Ketnet Musical en Campus 12, de Vlaamse BTS en Regi, Camille, Jake, OT en #LikeMe nemen ons mee en tonen ons hoe zij in spanning naar hun optreden op het Gala toeleven.

   Getolkt in Vlaamse Gebarentaal (VGT).

  • The Pembrokeshire murders

   Volledige reeks

  • The tourist

  • The War On Drugs

   Om de release van de nieuwe plaat van The War On Drugs te vieren ,'I don't live here anymore', speelden Adam en de zijnen een exclusieve live-sessie voor Studio Brussel vanuit hun repetitiekot.Tracklist: - I Don’t Live Here Anymore - I Don’t Wanna Wait - Old Skin - Living Proof

  • The Windsors: Inside the royal Dynasty

  • The witch

  • Therapie

   Steeds meer mensen krijgen te maken met psychische problemen. De cijfers waren al hoog maar de coronacrisis heeft alleen maar voor een toename gezorgd van angst- en depressieklachten, ook bij jongeren. Dat maakt de nood aan therapie prangender dan ooit.

   Het tweede seizoen van 'Therapie' biedt opnieuw een discrete inkijk in de therapieruimte van een aantal therapeuten. We volgen de verhalen van de cliënten, de vaak herkenbare, maar soms ook ongewone problemen waar ze mee worstelen en de inzichten die ze krijgen tijdens de therapie.

   Daarnaast bevat deze tweede reeks ook getuigenissen van bekende Vlamingen die in therapie gingen, en delen de therapeuten hun inzichten.

   De eerste reeks 'Therapie' werd uitgezonden in 2019. Ze behaalde zilver op het New York Film Festival en op het Word Media Festival, en werd genomineerd voor de Ha van Humo en de Diversiteitstrofee van de VRT.

   Therapie is een productie van Panenka voor Canvas.

  • Thuis

   Kom elke dag Thuis in Vlaanderens populairste televisiereeks en volg het leven van Lowie, Femke, Frank en Adil op de voet. Duik in de liefdesperikelen en de spannende verwikkelingen van de familie Bomans en co, en geniet van jouw dagelijks ontspanningsmoment.

  • Tib & Tumtum

  • Tik Tak

  • Toespraak koning Filip

  • Toespraak koning Filip met VGT

  • Tok Tok

   Grappige animatiereeks waarin stierendokter Gordon, bijgestaan door de tweelingkuikens Schaal en Dons, steeds een originele oplossing heeft voor de problemen van de dieren in het dorp. Gebaseerd op de prentenboekenreeks 'Psicopattes' van Hélène Bruller, Fabrice Ravier en Tébo.

  • Tomtesterom

   Volledige reeks

  • Touching infinity

   Rebecca, Fernand en Delphine weten dat hun einde nabij is. Het sterven is een deel van hun dagelijks leven geworden. 'Touching infinity'' volgt hen in de laatste weken van hun leven. 

   Voorbij de angst en het verdriet, nemen zij ons mee op een tocht, gedragen door liefde, dankbaarheid en diepe verbondenheid. Zonder voorbij te gaan aan de ernst, is 'Touching infinity' een film van hoop en lichtheid tijdens deze laatste fase van het leven.

   Humaninterestdocumentaire van Griet Teck.

  • Trefbal Royale

  • Trigger point

   Lana Washington werkt bij de ontmijningsdienst samen met haar collega Nutkins. Beiden zijn ex-militairen en erg close met elkaar, doordat ze eerder samen in Afghanistan hebben gediend. Wanneer terroristische aanslagen Londen teisteren tijdens de zomer, staan de agenten vooraan om uit te vinden wie er achter de bomaanslagen zit voordat er nog meer doden vallen.

  • TRIX

  • True detective

   Volledig seizoen

  • Tussen oorlog en leven

   Rudi Vranckx neemt in deze reeks telkens twee bekende gezichten mee naar de oorlog. Al meer dan dertig jaar brengt hij het conflict tot in de huiskamer, maar komt het nieuws nog binnen? Raakt het de mensen nog in hun hart? De verhalen en beelden van oorlog zijn voor hem als journalist na al die jaren herkenbaar. En hoe zou je naar diezelfde beelden en verhalen kijken als je ze voor de eerste keer met eigen ogen zag?

   Volledige reeks

  • Twee zomers

   Het begon dertig jaar geleden: een groep levenslustige jonge twintigers wil nog één vakantie lang feesten voor het serieuze leven begint. Maar dat loopt helemaal fout wanneer een van hen om het leven komt bij een tragisch incident. 

   Dertig zomers later nodigen Romée en Peter, het meest succesvolle koppel van de groep, dezelfde groep vrienden van toen uit om de verjaardag van Romée te vieren tijdens een lang weekend op een eilandje voor de Franse Azurenkust. De champagne staat koud en het zwembad zorgt voor verfrissing: dit wordt een onvergetelijk weerzien voor de intussen levenslustige jonge vijftigers. En onvergetelijk wordt het zeker...

   Maar nog voor het feest echt kan losbarsten, is het al voorbij: er duikt een video op van de noodlottige avond tijdens die vakantie van dertig jaar geleden. Als die beelden openbaar zouden worden, dan ontploft het potje dat al die tijd gedekt bleef, in ieders gezicht en worden hun zorgvuldig opgebouwde levens volledig verwoest. 

   Meteen is iedereen verdacht en het vertrouwen in de groep volledig zoek. Niemand kan het eiland verlaten voor de waarheid eindelijk aan het licht komt...

  • Twee zomers (met audiodescriptie)

   Het begon dertig jaar geleden: een groep levenslustige jonge twintigers wil nog één vakantie lang feesten voor het serieuze leven begint. Maar dat loopt helemaal fout wanneer een van hen om het leven komt bij een tragisch incident. Dertig zomers later nodigen Romée en Peter, het meest succesvolle koppel van de groep, dezelfde groep vrienden van toen uit om de verjaardag van Romée te vieren tijdens een lang weekend op een eilandje voor de Franse Azurenkust. De champagne staat koud en het zwembad zorgt voor verfrissing: dit wordt een onvergetelijk weerzien voor de intussen levenslustige jonge vijftigers. En onvergetelijk wordt het zeker...Maar nog voor het feest echt kan losbarsten, is het al voorbij: er duikt een video op van de noodlottige avond tijdens die vakantie van dertig jaar geleden. Als die beelden openbaar zouden worden, dan ontploft het potje dat al die tijd gedekt bleef, in ieders gezicht en worden hun zorgvuldig opgebouwde levens volledig verwoest. Meteen is iedereen verdacht en het vertrouwen in de groep volledig zoek. Niemand kan het eiland verlaten voor de waarheid eindelijk aan het licht komt...

  • Twintigers: een briljante generatie

  Selecteer een andere letter
 • u

  • Ultimas

  • Un monde à part

  • Una Mujer Fantástica

   De trans vrouw Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd, gelukkig en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Maar wanneer hij plotseling komt te overlijden is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de artsen als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood.

   Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit zijn familie -die de relatie nooit heeft geaccepteerd- haar volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn. 

   Drama van Sebastian Lelio (2017) met Daniela Vega en Francisco Reyes.

  • Undercover

   Wat niemand voor mogelijk acht – nadat Bob Lemmens (Tom Waes) in het eerste seizoen Ferry Bouman (Frank Lammers) verraadt, en in seizoen twee Ferry zich koste wat het kost wil wreken op Bob – gebeurt dan toch: de gezworen vijanden moeten samenwerken. Na de moord op een undercoveragent moeten Bob en Ferry door een samenloop van omstandigheden samen een Turks xtc-netwerk oprollen. Dit om elk hun eigen hachje te redden. Of steken ze elkaar toch liever een mes in de rug? Het wordt een razend spannend seizoen.

   Bob is na de gebeurtenissen van het vorige seizoen ontslagen bij de politie en heeft een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen, net nu er een kleine Bob Lemmens onderweg is. Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Bob krijgt een stiekem voorstel: hij kan zijn rechtszaak doen verdwijnen als hij opnieuw undercover gaat en in de Turkse xtc-bende de verrader kan ontmaskeren. Hij neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig te stellen. Rond dezelfde tijd, komt Ferry vrij. Hij wil zijn plek als xtc-koning terug innemen, maar die is ingenomen door de Turkse bende. Ook op persoonlijk vlak staat Ferry voor een uitdaging: kan hij het hart van Daan terugwinnen? Bob en Ferry zullen moeten samenwerken om hun doelen te bereiken, en dat zint beide heren niet...

   Volledige reeks

  • Undercover (met audiodescriptie)

   Wat niemand voor mogelijk acht – nadat Bob Lemmens (Tom Waes) in het eerste seizoen Ferry Bouman (Frank Lammers) verraadt, en in seizoen twee Ferry zich koste wat het kost wil wreken op Bob – gebeurt dan toch: de gezworen vijanden moeten samenwerken. Na de moord op een undercoveragent moeten Bob en Ferry door een samenloop van omstandigheden samen een Turks xtc-netwerk oprollen. Dit om elk hun eigen hachje te redden. Of steken ze elkaar toch liever een mes in de rug? Het wordt een razend spannend seizoen.

   Bob is na de gebeurtenissen van het vorige seizoen ontslagen bij de politie en heeft een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen, net nu er een kleine Bob Lemmens onderweg is. Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Bob krijgt een stiekem voorstel: hij kan zijn rechtszaak doen verdwijnen als hij opnieuw undercover gaat en in de Turkse xtc-bende de verrader kan ontmaskeren. Hij neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig te stellen. Rond dezelfde tijd, komt Ferry vrij. Hij wil zijn plek als xtc-koning terug innemen, maar die is ingenomen door de Turkse bende. Ook op persoonlijk vlak staat Ferry voor een uitdaging: kan hij het hart van Daan terugwinnen? Bob en Ferry zullen moeten samenwerken om hun doelen te bereiken, en dat zint beide heren niet...

  • Universiteit van Vlaanderen

  • Urban is top!

  Selecteer een andere letter
 • v

  • Van A tot Z: Connie Palmen

  • Van A tot Z: David Van Reybrouck

  • Van A tot Z: Dirk De Wachter

  • Van A tot Z: Edel Maex

  • Van A tot Z: Johan Braeckman

  • Van A tot Z: Luc Tuymans

  • Van A tot Z: Philippe Herreweghe

  • Van A tot Z: Piet Hoebeke

  • Van A tot Z: Stefan Hertmans

  • Van algemeen nut

   Volledig seizoen

  • Van Der Valk

   Volledige reeks

  • Vanille

  • Vansteelant

   Deze documentaire is een emotioneel eerbetoon van voormalig duatleet Joerie Vansteelant (5-voudig wereldkampioen) aan zijn oudere broer Benny (8-voudig wereldkampioen) die 15 jaar geleden overleed aan de gevolgen van een aanrijding op training. De kijker krijgt een inkijk in de gedachten en gevoelens van Joerie terwijl hij tot zijn overleden broer spreekt.
  • Vera

  • Victoria

   In de woestijn van Zuid-Californië ligt een stad die nooit is afgeraakt: California City. Eind jaren 50 en in de jaren 60 werd de stad tot in de puntjes uitgetekend. Ze moest even groot worden als Los Angeles, maar vandaag ligt de woestijnstad er onafgewerkt en stoffig bij. Het is een plek die past bij grootse dromen, bij mensen die op zoek zijn naar een nieuw en beter leven. Lashay T. Warren is een van hen. Hij ontvluchtte een turbulent verleden in Los Angeles om opnieuw te beginnen in dit patroon van lege straten. Scherp maar ook speels beschrijft hij zijn nieuwe omgeving. Hij blijft proberen aan het verleden te ontsnappen en zichzelf steeds opnieuw uit te vinden, net als de stad die haar dromen nog lang niet heeft waargemaakt, maar ook nog niet heeft opgeborgen.
  • Vive le vélo

   Talkshow waarin Karl Vannieuwkerke samen met zijn gasten terugblikt op de voorbije Tourdag. 

   Sammy Neyrinck is er opnieuw bij voor reportages uit de buik van het peloton of opmerkelijke verhalen langs het Tourparcours. 

   En natuurlijk kan ook de rubriek 'Touristique' niet ontbreken om een vleugje Frankrijk in de Vlaamse huiskamer te brengen.

  • Vive les femmes

  • Vlaamse PhD Cup

  • Vlaanderen feest

  • Vlaanderen vakantieland

  • Vlammen naar Engeland

   In juli doet onze nationale vrouwenploeg mee aan het EK voetbal in Engeland. Voor veel jonge Red Flames is dat hun eerste grote internationale tornooi. Om hen volledig klaar te stomen voor deze belangrijke afspraak, verrassen we iedere aflevering twee speelsters met tips van een Belgische sport(st)er die al wél presteerde voor de ogen van de wereld. 

  • Volver

   Raimunda woont samen met haar werkloze man Paco en haar dochter Paula in Madrid, net als haar gescheiden zuster Sole. De twee zussen hebben hun ouders lang geleden verloren tijdens een brand in hun geboortedorp in La Mancha. Hun oude tante Paula, die hen na de dood van hun ouders verder opvoedde, woont nog altijd in het dorp. Ze is helemaal dement en beweert dat haar zuster Irene, de moeder van Raimunda en Sole, nog leeft. Haar nichten doen dat uiteraard af als zinsverbijstering, maar na de dood van hun tante Paula worden ze zelf op mysterieuze manier geconfronteerd met hun verleden...Tragikomische film (2006) van Pedro Almodóvar met Penelope Cruz

  • Voor altijd Kampioen!

   Met 21 seizoenen en 273 afleveringen, 4 langspeelfilms, 1 kerstspecial, maar vooral ook een miljoenenpubliek is 'F.C. De Kampioenen' zonder discussie de meest succesvolle comedy van Vlaanderen. 'Voor altijd kampioen!' schetst in vier afleveringen het verhaal van Vlaanderens populairste humorreeks, voor en achter de schermen.

   De docureeks neemt de kijkers mee naar de opstart, de audities en de proefaflevering. Ook het stopzetten van de reeks, de langspeelfilms, het overlijden van Johny Voners, en de kerstspecial waarmee de acteurs afscheid namen van de acteur en het personage Xavier Waterslaeghers komen aan bod. En 'Voor altijd Kampioen!' heeft ook aandacht voor de evolutie van de personages en de verhaallijnen, het vertrek van sterkhouders als Carry Goossens en Jacques Vermeire en hoe dat werd opgevangen door de introductie van nieuwe personages.

   Naast de acteurs en de vele gastacteurs komen ook de mensen achter de schermen uitgebreid aan het woord: de producers, schrijvers en regisseurs, die allemaal mee aan de basis van het succes lagen. Bekende superfans Wesley Sonck en Guga Baúl getuigen op het einde van elke aflevering over de impact die 'F.C. De Kampioenen' op hen en Vlaanderen had.

  • Vos en Haas

  • Vranckx

  • Vranckx & de Nomaden

  • Vrede op aarde

  • VRT NWS Beroemde en beruchte reportages

  • VRT NWS Live

   Een eerste stand van zaken bij live gebeurtenissen met omkadering door experten.
  • VRT NWS Reportages

   Vorige maand waarschuwde het Antwerpse parket en politie voor het stijgende geweld tussen rivaliserende 'drillrapgroepen'. Yassine Atari, reporter en fotograaf voor VRT NWS, slaagde erin om met zo'n bende af te spreken en kreeg een inkijk in hoe deze jongens, vaak minderjarig, denken en met wat voor wapens ze rondlopen.
  Selecteer een andere letter
 • w

  • W817

   Volledige reeks

  • W@=D@

  • Waar is Mark?

   Lidewij Nuitten (bekend als reporter van Iedereen beroemd, onder andere met de rubriek ‘Mijn straat’) neemt de kijker mee op een bijzondere zoektocht naar haar allereerste jeugdliefde. Begin jaren 2000 werd ze verliefd op de jonge Mark, en nu vraagt ze zich af wat er van hem is geworden. Het resultaat is te zien in een driedelige docureeks waarin Lidewij er met de camera op haar schouder uittrekt om haar Mark na twintig jaar terug te vinden.

   Een gemakkelijke zoektocht belooft het niet te worden want het enige aanknopingspunt dat Lidewij heeft, is een vage jeugdherinnering van toen ze acht was. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze niet alleen mensen die haar dichter bij Mark proberen te brengen, maar hoort ze ook verschillende verhalen over adoptie. Waar is Mark? is een ontwapenende zoektocht naar liefde en brengt tegelijkertijd het verhaal van kinderen die in de jaren 80 en 90 naar België werden gebracht voor een zogezegd betere toekomst.

   Volledige reeks

  • Waffie, de wonderhond

  • Wallander

   Volledig seizoen

  • Wallander

   Zweedse detectiveserie over Kurt Wallander, een humeurige, eigengereide, wat melancholieke speurder met een grote liefde voor opera en gerechtigheid, en zijn dochter Linda, pas afgestudeerd van de politieschool en al even gedreven en koppig als haar vader.

  • Wanderlust

   Volledige reeks

  • Wannabe's

  • Wat houdt ons tegen?

   Veel mensen zijn bezorgd om onze omgeving. Het weer doet vreemd en de natuur sterft voor onze ogen. In het nieuws zien we dat overal op onze planeet gebeuren en horen we regeringsleiders spreken over hun beloftevolle ambities. Optimisten en pessimisten schreeuwen door mekaar heen.

   In de vijfdelige reeks 'Wat houdt ons tegen?' probeert weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters klaarheid te scheppen in het klimaat- en natuurverhaal. Topwetenschappers en beleidsdeskundigen schetsen het grotere plaatje. Optimisme is voorbarig met cijfers zo diep in het rood. Maar pessimisme helpt ons ook niet vooruit. Actie is de enige weg. Wat houdt ons tegen?

  • Wat zegt de wetenschap

  • Wauters vs. Waes

   Volledige reeks

  • We are family

  • Welkom in de Wilton

  • Wereldbeeld

  • Wereldbeesten

  • Wereldrecord

  • Wetenschap redt de wereld

   Volledige reeks

  • Where the wild men are

   Documentairereeks waarin avonturier en televisiepresentator Ben Fogle overal ter wereld mensen opzoekt die de drukte van het gewone leven vaarwel hebben gezegd en een nieuw leven zijn begonnen op de meest afgelegen plekken ter wereld.

  • Where's Chicky?

  • White house farm

  • Wie wordt wrapper?

  • Wij, heren van Zichem

   Volledige reeks

  • Wij, Roger Raveel

   In 2021 zou Roger Raveel 100 jaar geworden zijn. De ideale gelegenheid voor Canvas om een nieuwe documentaire te wijden aan misschien wel onze belangrijkste naoorlogse schilder, die vanaf maart ook wordt gevierd met een grote overzichtstentoonstelling in Bozar. 

   Raveel werd geboren in het dorpje Machelen-aan-de-Leie en bleef er zijn hele leven. Het is daar dat de documentairemakers Bertrand Lafontaine en Pieter Verbiest met de camera op pad gaan, op zoek naar getuigen die de kunstenaar goed gekend hebben. 

   Er zijn o.a. getuigenissen van dichter Roland Jooris, de rechterhand van Raveel, Luc Levreau en de weduwe Marleen De Muer. 

   De curator van de expositie Frans-Wilhelm Kaiser situeert het werk van Roger Raveel internationaal.

  • Wild orphan rescue

  • Wild ways of the coast


  • Will Tura, Hoop doet leven

  • Winteruur

  • Wiplala

   De zevenjarige Johannes Blom doet de ontdekking van zijn leven als hij achter de pot pindakaas in de keukenkast een klein mannetje vindt dat Wiplala heet en kan toveren. Wanneer Wiplala de familie Blom per ongeluk net zo klein maakt als hijzelf, is dat het begin van een heel groot avontuur. Zullen ze ooit weer normaal worden?
  • Wissel van de macht

   Volledige reeks

  • Witse

   Vlaamse misdaadserie rond een eigenzinnige en gedreven speurder bij de Federale Recherche in Halle.
  • Wizzy en Woppy

  • Wolf

  • Wolfje's verhalen

  Selecteer een andere letter
 • x

  Selecteer een andere letter
 • y

  Selecteer een andere letter
 • z

  • ZeroZeroZero

   'ZeroZeroZero' (van de schrijver en producenten van 'Gommora') schetst een onverbloemd en hard beeld van de internationale cocaïnehandel: van de Mexicaanse kartels over de Amerikaanse transporteurs tot de Italiaanse maffiafamilie die voor de distributie in Europa zorgt. Spanningen binnen die familie hebben gevolgen voor het hele netwerk. Met Gabriel Byrne, Dane DeHaan, Andrea Riseborough en Harold Torres.

   Volledige reeks

  • Zie mij graag

   Zie mij graag is een feel-goodreeks die de kijker zal doen lachen en snotteren tegelijkertijd. In deze herkenbare reeks zet Anna (Alejandra Theus) na het bedrog van haar man Ben (Stan Van Samang) een punt achter hun huwelijk en probeert ze haar leven met goede moed terug op de rails te zetten. Maar hoe moet ze nu verder met haar leven en haar kinderen waardoor ze voor eeuwig verbonden zal blijven met haar ex?

   Hoewel ze soms liever permanent onder haar fleecedeken zou wonen, probeert Anna haar nieuwe leven enthousiast te omarmen. Gesteund door haar twee beste vriendinnen (Ini Massez en Tine Embrechts) en shapewear gaat ze vol frisse moed op zoek naar een nieuwe balans in haar leven en wie weet… een nieuwe prins op het witte paard. Intussen worstelt Ben zelf ook met problemen, samen met zijn beste vriend Gunther (Wouter Bruneel). Een menselijke zoektocht met vallen en opstaan.

   Volledig seizoen

  • Zie mij graag (met audiodescriptie)

   Zie mij graag is een feel-goodreeks die de kijker zal doen lachen en snotteren tegelijkertijd. In deze herkenbare reeks zet Anna (Alejandra Theus) na het bedrog van haar man Ben (Stan Van Samang) een punt achter hun huwelijk en probeert ze haar leven met goede moed terug op de rails te zetten. Maar hoe moet ze nu verder met haar leven en haar kinderen waardoor ze voor eeuwig verbonden zal blijven met haar ex?

   Hoewel ze soms liever permanent onder haar fleecedeken zou wonen, probeert Anna haar nieuwe leven enthousiast te omarmen. Gesteund door haar twee beste vriendinnen (Ini Massez en Tine Embrechts) en shapewear gaat ze vol frisse moed op zoek naar een nieuwe balans in haar leven en wie weet… een nieuwe prins op het witte paard. Intussen worstelt Ben zelf ook met problemen, samen met zijn beste vriend Gunther (Wouter Bruneel). Een menselijke zoektocht met vallen en opstaan.

  • Zig & Sharko

  • Ziggy en de Zootram

  • Zingaburia

  • Zomerhit

   Wervelende muziekshow aan de Belgische kust met Siska Schoeters en Niels Destadsbader als ceremoniemeesters. Zomerse hits van vroeger en nu worden op het Zomerhit-podium afgewisseld met de genomineerden voor Zomerhit 2022.

  • Zomernachtconcert uit Schönbrunn

  • ZOOks

   De 13-jarige Robin leeft in een wereld waar de natuur taboe is. Planten zijn vies, vlinders gevaarlijk en het woud is strikt verboden terrein. Het schrikbewind van koning Ferdinand en zijn Bureau voor Natuurcontrole (het BNC) houdt mens en natuur op veilige afstand van elkaar. 

   Op een dag verdwijnt Robins moeder Marjolein tijdens een missie in het woud. Tegen beter weten in trekt Robin naar het woud, op zoek naar antwoorden. Ze ontmoet er Wolf, een 'enfant sauvage'. Hij lijkt meer te weten...

   Met de stemmen van Mona Lahousse (Robin), Glenn-Scott Peij (Wolf), Warre Borgmans (koning Alexander), Frank Focketyn (Kowalski), Wim Helsen (koning Ferdinand), Wouter Hendrickx (Patrick Waterman), Tine Reymer (Marjolein Waterman), Matteo Simoni (Duvall) e.a. 

  • Zorgen voor mama

  • Zweten met Zeger

  Selecteer een andere letter
 • Feedback

  Sluit Login Venster

  Er is geen feedback survey actief.