Catalogus

Filter resultaten

 • 0-9

  • #Hashtag

   De digitale wereld heeft steeds meer invloed op ons bestaan. Hoe is het om vandaag de dag op te groeien, zowel online als in het echte leven?

   Volledige reeks

  • #LikeMe

   De avonturen van een groep tieners in het vijfde middelbaar

  • #LikeMe Mini Concert

   Vanuit hun kot zingen de acteurs van #LikeMe een akoestisch, digitaal concert. Ze brengen enkele van hun populairste nummers uit het tweede seizoen.

  • #Thisisegypt2, tien Jaar na Tahrir

   Kun je houden van een dictatuur? Niet echt, maar de Vlaamse arabist Ruth Vandewalle wil na een verblijf van meer dan tien jaar desondanks niet weg uit Egypte. Tien jaar na Tahrir gaat ze op zoek naar antwoorden bij haar Egyptische generatiegenoten. Hun oplossing: creëer je eigen werkelijkheid.

   Wat tien jaar geleden op het Tahrirplein in Caïro begon als een opstand voor democratische vrijheden, bevochten door de jeugd, is uitgelopen op méér repressie. De twintigers van toen hebben het strijdtoneel verlegd naar hun eigen levens. Ruth Vandewalle volgt in #thisisegypt2 haar vrienden die allemaal hun eigen weg naar onafhankelijkheid zoeken binnen de beperkingen die er in Egypte zijn. Een documentaire over aanpassen, omdenken en negeren, in een land waar ‘gewoon je ding doen’ tot kunst is verheven.

   Amna is nationaal kampioen roeien, Youssra accordeoniste en Sadat een rapper en grondlegger van de revolutionaire Mahraganatmuziek (Egyptische elektronische dance). Ze bouwen hun eigen oases, waarbinnen ze kunnen doen en laten wat ze willen. Daarvoor moeten ze de wereld van repressie en maatschappelijke controle wel leren negeren. Ook Ruth leerde tussen de beperkingen van het leven in een dictatuur heen te laveren. Maar binnenskamers voltrekken zich wel degelijk kleine persoonlijke revoluties, die haar hoopvol stemmen. #thisisegypt2 maakt die veranderingen zichtbaar.

  • 100 dagen Biden

   Als presidentskandidaat deed Joe Biden niet veel harten sneller slaan. Zelfs onder zijn partijgenoten was de reactie lauw. Maar diezelfde Democraten vallen in bosjes voor president Joe Biden. Hij blijkt tijdens zijn eerste 100 dagen ambitieus en effectief, en verbaast zo vriend en vijand. Wanneer de vergelijkingen met president Franklin D. Roosevelt bovengehaald worden, kan je je eerste honderd dagen als Democratisch president geslaagd noemen. We blikken terug op de sleutelmomenten van zijn parcours.

  • 12 is veel

   Reeks van twaalf portretten waarin een unieke inkijk wordt gegeven in het leven van twaalfjarigen. De twaalfjarigen komen zelf aan het woord over de thema's die hen beroeren.

  • 20 jaar S.M.A.K.

   Een portret van een uniek museum dat haar 20ste verjaardag viert

  • 22/3 - 1 jaar later - het onderzoek

   Het onderzoek naar de aanslagen van Brussel

  • 25 jaar Dutroux

   De zaak-Dutroux deed 25 jaar geleden de hele maatschappij op z’n grondvesten daveren. Op 13 augustus 1996 arresteerden speurders Marc Dutroux. Hij werd vijand nummer 1 toen duidelijk werd welke gruweldaden hij op zijn kerfstok had: ontvoering, gijzeling en verkrachting van zes jonge meisjes, vier van hen vermoordde hij ook: Julie, Mélissa, An, Eefje, Sabine en Laetitia.

   In deze videoreeks vertellen getuigen en betrokkenen over die gruwelijke zomer van ‘96 en de jaren die daarop volgden. Over die donkere bladzijde die hun leven en ons land helemaal heeft veranderd.

  • 3Hz

   Spannende reeks vol actie en avontuur, over een jonge held en zijn vrienden die het moeten opnemen tegen een haast onmogelijk grote vijand: de farmareus EternoFarma.

  • 3Hz (met audiodescriptie)

   Spannende reeks vol actie en avontuur, over een jonge held en zijn vrienden die het moeten opnemen tegen een haast onmogelijk grote vijand: de farmareus EternoFarma.

  • 4eVeR

   Volg het leven van Emma, Lore, Gamil en Robin.

  • 60 jaar Sportweekend

   In deze vierdelige reeks belicht Sammy Neyrinck 60 jaar spraakmakende sportreportages en de manier waarop die werden gemaakt. Tegelijk biedt de reeks een overzicht van evenveel jaren sportgeschiedenis en van de enorme evolutie van de Vlaamse sportjournalistiek.

  • 90 minutes

   Wil je de voetbalactualiteit op de voet volgen? Sporza sloeg de handen in elkaar met Friends of Sports voor de podcast "90 Minutes".

  • @elindo

   Elindo laat de leukste video's van het internet zien en hij gaat ook dieper in op een interessant internet-thema.

  Selecteer een andere letter
 • a

  • A million little things

   Men zegt dat vriendschap niet één groot ding is, maar een miljoen kleine dingen. En dat geldt ook voor een vriendengroep uit Boston, die onder onverwachte omstandigheden nog hechter wordt. Sommigen onder hen zijn succesvol, anderen modderen maar wat aan, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze weten niet hoe het verder moet. De dood van een van hen lijkt voor de anderen het begin van een nieuw leven te worden.

  • A war on trial: justice for ex-Yugoslavia

   Het Joegoslaviëtribunaal was een nooit eerder gezien experiment. Voor het eerst stonden oorlogsmisdadigers van alle partijen terecht voor een onafhankelijk internationaal hof. In meer dan 20 jaar zijn er 160 mensen veroordeeld, onder wie Milosevic en Mladic. Maar toch is het hof niet onbesproken. 

   30 jaar nadat de Joegoslavische oorlogen uitbraken en na de belegering van Sarajevo gaan we dieper in op het verhaal en de impact van dit tribunaal aan de hand van archiefmateriaal. Is het tribunaal geslaagd in zijn opzet? Kan het gezien worden als een voorbeeld om rechtvaardigheid te brengen voor andere oorlogsslachtoffers?

  • Abraca

   Grappige animatiereeks over de avonturen van twee kinderen met tegengestelde karakters: een rationele nerd en een impulsieve burgerwacht.

  • Achterflap

   Sven Speybrouck gaat op zoek naar een goed boek

  • Achttien

   Nick groeit op in een jeugdinstelling en wordt volgende week achttien. Dat wil zeggen dat hij vanaf dan financiële ondersteuning krijgt om alleen te gaan wonen. Plots neemt zijn moeder opnieuw contact op. Zal hij haar een nieuwe kans geven? 

   Kortfilm van Dimitri Baronheid en Olivier Lambrechts.

   kortfilm

  • Afghanistan: the wounded land

   Afghanistan staat dezer dagen volop in de belangstelling. Alweer. Vandaag lijkt het de hel voor vrouwen en al wie snakt naar vrijheid, maar ooit was Afghanistan een walhalla voor hippies en  Kaboel een behoorlijk westerse stad. Hoe is het zover kunnen komen? De vierdelige reeks Afghanistan, the Wounded Land vertelt de woelige geschiedenis van dat Aziatische kruitvat in de voorbije 60 jaar, aan de hand van archiefbeelden en getuigenissen van mensen die persoonlijk betrokken waren bij de vele conflicten die het land al die tijd verscheurden.

   In de jaren zestig heerste er vrede in Afghanistan en stelde koning Mohammed Zahir Shah het land open voor de wereld. Kaboel leek wel een Europese hoofdstad; vrouwen kregen meer vrijheid en konden zich kleden zoals zij wilden. Het was een bestemming voor hippies op zoek naar goedkope drugs en exotische avonturen. Maar onder de oppervlakte bevond het land zich op een kruispunt: tussen Oost en West, islam en communisme, moderniteit en traditie. Toen de communisten eind jaren zeventig de macht grepen, explodeerden die tegenstellingen, en begon een reeks oorlogen die nog altijdvoortduren.

   Afghanistan. The Wounded Land bekijkt zes decennia Afghaanse geschiedenis door de ogen van zij die erbij waren: strijders en burgers, mannen en vrouwen. Hun persoonlijke herinneringen aan de gouden jaren ‘60, de Sovjet-bezetting, de burgeroorlog, het Taliban-regime, 9/11 en de nasleep daarvan, openen nieuwe perspectieven op Afghanistan, zijn bevolking en zijn lot. De verhalen worden geïllustreerd met een unieke selectie beelden uit archieven in Afghanistan, Rusland en de Arabische wereld. Zo geeft deze documentaire een nieuw inzicht in wat er fout ging in het verleden en wat de toekomst kan brengen.

  • Alleen Elvis blijft bestaan

   Thomas Vanderveken praat met gasten uit verschillende hoeken van de maatschappij met uiteenlopende interesses en vakgebieden. De gasten brengen hun eigen verzameling fragmenten mee, die hen ontroerd, geprikkeld, geïnspireerd hebben of aan het lachen hebben gemaakt.

  • Alles voor goud

   'Alles voor goud' geeft een unieke blik achter de schermen van de verschillende nationale wielerploegen in de aanloop naar het WK in eigen land. Wat betekent het voor wereldtoppers Wout Van Aert en Lotte Kopecky, maar ook voor supertalent Cian Uijtdebroeks om te strijden voor hun land? Hoe stelt de bondscoach zijn selectie voor de Olympische Spelen en het WK samen? En hoe verloopt een ploegvergadering de avond voor een wedstrijd? Alle neuzen moeten in dezelfde richting wijzen voor dat ene doel: de wereldtitel.

  • Als je eens wist

   Na de aangrijpende en spraakmakende eerste reeks van Als je eens wist over kindermishandeling gaan Hilde Van Mieghem en haar team in een tweede reeks dieper in op partnergeweld. Getuigenissen van slachtoffers, plegers en experts tonen dat die problematiek zo mogelijk nog een groter taboe en een complexer thema is dan kindermisbruik.

   Vaak zijn trauma’s uit de kindertijd ook onlosmakelijk verbonden met intrafamiliaal geweld. Maatschappelijk blijft men steken in het cliché van de vrouw met het blauwe oog en de man als agressief monster, maar de realiteit is veel genuanceerder. Geweld binnen het gezin wordt zowel door vrouwen als mannen gepleegd. Door het gebrek aan degelijk onderzoek, verouderde wetgeving, preventie en een gebrekkige opleiding bij politie en in de zorgsector wordt partnergeweld onbewust mee in stand gehouden. Maar ook buren, familie, vrienden en omstaanders sluiten de ogen en houden zich aan de dwingende regel je beter niet te moeien met een huwelijk.

   Niet zelden zijn criminaliteit, geweld, druggebruik, alcoholmisbruik, ziekteverzuim en suïcide een rechtstreeks gevolg van deze problematiek. Deze tweede reeks van Als je eens wist wil de blinde vlek rond dit probleem zichtbaar maken en er de alarmklok over luiden.

   Volledige reeks

  • Als je ons kan horen

   Het is 25 jaar geleden dat de Witte Mars plaatsvond en dat Marc Dutroux werd opgesloten. Deze docureeks toont hoe justitie, politiek, families van de slachtoffers en de Belgische bevolking omgingen met de zaak-Dutroux. De grootste gemediatiseerde ontvoeringszaak die België ooit gekend heeft, en het op zijn grondvesten deed daveren. 

   Het beeldarchief van de VRT en de RTBF sloegen voor het eerst de handen in elkaar om op basis van honderden uren rushes en nieuwsitems een vierdelige documentairereeks te maken.

  • American insurrection

   Deze docu analyseert de extreemrechtse groeperingen die verantwoordelijk zijn voor de recente golf van dreiging en geweld in de VS, en hoe dit werd aangemoedigd door Donald Trump.

  • Amerikaanse overdosis

   De VS aan de drugs: Björn Soenens zoekt uit

  • Amika

   Merel droomt van een job op de manege

  • Angry Birds Blues

   Reeks over Jake, Jay en Jim, de onstuimige Blauwe vogeldrieling, steeds vol van grote ideeën waarin ze miraculeus wild slagen of hilarisch hard falen.

  • Angry Birds Piggy Tales

   Grappige animatiereeks over de avonturen van de ondeugende groene minivarkentjes.

  • Antony Gormley: how art began

   Waarom maken mensen kunst? En waar en wanneer deden we dat voor het eerst? De Britse beeldhouwer Antony Gormley gaat op zoek naar antwoorden.

  • Aparajito

   Apu is met zijn ouders verhuisd naar Benares. Wanneer zijn vader ziek wordt en overlijdt, besluit Apu's moeder Sarbajaya met haar zoon terug te keren naar het platteland. Ze wil dat Apu net als zijn vader priester wordt, maar hij kan zijn moeder overhalen om hem naar school te sturen. 

   Apu wordt al snel een van de beste leerlingen van zijn klas en krijgt een studiebeurs om naar Calcutta te gaan. Sarbajaya is trots op haar zoon, maar ziet zijn vertrek met lede ogen aan. 

   Drama van Satyajit Ray (1956), gebaseerd op de roman 'Aparajito' van Bibhutibhushan Bandyopadhyay (tweede deel van de Apu-trilogie)

  • Apollo's grote avonturen

   De avonturen van een groep bevriende insecten.

  • Arthur en de kinderen van de ronde tafel

   Volg de spannende avonturen van de schildknaap Arthur en zijn vrienden in de middeleeuwen.

  • Aruanas

   Braziliaanse ecothrillerreeks over drie vrouwen die een NGO oprichten om het Amazonegebied proberen te beschermen.

   Volledige reeks

  • Axel Nort

   Detective Axel Nort gaat op onderzoek uit

   Volledige reeks

  Selecteer een andere letter
 • b

  • Barack Obama spreekt

   Voormalig Amerikaans president Barack Obama gaf maar één interview aan een Belg. Auteur en journalist Johan Op de Beeck was de gelukkige. Helaas kon hij daar op dit moment niet voor naar de Verenigde Staten reizen. Maar ondanks de afstand werd het toch een boeiend gesprek over 'A Promised Land' het eerste deel van de memoires van Obama.

  • Bathroom stories

   Beste vriendinnen Flo en Isa gaan samenwonen. De twintigers brengen veel tijd door in de badkamer, waar ze zichzelf en af en toe ook anderen pas echt leren kennen.

   Volledige reeks

  • Beau Monde

   Tijdens een avond in een sterrenrestaurant lopen de spanningen hoog op en dreigen de maskers af te vallen bij het personeel en hun gasten. Een verhaal over twee sociale klassen met hun eigen geheimen en façades.

   Een kortfilm van Hans Vannetelbosch (2020) met Koen De Graeve, Maaike Cafmeyer, Tom Vermeir en Line Pillet.

   kortfilm

  • Beautiful something left behind

   Deze documentaire geeft ons een inkijk in het leven van jonge kinderen die recent een of hun beide ouders verloren zijn. Bij 'Good Grief' in New Jersey krijgen rouwende kinderen de kans om al hun emoties de vrije loop te laten, van woede tot diep verdriet.

   Een jaar lang volgen we Kimmy, Nicky, Peter, Nora, Nolan en Mikayla in hun rouwproces bij Good Grief en in hun dagelijks leven, wat naast intrieste ook voor grappige momenten zorgt.

  • Bedreigde soorten

   Grappige animatiereeks over de wilde avonturen van een konijn, een eekhoorn en een zeemeeuw.

  • Beer Bo

   Humoristische reeks over de avonturen van enkele kleuters en hun pluizige vriend, Beer Bo.

  • Belgian Game Awards 21

   De gamesector laat zich niet temmen. Zelfs niet door Corona. En dat liet zich niet in het minst merken in het spectaculair aantal games dat zich aanmeldde voor de Belgian Game Awards 21.

   Uit maar liefst 93 Belgische inzendingen koos een professionele jury 30 genomineerden, verdeeld over 7 Award categorieën. Tijdens de uitreiking op 1 oktober weten we wie uiteindelijk met een Belgian Game Award naar huis trekt.

  • Belpop classics

   Geniet mee van klassiekers uit de Belgische muziekgeschiedenis

   Volledig seizoen

  • Belpop Helden

   In ‘Belpop Helden’ brengen acht artiesten een muzikale hommage aan hun favoriete Belpop-artiest.  

   Volledige reeks

  • Berry Bees

   Lola, Bobby en Juliette zijn niet zomaar drie meisjes. Ze hebben uitzonderlijke talenten, een uitzonderlijke vriendschap en een uitzonderlijk geheim leven.

  • Beschuldigde, sta op

   De trendsetter der advocatenseries, die liep van 1964 tot 1980

  • Beyond the walls (Au-delà des murs)

   Mini-horrorreeks over een jonge vrouw die uit geldgebrek in een vervallen huis gaat wonen. Maar achter de muren van dit huis gaan vele duistere geheimen schuil...

   Volledige reeks

  • Biba & Loeba

   Biba en Loeba zijn twee vrienden die de kijkers op een speelse manier laten bewegen. In elke aflevering leren ze peuters en kleuters nieuwe oefeningen aan.

  • Bij Linde

   Iedereen zit terug in zijn kot en dat bracht Linde Merckpoel op een idee. Met haar camera en het internet in de aanslag, gaat ze terug elke dag een vlog de wereld insturen. En oh ja, kat Dikkie is ook terug van de partij.

   Exclusief online

  • Bing

   Animatiereeks voor peuters over de avonturen van het konijntje Bing.

  • Birth day

   Fotografe Lieve Blancquaert blikt terug op de televisiereeksen 'Birth day', 'Wedding day' en 'Last days', waarvoor ze de afgelopen jaren de wereld rondreisde. Ze vertelt in vijf afleveringen hoe deze televisiereeksen haar persoonlijke kijk op het leven hebben beïnvloed. Elke aflevering focust op een thema dat heel ons leven terugkomt.

   Volledige reeks

  • Birth without violence

   ‘Birth Without Violence’ is een korte documentaire gebaseerd op het gelijknamige boek van Frédérick Leboyer dat verscheen in 1975. Frédérick Leboyer was een Franse gynaecoloog. Hij was de bedenker van de ‘Birth without violence’ (de zachte geboorte) methode, die ook de Leboyer-methode wordt genoemd. Die methode is opgebouwd rond de stelling dat baby’s liefdevol, zacht en zonder stress op de wereld gebracht moeten worden. Uit de geborgenheid van het moederlichaam moet de baby langzaam wennen aan de extreem lichamelijke veranderingen die het op dat moment ondergaat.

  • Blokken


  • Bob de Bouwer

   Leuke animatiereeks over de avonturen van Bob de Bouwer, die samen met zijn vriendjes - de pratende bouwmachines - op een groot bouwterrein woont.

  • Boekenfeest

   Ruth Joos ontvangt een hele week lang verschillende auteurs, illustratoren, lezers en literatuurliefhebbers.

  • Boekenmarathon en Boekenfeest

   De livestream kan je volgen:
   - Op zondag 1 en 8/11  van 11u tot 20u
   - Van 2 t.e.m 6/11 van 9u tot 20u (behalve op 4/11 pas vanaf 10u)
   - Op 7, 9, 10 en 11/11 van 12u tot 20u

  • Boerke

   Humoristische animatiereeks over de avonturen van de universele loser Boerke. Gebaseerd op de cartoons van Pieter De Poortere.

  • Bol en Smik

   Het verhaal van twee dikke vrienden die samen gekke avonturen beleven. Ze wonen samen in een gezellig huisje waarin ze al hun vriendjes ontvangen.

  • Boris en Binti

   Animatiereeks over twee kleuters die op ontdekkingstocht gaan in de wereld waarin ze leven.

  • Bovary

   Emma Rouault trouwt met dokter Charles Bovary en koestert de hoogste verwachtingen. Maar al snel begint haar saaie leven even hard te knellen als haar korset. Ze leest massa’s boeken om te ontsnappen aan de banale realiteit. Het is haar allemaal niet spannend genoeg, haar echtgenoot blijkt haar verwachtingen niet te vervullen. 

   Ze begint te zoeken naar meer, naar minnaars, naar extra kicks. Ze leeft boven haar stand en ze geeft meer uit dan ze heeft om aan het provinciale leven te ontsnappen.

   KVS-directeur Michael De Cock en Carme Portacelli maakten een theaterversie van het beroemde boek 'Madame Bovary' van van Gustave Flaubert. Maar door corona konden en kunnen de voorstellingen voorlopig niet doorgaan. KVS en Canvas sloegen de handen in elkaar en maakten er een filmversie van. Filmregisseur Jaco Van Dormael, bekend van onder meer 'Toto le Héro', 'Le Huitième Jour' en 'Le Tout Nouveau Testament' nam de uitdaging aan en maakte er een prachtige film van.

   Een film van Jaco Van Dormael (2021) met Maaike Neuville en Koen De Sutter.

  • Bovary (met audiodescriptie)

   Emma Rouault trouwt met dokter Charles Bovary en koestert de hoogste verwachtingen. Maar al snel begint haar saaie leven even hard te knellen als haar korset. Ze leest massa’s boeken om te ontsnappen aan de banale realiteit. Het is haar allemaal niet spannend genoeg, haar echtgenoot blijkt haar verwachtingen niet te vervullen. 

   Ze begint te zoeken naar meer, naar minnaars, naar extra kicks. Ze leeft boven haar stand en ze geeft meer uit dan ze heeft om aan het provinciale leven te ontsnappen.

   KVS-directeur Michael De Cock en Carme Portacelli maakten een theaterversie van het beroemde boek 'Madame Bovary' van van Gustave Flaubert. Maar door corona konden en kunnen de voorstellingen voorlopig niet doorgaan. KVS en Canvas sloegen de handen in elkaar en maakten er een filmversie van. Filmregisseur Jaco Van Dormael, bekend van onder meer 'Toto le Héro', 'Le Huitième Jour' en 'Le Tout Nouveau Testament' nam de uitdaging aan en maakte er een prachtige film van.

   Een film van Jaco Van Dormael (2021) met Maaike Neuville en Koen De Sutter.

  • Bravo Babilu

   Vlaamse animatiereeks waarin peuter Babilu elke keer iets nieuws ontdekt, samen met zijn vriendjes Bumba en Bumbalu.

  • Breaking Europe

   Yassine en Rudi ontmoeten jongeren in een verdeeld Europa

  • Brian Cox's adventures in space and time

   Professor Brian Cox staat stil bij de meest uitdagende en intrigerende vragen waarmee de kosmologie wordt geconfronteerd. Staan we aan het begin van een nieuw tijdperk in de ruimtevaart?

  • Brussel Nieuwsstraat

   Fake nieuws met maffe items. Walter Baele speelt ongeveer 300 verschillende types waaronder nieuwsankers, ruimtewezens, coureurs, transgenders en… Martin Rigolle.

   Volledige reeks

  • Buck

   Gamepersonage Buck komt plots tot leven

  • Bumba

   Een kleurrijke wereld voor de allerkleinsten

  • Burkland

   Enkel een gevonden smartphone, waarop hun laatste beelden te zien zijn, kan antwoorden geven.

   Volledige reeks

  • Buurman, wat doet u nu?

   Humaninterestprogramma waarin Cath Luyten op bezoek gaat bij zes boeiende persoonlijkheden die haar intrigeren en zich twee dagen lang onderdompelt in hun professionele en persoonlijke bestaan.

   Volledig seizoen

  Selecteer een andere letter
 • c

  • C'est ça l'amour

   In de hoop dat zijn vroegere gezinsleven vanzelf terugkomt, geeft Mario zich op voor een theaterproject waarbij zijn ex-vrouw werkt. Hij weet zich geen raad met zijn twee tienerdochters Frida en Niki. En dat gevoel is wederzijds.

   Drama van Claire Burger (2018), met Bouli Lanners, Justine Lacroix en Sarah Henochsberg.

  • Café Sport

   Is Wesley Sonck de beste cafésporter van het land?

   Volledige reeks

  • California Love

   Stijn trekt op muzikale roadtrip door Californië

  • Campus 12

   Kan Noah zijn tweelingzus Bo redden?

  • Campus 12 Bootcamp

   De vrienden van Campus 12 vertrekken samen op bootcamp. Ze krijgen workshops om nog beter te leren zingen en acteren.

  • Canvas curiosa

   Een eigenzinnige selectie verhalen met een twist, raadselachtige geschiedenissen, boeiende, soms bizarre wetenswaardigheden.

  • Canvas door de ogen van

   Om racisme aan te pakken, moeten we het eerst beter leren begrijpen. Het probleem durven zien door de ogen van wie ermee te maken krijgt.

   Exclusief online

  • Cardinal

   Rechercheur John Cardinal is een wat sombere en controversiële politieman in het merengebied van Algonquin Bay in Noord-Ontario.

   Volledig seizoen

  • Cheyenne et Lola

   Frans-Belgische moderne westernreeks over twee veerkrachtige vrouwen die meegesleurd worden in een gevaarlijk spel van bedrog en verraad.

  • Château Planckaert

   De familie Planckaert gaat een avontuurlijke uitdaging aan om van een verwaarloosd kasteel in Frankrijk een mooie chambre d'hôte te maken. Château Planckaert vertelt een verhaal over dromen en hoop, leren omgaan met tegenslagen, en de onverbrekelijke band binnen een gezin.

   Volledige reeks

  • Circle of life

   Fotografe Lieve Blancquaert blikt terug op de televisiereeksen 'Birth day', 'Wedding day' en 'Last days', waarvoor ze de afgelopen jaren de wereld rondreisde. Ze vertelt in vijf afleveringen hoe deze televisiereeksen haar persoonlijke kijk op het leven hebben beïnvloed. Elke aflevering focust op een thema dat heel ons leven terugkomt.

  • Clangers

   Stop-motion animatiereeks over de avonturen van de Clangers, een familie schattige en inventieve wezentjes die op een kleine blauwe planeet wonen, niet ver van de aarde.

  • Classics 1000: Compact Disk Dummies

   De gebroeders Lennert en Janus Coorevits van Compact Disk Dummies trappen de Classics 1000 van Radio 1 af met een knallende mix van de beste classics.

  • Click-ID

   Bas en Jef zijn twee boezemvrienden die samen studeren. Op het kot van Bas hebben ze een kleine redactie van waaruit ze een website beheren. Maar wanneer er een investeerder de site wil professionaliseren, moeten ze uitbreiden en krijgen ze het gezelschap van Aiko, Perry en Caro en is hun rustige leventje voorbij.

   Volledige reeks

  • Climate change - Ade on the frontline

   Driedelige documentairereeks waarin de Britse journalist en rolstoelatleet Ade Adepitan onderzoekt wat er wereldwijd gebeurt tegen klimaatverandering. En of het helpt.

   Volledige reeks

  • Cold Feet

   'Cold Feet' is een scherpzinnige dramaserie doorspekt met de nodige Britse humor. De serie gaat over het alledaagse leven van dertigplussers in Manchester en de onderwerpen waarmee zij te maken krijgen: vriendschap, liefde, trouwen, vreemdgaan, kinderen, carrière, seks en verlies

  • Comme si c'était hier

   De documentaire ‘Comme si c’était hier’ van Myriam Abramowicz en Esther Hoffenberg (1980) was de eerste documentaire die aandacht gaf aan het weinig gekende verhaal van de joodse ondergedoken kinderen tijdens Wereldoorlog II.

   Het regisseurs-duo geeft een forum aan de rechtstreeks betrokkenen: de ondergedoken kinderen zelf, de mensen bij wie ze verstopt waren en zij die hen geholpen hebben, met gevaar voor eigen leven.

   En dit is uniek, want tot 1980 sprak letterlijk niemand over deze gruwelijke periode. Het is zelfs pas in de jaren 90 dat de verhalen echt naar buiten kwamen. Dit maakt deze lange documentaire (1u25) authentiek en ontroerend. Je zit als kijker als het ware heel dicht op het vel van de getuigen. Je voelt hun angst, hun moed, hun dankbaarheid.

   Naast deze pure en persoonlijke verhalen, krijg je ook historische feiten mee. Wat voor een organisatie was het Joods Verdedigingscomité? Wie engageerde zich daar? Hoeveel kinderen zijn er tussen 1942 (het begin van de razzia’s) en 1945 (het einde van de oorlog) op deze manier gered?

  • Competitiebeesten

   Een blik op het leven van 6 topsportkinderen

  • Corps Diplomatique

   Achter de schermen van de Belgische diplomatie

   Volledige reeks

  • Culture Club Cultuurmarkt

   Om de zwaar gehavende sector een hart onder de riem te steken stelt 'Culture Club' een alternatieve cultuurmarkt voor. Op het menu: liveperformances en livebands.

  Selecteer een andere letter
 • d

  • D5R

   Vijf vrienden zoeken hun weg in het leven

  • Da Yie

   In Ghana ronselt een vreemdeling kinderen voor een risicovolle baan. Hij levert Prince en Mathilda, twee levendige kinderen, maar begint zijn werk al snel in twijfel te trekken.

   kortfilm

  • Dagelijkse kost

   Lekker en vooral simpel koken met Jeroen Meus.

  • Dagelijkse kunst

   Ontdek de boeiende leefwereld van artistieke mensen

  • De #klimaatraad

   Iedereen denkt mee!

  • De Academie

   Naar aanleiding van de Dag van de Academies gaat Marieke Dermul praten met studenten die deeltijds kunstonderwijs volgen. Ze gaat het gesprek aan met zowel een koppel van zeventig jaar dat animatie studeert, als met een meisje dat door het spelen van muziek de band met haar vader weer opbouwt. Met een dame die verhalen van migratie een gezicht geeft met haar fotografie, alsook met een jongen van zes die ervan droomt om danser te worden. Voor elk van hen is kunst onmisbaar in hun levens.

  • De Afspraak

   De afspraak kijkt op eigen wijze naar het nieuws en ontvangt gasten uit de actualiteit.

  • De Afspraak op vrijdag

   Ivan De Vadder nodigt wekelijks één politicus en twee andere gasten uit. Samen overlopen zij de politieke actualiteit van de afgelopen week.

  • De avonturen van Bibi & Tina

   Animatiereeks over Bibi en Tina, twee vrolijke tienermeisjes die samen met hun paarden Amadeus en Sabrina heel wat avonturen beleven.

  • De bankzitters

   Tijdens het EK trekt Danira met haar bankje door Vlaanderen. Bekende en minder bekende Vlamingen komen op haar bank zitten en beleven het EK elk op hun eigen manier. Samen met al haar bankzitters vuurt Danira de Rode Duivels aan om hopelijk de Europese droom waar te maken!

  • De Blacklist

   Tom Waes probeert 'onmogelijke' kinderwensen te verwezenlijken

  • De Canvas Popnacht

   Tomas De Soete praat met Jan Delvaux en Jimmy Dewit over 60 jaar popmuziek.

  • De collega's

   De dagelijkse gebeurtenissen bij de ambtenaren bij Financiën

   Volledig seizoen

  • De Columbus

   Zonder plan en zonder voorbereiding trekt Wim Lybaert met de Columbus de wijde wereld in. Een week lang duwt hij op pauze om te genieten van vrije tijd die écht vrij is. In alle vrijheid laat hij zich helemaal leiden door het toeval én door zijn gast. 

   Volledige reeks

  • De dokter Bea show

   Voor Dokter Bea is geen enkele vraag over puberteit en seksualiteit te gek!

  • De dokter Bea show met VGT

   Voor Dokter Bea is geen enkele vraag over puberteit en seksualiteit te gek!

  • De droomfabriek

   Siska Schoeters duikt voor Iedereen beroemd in de vergeten briefkaarten van De droomfabriek, om de droom van enkele mensen zo’n 30 jaar na datum toch nog te doen uitkomen. Siska gaat onaangekondigd bij de briefschrijvers langs en bezorgt hen zo de verrassing van hun leven.

   Exclusief online

  • De eeuwige oorlog

   Rudi Vranckx maakt hij een reis door de tijd, naar het moment waarop de oorlogen in Irak, Afghanistan en Somalië in een beslissende plooi kwamen te liggen. 

   Volledige reeks

  • De Europese Raad: achter de schermen

   Tweedelige documentaire waarin Yann-Antony Noghès de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, en zijn team volgt tijdens de onderhandelingen en afsluiting van twee historische akkoorden: het Klimaatakkoord en het Relanceplan van de EU.

   Volledige reeks

  • De Fabeltjeskrant

   Na vijftig jaar zijn de verhalen van Meneer de Uil terug! Volg de avonturen van Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever in het Grote Dierenbos.

  • De Fantaseerspelen

   Kinderen zitten boordevol fantasie. Ouders vaak niet meer. Daarom helpt Ketnet Junior ouders weer fantaseren met ‘De Fantaseerspelen’.

  • De grote leugen

   Op 6 januari werd in Washington DC het Capitool bestormd door Trump-supporters. Ze drongen het gebouw binnen in een ultieme poging om de bevestiging van de verkiezingsoverwinning van Joe Biden tegen te houden. Amerika en de wereld waren in shock. Hoe was dit kunnen gebeuren? Thomas De Graeve ging praten met enkele mensen die er bij waren. Onder meer een Trump-supporter die het gebouw binnendrong en nog altijd gelooft in een complot, in 'De grote leugen'. Maar hij sprak ook een agent die het Capitool verdedigde en dat bijna met zijn leven moest bekopen. Eén ding is duidelijk: de wonden die toen geslagen werden, zijn nog niet geheeld.

  • De Hoppers

   Lach je krom met de prettig gestoorde familie Hopper

  • De Ideale Wereld

   Jan Jaap van der Wal surft op de deiningen van de actualiteit.

  • De inzichten

   Diepgaande gesprekken met inspirerende gasten

  • De inzichten van Caroline Pauwels

   Caroline Pauwels doet haar levensinzichten uit de doeken

  • De inzichten van Christine Mussche

   In deze inzichten praat Nic Balthazar met Christine Mussche. Als advocate behandelt ze zedendelicten of zaken van kindermisbruik. Ze kent de donkere kanten van de mens maar al te goed. Maar niets van die zwaarte sijpelt door in haar persoonlijke leven.
  • De inzichten van Geert Hoste

   Geert Hoste doet zijn levensinzichten uit de doeken

  • De inzichten van Jean Paul Van Bendegem

   Jean Paul Van Bendegem deelt zijn inzichten mee

  • De inzichten van Jonathan Holslag

   Nic Balthazar ontvangt professor politicologie en internationale betrekkingen Jonathan Holslag. Hij weet alles over oorlog en over vrede, over China en Europa en hij adviseert presidenten, ministers, sjeiks en CEO's. Hij laat zijn licht schijnen over Europa en Vlaanderen en hoe die eruit zullen zien na de coronacrisis?

  • De inzichten van Lien Van de Kelder

   In de inzichten ontvangt Nic Balthazar vandaag meerdere gasten, die evenwel allemaal luisteren naar de naam Lien Van de Kelder. De bekendste is actrice. De minder bekende Lien Van de Kelder is ook zangeres, juriste en mensenrechtenactiviste. Zo ontfermt ze zich al jaren als voogd over alleenstaande minderjarige vluchtelingen. Dit programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

  • De inzichten van Marleen Temmerman

   Marleen Temmerman doet haar levensinzichten uit de doeken

  • De inzichten van Petra De Sutter

   Nic Balthazar praat met Petra De Sutter, een geëngageerd arts, gerenommeerd fertiliteits-expert, bezield Europarlementariër, en ooit was ze een man.

  • De inzichten van Rudi Vranckx

   Rudi Vranckx doet zijn levensinzichten uit de doeken

  • De inzichten van Wim Distelmans

   Wim Distelmans doet zijn levensinzichten uit de doeken

  • De Jamies

   Filmfestival Oostende eert de beste online contentmakers van 2020 met eigen awards: 'De Jamies', de Vlaamse online video awards.

  • De Jeugdkollaboratie

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Jeudkollaboratie’ behandelt journalist Maurice De Wilde de jeugdcollaboratie. 

   Uit het archief

  • De Kamer : mondelinge vragen - met VGT

   Rechtstreekse uitzending van de parlementaire vragen in de Kamer Van Volksvertegenwoordigers. De mondelinge vragen worden voorzien van Vlaamse Gebarentaal.
  • De Kat

   De Kat neemt het op tegen de milieuvervuiling

   Volledige reeks

  • De Kemping

   Humaninterestprogramma waarin negen jongeren samen met creatieve duizendpoot en jongerenbegeleider Tijs Vanneste vanuit het niets een camping opstarten én uitbaten.

   Volledige reeks

  • De Kollaboratie

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Kollaboratie’ behandelt journalist Maurice De Wilde de politieke en militaire collaboratie. 

   Uit het archief

  • De Legendariërs

   Heroïsche animatiereeks over een team van vijf krijgers die hun jeugd opnieuw moeten beleven om hun fout als volwassene goed te maken.

  • De markt

   Duidingsprogramma over de economische actualiteit van de voorbije week.

  • De meest gestelde vragen aan dokter Bea

   Dokter Bea beantwoordt vragen over seksualiteit

  • De Modernisten

   Vincent Verelst is bezeten door modernistische architectuur en gaat op zoek naar wat deze architecten dreef. In deze reeks bezoekt hij privéwoningen van onze belangrijkste modernistische architecten die elk op hun manier een invulling gaven aan de moderne architectuur. De huidige bewoners nemen Verelst mee in de woning. Jos Vandenbreeden, directeur van het Sint-Lukasarchief in Brussel, vult het verhaal verder aan.

  • De mooiste sprookjes van Grimm

   Een collectie films van de leukste sprookjes

  • De nieuwe avonturen van Oggy

   Oggy past tijdens de vakantie op Piya, een lieve, jonge olifant. De kakkerlakken zien Piya als een nieuwe manier om Oggy's leven te verpesten.

  • De nieuwe avonturen van Peter Pan

   Peter Pan neemt zijn vrienden mee naar Fantasieland.

  • De nieuwe Orde

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De nieuwe Orde’ gaat journalist Maurice De Wilde op zoek naar kleine en grote collaborateurs om hun versie over de oorlogsgebeurtenissen te horen.

   Uit het archief

  • De Oostfronters

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Oostfronters’ wordt door journalist Maurice De Wilde dieper ingegaan op de Oostfronters.

   Uit het archief

  • De opkopers

   De avonturen van opkoper Anton Piek en zijn hulpje, oud-matroos Pol.
  • De Paradijsvogels

   Leiedonck, oktober 1926. De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Voor de eerste keer kunnen in deze gemeente de vrouwen gaan stemmen. Zes jaar geleden was immers bij gemeenteraadsverkiezingen het vrouwenstemrecht ingevoerd, maar in Leiedonck was toen geen tegenkandidaat opgestaan, zodat de burgemeester aanbleef, zonder meer. Nu is er wel een tegenkandidaat.

   Volledige reeks

  • De playlist

   In elke aflevering van De playlist komt een artiest van eigen bodem aan het woord en deelt die een playlist van favoriete nummers, samen met muzikale anekdotes en eigen herinneringen. De artiest neemt de kijkers mee op een reis door het muzikale VRT-archief.

   De artiest vertelt over zijn favoriete zangers en nummers uit eigen land, deelt muzikale jeugdherinneringen, vertelt over artiesten waar hij naar opkijkt, verklapt wat hij de beste artiest van bij ons vindt, naar welke muziek hij vandaag graag luistert ...

   In De playlist delen in totaal 40 artiesten hun favoriete playlist en verhalen. Zo zorgt Eén deze zomer voor een dagelijkse portie muziek van hier, en kan het publiek genieten van de favorieten van hun eigen favoriete artiesten. Delen al zeker hun playlist: Regi, Niels Destadsbader, Jelle Cleymans, Milo Meskens, Belle Perez, Stan Van Samang, The Starlings, Walter Grootaerts, Ibe, Christoff, Matthias Vergels, Jef Neve, Pommelien Thijs van #LikeMe, Olivia Trappeniers, Milow, Brahim, Gene Thomas, Flip Kowlier, Clouseau, Dana Winner, Kristel Verbeke, Peter Van Laet, Brihang, Noémie Wolfs, Natalia, Alex Callier en Sergio.

  • De Pretshow

   Saartje en de Pretman presenteren een knotsgekke show over geschiedenis vanop de allerhoogste verdieping van de VRT-toren.

  • De regel van 3S

   Kan Dries met zijn speciale gave de zaak oplossen?

   Volledige reeks

  • De regels van Floor

   Floor bedenkt in haar wereld haar eigen regels

  • De Repressie

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Oostfronters’ wordt door journalist Maurice De Wilde dieper ingegaan op de straatrepressie en de gerechtelijke repressie.

   Uit het archief

  • De Rode Loper-show

   Neem een kijkje op de rode loper van het Gala van de Gouden K's.

  • De Rode Loper-show met VGT

   Neem een kijkje op de rode loper van het Gala van de Gouden K's. Zita Wauters en Elias Verwilt nemen de Ketnetters mee in die laatste minuten, wanneer de spanning ten top stijgt bij de aanwezige BV's. Getolkt in Vlaamse Gebarentaal (VGT).

  • De slet van 6vwo

   Enkele meiden van de klas 6vwo worden het slachtoffer van sexting en slutshaming.

   Het eerste seizoen draait om de gevolgen die hoofdrolspeelster Laura ondervindt wanneer een pikante foto van haar wordt doorgestuurd naar iedereen binnen haar school.

   Het tweede seizoen gaat over de geheime verboden relatie tussen Demi en haar leraar Paul Winters.

   Het derde seizoen gaat over de twee vriendinnen Justine en Sam die uitzoeken wat er de avond van een feestje gebeurd is en hoe Justine aan een black-out komt.

   Volledige reeks

  • De Smurfen

   Tekenfilmreeks over de kleine blauwe figuurtjes die in een paddenstoelendorp wonen, maar voortdurend belaagd worden door de kwaadaardige Gargamel en zijn kat Azrael.

  • De stad van morgen

   Hoe zal de stad van morgen eruitzien?

  • De Strafste School

   DJ’s Sander Gillis & Laura Govaerts gaan ook dit jaar op zoek naar De Strafste School 2021. 15 scholen haalden de finale en krijgen 1 lesuur de tijd om de studenten- én BV-jury te overtuigen. Waarom zijn zij dé Strafste School?

  • De strafste school

   DJ’s Sander Gillis & Laura Govaerts gaan ook dit jaar op zoek naar De Strafste School 2021. 15 scholen haalden de finale en krijgen 1 lesuur de tijd om de studenten- én BV-jury te overtuigen. Waarom zijn zij dé Strafste School?

  • De Thuisploeg

   Lynn Van den Broeck en Raf Janssen presenteren een uniek online na-praatprogramma over de Thuis-aflevering van de dag.

  • De Tijd der Vergelding

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Tijd der Vergelding’ behandelt journalist Maurice De Wilde de vergelding. 

   Uit het archief

  • De tijd van ons leven

   Realityreeks waarin Elodie Ouédraogo en Otto-Jan Ham zich op 6 maanden tijd proberen om te scholen tot tijdrijders van een professioneel niveau. Het onwaarschijnlijke doel: deelnemen aan het WK tijdrijden en niet laatste worden.

  • De Toots Sessies

   Captaties van een brede waaier van artiesten in de legendarische Studio Toots. Niet enkel muziek, maar ook podiumkunsten, comedy, theater, ... om de cultuursector te ondersteunen.

  • De Twintigers

   Door de coronacrisis blijft vandaag een talentvolle generatie muzikanten achter zonder publiek of podium. Twintig veelbelovende twintigers worden online in de spotlight gezet.

  • De val: 10 jaar na de crisis

   Michaël Van Droogenbroeck onderzoekt de financiële crisis van 2008

   Volledige reeks

  • De Verdachten

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Verdachten’ behandelt journalist Maurice De Wilde de groep verdachten en weggevoeren van mei 1940. 

   Uit het archief

  • De vloek van Osama

   Rudi bezoekt alle frontlinies van de oorlog tegen terrorisme

  • De vlog van Fée

   Wat als een Joods meisje van 10 jaar in de Tweede Wereldoorlog geen dagboek maar een vlogcamera zou hebben...

  • De vorstinnen van Brugge

   Edgard Onghenae, een wever, wordt ontslagen door de directeur van een Gentse textielfabriek omwille van zijn opruiende activiteiten. Hij gaat naar Brugge en treedt daar in dienst bij Theo van Waefelghem, die op het punt staat zijn fabriek uit te breiden met mechanische weefgetouwen. De nijverige, spaarzame nijveraar heeft een broer, Adelin, die een losbandig leven leidt. De oude huishoudster van de van Waefelghems neemt hem echter telkens weer in bescherming.

   Volledige reeks

  • De Warmste Week

   De Warmste Week draait dit jaar rond één centraal thema: ‘Kunnen zijn wie je bent.’ Want dat verdient iedereen. Bekijk hier alles van #DWW21.

  • De week van Bruzz

   Weekoverzicht van Bruzz, het programma van de Vlaams-Brusselse Media.

  • De week van Karrewiet

   Het nieuws van de week op jouw maat.

  • De week van Karrewiet met VGT

   De week van Karrewiet met Vlaamse Gebarentaal

  • De weg naar Roubaix

   Yves Lampaert. Wielrenner bij Deceuninck-Quickstep. Belgisch Kampioen 2018, winnaar van de Flandrien-trofee en met nog vele andere overwinningen op zijn palmares. Zijn grote droom: Parijs-Roubaix winnen. Een klassieker die vorig jaar niet doorging, en waar hij in 2019 brons won (3e plaats). Een grote naam in het wielrennen mét een duidelijk doel. Iedereen Beroemd volgt Yves dit voorjaar op de weg naar ‘zijn’ Roubaix, maar ook iedereen die hem steunt en bijdraagt tot zijn succes.

   Exclusief online

  • De wereld rond met Kaatje

   Kaatje en Viktor ontdekken verre landen

  • De zevende dag

   Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete nemen een duik in de politieke en maatschappelijke actualiteit van de voorbije week. Daarnaast is er ook tijd voor sport, cultuur en muziek.  

  • De Zoo

   Wat als de dieren in de dierentuin kunnen praten? De dieren in Paignton Zoo maken gekke dingen mee.

  • Des

   Tweedelig Brits misdaaddrama gebaseerd op het waargebeurde verhaal van seriemoordenaar Dennis Nilsen, de beruchte Muswell Hill Murderer. Naar het boek 'Killing for Company' van Brian Masters.

   Volledige reeks

  • Diana

   Prinses Diana zou dit jaar 60 geworden zijn. Ze zou wellicht de fiere grootmoeder zijn van al vijf kleinkinderen en ze zou zeker diep ongelukkig geweest zijn over de ruzie tussen haar twee zonen. 

   Deze documentaire vertelt het levensverhaal van een van de meest opgejaagde personen uit de geschiedenis. Met nooit eerder gehoorde getuigenissen, zelden vertoonde archiefbeelden, foto's en brieven van degenen die het dichtst bij haar stonden, worden we ondergedompeld in de iconische momenten uit het leven van de prinses. 

   Het is het verhaal van de timide kleuterleidster die uitgroeit tot de wereldwijde superster, maar evengoed dat van de getormenteerde vrouw en echtgenote in een liefdeloos huwelijk. 

   Diana is altijd een obsessie geweest voor de roddelpers, zelfs tot haar dood in de nacht van 30 op 31 augustus 1997 bij een verkeersongeval in Parijs, opgejaagd door de paparazzi. En toch groeide de prinses van de harten uit tot een humanitair icoon met tal van doelen die ook vandaag nog een impact hebben.

   Historische documentaire van Jemma Chisnall (2021).

  • Diepzee

   De onwaarschijnlijke avonturen van de familie Nekton die met hun onderzeeër, de Aronnax, op zoek gaan naar ongekende gebieden in de oceaan.

  • Dieren in nesten

   Dierenprogramma waarin Chris Dusauchoit op bezoek gaat bij mensen zich het lot aantrekken van zieke, gewonde of verwaarloosde dieren.

  • Dierendetectives

   Junes en Zita gaan samen met hun internationale vrienden op zoek naar helden in de dierenwereld.

  • Dierendokters 24/7

   De verhalen van de faculteit Diergeneeskunde van de UGent

  • Dimitri

   Stop-motion animatiereeks over een vogeltje dat verdwaald raakt in de Afrikaanse savanne.

  • Dimitri en de speciale verrassing

   Dimitri gaat met Oko spelen, maar de zebra is niet alleen vandaag. Er zit een klein vogeltje op zijn hoofd.

  • Dinostad

   Grappige animatiereeks over de avonturen van de kleine dino Ricky en zijn zusje Tyra.

  • Divorce denied

   Volgens de joodse religie heeft alleen de man het recht om een scheiding aan te vragen.

  • DNA Nys

   Thibau Nys jaagt zijn dromen na

   Exclusief online

  • Dobus

   Dobus vertelt de avonturen van 3 vrolijke onhandige clowns: Dobus, Sollie en Mina. Alle drie de clowns zijn even onhandig. Samen proberen ze elke keer de knotsgekke opdracht van de circusdirecteur tot een goed einde te brengen.

  • Doof kind

   Deze documentaire schetst een ontroerend portret van een aanstekelijke dove jongeman die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.

  • Dorianne in bad met...

   Dorianne kruipt in bad met een bekende Vlaming

  • Down the road

   Dieter Coppens trekt er opnieuw op uit met de Down the road-groep van het eerste seizoen: Kevin, Lore, Pieter, Lisa, Hélène en Martijn. De groep gaat op hun grootste avontuur tot nu toe: naar Fins Lapland. En natuurlijk kunnen ze in die koude rekenen op elkaars warmte en vriendschap.

   Voor de zes was het al een hele tijd geleden dat ze samen op die allereerste reis gingen. Sindsdien is er veel veranderd in hun leven, en de Down the road-ervaring heeft voor velen enkele belangrijke stappen naar zelfstandigheid versneld. De reüniereis is de ideale gelegenheid om samen wat quality time door te brengen en te horen hoe ieders leven intussen veranderd is. Zo zijn Kevin en Lisa al een hele tijd een koppel, en bloeit er ook iets moois tussen heel wat andere bekenden uit Down the road.

   Samen met Dieter en medebegeleidster Saar beleven Kevin, Lore, Pieter, Lisa, Hélène en Martijn het pittigste avontuur tot nu toe: een reis naar het hoge noorden. In Fins Lapland trotseren ze de kou, worden ze uitgedaagd tijdens een tocht met hondensledes, leven ze samen met een lokale rendierherder, gaan ze ijsklimmen, en nog veel meer. Maar de reis is niet enkel een spannend avontuur, want in de kou genieten ze nog extra van elkaars gezelschap en warmte.

   Volledige reeks

  • Down the road Ketnet

   Dieter reist met jongeren met het syndroom van Down

  • Down the sea

   Dieter Coppens en Kevin trekken met hun tandem op een trip door eigen land, van Boutersem naar de kust. Met maar één doel: een ijsje eten op het strand.

   Exclusief online

  • Down the snow

   Dieter en Kevin liften voor De Warmste Week

   Exclusief online

  • DOX

   VRT NWS zoekt uit hoe ons lichaam er in de toekomst zal uitzien. Wetenschappers leggen uit hoe technologie onze levens kan redden en zelfs de kwaliteit ervan kan verbeteren.

   Exclusief online

  • Draagmoeders

   Op de moeilijke grens tussen wens en werkelijkheid volgde journaliste Annemie Struyf drie jaar lang draagmoeders en wensouders.

  • Dropje

   Dropje woont in de 'Alles winkel', een winkel waar je alles kunt kopen wat je maar kunt bedenken. Doordat Dropje zo nieuwsgierig is, beleeft hij elke dag weer nieuwe avonturen met de kinderen die er langskomen.

  • Durf te vragen

   Siska Schoeters maakt op een openhartige manier gevoelige thema's bespreekbaar. Elke aflevering nodigt zij een groep mensen uit waar we stiekem heel veel vragen voor hebben, maar die we niet zelf in hun gezicht durven stellen.

  • Durf te vragen met VGT

   Siska Schoeters maakt op een openhartige manier gevoelige thema's bespreekbaar. Elke aflevering nodigt zij een groep mensen uit waar we stiekem heel veel vragen over hebben, maar die we niet zelf in hun gezicht durven stellen.

  • Dwars door Amerika

   Reportagereeks waarin Wouter Deboot voor 'Iedereen beroemd' dwars door Amerika fietste.

   Volledige reeks

  • Dwars door Oceanië

   'Iedereen beroemd'-reporter Wouter Deboot doorkruist het continent Oceanië op de fiets. Van Darwin, Australië, gaat het via Tasmanië en Nieuw-Zeeland naar Stewart Island.

   Volledige reeks

  Selecteer een andere letter
 • e

  • Earth from space

   Een ruimtelijke blik op onze aardbol en zijn bewoners

  • Earth's great rivers

   Ontdek de langste rivieren ter wereld

  • Easter Eggs

   In een klein dorp gaat het gerucht rond dat de exotische vogels van het Chinese restaurant ontsnapt zijn. Twee verveelde tieners willen hen vangen en gaan op zoek. Tijdens hun avontuur ontdekken ze dat ze aan hun dagdagelijks bestaan kunnen ontsnappen, maar niet aan elkaar.
   Korte animatiefilm van Nicolas Keppens met Victor Polster en Rik Verheye.

  • Echo

   De reporters van 'Echo' interviewden sinds 1961 gewone Vlamingen op straat en brachten hun tradities en activiteiten in beeld. Daarnaast hadden ze ook aandacht voor luchtige interviews met bekende mediafiguren.
  • Een gat in de lucht

   Een spetterende show waarin de wrappers de allerzotste dromen van Ketnetters laten uitkomen.

  • Een Italiaanse reis

   Het verhaal van een viool

   Volledige reeks

  • Een wereld van gebaren

   Heel wat horende mensen kennen iemand of hebben weleens contact met iemand die doof of slechthorend is. Toch weten de meesten maar heel weinig over doofheid, over gebarentaal, over de leefwereld van de doven en slechthorenden.

  • Een wereld van verschil

   Wat als twee kunstenaars trouwen zonder dat er romantische liefde is? Hoe zal de wereld eruitzien zonder wilde bijen en andere bestuivers? Alle mensen in deze achtdelige reeks bouwen mee aan een wereld van verschil. Een wereld van verschil is een productie van Klara, Kunstenpunt en Sabam For Culture.

  • Elisabeth 20 - portret van onze toekomstige koningin

   Op 25 oktober 2021 blaast prinses Elisabeth 20 kaarsjes uit. Bij deze gelegenheid nodigt royaltywatcher Patrick Weber ons uit om de hertogin van Brabant, voorbestemd om de eerste koningin der Belgen te worden, beter te leren kennen. Wie is deze jonge vrouw, die traditie en moderniteit vlot lijkt te combineren en sinds haar kindertijd voorbereid wordt op het lot dat haar wacht?

   Documentaire van Patrick Weber n.a.v. de 20e verjaardag van prinses Elisabeth.

  • Emmy & GooRoo

   Animatiereeks over de avonturen van het schattige meisje Emmy en haar beste vriend, het lieve monster GooRoo, die samen in een magisch bos wonen.

  • En daarmee Basta!

   Een nieuw samengesteld gezin leert samenleven

  • Endeavour

   In het Oxford van de jaren 60 bijt de jonge detective Endeavour Morse zich vast in moordonderzoeken.

  • Enfants de Daesh, les damnés de la guerre

   Duizenden kinderen proberen te overleven in de armoedige buitenwijken van Mosul, allemaal zonen en dochters van jihadisten. Ze werden kwetsbaar en getraumatiseerd achtergelaten.

  • Erediensten

   Erediensten van diverse geloofsovertuigingen

  • Europa League

   Wie wint de strijd om de UEFA Europa League-beker?

  • Europees preview magazine

   Voetbalmagazine dat vooruitblikt op de volgende speeldag in de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League.

  • Europees voetbalmagazine

   Samenvattingen van de gespeelde wedstrijden in de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League.

  • Eurovisiesongfestival

   Rechtstreekse uitzending van het 65e Eurovisiesongfestival. Vanuit Rotterdam Ahoy in Nederland.

  • Eurovisiesongfestival (met audiodescriptie)

   Rechtstreekse uitzending van het 65e Eurovisiesongfestival. Vanuit Rotterdam Ahoy in Nederland.

  • Exit

   Dramareeks die zich afspeelt in de hoogste regionen van de Noorse financiële wereld. Gebaseerd op de waargebeurde verhalen van enkele topinvesteerders in Oslo.

  • Extra Time

   Voetbaltalkshow waarin Frank Raes en Filip Joos met de hulp van spraakmakende gasten de vinger aan de pols houden van de voetbalactualiteit.

  • Extra Time Koers

   De wieleractualiteit op de voet gevolgd

  Selecteer een andere letter
 • f

  • F.C. De Kampioenen

   De belevenissen van een slecht presterende voetbalploeg

   Volledige reeks

  • Facebook en ik

   Tim Verheyden maakt de balans op van 15 jaar Facebook

   Volledige reeks

  • Factcheckers

   Wat is er in tijden van snel nieuws, clickbait en sociale media nog waar en wat niet? Britt, Jan en Thomas zoeken het voor je uit.

   Volledige reeks

  • faqda

   Flo gaat op zoek naar antwoorden die ze zich tijdens het scrollen op het internet stelt. Vragen die je niet meteen in normale FAQ-lijsten terugvindt, maar er volgens Flo wel in thuis horen.

  • FC United

   FC United is een driedelige documentairereeks die het racisme én het gebrek aan diversiteit in ons Belgische voetbal wil tackelen. Persoonlijke getuigenissen van prof- én amateurvoetballers tonen hoe ernstig het probleem is, zowel in het mannen- als het vrouwenvoetbal. Daarnaast gaat FC United in dialoog met de huidige beleidsmakers op zoek naar mogelijkheden om samen met de nieuwe generatie voetballers racisme en structurele ongelijkheid buitenspel te zetten.

   Alle belangrijke aspecten van het voetbal komen daarbij aan bod: de situatie op het terrein zelf (inclusief de scheidsrechterij), de coaching, de staf, de supporters en de bestuurswereld. In de laatste aflevering zien we ‘good practices’ van voetbalclubs die in België vandaag al fantastisch werk leveren wat betreft diversiteit. De toekomst is duidelijk aan de nieuwe generatie spelers en speelsters. Voor de grote onderstroom van voetbalfans in België is diversiteit geen probleem meer.

   Met getuigenissen van onder meer Rode Duivel Romelu Lukaku, Red Flame Kassandra Missipo, Rode Duivel Yannick Carrasco, AA Gent-kapitein Vadis Odjidja, Antwerp-kapitein Faris Haroun, Nigeriaans international Cyriel Dessers en tientallen anderen.

   Volledige reeks

  • Find me in Paris

   Lena is een Russische prinses en studente aan de Parijse operaballetschool. Wanneer haar vriend haar een juweel geeft, belandt ze per ongeluk vanuit 1905 in de 21e eeuw.

  • First dates

   Realityprogramma waarin vrijgezellen uit heel Vlaanderen hun kans wagen in een blind date op restaurant. Ze zijn zorgvuldig gekoppeld, maar daarna is het aan hen.

   Volledig seizoen

  • First dates UK

   Singles ontmoeten elkaar voor het eerst

  • Forces of nature

   Driedelige natuurdocumentairereeks over de aarde die speelbal is van de krachten van de natuur.

  • Friends, meiden met een missie

   Vijf avontuurlijke vriendinnen wonen in Heartlake City.

  • Frontlinie

   In de VPRO-reeks 'Frontlinie' brengt correspondent Bram Vermeulen diepgravende journalistiek van over de hele wereld.

  Selecteer een andere letter
 • g

  • Galaxy Park

   Fictiereeks over zes jongeren die als jobstudent aan de slag gaan in het vakantiedomein Galaxy Park.

  • GameKeepers

   Spannende fictiereeks waarin hoofdpersonages Sari en Mats elke aflevering een andere game uit het brein van GameMaster Cordelia moeten winnen om de wereld te beschermen tegen groot onheil.

  • Gastarbeiders: gast of last

   In de jaren 60 werden racisme en discriminatie tegenover migranten officieel als maatschappelijk probleem erkend. In 1966 verwees koning Boudewijn er zelfs naar in zijn kerstboodschap en werd een eerste poging ondernomen om “door racisme of xenofobie ingegeven daden” strafbaar te maken. In 1970 zond de openbare omroep een eenmalige documentaire uit rond de vraag: wie zijn ze, die gastarbeiders, en hoe denken Belgen over hen?

  • Geheimen van het Lam Gods

   Een drieluik over de restauratie van dit meesterwerk van Jan en Hubert Van Eyck. Restaurateurs en experten vertellen hoe de restauratie een aantal geheimen van het Lam Gods ontsluierd heeft.

   Volledige reeks

  • Generatie K

   Kristel en heel wat straffe Ketnetters komen op voor de rechten van kinderen.

  • Generation 9/11

   'Generation 9/11' is een documentaire naar aanleiding van de 20e verjaardag van de aanslagen op 11 september 2001, over zeven jonge mensen wier vaders die dag omkwamen. Een man die ze nooit hebben ontmoet en een gebeurtenis die ze niet hebben meegemaakt, hebben daarentegen wel hun blik op de wereld gevormd. Hun ervaringen zijn die van een hele generatie jongeren die voor het leven getekend is.

  • George & Paul

   Komische animatiereeks over George en Paul die wonen in een wereld gemaakt van blokken. Ze zijn elkaars dikste vrienden, maar soms ook even niet!

  • Ghost Rockers

   Vijf muzikanten vinden speciale instrumenten

  • Gino's Italian Escape

   Culinaire reisreeks waarin de Italiaanse tv-kok Gino D'Acampo langsheen de Italiaanse Adriatische kust trekt.

  • Girls Talk

   De beste vriendinnen van zes bekende vrouwen krijgen verschillende thema's voorgeschoteld zoals 'mannen zijn betere chauffeurs' en 'een one night stand levert nooit goeie seks op'. Met onder andere Linde, Siska, Elodie Ouedraogo, Kat Kerkhofs en Leonie van Arsenal.

  • Goed gezien!

   Een reis rond de wereld op zoek naar slimme en zotte uitvindingen om problemen op te lossen in ontwikkelingslanden.

  • GoGoGo!

   Slaagt de nieuwe schooldirectrice van Campus Rozenborg erin om de sportafdeling te sluiten?

  • Grace

   De ongewone werkmethoden van detective Roy Grace worden in vraag gesteld tijdens een moordproces. Dat helpt hem niet vooruit bij zijn bazen, die zich zorgen maken om de reputatie van de politie.

  • Great! Britain

   Stijn Van de Voorde zoekt wat Britain zo Great maakt

  • Grizzy & the Lemmings

   Beer Grizzy's rustige leven in een Canadees natuurpark wordt grondig verstoord door een groep vervelende lemmings.

  • Groeten van Gerri

   Terwijl heel Nederland thuis zit door het coronavirus, gaat scheikundeleraar Gerri van Vlokhoven viraal in zijn niet-zo-witte ondergoed. Tijdens een virtuele les aan z'n middelbare schoolleerlingen geeft hij een bevlogen demonstratie, maar is even vergeten dat hij geen broek heeft aangetrokken die ochtend. De telefoon staat roodgloeiend. Nog nooit was Gerri zo beschaamd, maar ook nog nooit zo populair. Wat nu?

  • Grote vragen

   Denkers van nu over de dingen die ertoe doen

  Selecteer een andere letter
 • h

  • HAN: human animals nature

   In het wildpark van de Grotten van Han is heel wat fauna en flora te vinden. Documentairemaker Sébastien Derave werpt een blik op het dagelijks leven op het domein.

  • Helden

   Een groep vrienden probeert straffe stunts uit

  • Heldentoeren

   De Helden trekken 6 weken lang naar de straten, pleintjes en velden in Vlaanderen, om ze samen met de Ketnetters extra 'Heldhaftig' te maken. Samen met de kinderen creëren ze een magische plek die hen samenbrengt tijdens het bouwen.

  • Help

   In deze reeks gaan we samen met onze experts op zoek naar antwoorden op al jouw geldvragen. Want als het op geld aankomt, is niets zo eenvoudig als het lijkt.

   Exclusief online

  • Het ABC van Marcel Broodthaers

   Marcel Broodthaers wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste Belgische kunstenaars van de 20e eeuw. Maar hoewel bijna iedereen 'de mosselpot' kent, blijft zijn omvangrijke oeuvre gehuld in een waas van mysterie. Wat is er zo bijzonder aan? Wat voor mens was Broodthaers? En blijkt dat ook uit zijn werk?

   Documentairemakers Pieter Verbiest en Bertrand Lafontaine vragen het aan tijdgenoten die Marcel Broodthaers goed hebben gekend. Stukje bij beetje tekent zich het beeld af van een complex persoon. Van een dichter-kunstenaar die op onnavolgbare wijze de maatschappij fileert, met inbegrip van de kunstwereld waar hij zelf deel van uitmaakt. Speels maar haarscherp, tegendraads maar ook humoristisch.

  • Het EK van de Duivels

   In de aanloop naar het EK voetbal kijkt Ben Crabbé samen met zijn gast terug naar het kleurrijke verleden van de Rode Duivels op dat tornooi.

   Volledige reeks

  • Het Gala van de Gouden K's

   Grote awardshow met alle favorieten van kinderen

  • Het Gala van de Gouden K's met VGT

   Grote awardshow met alle favorieten van kinderen

  • Het gezin

   Zes gezinnen laten ons meekijken in hun leven

   Volledige reeks

  • Het hoogste bod

   Veilingmeesters van de meest uiteenlopende Vlaamse veilinghuizen geven een inkijk in hun wereld.

  • Het Hoorn Kwartet

   Vier koeien maken een tripje naar de zee

  • Het Hoorn Kwartet: Hoog in de bergen

   Avontuurlijke koeien klauteren de bergen in

  • Het huis

   Eric Goens graaft 24 uur lang in de ziel van bekende en intrigerende Vlamingen

   Volledige reeks

  • Het jaaroverzicht: 2020 - Het nieuwe normaal

   Voor iedereen is 2020 een jaar dat een geweldige impact heeft op de manier van leven. Is dat in de toekomst het nieuwe normaal? Het jaaroverzicht van VRT NWS, verteld door Martine Tanghe.

  • Het journaal

   De actualiteit van de dag.

  • Het journaal met VGT

   De actualiteit van de dag, getolkt in Vlaamse Gebarentaal (VGT).

  • Het koninkrijk van René Heyvaert

   Heyvaerts kunst was nooit in vakjes te stoppen

  • Het Lam Gods 2.0

   Hoe zou Het Lam Gods eruit zien als het vandaag gemaakt werkt? In deze reeks kiezen twaalf Vlaamse kunstenaars een paneel uit het beroemde veelluik en maken er hun eigen versie van.

   Exclusief online

  • Het leven in kleur

   Racisme in Vlaanderen? Valt wel mee of niet? De vijfdelige reeks zoekt het uit en peilt zonder taboes naar het racisme in ons onderwijs, justitie, media, en in ons allemaal.

  • Het Leven.doc

   Thomas Huyghe neemt de touwtjes zelf in handen en maakt 'Het leven.doc'een achtdelige talkshow waarin hij met bekende Vlamingen praat over de do's- and-don'ts van het leven. Die levenslessen giet hij in een overzichtelijk Word-document; een levensgids voor een nieuwe generatie.

   In 'Het leven.doc' bespreekt Thomas drie thema's per aflevering, vierentwintig hoofdstukken in totaal. ‘Flirten’, ‘de puberteit’, ‘het huishouden’, ‘verouderen’, ‘dansen’, ‘solliciteren’ en ‘zwemmen’ zijn een greep uit de hoofdstukken die op tafel komen, en dus uiteindelijk in de gids zullen belanden.  

   Thomas schrijft z’n Word-document niet alleen. Hij laat zich iedere aflevering bijstaan door psychotherapeute en actrice Katrin Lohmann en schrijver Johan Sebastiaan Stuer. En hij vraagt raad aan méér dan 30 andere bekende Vlamingen: Jelle De Beule, Mieke De Groote, Jani Kazaltzis, Chrostin, Jennifer Heylen, Jonas Geirnaert, Charlotte De Bruyne, Bart Cannaerts, Elodie Ouedraogo, Serine Ayari, Pedro Elias, Barbara Sarafian, Lukas Lelie, Danira Bouhkriss, Bart Van Peer, Rik Verheye, Saïd Boumazoughe, Fatma Taspinar, Jan Jaap van der Wal, Charlotte Adigéry, Erik Van Looy, Liesa Naert, Stijn Van de Voorde, Bockie De Repper, Margriet Hermans, Luc Haekens, Ella Leyers, Rani De Coninck, Sarah Vandeursen, Kathryn Cops en  Otto-Jan Ham.

   Samen met deze ervaringsdeskundigen, mensen die van leven een fulltime bezigheid gemaakt hebben, probeert Thomas uiteindelijk uit te komen bij een eenvoudige gids voor een ingewikkelde tijd.

   Volledige reeks

  • Het Noorderlicht

   Wouter Deboot, de fietsende reporter van 'Iedereen beroemd', gaat met zijn fiets op zoek naar het Noorderlicht.

  • Het pleintje

   Het wel en wee van de bewoners van het pleintje

   Volledige reeks

  • Het Scheldepeloton

   Zesdelige humaninterestreeks over vijf jonge wielrenners uit het Gentse die samen vechten voor dezelfde droom: profwielrenner worden. Een voor een maken ze de droom waar, maar de weg naar de roem is bezaaid met vele hindernissen. Geïnspireerd door het boek 'De Val' van Matthias M.R. Declercq.

   Volledige reeks

  • Het voordeel van de twijfel

   Welke inzichten reiken de grote filosofen uit de geschiedenis aan voor actuele en universele problemen? Stefaan Van Brabandt zoekt het uit en praat er onder meer over met de hedendaagse filosofen Alain de Botton, Jan Geurtz en Jan Drost.

  • Het weer

   Dagelijks weerpraatje met Sabine Hagedoren, Bram Verbruggen en Frank Deboosere.

  • Het zelfportret

   In Zelfportret laat MNM-Dj Laura Govaerts BV’s en influencers een zelfportret tekenen om te achterhalen wie ze écht zijn. Ze praat met online content creator Ender Scholtens, actrice Naomi Janssens, cartooniste Christina De Witte, acteur Francisco Schuster, en de zangeressen van K3 over hoe zij zichzelf zien. Ze zijn jong en staan in de spotlight, maar zijn zij soms onzeker over hun uiterlijk? Hoe gaan ze om met stress? Zijn ze in het echt even zelfzeker als ze soms lijken? En hoe ziet dat eruit in één tekening?

   Volledige reeks

  • Het Zwaard van Ardoewaan

   In een Middeleeuwse setting komen twee zonen van de overleden heer van Ardoewaan terug thuis na een kruistocht. De nieuwe koning zal diegene worden die erin slaagt het zwaard van Ardoewaan uit een balk te trekken.

   Volledige reeks

  • Hi my Name is Jonny Polonsky

   In 1996 verschijnt de debuutplaat van de jonge Amerikaan Jonny Polonsky. Het wordt een van de favoriete favoriete platen aller tijden van de 18-jarige Otto-Jan Ham. Polonsky breekt echter niet door en verdwijnt van de radar. Tot, bijna 25 jaar later, Otto-Jan de vergeten muzikant naar België haalt in een ultieme poging de zachtaardige rocker alsnog gelanceerd te krijgen. Een schalks en hartverwarmend portret van een man die het, ondanks alles, net niet gehaald heeft.

  • Hier spreekt men Nederlands

   Reeks over het juiste gebruik van de Nederlandse taal. Taaltips over uitspraak en correct taalgebruik. presentatie : Joos Florquin Annie Van Avermaet Fons Fraeters Onderwerpen: Enkele losse woorden: -nougat of noga -notulen, notulenboek, notuleren -proces-verbaal -horizon
  • Hoe corona ons land een jaar lang in de ban hield

   1 jaar geleden gooide een virus het leven wereldwijd volledig overhoop

  • Homo Universalis

   100 mannen en vrouwen gaan dagelijks een uitdaging aan in de hoop gekroond te worden tot de nieuwe Homo Universalis. Elke dag valt er iemand af. Tot er maar één man of vrouw overblijft: dé Homo Universalis. De winnaar kan genieten van een jaar lang gratis vakanties.

  • Homo Universalis Ketnet

   25 Ketnetters strijden om de titel van Homo Universalis Ketnet. Per dag nemen ze het in één opdracht tegen mekaar op. Diegene die de proef het minst goed kan uitvoeren valt af. Wie kan het langst in het spel blijven?

  • Hongerige berenverhalen

   Animatiereeks over twee zoetbekken van beren die er alles voor over hebben om toch maar iets lekkers te kunnen eten.

  • Honour

   Het waargebeurde verhaal over het onderzoek naar de moord op een jonge Iraaks-Koerdische vrouw.

  • Hoodie

   De zestienjarige Pieter gebruikt, samen met een stel nieuwe vrienden, zijn parkourtalent om de criminaliteit in de Brusselse wijk 'Vrijbeek' te bestrijden.

  • Hoodie (met audiodescriptie)

   De zestienjarige Pieter gebruikt, samen met een stel nieuwe vrienden, zijn parkourtalent om de criminaliteit in de Brusselse wijk 'Vrijbeek' te bestrijden.

  • Hoodie tutorials

   Maarten toont hoe je parkour kan leren

  • Hoogtepunten BOEKEN

   De hoogtepunten van de Boekenmarathon en het Boekenfeest, het bijzondere alternatief voor Boekenbeurs 2020.

  • Hun verhaal over Down

   De ouders van 'Down the road' nemen plaats in de zetel om te vertellen over hun leven met een kind met Down.

   Exclusief online

  Selecteer een andere letter
 • i

  • I Aime Who I Am

   In 'I Aime Who I Am', van het jonge filmmakersduo Art Millimeter, vertellen acht mensen over schoonheidsidealen en de impact ervan op hun gezondheid en zelfbeeld. De acht passen, elk op hun eigen manier, niet binnen de binnen de clichés van het schoonheidsideaal dat de maatschappij opdringt. 

   Een maatje meer, albinisme, vitiligo, een wijnvlek … Het zorgt er telkens weer voor dat hoofden draaien. In hun kinderjaren hadden ze het gevoel dat ze anders waren. Maar na een moeilijke zoektocht willen de acht delen dat het oké is om gewoon te zijn wie je bent. Ze omarmen hun lichaam, zijn trots op wie ze zijn, en willen hun verhaal delen.

  • Iedereen beroemd

   Dagelijkse blik op de samenleving in al haar facetten.

  • Iedereen kiest

   Talkshow waarin Phara politieke kopstukken ontvangt

  • Iets met boeken

   Programma over boeken, met Jan Leyers en Leon Verdonschot. Jan en Leon nodigen ieder een schrijver 'van de overkant' uit (Jan een Nederlander en Leon een Vlaming) en samen praten ze over hun werk en over hun persoonlijkheid, over wat hen bindt en over de boekenwereld.

  • Ik ben gevaccineerd, wat nu?

   Nu de vaccins massaal toegediend worden, blijven de vragen binnenstromen in de mailbox van VRT NWS. Wij stelden de vragen aan Pierre Van Damme, vaccinoloog en lid van de Taskforce Vaccinatie.

  • Ik u ook

   Vlaamse sitcom over de kleurrijke en gezellige familie van de 18-jarige filmstudente Lou: papa, mama, pluspapa, nonkels, tantes, nichtjes, neefje, grootouders, een hond en een flamingo.

  • In the shadow of 9/11

   Deze documentaire vertelt het verhaal van de 'Liberty City Seven', een groep verarmde jonge zwarte mannen uit Miami die ervan beschuldigd werden samen met Al Qaeda een aanslag te plannen op verschillende gebouwen in de VS. Na een lange bewakingsoperatie werden de zeven gearresteerd in de zomer van 2006. De rechtszaak sleepte jaren aan. De zeven waren geen moslims, bezaten geen wapens en hadden nooit contact met Al Qaeda.

   Uiteindelijk werden vijf van de zeven veroordeeld, terwijl twee beklaagden werden vrijgesproken. Allen zijn inmiddels vrijgelaten uit de gevangenis. De zaak is een pijnlijk voorbeeld van de moeizame transitie die de FBI doormaakte na 9/11, waarbij de focus verlegd werd van misdaadbestrijding naar terrorismebestrijding.

  • Info en Actua met VGT

   Nieuwsgerelateerde onderwerpen en actuele nieuwsinformatie, voor u getolkt. Bekijk elke week een nieuw item.

  • Innocent

   Vierdelige psychologische thrillerreeks over lerares Sally Wright die na 5 jaar opsluiting voor de moord op een 16-jarige leerling, plots vervroegd vrijgelaten wordt.

   Volledig seizoen

  • Inside Taronga Zoo

   Taronga Zoo in Sydney is een van 's werelds beroemdste en mooiste dierentuinen. Hoe ziet een dag in het leven van de verzorgers en dieren eruit?

  • Interrogation

   Amerikaanse misdaadreeks die zich concentreert op de ondervragingen die werden afgenomen in het kader van een oude moordzaak. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

  • Interview David Hockney

   David Hockney (84) toont nog tot en met eind januari zijn werk in BOZAR in Brussel. Hockney is één van de meest populaire kunstenaars van dit moment en één van de duurste. In 2018 werd het werk 'Portrait of an artist' nog verkocht voor 90 miljoen dollar, al kreeg de kunstenaar er zelf maar 14.000 dollar voor. Dat vertelt hij in dit bijzondere interview aan Joris Vergeyle. Een gesprek over schilderen op de iPad, memorabele kunstwerken en een belangrijke levensles: 'love live'.

  • Is de Indiase coronavariant gevaarlijker?

   Vaccinologe Isabel Leroux-Roels beantwoordt vragen over de Indiase variant

  • Is er een dokter in de zaal?

   Humoristische panelquiz met Philippe Geubels over het belangrijkste onderwerp ter wereld: onze gezondheid.

   Volledig seizoen

  • Israëlisch-Palestijns conflict

   Al dagenlang laait het geweld tussen Israël en de Palestijnse gebieden op, de beschietingen en bombardementen tussen Gaza en Israël gaan onverminderd door. Het dodental loopt snel op en in verschillende Israëlische steden is het erg onrustig. Zullen deze escalaties leiden tot een totale oorlog? VRT NWS journalist Rudi Vranckx legt uit in onderstaande vijf vragen.

  • It's a Sin

   Drie jonge homoseksuele mannen verhuizen in het begin van de jaren ’80 van het platteland naar Londen. Aanvankelijk kennen ze elkaar niet, maar later gaan ze samenwonen. Terwijl ze volop van het leven genieten, worden ze geconfronteerd met een nieuw virus dat de ronde begint te doen.

   Volledige reeks

  Selecteer een andere letter
 • j

  • Jean-Michel Super Kariboe

   Grappige animatiereeks over De avonturen van de emotionele superheld Jean-Michel, de Super Kariboe.

  • Johan en de Alverman

   Voor Johan Klaeszoon begint de vakantie op weg naar oom Willem van de Watermolen. Onderweg ontmoet hij een vreemd mannetje dat dan ineens weer verdwijnt en hem een ring nalaat.

   Volledige reeks

  • Johan Verminnen 70

   In mei vierde Johan Verminnen zijn 70ste verjaardag, een bijzondere mijlpaal waar Radio 2 extra bij stilstaat op 11 juli. 

   Christel Van Dyck vierde samen met Johan Verminnen nog eens zijn verjaardag, maar ook zijn grote liefde voor Brussel, en dat in de prachtige Spiegelzaal van het Brussels Parlement. 

   Ook Jo Lemaire, Grace Khuabi (winnares van The Voice 2021) en Raymond van het Groenewoud waren van de partij.

  • Jouw VRT

   Zestig radio- en televisiepresentatoren trekken door Vlaanderen met de vraag: hoe kan de VRT nog meer joúw VRT worden? Onder andere Danira Boukhriss Terkessidis, Siska Schoeters en Tom Waes gaan op pad. Wil je zelf van je laten horen? Dat kan op vrt.be/jouwvrt.

  Selecteer een andere letter
 • k

  • Kaatje luisterverhalen

   Luister samen met je Junior naar de grappige luisterverhalen van Kaatje en haar vrienden.

  • Kaatje zingt

   Kaatje zingt op de Ketnet Zomertour

  • Kaatjes Kameraadjes

   Kaatje krijgt raad van haar kameraadjes

  • Kaatjes Tralalaatjes

   Kaatje schuddebolt alle probleempjes weg

  • Kaboul, au coeur des Talibans

   Op 15 augustus viel Kaboel zonder gevechten in handen van de taliban. Een paar weken voor de terugtrekking van de Amerikanen hadden de makers van deze documentaire nog contact met de taliban, in de dorpen die zij besturen, in de ziekenhuizen waar zij mannen en vrouwen apart behandelen. Ze sliepen en aten met hen, waren erbij toen ze wapens uitdeelden en wierpen een blik in hun shariarechtbanken. De reporters waren getuige van de intenties van de taliban, nu omgezet in dagelijkse realiteit voor alle Afghanen.Documentaire van Paul Comiti, Régis Le Sommier en Véronique de Viguerie

  • Kampioenschapen

   Deze sportieve schapen proberen elke sport uit

  • Kapitein Zeppos

   Een vreemde man komt naar Belder

   Volledige reeks

  • Kapot gaan

   Maksim uit #LikeMe, Jean-Romy uit Hoppers en Ketnet-wrapster Gloria nemen het tegen elkaar op in de zotste challenges.

  • Karrewiet

   Het nieuws van de dag op jouw maat.

  • Karrewiet met VGT

   Karrewiet met Vlaamse Gebarentaal

  • Keromar

   De Kerten wonen in vrede en harmonie bij de Keromarheuvel in de landstreek Neropal. Maar hun land en hun manier van leven worden bedreigd door de Bolten en hun leider Odo. Die wil heel Neropal onderwerpen en heeft al een andere stam, de Kobanen, bijna volledig uitgeroeid.

   Volledige reeks

  • Ket & Doc

   Neem een kijkje in de bijzondere wereld van deze Ketnetters.

  • Ket & Doc (met audiodescriptie)

   Neem een kijkje in de bijzondere wereld van deze Ketnetters.

  • Ketnet sing-a-long

   Zing met de wrappers en andere Ketnet-gezichten mee met je favoriete liedjes in de Ketnet sing-a-long. In een leuke muzikale show gooien we alle remmen los om de start van de zomervakantie te vieren.

  • Kijk uit

   Wekelijks verkeersmagazine

  • Killing Eve

   Wanneer een zelfzekere, psychopatische moordmachine en een wat verveelde profiler elkaars pad kruisen, ontwikkelt zich een wederzijdse obsessie.

   Volledig seizoen

  • Kinderen van de collaboratie

   Kinderen van collaborateurs getuigen

   Volledige reeks

  • Kinderen van de Holocaust

   De reeks toont hoe de gebeurtenissen van 75 jaar geleden een stempel hebben gedrukt op de volgende generaties. Ze wil ook tonen hoe onze maatschappij sinds de Tweede Wereldoorlog met de herinnering aan de Holocaust omgaat.

   Volledige reeks

  • Kinderen van de kolonie

   De erfenis van Belgisch-Congo

   Volledige reeks

  • Kinderen van de migratie

   Zesdelige documentairereeks die het verhaal vertelt van de arbeidsmigratie naar ons land sinds de Tweede Wereldoorlog.

   Volledige reeks

  • Kinderen van het verzet

   Getuigen spreken over de verzetsdaden van hun ouders

   Volledige reeks

  • Kinderwens

   Actrice Leen Dendievel op een persoonlijke, maar tegelijkertijd erg herkenbare, zoektocht gaat naar het waarom van een kinderwens.

   Volledige reeks

  • Kingsize Live

   De wrappers maken je zondagochtend Kingsize cool

  • Klara on Tour

   In deze bizarre tijden wil Klara - mét haar grootste partners uit de muzieksector - toch voor een feestmoment zorgen bij de start van de zomer. Daarom presenteert Klara: ‘Klara on Tour’.

  • Kleine Roy

   De vijfjarige kleine Roy is net als andere kinderen van zijn leeftijd: speels, enthousiast en nieuwsgierig. Alleen .... hij is een cartoon die leeft in de echte wereld.

  • Klem

   De levens van belastingambtenaar Hugo Warmond en topcrimineel Marius Milner raken steeds meer met elkaar verweven via hun dochters, die onafscheidelijke hartsvriendinnen zijn.

   Volledig seizoen

  • Klimaatbetoog

   Nic Balthazar over de alarmerende toestand van ons klimaat

  • Knaldrang

   De culturele sector mag in de zomer van 2021 de poorten naar het "rijk der vrijheid" eindelijk mee opengooien.  VRT NWS volgt in dit scharnierjaar voor de sector Jaouad Alloul, Hooverphonic, Bart Peeters en Kids With Buns. Sommigen hebben al -voorzichtig of met volle teugen- mogen proeven van het optreden voor een publiek, anderen staan te trappelen om dat te doen. Hoe is het met hun knaldrang gesteld? Hoe hebben ze dit voorjaar beleefd en wat brengt de zomer?

   Volledige reeks

  • Knofje

   Kleurrijke animatieserie over de avonturen van het eigenzinnige, vier en een halfjarige meisje Knofje.

  • Koningin Elisabethwedstrijd

   Volg de rechtstreekse verslaggevingen van de Koningin Elisabethwedstijd voor Piano 2021.

  • Kosmoo

   Kosmoo is een bionische superhond, die samen met zijn baasje Robbe spannende avonturen beleeft in het dorpje Zeezicht.

  • Kotklap

   Wat houdt kotgenoten Stéphan, Lise-Lore en Michael allemaal bezig?

   Exclusief online

  • Kratts in het wild

   Avontuurlijke animatiereeks rond het werk van de zoölogen Chris en Martin Kratts.

  • Kratts in het wild: Adembenemend Amazone avontuur

   Special van de avontuurlijke animatiereeks rond het werk van de zoölogen Chris en Martin Kratts.

  • Kulderzipken

   Televisiesprookje over de knotsgekke avonturen van Koning Jozef, Koningin Angina, Prinses Prieeltje, Kulderzipken en andere kleurrijke figuren.

  • Kunst op de kaart

   Fiets mee langs hedendaagse kunst en architectuur, met Klara als gids

  Selecteer een andere letter
 • l

  • La Facture

   Nahid Shaikh vertelt het verhaal van haar vader, die als 15-jarige naar België kwam om een nieuw leven op te bouwen. 40 jaar later onderzoekt ze of zijn keuze de moeite waard was en of hij ze opnieuw zou maken.

  • La Théorie du Y

   Anna begint haar gewone leventje met haar vriend in vraag te stellen. Zou je verliefd kunnen worden op iemand, los van zijn of haar geslacht? Op zoek naar het antwoord op die vraag, ontdekt Anna dat het leven niet zo zwart-wit is.

   Volledige reeks

  • Laat journaal

   Nieuwsprogramma dat inzet op actualiteit en uitleg bij het nieuws van de dag.

  • Labels

   Op zoek naar de mensen achter de labels van vandaag

  • Lake Balaton: Europe's hidden paradise

   Er zijn niet veel onontdekte plaatsen meer in de wereld, laat staan in Europa. Maar het Balatonmeer, het grootste zoetwatermeer van Centraal-Europa, is een verborgen paradijs. Het werd in de laatste IJstijd gevormd door aardverschuivingen en wordt nog steeds sterk beïnvloed door de kracht van de natuur. Op en rond de oevers, vlaktes, bossen en ondiepe baaien van het Balatonmeer leeft een enorme verscheidenheid aan dieren. De meesten kunnen alleen hier overleven, velen zijn zeldzaam en sommigen vertonen buitengewoon gedrag. In deze unieke documentaire maken we kennis met roofvissen, zwarte ibissen, grijze reigers, nachtreigers, wilde katten, bijeneters en grondeekhoorns.

  • Lang zullen we lezen

   Bij wie wil jij dichter komen?

  • Lars is te laat

   Lars en Malika komen steeds te laat op school! Gelooft het schoolhoofd hen deze keer?

  • Lassie

   Deze slimme hond lost alle mysteries en problemen op!

  • Last days

   Fotografe Lieve Blancquaert blikt terug op de televisiereeksen 'Birth day', 'Wedding day' en 'Last days', waarvoor ze de afgelopen jaren de wereld rondreisde. Ze vertelt in vijf afleveringen hoe deze televisiereeksen haar persoonlijke kijk op het leven hebben beïnvloed. Elke aflevering focust op een thema dat heel ons leven terugkomt.

   Volledige reeks

  • Later als ik groot ben

   Word je piloot, dierenarts, kunstenaar of professor? Ontdek samen met Pieper heel wat superinteressante beroepen.

  • Le jardin extraordinaire

   Een reis door de natuur met Tanguy Dumortier

  • Lee Scratch Perry's Vision of Paradise

   Deze poëtische vertelling over de legendarische Lee Perry is niet zozeer een biografie dan wel een sprookjesachtige documentaire. De regisseur kon Lee Perry 15 jaar lang volgen. Het resultaat is een verbluffende ontmoeting met 'De Profeet' van de rastafari-beweging, een van de iconen van de Black Power-beweging en de grondlegger van reggae en dub. De film toont hoe muziek de wereld kan veranderen, namelijk met een positieve instelling of "vibration" zoals Lee Perry het noemt. De film onthult een verlegen maar ook extravagante artiest, door de meesten beschouwd als een genie.

  • Leonardo da Vinci, the universal man

   Een blik op het veelzijdige leven van Leonardo da Vinci

  • Let's talk about sex

   Documentairereeks waarin Lieve Blancquaert uitzoekt hoe mannen en vrouwen - op verschillende plekken in de wereld en in verschillende culturen - omgaan met liefde, relaties, gender en seks.

  • Lewis

   Sergeant Robbie Lewis was de rechterhand van Inspector Morse, maar nu is hij zelf inspecteur en lost moordzaken op in Oxford.

  • Liegebeest

   Dit slangachtig wezen vertelt altijd leugens

  • Life after prison

   Driedelige Britse humaninterestreeks waarin ex-delinquenten een jaar lang gevolgd worden na hun vrijlating uit de gevangenis.

  • Linde

   Hoi! Dit is Linde en dit is haar camera. Elke week gaat ze achter de dingen aan die leven, die haar boeien en raken. Ze kijkt, stelt vragen, legt vast en filmt. Voor jou en misschien zelfs mét jou! Want vrienden van de video zijn altijd welkom met hun verhalen, zotte ideeën, vragen of problemen.

   Heb je iets? Mailen naar linde@een.be!

   Exclusief online

  • Line of duty

   Thriller/misdaadserie over een speciale eenheid bij de Britse politie die belast is met het opsporen van de interne corruptie.

   Volledig seizoen

  • Live op KIES19

   Vlaamse artiesten spelen live tijdens KIES19

  • Loonoverleg afgesprongen

   Het loonoverleg tussen de sociale partners is nu definitief afgesprongen. De vakbonden trekken nu definitief de stekker eruit. Maar waarom doen ze dat? Waar gaat dat loonoverleg eigenlijk over? En vooral: hoe voel ik dat in mijn portemonnee? Vijf vragen en antwoorden.

  • Loslopend wild

   Humoristisch programma over vrouwen en mannen en hoe ze zich door het dagelijkse leven slaan.

  • Lost cities of the Trojans

   Tweedelige cultuurdocumentaire over archeologisch onderzoek dat een nieuw licht werpt op de mythe van de Trojaanse oorlog en het lot van de Trojaanse krijgers.

  • Lucas en zo

   Lucas maakt plots deel uit van een nieuw samengesteld gezin en dat zet zijn leven op zijn kop. Nederlandstalige versie.

  • Lucas Etc.

   Lucas maakt plots deel uit van een nieuw samengesteld gezin en dat zet zijn leven op zijn kop. Franstalige versie met ondertiteling.

  Selecteer een andere letter
 • m

  • M/V/X

   Een kijk in het leven van 5 Vlaamse transgenders

   Exclusief online

  • Mademoiselle Andrée

   'Mademoiselle Andrée' vertelt het straffe verhaal van de nu 100-jarige Andrée Geulen. Zij heeft in de schoot van de verzetsorganisatie Joods Verdedigingscomité (JVC) meer dan 2000 joodse kinderen gered door hen te laten onderduiken tijdens WOII. 

   De makers reconstrueren deze geschiedenis aan de hand van getuigenissen van Andrée Geulen zelf, haar dochters, twee ondergedoken kinderen en een goede vriend.

   Een documentaire van Pieter Verbiest.

  • Magesien

   Het eerste satirische tv-programma op de Vlaamse televisie

   Volledige reeks

  • Magister Maesius

   Zarren, een klein grensstadje in het grote rijk van Karel de Vijfde, is in nood. Op de planeet Balmodor wonen kristalwezens die met verbazing het gedrag van de mensen in Zarren bestuderen.

   Volledige reeks

  • Man over woord

   Pieter Embrechts neemt onze taal onder de loep

  • Marathonradio

   MNM sleurt alle studenten door de examens

  • Martin Clunes: islands of America

   De Engelse acteur Martin Clunes maakt een 16.000 km lange tocht langs de ontelbare eilanden die de VS rijk is.

  • Masha en de Beer

   Er was eens een heel lief meisje dat Masha heette. Ze probeert vriendschap te sluiten met een beer.

  • Masterclasses: turnen

   Maak kennis met de verschillende toestellen voor de vrouwen in het turnen op de Olympische Spelen. 

  • Maudie

   Canada, jaren 30. De teruggetrokken visboer Everett Lewis zoekt via een advertentie een inwonende huishoudster. De fragiele Maud Dowley biedt zich aan en hoewel ze lijdt aan een ernstige vorm van artritis, neemt Everett haar aan.

   In werkelijkheid blijkt Maudie een zeer povere hulp te zijn, en vult ze haar tijd met het levendig en kleurrijk beschilderen van de muren. Onverwacht wordt Everett op haar verliefd. Maar Maudie is bang om gekwetst te worden.

   Biografisch drama van Aisling Walsh, gebaseerd op een waargebeurd verhaal (2016). Met Ethan Hawke en Sally Hawkins.

  • Me miss me

   Me Miss Me is een documentaire uit 2019 van Gwendolyn Lootens over Lubnan Al Wazny, een jonge asielzoeker ui Irak.

   Luban zat in Irak in het leger. Omdat hij niet alle bevelen wilde uitvoeren, zoals schieten op betogers, is hij gevlucht. 

   In België geraakt hij niet aan een verblijfsvergunning en dat zorgt voor veel frustratie en wanhoop. De documentaire zit hem nauw op de huid in zijn zoektocht naar een nieuw leven. 

   Exclusief online

  • Media & Culture Fast Forward

   Hoe kunnen de media- en cultuursector zichzelf heruitvinden volgens experts? Herbeleef de sessies van Media & Culture Fast Forward, een digitaal festival over de toekomst van media en cultuur.

  • Meer onverwacht

   In de zesdelige webreeks 'Meer onverwacht' gaan Iluna en MNM-dj Lotte Vanwezemael dieper in op thema's rond seksualiteit bij jongeren. Iluna en Lotte praten met verschillende jongeren over zaken als seksuele geaardheid, voorbehoedsmiddelen, sexting, menstruatie, sociale media, opvoeding en verliefdheid.

   Iluna stelt haar leeftijdsgenoten vragen vanuit haar eigen nieuwsgierigheid en spontaniteit. De jongeren geven inzicht in wat er bij hen en hun leeftijdsgenoten speelt en hoe zij seksualiteit in al haar facetten beleven. Lotte is als seksuologe de perfecte gesprekspartner voor zowel Iluna als de jongeren. Zij geeft als expert een concrete houvast en kan de vragen van de jongeren beantwoorden.

   De reeks is een samenwerking tussen Eén en MNM en richt zich hoofdzakelijk naar jongeren.

   Volledige reeks

  • Mega Mindy

   Geen enkele boef is veilig als superheldin Mega Mindy in de buurt is!

  • Meisjes

   Luna, Amélie, Cleo en Fleur zijn hartsvriendinnen. Ze steunen elkaar dan ook door dik en dun, op school en daarbuiten.

  • Mensen verzetten bergen - 30 jaar Kom op tegen Kanker

   Specials naar aanleiding van 30 jaar Kom op tegen Kanker

  • Merlina

   De spannende avonturen van detectivebureau Merlina

   Volledig seizoen

  • Midsomer murders

   Barnaby en Winter onderzoeken moorden in Midsomer

  • Mighty Mike

   Mopshond Mike heeft een oogje op Iris en beleeft de zotste avonturen met wasberen, schildpadden en katje Fluffy.

  • Miguel

   'Never give up'. Dat is het levensmotto van Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme (27). Hij kreeg in 2016 te horen dat hij leukemie heeft. In de special Miguel volgt Eric Goens zijn traject van nabij. Na zijn diagnose volgt een periode van genezen, hervallen, genezen en opnieuw hervallen. 

   Samen met zijn vrouw Kyana blijft Miguel zonder aarzelen voor genezing gaan. Er volgen jaren van chemo, ondraaglijke pijn en slapeloze nachten. Maar er zijn ook mooie momenten. Zo wordt Miguel in 2020 vader van een dochtertje, Camille. Een mirakel na alle chemo die zijn lichaam heeft moeten ondergaan. En nadat zijn contract afloopt, biedt Cercle Brugge hem een nieuw aan. De vereniging en de supporters blijven Miguel steunen. Dit jaar staat hij mee op de ploegfoto.

  • Mijn Rembrandt

   In deze documentaire duikt Oeke Hoogendijk in de wereld van de oude meesters. 'Mijn Rembrandt' is naar eigen zeggen 'an epic art-thriller' geworden, waarin de filmmaakster een fascinerend inzicht geeft in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt.

   In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen. Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en 'hun' Rembrandt, brengt de Franse baron Éric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre.

   Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee 'nieuwe' schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn. Deze zenuwslopende ontdekkingsreis lijkt zijn grootste jongensdroom waar te maken, maar Hoogendijks camera is er ook bij als zijn wereld ineen dreigt te storten wanneer hij ervan wordt beschuldigd een afspraak met een andere kunsthandelaar te hebben verbroken.

   Documentaire van Oeke Hoogendijk.

  • Mijn Superheld

   Een superheldhaftig programma over spectaculaire beroepen van Ketnet-helden!

  • Mini Ninja's

   De Ninja Master heeft een school voor kinderen die er van dromen om zelf ook ninja te worden. Samen strijden ze tegen het kwaad.

  • Moby Doc

   Van eenvoudige komaf, geboren in Harlem, NYC in 1965 klom hij op tot een wereldwijde superster: Moby. Zijn carrière is zonder twijfel verbluffend dynamisch en eigenzinnig te noemen, net zoals deze documentaire, die niet enkel focust op Moby's roem en rol binnen de ravecultuur, maar ook op zijn gevecht tegen alcohol en drugs en zijn zoektocht naar de zin en het doel van het leven. Met nooit eerder vertoonde archiefbeelden, interviews en optredens met vrienden en mentoren David Lynch en David Bowie.

  • Moka's fantastische avonturen

   Animatieserie over de avonturen van de jonge krokodil Moka, die samen met zijn moedige neushoornvriendje Cherry op ontdekkingsreis gaat in zijn koninkrijk.

  • Molang

   Twee vrolijke vrienden durven samen alles aan!

  • Mr. Magoo

   Een slechtziend mannetje laat altijd alles in het honderd lopen.

  • Mush Mush & de Zwammetjes

   Animatieserie over de avonturen van het paddenstoeltje Mush-Mush en zijn vriendjes in het bos.

  Selecteer een andere letter
 • n

  • Nachtraven

   Wanneer iedereen slaapt haalt de Nachtraaf drie teams uit hun bed. Hij neemt ze mee naar een bijzondere plek voor de nacht van hun leven.

  • Nachtwacht

   Een weerwolf, een elf en een vampier gaan de strijd aan met allerlei kwade wezens uit de onderwereld.

  • Nachtwacht

   Debatprogramma waarin Jan Leyers elke week met drie gasten de grote thema's van onze tijd bespreekt.

  • Nachtwacht (met audiodescriptie)

   Een weerwolf, een elf en een vampier gaan de strijd aan met allerlei kwade wezens uit de onderwereld.

  • Nederland, land van de laadpalen

   De federale regering wil voluit inzetten op de definitieve doorbraak van de elektrische wagen. Maar meer elektrische auto’s op de baan betekent meer laadpalen. Zijn we klaar voor deze omwenteling? In Nederland werd die stap al gezet. Stein Falk en Bjorn Van Laere steken hun licht op bij laadpaalkampioenen Amsterdam en Utrecht.

  • Nike's big bet

   Het grootste atletiekteam ooit, het Nike Oregon Project in Portland, Oregon, hield op te bestaan toen hun legendarische coach Albert Salazar beschuldigd werd van het toedienen van doping aan zijn lopers. 

   Ondanks de vele onderzoeken testte geen van Salazars atleten ooit positief, maar het antidopingagentschap USADA had zijn oordeel geveld en enkele weken later stapte Mark Parker, de CEO van Nike, op. 

   Deze documentaire probeert de waarheid te onthullen en laat alle betrokken partijen hun verhaal doen.

   Sportdocumentaire van Paul Kemp.

  • Ninja Express

   Grappige animatiereeks over een pakjesdienst die gerund wordt door drie ninja's met ongelooflijke superkrachten.

  • Ninjago: Masters van Spinjitsu

   Duistere creaturen hebben het op Ninjago en zijn bewoners gemunt...

  • Nisman: the prosecutor, the president and the spy

   Zesdelige misdaaddocumentairereeks over de verdachte dood van Alberto Nisman, onderzoeker van de bomaanslag op het gebouw van de Argentijnse Israëlitische Mutual Association in 1994.

   Volledige reeks

  • No-No

   Stop-motion animatiereeks waarin het vogelbekdier No-No en zijn bende gezellige vrienden ons mee op reis nemen, van de ruimte tot in de woeste zee. Gebaseerd op de kinderboeken van Magali Le Huche.

  • No-No: Zondvloed in de Onderbosmeren

   No-No en zijn bende gezellige vrienden nemen je mee op reis, van de ruimte tot in de woeste zee. Met de Vlaamse stemmen van o.a. Gene Thomas, Anne Mie Gils, Tom Audenaert en Dominique Van Malder.

  • Nouky en zijn vrienden

   Deze knuffelvrienden leren elke dag iets nieuws

  • Now you see me

   De vier illusionisten van 'The Four Horsemen' halen in Las Vegas een enorme stunt uit. In het bijzijn van het publiek beroven ze virtueel een bank in Parijs. Het geld daalt neer over de hoofden van de toeschouwers.

   Wanneer de volgende dag blijkt dat de bank daadwerkelijk beroofd is, krijgt het viertal in één klap enorme bekendheid met hun briljante, onverklaarbare truc. FBI-agent Dylan Rhodes wordt ingeschakeld om de zaak te onderzoeken en moet tegen zijn zin een team vormen met de Franse Interpol-agente Alma Dray.

   Misdaadthriller van Louis Leterrier (2013) met Marc Ruffalo, Mélanie Laurent en Jesse Eisenberg.

  • Nu is ooit

   Dorianne Aussems ontvangt vier jongeren in haar schuur. Ze praten over moeilijke momenten in hun leven die ze proberen los te laten.  

  • NWS Select

   Ontdek het allerbeste uit de duidingsprogramma's van VRT NWS

  • NWS Uitgelegd

   Hoe? Wat? Wie? Waarom? Ontdek het in deze explainers van VRT NWS

  Selecteer een andere letter
 • o

  • Occupied

   Noorwegen in de nabije toekomst. De pas verkozen premier Jesper Berg (Henryk Mestad, Lilyhammer), een man met een militant ecologische verleden, wil zijn verkiezingsbelofte nakomen: hij kondigt aan dat Noorwegen resoluut voor hernieuwbare energie kiest en niet langer olie zal opboren.

   Zijn woorden zijn nog niet koud of hij wordt door zwaarbewapende mannen ontvoerd en in een helikopter naar een onbekende bestemming gevlogen. Niet lang daarna is hij weer vrij, maar Noorwegen is niet langer een vrij land.

   Berg is namelijk zwaar onder druk gezet door de Russische president om de olieproductie te hervatten onder Russische supervisie. En dat op verzoek van de leiders van de Europese Unie die de Noorse olie niet kunnen missen. Na de bezetting van de olievelden door de Russen lijkt het leven in eerste instantie zijn gewone gang te hernemen, maar dat is maar schijn: de fluwelen invasie van de Russen dijt als een olievlek uit en geleidelijk wordt heel Noorwegen een bezet land.

  • Oggy en de kakkerlakken

   Oggy vecht al eeuwen tegen drie kakkerlakken.

  • Ollie

   Volg de nachtelijke avonturen van de uil Ollie en zijn vriendjes

  • Olly Wannabe

   Hier is Olly! Een toptalent, een sensatie, goed in alles! ... Vindt hij zelf. Olly wil een ster worden maar lukt hem dat?

  • Olly Wannabe's comedy club

   Olly vertelt zijn favoriete moppen

  • Olympic pride, American prejudice

   Dit is het verhaal van de 18 moedige Afro-Amerikaanse atleten die de last en de hoop van een hele beweging op hun schouders droegen toen ze in 1936 aan boord van een schip naar de Olympische Spelen van Berlijn stapten; een nazipropaganda-evenement waar men niet blij was met hun deelname en hen beschouwde als tweederangsburgers. Hun heroïsche prestaties op de Spelen werd echter een baanbrekende voorloper van de 'Civil Rights Movement'. Met: Carl Lewis, Lonnie Bunch e.a. (PBS, 2016)

  • Oma en Oma

   Twee kwetterende oma’s nemen dagelijks een kijkje in het Ketnet-archief.

  • Ombudsman

   De nieuwsombudsman beantwoordt al jouw klachten, vragen en complimenten

  • Onder vuur

   'Onder vuur' is een spannende dramareeks over een groep brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne in Oostende.

  • Onder vuur (met audiodescriptie)

   'Onder vuur' is een spannende dramareeks over een groep brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne in Oostende.

  • Onverwacht

   Humaninterestprogramma waarin Iluna Planckaert, samen haar moeder Stephanie, op ontdekkingstocht trekt in de wereld van seks en zwangerschap bij leeftijdsgenoten.

   Volledige reeks

  • Onze jongens

   Zesdelige documentairereeks over een aantal Belgische militairen op missie in Afghanistan. Het is een observerende, maar ook kritische reeks die het leven van de soldaten bekijkt door de ogen van fotograaf Bas Bogaerts.

  • Onze natuur

   Cameraman en bioloog Pim Niesten trekt opnieuw door het wilde België om het beste van onze natuur vast te leggen op de gevoelige plaat.

   Exclusief online

  • Op kot

   Dit jaar volgen we de avonturen van 6 nieuwe studenten op kot in Gent. Al vloggend nemen ze ons mee in hun studentenleven.

   Exclusief online

  • Opa

   Opa neemt je mee in zijn absurde en rijke fantasiewereld. Beleef samen met Arthur en Frida zotte avonturen met bananen, dino’s, eenhoorns…

  • Outlier

   Noorse psychologische thrillerreeks waarin de jonge vrouwelijke profiler Maja Angell een moord probeert op te lossen in de Sami-gemeenschap.

  • Overal Klassiek

   Alles over de kracht van klassieke muziek

  Selecteer een andere letter
 • p

  • Paf de hond

   De avonturen van het hondje Paf en zijn baasje Lola.

  • Paniek in het dorp

   Indiaan, Cowboy, Paard, Jeanine, Steven, Robin en Agent lopen steeds weer tegen nieuwe problemen op.

  • Pano

   We zijn op antenne met een reeks reportages in het voorjaar en met een reeks in het najaar. 

  • Pather Panchali

   Het jongetje Apu groeit in het begin van de 20e eeuw op in een straatarme Bengaalse familie. Zijn vader Harihar, die priester is, verdient niet genoeg om zijn gezin te onderhouden, en zijn moeder moet zich in allerlei bochten wringen om haar gezin en een oude inwonende tante te eten kunnen geven. 

   Apu heeft een goeie band met zijn zus Durga met wie hij samen de wereld ontdekt. Wanneer Harihar zijn gezin achterlaat om werk te zoeken slaat het noodlot toe... 

   Drama van Satyajit Ray (1958), gebaseerd op de gelijknamige roman van Bibhutibhushan Bandyopadhyay (eerste deel van de Apu-trilogie).

  • Penoza

   Nederlandse dramareeks over een vrouw die doordringt tot de top van een misdaadsyndicaat.

   Volledig seizoen

  • PhD Cup

   De finalisten van de PhD Cup doen hun jarenlange doctoraatsonderzoek in een boeiend en helder filmpje uit de doeken.

  • Philippe Van Snick - De poëzie van het systeem

   Docu over kunstenaar van het nieuwe VRT-gebouw

  • Piet Piraat

   Piet Piraat trekt op avontuur met zijn scheve schuit en zijn kornuiten over de zeven zeeën.

  • Pingu in de stad

   Kleianimatieserie over de kleine pinguïn Pingu, die verhuisd is naar de stad en erg moet wennen aan zijn nieuwe leefomgeving.

  • Pipas & Douglas

   Pipas en Douglas willen het als duo koste wat het kost maken in de showwereld.

  • Politie 24/7

   Achter de schermen bij de Antwerpse lokale politie

  • Pompidou Presenteert

   Een blik op hedendaagse artiesten

  • Pompidou XL

   Historici schetsen aan de hand van een aantal kunstwerken een beeld van de leefwereld van Jan van Eyck

   Volledige reeks

  • Postbus X

   Nieuwsreporters klussen bij als anonieme helden

   Volledige reeks

  • Poëzie met Pat

   In coronatijden leest Pat Donnez een reeks eigen gedichten voor.

  • President Biden

   Deze documentaire laat zien hoe crisis en tragedie Joe Biden hebben voorbereid op het presidentschap. Heftige momenten uit zijn verleden maken de 'President Elect' tot wie hij is.

  • Prinsessia

   Vijf meisjes leren hoe ze een prinses moeten zijn

  • Privacy & ik

   In de tweedelige documentairereeks 'Privacy & ik' onderzoekt VRT-journalist Tim Verheyden in welke mate onze privacy vandaag onder druk staat.

  • Publiek geheim

   Reeks historische documentaires over de verborgen geschiedenis achter plekken in België die weinig bekend zijn bij het grote publiek, maar waarachter boeiende verhalen schuilgaan.

  • Puur hypothetisch

   In ‘Puur Hypothetisch’ gaan Fien Germijns en haar vaste club van zeveraars op zoek naar geniale antwoorden op debiele vragen.

  • Pyramids builders: new clues

   De afgelopen jaren zijn veel nieuwe ontdekkingen gebeurd op de sites waar ooit piramides werden gebouwd. Tijdens hun onderzoek naar het leven onder farao Cheops, zijn Egyptologen - op plaatsen die honderden km verwijderd zijn van de sites - meer te weten gekomen over hoe de Egyptenaren precies te werk gingen bij de bouw van hun piramides.

   Deze documentaire volgt de archeologen tijdens hun missie, met beelden die de oude technieken tot leven wekken en enkele markante geheimen van de meesters uit de Oudheid blootleggen.

  Selecteer een andere letter
 • q

  Selecteer een andere letter
 • r

  • Radio 1 sessie

   Volledige live muzieksessies van Radio 1

  • Radio 2 Bene Bene sessies

   Ontdek de strafste artiesten van bij ons in de Bene Bene Sessies.

  • Radio 2 Eregalerij

   Radio 2 eert artiesten voor hun leven vol muziek

  • Raising a school shooter

   Sommige ouders worden geconfronteerd met de zware realiteit dat hun kind de dader was van een schietpartij op school. Jeffs zoon Andy vermoordde twee klasgenoten en verwondde dertien andere studenten toen hij 15 was. Nicholas, de zoon van Clarence, vermoordde zijn leerkracht en verwondde een andere. Dylan, de zoon van Sue, was een van de twee daders van het bloedbad op Columbine High School in 1999. Dylan pleegde zelfmoord. Deze documentaire vertelt diep persoonlijke verhalen van schuld, ontkenning, mislukking en verantwoordelijkheid, intimidatie, verdriet, vriendschap en liefde.

  • Rebelle

   Komona, een 14 jarig meisje in de Afrikaanse Sahara vertelt haar ongeboren kind haar levensverhaal. Hoe ze op haar twaalfde wordt ontvoerd en gedwongen een wapen te dragen en te doden. Hoe ze een rebel wordt en opgenomen in het rebellenkamp, waar ze de gruwel en het geweld van de oorlog meemaakt.   Gelukkig is daar ook Magician, een 15-jarige soldaat, die naar haar luistert en met haar vriendschap sluit. Komona en Magician worden verliefd en besluiten het rebellenleger te ontvluchten...

   Drama/oorlogsfilm van Kim Nguyen. Met Rachel Mwanza, Alain Lino Mic Eli Bastien en Serge Kanyinda.

  • Reizen Waes

   Tom Waes ontdekt plekken die de gemiddelde toerist links laat liggen.

   Volledige reeks

  • Ridder Muis

   Ben jij goed in het herkennen van geluiden? Help dan snel de vurige ridder Muis en haar zachtaardige vriendin Draak!

  • Rintje

   Animatiereeks over de avonturen van Rintje, de eigenwijze foxterriërpuppy, en zijn vrienden.

  • Robin Hood

   Computeranimatiereeks over de avonturen van de jonge Robin van Locksley en zijn vrienden in het Sherwood bos.

  • Rock 'n' Roll High School

   Stijn Van de Voorde en Thibault Christiaensen trekken naar de heimat van iconische rockhelden.

  • ROX

   Drie helden en een superauto bestrijden het kwaad

  Selecteer een andere letter
 • s

  • Samson & Marie

   Marie en haar bobtail Samson rijden rond met hun busje. Samen met hun vrienden en buren beleven ze heel wat avonturen.

  • Sarah

   Sarah zingt de leukste kinderliedjes en knutselt de leukste dingen, samen met haar vriendjes. Doen jullie mee?

  • Schijtluizen

   Informatief programma waarin vier Schijtluizen de zotste dieren en planten van bij ons trotseren. Wat gebeurt er wanneer een van hen gebeten, gestoken of geprikt wordt?

  • Schipper naast Mathilde

   Legendarische Vlaamse tv-serie rond de gepensioneerde schipper Matthias, zijn lieve zus Mathilde, de geadopteerde dochter Marianneke en vele anderen.

   Volledig seizoen

  • Schitt's Creek

    

   Na het verlies van hun fortuin moet videotheekmagnaat Johnny Rose met z'n familie verhuizen naar het enige bezit dat ze nog hebben: een klein stadje dat Johnny ooit voor de grap heeft gekocht.

    

   Volledig seizoen

  • SEX

   Een magische nacht brengt Cathrine erg in de war. Blijft ze in haar veilige, rustige relatie of kiest ze voor een nieuwe, vurige passie?

   Volledige reeks

  • Shaun het schaap

   Volg de vrolijke avonturen van Shaun het schaap.

  • Simon

   Grappige animatiereeks voor kleuters over de avonturen van het charmante konijntje Simon.

  • Sisters

   Komische animatiereeks over de belevenissen van twee zussen: de 7-jarige Marine en haar zes jaar oudere tienerzus Wendy.

  • Slisse en Cesar

   Het verhaal over de vriendschap tussen de rijke verzekeringsmakelaar Sander Slisse en de simpele Cesar.

   Volledige reeks

  • Somewhere on earth

   Het relaas van mensen die in harmonie leven met de hen omringende natuur

  • Song For A Friend

   MNM DJ Robin Keyaert trekt met zijn micro de straat op en spreekt willekeurige – onbekende personen aan. Hij stelt hem, haar, hen steeds dezelfde vraag: als je één iets zou kunnen zeggen tegen iemand die veel voor jou betekent, wat zou je zeggen en tegen wie?

   Volledige reeks

  • Spoed 24/7

   Humaninterestprogramma dat van dichtbij patiënten, artsen, verpleegkundigen en ambulanciers volgt op de spoedgevallendienst van UZ Gent.

  • Sportweekend

   Een uitgebreid overzicht van de sportactualiteit van de voorbije week.

  • Sportweekend met VGT

   De sportactualiteit met Vlaamse Gebarentaal

  • Sporza docu

   Beklijvende Sporza-documentaires over buitengewone verhalen in de sport van vroeger en nu.

  • Sporza Thuismatch

   Ruben Van Gucht praat met grote namen uit de Belgische en Nederlandse sportwereld.

  • Sporza: atletiek

   Verslaggeving van atletiekwedstrijden

  • Sporza: baanwielrennen

   Baanwielrennen, in de volksmond ook pisterijden

  • Sporza: basketbal

   Verslaggeving van basketbalwedstrijden

  • Sporza: formule 1

   Verslaggeving van de Formule 1-races.

  • Sporza: rally

   Verslaggeving van rallywedstrijden

  • Sporza: tennis

   Verslaggeving van tenniswedstrijden

  • Sporza: UEFA Euro 2020

   Rechtstreekse verslagen en samenvattingen van de wedstrijden op het EK voetbal.

  • Sporza: varia

   Verslag van verschillende, minder voorkomende sporten

  • Sporza: veldrijden

   Integrale koersen en samenvattingen van het veldrijden

  • Sporza: voetbal

   Verslag van voetbalwedstrijden

  • Sporza: wielrennen

   Verslaggeving van wielerwedstrijden

  • Sporza: WK wielrennen

   Verslag van alle wedstrijden vanop het WK wielrennen in België.

  • Spring

   Tienersoap die zich afspeelt in en rond een sportstudio waar jongeren komen dansen, fitnessen en napraten in de bar.

  • Squish

   Grappige animatiereeks over de avonturen van de amoebe Squish en zijn eencellige vriendjes.

  • Staged

   Britse komische reeks over twee acteurs die tijdens de corona-lockdown een theaterproductie voorbereiden.

   Volledige reeks

  • Steenweg: Between the Devil and my deep blue Skin

   De leden van de 'Blue Angels' zijn allesbehalve padvinders.

  • Steenweg: Cornered in Molenbeek

   De bekroonde Belgisch-Koerdische regisseur Sahim Omar Kalifa (Land of the Heroes, Baghdad Messi, Bad Hunter) trok al vóór de aanslagen in Parijs van november 2015 naar Molenbeek om de spanningen in de meest verguisde gemeente van België te registreren.

   6 maanden was Coiffure Zaïdi zijn observatiepost. Daar hoorde hij buurtbewoners praten over wat ze meemaakten en commentaar geven bij het nieuws van de dag. 

  • Steenweg: Extreme

   Een documentairefilm van Fien Troch die we vooral kennen door haar fictiefilms waaronder het bekroonde Home.

   De film vertelt het verhaal van Elena en haar stripbar. Het komen en gaan van de meisjes, hun relatie met klanten en hun familie. De club draait op volle toeren en de nachten zijn zwoel en sexy. Maar beetje bij beetje leren we ook de donkere kant van het nachtleven kennen. De lange nachten eisen hun tol en niet elk meisje blijkt haar levensdroom in club Extreme te hebben. Maar ook Elena leren we beter kennen en we zien hoe ook bij haar het leven haar heeft getekend. 

  • Steenweg: Limburgse Sunshine Luxe Hand Carwash

   Een documentairefilm van Bart Maes.

   Als jongen droomde Atif ervan om auto’s te ontwerpen; vandaag wast hij ze voor de kost. Meer bepaald aan de Kuringersteenweg in Hasselt, waar hij de Limburgse Sunshine Luxe Hand Carwash uitbaat. Zijn medewerkers komen uit alle hoeken van de wereld: van Indiërs en Pakistanen tot Tsjetsjenen en Afrikanen.

  • Steenweg: Passe-partout

   Een documentairefilm van Tim De Keersmaecker.

   De 53-jarige Congolees Samuel is chauffeur en rekruteert elke week een aantal mannen met wie hij reclamekranten bezorgt. Ze werken van zes uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds wat hen 200 tot 300 euro per maand oplevert. Een andere job zit er voor de meesten niet in omdat ze de juiste papieren niet hebben.

  • Stel je vraag

   Experten beantwoorden jouw vragen over actuele thema’s en gebeurtenissen.

  • STIP IT

   Sarah en Nora doorkruisen Vlaanderen tijdens de Week tegen pesten

  • Stonehenge: the lost circle revealed

   Professor Alice Roberts volgt de historische zoektocht naar een verborgen geheim van de beroemde stenen van Stonehenge. 

   Met behulp van de allernieuwste technieken heeft een team van archeologen o.l.v. professor Mark Parker Pearson nauwgezet bewijs verzameld dat aantoont dat de originele stenen van het meest iconische monument van Groot-Brittannië een vorig leven hebben geleid. 

   Alice volgt hoe Mike de laatste stukjes van de puzzel legt en zo een van de grootste archeologische vraagstukken ooit oplost: waar kwamen de stenen vandaan, hoe zijn ze getransporteerd en wie heeft ze helemaal van Wales naar Engeland versleept?

  • Stoppeltje

   De kleine, moedige Stoppeltje beleeft de wildste avonturen.

  • Storm: letters van vuur

   Storm wordt het middelpunt van een klopjacht

  • Straffe Koe!

   Animatiereeks over de avonturen van vier bijzondere koeien.

  • Studio Brussel Interviews

   Interviews met artiesten uit binnen- en buitenland

  • Superbrein

   Samen met zijn assistent Proefkonijn gaat professor Lieven Scheire op zoek naar hét superbrein onder de Ketnetters.

  • Suske & Wiske Junior

   Animatiereeks over de avonturen van de kleuters Suske en Wiske.

  Selecteer een andere letter
 • t

  • Taken: hunting the sex traffickers

   Een geheime politie-eenheid jaagt op een misdaadbende die vrouwen verhandelt in het seksmilieu. Het doel is het oppakken van de bendeleider. Maar om wie het echt draait, dat zijn de slachtoffers: de vrouwen die worden uitgebuit.

  • Team Kwistenbiebel

   Het knotsgekke team van superspionne Kwistenbiebel staat klaar om de antwoorden op al jouw vragen te vinden!

  • Team Scheire

   Experts verbeteren het leven van mensen met een beperking

   Volledig seizoen

  • Tekens van leven

   Docureeks die de verhalen vertelt van kinderen met een bijzonder litteken. Ze zijn gemerkt voor het leven door iets uit het verleden. Voor sommigen is het makkelijker weg te steken, anderen kunnen er niet omheen. Je litteken is het zichtbare bewijs en dat is niets om je voor te schamen.

  • Ten oorlog

   Een tocht langs de Europese frontlijn van de twee Wereldoorlogen

   Volledige reeks

  • Ten oorlog special: onder Vlaamse velden

   Met archeologen op zoek naar sporen van de Eerste Wereldoorlog

  • Ten oorlog: de bevrijding van Vlaanderen

   Precies 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog trekt Arnout Hauben nog één keer ten oorlog. In de driedelige reportagereeks De bevrijding van Vlaanderen vertelt hij aangrijpende verhalen over het einde van de oorlog. Hij volgt het spoor van de soldaten die Vlaanderen bevrijd hebben en praat onderweg op zijn typische manier met de allerlaatste getuigen uit die bewogen periode.

   Volledige reeks

  • Terug naar Rwanda

   Documentairereeks die 25 jaar na de feiten het verhaal vertelt van de Rwandese genocide aan de hand van vijf persoonlijke verhalen. Elke aflevering brengt mensen samen die hetzelfde verleden delen, maar op een heel andere manier.

   Volledige reeks

  • Terzake

   Terzake brengt duiding bij het nieuws van de dag. Voor de kijker die beter wil begrijpen, kaderen Annelies Beck en Kathleen Cools de actualiteit aan de hand van kritische en verhelderende interviews.

  • The Athena

   Tienerreeks die zich afspeelt in The Athena, de meest prestigieuze kunstacademie van Londen.

  • The Brokenwood mysteries

   Nieuw-Zeelandse misdaadreeks die zich afspeelt in de op het eerste gezicht rustige provinciestad Brokenwood.

   Volledig seizoen

  • The dying detective

   Lars Martin Johansson is een levende legende. Toen hij nog als hoofd van de Zweedse misdaadpolitie werkte was hij iedereen een stap voor. Een plotse beroerte haalt zijn leven compleet overhoop. Wanneer zijn dokter hem vertelt over een oude, onopgeloste moord op een negenjarig meisje, besluit hij die zaak toch nog te kraken. 

   Volledige reeks

  • The Everly Brothers: harmonies from heaven

   In deze documentaire vertelt niemand minder dan Don Everly zelf het ongelooflijke verhaal van de muziek, het leven en het succes van The Everly Brothers, die vooral bekend zijn geworden door hun harmonieuze zangpartijen. Don en Phil Everly, die al als kind optraden in de radioshows van hun vader, verhuisden in het onrustige Amerika van Eisenhower naar Nashville, waar hun eerste monsterhit 'Bye bye love' tot stand kwam. Aan de hand van archiefbeelden en interviews met o.m. Art Garfunkel, Graham Nash, Dave Edmunds en Albert Lee reconstrueert deze film de carrière van dit uitzonderlijke broederpaar en hun blijvende invloed op de muziekgeschiedenis.

  • The Investigation

   In augustus 2017 verdween de Zweedse journaliste Kim Wall spoorloos na een interview met een excentrieke Deense uitvinder in diens zelfgemaakte duikboot. Het kostte de Deense politie maanden om te bewijzen wat vanaf het begin werd gevreesd: Wall was vermoord en de dader had er alles aan gedaan om de sporen uit te wissen. De zogenaamde ‘duikbootmoord’ was wereldnieuws en iet of wat Hollywood-regisseur had er een smeuïg verhaal van kunnen maken. Maar niet Tobias Lindholm, de schrijver van onder andere 'Borgen', 'Mindhunter' en 'Follow the Money'.

   Met 'The Investigation' (Efterforskningen) reconstrueert hij op een serene en respectvolle manier het verloop van het onderzoek. De motieven van de dader komen daarbij niet aan bod. Zijn naam wordt zelfs niet genoemd in de hele reeks. De focus in de zesdelige reeks ligt helemaal op het slachtoffer, de nabestaanden en – zoals de titel aangeeft – het speurwerk. Lindholm, die de reeks ook zelf regisseerde, kon daarbij niet alleen rekenen op een aantal Deense en Zweedse topacteurs, zoals Søren Malling, Pilou Asbæk, Pernilla August en Rolf Lassgård, maar hij kreeg ook de steun en goedkeuring van de ouders van het slachtoffer en het hoofd van het onderzoeksteam.

   Het resultaat is een ongewone, aangrijpende ‘true crime’ serie die door velen wordt beschouwd als een van dé topseries van dit voorjaar.

  • The Killing

   Deense misdaadreeks over de eigenzinnige inspecteur Sarah Lund die alles in de strijd gooit om haar grote doel te bereiken: moordzaken oplossen.

   Volledige reeks

  • The Leader, his Driver and the Driver's Wife

   Eugene Terre’Blanche was van 1973 tot 1997 en van 2008 tot zijn dood in 2010 voorman van de Afrikaner Weerstandsbeweging (AWB), een extremistische organisatie die niet schroomt geweld in te zetten bij het bereiken van haar doelen. 

   Documentairemaker Nick Broomfield ondernam in 1991 veelal vergeefse pogingen om in contact te komen met ‘de leider’, zoals zijn volgelingen Terre’Blanche noemen. Maar hij leert wel diens chauffeur J.P. en zijn gezin kennen. J.P. rijdt zijn baas van en naar de vele bijeenkomsten, waar Terre’Blanche zelfgeschreven gedichten voorleest en toespraken houdt vol beledigingen aan het adres van het ANC en president De Klerk. J.P.’s vrouw Anita werkt in de gezondheidszorg; zij deelt condooms uit aan zwarten, ter voorkoming van hun voortplanting. 

   Uiteindelijk staat Terre’Blanche op voorspraak van J.P. toch een interview toe, maar de hilarische scène die dit oplevert, draagt niet erg bij aan zijn imago van een intimiderende persoonlijkheid.

   Een documentairefilm van Nick Broomfield (1991).

   Exclusief online

  • The making of het Gala van de Gouden K's

   In deze achter de schermen-special zien we hoe het eraan toe ging bij de opnames van de muzieknummers tijdens het Gala van de Gouden K's. 

   De wrappers, Niels, Ketnet Musical en Campus 12, de Vlaamse BTS en Regi, Camille, Jake, OT en #LikeMe nemen ons mee en tonen ons hoe zij in spanning naar hun optreden op het Gala toeleven.

  • The making of het Gala van de Gouden K's met VGT

   In deze achter de schermen-special zien we hoe het eraan toe ging bij de opnames van de muzieknummers tijdens het Gala van de Gouden K's.

   De wrappers, Niels, Ketnet Musical en Campus 12, de Vlaamse BTS en Regi, Camille, Jake, OT en #LikeMe nemen ons mee en tonen ons hoe zij in spanning naar hun optreden op het Gala toeleven.

   Getolkt in Vlaamse Gebarentaal (VGT).

  • The man Putin couldn't kill

   Aan de hand van getuigenissen vertelt deze documentaire het ongelooflijke verhaal van de Russische oppositieleider Alexei Navalny, die werd vergiftigd door de FSB.

  • The Ollie & Moon show

   Animatiereeks over de jonge katten Ollie en Moon, die samen met hun maatje Stanley de slak de wereld rondreizen en allerlei culturen leren kennen.

  • The Post

   In 1971 komt de krant The Washington Post in het bezit van geheime documenten van het Amerikaanse ministerie van Defensie over de Vietnamoorlog.

   De vrouwelijke uitgever van de krant, Katherine Graham, en redacteur Ben Bradlee zijn genoodzaakt hun meningsverschillen aan de kant te schuiven in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste de documenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspannen.

   Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.

   Drama van Steven Spielberg (2017) met Meryl Streep en Tom Hanks.

  • The Savior for sale: the story of the Salvator Mundi

   Deze documentaire vertelt een hedendaags verhaal van de globalisering in de kunstwereld. Er worden verbanden blootgelegd tussen de veilinghuizen van New York, een opportunistische Zwitserse tussenpersoon, een Russische oligarch, het Louvre in Parijs en een Arabisch prins. 

   We volgen het verborgen spoor van geld, macht en bedrog van een twijfelachtig meesterwerk. Is Leonardo da Vinci's op mysterieuze wijze opnieuw opgedoken 'Salvator Mundi' echt van de hand van het Italiaanse genie of gaat het hier om de grootste kunstzwendel ooit?

  • The Who - Sell Out

   Met hun album 'The Who sell out' uit 1967 wilde de Britse rockband the Who voet aan de grond zetten in Amerika, op een belangrijk moment in de muziekgeschiedenis. Het album was een unieke combinatie van het muziekverleden en de muziektoekomst van the Who en daarmee het populairste album bij de fans. Deze documentaire werpt aan de hand van muziekfragmenten en exclusieve interviews een blik op het bijzondere concept van het album: de piratenzender. Het album mag dan wel 50 jaar oud zijn, 'The Who sell out' klinkt nog even levendig als in de sixties. M.m.v. Pete Townshend en Roger Daltrey.

   Docu

  • The world of Apu

   Calcutta, begin 20e eeuw. De Bengaalse Apurba Kumar Roy (Apu) droomt ervan een autobiografische roman te schrijven, maar moet wegens geldgebrek zijn studies stopzetten. 

   Door een samenloop van omstandigheden trouwt Apu onverwacht met Aparna, het nichtje van zijn vriend Pulu. Ondanks de armoede groeit de liefde tussen hen beiden, maar Aparna sterft bij de geboorte van hun kind. 

   Overmand door verdriet houdt Apu zijn zoontje Kajal verantwoordelijk voor de dood van zijn vrouw en laat hem achter bij Aparna's ouders. 

   Drama van Satyajit Ray (1959), gebaseerd op de roman 'Aparajito' van Bibhutibhushan Bandyopadhyay (derde en laatste deel van de Apu-trilogie).

  • Thuis

   Kom elke dag Thuis in Vlaanderens populairste televisiereeks en volg het leven van Lowie, Femke, Frank en Adil op de voet. Duik in de liefdesperikelen en de spannende verwikkelingen van de familie Bomans en co, en geniet van jouw dagelijks ontspanningsmoment.

  • Tib & Tumtum

   Volg de avonturen van het jongetje Tib en zijn beste vriend, de dinosaurus Tumtum.

  • Tijl van Limburg, een wilde weldoener

   In de nacht van 23 september 1971 snijdt de 21-jarige Mario Roymans met een aardappelmesje het meesterwerk De Liefdesbrief van Johannes Vermeer uit z'n lijst in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. Onder de schuilnaam Tijl Van Limburg eist Roymans 200 miljoen frank losgeld voor het uit Nederland geleende kunstwerk.

   Daarmee wil hij de noodlijdende bevolking van Bangladesh helpen. Mario Roymans bedacht het plan voor zijn kunstroof nadat hij op televisie beelden had gezien van de humanitaire ramp in het voormalige Oost-Pakistan. De jonge kelner uit Limburg was erg onder de indruk en vond dat er iets moest gedaan worden voor de slachtoffers van de ramp.

   Na de diefstal neemt hij contact op met de media. Hij is live te horen in radiojournaals en in het populaire Radio 2-programma Te bed of niet te bed van Jos Ghysen, en stilaan wint de anonieme dief de harten van de bevolking (en van de internationale pers) door zijn schijnbaar goudeerlijk engagement voor de goede zaak.

   Maar de afhandeling gaat hem niet snel genoeg. In een overmoedige bui om te bewijzen dat hij De Liefdesbrief wel degelijk in zijn bezit heeft, nodigt Tijl Van Limburg een journalist van Le Soir uit om, bij nacht en ontij, een blik te werpen op het schilderij. Een idee dat hem uiteindelijk fataal zal worden.

   De Liefdesbrief is inmiddels gerestaureerd en hangt opnieuw veilig in het Rijksmuseum in Amsterdam. Voor Mario 'Tijl' Roymans liep de spraakmakende affaire minder goed af ...

   Documentaire van Stijn Meuris en Sue Somers.

  • Tik Tak

   Een fantasiewereld voor de allerkleinsten

  • Tok Tok

   Grappige animatiereeks waarin stierendokter Gordon, bijgestaan door de tweelingkuikens Schaal en Dons, steeds een originele oplossing heeft voor de problemen van de dieren in het dorp. Gebaseerd op de prentenboekenreeks 'Psicopattes' van Hélène Bruller, Fabrice Ravier en Tébo.

  • Tomtesterom

   Tom Waes test handleidingen uit in de praktijk

   Volledige reeks

  • Touching infinity

   Rebecca, Fernand en Delphine weten dat hun einde nabij is. Het sterven is een deel van hun dagelijks leven geworden. 'Touching infinity'' volgt hen in de laatste weken van hun leven. 

   Voorbij de angst en het verdriet, nemen zij ons mee op een tocht, gedragen door liefde, dankbaarheid en diepe verbondenheid. Zonder voorbij te gaan aan de ernst, is 'Touching infinity' een film van hoop en lichtheid tijdens deze laatste fase van het leven.

   Humaninterestdocumentaire van Griet Teck.

  • Trefbal Royale

   Trefbaltornooi waarin 8 Ketnet-teams strijden om de titel van de ultieme trefbalkampioen.

  • Trial in the Outback

   In augustus 1980 gaat pastor Michael Chamberlain met zijn vrouw Lindy en hun 3 kinderen op kampeervakantie in Uluru, Australië. Hun negen weken oude baby Azaria wordt door een dingo uit de tent meegenomen. 

   De geruchtenmolen begint al snel te draaien, zeker wanneer uit onderzoek blijkt dat er ook een mens betrokken was bij de verdwijning, aangezien forensisch bewijs doet vermoeden dat Azaria's keel is overgesneden. 

   Lindy en Michael moeten voor de rechtbank verschijnen voor moord. Het is het begin van een van de grootste gerechtelijke dwalingen ooit.

   Volledige reeks

  • Triq Slama Mohamed. Reis in vrede

   In de eerste aflevering volgen we Mohamed Abdeslam in België. Hij vertelt zelf hoe hij hier vanuit Marokko via Duitsland is terechtgekomen en zijn leven heeft opgebouwd. Door gesprekken met zijn zoon, zijn vroegere buren, collega's en kennissen leren we Mohamed beter kennen. Tussendoor zegt Mohamed onverbloemd zijn gedacht over immigratie en integratie, vroeger en nu, en over opvoeding, waarden en geloof. En dan maakt hij zich klaar om op reis te vertrekken naar zijn geboorteland. (de documentaire werd bekroond met een IMAD (Interculturele Media Award).

  • TRIX

   In TRIX volgen we de drie jonge vrienden Lien, Leonard en Luca, die ondergedompeld worden in een wereld van tovenarij en magie door de beroemde magiër Steven Delaere.

  • Tussen ons

   Hoe kan je omgaan met een moeder die zwaar verslaafd is aan medicatie en nog slechts een schim van zichzelf lijkt te zijn? Is er voldoende liefde voor je zoon om hem onvoorwaardelijk te blijven steunen als hij zich steeds meer in drank en drugs verliest? Hoe bang is een klein meisje voor haar dronken vader? 

   'Tussen ons' vertelt het aangrijpende verhaal van drie ouder-kind duo's die verbonden zijn door eenzelfde strijd om hun geliefde zoon, dochter, moeder of vader te blijven steunen. Maar hoe onvoorwaardelijk is de liefde wanneer een verslaving lonkt? Telkens opnieuw een strijd tussen liefde en verslaving. 

   Een documentaire van Sam Geyskens, Vincent Everaerts en Lander Haverals voor productiehuis 'De Chinezen' in samenwerking met VAD (Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs) en Te Gek!?

  • Tussen oorlog en België

   Voor Tussen oorlog en leven en De eeuwige oorlog maakte Rudi Vranckx kennis met de straffe Irakezen, Somaliërs en Afghanen die tussen het puin hun leven proberen op te bouwen. Maar door die conflicten zijn er ook jongeren bij ons beland. Hoe is het hen gelukt om in België een leven op te bouwen? En hoe beïnvloedt het conflict in hun thuisland hen?

   Exclusief online

  • Tussen oorlog en leven

   Rudi Vranckx neemt bekende Vlamingen mee naar 'zijn' oorlogen

   Volledige reeks

  • Twintigers: een briljante generatie

   Kathy Lindekens, tot voor kort jongerenadviseur van de VRT,  praat met twintigers over wat hen bezighoudt, hoe het is om jong te zijn in de 21e eeuw en waar ze van dromen.

  • Twirlywoos

   Komische stop-motion animatiereeks over de avonturen van vier nieuwsgierige Twirlywoos.

  Selecteer een andere letter
 • u

  • Uki

   De vrolijke Uki leert elke dag iets nieuws.

  • Ultimas 2020

   Bekijk de digitale uitreiking van de Ultimas 2020, de cultuurprijzen van de Vlaamse Gemeenschap.

  • Undercover

   Wat niemand voor mogelijk acht – nadat Bob Lemmens (Tom Waes) in het eerste seizoen Ferry Bouman (Frank Lammers) verraadt, en in seizoen twee Ferry zich koste wat het kost wil wreken op Bob – gebeurt dan toch: de gezworen vijanden moeten samenwerken. Na de moord op een undercoveragent moeten Bob en Ferry door een samenloop van omstandigheden samen een Turks xtc-netwerk oprollen. Dit om elk hun eigen hachje te redden. Of steken ze elkaar toch liever een mes in de rug? Het wordt een razend spannend seizoen.

   Bob is na de gebeurtenissen van het vorige seizoen ontslagen bij de politie en heeft een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen, net nu er een kleine Bob Lemmens onderweg is. Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Bob krijgt een stiekem voorstel: hij kan zijn rechtszaak doen verdwijnen als hij opnieuw undercover gaat en in de Turkse xtc-bende de verrader kan ontmaskeren. Hij neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig te stellen. Rond dezelfde tijd, komt Ferry vrij. Hij wil zijn plek als xtc-koning terug innemen, maar die is ingenomen door de Turkse bende. Ook op persoonlijk vlak staat Ferry voor een uitdaging: kan hij het hart van Daan terugwinnen? Bob en Ferry zullen moeten samenwerken om hun doelen te bereiken, en dat zint beide heren niet...

   Volledige reeks

  • Une sœur

   Een kortfilm van Delphine Girard (2018) met Veerle Baetens en Selma Alaoui.

   kortfilm

  • Universiteit van Vlaanderen

   Wetenschappers delen hun inzichten in colleges

  Selecteer een andere letter
 • v

  • Van A tot Z: Connie Palmen

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: David Van Reybrouck

   Nicky Aerts legt auteur David Van Reybrouck zesentwintig woorden voor in een vijf uur durend gesprek. Van A tot Z. Van Archeologie en Getuigenis over Morsig en Roomsoes tot Zoomen.

  • Van A tot Z: Dirk De Wachter

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Edel Maex

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Johan Braeckman

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Luc Tuymans

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Philippe Herreweghe

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Piet Hoebeke

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Stefan Hertmans

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Vandaag over een jaar

   Vlamingen blikken terug op hun jaar

   Volledig seizoen

  • Veleno: the town of lost children

   Vijfdelige misdaaddocumentaire die de zaak van een pedofilienetwerk onderzoekt in landelijk Italië eind jaren 80.

  • Villa politica

   Politieke verslaggeving vanuit het Vlaams en Federaal Parlement door Goedele Devroy.

  • Vive le vélo WK

   Talkshow waarin Karl Vannieuwkerke samen met zijn gasten terugblikt op de voorbije WK-dag.

  • Vlaanderen vakantieland

   Toeristisch magazine dat kijkers wil inspireren om de eigen regio te ontdekken. Met een brede waaier aan bestemmingen, ervaringen en activiteiten.

   Volledig seizoen

  • Voor altijd Kampioen!

   Met 21 seizoenen en 273 afleveringen, 4 langspeelfilms, 1 kerstspecial, maar vooral ook een miljoenenpubliek is 'F.C. De Kampioenen' zonder discussie de meest succesvolle comedy van Vlaanderen. 'Voor altijd kampioen!' schetst in vier afleveringen het verhaal van Vlaanderens populairste humorreeks, voor en achter de schermen.

   De docureeks neemt de kijkers mee naar de opstart, de audities en de proefaflevering. Ook het stopzetten van de reeks, de langspeelfilms, het overlijden van Johny Voners, en de kerstspecial waarmee de acteurs afscheid namen van de acteur en het personage Xavier Waterslaeghers komen aan bod. En 'Voor altijd Kampioen!' heeft ook aandacht voor de evolutie van de personages en de verhaallijnen, het vertrek van sterkhouders als Carry Goossens en Jacques Vermeire en hoe dat werd opgevangen door de introductie van nieuwe personages.

   Naast de acteurs en de vele gastacteurs komen ook de mensen achter de schermen uitgebreid aan het woord: de producers, schrijvers en regisseurs, die allemaal mee aan de basis van het succes lagen. Bekende superfans Wesley Sonck en Guga Baúl getuigen op het einde van elke aflevering over de impact die 'F.C. De Kampioenen' op hen en Vlaanderen had.

  • Vos en Haas

   Humoristische stop-motion animatiereeks over de avonturen van Vos en Haas en hun vrienden in het bos. 

  • Vranckx

   Reportagemagazine dat verslag uitbrengt over grote brandhaarden op het wereldtoneel maar evengoed kleine verhalen vertelt die meer verdienen dan de coulissen. 

  • Vranckx & de Nomaden

   De Nomaden zijn een wisselende groep van jonge free lance reporters onder de vleugels van Rudi Vranckx en zijn redactie.

  • VRT NWS Live

   Een eerste stand van zaken bij live gebeurtenissen met omkadering door experten.

  Selecteer een andere letter
 • w

  • W817

   Vijf jonge volwassenen wonen samen en zoeken elk hun weg in de wereld.

   Volledige reeks

  • Waffie, de wonderhond

   Komische dramareeks over een nieuw samengesteld gezin en hun schattige pratende hond Waffie.

  • Wallander

   Detectivereeks naar de boeken van Henning Mankell, met de gerenommeerde Kenneth Branagh in de rol van de humeurige, eigengereide, wat melancholieke Zweedse speurder.

   Volledig seizoen

  • Wanderlust

   Alicja Gescinska filosofeert met spraakmakende mensen

   Volledige reeks

  • Wannabe's

   Olly Wannabe wordt aangenomen bij Video King, een online videobedrijfje. Hij en zijn collega's hebben één grote droom: de volgende grote onlinehit scoren.

  • Wat houdt ons tegen?

   Veel mensen zijn bezorgd om onze omgeving. Het weer doet vreemd en de natuur sterft voor onze ogen. In het nieuws zien we dat overal op onze planeet gebeuren en horen we regeringsleiders spreken over hun beloftevolle ambities. Optimisten en pessimisten schreeuwen door mekaar heen.

   In de vijfdelige reeks 'Wat houdt ons tegen?' probeert weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters klaarheid te scheppen in het klimaat- en natuurverhaal. Topwetenschappers en beleidsdeskundigen schetsen het grotere plaatje. Optimisme is voorbarig met cijfers zo diep in het rood. Maar pessimisme helpt ons ook niet vooruit. Actie is de enige weg. Wat houdt ons tegen?

  • Wat zegt de wetenschap

   Wetenschappers gaan dieper in op actuele thema’s

  • Wauters vs. Waes

   Tom Waes en Koen Wauters leggen elkaar het vuur aan de schenen

   Volledige reeks

  • Wedding day

   Fotografe Lieve Blancquaert blikt terug op de televisiereeksen 'Birth day', 'Wedding day' en 'Last days', waarvoor ze de afgelopen jaren de wereld rondreisde. Ze vertelt in vijf afleveringen hoe deze televisiereeksen haar persoonlijke kijk op het leven hebben beïnvloed. Elke aflevering focust op een thema dat heel ons leven terugkomt.

   Volledige reeks

  • Weg van België

   Driedelige reeks waarin Phara de Aguirre telkens een uitgewezen asielzoeker of een uitgewezen gezin achterna reist om hun persoonlijk verhaal uit te spitten.

  • Welkom in de Wilton

   In hotel De Wilton valt er altijd iets te beleven. Willy Wilton Senior, zoon Junior, en het kamermeisje Julie doen er alles aan om hun maffe hotelgasten Chloé, robot en hond te plezieren.

  • Wensen uit de Wetstraat

   Door de coronacrisis waren er dit jaar geen klassieke politieke nieuwjaarsrecepties, maar toch blikken de politieke partijen vooruit. Want de start van een nieuw jaar is voor partijvoorzitters een uitgelezen moment om hun politieke koers uit te zetten. Pieterjan De Smedt trok naar alle Vlaamse partijvoorzitters voor een terug- en een vooruitblik en een goed gesprek.
    

  • Wereldbeeld

   Ontdek de verschillende erkende levensbeschouwingen

  • Wereldrecord

   Achter ieder wereldrecord schuilt een uitzonderlijk sportief talent en een minutieuze begeleiding. Met de hulp van experts en atleten analyseert Maarten Vangramberen seconde per seconde, wat er gebeurt tijdens zo’n buitengewone prestatie.

   Volledig seizoen

  • Wetenschap redt de wereld

   Presentator Jeroen Buyse gaat op zoek naar topwetenschappers die oplossingen aanbieden voor de grote problemen waar we allemaal mee kampen.

   Volledige reeks

  • Where's Chicky?

   Komische computeranimatiereeks over de avonturen van een kuikentje.

  • Wij, heren van Zichem

   Dompel je onder in het Zichemse dorpsleven van de jaren 20

   Volledige reeks

  • Wij, Roger Raveel

   In 2021 zou Roger Raveel 100 jaar geworden zijn. De ideale gelegenheid voor Canvas om een nieuwe documentaire te wijden aan misschien wel onze belangrijkste naoorlogse schilder, die vanaf maart ook wordt gevierd met een grote overzichtstentoonstelling in Bozar. 

   Raveel werd geboren in het dorpje Machelen-aan-de-Leie en bleef er zijn hele leven. Het is daar dat de documentairemakers Bertrand Lafontaine en Pieter Verbiest met de camera op pad gaan, op zoek naar getuigen die de kunstenaar goed gekend hebben. 

   Er zijn o.a. getuigenissen van dichter Roland Jooris, de rechterhand van Raveel, Luc Levreau en de weduwe Marleen De Muer. 

   De curator van de expositie Frans-Wilhelm Kaiser situeert het werk van Roger Raveel internationaal.

  • Wild China with Ray Mears

   Natuurexploratiereeks waarin de Britse survivalexpert Ray Mears zeven verschillende Chinese landschappen bezoekt.

  • Winteruur

   Wim Helsen nodigt interessante gasten uit voor een gesprek over hun favoriete tekst.

  • Wissel van de macht

   Marc Van de Looverbosch reconstrueert opnieuw een aantal ingrijpende politieke evoluties van de afgelopen 20 jaar.

   Volledige reeks

  • Witse

   Vlaamse misdaadserie rond een eigenzinnige en gedreven speurder bij de Federale Recherche in Halle.

  • Wizzy en Woppy

   Twee muizen wonen met hun vrienden in een dierenwinkel en beleven er de gekste avonturen.

  • Wolf

   Wolf probeert elke dag iets nieuws uit.

  • Wordt Brussel ooit een fietsstad?

   Sinds het begin van de coronacrisis is er in Brussel achtendertig kilometer aan nieuwe "coronafietspaden" gecreëerd. Die moeten de fietser meer ruimte te geven. Fietsende Brusselaars waarderen die inspanning, maar toch blijft fietsen op sommige plekken nog altijd gevaarlijk. Dat heeft te maken met infrastructuur, maar ook met de mentaliteit op de weg. De Brusselse fietser ervaart veel agressie?, zegt professor Bas de Geus (VUB).

  Selecteer een andere letter
 • x

  Selecteer een andere letter
 • y

  Selecteer een andere letter
 • z

  • Zie mij graag

   Zie mij graag is een feel-goodreeks die de kijker zal doen lachen en snotteren tegelijkertijd. In deze herkenbare reeks zet Anna (Alejandra Theus) na het bedrog van haar man Ben (Stan Van Samang) een punt achter hun huwelijk en probeert ze haar leven met goede moed terug op de rails te zetten. Maar hoe moet ze nu verder met haar leven en haar kinderen waardoor ze voor eeuwig verbonden zal blijven met haar ex?

   Hoewel ze soms liever permanent onder haar fleecedeken zou wonen, probeert Anna haar nieuwe leven enthousiast te omarmen. Gesteund door haar twee beste vriendinnen (Ini Massez en Tine Embrechts) en shapewear gaat ze vol frisse moed op zoek naar een nieuwe balans in haar leven en wie weet… een nieuwe prins op het witte paard. Intussen worstelt Ben zelf ook met problemen, samen met zijn beste vriend Gunther (Wouter Bruneel). Een menselijke zoektocht met vallen en opstaan.

   Volledig seizoen

  • Zie mij graag (met audiodescriptie)

   Zie mij graag is een feel-goodreeks die de kijker zal doen lachen en snotteren tegelijkertijd. In deze herkenbare reeks zet Anna (Alejandra Theus) na het bedrog van haar man Ben (Stan Van Samang) een punt achter hun huwelijk en probeert ze haar leven met goede moed terug op de rails te zetten. Maar hoe moet ze nu verder met haar leven en haar kinderen waardoor ze voor eeuwig verbonden zal blijven met haar ex?

   Hoewel ze soms liever permanent onder haar fleecedeken zou wonen, probeert Anna haar nieuwe leven enthousiast te omarmen. Gesteund door haar twee beste vriendinnen (Ini Massez en Tine Embrechts) en shapewear gaat ze vol frisse moed op zoek naar een nieuwe balans in haar leven en wie weet… een nieuwe prins op het witte paard. Intussen worstelt Ben zelf ook met problemen, samen met zijn beste vriend Gunther (Wouter Bruneel). Een menselijke zoektocht met vallen en opstaan.

  • Zig & Sharko

   Komische animatiereeks over een mooie zeemeermin, een hongerige hyena en een verliefde haai.

  • Ziggy en de Zootram

   Ziggy neemt elke dag de tram en beleeft er elke keer een nieuw avontuur!

  • Zingaburia

   Drie bevriende reizigers zijn met hun ruimteschip Zingaburia op weg naar de vakantieplaneet Azifrikameropa.

  • Zweten met Zeger

   Zeger Van Noten (bekend van Kamp Waes) daagt de Ketnetters uit om thuis te blijven bewegen. Door originele opdrachten kunnen ze zichzelf tot het uiterste drijven.

  Selecteer een andere letter
 • Feedback

  Sluit Login Venster

  Er is geen feedback survey actief.