Catalogus

Filter resultaten

 • 0-9

  • #Hashtag

   De digitale wereld heeft steeds meer invloed op ons bestaan. Hoe is het om vandaag de dag op te groeien, zowel online als in het echte leven?

   Volledige reeks

  • #LikeMe

   De avonturen van een groep tieners in het vijfde middelbaar

  • #LikeMe Mini Concert

   Vanuit hun kot zingen de acteurs van #LikeMe een akoestisch, digitaal concert. Ze brengen enkele van hun populairste nummers uit het tweede seizoen.

  • #STEMhelden

   #STEMhelden zet verschillende STEM-profielen en -beroepen in de kijker, met focus op vrouwelijke rolmodellen in diverse technische en technologische beroepen en sectoren.

   Dat doen ze op maat van kinderen van de derde graad van het lager onderwijs, met korte video’s waarin we door de ogen van kindreporters de wondere wereld van STEM ontdekken.

   In elke video gaat een kindreporter op bezoek bij een bedrijf in een specifieke sector op zoek naar de link met STEM. Of het nu in de hout-, voedings-, zorg-, media- of chemische sector is: kinderen ontdekken op welke plekken STEM-profielen het verschil maken.

   Ze ontmoeten zowel denkers als doeners, die het maatschappelijk belang van STEM benadrukken. Elke video linkt ook aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de bedrijven en organisaties.

  • #Thisisegypt2, tien Jaar na Tahrir

   Kun je houden van een dictatuur? Niet echt, maar de Vlaamse arabist Ruth Vandewalle wil na een verblijf van meer dan tien jaar desondanks niet weg uit Egypte. Tien jaar na Tahrir gaat ze op zoek naar antwoorden bij haar Egyptische generatiegenoten. Hun oplossing: creëer je eigen werkelijkheid.

   Wat tien jaar geleden op het Tahrirplein in Caïro begon als een opstand voor democratische vrijheden, bevochten door de jeugd, is uitgelopen op méér repressie. De twintigers van toen hebben het strijdtoneel verlegd naar hun eigen levens. Ruth Vandewalle volgt in #thisisegypt2 haar vrienden die allemaal hun eigen weg naar onafhankelijkheid zoeken binnen de beperkingen die er in Egypte zijn. Een documentaire over aanpassen, omdenken en negeren, in een land waar ‘gewoon je ding doen’ tot kunst is verheven.

   Amna is nationaal kampioen roeien, Youssra accordeoniste en Sadat een rapper en grondlegger van de revolutionaire Mahraganatmuziek (Egyptische elektronische dance). Ze bouwen hun eigen oases, waarbinnen ze kunnen doen en laten wat ze willen. Daarvoor moeten ze de wereld van repressie en maatschappelijke controle wel leren negeren. Ook Ruth leerde tussen de beperkingen van het leven in een dictatuur heen te laveren. Maar binnenskamers voltrekken zich wel degelijk kleine persoonlijke revoluties, die haar hoopvol stemmen. #thisisegypt2 maakt die veranderingen zichtbaar.

  • #weetikveel

   Gebaseerd op en geïnspireerd door het succesvolle gelijknamige Radio 1-programma gaat presentator Kobe Ilsen op zoek naar toffe en verrassende weetjes over boeiende onderwerpen.

   Volledige reeks

  • 1 jaar gratis

   Bikkelharde afvalkoers vermomd als gezellige quiz met een groep kandidaten waarvan er elke aflevering iemand naar huis wordt gestuurd tot er één winnaar overblijft. De winnaar krijgt het nettojaarloon van de meest verdienende deelnemer.

  • 1 jaar gratis (portretten)

   Leer de kandidaten van '1 jaar gratis' kennen. 

  • 100 dagen Biden

   Als presidentskandidaat deed Joe Biden niet veel harten sneller slaan. Zelfs onder zijn partijgenoten was de reactie lauw. Maar diezelfde Democraten vallen in bosjes voor president Joe Biden. Hij blijkt tijdens zijn eerste 100 dagen ambitieus en effectief, en verbaast zo vriend en vijand. Wanneer de vergelijkingen met president Franklin D. Roosevelt bovengehaald worden, kan je je eerste honderd dagen als Democratisch president geslaagd noemen. We blikken terug op de sleutelmomenten van zijn parcours.

  • 1000 Seconden

   Felice Damiano en Herwig Van Hove toveren in duizend seconden - oftewel 16 minuten en 40 seconden - een driegangenmenu op tafel.

  • 12 is veel

   Reeks van twaalf portretten waarin een unieke inkijk wordt gegeven in het leven van twaalfjarigen. De twaalfjarigen komen zelf aan het woord over de thema's die hen beroeren.

  • 20 jaar S.M.A.K.

   Een portret van een uniek museum dat haar 20ste verjaardag viert

  • 22/3 - 1 jaar later - het onderzoek

   Het onderzoek naar de aanslagen van Brussel

  • 24 hours in police custody

   Een dag op stap met de politie van Luton

  • 25 jaar Dutroux

   De zaak-Dutroux deed 25 jaar geleden de hele maatschappij op z’n grondvesten daveren. Op 13 augustus 1996 arresteerden speurders Marc Dutroux. Hij werd vijand nummer 1 toen duidelijk werd welke gruweldaden hij op zijn kerfstok had: ontvoering, gijzeling en verkrachting van zes jonge meisjes, vier van hen vermoordde hij ook: Julie, Mélissa, An, Eefje, Sabine en Laetitia.

   In deze videoreeks vertellen getuigen en betrokkenen over die gruwelijke zomer van ‘96 en de jaren die daarop volgden. Over die donkere bladzijde die hun leven en ons land helemaal heeft veranderd.

  • 3Hz

   Spannende reeks vol actie en avontuur, over een jonge held en zijn vrienden die het moeten opnemen tegen een haast onmogelijk grote vijand: de farmareus EternoFarma.

  • 3Hz (met audiodescriptie)

   Spannende reeks vol actie en avontuur, over een jonge held en zijn vrienden die het moeten opnemen tegen een haast onmogelijk grote vijand: de farmareus EternoFarma.

  • 4eVeR

   Volg het leven van Emma, Lore, Gamil en Robin.

  • 60 jaar Sportweekend

   In deze vierdelige reeks belicht Sammy Neyrinck 60 jaar spraakmakende sportreportages en de manier waarop die werden gemaakt. Tegelijk biedt de reeks een overzicht van evenveel jaren sportgeschiedenis en van de enorme evolutie van de Vlaamse sportjournalistiek.

  • 90 minutes

   Wil je de voetbalactualiteit op de voet volgen? Sporza sloeg de handen in elkaar met Friends of Sports voor de podcast "90 Minutes".

  • @elindo

   Elindo laat de leukste video's van het internet zien en hij gaat ook dieper in op een interessant internet-thema.

  Selecteer een andere letter
 • a

  • A million little things

   Men zegt dat vriendschap niet één groot ding is, maar een miljoen kleine dingen. En dat geldt ook voor een vriendengroep uit Boston, die onder onverwachte omstandigheden nog hechter wordt. Sommigen onder hen zijn succesvol, anderen modderen maar wat aan, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze weten niet hoe het verder moet. De dood van een van hen lijkt voor de anderen het begin van een nieuw leven te worden.

  • A war on trial: justice for ex-Yugoslavia

   Het Joegoslaviëtribunaal was een nooit eerder gezien experiment. Voor het eerst stonden oorlogsmisdadigers van alle partijen terecht voor een onafhankelijk internationaal hof. In meer dan 20 jaar zijn er 160 mensen veroordeeld, onder wie Milosevic en Mladic. Maar toch is het hof niet onbesproken. 

   30 jaar nadat de Joegoslavische oorlogen uitbraken en na de belegering van Sarajevo gaan we dieper in op het verhaal en de impact van dit tribunaal aan de hand van archiefmateriaal. Is het tribunaal geslaagd in zijn opzet? Kan het gezien worden als een voorbeeld om rechtvaardigheid te brengen voor andere oorlogsslachtoffers?

  • Abraca

   Grappige animatiereeks over de avonturen van twee kinderen met tegengestelde karakters: een rationele nerd en een impulsieve burgerwacht.

  • Achterflap

   Sven Speybrouck gaat op zoek naar een goed boek

  • Achttien

   Nick groeit op in een jeugdinstelling en wordt volgende week achttien. Dat wil zeggen dat hij vanaf dan financiële ondersteuning krijgt om alleen te gaan wonen. Plots neemt zijn moeder opnieuw contact op. Zal hij haar een nieuwe kans geven? 

   Kortfilm van Dimitri Baronheid en Olivier Lambrechts.

   kortfilm

  • Adele one night only

   Tv-special rond de Britse popzangeres Adele met o.a. een preview van de release van Adeles nieuwe album '30', haar eerste in 6 jaar. Live-uitvoeringen van verschillende nooit eerder gehoorde nummers worden aangevuld met aantal van haar klassieke hits. In een exclusief interview met Oprah Winfrey heeft Adele het uitgebreid over het nieuwe album, de verhalen achter de liedjes, het leven na haar scheiding, gewichtsverlies en het opvoeden van haar zoon.

  • Afghanistan: the wounded land

   Afghanistan staat dezer dagen volop in de belangstelling. Alweer. Vandaag lijkt het de hel voor vrouwen en al wie snakt naar vrijheid, maar ooit was Afghanistan een walhalla voor hippies en  Kaboel een behoorlijk westerse stad. Hoe is het zover kunnen komen? De vierdelige reeks Afghanistan, the Wounded Land vertelt de woelige geschiedenis van dat Aziatische kruitvat in de voorbije 60 jaar, aan de hand van archiefbeelden en getuigenissen van mensen die persoonlijk betrokken waren bij de vele conflicten die het land al die tijd verscheurden.

   In de jaren zestig heerste er vrede in Afghanistan en stelde koning Mohammed Zahir Shah het land open voor de wereld. Kaboel leek wel een Europese hoofdstad; vrouwen kregen meer vrijheid en konden zich kleden zoals zij wilden. Het was een bestemming voor hippies op zoek naar goedkope drugs en exotische avonturen. Maar onder de oppervlakte bevond het land zich op een kruispunt: tussen Oost en West, islam en communisme, moderniteit en traditie. Toen de communisten eind jaren zeventig de macht grepen, explodeerden die tegenstellingen, en begon een reeks oorlogen die nog altijdvoortduren.

   Afghanistan. The Wounded Land bekijkt zes decennia Afghaanse geschiedenis door de ogen van zij die erbij waren: strijders en burgers, mannen en vrouwen. Hun persoonlijke herinneringen aan de gouden jaren ‘60, de Sovjet-bezetting, de burgeroorlog, het Taliban-regime, 9/11 en de nasleep daarvan, openen nieuwe perspectieven op Afghanistan, zijn bevolking en zijn lot. De verhalen worden geïllustreerd met een unieke selectie beelden uit archieven in Afghanistan, Rusland en de Arabische wereld. Zo geeft deze documentaire een nieuw inzicht in wat er fout ging in het verleden en wat de toekomst kan brengen.

  • Alfa Papa Tango

   Een brandweerkazerne in het centrum van Brussel wordt geconfronteerd met telkens nieuwe interventies. Maar ook in de kazerne zelf dienen brandjes geblust te worden.

  • Alleen Elvis blijft bestaan

   Thomas Vanderveken praat met gasten uit verschillende hoeken van de maatschappij met uiteenlopende interesses en vakgebieden. De gasten brengen hun eigen verzameling fragmenten mee, die hen ontroerd, geprikkeld, geïnspireerd hebben of aan het lachen hebben gemaakt.

  • Als je ons kan horen

   Het is 25 jaar geleden dat de Witte Mars plaatsvond en dat Marc Dutroux werd opgesloten. Deze docureeks toont hoe justitie, politiek, families van de slachtoffers en de Belgische bevolking omgingen met de zaak-Dutroux. De grootste gemediatiseerde ontvoeringszaak die België ooit gekend heeft, en het op zijn grondvesten deed daveren. 

   Het beeldarchief van de VRT en de RTBF sloegen voor het eerst de handen in elkaar om op basis van honderden uren rushes en nieuwsitems een vierdelige documentairereeks te maken.

  • Amerikaanse overdosis

   De VS aan de drugs: Björn Soenens zoekt uit

  • Amika

   Merel droomt van een job op de manege

  • Andermans zaken

   Realityreeks waarin Kamal Kharmach naar allerlei ondernemers trekt die voor een dringend probleem staan en samen met hen op zoek gaat naar een oplossing.

   Volledige reeks

  • Animal Ambulance

   Docuserie die een kijkje neemt achter de schermen van twee van de grootste en drukste spoedafdelingen voor gewonde en zieke dieren in het Verenigd Koninkrijk.

  • Annika

   Britse misdaadreeks over DI Annika Strandhed, een raadselachtige detective die aan het hoofd staat van de Marine Homicide Unit in Glasgow. 

  • Apollo's grote avonturen

   De avonturen van een groep bevriende insecten.

  • Arctic drift: a year in the ice

   Dit is het verhaal van de grootste poolexpeditie ooit - de MOSAiC-expeditie - een missie om uit te zoeken waarom het ijs van de Noordpool aan het smelten is en wat dat betekent voor de rest van de planeet. We volgen een team van honderden wetenschappen van over de hele wereld die de grootste uitdaging van onze tijd aangaan: het aanpakken van de klimaatverandering. En daarvoor trotseren ze hevige stormen, hongerige ijsberen en een pikdonkere poolwinter.

  • Arthur en de kinderen van de ronde tafel

   Volg de spannende avonturen van de schildknaap Arthur en zijn vrienden in de middeleeuwen.

  • Aruanas

   Braziliaanse ecothrillerreeks over drie vrouwen die een NGO oprichten om het Amazonegebied proberen te beschermen.

   Volledige reeks

  • Astrid et Raphaëlle

   Frans-Belgische politiereeks met in de hoofdrol een ongewoon duo vrouwelijke speurders: de impulsieve commandant Raphaëlle Coste en haar sidekick Astrid Nielsen, die autisme heeft.

  • Axel Nort

   Detective Axel Nort gaat op onderzoek uit

   Volledige reeks

  • À ciel ouvert

   Adembenemende luchtbeelden afgewisseld met portretten van bewoners

   laatste kans

  Selecteer een andere letter
 • b

  • B.B. King: on the road

   Deze documentaire is een eerbetoon aan een man die de muziekwereld mee heeft vormgegeven met zijn unieke stijl. De muziekcarrière van bluesmuzikant B.B. King bestrijkt ongeveer een halve eeuw, met gemiddeld zo'n 300 optredens per jaar. Tot op het moment dat hij zijn gitaar, Lucille, op een avond neerzette en het podium afwandelde, om nadien nooit meer op te treden. Het verhaal wordt verteld door de mensen die hem het beste kenden: crew, vrienden en bandleden. Zij halen herinneringen op in B.B. Kings tourbus, terwijl ze een symbolische reis maken vanuit Nashville door het diepe zuiden van de VS.

  • Bagage

   Ontdek unieke plaatsen over de gehele wereld met die cultureel reismagazine.

  • Bakolo Music International

   Bakolo Music International is de oudste Congolese rumbaband. Toen voormalig frontman Wendo Kolosoy stierf in 2008 beleefde de band een lange en moeilijke periode. Maar de muzikanten gingen door en stopten nooit met repeteren. Papa Bikunda stond op als nieuwe leider van de band en stoomde de oude muzikanten klaar voor een internationale tournee.

  • Barack Obama spreekt

   Voormalig Amerikaans president Barack Obama gaf maar één interview aan een Belg. Auteur en journalist Johan Op de Beeck was de gelukkige. Helaas kon hij daar op dit moment niet voor naar de Verenigde Staten reizen. Maar ondanks de afstand werd het toch een boeiend gesprek over 'A Promised Land' het eerste deel van de memoires van Obama.

  • Bathroom stories

   Beste vriendinnen Flo en Isa gaan samenwonen. De twintigers brengen veel tijd door in de badkamer, waar ze zichzelf en af en toe ook anderen pas echt leren kennen.

   Volledige reeks

  • Bedreigde soorten

   Grappige animatiereeks over de wilde avonturen van een konijn, een eekhoorn en een zeemeeuw.

  • Beer Bo

   Humoristische reeks over de avonturen van enkele kleuters en hun pluizige vriend, Beer Bo.

  • Belgian Game Awards 21

   De gamesector laat zich niet temmen. Zelfs niet door Corona. En dat liet zich niet in het minst merken in het spectaculair aantal games dat zich aanmeldde voor de Belgian Game Awards 21.

   Uit maar liefst 93 Belgische inzendingen koos een professionele jury 30 genomineerden, verdeeld over 7 Award categorieën. Tijdens de uitreiking op 1 oktober weten we wie uiteindelijk met een Belgian Game Award naar huis trekt.

  • Belpop classics

   Reeks documentaires over de geschiedenis van de Belgische popmuziek.

   Volledig seizoen

  • Belpop Helden

   In ‘Belpop Helden’ brengen acht artiesten een muzikale hommage aan hun favoriete Belpop-artiest.  

   Volledige reeks

  • Bernard Haitink, the enigmatic maestro

   In deze documentaire volgen we de componist Bernard Haitink tijdens de voorbereiding van zijn allerlaatste concerten. In een openhartig interview heeft hij het over de invloed die opgroeien tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft gehad op zijn carrière en geeft hij goede raad aan muzikanten die hopen in zijn voetsporen te treden. De vele muzikanten met wie hij heeft samengewerkt, proberen het geheim achter zijn techniek te ontrafelen en uiteraard worden we getrakteerd op enkele optredens van de man die erin slaagde muziek te vertalen met zijn handen.

  • Berry Bees

   Lola, Bobby en Juliette zijn niet zomaar drie meisjes. Ze hebben uitzonderlijke talenten, een uitzonderlijke vriendschap en een uitzonderlijk geheim leven.

  • Beschuldigde, sta op

   De trendsetter der advocatenseries, die liep van 1964 tot 1980

  • Beyond the walls (Au-delà des murs)

   Mini-horrorreeks over een jonge vrouw die uit geldgebrek in een vervallen huis gaat wonen. Maar achter de muren van dit huis gaan vele duistere geheimen schuil...

   Volledige reeks

  • Biba & Loeba

   Biba en Loeba zijn twee vrienden die de kijkers op een speelse manier laten bewegen. In elke aflevering leren ze peuters en kleuters nieuwe oefeningen aan.

  • Bij Linde

   Iedereen zit terug in zijn kot en dat bracht Linde Merckpoel op een idee. Met haar camera en het internet in de aanslag, gaat ze terug elke dag een vlog de wereld insturen. En oh ja, kat Dikkie is ook terug van de partij.

   Exclusief online

  • Bing

   Animatiereeks voor peuters over de avonturen van het konijntje Bing.

  • Birth day

   Fotografe Lieve Blancquaert blikt terug op de televisiereeksen 'Birth day', 'Wedding day' en 'Last days', waarvoor ze de afgelopen jaren de wereld rondreisde. Ze vertelt in vijf afleveringen hoe deze televisiereeksen haar persoonlijke kijk op het leven hebben beïnvloed. Elke aflevering focust op een thema dat heel ons leven terugkomt.

   Volledige reeks

  • Birth without violence

   ‘Birth Without Violence’ is een korte documentaire gebaseerd op het gelijknamige boek van Frédérick Leboyer dat verscheen in 1975. Frédérick Leboyer was een Franse gynaecoloog. Hij was de bedenker van de ‘Birth without violence’ (de zachte geboorte) methode, die ook de Leboyer-methode wordt genoemd. Die methode is opgebouwd rond de stelling dat baby’s liefdevol, zacht en zonder stress op de wereld gebracht moeten worden. Uit de geborgenheid van het moederlichaam moet de baby langzaam wennen aan de extreem lichamelijke veranderingen die het op dat moment ondergaat.

  • Blokken


  • Bob de Bouwer

   Leuke animatiereeks over de avonturen van Bob de Bouwer, die samen met zijn vriendjes - de pratende bouwmachines - op een groot bouwterrein woont.

  • Boekenfeest

   Ruth Joos ontvangt een hele week lang verschillende auteurs, illustratoren, lezers en literatuurliefhebbers.

  • Boekenmaand: archief

   Duik mee in het archief van de VRT en ontdek alles over boeken!

  • Boekenmarathon en Boekenfeest 2020

   De livestream kan je volgen:- Op zondag 1 en 8/11  van 11u tot 20u- Van 2 t.e.m 6/11 van 9u tot 20u (behalve op 4/11 pas vanaf 10u)- Op 7, 9, 10 en 11/11 van 12u tot 20u

  • Boerke

   Humoristische animatiereeks over de avonturen van de universele loser Boerke. Gebaseerd op de cartoons van Pieter De Poortere.

  • Bohemian Rhapsody

   Londen, 1970. De jonge Farrokh Bulsara heeft een baantje op de luchthaven van Heathrow, maar droomt van een carrière als muzikant. Na een optreden van de band Smile biedt Farrokh zijn diensten aan omdat hun leadzanger net is opgestapt. De band Queen wordt geboren en Farrokh verandert zijn naam in Freddie Mercury. De rest is geschiedenis. Queen wordt een van de grootste rockbands aller tijden en heeft wereldwijd succes met hits als 'Bohemian Rhapsody', We Will Rock You', 'We are the Champions' en 'Radio Ga Ga'. In 1985 staat de band op het legendarische concert Live Aid. Niet lang daarna wordt bij Mercury zelf aids geconstateerd...

  • Bol en Smik

   Het verhaal van twee dikke vrienden die samen gekke avonturen beleven. Ze wonen samen in een gezellig huisje waarin ze al hun vriendjes ontvangen.

  • Borderline

   Zesdelige reeks auteursdocumentaires over grenzen en wat die doen met landschappen, gemeenschappen en levens.

  • Boris en Binti

   Animatiereeks over twee kleuters die op ontdekkingstocht gaan in de wereld waarin ze leven.

  • Bovary

   Emma Rouault trouwt met dokter Charles Bovary en koestert de hoogste verwachtingen. Maar al snel begint haar saaie leven even hard te knellen als haar korset. Ze leest massa’s boeken om te ontsnappen aan de banale realiteit. Het is haar allemaal niet spannend genoeg, haar echtgenoot blijkt haar verwachtingen niet te vervullen. 

   Ze begint te zoeken naar meer, naar minnaars, naar extra kicks. Ze leeft boven haar stand en ze geeft meer uit dan ze heeft om aan het provinciale leven te ontsnappen.

   KVS-directeur Michael De Cock en Carme Portacelli maakten een theaterversie van het beroemde boek 'Madame Bovary' van van Gustave Flaubert. Maar door corona konden en kunnen de voorstellingen voorlopig niet doorgaan. KVS en Canvas sloegen de handen in elkaar en maakten er een filmversie van. Filmregisseur Jaco Van Dormael, bekend van onder meer 'Toto le Héro', 'Le Huitième Jour' en 'Le Tout Nouveau Testament' nam de uitdaging aan en maakte er een prachtige film van.

   Een film van Jaco Van Dormael (2021) met Maaike Neuville en Koen De Sutter.

  • Bovary (met audiodescriptie)

   Emma Rouault trouwt met dokter Charles Bovary en koestert de hoogste verwachtingen. Maar al snel begint haar saaie leven even hard te knellen als haar korset. Ze leest massa’s boeken om te ontsnappen aan de banale realiteit. Het is haar allemaal niet spannend genoeg, haar echtgenoot blijkt haar verwachtingen niet te vervullen. 

   Ze begint te zoeken naar meer, naar minnaars, naar extra kicks. Ze leeft boven haar stand en ze geeft meer uit dan ze heeft om aan het provinciale leven te ontsnappen.

   KVS-directeur Michael De Cock en Carme Portacelli maakten een theaterversie van het beroemde boek 'Madame Bovary' van van Gustave Flaubert. Maar door corona konden en kunnen de voorstellingen voorlopig niet doorgaan. KVS en Canvas sloegen de handen in elkaar en maakten er een filmversie van. Filmregisseur Jaco Van Dormael, bekend van onder meer 'Toto le Héro', 'Le Huitième Jour' en 'Le Tout Nouveau Testament' nam de uitdaging aan en maakte er een prachtige film van.

   Een film van Jaco Van Dormael (2021) met Maaike Neuville en Koen De Sutter.

  • Bravo Babilu

   Vlaamse animatiereeks waarin peuter Babilu elke keer iets nieuws ontdekt, samen met zijn vriendjes Bumba en Bumbalu.

  • Breaking Europe

   Yassine en Rudi ontmoeten jongeren in een verdeeld Europa

  • Brian Cox's adventures in space and time

   Professor Brian Cox staat stil bij de meest uitdagende en intrigerende vragen waarmee de kosmologie wordt geconfronteerd. Staan we aan het begin van een nieuw tijdperk in de ruimtevaart?

  • Brussel Nieuwsstraat

   Fake nieuws met maffe items. Walter Baele speelt ongeveer 300 verschillende types waaronder nieuwsankers, ruimtewezens, coureurs, transgenders en… Martin Rigolle.

   Volledige reeks

  • Buck

   Gamepersonage Buck komt plots tot leven

  • Bumba

   Een kleurrijke wereld voor de allerkleinsten

  • Burkland

   Enkel een gevonden smartphone, waarop hun laatste beelden te zien zijn, kan antwoorden geven.

   Volledige reeks

  • Buurman, wat doet u nu?

   Humaninterestprogramma waarin Cath Luyten op bezoek gaat bij zes boeiende persoonlijkheden die haar intrigeren en zich twee dagen lang onderdompelt in hun professionele en persoonlijke bestaan.

   Volledig seizoen

  Selecteer een andere letter
 • c

  • Café Sport

   Is Wesley Sonck de beste cafésporter van het land?

   Volledige reeks

  • California Love

   Stijn trekt op muzikale roadtrip door Californië

  • Campus 12

   Kan Noah zijn tweelingzus Bo redden?

  • Campus 12 Bootcamp

   De vrienden van Campus 12 vertrekken samen op bootcamp. Ze krijgen workshops om nog beter te leren zingen en acteren.

  • Canvas curiosa

   Een eigenzinnige selectie verhalen met een twist, raadselachtige geschiedenissen, boeiende, soms bizarre wetenswaardigheden.

  • Canvas door de ogen van

   Om racisme aan te pakken, moeten we het eerst beter leren begrijpen. Het probleem durven zien door de ogen van wie ermee te maken krijgt.

   Exclusief online

  • Chasing the moon

   Driedelige documentairereeks van Robert Stone die het verhaal vertelt van de 'space race', de wedloop tussen de VS en de Sovjet Unie in de ruimte. N.a.v. de 50e verjaardag van de eerste maanlanding op 21 juli.

  • Cheyenne et Lola

   Frans-Belgische moderne westernreeks over twee veerkrachtige vrouwen die meegesleurd worden in een gevaarlijk spel van bedrog en verraad.

  • Château Planckaert

   De familie Planckaert gaat een avontuurlijke uitdaging aan om van een verwaarloosd kasteel in Frankrijk een mooie chambre d'hôte te maken. Château Planckaert vertelt een verhaal over dromen en hoop, leren omgaan met tegenslagen, en de onverbrekelijke band binnen een gezin.

   Volledige reeks

  • Circle of life

   Fotografe Lieve Blancquaert blikt terug op de televisiereeksen 'Birth day', 'Wedding day' en 'Last days', waarvoor ze de afgelopen jaren de wereld rondreisde. Ze vertelt in vijf afleveringen hoe deze televisiereeksen haar persoonlijke kijk op het leven hebben beïnvloed. Elke aflevering focust op een thema dat heel ons leven terugkomt.

  • Clangers

   Stop-motion animatiereeks over de avonturen van de Clangers, een familie schattige en inventieve wezentjes die op een kleine blauwe planeet wonen, niet ver van de aarde.

  • Classics 1000: Compact Disk Dummies

   De gebroeders Lennert en Janus Coorevits van Compact Disk Dummies trappen de Classics 1000 van Radio 1 af met een knallende mix van de beste classics.

  • Click-ID

   Bas en Jef zijn twee boezemvrienden die samen studeren. Op het kot van Bas hebben ze een kleine redactie van waaruit ze een website beheren. Maar wanneer er een investeerder de site wil professionaliseren, moeten ze uitbreiden en krijgen ze het gezelschap van Aiko, Perry en Caro en is hun rustige leventje voorbij.

   Volledige reeks

  • Cold Feet

   'Cold Feet' is een scherpzinnige dramaserie doorspekt met de nodige Britse humor. De serie gaat over het alledaagse leven van dertigplussers in Manchester en de onderwerpen waarmee zij te maken krijgen: vriendschap, liefde, trouwen, vreemdgaan, kinderen, carrière, seks en verlies

  • Comme si c'était hier

   De documentaire ‘Comme si c’était hier’ van Myriam Abramowicz en Esther Hoffenberg (1980) was de eerste documentaire die aandacht gaf aan het weinig gekende verhaal van de joodse ondergedoken kinderen tijdens Wereldoorlog II.

   Het regisseurs-duo geeft een forum aan de rechtstreeks betrokkenen: de ondergedoken kinderen zelf, de mensen bij wie ze verstopt waren en zij die hen geholpen hebben, met gevaar voor eigen leven.

   En dit is uniek, want tot 1980 sprak letterlijk niemand over deze gruwelijke periode. Het is zelfs pas in de jaren 90 dat de verhalen echt naar buiten kwamen. Dit maakt deze lange documentaire (1u25) authentiek en ontroerend. Je zit als kijker als het ware heel dicht op het vel van de getuigen. Je voelt hun angst, hun moed, hun dankbaarheid.

   Naast deze pure en persoonlijke verhalen, krijg je ook historische feiten mee. Wat voor een organisatie was het Joods Verdedigingscomité? Wie engageerde zich daar? Hoeveel kinderen zijn er tussen 1942 (het begin van de razzia’s) en 1945 (het einde van de oorlog) op deze manier gered?

  • Competitiebeesten

   Een blik op het leven van 6 topsportkinderen

  • Culture Club Cultuurmarkt

   Om de zwaar gehavende sector een hart onder de riem te steken stelt 'Culture Club' een alternatieve cultuurmarkt voor. Op het menu: liveperformances en livebands.

  Selecteer een andere letter
 • d

  • D5R

   Vijf vrienden zoeken hun weg in het leven

  • Da Yie

   In Ghana ronselt een vreemdeling kinderen voor een risicovolle baan. Hij levert Prince en Mathilda, twee levendige kinderen, maar begint zijn werk al snel in twijfel te trekken.

   kortfilm

  • Dagelijkse kost

   Lekker en vooral simpel koken met Jeroen Meus.

  • Dagelijkse kunst

   Ontdek de boeiende leefwereld van artistieke mensen

  • De #klimaatraad

   Iedereen denkt mee!

  • De Academie

   Naar aanleiding van de Dag van de Academies gaat Marieke Dermul praten met studenten die deeltijds kunstonderwijs volgen. Ze gaat het gesprek aan met zowel een koppel van zeventig jaar dat animatie studeert, als met een meisje dat door het spelen van muziek de band met haar vader weer opbouwt. Met een dame die verhalen van migratie een gezicht geeft met haar fotografie, alsook met een jongen van zes die ervan droomt om danser te worden. Voor elk van hen is kunst onmisbaar in hun levens.

  • De Afspraak

   De afspraak kijkt op eigen wijze naar het nieuws en ontvangt gasten uit de actualiteit.

  • De Afspraak op vrijdag

   Ivan De Vadder nodigt wekelijks één politicus en twee andere gasten uit. Samen overlopen zij de politieke actualiteit van de afgelopen week.

  • De avonturen van Bibi & Tina

   Animatiereeks over Bibi en Tina, twee vrolijke tienermeisjes die samen met hun paarden Amadeus en Sabrina heel wat avonturen beleven.

  • De bankzitters

   Tijdens het EK trekt Danira met haar bankje door Vlaanderen. Bekende en minder bekende Vlamingen komen op haar bank zitten en beleven het EK elk op hun eigen manier. Samen met al haar bankzitters vuurt Danira de Rode Duivels aan om hopelijk de Europese droom waar te maken!

  • De Blacklist

   Tom Waes probeert 'onmogelijke' kinderwensen te verwezenlijken

  • De Boekathon

   Tom De Cock ontving op LEES! Het Boekenfestival meer dan 170 schrijvers en interviewt hen over hun nieuwste boek.

  • De boer op

   Kobe Van Herwegen presenteert een spannend en actief spelprogramma over het boerenleven.
  • De Canvas Popnacht

   Tomas De Soete praat met Jan Delvaux en Jimmy Dewit over 60 jaar popmuziek.

  • De collega's

   De dagelijkse gebeurtenissen bij de ambtenaren bij Financiën

   Volledig seizoen

  • De Columbus

   Zonder plan en zonder voorbereiding trekt Wim Lybaert met de Columbus de wijde wereld in. Een week lang duwt hij op pauze om te genieten van vrije tijd die écht vrij is. In alle vrijheid laat hij zich helemaal leiden door het toeval én door zijn gast. 

   Volledige reeks

  • De dokter Bea show

   Voor Dokter Bea is geen enkele vraag over puberteit en seksualiteit te gek!

  • De dokter Bea show met VGT

   Voor Dokter Bea is geen enkele vraag over puberteit en seksualiteit te gek!

  • De eeuwige oorlog

   Rudi Vranckx maakt hij een reis door de tijd, naar het moment waarop de oorlogen in Irak, Afghanistan en Somalië in een beslissende plooi kwamen te liggen. 

   Volledige reeks

  • De Fabeltjeskrant

   Na vijftig jaar zijn de verhalen van Meneer de Uil terug! Volg de avonturen van Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever in het Grote Dierenbos.

  • De Fantaseerspelen

   Kinderen zitten boordevol fantasie. Ouders vaak niet meer. Daarom helpt Ketnet Junior ouders weer fantaseren met ‘De Fantaseerspelen’.

  • De Geonauten

   Avontuurlijk en leerrijk programma waarin acht Ketnetters op kamp gaan. Daar krijgen ze dagelijks een opdracht die iets te maken heeft met een van de millenniumdoelen.

  • De grote leugen

   Op 6 januari werd in Washington DC het Capitool bestormd door Trump-supporters. Ze drongen het gebouw binnen in een ultieme poging om de bevestiging van de verkiezingsoverwinning van Joe Biden tegen te houden. Amerika en de wereld waren in shock. Hoe was dit kunnen gebeuren? Thomas De Graeve ging praten met enkele mensen die er bij waren. Onder meer een Trump-supporter die het gebouw binnendrong en nog altijd gelooft in een complot, in 'De grote leugen'. Maar hij sprak ook een agent die het Capitool verdedigde en dat bijna met zijn leven moest bekopen. Eén ding is duidelijk: de wonden die toen geslagen werden, zijn nog niet geheeld.

  • De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow

   De vroege avonturen van Peter en Julie

  • De Hoppers

   Lach je krom met de prettig gestoorde familie Hopper

  • De Ideale Wereld

   Jan Jaap van der Wal surft op de deiningen van de actualiteit.

  • De inzichten

   Diepgaande gesprekken met inspirerende gasten

  • De inzichten van Caroline Pauwels

   Caroline Pauwels doet haar levensinzichten uit de doeken

  • De inzichten van Christine Mussche

   In deze inzichten praat Nic Balthazar met Christine Mussche. Als advocate behandelt ze zedendelicten of zaken van kindermisbruik. Ze kent de donkere kanten van de mens maar al te goed. Maar niets van die zwaarte sijpelt door in haar persoonlijke leven.
  • De inzichten van Geert Hoste

   Geert Hoste doet zijn levensinzichten uit de doeken

  • De inzichten van Jean Paul Van Bendegem

   Jean Paul Van Bendegem deelt zijn inzichten mee

  • De inzichten van Jill Peeters

   Nic Balthazar ontvangt weervrouw Jill Peeters. Ze is geografe en leeft letterlijk met haar hoofd in de wolken. Ze maakte van het klimaatprobleem haar missie met onder andere haar organisatie 'Climate Without Borders'. Niets houdt haar tegen!

  • De inzichten van Jonathan Holslag

   Nic Balthazar ontvangt professor politicologie en internationale betrekkingen Jonathan Holslag. Hij weet alles over oorlog en over vrede, over China en Europa en hij adviseert presidenten, ministers, sjeiks en CEO's. Hij laat zijn licht schijnen over Europa en Vlaanderen en hoe die eruit zullen zien na de coronacrisis?

  • De inzichten van Lien Van de Kelder

   In de inzichten ontvangt Nic Balthazar vandaag meerdere gasten, die evenwel allemaal luisteren naar de naam Lien Van de Kelder. De bekendste is actrice. De minder bekende Lien Van de Kelder is ook zangeres, juriste en mensenrechtenactiviste. Zo ontfermt ze zich al jaren als voogd over alleenstaande minderjarige vluchtelingen. Dit programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

  • De inzichten van Marc Herremans

   Nic Balthazar ontvangt Marc Herremans. Sinds die dramatische val in 2002 was het zijn levensmotto: "To walk again". Maar achttien jaar later berust triatleet Marc Herremans in zijn lot. De kans dat hij ooit weer zal wandelen, is nagenoeg onbestaande. Ooit weer kunnen stappen was zijn droom. Maar toen hij zijn dochter voor het eerst zag rondlopen, kwam die uit. "Elke tegenslag is een kans om terug te vechten" is een van de inzichten van Marc Herremans.

   Dit programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

  • De inzichten van Marleen Temmerman

   Marleen Temmerman doet haar levensinzichten uit de doeken

  • De inzichten van Petra De Sutter

   Nic Balthazar praat met Petra De Sutter, een geëngageerd arts, gerenommeerd fertiliteits-expert, bezield Europarlementariër, en ooit was ze een man.

  • De inzichten van Rudi Vranckx

   Rudi Vranckx doet zijn levensinzichten uit de doeken

  • De inzichten van Wim Distelmans

   Wim Distelmans doet zijn levensinzichten uit de doeken

  • De Jamies

   Filmfestival Oostende eert de beste online contentmakers van 2020 met eigen awards: 'De Jamies', de Vlaamse online video awards.

  • De Jeugdkollaboratie

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Jeudkollaboratie’ behandelt journalist Maurice De Wilde de jeugdcollaboratie. 

   Uit het archief

  • De Kamer : mondelinge vragen - met VGT

   Rechtstreekse uitzending van de parlementaire vragen in de Kamer Van Volksvertegenwoordigers. De mondelinge vragen worden voorzien van Vlaamse Gebarentaal.
  • De Kat

   De Kat neemt het op tegen de milieuvervuiling

   Volledige reeks

  • De Kemping

   Humaninterestprogramma waarin negen jongeren samen met creatieve duizendpoot en jongerenbegeleider Tijs Vanneste vanuit het niets een camping opstarten én uitbaten.

   Volledige reeks

  • De Kollaboratie

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Kollaboratie’ behandelt journalist Maurice De Wilde de politieke en militaire collaboratie. 

   Uit het archief

  • De Legendariërs

   Heroïsche animatiereeks over een team van vijf krijgers die hun jeugd opnieuw moeten beleven om hun fout als volwassene goed te maken.

  • De markt

   Duidingsprogramma over de economische actualiteit van de voorbije week.

  • De meest gestelde vragen aan dokter Bea

   Dokter Bea beantwoordt vragen over seksualiteit

  • De Modernisten

   Vincent Verelst is bezeten door modernistische architectuur en gaat op zoek naar wat deze architecten dreef. In deze reeks bezoekt hij privéwoningen van onze belangrijkste modernistische architecten die elk op hun manier een invulling gaven aan de moderne architectuur. De huidige bewoners nemen Verelst mee in de woning. Jos Vandenbreeden, directeur van het Sint-Lukasarchief in Brussel, vult het verhaal verder aan.

  • De mooiste sprookjes van Grimm

   Een collectie films van de leukste sprookjes

  • De nieuwe avonturen van Oggy

   Oggy past tijdens de vakantie op Piya, een lieve, jonge olifant. De kakkerlakken zien Piya als een nieuwe manier om Oggy's leven te verpesten.

  • De nieuwe avonturen van Peter Pan

   Peter Pan neemt zijn vrienden mee naar Fantasieland.

  • De nieuwe Orde

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De nieuwe Orde’ gaat journalist Maurice De Wilde op zoek naar kleine en grote collaborateurs om hun versie over de oorlogsgebeurtenissen te horen.

   Uit het archief

  • De noodcentrale

   Humaninterestreeks die een unieke blik geeft achter de schermen van de noodcentrales 112 en 101.

   Volledig seizoen

  • De noodcentrale Amerika

   Realityreeks die een unieke blik geeft achter de schermen van de calltakers van de hulpdiensten in de Verenigde Staten.

  • De Onfatsoenlijken

   Waarom zijn zoveel burgers boos? Het populisme is alomtegenwoordig in de Europese Unie. De stem van de boze burger klinkt almaar luider, zowel aan de linker- als aan de rechterzijde. De polarisatie neemt toe. Deze zevendelige documentairereeks brengt de levensverhalen van mensen die zich afkeren van de traditionele politiek.

   Volledige reeks

  • De Oostfronters

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Oostfronters’ wordt door journalist Maurice De Wilde dieper ingegaan op de Oostfronters.

   Uit het archief

  • De opkopers

   De avonturen van opkoper Anton Piek en zijn hulpje, oud-matroos Pol.
  • De Paradijsvogels

   Leiedonck, oktober 1926. De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Voor de eerste keer kunnen in deze gemeente de vrouwen gaan stemmen. Zes jaar geleden was immers bij gemeenteraadsverkiezingen het vrouwenstemrecht ingevoerd, maar in Leiedonck was toen geen tegenkandidaat opgestaan, zodat de burgemeester aanbleef, zonder meer. Nu is er wel een tegenkandidaat.

   Volledige reeks

  • De Planckies

   Devon, Noa, Yukka, Iluna, Mageno en Elara willen hun eigen clubhuis inrichten in het oude kasteel van hun familie. Maar hoe pak je dat aan?

  • De playlist

   In elke aflevering van De playlist komt een artiest van eigen bodem aan het woord en deelt die een playlist van favoriete nummers, samen met muzikale anekdotes en eigen herinneringen. De artiest neemt de kijkers mee op een reis door het muzikale VRT-archief.

   De artiest vertelt over zijn favoriete zangers en nummers uit eigen land, deelt muzikale jeugdherinneringen, vertelt over artiesten waar hij naar opkijkt, verklapt wat hij de beste artiest van bij ons vindt, naar welke muziek hij vandaag graag luistert ...

   In De playlist delen in totaal 40 artiesten hun favoriete playlist en verhalen. Zo zorgt Eén deze zomer voor een dagelijkse portie muziek van hier, en kan het publiek genieten van de favorieten van hun eigen favoriete artiesten. Delen al zeker hun playlist: Regi, Niels Destadsbader, Jelle Cleymans, Milo Meskens, Belle Perez, Stan Van Samang, The Starlings, Walter Grootaerts, Ibe, Christoff, Matthias Vergels, Jef Neve, Pommelien Thijs van #LikeMe, Olivia Trappeniers, Milow, Brahim, Gene Thomas, Flip Kowlier, Clouseau, Dana Winner, Kristel Verbeke, Peter Van Laet, Brihang, Noémie Wolfs, Natalia, Alex Callier en Sergio.

  • De Pretshow

   Saartje en de Pretman presenteren een knotsgekke show over geschiedenis vanop de allerhoogste verdieping van de VRT-toren.

  • De prijs van de winnaar

   In de zomer van 2021 werd de mentale gezondheid van topsporters plots wereldnieuws. Naomi Osaka gaf verstek voor Roland Garros, Simone Biles trok zich terug op de Olympische Spelen en Nafi Thiam barstte in tranen uit na haar gouden plak. Ze spraken zich openlijk uit: de druk op topsporters is enorm, de verwachtingen zijn hoog, de doelstellingen soms onrealistisch.

   Canvas heeft een neus voor relevante thema’s en was toen al maanden bezig aan een documentaire reeks over exact dat onderwerp.

   In de driedelige documentaire De prijs van de winnaar getuigen Vlaamse topsporters uit diverse disciplines over de keerzijde van hun leven als atleet. Centraal in de reeks staat het mentale welzijn van de sporters. De getuigen zijn of waren allemaal professionele atleten. De meesten zijn nog actief, enkelen zijn recent gestopt.

   Zo zijn er getuigenissen van onder meer Ann Simons (judo), Louise Carton, Eline Berings, Bashir Abdi en Soufiane Bouchikhi (atletiek), Axelle Klinckaert en Gaelle Mys (gymnastiek), Kim Mestdagh, Retin Obasohan en Tomas Van Den Spiegel (basketbal), Frank Boeckx (voetbal), Fanny Lecluyse (zwemmen) en Louis Vervaeke (wielrennen).

  • De regel van 3S

   Kan Dries met zijn speciale gave de zaak oplossen?

   Volledige reeks

  • De regels van Floor

   Floor bedenkt in haar wereld haar eigen regels

  • De Repressie

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Oostfronters’ wordt door journalist Maurice De Wilde dieper ingegaan op de straatrepressie en de gerechtelijke repressie.

   Uit het archief

  • De Rode Loper-show

   Neem een kijkje op de rode loper van het Gala van de Gouden K's.

  • De Rode Loper-show met VGT

   Neem een kijkje op de rode loper van het Gala van de Gouden K's. Zita Wauters en Elias Verwilt nemen de Ketnetters mee in die laatste minuten, wanneer de spanning ten top stijgt bij de aanwezige BV's. Getolkt in Vlaamse Gebarentaal (VGT).

  • De slet van 6vwo

   Enkele meiden van de klas 6vwo worden het slachtoffer van sexting en slutshaming.

   Het eerste seizoen draait om de gevolgen die hoofdrolspeelster Laura ondervindt wanneer een pikante foto van haar wordt doorgestuurd naar iedereen binnen haar school.

   Het tweede seizoen gaat over de geheime verboden relatie tussen Demi en haar leraar Paul Winters.

   Het derde seizoen gaat over de twee vriendinnen Justine en Sam die uitzoeken wat er de avond van een feestje gebeurd is en hoe Justine aan een black-out komt.

   Volledige reeks

  • De Smurfen

   3D-versie van de animatiereeks over de kleine blauwe figuurtjes die in hun paddenstoelendorp wonen, maar voortdurend belaagd worden door de kwaadaardige Gargamel en zijn kat Azrael.

  • De Smurfen - uit de oude doos

   Tekenfilmreeks over de kleine blauwe figuurtjes die in een paddenstoelendorp wonen, maar voortdurend belaagd worden door de kwaadaardige Gargamel en zijn kat Azrael.

  • De stad van morgen

   Hoe zal de stad van morgen eruitzien?

  • De Strafste School

   DJ’s Sander Gillis & Laura Govaerts gaan ook dit jaar op zoek naar De Strafste School 2021. 15 scholen haalden de finale en krijgen 1 lesuur de tijd om de studenten- én BV-jury te overtuigen. Waarom zijn zij dé Strafste School?

  • De Strafste Sporter

   Toon is een tumblingtalent, een aparte en iets minder bekende discipline binnen het turnen. Toon ziet zichzelf ooit op de Olympische Spelen, maar eerst moet hij zijn medesporters de basis aanleren. Samen met Europees kampioene Tachina Peeters en topcoach Tine Van Bossuyt leren de Straffe Sporters de juiste basics aan.

  • De Thuisploeg

   Lynn Van den Broeck en Raf Janssen presenteren een uniek online na-praatprogramma over de Thuis-aflevering van de dag.

  • De Tijd der Vergelding

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Tijd der Vergelding’ behandelt journalist Maurice De Wilde de vergelding. 

   Uit het archief

  • De tijd van ons leven

   Realityreeks waarin Elodie Ouédraogo en Otto-Jan Ham zich op 6 maanden tijd proberen om te scholen tot tijdrijders van een professioneel niveau. Het onwaarschijnlijke doel: deelnemen aan het WK tijdrijden en niet laatste worden.

  • De Toots Sessies

   Captaties van een brede waaier van artiesten in de legendarische Studio Toots. Niet enkel muziek, maar ook podiumkunsten, comedy, theater, ... om de cultuursector te ondersteunen.

  • De Twintigers

   Door de coronacrisis blijft vandaag een talentvolle generatie muzikanten achter zonder publiek of podium. Twintig veelbelovende twintigers worden online in de spotlight gezet.

  • De val: 10 jaar na de crisis

   Michaël Van Droogenbroeck onderzoekt de financiële crisis van 2008

   Volledige reeks

  • De Verdachten

   De Tweede Wereldoorlog zorgde niet alleen voor verscheuring in de wereld, ook de Belgische bevolking werd opgesplitst in twee kampen. Het grootste deel steunde de geallieerde machten, een ander deel collaboreerde en koos het kamp van Nazi-Duitsland. In ‘De Verdachten’ behandelt journalist Maurice De Wilde de groep verdachten en weggevoeren van mei 1940. 

   Uit het archief

  • De vloek van Osama

   Rudi bezoekt alle frontlinies van de oorlog tegen terrorisme

  • De vlog van Fée

   Wat als een Joods meisje van 10 jaar in de Tweede Wereldoorlog geen dagboek maar een vlogcamera zou hebben...

  • De voorleesclub

   Tijdens het lezen komen de lezers, en de kijkers, in het universum van het boek terecht, want de tekeningen lijken letterlijk rondom hen tot leven te komen. Elke dag een nieuwe voorlezer, een nieuw verhaal en prachtige tekeningen. Een visueel tussendoortje om letterlijk bij weg te dromen.

  • De vorstinnen van Brugge

   Edgard Onghenae, een wever, wordt ontslagen door de directeur van een Gentse textielfabriek omwille van zijn opruiende activiteiten. Hij gaat naar Brugge en treedt daar in dienst bij Theo van Waefelghem, die op het punt staat zijn fabriek uit te breiden met mechanische weefgetouwen. De nijverige, spaarzame nijveraar heeft een broer, Adelin, die een losbandig leven leidt. De oude huishoudster van de van Waefelghems neemt hem echter telkens weer in bescherming.

   Volledige reeks

  • De Warmste Week

   De Warmste Week draait dit jaar rond één centraal thema: ‘Kunnen zijn wie je bent.’ Want dat verdient iedereen. Bekijk hier alles van #DWW21.

  • De week van Bruzz

   Weekoverzicht van Bruzz, het programma van de Vlaams-Brusselse Media.

  • De week van Karrewiet

   Het nieuws van de week op jouw maat.

  • De week van Karrewiet met VGT

   De week van Karrewiet met Vlaamse Gebarentaal

  • De weg naar Roubaix

   Yves Lampaert. Wielrenner bij Deceuninck-Quickstep. Belgisch Kampioen 2018, winnaar van de Flandrien-trofee en met nog vele andere overwinningen op zijn palmares. Zijn grote droom: Parijs-Roubaix winnen. Een klassieker die vorig jaar niet doorging, en waar hij in 2019 brons won (3e plaats). Een grote naam in het wielrennen mét een duidelijk doel. Iedereen Beroemd volgt Yves dit voorjaar op de weg naar ‘zijn’ Roubaix, maar ook iedereen die hem steunt en bijdraagt tot zijn succes.

   Exclusief online

  • De wereld rond met Kaatje

   Kaatje en Viktor ontdekken verre landen

  • De zevende dag

   Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete nemen een duik in de politieke en maatschappelijke actualiteit van de voorbije week. Daarnaast is er ook tijd voor sport, cultuur en muziek.  

  • De Zoo

   Wat als de dieren in de dierentuin kunnen praten? De dieren in Paignton Zoo maken gekke dingen mee.

  • De Zoo-reporters

   Reportageprogramma waarin kinderen vanuit de Zoo en Planckendael verslag uitbrengen over het lot van 10 bedreigde diersoorten.

  • Dertigers

   In 'Dertigers' staat het leven van een hechte vriendengroep van zes dertigers centraal. Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje zijn bevriend sinds hun studententijd in Antwerpen. De zes worstelen met de uitdagingen van hun generatie, het evenwicht tussen werk en gezin en… de geheimen van een onverwerkt trauma, dat hen onlosmakelijk met elkaar verbindt maar hen ook uit elkaar dreigt te drijven.

   Volledige reeks

  • Dertigers (met audiodescriptie)

   In Dertigers staat het leven van een hechte vriendengroep van zes dertigers centraal. Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje zijn bevriend sinds hun studententijd in Antwerpen. De zes worstelen met de uitdagingen van hun generatie, het evenwicht tussen werk en gezin en… de geheimen van een onverwerkt trauma, dat hen onlosmakelijk met elkaar verbindt maar hen ook uit elkaar dreigt te drijven.

  • Detainment

   Twee tienjarige jongens zijn op het politiekantoor met hun ouders. Ze worden verdacht van een gruwelijke misdaad. 

   Kortfilm van Vincent Lambe (2018), gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

   kortfilm

  • Diepzee

   De onwaarschijnlijke avonturen van de familie Nekton die met hun onderzeeër, de Aronnax, op zoek gaan naar ongekende gebieden in de oceaan.

  • Dieren in nesten

   Dierenprogramma waarin Chris Dusauchoit op bezoek gaat bij mensen zich het lot aantrekken van zieke, gewonde of verwaarloosde dieren.

  • Dierendetectives

   Junes en Zita gaan samen met hun internationale vrienden op zoek naar helden in de dierenwereld.

  • Dierendokters 24/7

   Documentairereeks die in de faculteit Diergeneeskunde van de UGent in Merelbeke de grote en kleine verhalen volgt van de dieren, de studenten en de artsen.

  • Dimitri

   Stop-motion animatiereeks over een vogeltje dat verdwaald raakt in de Afrikaanse savanne.

  • Dimitri en de speciale verrassing

   Dimitri gaat met Oko spelen, maar de zebra is niet alleen vandaag. Er zit een klein vogeltje op zijn hoofd.

  • Dinostad

   Grappige animatiereeks over de avonturen van de kleine dino Ricky en zijn zusje Tyra.

  • Divorce denied

   Volgens de joodse religie heeft alleen de man het recht om een scheiding aan te vragen.

  • DNA Nys

   Thibau Nys jaagt zijn dromen na

   Exclusief online

  • Dobus

   Dobus vertelt de avonturen van 3 vrolijke onhandige clowns: Dobus, Sollie en Mina. Alle drie de clowns zijn even onhandig. Samen proberen ze elke keer de knotsgekke opdracht van de circusdirecteur tot een goed einde te brengen.

  • Doof kind

   Deze documentaire schetst een ontroerend portret van een aanstekelijke dove jongeman die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.

  • Dorianne in bad met...

   Dorianne kruipt in bad met een bekende Vlaming

  • Down the road

   Dieter Coppens trekt er opnieuw op uit met de Down the road-groep van het eerste seizoen: Kevin, Lore, Pieter, Lisa, Hélène en Martijn. De groep gaat op hun grootste avontuur tot nu toe: naar Fins Lapland. En natuurlijk kunnen ze in die koude rekenen op elkaars warmte en vriendschap.

   Voor de zes was het al een hele tijd geleden dat ze samen op die allereerste reis gingen. Sindsdien is er veel veranderd in hun leven, en de Down the road-ervaring heeft voor velen enkele belangrijke stappen naar zelfstandigheid versneld. De reüniereis is de ideale gelegenheid om samen wat quality time door te brengen en te horen hoe ieders leven intussen veranderd is. Zo zijn Kevin en Lisa al een hele tijd een koppel, en bloeit er ook iets moois tussen heel wat andere bekenden uit Down the road.

   Samen met Dieter en medebegeleidster Saar beleven Kevin, Lore, Pieter, Lisa, Hélène en Martijn het pittigste avontuur tot nu toe: een reis naar het hoge noorden. In Fins Lapland trotseren ze de kou, worden ze uitgedaagd tijdens een tocht met hondensledes, leven ze samen met een lokale rendierherder, gaan ze ijsklimmen, en nog veel meer. Maar de reis is niet enkel een spannend avontuur, want in de kou genieten ze nog extra van elkaars gezelschap en warmte.

   Volledige reeks

  • Down the road Ketnet

   Humaninterestprogramma waarin Dieter Coppens samen met jongvolwassenen met het syndroom van Down een avontuurlijke roadtrip maakt.

  • Down the sea

   Dieter Coppens en Kevin trekken met hun tandem op een trip door eigen land, van Boutersem naar de kust. Met maar één doel: een ijsje eten op het strand.

   Exclusief online

  • Down the snow

   Dieter en Kevin liften voor De Warmste Week

   Exclusief online

  • DOX

   VRT NWS zoekt uit hoe ons lichaam er in de toekomst zal uitzien. Wetenschappers leggen uit hoe technologie onze levens kan redden en zelfs de kwaliteit ervan kan verbeteren.

   Exclusief online

  • Draagmoeders

   Op de moeilijke grens tussen wens en werkelijkheid volgde journaliste Annemie Struyf drie jaar lang draagmoeders en wensouders.

  • Dropje

   Dropje woont in de 'Alles winkel', een winkel waar je alles kunt kopen wat je maar kunt bedenken. Doordat Dropje zo nieuwsgierig is, beleeft hij elke dag weer nieuwe avonturen met de kinderen die er langskomen.

  • Durf te vragen

   Siska Schoeters maakt op een openhartige manier gevoelige thema's bespreekbaar. Elke aflevering nodigt zij een groep mensen uit waar we stiekem heel veel vragen voor hebben, maar die we niet zelf in hun gezicht durven stellen.

   Volledige reeks

  • Durf te vragen met VGT

   Siska Schoeters maakt op een openhartige manier gevoelige thema's bespreekbaar. Elke aflevering nodigt zij een groep mensen uit waar we stiekem heel veel vragen over hebben, maar die we niet zelf in hun gezicht durven stellen.

  • Dwars door Amerika

   Reportagereeks waarin Wouter Deboot voor 'Iedereen beroemd' dwars door Amerika fietste.

   Volledige reeks

  • Dwars door Oceanië

   'Iedereen beroemd'-reporter Wouter Deboot doorkruist het continent Oceanië op de fiets. Van Darwin, Australië, gaat het via Tasmanië en Nieuw-Zeeland naar Stewart Island.

   Volledige reeks

  Selecteer een andere letter
 • e

  • Echo

   De reporters van 'Echo' interviewden sinds 1961 gewone Vlamingen op straat en brachten hun tradities en activiteiten in beeld. Daarnaast hadden ze ook aandacht voor luchtige interviews met bekende mediafiguren.
  • Een gat in de lucht

   Een spetterende show waarin de wrappers de allerzotste dromen van Ketnetters laten uitkomen.

  • Een Italiaanse reis

   Het verhaal van een viool

   Volledige reeks

  • Een wereld van gebaren

   Heel wat horende mensen kennen iemand of hebben weleens contact met iemand die doof of slechthorend is. Toch weten de meesten maar heel weinig over doofheid, over gebarentaal, over de leefwereld van de doven en slechthorenden.

  • Een wereld van verschil

   Wat als twee kunstenaars trouwen zonder dat er romantische liefde is? Hoe zal de wereld eruitzien zonder wilde bijen en andere bestuivers? Alle mensen in deze reeks bouwen mee aan een wereld van verschil. Een wereld van verschil is een productie van Klara, Kunstenpunt en Sabam For Culture.

  • Emmy & GooRoo

   Animatiereeks over de avonturen van het schattige meisje Emmy en haar beste vriend, het lieve monster GooRoo, die samen in een magisch bos wonen.

  • En daarmee Basta!

   Een nieuw samengesteld gezin leert samenleven

  • Endeavour

   In het Oxford van de jaren 60 bijt de jonge detective Endeavour Morse zich vast in moordonderzoeken.

  • Enfants de Daesh, les damnés de la guerre

   Duizenden kinderen proberen te overleven in de armoedige buitenwijken van Mosul, allemaal zonen en dochters van jihadisten. Ze werden kwetsbaar en getraumatiseerd achtergelaten.

  • Erediensten

   Erediensten van diverse geloofsovertuigingen

  • Esther Perel: de toekomst van onze relaties

   Psychotherapeut en auteur Esther Perel gelooft steevast dat de kwaliteit van onze relaties de kwaliteit van onze levens bepaalt. In deze tijden is het belangrijker dan ooit om verbinding te zoeken met anderen.

   Perel brengt je tot nieuwe inzichten bij de manier waarop we communiceren, verbinding maken, maar ook conflicteren in onze relaties op zowel persoonlijk als professioneel vlak. In deze Q&A gaat Esther Perel dieper in op specifieke vragen van mensen.

  • Europa League

   Wie wint de strijd om de UEFA Europa League-beker?

  • Europees preview magazine

   Voetbalmagazine dat vooruitblikt op de volgende speeldag in de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League.

  • Europees voetbalmagazine

   Samenvattingen van de gespeelde wedstrijden in de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League.

  • Eurovisiesongfestival

   Rechtstreekse uitzending van het 65e Eurovisiesongfestival. Vanuit Rotterdam Ahoy in Nederland.

  • Eurovisiesongfestival (met audiodescriptie)

   Rechtstreekse uitzending van het 65e Eurovisiesongfestival. Vanuit Rotterdam Ahoy in Nederland.

  • Exit

   Dramareeks die zich afspeelt in de hoogste regionen van de Noorse financiële wereld. Gebaseerd op de waargebeurde verhalen van enkele topinvesteerders in Oslo.

  • Extra life: a short history of living longer

   Vierdelige documentairereeks over de innovaties in wetenschap en geneeskunde die de menselijke levensduur in minder dan een eeuw hebben verdubbeld.

  • Extra Time

   Voetbaltalkshow waarin Frank Raes en Filip Joos met de hulp van spraakmakende gasten de vinger aan de pols houden van de voetbalactualiteit.

  • Extreme lands

   Zesdelige exploratiereeks over mensen die op een potentieel gevaarlijke en onherbergzame plek wonen.

  Selecteer een andere letter
 • f

  • F.C. De Kampioenen

   De belevenissen van een slecht presterende voetbalploeg

   Volledige reeks

  • Facebook en ik

   Tim Verheyden maakt de balans op van 15 jaar Facebook

   Volledige reeks

  • Factcheckers

   Wat is er in tijden van snel nieuws, clickbait en sociale media nog waar en wat niet? Britt, Jan en Thomas zoeken het voor je uit.

   Volledige reeks

  • faqda

   Flo gaat op zoek naar antwoorden die ze zich tijdens het scrollen op het internet stelt. Vragen die je niet meteen in normale FAQ-lijsten terugvindt, maar er volgens Flo wel in thuis horen.

  • FC United

   FC United is een driedelige documentairereeks die het racisme én het gebrek aan diversiteit in ons Belgische voetbal wil tackelen. Persoonlijke getuigenissen van prof- én amateurvoetballers tonen hoe ernstig het probleem is, zowel in het mannen- als het vrouwenvoetbal. Daarnaast gaat FC United in dialoog met de huidige beleidsmakers op zoek naar mogelijkheden om samen met de nieuwe generatie voetballers racisme en structurele ongelijkheid buitenspel te zetten.

   Alle belangrijke aspecten van het voetbal komen daarbij aan bod: de situatie op het terrein zelf (inclusief de scheidsrechterij), de coaching, de staf, de supporters en de bestuurswereld. In de laatste aflevering zien we ‘good practices’ van voetbalclubs die in België vandaag al fantastisch werk leveren wat betreft diversiteit. De toekomst is duidelijk aan de nieuwe generatie spelers en speelsters. Voor de grote onderstroom van voetbalfans in België is diversiteit geen probleem meer.

   Met getuigenissen van onder meer Rode Duivel Romelu Lukaku, Red Flame Kassandra Missipo, Rode Duivel Yannick Carrasco, AA Gent-kapitein Vadis Odjidja, Antwerp-kapitein Faris Haroun, Nigeriaans international Cyriel Dessers en tientallen anderen.

   Volledige reeks

  • Find me in Paris

   Lena is een Russische prinses en studente aan de Parijse operaballetschool. Wanneer haar vriend haar een juweel geeft, belandt ze per ongeluk vanuit 1905 in de 21e eeuw.

  • Finding Jack Charlton

   Als WK-winnaar met Engeland was Jack Charlton een van de eerste echte tv-persoonlijkheden van het voetbal, met een charisma en charme die tot ver buiten de sport reikte. 

   Als manager van het Ierse nationale voetbalteam veranderde hij niet alleen het voetbal, maar het hele land. De beslissing van de Ierse voetbalbond om een Engelsman aan te stellen als manager was zeer controversieel. Maar hij was zeer succesvol met het Ierse team en werd uiteindelijk een 'Freeman van Dublin', een ereburger van Ierland. 

   'Finding Jack Charlton' is een grappige, maar tevens zeer aangrijpende documentaire over het ongelooflijke leven en familieverhaal van 'The Giraffe'. M.m.v. Jack Charlton, Paul McGrath, Niall Quinn, Mick McCarthy, Larry Mullen Jr. e.a.

  • First dates

   Realityprogramma waarin vrijgezellen uit heel Vlaanderen hun kans wagen in een blind date op restaurant. Ze zijn zorgvuldig gekoppeld, maar daarna is het aan hen.

   Volledig seizoen

  • First dates UK

   Singles ontmoeten elkaar voor het eerst

  • Forces of nature

   Driedelige natuurdocumentairereeks over de aarde die speelbal is van de krachten van de natuur.

  • Fortitude

   Uit Oslo komen de onderzoekers Myklebust en Oby naar het stadje Fortitude op de Noordpool om de daders van de moord op gouverneur Munk op te sporen.

   Volledig seizoen

  • Friends, meiden met een missie

   Vijf avontuurlijke vriendinnen wonen in Heartlake City.

  • Frontlinie

   In de VPRO-reeks 'Frontlinie' brengt correspondent Bram Vermeulen diepgravende journalistiek van over de hele wereld.

  • Furia

   Noorse thrillerreeks over de race tegen de klok om de geplande aanslag van een extreemrechtse terreurcel te verijdelen. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

   Volledige reeks

  Selecteer een andere letter
 • g

  • GameKeepers

   Spannende fictiereeks waarin hoofdpersonages Sari en Mats elke aflevering een andere game uit het brein van GameMaster Cordelia moeten winnen om de wereld te beschermen tegen groot onheil.

  • Gastarbeiders: gast of last

   In de jaren 60 werden racisme en discriminatie tegenover migranten officieel als maatschappelijk probleem erkend. In 1966 verwees koning Boudewijn er zelfs naar in zijn kerstboodschap en werd een eerste poging ondernomen om “door racisme of xenofobie ingegeven daden” strafbaar te maken. In 1970 zond de openbare omroep een eenmalige documentaire uit rond de vraag: wie zijn ze, die gastarbeiders, en hoe denken Belgen over hen?

  • Geheimen van het Lam Gods

   Een drieluik over de restauratie van dit meesterwerk van Jan en Hubert Van Eyck. Restaurateurs en experten vertellen hoe de restauratie een aantal geheimen van het Lam Gods ontsluierd heeft.

   Volledige reeks

  • Gekooid

   Laura Vermeire kreeg zo'n tweetal jaar geleden te kampen met een eetstoornis, anorexia nervosa. Het veranderde haar leven totaal. Twee jaar lang probeerde ze via ambulante hulp en tools die ze zelf ontwikkelde haar eetstoornis te overwinnen, maar niets werkte écht. 

   Daarom besloot ze om samen met haar vriend Dominique De Vlieger, die cameraman is, een documentaire te maken en een boek te schrijven over haar ervaringen. 

   Met de hulp van experts en de mensen die het dichtst bij hen staan, geven Laura en Dominique een dieper inzicht in hoe eetstoornissen kunnen ontstaan en wat de impact is op de omgeving. Maar ook wat Laura helpt tijdens haar herstel. Het taboe doorbreken. Hoop geven aan lotgenoten. Tips geven aan hun omgeving. Want die kan enorm helpend zijn.

   Humaninterestdocumentaire van Laura Vermeire en Dominique De Vlieger.

  • Generatie K

   Kristel en heel wat straffe Ketnetters komen op voor de rechten van kinderen.

  • Generation 9/11

   'Generation 9/11' is een documentaire naar aanleiding van de 20e verjaardag van de aanslagen op 11 september 2001, over zeven jonge mensen wier vaders die dag omkwamen. Een man die ze nooit hebben ontmoet en een gebeurtenis die ze niet hebben meegemaakt, hebben daarentegen wel hun blik op de wereld gevormd. Hun ervaringen zijn die van een hele generatie jongeren die voor het leven getekend is.

  • George & Paul

   Komische animatiereeks over George en Paul die wonen in een wereld gemaakt van blokken. Ze zijn elkaars dikste vrienden, maar soms ook even niet!

  • Ghost Rockers

   Vijf muzikanten vinden speciale instrumenten

  • Girls Talk

   De beste vriendinnen van zes bekende vrouwen krijgen verschillende thema's voorgeschoteld zoals 'mannen zijn betere chauffeurs' en 'een one night stand levert nooit goeie seks op'. Met onder andere Linde, Siska, Elodie Ouedraogo, Kat Kerkhofs en Leonie van Arsenal.

  • Goed gezien!

   Een reis rond de wereld op zoek naar slimme en zotte uitvindingen om problemen op te lossen in ontwikkelingslanden.

  • GoGoGo!

   Slaagt de nieuwe schooldirectrice van Campus Rozenborg erin om de sportafdeling te sluiten?

  • Grace

   De ongewone werkmethoden van detective Roy Grace worden in vraag gesteld tijdens een moordproces. Dat helpt hem niet vooruit bij zijn bazen, die zich zorgen maken om de reputatie van de politie.

  • Great American Railroad Journeys

   Britse reisreeks waarin Michael Portillo per trein door Alaska trekt aan de hand van 'Appleton's Guide-Book to Alaska' uit 1899.

  • Great! Britain

   Stijn Van de Voorde zoekt wat Britain zo Great maakt

  • Grizzy & the Lemmings

   Beer Grizzy's rustige leven in een Canadees natuurpark wordt grondig verstoord door een groep vervelende lemmings.

  • Groeten van Gerri

   Terwijl heel Nederland thuis zit door het coronavirus, gaat scheikundeleraar Gerri van Vlokhoven viraal in zijn niet-zo-witte ondergoed. Tijdens een virtuele les aan z'n middelbare schoolleerlingen geeft hij een bevlogen demonstratie, maar is even vergeten dat hij geen broek heeft aangetrokken die ochtend. De telefoon staat roodgloeiend. Nog nooit was Gerri zo beschaamd, maar ook nog nooit zo populair. Wat nu?

  • Grote vragen

   Denkers van nu over de dingen die ertoe doen

  Selecteer een andere letter
 • h

  • Helden

   Een groep vrienden probeert straffe stunts uit

  • Heldentoeren

   De Helden trekken 6 weken lang naar de straten, pleintjes en velden in Vlaanderen, om ze samen met de Ketnetters extra 'Heldhaftig' te maken. Samen met de kinderen creëren ze een magische plek die hen samenbrengt tijdens het bouwen.

  • Help

   In deze reeks gaan we samen met onze experts op zoek naar antwoorden op al jouw geldvragen. Want als het op geld aankomt, is niets zo eenvoudig als het lijkt.

   Exclusief online

  • Herexamen

   In 'Herexamen' worden bekende mensen verdeeld over twee klassen. Ze worden door Anja Daems getest op (wat er overblijft van) hun schoolse kennis.

  • Het ABC van Marcel Broodthaers

   Marcel Broodthaers wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste Belgische kunstenaars van de 20e eeuw. Maar hoewel bijna iedereen 'de mosselpot' kent, blijft zijn omvangrijke oeuvre gehuld in een waas van mysterie. Wat is er zo bijzonder aan? Wat voor mens was Broodthaers? En blijkt dat ook uit zijn werk?

   Documentairemakers Pieter Verbiest en Bertrand Lafontaine vragen het aan tijdgenoten die Marcel Broodthaers goed hebben gekend. Stukje bij beetje tekent zich het beeld af van een complex persoon. Van een dichter-kunstenaar die op onnavolgbare wijze de maatschappij fileert, met inbegrip van de kunstwereld waar hij zelf deel van uitmaakt. Speels maar haarscherp, tegendraads maar ook humoristisch.

  • Het Gala van de Gouden K's

   Grote awardshow met alle favorieten van kinderen

  • Het Gala van de Gouden K's met VGT

   Grote awardshow met alle favorieten van kinderen

  • Het gezin

   Zes gezinnen laten ons meekijken in hun leven

   Volledige reeks

  • Het hoogste bod

   Veilingmeesters van de meest uiteenlopende Vlaamse veilinghuizen geven een inkijk in hun wereld.

  • Het Hoorn Kwartet

   Vier koeien maken een tripje naar de zee

  • Het Hoorn Kwartet: Hoog in de bergen

   Avontuurlijke koeien klauteren de bergen in

  • Het huis

   Eric Goens graaft 24 uur lang in de ziel van bekende en intrigerende Vlamingen

   Volledige reeks

  • Het jaaroverzicht: 2020 - Het nieuwe normaal

   Voor iedereen is 2020 een jaar dat een geweldige impact heeft op de manier van leven. Is dat in de toekomst het nieuwe normaal? Het jaaroverzicht van VRT NWS, verteld door Martine Tanghe.

  • Het journaal

   De actualiteit van de dag.

  • Het journaal met VGT

   De actualiteit van de dag, getolkt in Vlaamse Gebarentaal (VGT).

  • Het koninkrijk van René Heyvaert

   Heyvaerts kunst was nooit in vakjes te stoppen

  • Het Lam Gods 2.0

   Hoe zou Het Lam Gods eruit zien als het vandaag gemaakt werkt? In deze reeks kiezen twaalf Vlaamse kunstenaars een paneel uit het beroemde veelluik en maken er hun eigen versie van.

   Exclusief online

  • Het leven in kleur

   Racisme in Vlaanderen? Valt wel mee of niet? De vijfdelige reeks zoekt het uit en peilt zonder taboes naar het racisme in ons onderwijs, justitie, media, en in ons allemaal.

  • Het leven zoals het is: luchthaven

   Docusoap over het dagelijkse leven op de luchthaven in Zaventem juli 2001.

  • Het Leven.doc

   Thomas Huyghe neemt de touwtjes zelf in handen en maakt 'Het leven.doc'een achtdelige talkshow waarin hij met bekende Vlamingen praat over de do's- and-don'ts van het leven. Die levenslessen giet hij in een overzichtelijk Word-document; een levensgids voor een nieuwe generatie.

   In 'Het leven.doc' bespreekt Thomas drie thema's per aflevering, vierentwintig hoofdstukken in totaal. ‘Flirten’, ‘de puberteit’, ‘het huishouden’, ‘verouderen’, ‘dansen’, ‘solliciteren’ en ‘zwemmen’ zijn een greep uit de hoofdstukken die op tafel komen, en dus uiteindelijk in de gids zullen belanden.  

   Thomas schrijft z’n Word-document niet alleen. Hij laat zich iedere aflevering bijstaan door psychotherapeute en actrice Katrin Lohmann en schrijver Johan Sebastiaan Stuer. En hij vraagt raad aan méér dan 30 andere bekende Vlamingen: Jelle De Beule, Mieke De Groote, Jani Kazaltzis, Chrostin, Jennifer Heylen, Jonas Geirnaert, Charlotte De Bruyne, Bart Cannaerts, Elodie Ouedraogo, Serine Ayari, Pedro Elias, Barbara Sarafian, Lukas Lelie, Danira Bouhkriss, Bart Van Peer, Rik Verheye, Saïd Boumazoughe, Fatma Taspinar, Jan Jaap van der Wal, Charlotte Adigéry, Erik Van Looy, Liesa Naert, Stijn Van de Voorde, Bockie De Repper, Margriet Hermans, Luc Haekens, Ella Leyers, Rani De Coninck, Sarah Vandeursen, Kathryn Cops en  Otto-Jan Ham.

   Samen met deze ervaringsdeskundigen, mensen die van leven een fulltime bezigheid gemaakt hebben, probeert Thomas uiteindelijk uit te komen bij een eenvoudige gids voor een ingewikkelde tijd.

   Volledige reeks

  • Het Mirakel van Schuman

   De geschiedenis van de EU is niet op één dag geschreven. Het is een verhaal dat is geschreven met vallen en opstaan, vol toevalligheden, beklonken in internationale verdragen. 

   Het is het verhaal … van een manifest dat op sigarettenblaadjes is neergeschreven; het verhaal van Robert Schuman, 'de Vader van Europa', voor wie het Vaticaan op zoek is naar een heus mirakel; het verhaal van erfvijanden die toenadering zochten; het verhaal van Europese rechters die recht spreken over opblaaspoppen en bananen, maar ook het verhaal van een vergeten genocide en van mensen in crisis en diepe nood. 

   In 'Het Mirakel van Schuman' volg je prof. Hendrik Vos en Sven Speybrouck op hun roadtrip door Europa en hoor je mensen die de geschiedenis van de EU mee vorm (hebben) geven. 

   Beluister ook de podcast ‘Het Mirakel van Schuman’ in de Radio 1-app, of via de app van jouw keuze.

  • Het Noorderlicht

   Wouter Deboot, de fietsende reporter van 'Iedereen beroemd', gaat met zijn fiets op zoek naar het Noorderlicht.

  • Het Peulengaleis

   'Het Peulengaleis' is een legendarische reeks vol nonsens en absurde humor.

  • Het pleintje

   Het wel en wee van de bewoners van het pleintje

   Volledige reeks

  • Het Scheldepeloton

   Zesdelige humaninterestreeks over vijf jonge wielrenners uit het Gentse die samen vechten voor dezelfde droom: profwielrenner worden. Een voor een maken ze de droom waar, maar de weg naar de roem is bezaaid met vele hindernissen. Geïnspireerd door het boek 'De Val' van Matthias M.R. Declercq.

   Volledige reeks

  • Het Swingpaleis

   In 'Het Swingpaleis' strijden mannen en vrouwen tegen elkaar in een muziekquiz. Welk team kan het best de liedjes raden?

  • Het voordeel van de twijfel

   Welke inzichten reiken de grote filosofen uit de geschiedenis aan voor actuele en universele problemen? Stefaan Van Brabandt zoekt het uit en praat er onder meer over met de hedendaagse filosofen Alain de Botton, Jan Geurtz en Jan Drost.

  • Het weer

   Dagelijks weerpraatje met Sabine Hagedoren, Bram Verbruggen en Frank Deboosere.

  • Het zelfportret

   In Zelfportret laat MNM-Dj Laura Govaerts BV’s en influencers een zelfportret tekenen om te achterhalen wie ze écht zijn. Ze praat met online content creator Ender Scholtens, actrice Naomi Janssens, cartooniste Christina De Witte, acteur Francisco Schuster, en de zangeressen van K3 over hoe zij zichzelf zien. Ze zijn jong en staan in de spotlight, maar zijn zij soms onzeker over hun uiterlijk? Hoe gaan ze om met stress? Zijn ze in het echt even zelfzeker als ze soms lijken? En hoe ziet dat eruit in één tekening?

   Volledige reeks

  • Het Zwaard van Ardoewaan

   In een Middeleeuwse setting komen twee zonen van de overleden heer van Ardoewaan terug thuis na een kruistocht. De nieuwe koning zal diegene worden die erin slaagt het zwaard van Ardoewaan uit een balk te trekken.

   Volledige reeks

  • Heterdaad

   Volg het wel en wee van de BOB Rijkswacht in Brussel op de voet.

   Volledige reeks

  • Hi my Name is Jonny Polonsky

   In 1996 verschijnt de debuutplaat van de jonge Amerikaan Jonny Polonsky. Het wordt een van de favoriete favoriete platen aller tijden van de 18-jarige Otto-Jan Ham. Polonsky breekt echter niet door en verdwijnt van de radar. Tot, bijna 25 jaar later, Otto-Jan de vergeten muzikant naar België haalt in een ultieme poging de zachtaardige rocker alsnog gelanceerd te krijgen. Een schalks en hartverwarmend portret van een man die het, ondanks alles, net niet gehaald heeft.

  • Hier spreekt men Nederlands

   Reeks over het juiste gebruik van de Nederlandse taal. Taaltips over uitspraak en correct taalgebruik. presentatie : Joos Florquin Annie Van Avermaet Fons Fraeters Onderwerpen: Enkele losse woorden: -nougat of noga -notulen, notulenboek, notuleren -proces-verbaal -horizon
  • Hoe corona ons land een jaar lang in de ban hield

   1 jaar geleden gooide een virus het leven wereldwijd volledig overhoop

  • Holly Hobbie

   De 13-jarige singer-songwriter Holly Hobbie droomt ervan om de wereld te verbeteren.

  • Homo Universalis

   100 mannen en vrouwen gaan dagelijks een uitdaging aan in de hoop gekroond te worden tot de nieuwe Homo Universalis. Elke dag valt er iemand af. Tot er maar één man of vrouw overblijft: dé Homo Universalis. De winnaar kan genieten van een jaar lang gratis vakanties.

  • Homo Universalis Ketnet

   25 Ketnetters strijden om de titel van Homo Universalis Ketnet. Per dag nemen ze het in één opdracht tegen mekaar op. Diegene die de proef het minst goed kan uitvoeren valt af. Wie kan het langst in het spel blijven?

  • Hongerige berenverhalen

   Animatiereeks over twee zoetbekken van beren die er alles voor over hebben om toch maar iets lekkers te kunnen eten.

  • Hoodie

   De zestienjarige Pieter gebruikt, samen met een stel nieuwe vrienden, zijn parkourtalent om de criminaliteit in de Brusselse wijk 'Vrijbeek' te bestrijden.

  • Hoodie (met audiodescriptie)

   De zestienjarige Pieter gebruikt, samen met een stel nieuwe vrienden, zijn parkourtalent om de criminaliteit in de Brusselse wijk 'Vrijbeek' te bestrijden.

  • Hoodie tutorials

   Maarten toont hoe je parkour kan leren

  • Hoogtepunten BOEKEN

   De hoogtepunten van de Boekenmarathon en het Boekenfeest, het bijzondere alternatief voor Boekenbeurs 2020.

  • Hun verhaal over Down

   De ouders van 'Down the road' nemen plaats in de zetel om te vertellen over hun leven met een kind met Down.

   Exclusief online

  Selecteer een andere letter
 • i

  • I Aime Who I Am

   In 'I Aime Who I Am', van het jonge filmmakersduo Art Millimeter, vertellen acht mensen over schoonheidsidealen en de impact ervan op hun gezondheid en zelfbeeld. De acht passen, elk op hun eigen manier, niet binnen de binnen de clichés van het schoonheidsideaal dat de maatschappij opdringt. 

   Een maatje meer, albinisme, vitiligo, een wijnvlek … Het zorgt er telkens weer voor dat hoofden draaien. In hun kinderjaren hadden ze het gevoel dat ze anders waren. Maar na een moeilijke zoektocht willen de acht delen dat het oké is om gewoon te zijn wie je bent. Ze omarmen hun lichaam, zijn trots op wie ze zijn, en willen hun verhaal delen.

  • Iedereen beroemd

   Dagelijkse blik op de samenleving in al haar facetten.

  • Iedereen kiest

   Talkshow waarin Phara politieke kopstukken ontvangt

  • Iedereen Klassiek

   Ook dit jaar zorgt 'Iedereen Klassiek' weer voor een boeiend, gevarieerd, uitbundig en verrassend programma. Naast jong of minder bekend talent, zijn ook klinkende namen van de partij.

  • Iets met boeken

   Programma over boeken, met Jan Leyers en Leon Verdonschot. Jan en Leon nodigen ieder een schrijver 'van de overkant' uit (Jan een Nederlander en Leon een Vlaming) en samen praten ze over hun werk en over hun persoonlijkheid, over wat hen bindt en over de boekenwereld.

  • Ik ben gevaccineerd, wat nu?

   Nu de vaccins massaal toegediend worden, blijven de vragen binnenstromen in de mailbox van VRT NWS. Wij stelden de vragen aan Pierre Van Damme, vaccinoloog en lid van de Taskforce Vaccinatie.

  • Ik u ook

   Vlaamse sitcom over de kleurrijke en gezellige familie van de 18-jarige filmstudente Lou: papa, mama, pluspapa, nonkels, tantes, nichtjes, neefje, grootouders, een hond en een flamingo.

  • Info en Actua met VGT

   Nieuwsgerelateerde onderwerpen en actuele nieuwsinformatie, voor u getolkt. Bekijk elke week een nieuw item.

  • Innocent

   Vierdelige psychologische thrillerreeks over lerares Sally Wright die na 5 jaar opsluiting voor de moord op een 16-jarige leerling, plots vervroegd vrijgelaten wordt.

   Volledig seizoen

  • Inside Taronga Zoo

   Taronga Zoo in Sydney is een van 's werelds beroemdste en mooiste dierentuinen. Hoe ziet een dag in het leven van de verzorgers en dieren eruit?

  • Inspector Morse

   Britse detectivereeks over de ietwat romantische detective Morse en zijn zeer prozaïsche assistent, sergeant Lewis. Gebaseerd op de romans van Colin Dexter.

  • Interrogation

   Amerikaanse misdaadreeks die zich concentreert op de ondervragingen die werden afgenomen in het kader van een oude moordzaak. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

  • Interview David Hockney

   David Hockney (84) toont nog tot en met eind januari zijn werk in BOZAR in Brussel. Hockney is één van de meest populaire kunstenaars van dit moment en één van de duurste. In 2018 werd het werk 'Portrait of an artist' nog verkocht voor 90 miljoen dollar, al kreeg de kunstenaar er zelf maar 14.000 dollar voor. Dat vertelt hij in dit bijzondere interview aan Joris Vergeyle. Een gesprek over schilderen op de iPad, memorabele kunstwerken en een belangrijke levensles: 'love live'.

  • Is de Indiase coronavariant gevaarlijker?

   Vaccinologe Isabel Leroux-Roels beantwoordt vragen over de Indiase variant

  • Is er een dokter in de zaal?

   Humoristische panelquiz met Philippe Geubels over het belangrijkste onderwerp ter wereld: onze gezondheid.

   Volledig seizoen

  • Israëlisch-Palestijns conflict

   Al dagenlang laait het geweld tussen Israël en de Palestijnse gebieden op, de beschietingen en bombardementen tussen Gaza en Israël gaan onverminderd door. Het dodental loopt snel op en in verschillende Israëlische steden is het erg onrustig. Zullen deze escalaties leiden tot een totale oorlog? VRT NWS journalist Rudi Vranckx legt uit in onderstaande vijf vragen.

  Selecteer een andere letter
 • j

  • Jamie's quick and easy food

   De Britse chef en tv-kok Jamie Oliver maakt met behulp van slechts 5 ingrediënten lekkere gerechten klaar die vlug en makkelijk te bereiden zijn.

  • Jean-Michel Super Kariboe

   Grappige animatiereeks over De avonturen van de emotionele superheld Jean-Michel, de Super Kariboe.

  • Jeanne Dielman

   De jonge weduwe Jeanne Dielman woont met haar zoon Sylvain in een flat op de Handelskaai in Brussel. Haar leven is routineus en saai, ze vult haar dagen met een eindeloze lijst huishoudelijke klusjes.

   Naast haar huisvrouwenbestaan houdt Jeanne er echter nog een tweede leven op na: terwijl haar zoon naar school is ontvangt ze klanten voor betaalde liefde.

   Drama van Chantal Akerman (1975), met Delphine Seyrig en Jan Decorte.

  • Johan en de Alverman

   Voor Johan Klaeszoon begint de vakantie op weg naar oom Willem van de Watermolen. Onderweg ontmoet hij een vreemd mannetje dat dan ineens weer verdwijnt en hem een ring nalaat.

   Volledige reeks

  • Johan Verminnen 70

   In mei vierde Johan Verminnen zijn 70ste verjaardag, een bijzondere mijlpaal waar Radio 2 extra bij stilstaat op 11 juli. 

   Christel Van Dyck vierde samen met Johan Verminnen nog eens zijn verjaardag, maar ook zijn grote liefde voor Brussel, en dat in de prachtige Spiegelzaal van het Brussels Parlement. 

   Ook Jo Lemaire, Grace Khuabi (winnares van The Voice 2021) en Raymond van het Groenewoud waren van de partij.

  • Jouw VRT

   Zestig radio- en televisiepresentatoren trekken door Vlaanderen met de vraag: hoe kan de VRT nog meer joúw VRT worden? Onder andere Danira Boukhriss Terkessidis, Siska Schoeters en Tom Waes gaan op pad. Wil je zelf van je laten horen? Dat kan op vrt.be/jouwvrt.

  Selecteer een andere letter
 • k

  • Kaatje luisterverhalen

   Luister samen met je Junior naar de grappige luisterverhalen van Kaatje en haar vrienden.

  • Kaatje zingt

   Kaatje zingt op de Ketnet Zomertour

  • Kaatjes Kameraadjes

   Kaatje krijgt raad van haar kameraadjes

  • Kaatjes Tralalaatjes

   Kaatje schuddebolt alle probleempjes weg

  • Kaboul, au coeur des Talibans

   Op 15 augustus viel Kaboel zonder gevechten in handen van de taliban. Een paar weken voor de terugtrekking van de Amerikanen hadden de makers van deze documentaire nog contact met de taliban, in de dorpen die zij besturen, in de ziekenhuizen waar zij mannen en vrouwen apart behandelen. Ze sliepen en aten met hen, waren erbij toen ze wapens uitdeelden en wierpen een blik in hun shariarechtbanken. De reporters waren getuige van de intenties van de taliban, nu omgezet in dagelijkse realiteit voor alle Afghanen.Documentaire van Paul Comiti, Régis Le Sommier en Véronique de Viguerie

  • Kamp X-Treem

   Bartel Van Riet trekt samen met zes stoere Ketnetters opnieuw de natuur in met slechts één missie: hét ultieme kamp bouwen.

  • Kampioenschapen

   Deze sportieve schapen proberen elke sport uit

  • Kapitein Zeppos

   Een vreemde man komt naar Belder

   Volledige reeks

  • Kapot gaan

   Maksim uit #LikeMe, Jean-Romy uit Hoppers en Ketnet-wrapster Gloria nemen het tegen elkaar op in de zotste challenges.

  • Karrewiet

   Het nieuws van de dag op jouw maat.

  • Karrewiet met VGT

   Karrewiet met Vlaamse Gebarentaal

  • Keromar

   De Kerten wonen in vrede en harmonie bij de Keromarheuvel in de landstreek Neropal. Maar hun land en hun manier van leven worden bedreigd door de Bolten en hun leider Odo. Die wil heel Neropal onderwerpen en heeft al een andere stam, de Kobanen, bijna volledig uitgeroeid.

   Volledige reeks

  • Ket & Doc

   Neem een kijkje in de bijzondere wereld van deze Ketnetters.

  • Ket & Doc (met audiodescriptie)

   Neem een kijkje in de bijzondere wereld van deze Ketnetters.

  • Ketnet Musical

   Zevende en laatste seizoen van 'Ketnet Musical', dat in het voorjaar van 2022 uitmondt in 'Ketnet Musical: De finale'.

  • Ketnet sing-a-long

   Zing met de wrappers en andere Ketnet-gezichten mee met je favoriete liedjes in de Ketnet sing-a-long. In een leuke muzikale show gooien we alle remmen los om de start van de zomervakantie te vieren.

  • Kijk uit

   Wekelijks verkeersmagazine

  • Kinderen van de collaboratie

   Kinderen van collaborateurs getuigen

   Volledige reeks

  • Kinderen van de Holocaust

   De reeks toont hoe de gebeurtenissen van 75 jaar geleden een stempel hebben gedrukt op de volgende generaties. Ze wil ook tonen hoe onze maatschappij sinds de Tweede Wereldoorlog met de herinnering aan de Holocaust omgaat.

   Volledige reeks

  • Kinderen van de kolonie

   De erfenis van Belgisch-Congo

   Volledige reeks

  • Kinderen van de migratie

   Zesdelige documentairereeks die het verhaal vertelt van de arbeidsmigratie naar ons land sinds de Tweede Wereldoorlog.

   Volledige reeks

  • Kinderen van het verzet

   Getuigen spreken over de verzetsdaden van hun ouders

   Volledige reeks

  • Kinderwens

   Actrice Leen Dendievel op een persoonlijke, maar tegelijkertijd erg herkenbare, zoektocht gaat naar het waarom van een kinderwens.

   Volledige reeks

  • Kingsize Live

   De wrappers maken je zondagochtend Kingsize cool

  • Klara on Tour

   In deze bizarre tijden wil Klara - mét haar grootste partners uit de muzieksector - toch voor een feestmoment zorgen bij de start van de zomer. Daarom presenteert Klara: ‘Klara on Tour’.

  • Klaslokaal Abnormaal

   Spectaculaire quiz die gespeeld wordt door twee duo's uit het vijfde of zesde leerjaar. Alle vragen worden beantwoord via apps en het spel wordt gespeeld op een megatouchscreen.

  • Kleine Roy

   De vijfjarige kleine Roy is net als andere kinderen van zijn leeftijd: speels, enthousiast en nieuwsgierig. Alleen .... hij is een cartoon die leeft in de echte wereld.

  • Klem

   De levens van belastingambtenaar Hugo Warmond en topcrimineel Marius Milner raken steeds meer met elkaar verweven via hun dochters, die onafscheidelijke hartsvriendinnen zijn.

   Volledig seizoen

  • Klimaatbetoog

   Nic Balthazar over de alarmerende toestand van ons klimaat

  • Knaldrang

   De culturele sector mag in de zomer van 2021 de poorten naar het "rijk der vrijheid" eindelijk mee opengooien.  VRT NWS volgt in dit scharnierjaar voor de sector Jaouad Alloul, Hooverphonic, Bart Peeters en Kids With Buns. Sommigen hebben al -voorzichtig of met volle teugen- mogen proeven van het optreden voor een publiek, anderen staan te trappelen om dat te doen. Hoe is het met hun knaldrang gesteld? Hoe hebben ze dit voorjaar beleefd en wat brengt de zomer?

   Volledige reeks

  • Knofje

   Kleurrijke animatieserie over de avonturen van het eigenzinnige, vier en een halfjarige meisje Knofje.

  • Koningin Elisabethwedstrijd

   Volg de rechtstreekse verslaggevingen van de Koningin Elisabethwedstijd voor Piano 2021.

  • Kosmoo

   Kosmoo is een bionische superhond, die samen met zijn baasje Robbe spannende avonturen beleeft in het dorpje Zeezicht.

  • Kotklap

   Wat houdt kotgenoten Stéphan, Lise-Lore en Michael allemaal bezig?

   Exclusief online

  • Kratts in het wild

   Avontuurlijke animatiereeks rond het werk van de zoölogen Chris en Martin Kratts.

  • Kratts in het wild: Adembenemend Amazone avontuur

   Special van de avontuurlijke animatiereeks rond het werk van de zoölogen Chris en Martin Kratts.

  • Kulderzipken

   Televisiesprookje over de knotsgekke avonturen van Koning Jozef, Koningin Angina, Prinses Prieeltje, Kulderzipken en andere kleurrijke figuren.

  • Kunst op de kaart

   Fiets mee langs hedendaagse kunst en architectuur, met Klara als gids

  Selecteer een andere letter
 • l

  • La Facture

   Nahid Shaikh vertelt het verhaal van haar vader, die als 15-jarige naar België kwam om een nieuw leven op te bouwen. 40 jaar later onderzoekt ze of zijn keuze de moeite waard was en of hij ze opnieuw zou maken.

  • La grippe espagnole

   Toen Europa in 1918 nog volop verwikkeld was in de Groote Oorlog, raasde een bijzonder virulente griep over de vijf continenten. De ziekte werd ten onrechte de Spaanse Griep genoemd. 

   De plaag woedt maar liefst 18 maanden lang en maakt tussen de 50 en 100 miljoen doden, voor ze in de vergetelheid raakt. 

   Nu de mensheid opnieuw in de greep van een gezondheidscrisis is: welke lessen kunnen we leren van deze veel minder bekende tragedie, die eigenlijk de moeder aller pandemieën was?

   Documentaire van Paul Le Grouyer.

  • La solitude du chanteur de fond

   Yves Montand zingt in 1974 na slechts 12 dagen voorbereiding in Olympia voor de Chileense vluchtelingen in Frankrijk.

  • La Théorie du Y

   Anna begint haar gewone leventje met haar vriend in vraag te stellen. Zou je verliefd kunnen worden op iemand, los van zijn of haar geslacht? Op zoek naar het antwoord op die vraag, ontdekt Anna dat het leven niet zo zwart-wit is.

   Volledige reeks

  • La vie secrète des atolls

   In het hart van de Stille Oceaan, tussen de lagune en de oceaan, vindt een van de grootste spektakels van de natuur plaats. Dit is het verhaal van een kleine chirurgijnvis die van bij zijn geboorte de zwaarste beproevingen moet doorstaan. Hij is nooit veilig en kruist het pad van de meest angstaanjagende roofdieren van de oceaan. Slechts één op een miljoen visjes haalt de volwassenheid. Deze documentaire, gefilmd in UHD en extreme slow motion, biedt een exclusieve kijk op het gedrag van onder meer haaien, walvissen, reuzenmanta's en tandbaarzen.

  • Laat journaal

   Nieuwsprogramma dat inzet op actualiteit en uitleg bij het nieuws van de dag.

  • Labels

   Op zoek naar de mensen achter de labels van vandaag

  • Lang zullen we lezen

   Bij wie wil jij dichter komen?

  • Lars is te laat

   Lars en Malika komen steeds te laat op school! Gelooft het schoolhoofd hen deze keer?

  • Lassie

   Deze slimme hond lost alle mysteries en problemen op!

  • Last days

   Fotografe Lieve Blancquaert blikt terug op de televisiereeksen 'Birth day', 'Wedding day' en 'Last days', waarvoor ze de afgelopen jaren de wereld rondreisde. Ze vertelt in vijf afleveringen hoe deze televisiereeksen haar persoonlijke kijk op het leven hebben beïnvloed. Elke aflevering focust op een thema dat heel ons leven terugkomt.

   Volledige reeks

  • Last Post Ieper

    Jaarlijkse herdenking van de Wapenstilstand 

  • Later als ik groot ben

   Word je piloot, dierenarts, kunstenaar of professor? Ontdek samen met Pieper heel wat superinteressante beroepen.

  • Le jardin extraordinaire

   Op het Iberisch Schiereiland leeft een grote variatie aan fauna. Tanguy Dumortier vertrekt in Noord-Spanje, ten westen van de Pyreneeën, in het Cantabrisch Gebergte. Het is lente, maar op te toppen is nog sneeuw te bespeuren. Zijn reis gaat verder over de vlaktes van Villafáfila, in Castilië en León, en eindigt in Andalusië, in het Parque Natural de la Sierra de Andújar.

  • Leonardo da Vinci, the universal man

   Een blik op het veelzijdige leven van Leonardo da Vinci

  • Les petits meurtres d'Agatha Christie

   Detectivereeks gebaseerd op de romans van Christie

  • Let's talk about sex

   Documentairereeks waarin Lieve Blancquaert uitzoekt hoe mannen en vrouwen - op verschillende plekken in de wereld en in verschillende culturen - omgaan met liefde, relaties, gender en seks.

  • Lewis

   Sergeant Robbie Lewis was de rechterhand van Inspector Morse, maar nu is hij zelf inspecteur en lost moordzaken op in Oxford.

  • Lichtpuntjes tegen kanker

   Siska Schoeters sluit in een pakkende liveshow de campagne van Kom Op Tegen Kanker af. In die campagne konden mensen die te maken kregen met kanker een lampion kopen om hun persoonlijk 'lichtpunt tegen kanker' te eren. Dat leverde vele duizenden lampionnen op, en die worden allemaal samengebracht in De Schorre in Boom. Midden in die zee van lichtpuntjes ontvangt Siska enkele gasten die elk hun persoonlijk 'lichtpuntje tegen kanker' komen toelichten. Op het einde van de uitzending worden alle lampionnen aangestoken om zo samen het 'Grootste Lichtpunt tegen Kanker' te vormen.

  • Liegebeest

   Dit slangachtig wezen vertelt altijd leugens

  • Life and death in paradise

   Tweedelige natuurdocumentaire over het Caraïbische gebied, waar onder de paradijselijke oppervlakte een eeuwige strijd woedt om te overleven.

  • Linde

   Hoi! Dit is Linde en dit is haar camera. Elke week gaat ze achter de dingen aan die leven, die haar boeien en raken. Ze kijkt, stelt vragen, legt vast en filmt. Voor jou en misschien zelfs mét jou! Want vrienden van de video zijn altijd welkom met hun verhalen, zotte ideeën, vragen of problemen.

   Heb je iets? Mailen naar linde@een.be!

   Exclusief online

  • Live op KIES19

   Vlaamse artiesten spelen live tijdens KIES19

  • Loonoverleg afgesprongen

   Het loonoverleg tussen de sociale partners is nu definitief afgesprongen. De vakbonden trekken nu definitief de stekker eruit. Maar waarom doen ze dat? Waar gaat dat loonoverleg eigenlijk over? En vooral: hoe voel ik dat in mijn portemonnee? Vijf vragen en antwoorden.

  • Loslopend wild

   Humoristisch programma over vrouwen en mannen en hoe ze zich door het dagelijkse leven slaan.

  • Lucas en zo

   Lucas maakt plots deel uit van een nieuw samengesteld gezin en dat zet zijn leven op zijn kop. Nederlandstalige versie.

  • Lucas Etc.

   Lucas maakt plots deel uit van een nieuw samengesteld gezin en dat zet zijn leven op zijn kop. Franstalige versie met ondertiteling.

  • Lynx

   Marie en Tony zijn gepassioneerd door Bangers, een smerige variant van stockcars. Na een tragedie valt hun relatie uit elkaar. 

   Tony heeft het racen opgegeven, terwijl Marie haar woede uit op de speedway in gewelddadige crashes. 

   Wanneer de problemen weer de kop opsteken, hebben ze geen andere keuze dan hun meningsverschillen op te lossen daar waar hun gemeenschap ze altijd heeft opgelost: op de speedway.

   Kortfilm van Julien Henry (2020) met Erika Sainte (Marie) en Wouter Hendrickx (Tony).

   kortfilm

  Selecteer een andere letter
 • m

  • M/V/X

   Een kijk in het leven van 5 Vlaamse transgenders

   Exclusief online

  • Mademoiselle Andrée

   'Mademoiselle Andrée' vertelt het straffe verhaal van de nu 100-jarige Andrée Geulen. Zij heeft in de schoot van de verzetsorganisatie Joods Verdedigingscomité (JVC) meer dan 2000 joodse kinderen gered door hen te laten onderduiken tijdens WOII. 

   De makers reconstrueren deze geschiedenis aan de hand van getuigenissen van Andrée Geulen zelf, haar dochters, twee ondergedoken kinderen en een goede vriend.

   Een documentaire van Pieter Verbiest.

  • Magesien

   Het eerste satirische tv-programma op de Vlaamse televisie

   Volledige reeks

  • Magister Maesius

   Zarren, een klein grensstadje in het grote rijk van Karel de Vijfde, is in nood. Op de planeet Balmodor wonen kristalwezens die met verbazing het gedrag van de mensen in Zarren bestuderen.

   Volledige reeks

  • Maja

   Het Servische meisje Maja woont nog niet zo lang met haar ouders in Denemarken. Alles is nieuw en voor Maja is het niet makkelijk om vriendjes te maken omdat ze de taal niet spreekt.

   Na een lange vermoeiende dag op school komen haar ouders haar terug oppikken.

   Een kortfilm van Marijana Jankovic (2018).

   kortfilm

  • Mamartuile

   De president van Mexico telt de dagen af tot aan zijn pensioen en maakt plannen voor de toekomst. Het zou een afscheid in stilte worden, tot een internationaal conflict zijn rust verstoort.

   Kortfilm van Alejandro Saevich (2017).

   kortfilm

  • Man over woord

   Pieter Embrechts neemt onze taal onder de loep

  • Marathonradio

   MNM sleurt alle studenten door de examens

  • Martin Clunes: islands of America

   De Engelse acteur Martin Clunes maakt een 16.000 km lange tocht langs de ontelbare eilanden die de VS rijk is.

  • Masha en de Beer

   Er was eens een heel lief meisje dat Masha heette. Ze probeert vriendschap te sluiten met een beer.

  • Matriochkas

   De zestienjarige Anna woont bij haar jonge moeder Rebecca, die de veroveringen aan elkaar rijgt. De zomer loopt op zijn einde en Anna ontdekt haar eigen sensualiteit.

   Een kortfilm van Bérangère McNeese (2019) met Héloïse Valle en Victoire Du Bois.

   kortfilm

  • Max Pinckers: Margins of Excess

   Max Pinckers is een Belgische fotograaf. In 2016 gaat hij met zijn Canadese vrouw Victoria Gonzalez-Figueras op roadtrip door de VS. Hij wil er foto’s maken voor een nieuw boek, ‘Margins of Excess’, over de vage grens tussen fictie en realiteit in de Amerikaanse media. 

   De foto's waarmee Pinckers maanden later terug naar Belgë komt, lijken op het eerste gezicht spontane momenten te zijn. Een jongen die levenloos op de grond ligt, in het midden van een verlaten drievaksbaan. Een begrafenisondernemer voor een open doodskist. Drie langharige tieners op een omgevallen boom. Intrigeren doen de beelden meteen. Maar wanneer je ze beter bestudeert, voel je dat er iets niet klopt. 

   De cadrage is te goed. De compositie te juist. En het licht voelt .onnatuurlijk aan. Kortom: het hele tafereel lijkt in scène gezet. Wat het in de meeste gevallen ook is. Want aan bijna elke foto van Pinckers is vaak dagen research vooraf gegaan. Of op zijn minst een intensief denkproces.

   Om de kijker doelbewust op het verkeerde been te zetten, hem of haar te doen nadenken over de echtheid van beelden en het waarheidsgehalte tout court van een medium als documentaire fotografie.

  • Me miss me

   Me Miss Me is een documentaire uit 2019 van Gwendolyn Lootens over Lubnan Al Wazny, een jonge asielzoeker ui Irak.

   Luban zat in Irak in het leger. Omdat hij niet alle bevelen wilde uitvoeren, zoals schieten op betogers, is hij gevlucht. 

   In België geraakt hij niet aan een verblijfsvergunning en dat zorgt voor veel frustratie en wanhoop. De documentaire zit hem nauw op de huid in zijn zoektocht naar een nieuw leven. 

   Exclusief online

  • Media & Culture Fast Forward

   Hoe kunnen de media- en cultuursector zichzelf heruitvinden volgens experts? Herbeleef de sessies van Media & Culture Fast Forward, een digitaal festival over de toekomst van media en cultuur.

  • Meer onverwacht

   In de zesdelige webreeks 'Meer onverwacht' gaan Iluna en MNM-dj Lotte Vanwezemael dieper in op thema's rond seksualiteit bij jongeren. Iluna en Lotte praten met verschillende jongeren over zaken als seksuele geaardheid, voorbehoedsmiddelen, sexting, menstruatie, sociale media, opvoeding en verliefdheid.

   Iluna stelt haar leeftijdsgenoten vragen vanuit haar eigen nieuwsgierigheid en spontaniteit. De jongeren geven inzicht in wat er bij hen en hun leeftijdsgenoten speelt en hoe zij seksualiteit in al haar facetten beleven. Lotte is als seksuologe de perfecte gesprekspartner voor zowel Iluna als de jongeren. Zij geeft als expert een concrete houvast en kan de vragen van de jongeren beantwoorden.

   De reeks is een samenwerking tussen Eén en MNM en richt zich hoofdzakelijk naar jongeren.

   Volledige reeks

  • Mega Mindy

   Geen enkele boef is veilig als superheldin Mega Mindy in de buurt is!

  • Meisjes

   Luna, Amélie, Cleo en Fleur zijn hartsvriendinnen. Ze steunen elkaar dan ook door dik en dun, op school en daarbuiten.

  • Meneer Papier

   Meneer Papier laat de allerkleinsten filosoferen. Hij knipt en plakt zijn eigen wereld. Maar niet alles wat hij knipt, doet zomaar wat hij wenst.

  • Mensen verzetten bergen - 30 jaar Kom op tegen Kanker

   Specials naar aanleiding van 30 jaar Kom op tegen Kanker

  • Merlina

   De spannende avonturen van detectivebureau Merlina

   Volledig seizoen

  • Mighty Mike

   Mopshond Mike heeft een oogje op Iris en beleeft de zotste avonturen met wasberen, schildpadden en katje Fluffy.

  • Miguel

   'Never give up'. Dat is het levensmotto van Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme (27). Hij kreeg in 2016 te horen dat hij leukemie heeft. In de special Miguel volgt Eric Goens zijn traject van nabij. Na zijn diagnose volgt een periode van genezen, hervallen, genezen en opnieuw hervallen. 

   Samen met zijn vrouw Kyana blijft Miguel zonder aarzelen voor genezing gaan. Er volgen jaren van chemo, ondraaglijke pijn en slapeloze nachten. Maar er zijn ook mooie momenten. Zo wordt Miguel in 2020 vader van een dochtertje, Camille. Een mirakel na alle chemo die zijn lichaam heeft moeten ondergaan. En nadat zijn contract afloopt, biedt Cercle Brugge hem een nieuw aan. De vereniging en de supporters blijven Miguel steunen. Dit jaar staat hij mee op de ploegfoto.

  • Mijn job is top!

   Een programma rond de meest diverse en tot de verbeelding sprekende beroepen.

  • Mijn kunst is top!

   Presentator Adriaan van den Hoof en een bekende Vlaming krijgen elke week drie kunstdisciplines aangeleerd. Ze krijgen voor elke kunst les van een deskundig kind tot ze de basis onder de knie hebben. Daarna nemen Adriaan en zijn bekende gast het tegen mekaar op in een spannend kunstenaarsduel.

  • Mijn sport is top!

   Pieter daagt BV's uit in verschillende sporten

  • Mijn Superheld

   Een superheldhaftig programma over spectaculaire beroepen van Ketnet-helden!

  • Mini Ninja's

   De Ninja Master heeft een school voor kinderen die er van dromen om zelf ook ninja te worden. Samen strijden ze tegen het kwaad.

  • Moka's fantastische avonturen

   Animatieserie over de avonturen van de jonge krokodil Moka, die samen met zijn moedige neushoornvriendje Cherry op ontdekkingsreis gaat in zijn koninkrijk.

  • Molang

   Twee vrolijke vrienden durven samen alles aan!

  • Mr. Magoo

   Een slechtziend mannetje laat altijd alles in het honderd lopen.

  • Mush Mush & de Zwammetjes

   Animatieserie over de avonturen van het paddenstoeltje Mush-Mush en zijn vriendjes in het bos.

  • My uncle Tudor

   Filmmaakster Olga Lucovnicova reist na 20 jaar stilte terug naar het huis van haar overgrootouders in Moldavië, waar ze als kind een diepgeworteld trauma opliep.Korte documentaire van Olga Lucovnicova.

  Selecteer een andere letter
 • n

  • Nachtraven

   Wanneer iedereen slaapt haalt de Nachtraaf drie teams uit hun bed. Hij neemt ze mee naar een bijzondere plek voor de nacht van hun leven.

  • Nachtwacht

   Een weerwolf, een elf en een vampier gaan de strijd aan met allerlei kwade wezens uit de onderwereld.

  • Nachtwacht

   Debatprogramma waarin Jan Leyers elke week met drie gasten de grote thema's van onze tijd bespreekt.

  • Nachtwacht (met audiodescriptie)

   Een weerwolf, een elf en een vampier gaan de strijd aan met allerlei kwade wezens uit de onderwereld.

  • Nederland, land van de laadpalen

   De federale regering wil voluit inzetten op de definitieve doorbraak van de elektrische wagen. Maar meer elektrische auto’s op de baan betekent meer laadpalen. Zijn we klaar voor deze omwenteling? In Nederland werd die stap al gezet. Stein Falk en Bjorn Van Laere steken hun licht op bij laadpaalkampioenen Amsterdam en Utrecht.

  • Nigella: cook, eat, repeat

   Kookprogramma met de Britse keukenprinses Nigella Lawson. Nigella deelt de geheimen en rituelen van haar keuken en haar inspiratie voor vele recepten. 

  • Ninja Express

   Grappige animatiereeks over een pakjesdienst die gerund wordt door drie ninja's met ongelooflijke superkrachten.

  • Ninjago: Masters van Spinjitsu

   Duistere creaturen hebben het op Ninjago en zijn bewoners gemunt...

  • Nisman: the prosecutor, the president and the spy

   Zesdelige misdaaddocumentairereeks over de verdachte dood van Alberto Nisman, onderzoeker van de bomaanslag op het gebouw van de Argentijnse Israëlitische Mutual Association in 1994.

   Volledige reeks

  • No-No

   Stop-motion animatiereeks waarin het vogelbekdier No-No en zijn bende gezellige vrienden ons mee op reis nemen, van de ruimte tot in de woeste zee. Gebaseerd op de kinderboeken van Magali Le Huche.

  • No-No: Zondvloed in de Onderbosmeren

   No-No en zijn bende gezellige vrienden nemen je mee op reis, van de ruimte tot in de woeste zee. Met de Vlaamse stemmen van o.a. Gene Thomas, Anne Mie Gils, Tom Audenaert en Dominique Van Malder.

  • Nouky en zijn vrienden

   Deze knuffelvrienden leren elke dag iets nieuws

  • Nu is ooit

   Dorianne Aussems ontvangt vier jongeren in haar schuur. Ze praten over moeilijke momenten in hun leven die ze proberen los te laten.  

  • NWS Select

   Ontdek het allerbeste uit de duidingsprogramma's van VRT NWS

  • NWS Uitgelegd

   Hoe? Wat? Wie? Waarom? Ontdek het in deze explainers van VRT NWS

  Selecteer een andere letter
 • o

  • Occupied

   Noorwegen in de nabije toekomst. De pas verkozen premier Jesper Berg (Henryk Mestad, Lilyhammer), een man met een militant ecologische verleden, wil zijn verkiezingsbelofte nakomen: hij kondigt aan dat Noorwegen resoluut voor hernieuwbare energie kiest en niet langer olie zal opboren.

   Zijn woorden zijn nog niet koud of hij wordt door zwaarbewapende mannen ontvoerd en in een helikopter naar een onbekende bestemming gevlogen. Niet lang daarna is hij weer vrij, maar Noorwegen is niet langer een vrij land.

   Berg is namelijk zwaar onder druk gezet door de Russische president om de olieproductie te hervatten onder Russische supervisie. En dat op verzoek van de leiders van de Europese Unie die de Noorse olie niet kunnen missen. Na de bezetting van de olievelden door de Russen lijkt het leven in eerste instantie zijn gewone gang te hernemen, maar dat is maar schijn: de fluwelen invasie van de Russen dijt als een olievlek uit en geleidelijk wordt heel Noorwegen een bezet land.

   Volledig seizoen

  • Oggy en de kakkerlakken

   Oggy vecht al eeuwen tegen drie kakkerlakken.

  • Ollie

   Volg de nachtelijke avonturen van de uil Ollie en zijn vriendjes

  • Olly Wannabe

   Hier is Olly! Een toptalent, een sensatie, goed in alles! ... Vindt hij zelf. Olly wil een ster worden maar lukt hem dat?

  • Olly Wannabe's comedy club

   Olly vertelt zijn favoriete moppen

  • Olympic pride, American prejudice

   Dit is het verhaal van de 18 moedige Afro-Amerikaanse atleten die de last en de hoop van een hele beweging op hun schouders droegen toen ze in 1936 aan boord van een schip naar de Olympische Spelen van Berlijn stapten; een nazipropaganda-evenement waar men niet blij was met hun deelname en hen beschouwde als tweederangsburgers. Hun heroïsche prestaties op de Spelen werd echter een baanbrekende voorloper van de 'Civil Rights Movement'. Met: Carl Lewis, Lonnie Bunch e.a. (PBS, 2016)

  • Oma en Oma

   Twee kwetterende oma’s nemen dagelijks een kijkje in het Ketnet-archief.

  • Ombudsman

   De nieuwsombudsman beantwoordt al jouw klachten, vragen en complimenten

  • Onder vuur

   'Onder vuur' is een spannende dramareeks over een groep brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne in Oostende.

  • Onder vuur (met audiodescriptie)

   'Onder vuur' is een spannende dramareeks over een groep brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne in Oostende.

  • Onverwacht

   Humaninterestprogramma waarin Iluna Planckaert, samen haar moeder Stephanie, op ontdekkingstocht trekt in de wereld van seks en zwangerschap bij leeftijdsgenoten.

   Volledige reeks

  • Onze jongens

   Zesdelige documentairereeks over een aantal Belgische militairen op missie in Afghanistan. Het is een observerende, maar ook kritische reeks die het leven van de soldaten bekijkt door de ogen van fotograaf Bas Bogaerts.

  • Onze natuur

   Cameraman en bioloog Pim Niesten trekt opnieuw door het wilde België om het beste van onze natuur vast te leggen op de gevoelige plaat.

   Exclusief online

  • Op de man af

   Saartje Vandendriessche neemt het elke week op tegen een man in een sportieve uitdaging die hij mag kiezen. Ze wordt bij elke uitdaging begeleid door twee coaches: sportpsychologe Els Snauwaert en olympisch kampioene Hanna Mariën.

   Volledige reeks

  • Op kot

   Dit jaar volgen we de avonturen van 6 nieuwe studenten op kot in Gent. Al vloggend nemen ze ons mee in hun studentenleven.

   Exclusief online

  • Op slot

   In de driedelige reeks 'Op slot' onderzoekt VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck de maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis in ons land aan de hand van getuigenissen van ondernemers en politici. Hoe lang kan een samenleving op slot? Wat is de impact van de ingrijpende maatregelen die onze gezondheidszorg overeind moesten houden?

   Michaël volgde gedurende anderhalf jaar zes Vlaamse ondernemers, in een periode waarin hun bedrijf zwaar onder druk kwam te staan. Daarnaast praat hij met de politieke verantwoordelijken over het crisisbeheer en de soms aartsmoeilijke keuzes die ze moesten maken. Zowel voor de ondernemers als voor de politici was het dagelijks aanpassen en bijsturen om het hoofd boven water te houden.

   Hun verhaal wordt geïllustreerd met nieuwsbeelden uit het VRT-archief en gekaderd door de analyses van Michaël Van Droogenbroeck. Het resultaat is een beklijvende reconstructie van de coronacrisis, een onwaarschijnlijke rollercoaster die ook vandaag nog altijd niet tot stilstand is gekomen.

  • Opa

   Opa neemt je mee in zijn absurde en rijke fantasiewereld. Beleef samen met Arthur en Frida zotte avonturen met bananen, dino’s, eenhoorns…

  • Orphans of the city

   Tijdens de lockdown gaat Hildes aandacht hoofdzakelijk uit naar haar demente moeder. 

   Maar wanneer haar grootste droom een flinke knauw krijgt en het bezoek aan haar moeder haar wordt afgeraden, wordt Hilde geconfronteerd met haar eigen eenzaamheid.

   Kortfilm van Bülent Öztürk.

   kortfilm

  • Outlier

   Noorse psychologische thrillerreeks waarin de jonge vrouwelijke profiler Maja Angell een moord probeert op te lossen in de Sami-gemeenschap.

  • Overal Klassiek

   Alles over de kracht van klassieke muziek

  Selecteer een andere letter
 • p

  • Paf de hond

   De avonturen van het hondje Paf en zijn baasje Lola.

  • Paniek in het dorp

   Indiaan, Cowboy, Paard, Jeanine, Steven, Robin en Agent lopen steeds weer tegen nieuwe problemen op.

  • Pano

   We zijn op antenne met een reeks reportages in het voorjaar en met een reeks in het najaar. 

  • Panorama

   Indringende reportages over wat er in de samenleving leeft.

  • PhD Cup

   De finalisten van de PhD Cup doen hun jarenlange doctoraatsonderzoek in een boeiend en helder filmpje uit de doeken.

  • Philippe Van Snick - De poëzie van het systeem

   Docu over kunstenaar van het nieuwe VRT-gebouw

  • Piet Piraat

   Piet Piraat trekt op avontuur met zijn scheve schuit en zijn kornuiten over de zeven zeeën.

  • Pingu in de stad

   Kleianimatieserie over de kleine pinguïn Pingu, die verhuisd is naar de stad en erg moet wennen aan zijn nieuwe leefomgeving.

  • Pipas & Douglas

   Pipas en Douglas willen het als duo koste wat het kost maken in de showwereld.

  • Plannen voor de toekomst

   Van de allereerste 'voorstellen' in de jaren zeventig over meerjarenprojecten zoals Schaal en Perspectief, De Onaangepaste Stad en Orban Space tot het huidige ontwerplaboratorium Darling Springs: naast de doorgedreven consequentie valt vooral de pioniersrol op van het Antwerpse bureau. Decennia voor (ondertussen uitgeholde) begrippen als 'duurzaamheid' en 'ecologisch bouwen' gemeengoed werden, onderzochten Deleu en zijn team al hoe architecten, stedenbouwkundigen en planologen op de meest intelligente en verantwoorde manier kunnen omgaan met de ruimte die we op onze planeet ter beschikking hebben. Het maakt van T.O.P. office, behalve een vrijplaats voor kritisch en diepgravend ontwerpend onderzoek, ook een onafhankelijk kenniscentrum dat zelfs op wereldvlak zijn gelijke niet kent.

  • Politie 24/7

   Achter de schermen bij de Antwerpse lokale politie

  • Pompidou Presenteert

   Een blik op hedendaagse artiesten

  • Pompidou XL

   Historici schetsen aan de hand van een aantal kunstwerken een beeld van de leefwereld van Jan van Eyck

   Volledige reeks

  • Postbus X

   Nieuwsreporters klussen bij als anonieme helden

   Volledige reeks

  • Poëzie met Pat

   In coronatijden leest Pat Donnez een reeks eigen gedichten voor.

  • President Biden

   Deze documentaire laat zien hoe crisis en tragedie Joe Biden hebben voorbereid op het presidentschap. Heftige momenten uit zijn verleden maken de 'President Elect' tot wie hij is.

  • Prinsessia

   Vijf meisjes leren hoe ze een prinses moeten zijn

  • Privacy & ik

   In de tweedelige documentairereeks 'Privacy & ik' onderzoekt VRT-journalist Tim Verheyden in welke mate onze privacy vandaag onder druk staat.

  • Publiek geheim

   Reeks historische documentaires over de verborgen geschiedenis achter plekken in België die weinig bekend zijn bij het grote publiek, maar waarachter boeiende verhalen schuilgaan.

  • Puur hypothetisch

   In ‘Puur Hypothetisch’ gaan Fien Germijns en haar vaste club van zeveraars op zoek naar geniale antwoorden op debiele vragen.

  Selecteer een andere letter
 • q

  Selecteer een andere letter
 • r

  • Radio 1 Boekenfeest

   Radio 1 zette een hele week lang boeken en auteurs centraal tijdens het Radio 1 Boekenfeest met Bent Van Looy vanuit de gelegenheidsstudio in Antwerp Expo. Meer info op Radio 1!

  • Radio 1 sessie

   Volledige live muzieksessies van Radio 1

  • Radio 2 Bene Bene sessies

   Ontdek de strafste artiesten van bij ons in de Bene Bene Sessies.

  • Radio 2 Eregalerij

   Radio 2 eert artiesten voor hun leven vol muziek

  • Raising a school shooter

   Sommige ouders worden geconfronteerd met de zware realiteit dat hun kind de dader was van een schietpartij op school. Jeffs zoon Andy vermoordde twee klasgenoten en verwondde dertien andere studenten toen hij 15 was. Nicholas, de zoon van Clarence, vermoordde zijn leerkracht en verwondde een andere. Dylan, de zoon van Sue, was een van de twee daders van het bloedbad op Columbine High School in 1999. Dylan pleegde zelfmoord. Deze documentaire vertelt diep persoonlijke verhalen van schuld, ontkenning, mislukking en verantwoordelijkheid, intimidatie, verdriet, vriendschap en liefde.

  • Rebelle

   Komona, een 14 jarig meisje in de Afrikaanse Sahara vertelt haar ongeboren kind haar levensverhaal. Hoe ze op haar twaalfde wordt ontvoerd en gedwongen een wapen te dragen en te doden. Hoe ze een rebel wordt en opgenomen in het rebellenkamp, waar ze de gruwel en het geweld van de oorlog meemaakt.   Gelukkig is daar ook Magician, een 15-jarige soldaat, die naar haar luistert en met haar vriendschap sluit. Komona en Magician worden verliefd en besluiten het rebellenleger te ontvluchten...

   Drama/oorlogsfilm van Kim Nguyen. Met Rachel Mwanza, Alain Lino Mic Eli Bastien en Serge Kanyinda.

  • Reizen Waes

   Tom Waes ontdekt plekken die de gemiddelde toerist links laat liggen.

   Volledige reeks

  • Reizen Waes: Nederland

   Reisreeks waarin avonturier Tom Waes door het meest exotische land van Europa trekt: Nederland.

  • Ridder Muis

   Ben jij goed in het herkennen van geluiden? Help dan snel de vurige ridder Muis en haar zachtaardige vriendin Draak!

  • Rintje

   Animatiereeks over de avonturen van Rintje, de eigenwijze foxterriërpuppy, en zijn vrienden.

  • Rob De Nijs - Voor het laatst

   Tweedelige documentaire waarin Eric Goens een intiem portret schetst van Rob de Nijs, levende legende van het Nederlandstalige lied, die op 21 november op het podium van het Sportpaleis afscheid neemt van het Vlaamse publiek. 

   Samen met zijn geliefden en muzikanten doet Rob de Nijs er alles aan om zijn fans nog één keer te betoveren.

  • Robin Hood

   Computeranimatiereeks over de avonturen van de jonge Robin van Locksley en zijn vrienden in het Sherwood bos.

  • Rock 'n' Roll High School

   Stijn Van de Voorde en Thibault Christiaensen trekken naar de heimat van iconische rockhelden.

  • Roger

   "Jullie eigen vrijheid is immers niet beperkt. Wat heb je dan nog om te klagen oudje? Zwijg en sterf." Zo eindigde de hartverscheurende open brief van augustus 2020 aan Knack. De schrijver was Roger Lybaert, 89 jaar en woonzorgbewoner. Een week later werd hij uitgenodigd in 'De afspraak' en werd het filmpje op de Facebookpagina van VRTNWS in een mum van tijd 1,6 miljoen keer bekeken. En zo werd Roger Lybaert plots de bekendste woonzorgbewoner van Vlaanderen. 

   Regisseur Leentje Lybaert: "Als dochter en televisiemaakster zag ik hoe mijn vader een half jaar later niet in de slachtofferrol bleef zitten, maar zijn beperkt leven in die afgesloten wereld zin begon te geven. "Geen beter medicijn tegen eenzaamheid dan anderen te helpen", vond hij en hij begon allerlei initiatieven te nemen. Ik kreeg uitzonderlijk de toestemming om samen met een van zijn kleinzonen af en toe bij hem langs te gaan met de camera om er hun leven te filmen. We brachten er de kerstdagen door, zagen hoe hij zijn eerste vaccin kreeg en filmden tot de dag waarop hij oogluikend het terrein weer mocht verlaten. Op het einde van de draaiperiode stierf mijn moeder ook. Het is niet alleen een persoonlijk verhaal van één stem, het is vooral ook een universeel tijdsdocument geworden. Het gaat over oud worden en hoe we omgaan met de dood. Het gaat over gemis, eenzaamheid, liefde, veerkracht, hoop en bovenal het belang van vrijheid."

   Een humaninterestdocumentaire van Leentje Lybaert.

  • Roseland

   Wim Vandekeybus is sinds de jaren 80 een belangrijke choreograaf in de Belgische en internationale dansscène. 

   De danstheaterproductie 'Roseland' is gebaseerd op drie toonaangevende producties uit zijn beginperiode: 'What the Body Does Not Remember' (1987), 'Les porteuses de mauvaises nouvelles' (1989) en 'The Weight of a Hand' (1990). 

   Ze werden herwerkt in functie van deze dansfilm uit 1991, gemaakt met 12 dansers in de oude film- en danszaal 'Roseland' in Brussel.

   Dansers: Wim Vandekeybus, Surinach Bustamente, Calvo, Crow, Sandroni, Trorroja.

   Muziek: Thierry de Mey en Peter Vermeersch.

   Regie: Walter Verdin en Wim Vandekeybus.

  • ROX

   Drie helden en een superauto bestrijden het kwaad

  • Rôtisseur

   Een zelfingenomen chef beweert dat hij gesaboteerd wordt, wanneer een culinair recensent een collega van hem overlaadt met lof. De chef brengt de nacht door in de keuken om zichzelf te bewijzen, maar naargelang de nacht vordert, brengen zijn ego en zijn twijfels hem steeds meer in de war. 

   Kortfilm van Veera Lamminpää (2017).

   kortfilm

  Selecteer een andere letter
 • s

  • Saar in het bos

   Saar neemt afscheid van dochter Mille en trekt naar het bos in de Ardennen. Samen met Mike geniet ze eerst nog van een copieus laatste avondmaal. Maar dan start het echt: het bos verkennen, een goeie kampplek zoeken, vuur leren maken, een bed fabriceren, water filteren, eten zoeken en 's nachts proberen te slapen. Helaas gooit het weer roet in het eten, en Mike komt ook al meteen met een stevige eerste opdracht...

  • Sabena

   Sabena was, op KLM na, de oudste nationale luchtvaartmaatschappij van Europa en mag met recht en reden een luchtvaartpionier genoemd worden.

   De Société Anonyme Belge d'Exploitation de la Navigation Aérienne werd bijna een eeuw geleden, op 23 mei 1923, opgericht onder impuls van koning Albert I. De eerste vlucht vertrekt van het vliegveld van Haren net buiten Brussel naar het Britse Lympe, met een De Havilland DH-9. Maar, als een prelude op driekwarteeuw verliezen en financiële putten, slaagde de kersverse maatschappij er dat eerste jaar al niet in om uit de rode cijfers te blijven.

   Pas na de tweede wereldoorlog –  uiteraard een moeilijke periode voor Sabena – komt het bedrijf echt tot volle expansie. De vluchten op Afrika worden hervat en uitgebreid, en transatlantische vluchten opgestart. Het personeelsbestand verviervoudigt en de vloot wordt gemoderniseerd. Maar rendabiliteit is er nooit echt bij.

   De daaropvolgende decennialange calvarietocht van herstructureringen, sociale onrust, overheidsinjecties en mislukte allianties levert het bedrijf na de gouden jaren de bijnaam Such A Bad Experience Never Again op. Het maakt dat de meeste Belgen een haat-liefdeverhouding met Sabena hebben.

   Die dubbelzinnige houding van de Belg verklaart wellicht mee het wedervaren van de maatschappij. Want de overheid mag dan wel voor tientallen miljarden Belgische frank in Sabena gepompt hebben, echt van harte is dat nooit gegaan. Het bedrijf krijgt altijd net genoeg geld van de politiek om het hoofd boven water te houden, maar nooit genoeg om een ernstige doorstart te nemen. Velen voelen zich geroepen, maar niemand slaagt erin om de tanker te keren.

   De geschiedenis van Sabena vanaf de jaren ’80 kan je kort samenvatten als een aaneenrijging van financiële problemen en saneringsoperaties. Ook de internationale context – met stijgende olieprijzen, de opkomst van terrorisme en toenemende concurrentie – speelt in het nadeel van de maatschappij. Het definitieve failliet van de trotse Belgische flagcarrier in 2001 komt dan ook niet uit de lucht gevallen.

  • Samson & Marie

   Marie en haar bobtail Samson rijden rond met hun busje. Samen met hun vrienden en buren beleven ze heel wat avonturen.

  • Sarah

   Sarah zingt de leukste kinderliedjes en knutselt de leukste dingen, samen met haar vriendjes. Doen jullie mee?

  • Schijtluizen

   Informatief programma waarin vier Schijtluizen de zotste dieren en planten van bij ons trotseren. Wat gebeurt er wanneer een van hen gebeten, gestoken of geprikt wordt?

  • Schipper naast Mathilde

   Legendarische Vlaamse tv-serie rond de gepensioneerde schipper Matthias, zijn lieve zus Mathilde, de geadopteerde dochter Marianneke en vele anderen.

   Volledig seizoen

  • SEX

   Een magische nacht brengt Cathrine erg in de war. Blijft ze in haar veilige, rustige relatie of kiest ze voor een nieuwe, vurige passie?

   Volledige reeks

  • Shadow Animals

   Een klein meisje gaat met haar twee vaders naar een feest waar ze getuige is van diverse rituelen bij de volwassenen.

   Er hangt een schaduw over het feest, maar alleen Marall lijkt het op te merken...

   Een kortfilm van Jerry Carlsson (2017).

   kortfilm

  • Shaun het schaap

   Volg de vrolijke avonturen van Shaun het schaap.

  • She's lost in music

   Driedelige documentairereeks waarin Isolde Lasoen zes vrouwelijke artiesten van bij ons volgt die hun weg zoeken in de nationale en internationale muziekscene: Meskerem Mees, Sylvie Kreusch, Stefanie Mannaerts (Brutus), Justine Bourgeus (Tsar B), Coely en Tessa Dixson.

  • Simon

   Grappige animatiereeks voor kleuters over de avonturen van het charmante konijntje Simon.

  • Sisters

   Komische animatiereeks over de belevenissen van twee zussen: de 7-jarige Marine en haar zes jaar oudere tienerzus Wendy.

  • Skin

   Een kleine supermarkt in een arbeidersstadje. Een zwarte man glimlacht naar een 10 jaar oude blanke jongen, die aan een andere kassa staat te wachten. 

   Dit onbeduidende voorval ontketent een meedogenloze oorlog tussen twee haatdragende clans die op schokkende wijze zal eindigen.

   Een kortfilm van Guy Nattiv (2018) met Jonathan Tucker, Danielle Macdonald, Ashley Thomas, Jackson Robert Scott en Lonnie Chavis.

   kortfilm

  • Slisse en Cesar

   Het verhaal over de vriendschap tussen de rijke verzekeringsmakelaar Sander Slisse en de simpele Cesar.

   Volledige reeks

  • SMOS

   Pittig kidsmagazine waarin Stef, Maarten en Oscar in hun clubhuis Smos allerlei leuke avonturen beleven, spelletjes spelen en toffe dingen doen.

  • So we live

   Een schijnbaar normale avond van een familie in oorlogsgebied. Het ene moment oogt heel alledaags, het andere gaat het enkel om overleven.

   Kortfilm van Rand Abou Fakher.

   kortfilm

  • Somewhere on earth

   Documentairereeks die het bijzondere verhaal vertelt van mensen die in harmonie leven met de hen omringende natuur.

  • Song For A Friend

   MNM DJ Robin Keyaert trekt met zijn micro de straat op en spreekt willekeurige – onbekende personen aan. Hij stelt hem, haar, hen steeds dezelfde vraag: als je één iets zou kunnen zeggen tegen iemand die veel voor jou betekent, wat zou je zeggen en tegen wie?

   Volledige reeks

  • Spoed 24/7

   Humaninterestprogramma dat van dichtbij patiënten, artsen, verpleegkundigen en ambulanciers volgt op de spoedgevallendienst van UZ Gent.

  • Sportweekend

   Een uitgebreid overzicht van de sportactualiteit van de voorbije week.

  • Sportweekend met VGT

   De sportactualiteit met Vlaamse Gebarentaal

  • Sporza docu

   Beklijvende Sporza-documentaires over buitengewone verhalen in de sport van vroeger en nu.

  • Sporza: baanwielrennen

   Baanwielrennen, in de volksmond ook pisterijden

  • Sporza: basketbal

   Verslaggeving van basketbalwedstrijden

  • Sporza: de Cup

   Voetbalmagazine over de Beker van België

  • Sporza: formule 1

   Verslaggeving van de Formule 1-races.

  • Sporza: rally

   Verslaggeving van rallywedstrijden

  • Sporza: UEFA Euro 2020

   Rechtstreekse verslagen en samenvattingen van de wedstrijden op het EK voetbal.

  • Sporza: varia

   Verslag van verschillende, minder voorkomende sporten

  • Sporza: veldrijden

   Integrale koersen en samenvattingen van het veldrijden

  • Sporza: voetbal

   Verslag van voetbalwedstrijden

  • Squish

   Grappige animatiereeks over de avonturen van de amoebe Squish en zijn eencellige vriendjes.

  • Staged

   Britse komische reeks over twee acteurs die tijdens de corona-lockdown een theaterproductie voorbereiden.

   Volledige reeks

  • Steenweg: Between the Devil and my deep blue Skin

   De leden van de 'Blue Angels' zijn allesbehalve padvinders.

  • Steenweg: Cornered in Molenbeek

   De bekroonde Belgisch-Koerdische regisseur Sahim Omar Kalifa (Land of the Heroes, Baghdad Messi, Bad Hunter) trok al vóór de aanslagen in Parijs van november 2015 naar Molenbeek om de spanningen in de meest verguisde gemeente van België te registreren.

   6 maanden was Coiffure Zaïdi zijn observatiepost. Daar hoorde hij buurtbewoners praten over wat ze meemaakten en commentaar geven bij het nieuws van de dag. 

  • Steenweg: Extreme

   Een documentairefilm van Fien Troch die we vooral kennen door haar fictiefilms waaronder het bekroonde Home.

   De film vertelt het verhaal van Elena en haar stripbar. Het komen en gaan van de meisjes, hun relatie met klanten en hun familie. De club draait op volle toeren en de nachten zijn zwoel en sexy. Maar beetje bij beetje leren we ook de donkere kant van het nachtleven kennen. De lange nachten eisen hun tol en niet elk meisje blijkt haar levensdroom in club Extreme te hebben. Maar ook Elena leren we beter kennen en we zien hoe ook bij haar het leven haar heeft getekend. 

  • Steenweg: Limburgse Sunshine Luxe Hand Carwash

   Een documentairefilm van Bart Maes.

   Als jongen droomde Atif ervan om auto’s te ontwerpen; vandaag wast hij ze voor de kost. Meer bepaald aan de Kuringersteenweg in Hasselt, waar hij de Limburgse Sunshine Luxe Hand Carwash uitbaat. Zijn medewerkers komen uit alle hoeken van de wereld: van Indiërs en Pakistanen tot Tsjetsjenen en Afrikanen.

  • Steenweg: Passe-partout

   Een documentairefilm van Tim De Keersmaecker.

   De 53-jarige Congolees Samuel is chauffeur en rekruteert elke week een aantal mannen met wie hij reclamekranten bezorgt. Ze werken van zes uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds wat hen 200 tot 300 euro per maand oplevert. Een andere job zit er voor de meesten niet in omdat ze de juiste papieren niet hebben.

  • Stel je vraag

   Experten beantwoorden jouw vragen over actuele thema’s en gebeurtenissen.

  • Stella Blómkvist

   IJslandse politieke thrillerreeks met in de hoofdrol de eigenzinnige advocate Stella Blómkvist. Gebaseerd op de gelijknamige succesromans.

  • STIP IT

   Sarah en Nora doorkruisen Vlaanderen tijdens de Week tegen pesten

  • Stoppeltje

   De kleine, moedige Stoppeltje beleeft de wildste avonturen.

  • Straffe Koe!

   Animatiereeks over de avonturen van vier bijzondere koeien.

  • Studio Brussel Interviews

   Interviews met artiesten uit binnen- en buitenland

  • Sturmtroopers

   Nico Sturm trekt eropuit met 6 Ketnetters. Samen zoeken ze naar een antwoord op knotsgekke vragen.

  • Suede - Coming Up

   Ze kondigden de komst van de britpop aan en brachten twee prachtige en zeer populaire albums uit, maar wanneer ze hun gitarist, Bernard Butler, verloren werd Suede door iedereen afgeschreven. Twee jaar later kwam de band echter de studio uit met een nieuwe line-up en 'Coming up', een zeer succesvol poprockalbum dat in de top tien van vijf VK-hitlijsten terechtkwam, met hun grote hits 'Trash' en 'Beautiful ones'. 

   Dankzij uitzonderlijk archiefmateriaal en interviews, kan deze documentaire het verhaal vertellen van hoe de band zichzelf een nieuw elan gaf en hun grootste album ooit maakte. Het is een ongelooflijk verhaal van wraak, twijfel, zelfvertrouwen, instinct en ten slotte een wedergeboorte.

  • Superbrein

   Samen met zijn assistent Proefkonijn gaat professor Lieven Scheire op zoek naar hét superbrein onder de Ketnetters.

  • Suske & Wiske Junior

   Animatiereeks over de avonturen van de kleuters Suske en Wiske.

  Selecteer een andere letter
 • t

  • Taalavond

   Vlaanderen zakt weg in de rangschikking wat begrijpend lezen betreft. Daar wil de Vlaamse overheid iets aan doen en ze start het Leesoffensief.
  • Taboe

   Philippe Geubels gaat op zoek naar de grenzen van zijn humor. Hij trekt een week op avontuur met een groep mensen om wie je eigenlijk niet mag lachen.

  • Taboe (met audiodescriptie)

   Philippe Geubels doorbreekt taboes

  • Taken: hunting the sex traffickers

   Een geheime politie-eenheid jaagt op een misdaadbende die vrouwen verhandelt in het seksmilieu. Het doel is het oppakken van de bendeleider. Maar om wie het echt draait, dat zijn de slachtoffers: de vrouwen die worden uitgebuit.

  • Team Kwistenbiebel

   Het knotsgekke team van superspionne Kwistenbiebel staat klaar om de antwoorden op al jouw vragen te vinden!

  • Team Scheire

   Experts verbeteren het leven van mensen met een beperking

   Volledig seizoen

  • Tekens van leven

   Docureeks die de verhalen vertelt van kinderen met een bijzonder litteken. Ze zijn gemerkt voor het leven door iets uit het verleden. Voor sommigen is het makkelijker weg te steken, anderen kunnen er niet omheen. Je litteken is het zichtbare bewijs en dat is niets om je voor te schamen.

  • Ten oorlog

   Een tocht langs de Europese frontlijn van de twee Wereldoorlogen

   Volledige reeks

  • Ten oorlog special: onder Vlaamse velden

   Met archeologen op zoek naar sporen van de Eerste Wereldoorlog

  • Ten oorlog: de bevrijding van Vlaanderen

   Precies 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog trekt Arnout Hauben nog één keer ten oorlog. In de driedelige reportagereeks De bevrijding van Vlaanderen vertelt hij aangrijpende verhalen over het einde van de oorlog. Hij volgt het spoor van de soldaten die Vlaanderen bevrijd hebben en praat onderweg op zijn typische manier met de allerlaatste getuigen uit die bewogen periode.

   Volledige reeks

  • Terug naar Rwanda

   Documentairereeks die 25 jaar na de feiten het verhaal vertelt van de Rwandese genocide aan de hand van vijf persoonlijke verhalen. Elke aflevering brengt mensen samen die hetzelfde verleden delen, maar op een heel andere manier.

   Volledige reeks

  • Terzake

   Terzake brengt duiding bij het nieuws van de dag. Voor de kijker die beter wil begrijpen, kaderen Annelies Beck en Kathleen Cools de actualiteit aan de hand van kritische en verhelderende interviews.

  • The art of lying

   Een koppel met financiële problemen besluit hun eigen auto te stelen, maar de verzekeringsagent laat zich niet zomaar om de tuin leiden.

   Kortfilm van Mathijs F. Scheepers (2020) met Bruno Vanden Broecke, Evelien Bosmans en Frank Vercruyssen.

   kortfilm

  • The bay

   Driedelig Brits misdaaddrama waarin inspecteur Lisa Armstrong persoonlijk betrokken raakt bij de zaak van een vermiste tweeling.

   Volledig seizoen

  • The chronicles of Mourne

   Deze vierdelige documentairereeks geeft een blik op de Mournes, een uniek natuurgebied in Noord-Ierland.

  • The detectives: inside the major crimes team

   Deze realityreeks geeft een inkijk in de werking van Lancashire Police's Force Major Investigation Team.

  • The Everly Brothers: harmonies from heaven

   In deze documentaire vertelt niemand minder dan Don Everly zelf het ongelooflijke verhaal van de muziek, het leven en het succes van The Everly Brothers, die vooral bekend zijn geworden door hun harmonieuze zangpartijen. Don en Phil Everly, die al als kind optraden in de radioshows van hun vader, verhuisden in het onrustige Amerika van Eisenhower naar Nashville, waar hun eerste monsterhit 'Bye bye love' tot stand kwam. Aan de hand van archiefbeelden en interviews met o.m. Art Garfunkel, Graham Nash, Dave Edmunds en Albert Lee reconstrueert deze film de carrière van dit uitzonderlijke broederpaar en hun blijvende invloed op de muziekgeschiedenis.

  • The handmaid's tale

   De reeks, gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood, is een bloedstollend drama over een dystopische en totalitaire maatschappij in de nabije toekomst. Vrouwen worden er behandeld als tweederangsburgers.

  • The history of the Red Army

   Tweedelige documentaire over de geschiedenis van het Rode Leger, de krijgsmacht van de voormalige Sovjet-Unie.

  • The Killing

   Deense misdaadreeks over de eigenzinnige inspecteur Sarah Lund die alles in de strijd gooit om haar grote doel te bereiken: moordzaken oplossen.

   Volledige reeks

  • The lion

   In de wereld van de bedrijfsfilmpjes kom je vooral veeleisend talent en bemoeizuchtige klanten tegen...

   Kortfilm van Sam Buchanan (2017). 

   kortfilm

  • The making of het Gala van de Gouden K's

   In deze achter de schermen-special zien we hoe het eraan toe ging bij de opnames van de muzieknummers tijdens het Gala van de Gouden K's. 

   De wrappers, Niels, Ketnet Musical en Campus 12, de Vlaamse BTS en Regi, Camille, Jake, OT en #LikeMe nemen ons mee en tonen ons hoe zij in spanning naar hun optreden op het Gala toeleven.

  • The making of het Gala van de Gouden K's met VGT

   In deze achter de schermen-special zien we hoe het eraan toe ging bij de opnames van de muzieknummers tijdens het Gala van de Gouden K's.

   De wrappers, Niels, Ketnet Musical en Campus 12, de Vlaamse BTS en Regi, Camille, Jake, OT en #LikeMe nemen ons mee en tonen ons hoe zij in spanning naar hun optreden op het Gala toeleven.

   Getolkt in Vlaamse Gebarentaal (VGT).

  • The man Putin couldn't kill

   Aan de hand van getuigenissen vertelt deze documentaire het ongelooflijke verhaal van de Russische oppositieleider Alexei Navalny, die werd vergiftigd door de FSB.

  • The Ollie & Moon show

   Animatiereeks over de jonge katten Ollie en Moon, die samen met hun maatje Stanley de slak de wereld rondreizen en allerlei culturen leren kennen.

  • The pink revolution

   Hocine is geboren als jongen en groeit op in een conservatieve Algerijnse familie. Vandaag heet zij Yasmine. 

   Adil en Albéric worden geboren in landen waar homoseksualiteit bestraft wordt met gevangenisstraffen, lynchpartijen, vervolging en dood. Ze zijn naar België en Frankrijk gevlucht. 

   De Spaanse vader van Thomas wou zijn zoon in een kerk zien trouwen.

   Ariane, een jonge homoseksuele feministe weigert zich te onderwerpen aan mannen. 

   Allemaal delen ze dezelfde ambitie: niet langer onzichtbaar zijn. Samen proberen ze hun angsten te overwinnen.

   Documentaire van Jawad Rhalib.

  • The psychedelic drug trial: a cure for depression?

   Deze documentaire volgt de testen van een psychedelisch medicijn in de behandeling van depressie. We volgen een team van wetenschappers en psychotherapeuten in hun onderzoek. Ze vergelijken de effecten van psilocybine, het actieve bestanddeel van hallucinogene paddenstoelen en die van een antidepressivum. 

   Gedurende zes maanden worden de deelnemers van het onderzoek gevolgd en wordt er bekeken of dit medicijn een doorbraak kan zijn in de behandeling van depressie.

  • The sisters brothers

   1850, het Wilde Westen is volledig in de ban van goudkoorts. De beruchte huurmoordenaars en broers Eli en Charlie Sisters krijgen de opdracht om Hermann Kermit Warm op te sporen.

  • The Tent

   Geen zon-zee-strandvakantie naar Mallorca voor deze Noorse familie: zij trekken eropuit met de tent. 

   Maar wanneer papa de gebruikershandleiding per ongeluk verbrandt op een kampvuurtje wordt de band van de toch al disfunctionele familie nog meer op de proef gesteld.

   Kortfilm van Rebecca Figenschau (2019).

   kortfilm

  • The War On Drugs

   Om de release van de nieuwe plaat van The War On Drugs te vieren ,'I don't live here anymore', speelden Adam en de zijnen een exclusieve live-sessie voor Studio Brussel vanuit hun repetitiekot.Tracklist: - I Don’t Live Here Anymore - I Don’t Wanna Wait - Old Skin - Living Proof

  • Thelma

   De verlegen Thelma verhuist van haar religieuze familie op het Noorse platteland naar Oslo om er te gaan studeren. Daar ontmoet ze Anja, tot wie ze zich bijzonder aangetrokken voelt. Tegelijkertijd komt ze tot het besef dat ze over angstaanjagende, bovennatuurlijke krachten beschikt. Op een dag blijkt Anja spoorloos verdwenen...

   Thriller (2017) van Joachim Trier met Eili Harboe en Okay Kaya. 

  • Theo en Thea

   Theo en Thea spelen - samen met hond Trudie - grotemensentelevisie. Ze behandelen in iedere aflevering een ander onderwerp.

   Exclusief online

  • Three families

   Tweedelig drama dat het waargebeurde verhaal vertelt van enkele families die tussen 2013 en 2019 geconfronteerd werden met de strenge abortuswet in Noord-Ierland.

  • Thuis

   Kom elke dag Thuis in Vlaanderens populairste televisiereeks en volg het leven van Lowie, Femke, Frank en Adil op de voet. Duik in de liefdesperikelen en de spannende verwikkelingen van de familie Bomans en co, en geniet van jouw dagelijks ontspanningsmoment.

  • Tib & Tumtum

   Volg de avonturen van het jongetje Tib en zijn beste vriend, de dinosaurus Tumtum.

  • Tien voor Taal

   Teams van bekende Vlamingen en Nederlanders nemen het tegen elkaar op in een taalquiz. Elke aflevering komt een andere discipline aan bod.

  • Tijl van Limburg, een wilde weldoener

   In de nacht van 23 september 1971 snijdt de 21-jarige Mario Roymans met een aardappelmesje het meesterwerk De Liefdesbrief van Johannes Vermeer uit z'n lijst in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. Onder de schuilnaam Tijl Van Limburg eist Roymans 200 miljoen frank losgeld voor het uit Nederland geleende kunstwerk.

   Daarmee wil hij de noodlijdende bevolking van Bangladesh helpen. Mario Roymans bedacht het plan voor zijn kunstroof nadat hij op televisie beelden had gezien van de humanitaire ramp in het voormalige Oost-Pakistan. De jonge kelner uit Limburg was erg onder de indruk en vond dat er iets moest gedaan worden voor de slachtoffers van de ramp.

   Na de diefstal neemt hij contact op met de media. Hij is live te horen in radiojournaals en in het populaire Radio 2-programma Te bed of niet te bed van Jos Ghysen, en stilaan wint de anonieme dief de harten van de bevolking (en van de internationale pers) door zijn schijnbaar goudeerlijk engagement voor de goede zaak.

   Maar de afhandeling gaat hem niet snel genoeg. In een overmoedige bui om te bewijzen dat hij De Liefdesbrief wel degelijk in zijn bezit heeft, nodigt Tijl Van Limburg een journalist van Le Soir uit om, bij nacht en ontij, een blik te werpen op het schilderij. Een idee dat hem uiteindelijk fataal zal worden.

   De Liefdesbrief is inmiddels gerestaureerd en hangt opnieuw veilig in het Rijksmuseum in Amsterdam. Voor Mario 'Tijl' Roymans liep de spraakmakende affaire minder goed af ...

   Documentaire van Stijn Meuris en Sue Somers.

  • Tik Tak

   Een fantasiewereld voor de allerkleinsten

  • Tina

   In de herfst van 1981 werd Tina Turner geïnterviewd voor People Magazine, vijf jaar na haar scheiding van Ike Turner, met wie ze 16 jaar getrouwd was en een muzikaal duo vormde. Ze vertelde over het misbruik dat ze al die jaren had doorstaan en hoe ze letterlijk op een avond ontsnapte. Haar persoonlijke verhaal, samen met haar onmiskenbare talent, zou een van de meest onwaarschijnlijke comebacks in de muziekgeschiedenis inluiden. 

   Deze documentaire schenkt ons een intieme en onthullende blik in het verhaal van Tina Turner aan de hand van nooit eerder vertoond beeldmateriaal en het wellicht laatste interview van Tina zelf.

   Muziekdocumentaire van Daniel Lindsay en T.J. Martin.

  • Tok Tok

   Grappige animatiereeks waarin stierendokter Gordon, bijgestaan door de tweelingkuikens Schaal en Dons, steeds een originele oplossing heeft voor de problemen van de dieren in het dorp. Gebaseerd op de prentenboekenreeks 'Psicopattes' van Hélène Bruller, Fabrice Ravier en Tébo.

  • Tomtesterom

   Tom Waes test handleidingen uit in de praktijk

   Volledige reeks

  • Too close

   Psychologische thrillerreeks waarin forensisch psychiater dr. Emma Robertson de geestelijke gezondheid moet beoordelen van een vrouw die verdacht wordt van een vreselijke misdaad. 

   Gebaseerd op de gelijknamige roman van Clara Salaman.

  • Touching infinity

   Rebecca, Fernand en Delphine weten dat hun einde nabij is. Het sterven is een deel van hun dagelijks leven geworden. 'Touching infinity'' volgt hen in de laatste weken van hun leven. 

   Voorbij de angst en het verdriet, nemen zij ons mee op een tocht, gedragen door liefde, dankbaarheid en diepe verbondenheid. Zonder voorbij te gaan aan de ernst, is 'Touching infinity' een film van hoop en lichtheid tijdens deze laatste fase van het leven.

   Humaninterestdocumentaire van Griet Teck.

  • Treasures of the world

   Vijfdelige cultuurhistorische documentairereeks waarin de Engelse historicus Bettany Hughes opmerkelijke schatten van de Europese beschaving bezoekt.

  • Trefbal Royale

   Trefbaltornooi waarin 8 Ketnet-teams strijden om de titel van de ultieme trefbalkampioen.

  • Triq Slama Mohamed. Reis in vrede

   In de eerste aflevering volgen we Mohamed Abdeslam in België. Hij vertelt zelf hoe hij hier vanuit Marokko via Duitsland is terechtgekomen en zijn leven heeft opgebouwd. Door gesprekken met zijn zoon, zijn vroegere buren, collega's en kennissen leren we Mohamed beter kennen. Tussendoor zegt Mohamed onverbloemd zijn gedacht over immigratie en integratie, vroeger en nu, en over opvoeding, waarden en geloof. En dan maakt hij zich klaar om op reis te vertrekken naar zijn geboorteland. (de documentaire werd bekroond met een IMAD (Interculturele Media Award).

  • TRIX

   In TRIX volgen we de drie jonge vrienden Lien, Leonard en Luca, die ondergedompeld worden in een wereld van tovenarij en magie door de beroemde magiër Steven Delaere.

  • Tussen oorlog en België

   Voor Tussen oorlog en leven en De eeuwige oorlog maakte Rudi Vranckx kennis met de straffe Irakezen, Somaliërs en Afghanen die tussen het puin hun leven proberen op te bouwen. Maar door die conflicten zijn er ook jongeren bij ons beland. Hoe is het hen gelukt om in België een leven op te bouwen? En hoe beïnvloedt het conflict in hun thuisland hen?

   Exclusief online

  • Tussen oorlog en leven

   Rudi Vranckx neemt bekende Vlamingen mee naar 'zijn' oorlogen

   Volledige reeks

  • Twee zomers

   Het begon dertig jaar geleden: een groep levenslustige jonge twintigers wil nog één vakantie lang feesten voor het serieuze leven begint. Maar dat loopt helemaal fout wanneer een van hen om het leven komt bij een tragisch incident. 

   Dertig zomers later nodigen Romée en Peter, het meest succesvolle koppel van de groep, dezelfde groep vrienden van toen uit om de verjaardag van Romée te vieren tijdens een lang weekend op een eilandje voor de Franse Azurenkust. De champagne staat koud en het zwembad zorgt voor verfrissing: dit wordt een onvergetelijk weerzien voor de intussen levenslustige jonge vijftigers. En onvergetelijk wordt het zeker...

   Maar nog voor het feest echt kan losbarsten, is het al voorbij: er duikt een video op van de noodlottige avond tijdens die vakantie van dertig jaar geleden. Als die beelden openbaar zouden worden, dan ontploft het potje dat al die tijd gedekt bleef, in ieders gezicht en worden hun zorgvuldig opgebouwde levens volledig verwoest. 

   Meteen is iedereen verdacht en het vertrouwen in de groep volledig zoek. Niemand kan het eiland verlaten voor de waarheid eindelijk aan het licht komt...

  • Twintigers: een briljante generatie

   Kathy Lindekens, tot voor kort jongerenadviseur van de VRT,  praat met twintigers over wat hen bezighoudt, hoe het is om jong te zijn in de 21e eeuw en waar ze van dromen.

  • Twirlywoos

   Komische stop-motion animatiereeks over de avonturen van vier nieuwsgierige Twirlywoos.

  Selecteer een andere letter
 • u

  • Uki

   De vrolijke Uki leert elke dag iets nieuws.

  • Ultimas 2020

   Bekijk de digitale uitreiking van de Ultimas 2020, de cultuurprijzen van de Vlaamse Gemeenschap.

  • Undercover

   Wat niemand voor mogelijk acht – nadat Bob Lemmens (Tom Waes) in het eerste seizoen Ferry Bouman (Frank Lammers) verraadt, en in seizoen twee Ferry zich koste wat het kost wil wreken op Bob – gebeurt dan toch: de gezworen vijanden moeten samenwerken. Na de moord op een undercoveragent moeten Bob en Ferry door een samenloop van omstandigheden samen een Turks xtc-netwerk oprollen. Dit om elk hun eigen hachje te redden. Of steken ze elkaar toch liever een mes in de rug? Het wordt een razend spannend seizoen.

   Bob is na de gebeurtenissen van het vorige seizoen ontslagen bij de politie en heeft een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen, net nu er een kleine Bob Lemmens onderweg is. Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Bob krijgt een stiekem voorstel: hij kan zijn rechtszaak doen verdwijnen als hij opnieuw undercover gaat en in de Turkse xtc-bende de verrader kan ontmaskeren. Hij neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig te stellen. Rond dezelfde tijd, komt Ferry vrij. Hij wil zijn plek als xtc-koning terug innemen, maar die is ingenomen door de Turkse bende. Ook op persoonlijk vlak staat Ferry voor een uitdaging: kan hij het hart van Daan terugwinnen? Bob en Ferry zullen moeten samenwerken om hun doelen te bereiken, en dat zint beide heren niet...

   Volledige reeks

  • Undercover (met audiodescriptie)

   Wat niemand voor mogelijk acht – nadat Bob Lemmens (Tom Waes) in het eerste seizoen Ferry Bouman (Frank Lammers) verraadt, en in seizoen twee Ferry zich koste wat het kost wil wreken op Bob – gebeurt dan toch: de gezworen vijanden moeten samenwerken. Na de moord op een undercoveragent moeten Bob en Ferry door een samenloop van omstandigheden samen een Turks xtc-netwerk oprollen. Dit om elk hun eigen hachje te redden. Of steken ze elkaar toch liever een mes in de rug? Het wordt een razend spannend seizoen.

   Bob is na de gebeurtenissen van het vorige seizoen ontslagen bij de politie en heeft een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen, net nu er een kleine Bob Lemmens onderweg is. Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Bob krijgt een stiekem voorstel: hij kan zijn rechtszaak doen verdwijnen als hij opnieuw undercover gaat en in de Turkse xtc-bende de verrader kan ontmaskeren. Hij neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig te stellen. Rond dezelfde tijd, komt Ferry vrij. Hij wil zijn plek als xtc-koning terug innemen, maar die is ingenomen door de Turkse bende. Ook op persoonlijk vlak staat Ferry voor een uitdaging: kan hij het hart van Daan terugwinnen? Bob en Ferry zullen moeten samenwerken om hun doelen te bereiken, en dat zint beide heren niet...

  • Une sœur

   Een kortfilm van Delphine Girard (2018) met Veerle Baetens en Selma Alaoui.

   kortfilm

  • Unforgotten

   Britse misdaadserie over het onderzoek van twee Londense speurders naar de onopgeloste moord op een tienermeisje aan de vooravond van het millennium.

  • Universiteit van Vlaanderen

   Wetenschappers delen hun inzichten in colleges

  • Urban is top

   Dimitri daagt BV's uit met urban-activiteiten

  Selecteer een andere letter
 • v

  • Valentin, son of Europe

   Valentin is een Roemeense straatjongen die op 14-jarige leeftijd geadopteerd wordt door Belgische ouders. Jaren later herkent hij zichzelf in een documentaire op YouTube.

  • Van A tot Z: Connie Palmen

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: David Van Reybrouck

   Nicky Aerts legt auteur David Van Reybrouck zesentwintig woorden voor in een vijf uur durend gesprek. Van A tot Z. Van Archeologie en Getuigenis over Morsig en Roomsoes tot Zoomen.

  • Van A tot Z: Dirk De Wachter

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Edel Maex

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Johan Braeckman

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Luc Tuymans

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Philippe Herreweghe

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Piet Hoebeke

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Van A tot Z: Stefan Hertmans

   Elke alfabetletter zorgt voor een boeiend gesprek

  • Vandaag over een jaar

   Vlamingen blikken terug op hun jaar

   Volledig seizoen

  • Veleno: the town of lost children

   Vijfdelige misdaaddocumentaire die de zaak van een pedofilienetwerk onderzoekt in landelijk Italië eind jaren 80.

  • Vera

   Britse detectivereeks met in de hoofdrol de onorthodoxe, maar briljante politievrouw Vera Stanhope. Gebaseerd op de boeken van de bekroonde misdaadschrijfster Ann Cleeves.

  • Villa politica

   Politieke verslaggeving vanuit het Vlaams en Federaal Parlement door Goedele Devroy.

  • Vlaanderen vakantieland

   Toeristisch magazine dat kijkers wil inspireren om de eigen regio te ontdekken. Met een brede waaier aan bestemmingen, ervaringen en activiteiten.

   Volledig seizoen

  • Voor altijd Kampioen!

   Met 21 seizoenen en 273 afleveringen, 4 langspeelfilms, 1 kerstspecial, maar vooral ook een miljoenenpubliek is 'F.C. De Kampioenen' zonder discussie de meest succesvolle comedy van Vlaanderen. 'Voor altijd kampioen!' schetst in vier afleveringen het verhaal van Vlaanderens populairste humorreeks, voor en achter de schermen.

   De docureeks neemt de kijkers mee naar de opstart, de audities en de proefaflevering. Ook het stopzetten van de reeks, de langspeelfilms, het overlijden van Johny Voners, en de kerstspecial waarmee de acteurs afscheid namen van de acteur en het personage Xavier Waterslaeghers komen aan bod. En 'Voor altijd Kampioen!' heeft ook aandacht voor de evolutie van de personages en de verhaallijnen, het vertrek van sterkhouders als Carry Goossens en Jacques Vermeire en hoe dat werd opgevangen door de introductie van nieuwe personages.

   Naast de acteurs en de vele gastacteurs komen ook de mensen achter de schermen uitgebreid aan het woord: de producers, schrijvers en regisseurs, die allemaal mee aan de basis van het succes lagen. Bekende superfans Wesley Sonck en Guga Baúl getuigen op het einde van elke aflevering over de impact die 'F.C. De Kampioenen' op hen en Vlaanderen had.

  • Vos en Haas

   Humoristische stop-motion animatiereeks over de avonturen van Vos en Haas en hun vrienden in het bos. 

  • Vranckx

   Reportagemagazine dat verslag uitbrengt over grote brandhaarden op het wereldtoneel maar evengoed kleine verhalen vertelt die meer verdienen dan de coulissen. 

  • Vranckx & de Nomaden

   De Nomaden zijn een wisselende groep van jonge freelance reporters onder de vleugels van Rudi Vranckx en zijn redactie.

  • VRT NWS Live

   Een eerste stand van zaken bij live gebeurtenissen met omkadering door experten.

  Selecteer een andere letter
 • w

  • W817

   Vijf jonge volwassenen wonen samen en zoeken elk hun weg in de wereld.

   Volledige reeks

  • W@=D@

   Crossmediaal cultuurproject waarin Dimitri Leue en Pieter Embrechts ons meenemen op een zoektocht doorheen vier verschillende werelden: India, Mali, Mexico & Guatemala en China.
  • Waffie, de wonderhond

   Komische dramareeks over een nieuw samengesteld gezin en hun schattige pratende hond Waffie.

  • Wanderlust

   Alicja Gescinska filosofeert met spraakmakende mensen

   Volledige reeks

  • Wannabe's

   Olly Wannabe wordt aangenomen bij Video King, een online videobedrijfje. Hij en zijn collega's hebben één grote droom: de volgende grote onlinehit scoren.

  • Wat houdt ons tegen?

   Veel mensen zijn bezorgd om onze omgeving. Het weer doet vreemd en de natuur sterft voor onze ogen. In het nieuws zien we dat overal op onze planeet gebeuren en horen we regeringsleiders spreken over hun beloftevolle ambities. Optimisten en pessimisten schreeuwen door mekaar heen.

   In de vijfdelige reeks 'Wat houdt ons tegen?' probeert weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters klaarheid te scheppen in het klimaat- en natuurverhaal. Topwetenschappers en beleidsdeskundigen schetsen het grotere plaatje. Optimisme is voorbarig met cijfers zo diep in het rood. Maar pessimisme helpt ons ook niet vooruit. Actie is de enige weg. Wat houdt ons tegen?

  • Wat zegt de wetenschap

   Wetenschappers gaan dieper in op actuele thema’s

  • Wauters vs. Waes

   Tom Waes en Koen Wauters leggen elkaar het vuur aan de schenen

   Volledige reeks

  • Wedding day

   Fotografe Lieve Blancquaert blikt terug op de televisiereeksen 'Birth day', 'Wedding day' en 'Last days', waarvoor ze de afgelopen jaren de wereld rondreisde. Ze vertelt in vijf afleveringen hoe deze televisiereeksen haar persoonlijke kijk op het leven hebben beïnvloed. Elke aflevering focust op een thema dat heel ons leven terugkomt.

   Volledige reeks

  • Weg van België

   Driedelige reeks waarin Phara de Aguirre telkens een uitgewezen asielzoeker of een uitgewezen gezin achterna reist om hun persoonlijk verhaal uit te spitten.

  • Welcome to Chechnya

   Dit is het portret van een groep moedige activisten die in de Russische republiek Tsjetsjenië hun leven riskeren in de strijd tegen de anti-LGBTQ-campagne, een door de overheid aangestuurde heksenjacht die heeft geleid tot de marteling en verdwijning van talloze mensen. Deze documentaire werpt een licht op de afschuwelijke wreedheden van het regime en op de dagelijkse werking van een verzetsbeweging die ongelooflijke risico's neemt om de LGBTQ-gemeenschap te beschermen.

  • Welkom in de Wilton

   In hotel De Wilton valt er altijd iets te beleven. Willy Wilton Senior, zoon Junior, en het kamermeisje Julie doen er alles aan om hun maffe hotelgasten Chloé, robot en hond te plezieren.

  • Wensen uit de Wetstraat

   Door de coronacrisis waren er dit jaar geen klassieke politieke nieuwjaarsrecepties, maar toch blikken de politieke partijen vooruit. Want de start van een nieuw jaar is voor partijvoorzitters een uitgelezen moment om hun politieke koers uit te zetten. Pieterjan De Smedt trok naar alle Vlaamse partijvoorzitters voor een terug- en een vooruitblik en een goed gesprek.
    

  • Wereldbeeld

   Ontdek de verschillende erkende levensbeschouwingen

  • Wereldbeesten

   Het beste uit het 'Dieren in nesten', het Eén-programma vol avontuur en spannende, grappige en hartverwarmende dierenverhalen.

  • Wereldrecord

   Achter ieder wereldrecord schuilt een uitzonderlijk sportief talent en een minutieuze begeleiding. Met de hulp van experts en atleten analyseert Maarten Vangramberen seconde per seconde, wat er gebeurt tijdens zo’n buitengewone prestatie.

   Volledig seizoen

  • Wetenschap redt de wereld

   Presentator Jeroen Buyse gaat op zoek naar topwetenschappers die oplossingen aanbieden voor de grote problemen waar we allemaal mee kampen.

   Volledige reeks

  • Where's Chicky?

   Komische computeranimatiereeks over de avonturen van een kuikentje.

  • Wij, heren van Zichem

   Dompel je onder in het Zichemse dorpsleven van de jaren 20

   Volledige reeks

  • Wij, Roger Raveel

   In 2021 zou Roger Raveel 100 jaar geworden zijn. De ideale gelegenheid voor Canvas om een nieuwe documentaire te wijden aan misschien wel onze belangrijkste naoorlogse schilder, die vanaf maart ook wordt gevierd met een grote overzichtstentoonstelling in Bozar. 

   Raveel werd geboren in het dorpje Machelen-aan-de-Leie en bleef er zijn hele leven. Het is daar dat de documentairemakers Bertrand Lafontaine en Pieter Verbiest met de camera op pad gaan, op zoek naar getuigen die de kunstenaar goed gekend hebben. 

   Er zijn o.a. getuigenissen van dichter Roland Jooris, de rechterhand van Raveel, Luc Levreau en de weduwe Marleen De Muer. 

   De curator van de expositie Frans-Wilhelm Kaiser situeert het werk van Roger Raveel internationaal.

  • Wild China with Ray Mears

   Natuurexploratiereeks waarin de Britse survivalexpert Ray Mears zeven verschillende Chinese landschappen bezoekt.

  • Windkracht 10

   De helikopterhelden van de Belgische Luchtmacht op de Basis Koksijde trekken op missie. Klaar om met de Sea King mee te vliegen?

   Volledige reeks

  • Winteruur

   Wim Helsen nodigt interessante gasten uit voor een gesprek over hun favoriete tekst.

  • Wissel van de macht

   Marc Van de Looverbosch reconstrueert opnieuw een aantal ingrijpende politieke evoluties van de afgelopen 20 jaar.

   Volledige reeks

  • Witse

   Vlaamse misdaadserie rond een eigenzinnige en gedreven speurder bij de Federale Recherche in Halle.

  • Wizzy en Woppy

   Twee muizen wonen met hun vrienden in een dierenwinkel en beleven er de gekste avonturen.

  • Wolf

   Wolf probeert elke dag iets nieuws uit.

  • Wordt Brussel ooit een fietsstad?

   Sinds het begin van de coronacrisis is er in Brussel achtendertig kilometer aan nieuwe "coronafietspaden" gecreëerd. Die moeten de fietser meer ruimte te geven. Fietsende Brusselaars waarderen die inspanning, maar toch blijft fietsen op sommige plekken nog altijd gevaarlijk. Dat heeft te maken met infrastructuur, maar ook met de mentaliteit op de weg. De Brusselse fietser ervaart veel agressie?, zegt professor Bas de Geus (VUB).

  Selecteer een andere letter
 • x

  • X-Peditie X-Treem

   Bartel Van Riet neemt vijf jonge avonturiers op sleeptouw door de wildernis. Het doel: zelf kunnen overleven en allerlei survivaltechnieken leren.

  • X-Treem

   Bartel Van Riet trekt op avontuur. In elke aflevering legt hij een verschillende survivaltechniek uit.

  Selecteer een andere letter
 • y

  • Yetili vertelt

   Elke avond komt Yetili tot leven en vertelt een verhaal

  Selecteer een andere letter
 • z

  • Zeg eens euh

   Vier bekende panelleden krijgen elk een thema waar ze één minuut over moeten praten, en een verbodswoord dat ze niet mogen uitspreken. Wie houdt dat het best vol?

  • Zie mij graag

   Zie mij graag is een feel-goodreeks die de kijker zal doen lachen en snotteren tegelijkertijd. In deze herkenbare reeks zet Anna (Alejandra Theus) na het bedrog van haar man Ben (Stan Van Samang) een punt achter hun huwelijk en probeert ze haar leven met goede moed terug op de rails te zetten. Maar hoe moet ze nu verder met haar leven en haar kinderen waardoor ze voor eeuwig verbonden zal blijven met haar ex?

   Hoewel ze soms liever permanent onder haar fleecedeken zou wonen, probeert Anna haar nieuwe leven enthousiast te omarmen. Gesteund door haar twee beste vriendinnen (Ini Massez en Tine Embrechts) en shapewear gaat ze vol frisse moed op zoek naar een nieuwe balans in haar leven en wie weet… een nieuwe prins op het witte paard. Intussen worstelt Ben zelf ook met problemen, samen met zijn beste vriend Gunther (Wouter Bruneel). Een menselijke zoektocht met vallen en opstaan.

   Volledig seizoen

  • Zie mij graag (met audiodescriptie)

   Zie mij graag is een feel-goodreeks die de kijker zal doen lachen en snotteren tegelijkertijd. In deze herkenbare reeks zet Anna (Alejandra Theus) na het bedrog van haar man Ben (Stan Van Samang) een punt achter hun huwelijk en probeert ze haar leven met goede moed terug op de rails te zetten. Maar hoe moet ze nu verder met haar leven en haar kinderen waardoor ze voor eeuwig verbonden zal blijven met haar ex?

   Hoewel ze soms liever permanent onder haar fleecedeken zou wonen, probeert Anna haar nieuwe leven enthousiast te omarmen. Gesteund door haar twee beste vriendinnen (Ini Massez en Tine Embrechts) en shapewear gaat ze vol frisse moed op zoek naar een nieuwe balans in haar leven en wie weet… een nieuwe prins op het witte paard. Intussen worstelt Ben zelf ook met problemen, samen met zijn beste vriend Gunther (Wouter Bruneel). Een menselijke zoektocht met vallen en opstaan.

  • Zig & Sharko

   Komische animatiereeks over een mooie zeemeermin, een hongerige hyena en een verliefde haai.

  • Ziggy en de Zootram

   Ziggy neemt elke dag de tram en beleeft er elke keer een nieuw avontuur!

  • Zingaburia

   Drie bevriende reizigers zijn met hun ruimteschip Zingaburia op weg naar de vakantieplaneet Azifrikameropa.

  • Zonder meer

   Een camping in volle zomer wordt opgeschrikt door de plotse verdwijning van een jongen van zes. We zien de gebeurtenissen door de ogen van Lucie en haar broer Jeroom.

   kortfilm

  • ZOOks

   De 13-jarige Robin leeft in een wereld waar de natuur taboe is. Planten zijn vies, vlinders gevaarlijk en het woud is strikt verboden terrein. Het schrikbewind van koning Ferdinand en zijn Bureau voor Natuurcontrole (het BNC) houdt mens en natuur op veilige afstand van elkaar. 

   Op een dag verdwijnt Robins moeder Marjolein tijdens een missie in het woud. Tegen beter weten in trekt Robin naar het woud, op zoek naar antwoorden. Ze ontmoet er Wolf, een 'enfant sauvage'. Hij lijkt meer te weten...

   Met de stemmen van Mona Lahousse (Robin), Glenn-Scott Peij (Wolf), Warre Borgmans (koning Alexander), Frank Focketyn (Kowalski), Wim Helsen (koning Ferdinand), Wouter Hendrickx (Patrick Waterman), Tine Reymer (Marjolein Waterman), Matteo Simoni (Duvall) e.a. 

  • Zweten met Zeger

   Zeger Van Noten (bekend van Kamp Waes) daagt de Ketnetters uit om thuis te blijven bewegen. Door originele opdrachten kunnen ze zichzelf tot het uiterste drijven.

  Selecteer een andere letter
 • Feedback

  Sluit Login Venster

  Er is geen feedback survey actief.