Naar audiodescriptie

Programma's

Filter resultaten

 • 0-9

  • #BelRiadh

  • #LikeMe

  • #LikeMe in Concert

  • #LikeMe Mini Concert

  • #NEWBIES

  • #STEMhelden

   #STEMhelden zet verschillende STEM-profielen en -beroepen in de kijker, met focus op vrouwelijke rolmodellen in diverse technische en technologische beroepen en sectoren.

   Dat doen ze op maat van kinderen van de derde graad van het lager onderwijs, met korte video’s waarin we door de ogen van kindreporters de wondere wereld van STEM ontdekken.

   In elke video gaat een kindreporter op bezoek bij een bedrijf in een specifieke sector op zoek naar de link met STEM. Of het nu in de hout-, voedings-, zorg-, media- of chemische sector is: kinderen ontdekken op welke plekken STEM-profielen het verschil maken.

   Ze ontmoeten zowel denkers als doeners, die het maatschappelijk belang van STEM benadrukken. Elke video linkt ook aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de bedrijven en organisaties.

  • #Thisisegypt2, tien Jaar na Tahrir

   Kun je houden van een dictatuur? Niet echt, maar de Vlaamse arabist Ruth Vandewalle wil na een verblijf van meer dan tien jaar desondanks niet weg uit Egypte. Tien jaar na Tahrir gaat ze op zoek naar antwoorden bij haar Egyptische generatiegenoten. Hun oplossing: creëer je eigen werkelijkheid.

   Wat tien jaar geleden op het Tahrirplein in Caïro begon als een opstand voor democratische vrijheden, bevochten door de jeugd, is uitgelopen op méér repressie. De twintigers van toen hebben het strijdtoneel verlegd naar hun eigen levens. Ruth Vandewalle volgt in #thisisegypt2 haar vrienden die allemaal hun eigen weg naar onafhankelijkheid zoeken binnen de beperkingen die er in Egypte zijn. Een documentaire over aanpassen, omdenken en negeren, in een land waar ‘gewoon je ding doen’ tot kunst is verheven.

   Amna is nationaal kampioen roeien, Youssra accordeoniste en Sadat een rapper en grondlegger van de revolutionaire Mahraganatmuziek (Egyptische elektronische dance). Ze bouwen hun eigen oases, waarbinnen ze kunnen doen en laten wat ze willen. Daarvoor moeten ze de wereld van repressie en maatschappelijke controle wel leren negeren. Ook Ruth leerde tussen de beperkingen van het leven in een dictatuur heen te laveren. Maar binnenskamers voltrekken zich wel degelijk kleine persoonlijke revoluties, die haar hoopvol stemmen. #thisisegypt2 maakt die veranderingen zichtbaar.

  • #weetikveel

  • 1 jaar gratis

  • 100 jaar zesdaagse

   De driedelige reeks '100 Jaar zesdaagse' neemt de kijker mee in de rijke geschiedenis van de Wielerzesdaagse van Gent, de moeder aller zesdaagsen. Al 100 jaar lang, sinds 1922, wordt er geschiedenis geschreven op het hout van de Gentse wielerpiste. Het is een historie boordevol nationaal erfgoed, waar succes, ophef, ontroering en folklore voortdurend in elkaar overvloeien. Elk jaar opnieuw is het illustere Kuipke het schouwtoneel voor dit onbetwiste sportmonument. 

  • 100up

   In deze documentaire ontmoeten we een kleurrijke verzameling 100-plussers uit verschillende delen van de wereld. Ze hebben al meer dan een eeuw geleefd en waren getuige van grote historische gebeurtenissen, maar in plaats van in het verleden te blijven hangen, kijken ze vooruit. 

   Met de klok die onverbiddelijk doortikt, houden deze honderdjarigen vast aan het leven, stellen nieuwe doelen met een joie de vivre, en weigeren toe te geven aan het verval van hun lichamen. 

   De tijd is zowel hun vijand als hun vriend. Ze hebben ziekten overwonnen, partners verloren en sommigen overleefden zelfs hun eigen kinderen. Toch zijn deze actieve, nieuwsgierige en creatieve honderdplussers verbazingwekkend goed in het starten van elke nieuwe dag.

  • 12 is veel

  • 1985

   1985 brengt het verhaal van een zwarte bladzijde uit onze gezamenlijke geschiedenis. De reeks is gebaseerd op waargebeurde feiten en speelt zich af in de woelige jaren 80, toen de Bende van Nijvel volop terreur zaaide. 1985 zal ten vroegste in 2023 op Eén te zien zijn. 

   1985 volgt vrienden Marc, Franky en zijn zus Vicky in de turbulente jaren 80. Marc en Franky verruilen hun geboortedorp op het platteland voor Brussel, om een opleiding en carrière bij de rijkswacht, het elitekorps van de ordehandhaving, te volgen. Met grote ambities en veel enthousiasme beginnen ze aan hun opleiding. Maar onverwachts belanden ze in een korps in volle crisis, wanneer het land geteisterd wordt door een reeks brutale overvallen.

   Vicky studeert rechten aan de VUB in Brussel, aan de overkant van de rijkswachtkazerne. Haar wilde karakter en progressieve idealen botsen met alles waar Franky en Marc voor staan. Wanneer de invloedrijke rijkswachtcommandant François veroordeeld wordt voor drugshandel en er een aanslag wordt gepleegd op majoor Vernaillen die de zaak aan het licht bracht, worden de drie jongeren meegezogen in een spiraal van gebeurtenissen die later worden toegeschreven aan de Bende van Nijvel.

   De reeks brengt het verhaal van het verlies van onschuld: niet enkel van de drie jongeren maar ook van de Belgische democratie, wanneer het vertrouwen van de bevolking in het politiekorps en de politiek een flinke deuk krijgt door de gebeurtenissen rond de bende. Een verlies dat tot op vandaag blijft nazinderen in onze maatschappij.

   1985 is genomineerd voor Canneseries.

   De reeks zal ten vroegste in 2023  te zien zijn op Eén en La Une.

  • 20 jaar S.M.A.K.

  • 25 jaar Canvas

  • 3Hz

  • 3Hz (met audiodescriptie)

  • 4eVeR

  • 60 jaar Sportweekend

   In deze vierdelige reeks belicht Sammy Neyrinck 60 jaar spraakmakende sportreportages en de manier waarop die werden gemaakt. Tegelijk biedt de reeks een overzicht van evenveel jaren sportgeschiedenis en van de enorme evolutie van de Vlaamse sportjournalistiek.

  • 8eraf

   De vrienden hebben elkaar na hun studies uit het oog verloren. Ze volgden elk hun dromen en passies en staan op een kantelpunt in hun leven. Op een dag ontvangen ze een mysterieuze videoboodschap van tech-geek Carlo. Hij nodigt zijn oude kotgenoten uit op een heel speciaal feest voor een 'bijzondere gelegenheid'.

   Tijdens een zeer geanimeerd weekend ontdekken Steve, Birgit, Zoë, Tom, Ellen en Jasmijn dat er in al die jaren veel en tegelijkertijd ook weinig veranderd is. Maar waar is Akke? En wat is Carlo eigenlijk echt van plan?

   Vlaamse komische film van Pietje Horsten (2021), vervolg op de Ketnet-reeks 'W817'.

  • 90 minutes

  • @elindo

  Selecteer een andere letter
 • a

  • A december to remember

  • A la carte

  • A Touch of Frost

  • Abraca

  • Achter de artiest

   “Achter de Artiest” is een unieke backstage blik door de ogen van de muzikanten achter onze grootste Vlaamse artiesten.

  • Achterflap

   Sven Speybrouck trekt naar een leesclub, een leescafé of een andere plaats waar boekenfans elkaar vinden. Hij praat er met gepassioneerde lezers over hun liefde voor boeken. 

   In elke aflevering stelt één boekenliefhebber zijn of haar drie favoriete boeken voor.

  • Albatros

   De tragikomische fictiereeks volgt tien zwaarlijvige personen die hun leven willen beteren en daarom deelnemen aan een afslankingskamp, Albatros, in de Ardennen. Bij aankomst blijkt echter dat ze niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo's met zich meesleuren.

   Het gaat er snel heftig aan toe.  De deelnemers worden lichamelijk uitgedaagd door een onsubtiele trainingscoach (Joris Hessels). Maar ook de de groepstherapeute (Janne Desmet) kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggeschild. Tot de ex-obese bezieler van het kamp, naar wie ze opkeken, zelf niet eerlijk blijkt te zijn geweest.

   De makers wisten een indrukwekkende ensemble cast te strikken met bekend en minder bekend Vlaams én Waals talent. Dominique Van Malder (Radio Gaga) Ruth Beeckmans (Studio Tarara), Benny Claessens (Undercover), François Neycken, Hilde Destoop (Steve+Sky), Isabelle Van Hecke (Bevergem), Marjan De Schutter (Professor T), Thierry Janssen (La Trêve), Titus Muizelaar en Jerom Tillmans vertolken tien mensen die het gevecht aangaan met hun overgewicht op een kamp. Ze worden bijgestaan door een team van onconventionele coaches gespeeld doorTom Ternest (Eigen Kweek), Janne Desmet (Studio Tarara), Joris Hessels (Radio Gaga) en Tania Vandersanden (Het Eiland). 

  • Albatros (met audiodescriptie)

   De tragikomische fictiereeks volgt tien zwaarlijvige personen die hun leven willen beteren en daarom deelnemen aan een afslankingskamp, Albatros, in de Ardennen. Bij aankomst blijkt echter dat ze niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo's met zich meesleuren.

   Het gaat er snel heftig aan toe. De deelnemers worden lichamelijk uitgedaagd door een onsubtiele trainingscoach (Joris Hessels). Maar ook de de groepstherapeute (Janne Desmet) kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggeschild. Tot de ex-obese bezieler van het kamp, naar wie ze opkeken, zelf niet eerlijk blijkt te zijn geweest.

   De makers wisten een indrukwekkende ensemble cast te strikken met bekend en minder bekend Vlaams én Waals talent. Dominique Van Malder (Radio Gaga) Ruth Beeckmans (Studio Tarara), Benny Claessens (Undercover), François Neycken, Hilde Destoop (Steve+Sky), Isabelle Van Hecke (Bevergem), Marjan De Schutter (Professor T), Thierry Janssen (La Trêve), Titus Muizelaar en Jerom Tillmans vertolken tien mensen die het gevecht aangaan met hun overgewicht op een kamp. Ze worden bijgestaan door een team van onconventionele coaches gespeeld doorTom Ternest (Eigen Kweek), Janne Desmet (Studio Tarara), Joris Hessels (Radio Gaga) en Tania Vandersanden (Het Eiland).

  • Alfa Papa Tango

  • Alleen Elvis blijft bestaan

   Thomas Vanderveken praat met gasten uit verschillende hoeken van de maatschappij met uiteenlopende interesses en vakgebieden. De gasten brengen hun eigen verzameling fragmenten mee, die hen ontroerd, geprikkeld, geïnspireerd hebben of aan het lachen hebben gemaakt.

  • Alles kan beter

   Humoristisch programma dat geen uitzondering maakt op zijn eigen uitgangspunt: hoe goed iets ook is, het kan altijd beter. Waarom het niet proberen? Een panel van vier (presentator Mark Uytterhoeven, Guy Mortier, Rob Vanoudenhoven en een wisselende vierde gast) doet goedbedoelde pogingen die uiteraard niet altijd lukken. Met studio-improvisaties, reportages en hilarische parodieën op televisieprogramma's, uitspraken of gedragingen van politici, nieuwslezers, BV's of gewone Vlamingen.
  • Als je eens wist

   Na de spraakmakende reeksen over kindermishandeling en partnergeweld focust Hilde Van Mieghem in de derde reeks van Als je eens wist op een vorm van intrafamiliaal geweld waar zo mogelijk een nog groter taboe op rust: gewelddadig gedrag van kinderen tegen hun ouders.

   Er zijn vele vormen van oudermishandeling - fysiek, psychisch, seksueel, economisch - en de daders kunnen van alle leeftijden zijn: zowel jonge kinderen als (jong)volwassenen en zelfs bejaarden. Het geweld kan ook vele oorzaken hebben. Er wordt nauwelijks over gepraat en het fenomeen speelt zich haast volledig onder de radar af. Het ontstaat en wordt in stand gehouden door een tragisch kluwen van liefde en geweld.

   Families die ermee te maken hebben, worden aan hun schrijnende lot overgelaten. Het is verontrustend vast te stellen dat deze problematiek officieel onbestaand is. Het was voor de makers van de reeks dan ook zeer moeilijk om niet-anonieme getuigen te vinden en ze konden niet anders dan enkele mensen anoniem aan het woord te laten om toch een zo volledig mogelijk beeld te schetsen van deze hartverscheurende problematiek.
  • Amerikaanse overdosis

  • Amika

  • Andermans zaken

  • Anneliezen

  • Apollo's grote avonturen

  • Arthur en de kinderen van de ronde tafel

  • Axel Nort

  Selecteer een andere letter
 • b

  • Ballon

   Oost-Duitsland, 1979. In volle Koude Oorlog dromen de families Strelzyk en Wetzel ervan om naar het Westen te vluchten. Hun plan: een luchtballon bouwen en ermee de grens overvliegen...

   Drama van Michael Herbig (2018), met Friedrich Mücke (Peter Strelzyk), Karoline Schuch (Doris Strelzyk), David Kross (Günter Wetzel), Alicia von Rittberg (Petra Wetzel), Thomas Kretschmann (lt.-kol. Seidel), Emily Kusche (Klara Baumann) e.a.

  • Balthazar

  • Bariloche

   Zesdelige documentairereeks waarin Eric Goens kinderen en kleinkinderen ontmoet van vergeten Vlaamse collaborateurs die na de Tweede Wereldoorlog naar Argentinië zijn gevlucht om er een nieuw leven te beginnen in Bariloche.
  • Bathroom stories

  • Beer Bo

  • Belly of the beast

   Wanneer een moedige jonge vrouw en een radicale advocaat een patroon ontdekken van illegale sterilisaties in vrouwengevangenissen starten ze een haast onmogelijke strijd tegen het gevangeniswezen. Deze documentaire is gefilmd over een periode van zeven jaar en kreeg inzage in de persoonlijke dossiers van gevangenen en ex-gevangenen en legt een onrechtvaardig systeem van moderne eugenetica bloot in de gevangenissen van Californië.
  • Below the surface

  • Belpop

  • Belpop classics

  • Belpop Helden

  • Berry Bees

  • Beschuldigde, sta op

  • Betty Davis: they say I'm different

   Funkkoningin Betty Davis veranderde het landschap voor vrouwelijke artiesten in Amerika. Met haar suggestieve teksten, gedurfde persoonlijkheid, gewaagde outfits en buitensporige funkmuziek was ze in de jaren 70 haar tijd ver vooruit. Misschien wel te ver. 

   Jazztrompettist Miles Davis trouwde met Betty in 1968, waarbij zij zijn achternaam kreeg (en die ze behield na hun scheiding in 1969). 

   Betty Davis was de eerste zwarte vrouw die al haar muziek zelf schreef en produceerde én was een feministische pionier; ze inspireerde en intimideerde op een manier zoals geen enkele vrouw dat tot dan toe deed. 

   Tot ze plotseling verdween. Ze worstelde om te zijn wie ze was, maar op dat moment begreep de wereld haar niet. Nu - ruim 40 jaar later - is deze documentaire een eerbetoon aan de grootste Black Power-godin aller tijden.

  • Bevergem

   Bevergem is een absurde fictiereeks in acht episodes over een West-Vlaams dorp met ontspoorde inwoners, gedreven door misplaatste ambitie en ijdelheid.

   Op zekere dag neemt stand-upcomedian Freddy De Vadder er zijn intrek. Waarom? Dat weet niemand. En hij doet er zelf ook het zwijgen toe. Maar het contrast tussen hem en de Bevergemnaars kan niet groter zijn.

  • Biba & Loeba

  • Bij Linde

  • Bing

  • Black sands

  • Blokken


  • Bob de Bouwer

  • Boekenfeest 2020

  • Boekenmaand: archief

  • Boekenmarathon en Boekenfeest 2020

   De livestream kan je volgen:- Op zondag 1 en 8/11  van 11u tot 20u- Van 2 t.e.m 6/11 van 9u tot 20u (behalve op 4/11 pas vanaf 10u)- Op 7, 9, 10 en 11/11 van 12u tot 20u

  • Bol en Smik

  • Bordertown

  • Boris en Binti

  • Brain man

  • Bravo Babilu

  • Breaking Europe

  • Brussel Nieuwsstraat

  • BRUZZ international

  • Buck

  • Bumba

  • Buurman, wat doet u nu?

  Selecteer een andere letter
 • c

  • Café Sport

  • California Love

  • Campus 12

  • Campus 12 Bootcamp

  • Canvas curiosa

  • Canvas door de ogen van

  • Chantal

   Maaike Cafmeyer schittert in het nieuwe Chantal op Eén: een politiereeks, maar dan wel één met een (West)hoek af. De reeks draait rond Chantal Vantomme, de politieagente die bevriend was met de familie Welvaert in de reeks Eigen kweek. Hiermee krijgt dit personage een heel eigen reeks, in een eigen universum met tal van nieuwe personages.

   In Chantal is inspecteur Chantal Vantomme net verhuisd naar politiezone Spoorkin, de kleinste en meest westelijke politiezone van ons land. Ze begint er een nieuw leven als coördinator van het wijkcommissariaat van Loveringem en komt als alleenstaande moeder terecht in een macho-wereld waar de schijnbare rust heel bedrieglijk blijkt. Chantal gaat er echter op haar eigengereide manier mee om, wat de lokale bewoners duidelijk niet gewoon zijn. It’s a man's world ... En toen kwam Chantal.

   Naast Maaike Cafmeyer zijn Mathias Sercu, Dries Heyneman, Steven Mahieu, Yves Degryse, Wim Opbrouck, Janne Desmet, Bert Huysentruyt, Piet De Praitere, Kurt Defranq en vele anderen in de reeks te zien. Chantal werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu en de regie is in handen van Jeroen Dumoulein.

   Chantal is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met VRT/Eén en Telenet. De serie kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en Flanders Image, Screen Flanders, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions. Deze productie kwam tot stand met de steun van het Vlaams noodfonds corona van de Vlaamse regering en het Garantiefonds voor de Vlaamse onafhankelijke audiovisuele productiesector. 

  • Chantal (met audiodescriptie)

  • Children of the sun

   De Inca's kwamen uit het niets, om van hun imperium op een paar decennia tijd een van de grootste ter wereld te maken. Tot op vandaag zijn de Inca's gehuld in een wolk van mysterie. Hoe hebben ze zich zo snel kunnen ontwikkelen? En hoe zijn een handvol Spanjaarden erin geslaagd het hele imperium omver te werpen?
  • Choums Odyssee

  • Château Planckaert

   De familie Planckaert gaat een avontuurlijke uitdaging aan om van een verwaarloosd kasteel in Frankrijk een mooie chambre d'hôte te maken. Château Planckaert vertelt een verhaal over dromen en hoop, leren omgaan met tegenslagen, en de onverbrekelijke band binnen een gezin.

  • Cinema Canvas

  • Cirkelhoek

  • Classics 1000

  • Classique Gilbert

   Philippe Gilbert hangt in oktober 2022 zijn fiets aan de haak, na een profcarrière van negentien jaar. Gilbert wordt gezien als een van de beste klassieke renners van de laatste twee decennia. In 2017 wint Gilbert als Belgisch kampioen redelijk onverwacht de Ronde van Vlaanderen. Plots heeft hij drie van de vijf topklassiekers gewonnen: de Ronde van Lombardije, Luik-Bastenaken-Luik en ook de Ronde van Vlaanderen. Hij wil in de nadagen van zijn al rijk gevulde carrière nog Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix winnen.

   In 'Classique Gilbert' volgen we Gilbert en zijn entourage in de vijf laatste seizoenen van zijn carrière, in zijn zoektocht naar die laatste twee overwinningen: twee van de vijf topklassiekers die hij nog niet kon winnen. 'Classique Gilbert' volgt de belangrijkste koersen die hij nog rijdt, blikt terug op de grote overwinningen die hij al boekte voordien, en krijgt een unieke blik in het privéleven van Gilbert en zijn familie. 

   Classique Gilbert: vanaf 4 oktober elke dinsdag om 21.25 uur te zien op Eén, en al vanaf 6.00 uur 's ochtends op VRT MAX.

   'Classique Gilbert' is een programma van Watertower TV productions voor Eén.

  • Click-ID

  • Competitiebeesten

  • Concert in het Paleis

  • Conversations with friends

   Achtdelige dramareeks over twee studenten uit Dublin, Frances en Bobbi, die een vreemde en onverwachte band smeden met het echtpaar Melissa en Nick. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Sally Rooney.

  • Culture Club Cultuurmarkt

  • Culture Club in het KMSKA

   Bent Van Looy toont je alle hoeken en kamers van het vernieuwde KMSKA. Voor Culture Club komt hij op plaatsen die voor de gewone bezoeker gesloten blijven.

   Kunstradio mét beeld, en gesprekken op bijzondere locaties die je inspireren voor een gevarieerd museumbezoek.

  Selecteer een andere letter
 • d

  • D.I. Ray

   Britse misdaadreeks over politievrouw Rachita Ray, die in haar strijd tegen de georganiseerde misdaad geconfronteerd wordt met een persoonlijk conflict tussen haar Britse identiteit en haar Zuid-Aziatische afkomst. 

  • D5R

  • Da Yie

  • Daar is Dobus

  • Dag Sinterklaas

  • Dag Sinterklaas (met audiodescriptie)

  • Dag Sinterklaas: Oei, de professor wordt gek!

  • Dag Sinterklaas: Palomita is niet bang

  • Dag Sinterklaas: Raadseltjes

  • Dag Sinterklaas: Ramon en Kneta zingen

  • Dag Sinterklaas: Ramon, de paardenvriend

  • Dag Sinterklaas: Sinterhandjeklaasklap

  • Dag Sinterklaas: Spelletjes met Kneta en Palomita

  • Dag Sinterklaas: Stel jezelf eens even voor

  • Dagelijkse kost

  • Dagelijkse kunst

  • De #klimaatraad

  • De aanbidders

   Naar aanleiding van De Nationale Expo en de heropening van het KMSKA laten tien jonge kunstenaars zich inspireren door ‘Aanbidding door de Koningen’ van grootmeester Peter Paul Rubens.

  • De Academie

   Naar aanleiding van de Dag van de Academies gaat Marieke Dermul praten met studenten die deeltijds kunstonderwijs volgen. Ze gaat het gesprek aan met zowel een koppel van zeventig jaar dat animatie studeert, als met een meisje dat door het spelen van muziek de band met haar vader weer opbouwt. Met een dame die verhalen van migratie een gezicht geeft met haar fotografie, alsook met een jongen van zes die ervan droomt om danser te worden. Voor elk van hen is kunst onmisbaar in hun levens.

  • De afspraak

   De afspraak kijkt op eigen wijze naar het nieuws en ontvangt gasten uit de actualiteit.
  • De afspraak op vrijdag

  • De architecte

   De Architecte duikt in de wereld van baanbrekende architectes. Zij drukten – elk op hun eigen manier – hun stempel op het Belgische architectuurlandschap. Met een stapel foto’s onder de arm gaan we bij hen op bezoek. Aan de hand van die herinneringen, nemen ze ons mee in hun werk en visie op architectuur. Met en over An Fonteyne, Marie-José Van Hee, Claire Bataille en Simone Guillissen-Hoa.

   De Architecte is een videoreeks van Klara, i.s.m. het Vlaams Architectuurinstituut (VAi).

  • De Blacklist

  • De Boekathon

  • De boer op

  • De Boon

   Vijf auteurs werden genomineerd voor de Boon voor fictie en non-fictie en vijf auteurs maken kans op de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. Op 24 maart 2022 zullen we weten welke titels de Boon en de publieksprijs in elke categorie in de wacht slepen.

   Wie zijn de auteurs op deze shortlist? Waarover gaat het boek waarvoor ze zijn geselecteerd? Je ontdekt het op deze pagina.

   Stemmen op de publieksprijs van de Boon kan tot en met 20 maart 2022 op langzullenwelezen.be.

  • De Bucketlist van Sien en Thomas

  • De Canvas Popnacht

  • De Chinese draak in Europa

   De nieuwe Chinese Zijderoute, het paradepaardje van de Chinese president Xi Jinping, loopt ook door Europa. Van Griekenland over de Balkan tot Hongarije: China investeert in hogesnelheidslijnen, bruggen, bedrijven. Het zijn megaprojecten die economische groei creëren, maar er dreigen ook valkuilen. Met een roadtrip langs enkele opvallende projecten onderzoeken VRT NWS-journalisten Tom Van de Weghe en Stefan Blommaert hoe China voet aan de grond probeert te krijgen in Europa.

  • De collega's

              

  • De Columbus

  • De dag van vandaag

  • De dokter Bea show

  • De dokter Bea show met VGT

  • De eeuwige oorlog

  • De Elfenheuvel

  • De Fabeltjeskrant

  • De Faker

   Realityshow waar in elke aflevering, bij een gewoon Vlaams gezin, één gezinslid wordt vervangen door een acteur, de zogenaamde 'Faker'. Twee teams van wrappers nemen het tegen elkaar op. Welk team ontdekt het vaakst de identiteit van een faker?

  • De Fantaseerspelen

   Kinderen zitten boordevol fantasie. Ouders vaak niet meer. Daarom helpt Ketnet Junior ouders weer fantaseren met ‘De Fantaseerspelen’.

  • De Geonauten

  • De grote leugen

   Op 6 januari werd in Washington DC het Capitool bestormd door Trump-supporters. Ze drongen het gebouw binnen in een ultieme poging om de bevestiging van de verkiezingsoverwinning van Joe Biden tegen te houden. Amerika en de wereld waren in shock. Hoe was dit kunnen gebeuren? Thomas De Graeve ging praten met enkele mensen die er bij waren. Onder meer een Trump-supporter die het gebouw binnendrong en nog altijd gelooft in een complot, in 'De grote leugen'. Maar hij sprak ook een agent die het Capitool verdedigde en dat bijna met zijn leven moest bekopen. Eén ding is duidelijk: de wonden die toen geslagen werden, zijn nog niet geheeld.
  • De Hoppers

  • De ideale wereld

  • De inzichten

  • De inzichten van Caroline Pauwels

  • De inzichten van Christine Mussche

  • De inzichten van David Van Reybrouck

   In het Brusselse Hortamuseum ontvangt presentator Nic Balthazar de cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver David Van Reybrouck. Niet enkel een van de toonaangevende denkers van zijn generatie, maar ook een toonzettend doener.

   Met het project van de G1000 creëerde hij een revolutionair platform voor democratische innovatie en meer burgerinspraak. Met een brommertje, een pen en een schriftje doorkruiste hij Congo en Indonesië om er de wereldwijde bestsellers 'Congo' en 'Revolusi' over te schrijven. En dan wel duizend bevlogen lezingen en scherpe tussenkomsten te geven.

   Ondertussen houdt hij zich niet enkel meer bezig met hoe we in het verleden hebben gekoloniseerd zonder omkijken. Maar hoe we nu ook nog even bruut de toekomst van jonge generaties gaan koloniseren.

  • De inzichten van Elke Van Hoof

   In het Brusselse Hortahuis ontvangt presentator Nic Balthazar een klinisch psycholoog die gespecialiseerd is in alles waar we vandaag mee te maken krijgen: trauma, stress en burn-out. Professor Elke Van Hoof is niet alleen professor aan de VUB en bezielster van haar eigen Huis voor Veerkracht, ze is ook voorzitter van de werkgroep 'mentale impact van COVID-19' in de Hoge Gezondheidsraad. En wat een korte sprint leek in maart 2020, werd een marathon van twee jaar. De professor vertelt hoe we weer de beste versie van onszelf kunnen worden. En plezier vinden in het leven.
  • De inzichten van Fleur Pierets

   In het huis van art-nouveau-architect Victor Horta ontvangt Nic Balthazar mensenrechtenactivist, kunstenaar, spreker en schrijver Fleur Pierets. Ze heeft de rode haren en het lef van haar heldin Pipi Langkous. Zo trok ze de wereld rond met haar vrouw Julian om te gaan trouwen in de 22 landen waar mensen van dezelfde sekse dat mochten. 

   Het stoutmoedige kunstproject werd uiteindelijk een beklijvend boek over verlies, want na het vierde huwelijk sterft haar geliefde aan een hersentumor. Maar nog steeds staat Fleur Pierets wereldwijd creatief op de barricades voor de rechten van wat men de LGBTQIA+ community noemt; iedereen die qua sekse of liefde buiten de norm valt. Ze is net terug uit New York en haar strijd gaat moedig door.

   Dit programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

  • De inzichten van Frank Focketyn

   In het Brusselse Hortamuseum ontvangt presentator Nic Balthazar acteur Frank Focketyn. 

   We kennen hem natuurlijk als acteur uit 'Het eiland', 'Vaneigens' en 'In de gloria'. Maar hij is ook een groot film- en theateracteur. Zo kreeg hij nog dit najaar van de acteursgilde de prijs voor het beste samenspel op het prestigieuze Theaterfestival. In het theaterstuk 'Sartre en De Beauvoir' speelt Frank de filosoof Jean-Paul Sartre, samen met Sien Eggers als Simonne De Beauvoir. Ze brengen het bekendste koppel van het Franse existentialisme tot leven. 

   Frank Focketyn kan gemakkelijk switchen tussen humor en ernst, maar de meeste Inzichten krijgt hij als hij kikkers recht in de ogen kijkt. Want elke ochtend neemt hij - ijsbeergewijs - een duik in zijn vijver tussen de vissen en de kikkers en het is in deze vijver waar hij tot rust komt en nadenkt over de zin van het leven.

   Dit programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

  • De inzichten van Geert Hoste

  • De inzichten van Jan Terlouw

   Schrijver Jan Terlouw ontvouwt zijn volle 90 jaar wijsheid. Jan Terlouw is wetenschapper, politicus en schrijver met een missie; denk maar aan 'Oorlogswinter', 'Oosterschelde Windracht 10' of 'Koning van Katoren'. 

   Hij is nog altijd een volbloed verhalenverteller die hele naties kan inspireren met zijn wijze visies over de toekomst, al is het met een simpel verhaal over zijn kindertijd toen de touwtjes nog uit de brievenbussen hingen en iedereen elkaar vertrouwde.

   Dit programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

  • De inzichten van Jean Paul Van Bendegem

  • De inzichten van Jill Peeters

  • De inzichten van Jonathan Holslag

   Nic Balthazar ontvangt professor politicologie en internationale betrekkingen Jonathan Holslag. Hij weet alles over oorlog en over vrede, over China en Europa en hij adviseert presidenten, ministers, sjeiks en CEO's. Hij laat zijn licht schijnen over Europa en Vlaanderen en hoe die eruit zullen zien na de coronacrisis?

  • De inzichten van Lien Van de Kelder

   In de inzichten ontvangt Nic Balthazar vandaag meerdere gasten, die evenwel allemaal luisteren naar de naam Lien Van de Kelder. De bekendste is actrice. De minder bekende Lien Van de Kelder is ook zangeres, juriste en mensenrechtenactiviste. Zo ontfermt ze zich al jaren als voogd over alleenstaande minderjarige vluchtelingen. Dit programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

  • De inzichten van Maaike Cafmeyer

   In het Brusselse Hortamuseum ontvangt presentator Nic Balthazar de grappigste actrice van West-Vlaanderen en omstreken, Maaike Cafmeyer.

   Ze is ondertussen al zo veel meer dan Maaike in 'Het geslacht De Pauw'. Ze heeft na 20 jaar tv en theater zelfs haar eigen reeks 'Chantal', over een politiechef met een heerlijke westhoek af. Een afgeleide eigenlijk van haar personage in 'Eigen kweek'. Maar de Ensor voor beste actrice won ze met haar dramatische rol als moordenares (of niet?) in de sublieme rechtbankreeks 'De twaalf". 

   Terwijl ze ook ongewild in de schijnwerpers kwam te staan in een ander, echt rechtbankdrama dat de fictie haast overtrof, het proces De Pauw. 

   In 'De inzichten' gaat ze dieper in op haar levensinzichten.

   Dit programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

  • De inzichten van Maaike Neuville

   In het Brusselse Hortamuseum ontvangt presentator Nic Balthazar een actrice die zo veel talent heeft dat het bijna onbeleefd is. Maaike Neuville is een begenadigde actrice, maar ook film- en theatermaker en een sterke dichter. Ze is bekend van straffe reeksen als 'Van vlees en bloed', 'Clan' of 'De Dag' en recenter prachtrollen in fictie als 'De twaalf' of 'Red Light District'. Vorig jaar won ze nog een Ensor als beste actrice voor haar rol in de gevoelige film 'All of Us' en voor het bijzondere 'Madame Bovary' was ze genomineerd als beste actrice op het filmfestival van Milaan. In haar Inzichten laat ze ons diep in haar hart kijken.Dit programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

  • De inzichten van Marc Herremans

   Nic Balthazar ontvangt Marc Herremans. Sinds die dramatische val in 2002 was het zijn levensmotto: "To walk again". Maar achttien jaar later berust triatleet Marc Herremans in zijn lot. De kans dat hij ooit weer zal wandelen, is nagenoeg onbestaande. Ooit weer kunnen stappen was zijn droom. Maar toen hij zijn dochter voor het eerst zag rondlopen, kwam die uit. "Elke tegenslag is een kans om terug te vechten" is een van de inzichten van Marc Herremans.

   Dit programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

  • De inzichten van Marleen Temmerman

  • De inzichten van Petra De Sutter

  • De inzichten van Rudi Vranckx

  • De inzichten van Wim Distelmans

  • De Jamies

  • De jaren 80 voor tieners

  • De Jeugdkollaboratie

  • De Kamer : mondelinge vragen - met VGT

  • De kaping van de Pompei

  • De kaping van de Pompei (met audiodescriptie)

  • De Kat

  • De Kemping

  • De KetnetBand

  • De kleine Nicolas: Joepie, vakantie!

   Animatiereeks over de avonturen van de kleine Nicolas, die samen met zijn ouders de zomervakantie doorbrengt aan zee. Gebaseerd op de kinderboeken van René Goscinny en Jean-Jacques Sempé.
  • De klim van je leven

   Humaninterestprogramma waarin zeven dappere Vlamingen voor de meest sportieve uitdaging van hun leven staan. Met een longaandoening of verstoorde ademhaling springen ze op de koersfiets om een zware bergrit te rijden in de Italiaanse Dolomieten. 

   Negen maanden lang volgt Eva De Roo hun individuele en gezamenlijke trainings- en revalidatietraject.

  • De Kollaboratie

  • De markt

  • De meest gestelde vragen aan dokter Bea

  • De MIA's

  • De Modernisten

   Vincent Verelst is bezeten door modernistische architectuur en gaat op zoek naar wat deze architecten dreef. In deze reeks bezoekt hij privéwoningen van onze belangrijkste modernistische architecten die elk op hun manier een invulling gaven aan de moderne architectuur. De huidige bewoners nemen Verelst mee in de woning. Jos Vandenbreeden, directeur van het Sint-Lukasarchief in Brussel, vult het verhaal verder aan.

  • De mooiste sprookjes van Grimm

  • De nieuwe avonturen van Oggy

  • De nieuwe lichting

  • De nieuwe Orde

  • De noodcentrale

  • De notaris

  • De ondeugende lama's

  • De Oostfronters

  • De opkopers

  • De Paradijsvogels

  • De Planckies

  • De playlist

   In elke aflevering van De playlist komt een artiest van eigen bodem aan het woord en deelt die een playlist van favoriete nummers, samen met muzikale anekdotes en eigen herinneringen. De artiest neemt de kijkers mee op een reis door het muzikale VRT-archief.

   De artiest vertelt over zijn favoriete zangers en nummers uit eigen land, deelt muzikale jeugdherinneringen, vertelt over artiesten waar hij naar opkijkt, verklapt wat hij de beste artiest van bij ons vindt, naar welke muziek hij vandaag graag luistert ...

   In De playlist delen in totaal 40 artiesten hun favoriete playlist en verhalen. Zo zorgt Eén deze zomer voor een dagelijkse portie muziek van hier, en kan het publiek genieten van de favorieten van hun eigen favoriete artiesten. Delen al zeker hun playlist: Regi, Niels Destadsbader, Jelle Cleymans, Milo Meskens, Belle Perez, Stan Van Samang, The Starlings, Walter Grootaerts, Ibe, Christoff, Matthias Vergels, Jef Neve, Pommelien Thijs van #LikeMe, Olivia Trappeniers, Milow, Brahim, Gene Thomas, Flip Kowlier, Clouseau, Dana Winner, Kristel Verbeke, Peter Van Laet, Brihang, Noémie Wolfs, Natalia, Alex Callier en Sergio.

  • De Pretshow

  • De prijs van de winnaar

   In de zomer van 2021 werd de mentale gezondheid van topsporters plots wereldnieuws. Naomi Osaka gaf verstek voor Roland Garros, Simone Biles trok zich terug op de Olympische Spelen en Nafi Thiam barstte in tranen uit na haar gouden plak. Ze spraken zich openlijk uit: de druk op topsporters is enorm, de verwachtingen zijn hoog, de doelstellingen soms onrealistisch.

   Canvas heeft een neus voor relevante thema’s en was toen al maanden bezig aan een documentaire reeks over exact dat onderwerp.

   In de driedelige documentaire De prijs van de winnaar getuigen Vlaamse topsporters uit diverse disciplines over de keerzijde van hun leven als atleet. Centraal in de reeks staat het mentale welzijn van de sporters. De getuigen zijn of waren allemaal professionele atleten. De meesten zijn nog actief, enkelen zijn recent gestopt.

   Zo zijn er getuigenissen van onder meer Ann Simons (judo), Louise Carton, Eline Berings, Bashir Abdi en Soufiane Bouchikhi (atletiek), Axelle Klinckaert en Gaelle Mys (gymnastiek), Kim Mestdagh, Retin Obasohan en Tomas Van Den Spiegel (basketbal), Frank Boeckx (voetbal), Fanny Lecluyse (zwemmen) en Louis Vervaeke (wielrennen).

  • De regel van 3S

  • De regels van Floor

  • De repair shop

  • De Repressie

  • De Ridder

  • De Ridder (met audiodescriptie)

  • De Rode Loper-show

  • De Rode Loper-show met VGT

  • De Sintkrant

  • De Smurfen

  • De Smurfen - uit de oude doos

  • De Strafste School

  • De Strafste Sporter

   Toon is een tumblingtalent, een aparte en iets minder bekende discipline binnen het turnen. Toon ziet zichzelf ooit op de Olympische Spelen, maar eerst moet hij zijn medesporters de basis aanleren. Samen met Europees kampioene Tachina Peeters en topcoach Tine Van Bossuyt leren de Straffe Sporters de juiste basics aan.
  • De Thuisploeg

  • De Tijd der Vergelding

  • De tijdloze

   Show waarin gastvrouw Michèle Cuvelier, Bent Van Looy en meerdere muziekkenners aftellen met 'De Tijdloze' van Studio Brussel. De moeder aller eindejaarslijsten mag na 35 jaar zowat het muzikale geheugen van Vlaanderen genoemd worden en vormt het perfecte voer voor gesprekken, filmpjes en anekdotes over de beste pop- en rocksongs aller tijden.
  • De Toots Sessies

  • De tribune

  • De Twintigers

  • De val: 10 jaar na de crisis

   Zesdelige docureeks waarin financieel journalist Michaël Van Droogenbroeck tien jaar na de crisis de balans opmaakt van de financiële crisis van 2008. Hij doet dat aan de hand van getuigenissen van hoofdrolspelers en slachtoffers in binnen- en buitenland. Hij gaat op zoek naar oorzaken en gevolgen, en kijkt ook vooruit: loert er een nieuwe crisis om de hoek?

  • De Verdachten

  • De verkenning

   Hoe hoog stijgt de koerskoorts een week voor de Ronde? Linde Merckpoel rijdt van maandag tot vrijdag een etappe van Vlaanderens mooiste met een bekende vriend van de vélo aan haar zijde om de temperatuur te meten.

   Elke dag geeft ook niemand minder dan Vlaanderens tweede mooiste, Karl Vannieuwkerke, hen een opdracht.

  • De vier seizoenen van Caroline Pauwels

   Op 5 augustus overleed Caroline Pauwels, (pro)rector van de VUB. In de vier seizoenen vóór die noodlottige zomer werkte Canvas aan een diepmenselijke documentaire over de veelzijdige en geëngageerde vrouw. Dat ze zwaar ziek was, was bekend, maar haar overlijden kwam toch onverwacht, ook voor de makers. De documentaire toont het leven van Caroline Pauwels achter de schermen. En hoe ze de persoon werd, die ze was. Maar naarmate haar ziekte bepalender werd in haar leven, kreeg ook die impact een plaats in de documentaire.

   'De vier seizoenen van Caroline Pauwels' geeft een inkijk in haar rijke en volle leven tijdens een bewogen jaar waarin ze wegens haar ziekte ontslag moest nemen als rector van de VUB, maar waarin ze ook nog gastcurator was van Theater aan Zee. We volgen haar op willekeurige maar ook op uitgelezen momenten doorheen de zomer, herfst, winter en lente van het jaar 2021-2022.

   We maken kennis met haar kijk op de wereld en zien hoe die evolueert doorheen de seizoenen. Hoe komen de verschillende sferen en stemmingen binnen in haar leven? En hoe gaat ze om met de dagelijkse realiteit waarmee ze geconfronteerd wordt? ​

   'De vier seizoenen van Caroline Pauwels' is een intiem portret van een ongemeen boeiende en inspirerende persoonlijkheid.

  • De vloek van Osama

  • De vlog van Fée

  • De vlog van Kawtar & Keyaert

  • De voorleesclub

   Tijdens het lezen komen de lezers, en de kijkers, in het universum van het boek terecht, want de tekeningen lijken letterlijk rondom hen tot leven te komen. Elke dag een nieuwe voorlezer, een nieuw verhaal en prachtige tekeningen. Een visueel tussendoortje om letterlijk bij weg te dromen.
  • De vorstinnen van Brugge

   Edgard Onghenae, een wever, wordt ontslagen door de directeur van een Gentse textielfabriek omwille van zijn opruiende activiteiten. Hij gaat naar Brugge en treedt daar in dienst bij Theo van Waefelghem, die op het punt staat zijn fabriek uit te breiden met mechanische weefgetouwen. De nijverige, spaarzame nijveraar heeft een broer, Adelin, die een losbandig leven leidt. De oude huishoudster van de van Waefelghems neemt hem echter telkens weer in bescherming.

  • De Warmste Week

  • De week van BRUZZ

  • De week van Karrewiet

  • De week van Karrewiet met VGT

  • De weg naar Roubaix

   Yves Lampaert. Wielrenner bij Deceuninck-Quickstep. Belgisch Kampioen 2018, winnaar van de Flandrien-trofee en met nog vele andere overwinningen op zijn palmares. Zijn grote droom: Parijs-Roubaix winnen. Een klassieker die vorig jaar niet doorging, en waar hij in 2019 brons won (3e plaats). Een grote naam in het wielrennen mét een duidelijk doel. Iedereen Beroemd volgt Yves dit voorjaar op de weg naar ‘zijn’ Roubaix, maar ook iedereen die hem steunt en bijdraagt tot zijn succes.
  • De wereld rond met Kaatje

  • De zevende dag

  • De Zoo-reporters

  • Delphine: mijn verhaal

   In de driedelige reeks Delphine: mijn verhaal van Chris Michel vertelt prinses Delphine van Saksen-Coburg voor het eerst op televisie haar eigen unieke levensverhaal. Ze getuigt exclusief over alle fasen en emoties in haar leven en stelt haar eigen fotoarchief en familiealbums ter beschikking.

   Ook haar partner, moeder, vrienden, maar ook haar advocaten, journalist Mario Danneels, paleismedewerkers en vrienden uit de kunstwereld krijgen het woord over deze koninklijke saga.

  • Dertigers

   In 'Dertigers' staat het leven van een hechte vriendengroep van zes dertigers centraal. Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje zijn bevriend sinds hun studententijd in Antwerpen. De zes worstelen met de uitdagingen van hun generatie, het evenwicht tussen werk en gezin en… de geheimen van een onverwerkt trauma, dat hen onlosmakelijk met elkaar verbindt maar hen ook uit elkaar dreigt te drijven.
  • Dertigers (met audiodescriptie)

   In 'Dertigers' staat het leven van een hechte vriendengroep van zes dertigers centraal. Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje zijn bevriend sinds hun studententijd in Antwerpen. De zes worstelen met de uitdagingen van hun generatie, het evenwicht tussen werk en gezin en… de geheimen van een onverwerkt trauma, dat hen onlosmakelijk met elkaar verbindt maar hen ook uit elkaar dreigt te drijven.

  • Des

  • Diepzee

  • Dieren in nesten

   Dierenprogramma waarin Chris Dusauchoit op bezoek gaat bij mensen zich het lot aantrekken van zieke, gewonde of verwaarloosde dieren.
  • Dierendetectives

  • Dierendokters 24/7

  • Dimitri

  • Dimitri en de speciale verrassing

  • Dinostad

  • Dobus

  • Dorothy de zwerver

  • Down the road

  • Down the road Ketnet

  • Down the sea

  • Down the snow

  • Draagmoeders

  • Dragon Women

   Vrouwen in de financiële sector vormen nog steeds een kleine minderheid, vooral in de hogere machtssferen. Deze documentaire, opgenomen in Londen, Parijs, Frankfurt en Hongkong, is een reeks intieme portretten van verschillende senior vrouwen in de financiële sector. Gefilmd op het werk, thuis en in hun vrije tijd, vertellen ze ons wat hen succesvol heeft gemaakt in de sector en delen ze met ons de technieken die ze hebben moeten toepassen om te overleven in een van de meest concurrerende sectoren ter wereld.
  • Dropje

  • Dublin Zoo

  • Durf te vragen

  • Durf te vragen met VGT

  • Duty of care

   Terwijl overal ter wereld aan de alarmbel wordt getrokken door klimaatactivisten en -experts gaan vervuilende multinationals en nalatende overheden verder hun gang. Tot een Nederlandse advocaat wereldgeschiedenis schrijft met de wet als wapen. Dit spannende courtroom drama volgt Roger Cox in zijn strijd tegen Shell en andere grote spelers. Hij baande de weg voor een nieuw soort klimaatactivisme. Een hoopvol en inspirerend verhaal dat toont hoe één mens werkelijk een verschil kan maken.

   Documentaire van Nic Balthazar.

  • Dwars door Amerika

  • Dwars door België

  • Dwars door de Lage Landen

  • Dwars door de Middellandse Zee

  • Dwars door Oceanië

  • Dying to live

   "Making the end of life part of life". De jonge, gedreven huisarts Mirjam is gespecialiseerd in de geneeskunde die het meest doordrongen is van angst en taboe: de levenseindezorg. 

   Ze helpt patiënten zo goed mogelijk te leven bij een naderende dood. En vervult hun laatste wens: een mooi en waardig afscheid. Zelfs als dat alleen maar kan met palliatieve sedatie of euthanasie. 

   Onverwacht wordt Mirjam zélf een palliatieve patiënt. Ze wil nog één missie voltooien: het taboe rond doodgaan doorbreken en de levenseindezorg verbeteren, vanuit haar unieke perspectief als dokter én patiënt.

  Selecteer een andere letter
 • e

  Selecteer een andere letter
 • f

  • Facebook en ik

  • Factcheckers

  • Fake news & ik

   In de tweedelige documentaire Fake news & ik onderzoekt journalist Tim Verheyden (Facebook & ik, Privacy & ik) de mechanismen achter fake news en de impact ervan op ons denken en doen. Sinds de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne gaan nepnieuws, mis- en desinformatie en allerlei complottheorieën nog meer dan vroeger de wereld rond. Als een sluipend gif kruipt nepnieuws onze huizen en hoofden binnen langs onze smartphones en die van onze kinderen. ​

   Wie of wat zit daarachter? Zijn we allemaal potentiële slachtoffers? In welke mate worden we door fake news beïnvloed? Moeten we ons zorgen maken over de impact ervan en zo ja, hoe kunnen we nepnieuws bestrijden? Tim Verheyden duikt in de duistere wereld van fake news en zoekt het uit.

  • faqda

  • FC De Kampioenen

  • FC United

   FC United is een driedelige documentairereeks die het racisme én het gebrek aan diversiteit in ons Belgische voetbal wil tackelen. Persoonlijke getuigenissen van prof- én amateurvoetballers tonen hoe ernstig het probleem is, zowel in het mannen- als het vrouwenvoetbal. Daarnaast gaat FC United in dialoog met de huidige beleidsmakers op zoek naar mogelijkheden om samen met de nieuwe generatie voetballers racisme en structurele ongelijkheid buitenspel te zetten.

   Alle belangrijke aspecten van het voetbal komen daarbij aan bod: de situatie op het terrein zelf (inclusief de scheidsrechterij), de coaching, de staf, de supporters en de bestuurswereld. In de laatste aflevering zien we ‘good practices’ van voetbalclubs die in België vandaag al fantastisch werk leveren wat betreft diversiteit. De toekomst is duidelijk aan de nieuwe generatie spelers en speelsters. Voor de grote onderstroom van voetbalfans in België is diversiteit geen probleem meer.

   Met getuigenissen van onder meer Rode Duivel Romelu Lukaku, Red Flame Kassandra Missipo, Rode Duivel Yannick Carrasco, AA Gent-kapitein Vadis Odjidja, Antwerp-kapitein Faris Haroun, Nigeriaans international Cyriel Dessers en tientallen anderen.

  • FC United City Pirates

   Een jaar lang volgen we coach Yves Kabwe en de beloftenploeg van City Pirates. Deze voetbalploeg, in de schaduw van de grootstad, brengt jonge, sterke karakters bij elkaar die vechten voor hun droom op het voetbalveld en in het leven.

   De 18-jarige talenten dromen van een toekomst in de voetbalwereld. Hun inzet en enthousiasme staan in schril contrast met wat ze meemaken buiten de groene rechthoek. Coach Yves ontfermt zich over zijn jongens en hun problemen. Het gaat over school, familie, criminaliteit en ook gewoon jong kunnen zijn. Hun leven lijkt soms argeloos, maar het is nooit zorgeloos. City Pirates wil hen perspectief geven en hen leren samen te werken en zich in te zetten voor een doel.

   'FC United: City Pirates' is een ‘coming of age’ verhaal van een diverse groep tieners die op zaterdag willen winnen en de rest van de week niet proberen te verliezen. Wie wordt er kampioen?

   Een productie van Deklat Binnen voor Canvas.

  • FC Wéldoeners

   Niels Destadsbader zoekt voetbaltalent. Geen spitsen of keepers, maar sterren van de zijlijn! Niels gaat voor zijn FC Wéldoeners op zoek naar die ontelbare vrijwilligers die week in week uit in de weer zijn voor hun club. En dat, vindt Niels, verdient een bloemetje. Of beter: een verrassingsbezoek van zijn délégué en haar vlogcamera: Linde Merckpoel.

  • Festivalkoorts Rock Werchter 2022

   Van 30 juni tot 3 juli is het eindelijk weer zover: Rock Werchter. Na twee uitgestelde edities kunnen muziekliefhebbers hun hart opnieuw ophalen.

   Canvas blikt vooruit naar het grootste Belgische festival met vier artiesten van eigen bodem: rapper en producer Yong Yello, Ilayda Cicek, die met haar band de Slope mag openen, Thibault Christiaensen, zanger van Equal Idiots en presentator bij Studio Brussel en last-but-not-least Meskerem Mees, die deze zomer vooral op internationale podia te zien zal zijn. 

   Wat is hun band met Rock Werchter? Wat vinden zij belangrijk als ze naar een festival gaan? En welke artiesten mag je volgens hen zeker niet missen?

  • Filip van België. De lange weg naar de troon

   'Filip van België. De lange weg naar de troon' zoomt in op de belangrijkste momenten uit het leven van Filip  aan de hand van archiefbeelden en interviews met gezaghebbende journalisten, politici en mensen uit de entourage van de koning. Een aantal voormalige medewerkers van Filip of van het Paleis spreekt daarbij voor het eerst voor de camera.

   Veel meer dan de grote geschiedenis te vertellen, focussen de makers op het dagelijkse leven van Filip. Zo documenteert de reeks hoe hij zich heeft ontwikkeld als mens, prins en staatshoofd. 

  • First dates

  • First dates teens

  • Fiskepark

  • Fiskepark (met audiodescriptie)

  • Flanders Technology & Innovation

   Deze video werd in opdracht van de Vlaamse regering geproduceerd door Flanders Technology&Innovations/Sylvester Productions. 

   Fatma Taspinar en Lieven van Gils presenteren het lanceringsprogramma van het nieuwe Flanders Technology & Innovation. Het gelegenheidsduo zijn de gidsen in een mix van live gesprekken en video’s doorheen de plannen van FTI. In het bijzijn van zowat de voltallige Vlaamse regering.

  • Flikken

  • Fotochallenge in het schoonste museum

   Linde Merckpoel, Francisco Schuster en Noortje Palmers doen een fotochallenge in het mooiste museum van België: het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA).

  • Foxes: their secret world

  • Francis Alÿs: spel zonder grenzen

   'Francis Alÿs: spel zonder grenzen' is een Canvas-documentaire van Pieter Verbiest en Bertrand Lafontaine, over misschien wel de meest invloedrijke en internationaal gerenommeerde Belgische kunstenaar van de laatste decennia.

   Met zijn expo 'The Nature of the Game' toverde Alÿs het Belgische paviljoen op de Biënnale van Venetië om tot een "universele speelplaats". Pakkende films van spelende kinderen plaatst hij er tegenover schilderijen van de soms erg problematische context waarin die kinderen op alle continenten schijnbaar zorgeloos hun eigen kleine wereld creëren.

  • Friends, meiden met een missie

  • Frontlinie

  Selecteer een andere letter
 • g

  • GameKeepers

  • Generatie K

  • Generation M

  • Generation M: The story of my life

   Lotte Vanwezemael, Emma, Kato en Samy doen bij Dorianne Aussems hun verhaal over hun leven. Ze hebben het over ervaringen met pestgedrag, zelfverwonding, bodyshaming en online haat, rouwen en depressie, de gevolgen van anorexia en van een ongeval onder invloed van drugs.

  • George & Paul

  • Ghost Rockers

  • Gil Scott-Heron - Pieces of a Man

   'Pieces of man' was de debuutplaat van Gil Scott-Henderson in 1971 en meteen ook het door critici meest toegejuichte album, onder meer dankzij het nummer 'The revolution will not be televised', een voorloper van de hiphopmuziek. 

   Het album vermengt op professionele en doordachte manier muzikale uitmuntendheid met een krachtige boodschap, in een prachtige combinatie van woorden, poëzie en jazz.

  • Girls Talk

   De beste vriendinnen van zes bekende vrouwen krijgen verschillende thema's voorgeschoteld zoals 'mannen zijn betere chauffeurs' en 'een one night stand levert nooit goeie seks op'. Met onder andere Linde, Siska, Elodie Ouedraogo, Kat Kerkhofs en Leonie van Arsenal.

  • Goed gezien!

  • GoGoGo!

  • Great! Britain

  • Grizzy & the Lemmings

  • Grote vragen

  Selecteer een andere letter
 • h

  • HAN: human animals nature

  • Heizel 1985

   In de driedelige documentaire Heizel 1985 vertelt sportjournalist Frank Raes het verhaal van het Heizeldrama. Op 29 mei 1985 kwamen in het Brusselse Heizelstadion 39 mensen om het leven nadat er paniek uitbrak in één van de supportersvakken. Dat gebeurde in de aanloop naar de Europabeker I-finale tussen het Italiaanse Juventus en het Engelse Liverpool.

   Ondanks de vele slachtoffers werd de wedstrijd toch gespeeld uit angst voor nog meer rellen en doden in geval van afgelasting. Frank was zelf als journalist aanwezig bij het drama. In de reeks praat hij met supporters, mensen van de ordediensten, hulpverleners, organisatoren, spelers, journalisten en anderen die net als hij getuige waren van de ramp.

  • Helden

  • Helden boven alles

   De Helden worden razend populair wanneer een onlinefilmpje van hun laatste bouwwerk miljoenen keren bekeken wordt.

   De aandacht stijgt Sieg naar het hoofd. Ze zijn nu echte sterren, vindt hij, en hij boekt een week in een luxehotel met spa in de Ardennen.

   Maureen verveelt zich te pletter en daagt haar vrienden uit om een spannende tocht te maken in de woeste natuur.

   Maar Sieg is koppig en Nico en Dempsey zitten tussen twee vuren.

   Maureen trekt alleen op pad en komt in gevaar.

   De Helden moeten al hun creativiteit aan de dag leggen om elkaar - en hun vriendschap - terug te vinden.

  • Helden van de race

  • Helden van de sneeuw

  • Helden van de zee: de film

  • Heldenland

  • Heldentoeren

  • Henk Rijckaert: Maker

   Wanneer was de laatste keer dat u iets gemaakt hebt? Niet per se iets gebouwd van niets tot iets, maar iets dat kapot was, weer gefixt. Gemaakt. Kunnen we dat nog? Zijn we allemaal collectief onhandig geworden? Of geven we het gewoon van tevoren al op? 

   Vroeger was het anders. Als de auto kapot was, dan deden we de motorkap open en draaiden we aan een paar vijzen. Wanneer de tv storing gaf, dan werd dat hersteld met een flinke tik. Iedereen van het gezin wist waar je moest kloppen. 

   Henk Rijckaert stapt het podium op en vertelt over uitvinden en maken, over oplossingen bedenken, over de kracht van uw eigen handen, over prutsen en proberen, over bijna uw vinger afzagen en over brandwonden verzorgen. Zet uw veiligheidsbril op en leer opnieuw waar u moet kloppen als er een storing is.

   Captatie van de solovoorstelling 'Maker' van cabaretier en stand-upcomedian Henk Rijckaert.

  • Het ABC van Marcel Broodthaers

   Marcel Broodthaers wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste Belgische kunstenaars van de 20e eeuw. Maar hoewel bijna iedereen 'de mosselpot' kent, blijft zijn omvangrijke oeuvre gehuld in een waas van mysterie. Wat is er zo bijzonder aan? Wat voor mens was Broodthaers? En blijkt dat ook uit zijn werk?

   Documentairemakers Pieter Verbiest en Bertrand Lafontaine vragen het aan tijdgenoten die Marcel Broodthaers goed hebben gekend. Stukje bij beetje tekent zich het beeld af van een complex persoon. Van een dichter-kunstenaar die op onnavolgbare wijze de maatschappij fileert, met inbegrip van de kunstwereld waar hij zelf deel van uitmaakt. Speels maar haarscherp, tegendraads maar ook humoristisch.

  • Het EK van de Red Flames

  • Het Gala van de Ensors

   De Ensors vieren jaarlijks het talent van de Vlaamse audiovisuele sector. De lange lijst van films die de Ensor Academie de laatste jaren heeft mogen beoordelen geeft duidelijk aan dat de Vlaamse audiovisuele sector haar creatieve en productieve opmars verder zet. Dit maakt van De Ensors een vaste feestelijke afspraak waarbij de sector welverdiend bekroond wordt voor hun artistieke prestaties van het voorbije jaar.

   Traditiegetrouw worden De Ensors uitgereikt op de slotdag van Filmfestival Oostende. 'Het Gala van de Ensors' vindt plaats in het Casino Kursaal in Oostende. Er worden Ensors uitgereikt in 22 categorieën.

   De meeste nominaties van het jaar gaan naar Dealer. Maar liefst 14 nominaties weet de film te verzilveren. Dealer wordt op de voet gevolgd door twee fictiereeksen: Beau Séjour 2 (13 nominaties) en F*** You Very, Very Much (12 nominaties). Verder doen ook de films Cool Abdoul (10 nominaties) en Ferry (6 nominaties) en de series Grond (10 nominaties) en Red Light (7 nominaties) het bijzonder goed. Ook deze producties wisten meerdere nominaties te verzilveren: La Civil (4 nominaties), Undercover 3 (4 nominaties) en Mijn vader is een saucisse (3 nominaties).

  • Het Gala van de Gouden K's

  • Het Gala van de Gouden K's met VGT

  • Het grote onbekende

   Hoe brengen onze Vlaamse studenten het ervan af op buitenlandse studie en hoe ervaren zij hun sprong in het onbekende? 

   Elk jaar vertrekken duizenden Vlaamse studenten naar het buitenland voor hun studies. Zo ook Justine, de dochter van Luc Haekens. Net als elke ouder valt hem dat behoorlijk zwaar. 

   Daarom besluit hij haar achterna te reizen om in haar leven en dat van negen andere Erasmusstudenten te duiken.

  • Het hoogste bod

  • Het Hoorn Kwartet: Hoog in de bergen

  • Het huis

  • Het jaaroverzicht

  • Het koninkrijk van René Heyvaert

   René Heyvaert (1929-1984) wordt bewonderd door andere kunstenaars, maar is bijna onbekend bij het grote publiek.

   Naar aanleiding van een uitgebreide tentoonstelling in Museum M in Leuven, spraken documentairemakers Pieter Verbiest en Bertrand Lafontaine met tal van mensen die Heyvaert van dichtbij hebben gekend of voor wie hij een belangrijke inspiratiebron is geweest.

   Het leverde een rijkgeschakeerd portret op van een de meest intrigerende naoorlogse Belgische kunstenaars. Een verhaal over compromisloze architectuur. Over kunst die zich niet in vakjes laat stoppen. Maar ook over ambitie, teleurstelling en veerkracht.

  • Het Lam Gods 2.0

  • Het leven.doc

   Thomas Huyghe neemt de touwtjes zelf in handen en maakt 'Het leven.doc'een achtdelige talkshow waarin hij met bekende Vlamingen praat over de do's- and-don'ts van het leven. Die levenslessen giet hij in een overzichtelijk Word-document; een levensgids voor een nieuwe generatie.

   In 'Het leven.doc' bespreekt Thomasdrie thema's per aflevering, vierentwintig hoofdstukken in totaal. ‘Flirten’, ‘de puberteit’, ‘het huishouden’, ‘verouderen’, ‘dansen’, ‘solliciteren’ en ‘zwemmen’ zijn een greep uit de hoofdstukken die op tafel komen, en dus uiteindelijk in de gids zullen belanden.  

   Thomas schrijft z’n Word-document niet alleen. Hij laat zich iedere aflevering bijstaan door psychotherapeute en actrice Katrin Lohmann en schrijver Johan Sebastiaan Stuer. En hij vraagt raad aan méér dan 30 andere bekende Vlamingen: Jelle De Beule, Mieke De Groote, Jani Kazaltzis, Chrostin, Jennifer Heylen, Jonas Geirnaert, Charlotte De Bruyne, Bart Cannaerts, Elodie Ouedraogo, Serine Ayari, Pedro Elias, Barbara Sarafian, Lukas Lelie, Danira Bouhkriss, Bart Van Peer, Rik Verheye, Saïd Boumazoughe, Fatma Taspinar, Jan Jaap van der Wal, Charlotte Adigéry, Erik Van Looy, Liesa Naert, Stijn Van de Voorde, Bockie De Repper, Margriet Hermans, Luc Haekens, Ella Leyers, Rani De Coninck, Sarah Vandeursen, Kathryn Cops en  Otto-Jan Ham.

   Samen met deze ervaringsdeskundigen, mensen die van leven een fulltime bezigheid gemaakt hebben, probeert Thomas uiteindelijk uit te komen bij een eenvoudige gids voor een ingewikkelde tijd.

  • Het Mirakel van Schuman

   De geschiedenis van de EU is niet op één dag geschreven. Het is een verhaal dat is geschreven met vallen en opstaan, vol toevalligheden, beklonken in internationale verdragen. 

   Het is het verhaal … van een manifest dat op sigarettenblaadjes is neergeschreven; het verhaal van Robert Schuman, 'de Vader van Europa', voor wie het Vaticaan op zoek is naar een heus mirakel; het verhaal van erfvijanden die toenadering zochten; het verhaal van Europese rechters die recht spreken over opblaaspoppen en bananen, maar ook het verhaal van een vergeten genocide en van mensen in crisis en diepe nood. 

   In 'Het Mirakel van Schuman' volg je prof. Hendrik Vos en Sven Speybrouck op hun roadtrip door Europa en hoor je mensen die de geschiedenis van de EU mee vorm (hebben) geven. 

   Beluister ook de podcast ‘Het Mirakel van Schuman’ in de Radio 1-app, of via de app van jouw keuze.

  • Het Noorderlicht

  • Het oudste beroep

  • Het Peulengaleis

  • Het pleintje

  • Het voordeel van de twijfel

   Welke inzichten reiken de grote filosofen uit de geschiedenis aan voor actuele en universele problemen? Stefaan Van Brabandt zoekt het uit en praat er onder meer over met de hedendaagse filosofen Alain de Botton, Jan Geurtz en Jan Drost.

  • Het weer

  • Het Zwaard van Ardoewaan

  • Heterdaad

  • Hier spreekt men Nederlands

   Reeks over het juiste gebruik van de Nederlandse taal. Taaltips over uitspraak en correct taalgebruik. presentatie : Joos Florquin Annie Van Avermaet Fons Fraeters Onderwerpen: Enkele losse woorden: -nougat of noga -notulen, notulenboek, notuleren -proces-verbaal -horizon
  • Hij komt, hij komt, ... intrede van de Sint

  • Hij komt, hij komt, ... intrede van de Sint met VGT

  • Hillsborough

   Tijdens de halve finale van de FA Cup tussen Liverpool en Nottingham Forest in het stadion van Hillsborough op 15 april 1989 kwamen 96 mensen om het leven en 766 anderen raakten gewond. 

   Het incident was het gevolg van tegen elkaar opdringende mensen. Vooral de politie kreeg de schuld omdat ze te veel mensen in het stadion had toegelaten. 

   De ramp was het einde van de ouderwetse stadions met afgesloten staanplaatsen en hekken als tralies van kooien. Het was ook het begin van een nieuw tijdperk voor de Premier League met grote investeringen, enorme sponsor- en marketingbudgetten. 

   De documentaire onderzoekt nauwgezet hoe de ramp kon gebeuren, onder meer aan de hand van gesprekken met betrokkenen, ooggetuigen, specialisten en politiemensen.

   Documentaire van Daniel Gordon over de grootste ramp in de Engelse voetbalgeschiedenis, waarbij 96 Liverpool-fans om het leven kwamen en honderden anderen gewond raakten.

  • Hoe honden de wereld hebben veroverd

  • Hoe katten de wereld hebben veroverd

   Op dit moment lopen er 400 miljoen katten rond op de planeet, en hun aantal neemt alleen maar toe. Ze doken voor het eerst op 11.000 jaar geleden en sindsdien zijn ze erin geslaagd zich aan ons op te dringen en hebben ze beetje bij beetje de wereld veroverd. Waar komen ze vandaan? Wanneer en hoe zijn we ze gaan kweken? Het is een hele uitdaging om hun geschiedenis uit te pluizen. Om dit mysterie op te lossen en om te begrijpen hoe we in de loop der tijd zo gehecht zijn geraakt aan deze kleine haarballen, worden archeologen, biologen en gedragswetenschappers ingeschakeld. Aan de hand van hun ontdekkingen vertellen we het geweldige epos van de kat.
  • Holding

   Vierdelige dramareeks over het slaperige Ierse dorpje Duneen dat opgeschrikt wordt door de vondst van menselijke resten. Het nieuws van de gruwelijke ontdekking gaat rond in het dorpje en dreigt een hele hoop geheimen bloot te leggen.Gebaseerd op de gelijknamige roman van Graham Norton. 
  • Holly Hobbie

  • Homo universalis

   Vanaf zaterdag 27 augustus barst de strijd los om de nieuwe titel van 'Homo universalis'. Na vier mooie seizoenen als rubriek in 'Iedereen beroemd' start het populairste spelletje van Vlaanderen als afzonderlijk programma op Eén.

   Tien afleveringen lang strijden honderd enthousiaste kandidaten tegen elkaar. Wie alle spelletjes kan overleven, kroont zich uiteindelijk tot 'Homo universalis' én wint een jaar gratis reizen. 

  • Homo universalis Ketnet

  • Hongerige berenverhalen

  • Hoodie

  • Hoodie (met audiodescriptie)

  • Hoodie tutorials

  • Hoogtepunten Boekenmarathon en Boekenfeest 2020

  • Hotel Romantiek

   Sven, Gloria en Philippe nemen een groep vrijgezellen op leeftijd mee naar Hotel Romantiek voor een onvergetelijke week. Een week waarin passie vanonder het stof wordt gehaald, vergeten vlinders mogen ontwaken en de hartstocht overheerst.

  • Hotel Romantiek: de kijk van de kroost

   In 'Hotel Romantiek: de kijk van de kroost' kijken de deelnemers van 'Hotel Romantiek' met hun familie en vrienden samen naar de afleveringen. Wat vinden zij van de romantische escapades van hun oma of opa, hun mama of papa, hun vriend of vriendin? En valt het nieuwe lief in de smaak?

  • Hun verhaal over Down

  Selecteer een andere letter
 • i

  • I, Daniel Blake

  • Idéfix en de onverzettelijken

  • Iedereen beroemd

  • Iets met boeken

  • If Beale Street could talk

   Harlem, New York, de jaren 70. Twee Afro-Amerikaanse jongeren, de 19-jarige Tish en 22-jarige Fonny, zijn tot over hun oren verliefd op elkaar en klaar om samen een toekomst op te bouwen. Maar dan wordt Fonny door een racistische agent ten onrechte beschuldigd van een verkrachting. Tish, die ondertussen in verwachting is van hun kind, doet er alles aan om Fonny opnieuw vrij te krijgen.

   Romantisch drama (2018) van Barry Jenkins, naar de gelijknamige roman van James Baldwin, met KiKi Layne, Stephan James en Regina King.

  • Ik u ook

   Vlaamse sitcom over de kleurrijke en gezellige familie van de 18-jarige filmstudente Lou: papa, mama, pluspapa, nonkels, tantes, nichtjes, neefje, grootouders, een hond en een flamingo.

  • In de gloria

   Spraakmakend reportagemagazine waarin vooral aandacht wordt besteed aan het leven van de doorsnee Vlaming. De verhalen zijn even indringend als fictief en worden vertolkt door Frank Focketyn, Tania Van der Sanden, Sien Eggers, Lucas Van den Eynde, Wim Opbrouck, Tom Van Dijck en An Miller.

  • Info en Actua met VGT

  • Interstellar Ella

  • Interviews

  • It is not over yet

   In het kleine woonzorgcentrum Dagmarsminde in Græsted, Denemarken ziet verpleegster May Bjerre Eiby geen heil in de klassieke dementiediagnostiek en -behandeling, aangezien geen van beide de levenskwaliteit van haar elf bewoners verbetert. 

   In de plaats daarvan hebben May en haar personeel een nieuwe vorm van behandeling ontwikkeld, gebaseerd op de 150 jaar oude methodes van Florence Nightingale. Ze wil de manier waarop mensen met dementie worden behandeld door de gezondheidszorg volledig veranderen en zorgen voor een shift van medicatie naar zorg.

  Selecteer een andere letter
 • j

  • Jamie's Easy Meals for Every Day

   Brits kookprogramma waarin de bekende Britse chef en tv-kok Jamie Oliver ons inspireert met smakelijke ideeën voor eenvoudige, betaalbare maaltijden. 

   Met ingrediënten die we iedere week kopen bokst Jamie enkele leuke gerechten in elkaar die het hele gezin kan smaken. Hij combineert kip en worst en vindt zo de gebraden kip opnieuw uit in een echt eenpansmirakel. Verder geeft Jamie de klassieke spaghetti bolognese een Britse twist.

  • Jean-Michel en de verboden liefdesgeschiedenissen

  • Jean-Michel Super Kariboe

  • Jenny

  • Johan en de Alverman

  • Junior op zoek naar de liefde

   Junior Planckaert groeide op in een van Vlaanderens bekendste gezinnen en staat op een punt in zijn leven dat voor vele leeftijdsgenoten herkenbaar is: hij is een sportieve kerel van negenentwintig jaar die nog thuis woont, maar ervan droomt zijn eigen leven op te bouwen. En dat liefst met iemand aan zijn zijde. In het nieuwe Junior op zoek naar de liefde volgen we zijn zoektocht naar de liefde en naar zichzelf.

   Junior wordt daarbij bijgestaan door psychologe Sarah Van Pelt, die samen met hem op zoek gaat naar de juiste match - maar ook naar de (nog) betere versie van Junior in een relatie. Zij zal Junior helpen zijn gevoelens te benoemen en uitleggen hoe hij best bepaalde situaties aanpakt. Al is ook de rest van de familie nooit ver af met goede raad. Junior op zoek naar de liefde is een verhaal over volwassen worden en over hoe je anderen pas écht graag kan zien als je ook jezelf graag ziet.

  Selecteer een andere letter
 • k

  • Kaatje luisterverhalen

   Luister samen met je Junior naar de grappige luisterverhalen van Kaatje en haar vrienden.

  • Kaatje zingt

  • Kaatjes Kameraadjes

  • Kaatjes Tralalaatjes

  • Kamp Waes

   Tom Waes gooit de deuren van de strafste eenheid van het Belgische leger, de Special Forces, open voor gewone burgers. Vijftien mannen en vrouwen worden een week lang ondergedompeld in de loodzware opleidingsproeven van de Belgische Special Forces. Wie van hen haalt het einde? Wie overleeft Kamp Waes?
  • Kamp X-Treem

  • Kampioenenjaar

   Zesdelige docureeks over het voetbalseizoen 2010-2011, waarin KRC Genk landskampioen werd. Wat is het verhaal achter de schermen van de titel van KRC Genk en van de jongens die hem tegen alle verwachtingen in wonnen?
  • Kapitein Zeppos

  • Kapot gaan

  • Karen Pirie

   St Andrews, Schotland, 1996. Drie dronken studenten vinden het lichaam van de jonge Rosie Duff, voor dood achtergelaten op het domein van de kathedraal. De enige verdachten zijn de drie studenten die onder haar bloed zitten.

   25 jaar later is de moordzaak het onderwerp van een provocatieve podcast en wordt DS Karen Pirie onverwacht aangeduid om de zaak op zich te nemen.

  • Karrewiet

  • Karrewiet met VGT

  • Keromar

  • Ket & Doc

  • Ket & Doc (met audiodescriptie)

  • Ketnet Confessions

   Drie oud-Ketnet-wrappers nemen ons mee naar hun jaren bij Ketnet. Ze vertellen hun meest memorabele verhalen. Van straffe stoten op het scherm tot heel wat rock ’n roll achter de schermen.

   Maar wie liegt? Slechts één verhaal is waargebeurd. Het is aan de kandidaat-wrappers om de waarheid van onzin te onderscheiden en te raden welk verhaal écht gebeurd is. Want als Ketnet-wrapper maak je heel wat mee.

  • Ketnet Musical

  • Ketnet Musical Team U.P.

  • Ketnet Musical Troep!

  • Ketnet Musical: De finale

   Musicalactrice Fenne wordt op de dag van haar première op magische wijze gekatapulteerd naar Het Land der Musicals. Is het in het land vol muziek dan altijd feest? Niets is minder waar. De jonge koning Louis is ontvoerd!

   Hoflakei Jeroom ontvangt Fenne enthousiast. Zij zou als enige de jonge koning en zo ook het land van de ondergang kunnen redden. Want niemand minder dan de Gravin Berthilda van Silencio heeft vreselijke plannen. Kan Fenne haar stoppen?

   Met Sean Dhondt, Gloria Monserez, Imea Denooze, Sebe Bueremans e.a.

  • Ketnet Musical: Knock Out

   Met de hulp van Campus 12 probeert Liam met zijn vrienden de sluiting van zijn boksclub tegen te houden. De eigenares van het pand wil dat de in haar ogen ordinaire boksclub plaats ruimt voor een balletschool, waar haar dochter Anja haar ballettalenten verder kan ontwikkelen. 

   Slagen Liam en Anja erin hun krachten te bundelen en zorgen ze er samen voor dat de balletschool en de boksclub broederlijk naast elkaar kunnen bestaan?

  • Ketnet sing-a-long

  • Kijk uit

  • Killing Eve

  • Kinderen van de collaboratie

  • Kinderen van de Holocaust

  • Kinderen van de kolonie

  • Kinderen van het verzet

  • Kingsize Live

  • Klara Interviews

  • Klara on Tour

   In deze bizarre tijden wil Klara - mét haar grootste partners uit de muzieksector - toch voor een feestmoment zorgen bij de start van de zomer. Daarom presenteert Klara: ‘Klara on Tour’.

  • Klaslokaal Abnormaal

  • Klassiekers

   Sander De Keere en Thibault Christaensen gaan elke week op zoek naar een nieuwe klassieker voor in een bepaalde situatie. Want zingen we niet altijd hetzelfde nummer in een voetbalstadion? Of leren we niet altijd dezelfde muziekdeuntjes als eerste op je piano of gitaar? Tijd dus voor nieuwe klassiekers!

  • Klimaatbetoog

  • Knofje

  • Kom op tegen Kanker, alles in de strijd

   Niels Destadsbader en Dieter Coppens ontpoppen zich samen met zes andere bekende mannen tot rasechte strippers. Ze gaan uit de kleren voor het goede doel en willen het taboe doorbreken rond kanker - zoals prostaat- of teelbalkanker - bij mannen.

  • Koningin Elisabethwedstrijd

  • Koolputters

  • Kotklap

  • Kratts in het wild

  • Kratts in het wild: Adembenemend Amazone avontuur

  • Kulderzipken

  • Kunstwerk XL

   Het KMSKA is niet alleen een schatkamer voor kunst, maar ook van persoonlijke verhalen. Iedereen beroemd gaat in de rubriek 'Kunstwerk' op zoek naar die verhalen bij de medewerkers van het museum. 

   Elke week kiest een van hen een favoriet museumstuk. Ze vertellen waarom ze voor dat werk kiezen en wat het voor hen betekent. In Kunstwerk XL zetten ze die zoektocht nog verder.

  Selecteer een andere letter
 • l

  • Labels

  • Lady Macbeth

   Het Engelse platteland, 1865. Katherine is uitgehuwelijkt aan een oudere, rijke man. Ze worstelt met de strenge sociale regels van haar tijd en haar liefdeloze huwelijk. Wanneer ze een affaire krijgt met een jonge stalknecht, ontketent die passie de kracht in haar om met alle middelen te vechten voor wat ze zelf wil.

   Romantisch drama (2016) van William Oldroyd met Florence Pugh en Christopher Fairbank.

  • Lassie

  • Last Post Ieper

  • Later als ik groot ben

  • Liegebeest

  • Lies, politics and democracy

  • Linde

  • Line of duty

  • Loslopend wild

  • Lost luggage

   Wanneer de half-Marokkaanse agente Samira Laroussa in de nasleep van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem de achtergebleven koffers terugbrengt naar slachtoffers en nabestaanden, begint ze aan de grootste klus uit haar carrière. Hierbij botst ze op vooroordelen, trots en verdriet, maar Samira blijft volharden in haar missie om iedereen te helpen. In haar blinde onverzettelijkheid ziet ze echter één ding over het hoofd: zichzelf.

   'Lost luggage' is een bitterzoet verhaal over hoe mensen in de zwaarste momenten toch solidariteit, liefde en hoop kunnen vinden, en werd geïnspireerd op de gebeurtenissen van 22 maart 2016. 

   De hoofdrol wordt gespeeld door Lara Chedraoui, die we vooral kennen als zangeres van de Indie-band Intergalactic lovers. Zij maakt in Lost luggage haar acteerdebuut. 

   Daarnaast zijn Jeroen Van der Ven, Oscar Van Rompay, Mattias Van de Vijver, Isabelle Van Hecke, Yassine Ouaich en Elias Vandenbroucke te zien. 

   De regie is in handen van Nathalie Basteyns, Kaat Beels en Ibbe Daniëls. 

   'Lost luggage' is een idee van Tiny Bertels, die de reeks samen met Nathalie Basteyns creërde.

  • Lost luggage (met audiodescriptie)

   Wanneer de half-Marokkaanse agente Samira Laroussa in de nasleep van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem de achtergebleven koffers terugbrengt naar slachtoffers en nabestaanden, begint ze aan de grootste klus uit haar carrière. Hierbij botst ze op vooroordelen, trots en verdriet, maar Samira blijft volharden in haar missie om iedereen te helpen. In haar blinde onverzettelijkheid ziet ze echter één ding over het hoofd: zichzelf.

   'Lost luggage' is een bitterzoet verhaal over hoe mensen in de zwaarste momenten toch solidariteit, liefde en hoop kunnen vinden, en werd geïnspireerd op de gebeurtenissen van 22 maart 2016. 

   De hoofdrol wordt gespeeld door Lara Chedraoui, die we vooral kennen als zangeres van de Indie-band Intergalactic lovers. Zij maakt in Lost luggage haar acteerdebuut. 

   Daarnaast zijn Jeroen Van der Ven, Oscar Van Rompay, Mattias Van de Vijver, Isabelle Van Hecke, Yassine Ouaich en Elias Vandenbroucke te zien. 

   De regie is in handen van Nathalie Basteyns, Kaat Beels en Ibbe Daniëls. 

   'Lost luggage' is een idee van Tiny Bertels, die de reeks samen met Nathalie Basteyns creërde.

  • Louis

   In 'Louis' schetst filmmaker Geertjan Lassche een portret van Louis van Gaal: een van de beste voetbaltrainers die Nederland ooit gekend heeft én de man over wie iedereen een mening heeft. 

   In de film blikt hij terug op hoogte- en dieptepunten uit zijn kleurrijke leven; niet alleen zijn carrière, maar ook zijn achtergrond en gezinsleven. Maar liefst drie jaar lang werd de huidige bondscoach gevolgd tijdens werk- en privémomenten. 

   In de gesprekken die hij had samen met nationale- en internationale voetbalsterren, maar ook met zijn vrouw en dochters ontstaat een compleet beeld van de ontwikkeling van het fenomeen Van Gaal, zijn ongekende loopbaan en de bijzondere man achter het veelbesproken imago.

  • Lucas en zo

  • Lucas Etc.

  • Luchthaven 24/7

  Selecteer een andere letter
 • m

  • M/V/X

  • Madness: before we was we

   Deze documentaire vertelt het verhaal van de opkomst van een van de grootste en bekendste Britse bands: Madness. 

   Het is een boeiend stuk muziekgeschiedenis dat ons verteld wordt aan de hand van origineel beeldmateriaal en interviews met bandleden, onder wie Chris Foreman, Mike 'Barso' Barson, Lee 'Thommo' Thompson, Graham 'Suggs' McPherson, Daniel 'Woody' Woodgate, Mark 'Bedders' Bedford en Carl 'Chas Smash' Smyth. Zij vertellen over hun 40-jarige carrière bij Madness die zich afspeelde tegen de achtergrond van de ska-, punk- en newwaverevolutie. 

   Opgenomen in een periode van culturele en politieke omwenteling brengt deze documentaire ook een boeiend inzicht in een naoorlogs Groot-Brittannië, dat onherkenbaar is veranderd terwijl de band aan de top stond van de muzieklijsten.

   Deze muziekdocumentaire is gebaseerd op de gelijknamige biografie van Mike Barson.

  • Magesien

  • Magister Maesius

  • Man over woord

  • Masha en de Beer

  • Match

   Absurde, humoristische reeks met een twist: twintiger Stan wordt gevolgd door twee sportverslaggevers die elk aspect van zijn leven voorzien van commentaar. Hij kan hen niet zien of horen, maar ze bespreken vurig Stans tactiek, prestaties en fouten bij elke nieuwe uitdaging in zijn leven.

   Met Rob Van Impe (Stan), Sinay Bavurhe (Eva), Clara Cleymans (Laura), Nico Sturm (Gert), e.a.

  • McDonald & Dodds

  • Media & Culture Fast Forward

  • Meer zomer

  • Mega Mindy

  • Meisjes

  • Meneer Papier

  • Meneer Vanneste

  • Merci voor de muziek

  • Met Eén de nacht in

  • Metejoor en Snelle

  • Metissen van België

   Precies 60 jaar na de onafhankelijkheid van Rwanda en Burundi vertelt de driedelige documentaire reeks 'Metissen van België' de onthutsende geschiedenis van meer dan 300 metissen uit de Belgische koloniale periode in Rwanda. De makers van de reeks doen dat aan de hand van het levensverhaal van drie van hen: Jaak, Paul en Jacqueline.

   Als onwettige kinderen van een witte vader en een zwarte moeder werden ze door de Belgische overheid weggehaald bij hun moeder en in het internaat van Save in Rwanda geplaatst. Net voor de onafhankelijkheid moesten ze ook daar weg en werden ze halsoverkop naar België overgebracht.

   Daar kwamen ze ontworteld en getraumatiseerd terecht in een adoptiegezin of een weeshuis. Het waren gebeurtenissen die hun hele verdere leven tekenden. Pas in 2015 kregen ze toegang tot hun officiële dossier en konden ze op zoek gaan naar hun roots.

   Een productie van De Chinezen voor Canvas.

  • Metissen van België (met audiodescriptie)

   Precies 60 jaar na de onafhankelijkheid van Rwanda en Burundi vertelt de driedelige documentaire reeks 'Metissen van België' de onthutsende geschiedenis van meer dan 300 metissen uit de Belgische koloniale periode in Rwanda. De makers van de reeks doen dat aan de hand van het levensverhaal van drie van hen: Jaak, Paul en Jacqueline.

  • Michael Palin: into Iraq

  • Mighty Mike

  • Mijn job is top!

  • Mijn kunst is top!

   Presentator Adriaan van den Hoof en een bekende Vlaming krijgen elke week drie kunstdisciplines aangeleerd. Ze krijgen voor elke kunst les van een deskundig kind tot ze de basis onder de knie hebben. Daarna nemen Adriaan en zijn bekende gast het tegen mekaar op in een spannend kunstenaarsduel.

  • Mijn meesterwerk

   Uit de enorme collectie van het KMSKA kiezen vijf kunstenaars hun favoriete kunstwerk dat hen beroert en inspireert. Het werk waar ze - nu het museum weer opent - alvast vaste visites voor inplannen. Want dit zijn de meesterwerken die hun hart veroverd hebben.

  • Mijn plek onder de zon

   Achter elke tuin schuilt er wel een groot of klein verhaal. Zo ook bij tuinspecialist Angelo Dorny, die jarenlang floreerde op de radio, in magazines en online met zijn moestuinkennis. Tot drie jaar geleden het licht uitging met een burn-out en depressie. De passie voor de tuin was hij helemaal kwijt. Tot er kippen op zijn pad kwamen, die hem letterlijk weer naar buiten trokken.
  • Mijn ridder en ik

  • Mijn sport is top!

  • Mijn Superheld

  • Military Wives

   Een groep Britse vrouwen leeft afgezonderd op een militaire basis terwijl hun mannen op missie in Afghanistan zijn. Om hun angst en eenzaamheid te overwinnen vormen ze een koor, waardoor onverwachte vriendschapsbanden ontstaan en de muziek hun dagelijkse leven grondig zal veranderen. Komisch drama van Peter Cattaneo, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. (aka 'The Singing Club')
  • Mini Ninja's

  • Mironins

  • Misdaaddokters

  • Mjólk

   Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorpje in de buurt van Reykjavik. Wanneer hij plotseling sterft, neemt Inga de touwtjes in handen van het familiebedrijf. Al snel ontdekt ze dat de coöperatie misbruik maakt van haar monopolie door allerlei verplichtingen op te leggen aan de lokale landbouwers. Inga besluit dan maar ten strijde te trekken tegen dit maffiasysteem om de onafhankelijkheid van haar gemeenschap veilig te stellen.

   Drama (2019) van Grímur Hákonarson.

  • MNM Live

  • MNM Party Weekend

  • MNM Sollicidaten

   Was het liefde op het eerste gezicht tussen jou en je werkgever of had je liever op voorhand geweten dat de koffie niet te drinken was en er wél een loopclub is op je werk maar helemaal geen douches?

   Het is als jongere niet altijd makkelijk om een goeie eerste job te vinden. MNM Jumpjobs zorgt ervoor dat jongeren sneller hun weg vinden naar die eerste betaalde werkervaring. Youtuber Ender Scholtens geeft daarom vijf jongeren de kans om enkele werkgevers te vergelijken en ze meteen ook ‘s goed op de rooster te leggen.

   Eén detail: de vijf jongeren weten niet wie er aan de andere kant van de wand zit en zo zou het dus zomaar kunnen dat je als journalist terechtkomt in een supermarkt. 

   Maak kennis met ‘Sollicidaten’!

  • Moka's fantastische avonturen

  • Molang

  • Moment of truth

  • Monkey world

  • Monty & Co

  • Murder in the valleys

   De ontdekking van een gouden ketting die op de plaats delict gevonden werd, leidt de agenten naar een nieuwe verdachte: David George Morris. Hij is gekend bij de politie. Dit is de doorbraak die ze nodig hadden en iedereen maakt zich op voor een van de grootste moordprocessen in de geschiedenis van Wales. Maar sommigen vragen zich af of het niet allemaal net iets te gemakkelijk gaat.
  • Murdoch Mysteries

  • Museum Tour

   Museum Tour is een reeks korte online documentaires over toonaangevende Vlaamse musea en collecties. Ze zijn opgevat als virtuele rondleidingen waarbij de conservator of een andere expert gepassioneerd vertelt over de verzameling. 

  • Mush Mush & de Zwammetjes

  • Mystify: Michael Hutchence

  • Mystères d’archives

   Historische documentairereeks van INA over belangrijke en tot de verbeelding sprekende gebeurtenissen uit de 20e eeuw. De makers gaan telkens op zoek naar onthullende achtergrondinformatie, nieuwe invalshoeken of nooit eerder getoonde archiefbeelden die een nieuw licht werpen op de gebeurtenis.
  Selecteer een andere letter
 • n

  • Na Down the road

   Dieter nodigt zes vrienden van zijn voorbije reizen opnieuw uit om met elkaar te praten over hoe zij hun pad naar zelfstandigheid verder bewandelen, en hun grenzen blijven verleggen na Down the road.

   Al vijf seizoenen lang gaat Dieter in Down the road op reis met een groep mensen met het syndroom van Down. Elke keer opnieuw is dat voor ieder van hen een levensveranderende reis, ook voor Dieter. Na al die jaren zijn er ondertussen 24 deelnemers teruggekomen met een rugzak vol levenservaring, die ze ook in hun verdere dagelijkse leven blijven gebruiken.

   Vlaanderen sloot de reisgenoten steeds weer in zijn hart, en er komen dan ook regelmatig nog vragen hoe het nu met hen gaat. Hoe kijken de reisgenoten zelf terug naar de unieke ervaring en hoe staat het met hen in hun dagelijkse leven? Zijn ze zelfstandiger geworden? Heeft deze reis ervoor gezorgd dat ze stappen vooruit hebben gezet?

   Hoog tijd voor Dieter om dat te weten te komen. In vier afleveringen nodigt Dieter zijn vrienden uit voor een gezellige avond samen. Ze blikken terug op hun mooiste Down the road-momenten en praten over hoe het vandaag met hen gaat. Velen van hen kunnen niet wachten om aan Dieter te vertellen hoe hun leven er nu uit ziet, tijdens een heerlijke nostalgische avond samen.

  • Nachtraven

  • Nachtwacht

  • Nachtwacht

  • Nachtwacht (met audiodescriptie)

  • Ne me quitte pas

   In een klein dorp aan het einde van België delen de Vlaamse Bob en de Waalse Marcel eenzaamheid, humor en drankzucht. 

   Bob is een vrijbuiter, terwijl Marcel een gezin heeft dat hij niet wil verliezen. 

   'Ne me quitte pas' is een Waals drama in direct cinema-stijl over het leven aan de rand van de samenleving. De openheid van de hoofdpersonen is confronterend en pijnlijk, maar ook vermakelijk en charmant.

   Documentaire van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden, twee Nederlanders met een Vlaamse connectie.

  • Nefast voor de feestvreugde

  • Neveneffecten

  • Niels Destadsbader: Sterker XL

   Niels Destadsbader in het Sportpaleis, dat klinkt als muziek in de oren. Met hits als 'De wereld draait voor jou', 'Skwon meiske' en 'Verover mij' zal er op oudejaarsavond luidkeels worden meegezongen bij Één. 

   Niels brengt ook enkele muzikale vrienden mee. Zo komt Regi mee het oude jaar uitzwaaien, krijg je een verrassend duet te zien met Tourist Le MC en is er nog die bekende dj van Radio Hallo. Niemand minder dan Marc Vertongen komt langs en tovert het Antwerpse Sportpaleis om in een uitgelaten Tomorrowland.

  • Niets gaat over

   Op 14 maart 2022 is het 10 jaar geleden dat ons land ontwaakte met vreselijk nieuws: bij een ongeval met een Belgische bus, op de terugweg van sneeuwklassen in Zwitserland, kwamen 28 mensen om het leven. 6 volwassenen en 22 kinderen uit twee  scholen: basisschool Het Stekske in Lommel en de Sint-Lambertusschool in Heverlee.

   Voor actrice Katrien De Ruysscher en VRT NWS-journalist Lieven Van Gils werd de gebeurtenis een onderdeel van hun leven. Voor Katrien omdat ze in 2013 in Lommel Kolonie is komen wonen. Voor Lieven omdat een van de slachtoffers, meester Frank uit Heverlee, een heel goede vriend was. 

   Zij zoeken voor deze intieme reeks ouders, zussen, broers en gekwetste kinderen in Heverlee en Lommel opnieuw op. Met de getuigenissen willen de betrokkenen, Katrien en Lieven een eerbetoon brengen aan de overleden kinderen en volwassenen. Katrien en Lieven staan niet enkel stil bij het immense verdriet, maar ook bij de verhalen van hoop en troost. Want alles gaat voorbij, maar niets gaat over.

  • Ninja Express

  • No-No

  • Nouky en zijn vrienden

  Selecteer een andere letter
 • o

  • Odo

  • Oekraïne 12-12

   VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis willen de inwoners van Oekraïne een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld inzamelen om hen te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in Consortium 12-12. 

   Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie gaan vanop de Groenplaats in Antwerpen vijftien uur lang live met Oekraïne 12-12, van 6.00 – 21.00u.

   Om 20.40u volgt op Eén, VTM en Play4 een unieke live televisieshow. Anderhalf uur, op de drie zenders tegelijk.

  • Oggy en de kakkerlakken

  • Ollie

  • Olly Wannabe

  • Olly Wannabe's comedy club

  • Oma en Oma

  • Onder vuur

  • Onder vuur (met audiodescriptie)

  • OnderOns

   In 'OnderOns' ontmoet Thomas Vanderveken grote internationale namen voor een persoonlijk en intiem gesprek. Met een gezonde dosis nieuwsgierigheid peilt Thomas naar wat zijn gesprekspartners doen, wat hen bezighoudt en hoe zij kijken naar deze woelige tijden.

  • Onze jongens

  • Onze natuur

   Wij Belgen zijn van nature bescheiden. Maar over de Belgische natuur hoeven we niet bescheiden te zijn. Niet het luipaard, maar onze slechtvalk is het snelste dier ter wereld. De dwergmuis weeft even vernuftige nesten in het riet als een Afrikaanse watervogel. En als je denkt dat onze Kalmthoutse Heide qua schoonheid moet onderdoen voor de Afrikaanse Savanne, dan moet je maar eens terugkomen wanneer de struikhei de droge vlakte omtovert in een zee van paarse bloemen. Als je het wil zien, kan je er niet onderuit: we zijn omsingeld door sensationele, wilde natuur.

   'Onze natuur' is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. Dit is het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken, de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen… Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste zicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde natuur.

  • Op 't eerste zicht

   Je kent het wel: je zit op een terras en kijkt rond je heen naar de mensen die voorbij komen gewandeld. Wat is zijn/haar/hun naam? Single? Welke job doen ze? Je kan meteen een heel verhaal verzinnen over de persoon op basis van uiterlijk en vooroordelen. Maar klopt dat wel? En vooral: kan je zomaar een sticker op iemand kleven? Kawtar Ehlalouch zoekt het uit!
  • Op kot

  • Op slot

   In de driedelige reeks 'Op slot' onderzoekt VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck de maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis in ons land aan de hand van getuigenissen van ondernemers en politici. Hoe lang kan een samenleving op slot? Wat is de impact van de ingrijpende maatregelen die onze gezondheidszorg overeind moesten houden?

   Michaël volgde gedurende anderhalf jaar zes Vlaamse ondernemers, in een periode waarin hun bedrijf zwaar onder druk kwam te staan. Daarnaast praat hij met de politieke verantwoordelijken over het crisisbeheer en de soms aartsmoeilijke keuzes die ze moesten maken. Zowel voor de ondernemers als voor de politici was het dagelijks aanpassen en bijsturen om het hoofd boven water te houden.

   Hun verhaal wordt geïllustreerd met nieuwsbeelden uit het VRT-archief en gekaderd door de analyses van Michaël Van Droogenbroeck. Het resultaat is een beklijvende reconstructie van de coronacrisis, een onwaarschijnlijke rollercoaster die ook vandaag nog altijd niet tot stilstand is gekomen.

  • Op trot

  • Opa

  • Over eten

   Reportagemagazine waarin Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis op zoek gaan naar antwoorden op de voedingsvragen die ons bezighouden. Ze zetten ons op weg om bewustere en gezondere keuzes te maken op het bord en in het glas.

  • Overal Klassiek

  • Overseas

   Filipijnse vrouwen worden massaal naar het buitenland gestuurd als poetsvrouw of kinderoppas, daarvoor laten ze vaak hun eigen kinderen achter. In een opleidingscentrum bereidt een groep kandidaten zich voor op wat er komen kan aan de hand van rollenspelen, waarin ze zowel werkgever als werknemer spelen. Deze documentaire gaat over de moderne onderdrukking van onze geglobaliseerde wereld en toont de vastberadenheid van deze vrouwen, hun zusterschap en hun voorbereiding op de uitdagingen die hen te wachten staan.
  Selecteer een andere letter
 • p

  • Paf de hond

  • Paf de hond: Een heel bijzondere hond

  • Paf de hond: een te eng verhaal

  • Paf de hond: Terug naar de natuur

  • Paniek in het dorp

  • Pano

   We zijn op antenne met een reeks reportages in het voorjaar en met een reeks in het najaar. 

  • Panorama

  • Paul O'Grady: For the love of Dogs

  • Philippe Van Snick - De poëzie van het systeem

   De Belgische beeldend kunstenaar Philippe Van Snick (1946-2019) is vooral bekend van zijn kleurrijke schilderijen en installaties. Daarbij vertrok hij steeds van een aantal vastomlijnde principes. Die systematische aanpak vormde een rode draad doorheen zijn werk en zorgde voor een herkenbaarheid in een zeer uitgebreid en gevarieerd oeuvre.

   Kort voor zijn overlijden zochten documentairemakers Pieter Verbiest en Bertrand Lafontaine Philippe Van Snick op in zijn atelier in Schaarbeek en vroegen hem hoe zijn manier van werken is ontstaan en door de jaren heen is geëvolueerd.

  • Piet Piraat

  • Piet Piraat wonderwaterwereld

  • Pingu in de stad

  • Pipas & Douglas

  • Plan A

   Plan A is een zesdelige docureeks die de rise volgt van vijf jonge muzikale talenten bij hun eerste stappen in de Belgische muziekscene, waar de laatste jaren de ambitieuze rap- en hiphop-talenten als paddenstoelen uit de grond lijken te rijzen. 

   Ze halen elke dag het onderste uit de kan om the next big thing te worden, 'onze' Coely en Zwangere Guy achterna. De zoekende twintigers zijn pottenbrekers én plantrekkers, ze vinden hun weg naar volle zalen en gouden platen niet volgens de geijkte paden. In hun autobiografische lyrics creëren ze zelf de soundtrack van hun eigen leven. Wat hen bindt? Ze hebben geen plan B, geen vangnet, geen alternatief. 

   Plan A is een docureeks die barst van de muziek, kleur en vechtlust. Een reeks die doet dromen. 

  • Plannen voor de toekomst

   Van de allereerste 'voorstellen' in de jaren zeventig over meerjarenprojecten zoals Schaal en Perspectief, De Onaangepaste Stad en Orban Space tot het huidige ontwerplaboratorium Darling Springs: naast de doorgedreven consequentie valt vooral de pioniersrol op van het Antwerpse bureau. Decennia voor (ondertussen uitgeholde) begrippen als 'duurzaamheid' en 'ecologisch bouwen' gemeengoed werden, onderzochten Deleu en zijn team al hoe architecten, stedenbouwkundigen en planologen op de meest intelligente en verantwoorde manier kunnen omgaan met de ruimte die we op onze planeet ter beschikking hebben. Het maakt van T.O.P. office, behalve een vrijplaats voor kritisch en diepgravend ontwerpend onderzoek, ook een onafhankelijk kenniscentrum dat zelfs op wereldvlak zijn gelijke niet kent.
  • Platendraaiers

   In de driedelige documentaire 'Platendraaiers' toont Kristof Michiels op geheel eigen manier de geschiedenis van 50 jaar Belgische dj’s, hun stiel, de beleving en hun passie om ongeacht tijdperk of genre de beste muziek ter wereld te willen delen met een publiek dat zich wil amuseren.

   Kristof Michiels, beter bekend als dj 4T4 van ’t Hof Van Commerce, belicht in de documentaire het typisch Belgische fenomeen van de platendraaiers, van Mike en Zaki tot de broers Like Mike & Dimitri Vegas, en alles wat daartussen ligt in stijl en jaren.

   Kristof gaat op bezoek bij zijn collega’s en die interviews worden op een dynamische manier gecombineerd met beeldmateriaal uit het rijke VRT-archief. Daardoor wordt de reeks een caleidoscopisch geheel dat zowel auditief als visueel de ziel van een dj-set uitademt.

  • Politie 24/7

   Humaninterestprogramma dat een inkijk geeft in de werking van verschillende kantoren en afdelingen van het grootste politiekorps van België: Politiezone Antwerpen.
  • Popart: van Warhol tot Panamarenko

   Museumdirecteur Philippe Van Cauteren gidst Canvas-documentairemakers Pieter Verbiest en Bertrand Lafontaine doorheen de gelijknamige tentoonstelling in het Gentse SMAK. 

   Wat is popart? Wat is de maatschappelijke context waarin de kunststroming ontstaat en haar hoogtepunt kent midden jaren zestig? En wat kunnen de werken van kunstenaars zoals Andy Warhol, Roy Liechtenstein, maar bijvoorbeeld ook de Belgische Evelyne Axell ons leren over de wereld van vandaag? 

   Wat is popart? Wat is de maatschappelijke context waarin de kunststroming ontstaat en haar hoogtepunt kent midden jaren zestig? En wat kunnen de werken van kunstenaars zoals Andy Warhol, Roy Liechtenstein, maar bijvoorbeeld ook de Belgische Evelyne Axell ons leren over de wereld van vandaag? 

   Philippe Van Cauteren doet de popart uit de doeken, rijkelijk geïllustreerd met unieke archiefbeelden, en afgewisseld met getuigenissen van drie levende internationale popartlegendes: Jim Dine (USA), Allen Jones (GBR) en Martial Raysse (FRA).

  • Postbus X

  • Poëzie met Pat

  • President Biden

  • Presto's magische school

  • Prinsessia

  • Privacy & ik

  • Procureurs

  • Professor T.

  • Professor T. (met audiodescriptie)

  • Propaganda, la fabrique du consentement

   Massa-overtuigingstechnieken zijn aan het eind van de 19e eeuw ontstaan toen er een explosie was aan arbeidersopstanden. Maar het is tijdens de Eerste Wereldoorlog dat de Verenigde Staten zich propagandatechnieken echt eigen zijn gaan maken. In 50 jaar tijd zal een handvol denkers ze op punt stellen en doen uitgroeien tot een van de meest bloeiende industrieën van onze tijd: de public relations. Een van de belangrijkste theoretici en technici op dit gebied is Edward Bernays. In 2001 riep het tijdschrift Life hem uit tot een van de 100 meest invloedrijke Amerikaanse persoonlijkheden van de 20e eeuw.
  • Publiek geheim

  • Puur hypothetisch

  • Puur persoonlijk

   Reeks documentaires waarin jonge cineasten maandenlang telkens één persoon volgen tijdens een belangrijke fase van zijn leven, door de omstandigheden gedreven of uit vrije wil. Het hoofdpersonage stuurde het verloop zonder zelf de uitkomst te kennen, en de filmmaker volgde en registreerde. 

   Maar zoals elk hoofdpersonage zijn eigen verhaal heeft, zo heeft elke filmmaker ook zijn eigen (beeld-)taal. Het resultaat is acht keer een puur persoonlijk relaas van een puur persoonlijke ontmoeting, altijd in een wereld apart.

  Selecteer een andere letter
 • q

  • Qatar ontsluierd door Rudi Vranckx

   Voor voetballiefhebbers is het wereldkampioenschap in Qatar een feest. Maar tegelijk hangt er een slagschaduw boven het spektakel. Want heeft het Arabische emiraat de organisatie niet gekocht i.p.v. eerlijk verdiend? Hoe waren de werkomstandigheden van de gastarbeiders die de nieuwe voetbaltempels bouwden? Die en vele andere essentiële vragen beantwoordt Midden-Oosten expert Rudi Vranckx in de reeks ‘Qatar ontsluierd’
  Selecteer een andere letter
 • r

  • Radio 1 Belpop: Jean Kluger tribute sessie

  • Radio 1 Boekenfeest

  • Radio 1 Sessies

  • Radio 1 sessies: Ayco

  • Radio 1 sessies: DUYSTER.

  • Radio 1: Wonderland sessies

  • Radio 2 - Reveil slotmoment

   Rond 1 november organiseerde Reveil van alles om het rouwen wat 'warmer' te maken. Zo wordt er op veel plekken gezongen of gewoon muziek gespeeld.

   De Troosthoofdstad van Reveil22 was Brugge, met het slotmoment als hoogtepunt. Op het mooie veld aan het Brugse crematorium brachten Lieve Blancquaert, Raymond vh Groenewoud, Axelle Red & Marble Sounds een eerbetoon aan de overledenen.

  • Radio2 Bene Bene sessies

  • Radio2 Eregalerij

  • Radio2 in gesprek

  • Radio2 The Rat Pack

   Cole Porter is 130 jaar na zijn geboorte nog altijd even boeiend. Zijn verjaardag én de verjaardag van Radio 2 The Rat Pack kan Radio 2 niet zomaar voorbij laten gaan. Het is de ideale gelegenheid voor Radio 2 The Rat Pack in Concert, op 2 april 2022 in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. 

   Op het programma: een heuse Cole Porter Tribute, de beste croonerklassiekers en een eerbetoon aan Toots Thielemans. Met Andrea Motis (jonge zangeres-trompettiste uit Barcelona), jazz-zanger Edwin Rutten (ook bekend als 'Ome Willem' van de Nederlandse televisie), Robin Crauwels (The Voice), Jasper Erkens, Lady Linn en Helmut Lotti. 

  • Radio2 Top 2000 sessies

  • Raymond Goethals: Magie in Marseille

  • Reizen Waes

  • Reizen Waes: Nederland

  • Restaurant Misverstand

   Dieter Coppens opent de deuren van het nieuwe Restaurant Misverstand. Het eerste restaurant in België waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft. 

   Door hun ziekte krijgen mensen met jongdementie vaak te maken met onbegrip. Daarnaast moeten ze vaak verplicht stoppen met werken, waardoor hun zelfvertrouwen een deuk krijgt. 

   Daar wil Restaurant Misverstand verandering in brengen: door de buitenwereld te tonen wat ze wél nog kunnen. Natuurlijk zal niet alles van een leien dakje lopen, want geen enkele medewerker heeft al ervaring in de horeca. Maar fouten maken kan in dit restaurant geen kwaad. 

   Er is ook ruimte voor verdriet en bovenal vinden ze steun en begrip bij elkaar, bij Dieter, bij chef-kok Seppe Nobels en bij experte Anouck de Bruijn van het Regionaal Expertisecentrum Dementie in Antwerpen.

  • Ridder Muis

   Ben jij goed in het herkennen van geluiden? Help dan snel de vurige ridder Muis en haar zachtaardige vriendin Draak!

  • Ridder Rusty

   Computeranimatiereeks over Ridder Rusty, die telkens het avontuur opzoekt. Hij heeft een grote mond en overschat zichzelf elke keer weer. Gelukkig zijn er zijn lieve vriendin Bo en de draak Cole om hem uit de problemen te halen. 

  • Rintje

  • Rob De Nijs - Voor het laatst

   Tweedelige documentaire waarin Eric Goens een intiem portret schetst van Rob de Nijs, levende legende van het Nederlandstalige lied, die op 21 november op het podium van het Sportpaleis afscheid neemt van het Vlaamse publiek. 

   Samen met zijn geliefden en muzikanten doet Rob de Nijs er alles aan om zijn fans nog één keer te betoveren.

  • Robrecht Vanden Thoren - De Hoogste Berg

  • Rock 'n' Roll High School

  • Rond de Noordzee

   Avontuurlijk reisprogramma waarin Arnout Hauben - samen met cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens - op een 5.000 kilometer lange tocht trekt rond de Noordzee. Arnout gaat op zoek naar de rijke geschiedenis van onze Noordzee en verzamelt verrassende verhalen die zich op en rond het water hebben afgespeeld. 

  • Rookie Cops

  • Roomies

   'Roomies' is een reeks over de zoektocht van 2 twintigers naar hun identiteit en hoe je volwassen wordt. 'Roomies' draait rond de 2 lesbische vriendinnen en twintigers Bibi en Ama. In de hoop een betere versie van zichzelf te worden, trekken ze bij elkaar in op een appartement in Brussel. 

   Elk op hun eigen manier, maar onder hetzelfde dak, komen ze tot een paar nieuwe inzichten: het leven heeft geen handleiding, de liefde nog minder en zijzelf al helemaal niet.

  • Roomies (met audiodescriptie)

   'Roomies' is een reeks over de zoektocht van 2 twintigers naar hun identiteit en hoe je volwassen wordt. 'Roomies' draait rond de 2 lesbische vriendinnen en twintigers Bibi en Ama. In de hoop een betere versie van zichzelf te worden, trekken ze bij elkaar in op een appartement in Brussel.

   Elk op hun eigen manier, maar onder hetzelfde dak, komen ze tot een paar nieuwe inzichten: het leven heeft geen handleiding, de liefde nog minder en zijzelf al helemaal niet.

  • ROX

  Selecteer een andere letter
 • s

  • Samson & Marie

  • Sarah

   Sarah zingt de leukste kinderliedjes en knutselt de leukste dingen, samen met haar vriendjes. Doen jullie mee?

  • Sarah in Genderland

   In de tweedelige docu 'Sarah in Genderland' verdiept Sarah Vandeursen zich in de genderthematiek. Sarah groeide op in een tijd waar meisjes meisjes waren en jongens gewoon jongens. En daar werd niet over gediscussieerd. Rolmodellen die anders waren, bestonden amper en de plekken waar je met al je vragen of twijfels terecht kon, waren schaars. Vandaag staat genderidentiteit hoog op de agenda en zit het thema zelfs in het lessenpakket van de middelbare school. Transitie naar het andere geslacht of non-binair zijn is niet zo'n groot taboe meer. Integendeel, jongeren getuigen openlijk op sociale media over hun transitie. Ze tonen zichzelf meteen na een borstverwijdering of zetten hun testosteronspuit in beeld.

   In 'Sarah in Genderland' onderzoekt Sarah hoe jonge mensen vandaag omgaan met hun gender en welke medische ingrepen ze ondergaan om zich goed in hun vel te voelen. Ze ontdekt dat de binaire wereld van vroeger, vandaag volledig op de schop gaat. Ze bezoekt de genderkliniek in Gent die gespecialiseerd is in de begeleiding op psychisch en medisch vlak van jongeren die op zoek zijn naar hun genderidentiteit. Daar zien ze regelmatig jongeren die suïcidale gedachten hebben omdat hun lichaam niet accordeert met hoe ze zich voelen. En dus wordt er soms al van op jonge leeftijd gekozen voor puberteitsremmers, hormonale behandelingen en borstverwijderingen.

   Ook de maatschappij evolueert mee. Sinds 2018 is de wet al aangepast en kan je op je identiteitskaart van geslacht veranderen zonder een medische geslachtsverandering. Vandaag kan je genderneutraal speelgoed kopen en sommige scholen beginnen al met een genderbewuste opvoeding vanaf de kleuterklas. Kledingmerken springen mee op de kar en kiezen voor modellen die transgender of non-binair zijn. Zelfs de taal past zich aan, Van Dale heeft voor het eerst de X toegevoegd aan de M en de V en non-binaire mensen worden met 'die' en 'hun' aangesproken.

   Het is een complex en delicaat thema met een gepolariseerd debat. Sommige groeperingen reageren met harde kritiek tegen die nieuwe evolutie. En die kritiek is, volgens professor genderstudies Joz Motmans, niet altijd wetenschappelijk correct. Hij kan dus niet anders dan er tegen reageren.

  • Sarah met VGT

  • Schijtluizen

  • Schipper naast Mathilde

  • Schitt's Creek

  • Sekswerkers

   In de vierdelige reeks 'Sekswerkers' praat Gilles De Coster met vijf vrouwen en drie mannen die actief zijn in de raamprostitutie, thuisontvangst, escortservice en onlinebranche. Ze kozen uit vrije wil voor hun beroep en getuigen in alle openheid over hun leven en werk. Een inwijding in mens en métier, zoals dat ook het geval was in de eerdere Canvas-reeksen met Gilles De Coster: 'Strafpleiters', 'Misdaaddokters', 'Procureurs' en 'Strafrechters'. Maar nu ruilt hij dus de paleizen van Justitie voor huizen van plezier.

   In België zijn er naar schatting 25.000 sekswerkers aan de slag, van de straat tot het internet. Ze leveren hun erotische diensten vanuit diverse drijfveren, van geldnood tot adrenalinekick. De sekswerkers hebben een uniek venster op de seksuele zeden en levensverhalen van klanten uit alle sociale geledingen.

   Maar de jobvereisten zijn niet min. Het beroep vergt sterke empathie, ondernemerschap en een fysieke topconditie. Sekswerkers bieden lichamelijk genot te koop aan, maar ze moeten op hun hoede zijn voor soa’s en ongewenst klantengedrag. En bestand tegen het morele stigma rond betaalde seks. Bovendien hangt de schaduw van uitbuiting en mensenhandel over het beroep.

   Prostitutie is overigens niet illegaal in België, maar hun schimmige statuut duwt veel sekswerkers sociaal in het verdomhoekje.

   'Sekswerkers' is een productie van Woestijnvis voor Canvas.

  • Sex, mind and the menopause

   Deze documentaire bouwt voort op het ongelooflijke succes van 'Sex, myths and the menopause' en onderzoekt waarom zoveel ervaren vrouwen ontslag nemen, promotie missen, of worden ontslagen vanwege een gebrek aan begrip voor de menopauze. Er wordt bekeken wat werkgevers dan wel zouden moeten doen en hoe een goed menopauzebeleid eruit kan zien. Er wordt ook schokkend nieuw wetenschappelijk onderzoek onthuld rond de brainfog die wordt ervaren door zestig procent van de vrouwen in de menopauze, en hoe testosteron, het belangrijkste vrouwelijke hormoon, de mentale helderheid, energie en libido beïnvloedt.
  • Shaun het schaap

  • Sheroes

   In ‘Sheroes’ volgen reportagemakers Loubna Khalkhali en Lara Richir straffe vrouwen in de sport. ‘Sheroes’ zijn mini-portretten van vrouwen die ze bewonderen. Die stuk voor stuk strijden om hun plek in de samenleving te vinden.

   Bodybuilden, boksen en voetbal zijn sporten die vaak nog gedomineerd worden door mannen. Imane & Asmae uit Molenbeek, Najat uit Antwerpen en Yinthe uit Turnhout worden niet enkel geconfronteerd met discriminatie op basis van hun geslacht, maar individueel voeren ze elk hun eigen strijd. “In onze cultuur wordt van meisjes verwacht dat ze een bepaald pad volgen. Maar wie zegt dat een man niet in de keuken kan staan en een vrouw op het voetbalveld?"

  • Shetland

  • Showcase Clouseau Jonge Wolven

   In de studio's van EMG Belgium in Vilvoorde stellen Koen en Kris Wauters het nieuwe Clouseau-album 'Jonge Wolven' voor tijdens een exclusieve showcase. Het is al hun veertiende Nederlandstalige studioalbum en hun meest persoonlijke. Naast songs uit 'Jonge Wolven' spelen ze ook vier Clouseau-klassiekers, in duet met Billie Leyers, Ruben Block, Geike Arnaert en Metejoor.

   Naar aanleiding van de release praten Koen en Kris heel openhartig met Siska Schoeters over de songs op het album, over het overlijden van tekstschrijver Stefaan Fernande, de moeilijke periode die ze zelf (privé) hebben meegemaakt en over de impact daarvan op de plaat.

  • Simon

  • Sinterklaas en de Wakkere Nachten

  • Sintervraagje

  • Sisters

  • Slisse en Cesar

  • Slotshow 7 jaar Ketnet Musical

  • SMOS

  • Song For A Friend

   MNM DJ Robin Keyaert trekt met zijn micro de straat op en spreekt willekeurige – onbekende personen aan. Hij stelt hem, haar, hen steeds dezelfde vraag: als je één iets zou kunnen zeggen tegen iemand die veel voor jou betekent, wat zou je zeggen en tegen wie?

  • Sorry for your loss

   Dramareeks over een jonge vrouw die worstelt om haar leven weer op de rails te krijgen na de onverwachte dood van haar man. 

   Zit je met vragen na het zien van deze reeks? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

  • Soul II Soul - club classics vol. 1

  • Spector

   Vierdelige misdaaddocumentaire over de legendarische muziekproducer Phil Spector en wat er gebeurde in de noodlottige nacht van 3 februari 2003 toen actrice Lana Clarkson werd doodgeschoten in zijn landhuis. 

  • Spoed 24/7

  • Sport/vrouw

  • Sportweekend

  • Sportweekend met VGT

  • Sporza docu

  • Sporza Thuismatch

  • Sporza: atletiek

  • Sporza: baanwielrennen

  • Sporza: basketbal

  • Sporza: de Cup

  • Sporza: FIFA WK voetbal 2022

  • Sporza: FIFA WK voetbal 2022 (met audiodescriptie)

  • Sporza: hockey

  • Sporza: rally

  • Sporza: tennis

  • Sporza: varia

  • Sporza: veldrijden

  • Sporza: voetbal

  • Sporza: wielrennen

  • Sporza: WK Qatar preview magazine

  • Squish

  • Stel je vraag

  • Stephanie zoekt mee

   Stephanie Planckaert duikt nog dieper in het thema liefde. Ze praat met Junior, de deelnemende dames en psychologe Sarah over allerlei thema’s rond de liefde die in Junior op zoek naar de liefde aan bod komen. Op geheel eigen en sympathieke wijze graaft ze naar meer inzicht in de emoties die spelen in het programma, en neemt ze de kijkers mee achter de schermen.
  • STIP IT

   Tijdens de Vlaamse Week Tegen Pesten barsten de stippen weer los. Vijf STIP IT-brigadiers ondernemen allerlei acties en zorgen ervoor dat de stippen weer overal in Vlaanderen opduiken. Hoe meer stippen, hoe beter!
  • STIP IT Live met VGT

  • Stonehenge: the lost circle revealed

   Professor Alice Roberts volgt de historische zoektocht naar een verborgen geheim van de beroemde stenen van Stonehenge. 

   Met behulp van de allernieuwste technieken heeft een team van archeologen o.l.v. professor Mark Parker Pearson nauwgezet bewijs verzameld dat aantoont dat de originele stenen van het meest iconische monument van Groot-Brittannië een vorig leven hebben geleid. 

   Alice volgt hoe Mike de laatste stukjes van de puzzel legt en zo een van de grootste archeologische vraagstukken ooit oplost: waar kwamen de stenen vandaan, hoe zijn ze getransporteerd en wie heeft ze helemaal van Wales naar Engeland versleept?

  • Stoppeltje

  • Strafpleiters

  • Strafrechters

   Strafrechters hebben een autoritaire machtspositie. Ze beslissen soeverein over schuld, onschuld en strafmaat. Is dat een zware job? Wanneer steken emotie of twijfel bij hen de kop op? Hoe slagen ze erin om altijd onpartijdig te blijven? En hoe beleefden ze hun allereerste vonnis? In deze vierdelige humaninterestreeks krijg je antwoord op al deze vragen.

  • Street gang: how we got to Sesame Street

   Deze documentaire neemt de kijker mee in de geesten en harten van de makers van 'Sesamstraat', een van de meest invloedrijke en langlopende kinderreeksen in de televisiegeschiedenis. 

   Joan Ganz Cooney, een sociaal bewuste mediamanager uit de wereld van de openbare televisie, werd gevraagd of ze vond dat televisie gebruikt kon worden om jonge kinderen op te voeden door 'de verslavende eigenschappen van televisie te beheersen'. 

   Aan de hand van exclusief beeldmateriaal en interviews met 20 medewerkers maken we kennis met de mensen die kinderen konden entertainen en opvoeden als nooit tevoren.

  • Strokes of genius

   Documentaire over de legendarische rivaliteit tussen tennisiconen Roger Federer en Rafael Nadal. 

   De film verweeft het leven van deze twee tennisiconen met hun beroemde wedstrijd in Wimbledon in 2008. Een epische wedstrijd waarbij ze enorm aan elkaar gewaagd waren, tekenend voor hun competitieve evenwicht, en waardoor uiteindelijk de echte winnaar de sport zelf was.

  • StuBru Live Live

  • Studio Brussel Interviews

  • Sturmtroopers

  • Suede - Coming Up

   Ze kondigden de komst van de britpop aan en brachten twee prachtige en zeer populaire albums uit, maar wanneer ze hun gitarist, Bernard Butler, verloren werd Suede door iedereen afgeschreven. Twee jaar later kwam de band echter de studio uit met een nieuwe line-up en 'Coming up', een zeer succesvol poprockalbum dat in de top tien van vijf VK-hitlijsten terechtkwam, met hun grote hits 'Trash' en 'Beautiful ones'. 

   Dankzij uitzonderlijk archiefmateriaal en interviews, kan deze documentaire het verhaal vertellen van hoe de band zichzelf een nieuw elan gaf en hun grootste album ooit maakte. Het is een ongelooflijk verhaal van wraak, twijfel, zelfvertrouwen, instinct en ten slotte een wedergeboorte.

  • Super surgeons

  • Superbrein

  • SWIPE

  • Switch

  • Syrië, de giftige oorlog

  Selecteer een andere letter
 • t

  • Taboe

  • Taboe (met audiodescriptie)

  • Taxi Joris

   In de vijfdelige humaninterestreeks 'Taxi Joris' rijdt Joris Hessels met zijn monovolume-taxi het hele land door en brengt hij een aantal zorgvuldig geselecteerde passagiers naar hun bestemming. En weer terug. 

   Onderweg heeft hij met zijn passagiers lange, intense en intieme gesprekken over henzelf en het leven.

   'Taxi Joris' is een productie van De Chinezen voor Canvas.

  • Team Kwistenbiebel

  • Team Scheire

  • Tekens van leven

  • Ten oorlog

  • Ten oorlog special: onder Vlaamse velden

  • Ten oorlog: de bevrijding van Vlaanderen

  • Terug naar Rwanda

  • Terzake

  • Testbeeld

  • The Age of Nature

  • The Balmoral Hotel: an extraordinary year

  • The children of chaos: what became of WWII orphans

  • The chronicles of Mourne

  • The coronation

   Op 2 juni 1953 werd Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk in Westminster Abbey gekroond tot Queen Elizabeth II. Het is de Queen zelf die vertelt over haar herinneringen aan die bewuste dag en aan de kroning van haar vader, George VI, in 1937. 

   En wat is de betekenis van de kroonjuwelen, waarvan enkele stukken al dateren uit 1661? De laatste keer dat de Queen deze juwelen droeg, was tijdens haar kroning, 65 jaar geleden. 

   Dit is het verhaal van een letterlijk en figuurlijk schitterende ceremonie ter ere van de toen 27 jaar oude Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk.

  • The dark heart

   Psychologische thrillerreeks over een oude familievete en een verboden liefde die tot een tragedie leiden. Gebaseerd op het gelijknamige boek van de Zweedse misdaadreporter Joakim Palmkvist.

  • The deceived

   De Engelse studente Ophelia Marsh wordt verliefd op haar getrouwde docent Michael Callagha en ziet in hem alle antwoorden op haar behoeften. Wanneer hun affaire resulteert in een schokkende en tragische dood, komt Ophelia terecht in een wereld waarin ze haar eigen geest niet meer kan vertrouwen.

  • The Doors - Morrison Hotel

   Het album 'Morrison Hotel' van The Doors wordt door velen beschouwd als een van de beste comebackplaten aller tijden. Van het album, dat uitkwam in 1970 en opende met de iconische gitaarlick van 'Roadhouse Blues', werden in amper drie dagen een miljoen exemplaren verkocht. Het turbulente productieproces van 'Morrison Hotel' verliep moeizaam, heeft jaren geduurd en staat dan ook centraal in van het verhaal van The Doors.

   Het relaas van hoe The Doors ervoor kozen om helemaal van nul te beginnen, wordt verteld door bandleden Robbie Krieger, John Densmore, Ray Manzarek en producer Bruce Botnick. En de legendarische fotograaf Henry Diltz heeft het over het iconische artwork van de plaat. 'Morrison Hotel' was een artistiek comebackalbum vol krachtige nummers die perfect op elkaar waren afgestemd en kan dus met recht en reden een Classic Album worden genoemd.

  • The greatest dancer van Vlaanderen

   Niels Destadsbader, Siska Schoeters en Aster Nzeyimana gaan samen op zoek naar het grootste danstalent van Vlaanderen in een gloednieuwe show: The greatest dancer van Vlaanderen. En dat talent, dat heeft Vlaanderen in overvloed: er wordt hier waanzinnig veel gedanst, met meer dan 600 dansscholen en talloze wedstrijden is dans niet meer weg te denken. 

   In The greatest dancer van Vlaanderen zijn alle dansers welkom: jong en ouder, solisten, duo’s en groepen, en alle dansstijlen. Van hiphop en hedendaagse dans over vogueing, popping en Afrikaanse dans tot ballet en ballroom, het wordt een niet te missen dansavontuur. Gepassioneerde dansers krijgen een podium op Eén om hun kunnen te tonen – en wie weet slepen ze wel de geldprijs binnen om verder in hun danscarrière te investeren. 

   Siska en Aster presenteren deze wedstrijd, Niels zal samen met de Belgisch-Colombiaanse topchoreografe Annabelle Lopez Ochoa en professionele danseres, choreografe en styliste Laurien De Munck het danstalent coachen.

  • The last days of Mariupol

   Marioepol is het symbool van wat er met Oekraïne is gebeurd. Het was een moderne Europese stad met 400.000 inwoners, maar in twee maanden tijd werd ze van de kaart geveegd. Er wordt geschat dat meer dan 20.000 inwoners daarbij zijn omgekomen.

   Dit is het verhaal van Marioepol, van de eerste raketten en bommen, tot de laatste dag van de belegerde Azov-staalfabriek en de val van de stad. Een verhaal van oorlogsmisdaden en doden, maar ook van een volk dat verbazingwekkend veel moed en durf heeft getoond.

  • The making of het Gala van de Gouden K's

   In deze achter de schermen-special zien we hoe het eraan toe ging bij de opnames van de muzieknummers tijdens het Gala van de Gouden K's. 

   De wrappers, Niels, Ketnet Musical en Campus 12, de Vlaamse BTS en Regi, Camille, Jake, OT en #LikeMe nemen ons mee en tonen ons hoe zij in spanning naar hun optreden op het Gala toeleven.

  • The making of het Gala van de Gouden K's met VGT

   In deze achter de schermen-special zien we hoe het eraan toe ging bij de opnames van de muzieknummers tijdens het Gala van de Gouden K's.

   De wrappers, Niels, Ketnet Musical en Campus 12, de Vlaamse BTS en Regi, Camille, Jake, OT en #LikeMe nemen ons mee en tonen ons hoe zij in spanning naar hun optreden op het Gala toeleven.

   Getolkt in Vlaamse Gebarentaal (VGT).

  • The meadow - paradise lost?

  • The responder

  • The salesman

  • The taste of desire

   In deze poëtische reis rond de wereld fungeert de oester - met al haar sensuele en somptueuze connotaties - als metafoor om onze menselijke driften en verlangens te leren begrijpen. Deze documentaire van Willemiek Kluijfhout - geleid door de stem van het verlangen - linkt de verhalen van een New Yorkse 'burlesque-danseres', Franse chef-koks met Michelin-sterren, een Zweedse oesterduiker, een Japanse parelmaker en een terminaal zieke Engelse psycholoog aan elkaar, om zo de ingewikkelde kern van onze diepste verlangens en de drang tot zelfontplooiing te doorgronden.
  • Theo Maassen - Situatie gewijzigd

   Theo Maassen is een witte, heteroseksuele man van middelbare leeftijd. Dus moet hij sowieso zijn bek houden. Nu zijn andere mensen aan de beurt. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Theo vindt er nou eenmaal het zijne van. Dus doet hij wat hij niet laten kan: hij beklimt het podium en laat zijn gedachten de vrije loop. Maar is dat wel zo'n goed idee in deze tijd? Is dat niet vragen om moeilijkheden?

  • Therapie

   Steeds meer mensen krijgen te maken met psychische problemen. De cijfers waren al hoog maar de coronacrisis heeft alleen maar voor een toename gezorgd van angst- en depressieklachten, ook bij jongeren. Dat maakt de nood aan therapie prangender dan ooit.

   Het tweede seizoen van 'Therapie' biedt opnieuw een discrete inkijk in de therapieruimte van een aantal therapeuten. We volgen de verhalen van de cliënten, de vaak herkenbare, maar soms ook ongewone problemen waar ze mee worstelen en de inzichten die ze krijgen tijdens de therapie.

   Daarnaast bevat deze tweede reeks ook getuigenissen van bekende Vlamingen die in therapie gingen, en delen de therapeuten hun inzichten.

   De eerste reeks 'Therapie' werd uitgezonden in 2019. Ze behaalde zilver op het New York Film Festival en op het Word Media Festival, en werd genomineerd voor de Ha van Humo en de Diversiteitstrofee van de VRT.

   Therapie is een productie van Panenka voor Canvas.

  • This England

  • Those were the days

   Docureeks met Aster Nzeyimana over de opkomst van de Belgische megadiscotheken in ons land in de jaren 80 en 90.

  • Thuis

   Kom elke dag Thuis in Vlaanderens populairste televisiereeks en volg het leven van Lowie, Femke, Frank en Adil op de voet. Duik in de liefdesperikelen en de spannende verwikkelingen van de familie Bomans en co, en geniet van jouw dagelijks ontspanningsmoment.

  • Tib & Tumtum

  • Tik Tak

  • Tok Tok

   Grappige animatiereeks waarin stierendokter Gordon, bijgestaan door de tweelingkuikens Schaal en Dons, steeds een originele oplossing heeft voor de problemen van de dieren in het dorp. Gebaseerd op de prentenboekenreeks 'Psicopattes' van Hélène Bruller, Fabrice Ravier en Tébo.

  • Tomtesterom

  • Trefbal Royale

  • Trigger point

   Lana Washington werkt bij de ontmijningsdienst samen met haar collega Nutkins. Beiden zijn ex-militairen en erg close met elkaar, doordat ze eerder samen in Afghanistan hebben gediend. Wanneer terroristische aanslagen Londen teisteren tijdens de zomer, staan de agenten vooraan om uit te vinden wie er achter de bomaanslagen zit voordat er nog meer doden vallen.

  • TRIX

  • Trom

   Zesdelige misdaadreeks waarin onderzoeksjournalist Hannis Martinsson terugkeert naar de Faeröer om de moord op een milieuactiviste te onderzoeken. Gebaseerd op de romans van Jógvan Isaksen.

  • Tussen oorlog en leven

   Rudi Vranckx neemt in deze reeks telkens twee bekende gezichten mee naar de oorlog. Al meer dan dertig jaar brengt hij het conflict tot in de huiskamer, maar komt het nieuws nog binnen? Raakt het de mensen nog in hun hart? De verhalen en beelden van oorlog zijn voor hem als journalist na al die jaren herkenbaar. En hoe zou je naar diezelfde beelden en verhalen kijken als je ze voor de eerste keer met eigen ogen zag?

  • Twee zomers

   Het begon dertig jaar geleden: een groep levenslustige jonge twintigers wil nog één vakantie lang feesten voor het serieuze leven begint. Maar dat loopt helemaal fout wanneer een van hen om het leven komt bij een tragisch incident. 

   Dertig zomers later nodigen Romée en Peter, het meest succesvolle koppel van de groep, dezelfde groep vrienden van toen uit om de verjaardag van Romée te vieren tijdens een lang weekend op een eilandje voor de Franse Azurenkust. De champagne staat koud en het zwembad zorgt voor verfrissing: dit wordt een onvergetelijk weerzien voor de intussen levenslustige jonge vijftigers. En onvergetelijk wordt het zeker...

   Maar nog voor het feest echt kan losbarsten, is het al voorbij: er duikt een video op van de noodlottige avond tijdens die vakantie van dertig jaar geleden. Als die beelden openbaar zouden worden, dan ontploft het potje dat al die tijd gedekt bleef, in ieders gezicht en worden hun zorgvuldig opgebouwde levens volledig verwoest. 

   Meteen is iedereen verdacht en het vertrouwen in de groep volledig zoek. Niemand kan het eiland verlaten voor de waarheid eindelijk aan het licht komt...

  • Twee zomers (met audiodescriptie)

   Het begon dertig jaar geleden: een groep levenslustige jonge twintigers wil nog één vakantie lang feesten voor het serieuze leven begint. Maar dat loopt helemaal fout wanneer een van hen om het leven komt bij een tragisch incident. Dertig zomers later nodigen Romée en Peter, het meest succesvolle koppel van de groep, dezelfde groep vrienden van toen uit om de verjaardag van Romée te vieren tijdens een lang weekend op een eilandje voor de Franse Azurenkust. De champagne staat koud en het zwembad zorgt voor verfrissing: dit wordt een onvergetelijk weerzien voor de intussen levenslustige jonge vijftigers. En onvergetelijk wordt het zeker...Maar nog voor het feest echt kan losbarsten, is het al voorbij: er duikt een video op van de noodlottige avond tijdens die vakantie van dertig jaar geleden. Als die beelden openbaar zouden worden, dan ontploft het potje dat al die tijd gedekt bleef, in ieders gezicht en worden hun zorgvuldig opgebouwde levens volledig verwoest. Meteen is iedereen verdacht en het vertrouwen in de groep volledig zoek. Niemand kan het eiland verlaten voor de waarheid eindelijk aan het licht komt...

  • Twintigers: een briljante generatie

  Selecteer een andere letter
 • u

  • Ultimas

  • Un président, l'Europe et la guerre

   We duiken zes maanden lang achter de schermen van de Franse diplomatie tijdens de oorlog in Oekraïne. 

   Op 1 januari 2022 wordt Frankrijk voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Een Schengen-hervorming, de bezorgdheden rond de klimaatverandering en zelfs een nieuw groeimodel zijn de topprioriteiten. Maar al snel gooit de oorlog in Oekraïne alle agenda's overhoop, want Europa krijgt te maken met de zwaarste crisis op haar grondgebied sinds de Tweede Wereldoorlog. 

   In deze uitzonderlijke en dramatische context volgt de camera van Guy Lagache de politieke acties van de Franse president en zijn diplomatieke cel, zowel in het Elysée als op Europese trips, van de eerste dagen van de crisis, een maand voor de oorlog, tot nu. 

   Lagache reist mee naar Kiev, Brussel en Moskou en registreert niet alleen de gesprekken tussen Macron en zijn tegenhangers, maar ook een bijzonder intens telefoongesprek met Vladimir Poetin. Nooit eerder kregen we zo'n belangrijk moment op dit beslissingsniveau te zien op televisie.

  • Uncle Martin

   Honderd jaar geleden vertrokken de grootouders van Martin Heylen met een migrantenboot van de Red Star Line naar de Verenigde Staten, hun American Dream achterna. Henri, de vader van Martin, werd als een Amerikaan opgevoed op een ranch in Michigan. Na tien jaar eindigde het avontuur en keerde het gezin terug. Ze woonden in Oosteeklo, maar Martins vader bleef doordrongen van Amerika. Zijn anekdotes over de avonturen en het natuurleven in Michigan maakten van Martin de avonturier die de wereld rondreisde. 

   Wat Martin niet wist, is dat de broers en zus van zijn oma indertijd mee verhuisden en wél in Amerika bleven. Nadat hij onlangs een passagierslijst van de Red Star Line in handen kreeg, kwam Martin een familietak met tientallen Amerikaanse bloedverwanten op het spoor. In een roadtrip door de VS ontmoet Martin - die zijn hele leven maar één broer, een paar neven en nichten gekend heeft - voor het eerst zijn grote Amerikaanse familie.

  • Undercover

   Wat niemand voor mogelijk acht – nadat Bob Lemmens (Tom Waes) in het eerste seizoen Ferry Bouman (Frank Lammers) verraadt, en in seizoen twee Ferry zich koste wat het kost wil wreken op Bob – gebeurt dan toch: de gezworen vijanden moeten samenwerken. Na de moord op een undercoveragent moeten Bob en Ferry door een samenloop van omstandigheden samen een Turks xtc-netwerk oprollen. Dit om elk hun eigen hachje te redden. Of steken ze elkaar toch liever een mes in de rug? Het wordt een razend spannend seizoen.

   Bob is na de gebeurtenissen van het vorige seizoen ontslagen bij de politie en heeft een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen, net nu er een kleine Bob Lemmens onderweg is. Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Bob krijgt een stiekem voorstel: hij kan zijn rechtszaak doen verdwijnen als hij opnieuw undercover gaat en in de Turkse xtc-bende de verrader kan ontmaskeren. Hij neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig te stellen. Rond dezelfde tijd, komt Ferry vrij. Hij wil zijn plek als xtc-koning terug innemen, maar die is ingenomen door de Turkse bende. Ook op persoonlijk vlak staat Ferry voor een uitdaging: kan hij het hart van Daan terugwinnen? Bob en Ferry zullen moeten samenwerken om hun doelen te bereiken, en dat zint beide heren niet...

  • Undercover (met audiodescriptie)

   Wat niemand voor mogelijk acht – nadat Bob Lemmens (Tom Waes) in het eerste seizoen Ferry Bouman (Frank Lammers) verraadt, en in seizoen twee Ferry zich koste wat het kost wil wreken op Bob – gebeurt dan toch: de gezworen vijanden moeten samenwerken. Na de moord op een undercoveragent moeten Bob en Ferry door een samenloop van omstandigheden samen een Turks xtc-netwerk oprollen. Dit om elk hun eigen hachje te redden. Of steken ze elkaar toch liever een mes in de rug? Het wordt een razend spannend seizoen.

   Bob is na de gebeurtenissen van het vorige seizoen ontslagen bij de politie en heeft een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen, net nu er een kleine Bob Lemmens onderweg is. Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Bob krijgt een stiekem voorstel: hij kan zijn rechtszaak doen verdwijnen als hij opnieuw undercover gaat en in de Turkse xtc-bende de verrader kan ontmaskeren. Hij neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig te stellen. Rond dezelfde tijd, komt Ferry vrij. Hij wil zijn plek als xtc-koning terug innemen, maar die is ingenomen door de Turkse bende. Ook op persoonlijk vlak staat Ferry voor een uitdaging: kan hij het hart van Daan terugwinnen? Bob en Ferry zullen moeten samenwerken om hun doelen te bereiken, en dat zint beide heren niet...

  • Unité 42

  • Universiteit van Vlaanderen

  • Urban is top!

  Selecteer een andere letter
 • v

  • Van A tot Z: Connie Palmen

  • Van A tot Z: David Van Reybrouck

  • Van A tot Z: Dirk De Wachter

  • Van A tot Z: Edel Maex

  • Van A tot Z: Johan Braeckman

  • Van A tot Z: Luc Tuymans

  • Van A tot Z: Philippe Herreweghe

  • Van A tot Z: Piet Hoebeke

  • Van A tot Z: Stefan Hertmans

  • Van Der Valk

  • Vanille

  • VDB. Ik ben god niet.

   Tien jaar geleden overleed Frank Vandenbroucke (1974-2009). Canvas blikt in de zevendelige documentaire VDB. Ik ben god niet terug op zijn leven en zijn carrière. Het levensverhaal van VDB leest als een Griekse tragedie: van halfgod tot gevallen engel, van miljonair tot dakloze. Het is het verhaal van een wielrenner, maar het had even goed dat van een rockster of een filmvedette kunnen zijn.

   Het leven van een simpele jongen uit Ploegsteert, die onder druk van het sterrenbestaan verzeild raakt in een wereld van verslavingen en depressies. Met unieke archiefbeelden en interviews met vader Jean-Jacques Vandenbroucke, moeder Chantal Vanruymbeke, dochter Cameron, zus Sandra, oom Jean-Luc, Patrick Lefevere, Johan Museeuw, Nico Mattan, Yvan Vanmol, Mark Vanlombeek e.v.a.

   En ook VDB zelf krijgt een stem: fragmenten uit zijn autobiografie Ik ben God niet – gepubliceerd in 2008, een jaar voor zijn plotse overlijden – vormen de rode draad doorheen de zeven afleveringen. Om de authenticiteit te verhogen, worden ze ingelezen door de West-Vlaamse rapper Brihang. Zo kruip je als kijker ook in het hoofd van Frank Vandenbroucke en krijg je zijn visie op de gebeurtenissen in zijn leven. Wie was VDB, en waarom is zijn leven gelopen zoals het gelopen is? We zien het in VDB. Ik ben god niet.

   De interviews voor de reeks werden afgenomen door Lieven Van Gils, Wouter Heymans (ook eindredacteur) en Stéphane Thirion, sportjournalist bij Le Soir en persoonlijke vriend van de familie Vandenbroucke.

   Een productie van Borgerhoff & Lamberigts TV voor Canvas.

  • Vera

  • Verstoten vaders

   Het is de angst van veel vaders: na een scheiding je kind niet meer mogen zien. Documentairemaker Elena Lindemans volgde een jaar lang drie mannen die in deze nachtmerrie verstrikt zijn geraakt. Armand, Deepak en Gerard zijn geen activistische mannen in batmanpakken, maar vaders die een stille en lange juridische strijd voeren tegen beschuldigingen van hun ex. Achter de gesloten deuren van de rechtbank en jeugdzorg proberen de vaders duidelijk te maken dat de beschuldigingen volgens hen niet kloppen: "Maar hoe bewijs je dat iets dat nooit is gebeurd, nooit gebeurd is?" Ouderverstoting is een groot probleem in Nederland. Jaarlijks verliezen na een scheiding zo'n 16.000 kinderen het contact met een van de ouders, meestal is dat de vader.
  • Villa politica

  • Villa Sporza

   Dagelijkse talkshow rond het WK voetbal in Qatar. Vanuit het 'Sporza Wintercircus' in Gent blikt Karl Vannieuwkerke samen met zijn gasten terug op de voorbije dag. Met uiteraard extra aandacht voor de Rode Duivels.

  • Vive le vélo

   Alle ogen zijn dezer dagen gericht op Remco Evenepoel, de leider in de wielerronde van Spanje. Het is ondertussen al 44 jaar geleden dat een landgenoot een van de drie 'Grote Rondes' won. Stilaan is er een reële kans dat Remco Evenepoel die prestatie zal evenaren. 

   Om de apotheose van deze mogelijk historische Vuelta extra in de verf te zetten, brengt Eén zeven dagen op rij 'Vive le vélo'. 

  • Vive les femmes

  • Vlaanderen feest

  • Vlaanderen vakantieland

  • Vlammen naar Engeland

   In juli doet onze nationale vrouwenploeg mee aan het EK voetbal in Engeland. Voor veel jonge Red Flames is dat hun eerste grote internationale tornooi. Om hen volledig klaar te stomen voor deze belangrijke afspraak, verrassen we iedere aflevering twee speelsters met tips van een Belgische sport(st)er die al wél presteerde voor de ogen van de wereld. 

  • Voor altijd Kampioen!

   Met 21 seizoenen en 273 afleveringen, 4 langspeelfilms, 1 kerstspecial, maar vooral ook een miljoenenpubliek is 'F.C. De Kampioenen' zonder discussie de meest succesvolle comedy van Vlaanderen. 'Voor altijd kampioen!' schetst in vier afleveringen het verhaal van Vlaanderens populairste humorreeks, voor en achter de schermen.

   De docureeks neemt de kijkers mee naar de opstart, de audities en de proefaflevering. Ook het stopzetten van de reeks, de langspeelfilms, het overlijden van Johny Voners, en de kerstspecial waarmee de acteurs afscheid namen van de acteur en het personage Xavier Waterslaeghers komen aan bod. En 'Voor altijd Kampioen!' heeft ook aandacht voor de evolutie van de personages en de verhaallijnen, het vertrek van sterkhouders als Carry Goossens en Jacques Vermeire en hoe dat werd opgevangen door de introductie van nieuwe personages.

   Naast de acteurs en de vele gastacteurs komen ook de mensen achter de schermen uitgebreid aan het woord: de producers, schrijvers en regisseurs, die allemaal mee aan de basis van het succes lagen. Bekende superfans Wesley Sonck en Guga Baúl getuigen op het einde van elke aflevering over de impact die 'F.C. De Kampioenen' op hen en Vlaanderen had.

  • Voor de aftrap

   In augustus 2016 werd Roberto Martinez aangesteld als bondscoach. Toen nog een verrassing, nu is het duidelijk dat de Spanjaard goed werk levert. Ontdek mee hoe hij de Belgische voetbalbond professionaliseerde en klaargemaakt heeft voor de toekomst. En dat op basis van data, ervaring, goede samenwerking en geloof in eigen kunnen. Kijk mee hoe hij de Duivels klaarmaakt voor het WK in Qatar.

  • Voor de mannen

  • Vos en Haas

  • Vranckx

  • Vranckx & de Nomaden

  • Vrede op aarde

  • VRT NWS Beroemde en beruchte reportages

  • VRT NWS factcheck

   Waar of niet waar? VRT NWS controleert vaak voorkomende uitspraken die rondgaan op sociale media: Wordt het verhaal volledig verteld? Is er sprake van online oplichting?  

   Meer uitleg vindt u op vrtnws.be bij de rubriek 'Check en desinformatie'. Heb je opmerkingen of vragen bij bepaalde thema’s die je onderzocht wil zien, mail dan naar check@vrt.be.

  • VRT NWS journaal

  • VRT NWS journaal met VGT

  • VRT NWS Kort uitgelegd

  • VRT NWS laat

  • VRT NWS Live

   Een eerste stand van zaken bij live gebeurtenissen met omkadering door experten.
  • VRT NWS Reportages

   Vorige maand waarschuwde het Antwerpse parket en politie voor het stijgende geweld tussen rivaliserende 'drillrapgroepen'. Yassine Atari, reporter en fotograaf voor VRT NWS, slaagde erin om met zo'n bende af te spreken en kreeg een inkijk in hoe deze jongens, vaak minderjarig, denken en met wat voor wapens ze rondlopen.
  Selecteer een andere letter
 • w

  • W817

  • W@=D@

  • Waar is Mark?

   Lidewij Nuitten (bekend als reporter van Iedereen beroemd, onder andere met de rubriek ‘Mijn straat’) neemt de kijker mee op een bijzondere zoektocht naar haar allereerste jeugdliefde. Begin jaren 2000 werd ze verliefd op de jonge Mark, en nu vraagt ze zich af wat er van hem is geworden. Het resultaat is te zien in een driedelige docureeks waarin Lidewij er met de camera op haar schouder uittrekt om haar Mark na twintig jaar terug te vinden.

   Een gemakkelijke zoektocht belooft het niet te worden want het enige aanknopingspunt dat Lidewij heeft, is een vage jeugdherinnering van toen ze acht was. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze niet alleen mensen die haar dichter bij Mark proberen te brengen, maar hoort ze ook verschillende verhalen over adoptie. Waar is Mark? is een ontwapenende zoektocht naar liefde en brengt tegelijkertijd het verhaal van kinderen die in de jaren 80 en 90 naar België werden gebracht voor een zogezegd betere toekomst.

  • Waffie, de wonderhond

  • Wallander

  • Wanderlust

  • Wannabe's

  • Wat houdt ons tegen?

   Veel mensen zijn bezorgd om onze omgeving. Het weer doet vreemd en de natuur sterft voor onze ogen. In het nieuws zien we dat overal op onze planeet gebeuren en horen we regeringsleiders spreken over hun beloftevolle ambities. Optimisten en pessimisten schreeuwen door mekaar heen.

   In de vijfdelige reeks 'Wat houdt ons tegen?' probeert weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters klaarheid te scheppen in het klimaat- en natuurverhaal. Topwetenschappers en beleidsdeskundigen schetsen het grotere plaatje. Optimisme is voorbarig met cijfers zo diep in het rood. Maar pessimisme helpt ons ook niet vooruit. Actie is de enige weg. Wat houdt ons tegen?

  • Wat zegt de wetenschap

  • Wauters vs. Waes

  • We are family

  • Weg van het meesterwerk

   In Weg van het Meesterwerk volgt Thomas Vanderveken de route die 3 bekende schilderijen van Vlaamse Meesters Rubens, Bruegel & Van Eyck gedurende hun eeuwenlange leven hebben afgelegd, startend vanuit het atelier van de schilder tot aan de muren van een groot museum ergens ter wereld.

  • Welkom in de Wilton

  • Wereldbeeld

  • Wereldbeesten

  • Wereldrecord

  • Wetenschap redt de wereld

  • WetenSNAP

  • Where's Chicky?

  • White wolves

  • Who is Ghislaine Maxwell?

   De zaak-Jeffrey Epstein is een duister verhaal over rijkdom, misbruik en corruptie dat zich afspeelt in de hoogste regionen van de samenleving.

   Ghislaine Maxwell is nauw verbonden met de zaak en staat terecht voor sekshandel en misbruik van minderjarige meisjes. Maar wie is zij eigenlijk? Vrienden, ex-liefjes, collega's, rivalen en vertrouwelingen van Maxwell doen hun verhaal.

   Driedelige documentaire over de Britse societyfiguur Ghislaine Maxwell, die in het kader van de zaak-Jeffrey Epstein veroordeeld werd voor sekshandel en misbruik van minderjarige meisjes.

  • Wie wordt wrapper?

  • Wij, heren van Zichem

  • Wij, Roger Raveel

   In 2021 zou Roger Raveel 100 jaar geworden zijn. De ideale gelegenheid voor Canvas om een nieuwe documentaire te wijden aan misschien wel onze belangrijkste naoorlogse schilder, die vanaf maart ook wordt gevierd met een grote overzichtstentoonstelling in Bozar. 

   Raveel werd geboren in het dorpje Machelen-aan-de-Leie en bleef er zijn hele leven. Het is daar dat de documentairemakers Bertrand Lafontaine en Pieter Verbiest met de camera op pad gaan, op zoek naar getuigen die de kunstenaar goed gekend hebben. 

   Er zijn o.a. getuigenissen van dichter Roland Jooris, de rechterhand van Raveel, Luc Levreau en de weduwe Marleen De Muer. 

   De curator van de expositie Frans-Wilhelm Kaiser situeert het werk van Roger Raveel internationaal.

  • Wij, vrouwen

   De strijd voor een gelijkwaardige positie en vertegenwoordiging van vrouwen en mannen in Vlaanderen is al meer dan een eeuw oud. Er zijn grote stappen gezet, maar we zijn er nog niet. Aan de hand van getuigenissen en archiefbeelden schetst de vierdelige reeks 'Wij, vrouwen' de evolutie van de positie van vrouwen in onze samenleving, zowel privé als in het publieke leven.

   Hoe hebben foute verwachtingen, opvoeding, glazen plafonds, discriminatie, druk, vooroordelen of andere obstakels het vrouwen de voorbije decennia moeilijk gemaakt om zich optimaal te ontplooien? Bijvoorbeeld op het gebied van opvoeding, onderwijs, huwelijk, gezin, seksualiteit, werk en politiek. Hoe zijn ze daarmee omgegaan? Wat hebben actiegroepen, politica’s en individuele vrouwen kunnen veranderen? En hoe ervaren vrouwen al die obstakels vandaag?

   In 'Wij, vrouwen' brengen vrouwen van alle leeftijden en standen hun verhaal, samen met politica’s, boegbeelden van de vrouwenbeweging en voormalige ‘Dolle Mina’s’. Hun getuigenissen worden geïllustreerd met straffe archiefbeelden. Het zijn nu eens onthutsende en dan weer grappige verhalen over de opvoeding tot huishoudster, knokken om te mogen studeren, de verovering van de mannenberoepen, seksuele taboes en mannen die het nog altijd beter denken te weten. De vier afleveringen focussen achtereenvolgens op seksualiteit, huwelijk en gezin, beroepsleven en de politiek.

   'Wij, vrouwen' hanteert daarbij de beproefde formule van Kinderen van…: het hele historische én actuele verhaal wordt verteld door betrokken getuigen die de kijker recht aankijken.

   Een verrassende blik achter de schermen van de strijd voor vrouwenrechten. Vaak verbluffend archiefmateriaal dat niet in de laatste plaats het seksisme van onze eigen openbare omroep te kijk zet. En achttien vrouwen die je meeslepen in hun verhaal en je met diep respect achterlaten.

   Wij, vrouwen: vanaf 11 oktober elke dinsdag om 21.20 u. op Canvas en al vanaf 6.00 uur 's ochtends op VRT MAX.

  • Wild orphan rescue

  • Winteruur

  • Wissel van de macht

  • Witse

   Vlaamse misdaadserie rond een eigenzinnige en gedreven speurder bij de Federale Recherche in Halle.
  • Wizzy en Woppy

  • Wolf

  • Wolfje's verhalen

  • Women in prison, America's forgotten ones

   Eén derde van alle vrouwen in de gevangenissen ter wereld is Amerikaans. Vandaag zijn ze met meer dan 230.000. Dit aantal is in slechts 35 jaar verzevenvoudigd. Het is de snelst groeiende groep gevangenen in de Verenigde Staten, terwijl het aantal mannen in de gevangenis daalt. Hoe komt het dat zoveel vrouwen in de gevangenis terechtkomen? Wat is de verklaring voor de felle stijging? Hoe zit het met de sociale gevolgen van zo een fenomeen? Zorgt een massale opsluiting voor minder misdaad?

   Met als voorbeeld de staat Oklahoma, de staat waar alle records gebroken worden, probeert deze documentaire de verhalen achter deze cijfers te achterhalen en tegelijk ook de initiatieven te onderzoeken om deze ongeziene crisis op te lossen.

  Selecteer een andere letter
 • x

  Selecteer een andere letter
 • y

  • Yetili vertelt

  • Youp van 't Hek - Met de kennis van nu

   'Met de kennis van nu'. Dit is een van de meest gebezigde termen. Vooral van blunderende politici die hiermee iets recht proberen te praten. Bij Youp ligt dat anders. U zult het hem nooit horen zeggen. Volgens hem hoort blunderen namelijk bij het leven. In elk geval bij zijn leven.

   Samen met zijn vaste muzikant Rens van der Zalm komt hij langs om u en zichzelf bij te praten over alles waar het volgens hem echt om gaat in het leven. Of u daar wijzer van wordt? Volgens Youp wel. Hij laat u in elk geval lachen.

  Selecteer een andere letter
 • z

  • Zig & Sharko

  • Ziggy en de Zootram

  • Zingaburia

  • Zo is er maar één

  • Zomerhit

   Wervelende muziekshow aan de Belgische kust met Siska Schoeters en Niels Destadsbader als ceremoniemeesters. Zomerse hits van vroeger en nu worden op het Zomerhit-podium afgewisseld met de genomineerden voor Zomerhit 2022.

  • Zonde van de zendtijd

  • Zonder ouders op vakantie

   6 jongeren gaan een onvergetelijke zomer tegemoet. Voor het eerst in hun leven vertrekken ze zonder ouders op vakantie! Het klinkt als een droom. Geen gezeur over vroeg opstaan, het zoveelste kerkje bezoeken of ruzie met je zus over wie er waar op de achterbank mag zitten.

   Deze zonnige vakantie bepalen de 15 tot 17-jarigen in ZOOV zelf het programma en krijgen zij de verantwoordelijkheid over de vakantieportemonnee, het huishouden en de activiteiten.

  • ZOOks

   De 13-jarige Robin leeft in een wereld waar de natuur taboe is. Planten zijn vies, vlinders gevaarlijk en het woud is strikt verboden terrein. Het schrikbewind van koning Ferdinand en zijn Bureau voor Natuurcontrole (het BNC) houdt mens en natuur op veilige afstand van elkaar. 

   Op een dag verdwijnt Robins moeder Marjolein tijdens een missie in het woud. Tegen beter weten in trekt Robin naar het woud, op zoek naar antwoorden. Ze ontmoet er Wolf, een 'enfant sauvage'. Hij lijkt meer te weten...

   Met de stemmen van Mona Lahousse (Robin), Glenn-Scott Peij (Wolf), Warre Borgmans (koning Alexander), Frank Focketyn (Kowalski), Wim Helsen (koning Ferdinand), Wouter Hendrickx (Patrick Waterman), Tine Reymer (Marjolein Waterman), Matteo Simoni (Duvall) e.a. 

  • Zorgen voor mama

  • Zouk

   Animatiereeks over de avonturen van de kleine Zouk, een meisje met magische krachten, in De Hele Grote Stad. Gebaseerd op de strips van Serge Bloch en Nicolas Hubesch.

  • Zweten met Zeger

  Selecteer een andere letter
 • Feedback

  Sluit Login Venster

  Er is geen feedback survey actief.