Ga meteen naar video
Meer van dit programma

De trein

Om het nieuwe seizoen te starten neemt Kobe Ilsen de trein. Als passagier, als treinbegeleider, maar vooral ook als treinbestuurder. Gelukkig hoeft hij enkel maar het juiste spoor te volgen, maar die dodemanspedaal zorgt toch voor wat onverwachte momenten.

Dagelijks nemen 900.000 reizigers de trein, maar weten zij dat elke trein 's nachts door de 'trainwash' gaat? Dat de snelste trein ter wereld een topsnelheid van 430 km/uur haalt? Dat er 550 stations in België zijn?

Kobe kruipt mee onder de trein om onderhoudswerken uit te voeren en in de kraan om mee sporen aan te leggen. Maar dat laatste verloopt toch niet helemaal zoals het moet.

Samen met 3 bekende burgemeesters zet hij enkele belangrijke maar vergeten plekjes in de Belgische treingeschiedenis in de bloemetjes. Interessante weetjes komen van Tine Embrechts, Lidewij Nuitten en ook Cara Van der Auwera springt op de trein om een tof weetje mee te geven over Oostende.

Speciaal voor deze aflevering ontvangt Kobe twee experten in het Flageygebouw: Dimitri Temmerman, woordvoerder NMBS, en Frederic Petit, woordvoerder Infrabel. Zij geven de antwoorden op de vragen en onderzoeken op het einde van de aflevering of Kobe wel goed heeft opgelet.

#weetikveel Seizoen 2 Afl.1 van 8 36 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Human Interest Langer dan een jaar beschikbaar

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.