Ga meteen naar video

Dag 71 - De nieuwe Roosevelt

De ambitie van Joe Biden begint historische vormen aan te nemen. Zijn volgende voorstel zal maar liefst 2300 miljard dollar kosten. Het American Jobs Plan moet de VS er economisch bovenop helpen en in staat stellen om opnieuw mee te kunnen op wereldniveau. 

Het is allemaal deel van zijn plan om Amerika te “redden”. Een groot deel van het pakket is gericht op vernieuwing van de openbare infrastructuur. Wegen, bruggen, luchthavens, scholen,... Amerika brokkelt op veel plaatsen letterlijk af. Veel presidenten hebben het al willen aanpakken, maar het kwam er nooit van. President Trump heeft zo vaak zijn “infrastructure week” aangekondigd dat het een grap werd.

Nochtans is het een thema waar heel wat Amerikanen positief tegenover staan. Maar de gigantische kosten van zo’n projecten waren altijd de hinderpalen. 2300 miljard dollar zou Biden willen investeren. Een gigantisch bedrag. Maar wat blijkt: 2 op de 3 Amerikanen staan positief tegenover de plannen. Zeker wanneer ze horen dat het geld moet komen van hogere belastingen voor grote bedrijven. Joe Biden laat het geld rollen om de maatschappij en economie van de VS vorm te geven. Een idee dat de afgelopen decennia on-Amerikaans zou genoemd zijn. Maar Joe Biden wil een nieuw tijdperk inluiden. Het is tijd voor een nieuw paradigma, zegt hij zelf.

100 dagen Biden Seizoen 2021 Aflevering 10 Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Beschikbaar tot vrijdag 31/12

Hallo

Profiel Hulp nodig?

VRT-Profiel

Dag Gebruiker,

Je bent aangemeld met je VRT-Profiel.

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.