Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Matthias M.R. Declercq: De ontdekking van Urk

Journalist en schrijver Matthias M.R. Declercq gaat in 2019 een half jaar op Urk wonen. Het voormalige eiland in het IJsselmeer ligt op amper twee uur rijden van Antwerpen, maar lijkt niets te maken te willen hebben met onze grote wereld. De waarheid staat er in de Bijbel, het volk leeft vande vis en de boze buitenwereld is ver weg. Maar kan dat nog wel, in deze razendsnel versmeltende wereld?

Bij nader toezien blijkt onder het godvrezende oppervlak van alles te broeien, van jeugdige baldadigheid tot massale visfraude en drugshandel. Matthias M.R. Declercq slaagt erin door te dringen tot in de buik van een ons onbekende wereld. Hij sprak met dominees, schippers, kerkgangers, drugsverslaafden, en ontdekte de schimmige én tragische kant van eenschijnbaar homogeen dorp. In Urk.

Een dorp versus de wereld laat hij een wereld zien die bijna niemand kent. Een even bijzonder als onthullendboek over een dorp dat de weg kwijt is. Een boek ook dat een schril beeld biedt van de verwarring en de onrust die onze cultuur tekent.

Boekenmarathon en Boekenfeest 2020 4 november Afl.13 van 37 15 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Cultuur Langer dan een jaar beschikbaar

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.