Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Jolien Janzing: Het tij hoog, de maan blauw

Leonie Osterrieth, een elegante en gefortuneerde weduwe, organiseert culturele salons in haar stadspaleis aan de Meir in Antwerpen. Musici, schrijvers en kunstenaars zijn bij haar te gast, maar Leonie heeft vooral een zwak voor ontdekkingsreizigers. Liefst zou ze zelf naar verre continenten reizen, maar ondanks haar fortuin en macht voelt ze zich als vrouw beteugeld door conventies van haar tijd.

Als de jonge Adrien de Gerlache haar vertelt over de expeditie die hij naar Antarctica wil maken, is ze bijzonder geboeid. Ze organiseert gala's en een feest in het stadspark om fondsen voor de ontdekkingsreis in te zamelen. Ondanks het leeftijdsverschil bloeit er een warme genegenheid tussen hen.

De driemaster de Belgica vertrekt uit de haven van Antwerpen. Adrien is de commandant van een internationale bemanning, waaronder Roald Amundsen. Later komt ook Frederick Cook aan boord. Het wordt een wervelende reis, maar het loopt mis. Het schip blijft vastzitten in het ijs aan de Zuidpool. Als er geen nieuws komt van de Belgica, vreest Leonie het ergste.

Boekenmarathon en Boekenfeest 2020 4 november Afl.2 van 37 14 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Cultuur Langer dan een jaar beschikbaar

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.