Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Kirstin Vanlierde: De wortels van de wereld

De wortels van de wereld is het vervolg op De serres van Mendel (maar kan ook los gelezen worden). In Mendel stonden de verbondenheid met de natuur en vriendschap over alle mogelijke verschillen heen centraal. Reya woont al heel haar leven in de serres, samen met de oude Mendel, die zorgt voor alles wat er groeit en bloeit.

Ze maakt een fout en wordt geconfronteerd met de gevolgen als plots Robin opduikt, een jongen van haar eigen leeftijd. Want in de serres wordt veel meer bewaard dan bloemen en planten, en alles is met alles verbonden. In zijn worstelingen om zich aan te passen aan de vochtige biotoop van de serres opent Robin Reya de ogen voor het feit dat de wereld veel groter is dan de koepels die ze kent.

Wortels gaat voor een deel over een plaag in de serres en stelt vragen die in deze bizarre tijd plots prangend relevant blijken: wat doe je als je leven van de ene dag op de andere overhoop gegooid wordt? Wat kun je redden? Wat laat je sterven? Hoe ga je om met verlies? Reya moet haar veilige wererld van koepels verlaten om hulp te zoeken, want Mendel is er niet meer toe in staat.

Daar doorheen loopt ook het verhaal van Robin, die inmiddels weer terug is waar hij thuishoort, maar steeds duidelijker aanvoelt dat hij ook hier niet op zijn plaats is. Hij kan dingen met zijn handen die hij volgens sommigen maar beter verbergt, en verlangt naar de serres, zonder te begrijpen waarom. Hij gaat op zoek, naar die dampende groene wereld en naar zichzelf.

Boekenmarathon en Boekenfeest 2020 5 november Afl.10 van 37 13 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Cultuur Langer dan een jaar beschikbaar

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.