Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Jessie De Caluwe

Deze week is Cath te gast bij Jessie De Caluwe in Marokko. Met haar herkenbare warme stem en aangeboren charisma werd Jessie De Caluwe in de jaren 80 en 90 gebombardeerd tot de leading lady van de toenmalige BRT. Als oer-sidekick van Herman Van Molle in 'Tv Touché', naast Jan Van Rompaey in 'Argus' en met haar eigen programma's 'Zeg maar Jessie' en '3 uur Jessie' vond ze moeiteloos de weg naar ons collectief geheugen. 

Toen haar verhaal bij VRT midden jaren 90 stopte, stortte Jessie zich voluit op een job als schermgezicht bij andere kanalen en als presentatiecoach achter de schermen. Tot in 2010 het licht uitging. Ze reisde naar Marokko om zich te bezinnen over haar razendsnelle mediabestaan van deadline naar deadline. Haar plan was om er vijf dagen te blijven in de B&B van een sympathieke Fransman Pierre. Maar de vonk sloeg over en 12 jaar later is ze er nog steeds.

Jessie vond niet alleen rust en een nieuwe liefde in Marokko, ze vond er ook een totaal nieuw bestaan. Een alternatief, veel trager leven dat Cath twee dagen lang mag mee beleven. 

Jessie verwelkomt Cath in hun huis op een helling met zicht op zee in de Marokkaanse 'middle of nowhere'. Waar schapen en ezels de enige passanten zijn, waar de elektriciteit soms dagenlang wegvalt, waar wifi zelden een zekerheid is, waar in geen 100 kilometer een supermarkt is en Jessie zich dus wekelijks als enige Europese vrouw naar de plaatselijke soek begeeft.

Buurman, wat doet u nu? Seizoen 6 Afl.4 van 6 45 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Human Interest Beschikbaar tot 29/06/2023

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.