Ga meteen naar video

Kinderen van IS

Twee kindjes van IS-strijders zijn vandaag aangekomen in ons land: hun vader is overleden, hun moeder zit haar straf uit in een Turkse cel. De kinderen werden meteen onder politiebegeleiding naar de jeugdrechtbank gebracht, waar de jeugdrechter beslist wat er met hen moet gebeuren. Het is voor het eerst dat IS-kinderen door een rechter naar België gehaald worden. Gerrit Loots, professor psychologie, en Philippe Vansteenkiste, voorzitter van V-Europe en nabestaande van een slachtoffer van de aanslagen op 22 maart, vinden beiden dat Belgische IS-kinderen moeten kunnen terugkeren naar ons land.

 

Na Johnson & Johnson en Pfizer zet nu ook farmabedrijf Roche twee Alzheimerstudies stop. En dat terwijl één op vijf mensen ermee te maken krijgt, een aantal dat door de vergrijzing enkel zal toenemen. Is het stopzetten van die studies een ramp voor de toekomst van het Alzheimeronderzoek? En waarom is het zo moeilijk een medicijn voor de ziekte te vinden? Christine Van Broeckhoven, professor moleculaire biologie en wereldvermaard Alzheimeronderzoeker, bespreekt de toekomst van het Alzheimeronderzoek.
 
Stefan Blommaert, voormalig VRT-correspondent in China, viert Chinees nieuwjaar met een nieuw boek. In De eeuw van Xi onderzoekt hij hoe China onze toekomst zal bepalen. Het beeld dat we in het westen van China hebben mag dan verouderd zijn, de vraag naar de toenemende Chinese invloed is dat helemaal niet. Fenomenen als The Great Firewall en het Belt and Road Initiative lijken allemaal deel uit te maken van Xi Jinpings plan om van China de belangrijkste wereldmacht te maken.
De Afspraak Seizoen 2019 Aflevering 15 43 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Kinderen van IS
  2. Medicijn tegen Alzheimer
  3. De eeuw van Xi

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.