Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Medische zaak-Lambert verdeelt Frankrijk

Fransman Vincent Lambert verzonk tien jaar geleden na een auto-ongeluk in een diepe coma. De artsen stopten gisteren de behandeling, maar het Hof van Beroep besliste dat de behandeling moet worden heropgestart. De uitspraak zorgt voor verdeeldheid bij onze zuiderburen. Is het een zaak van conservatief tegen progressief? Columniste Mia Doornaert volgt Frankrijk op de voet en ziet hoe een katholieke grondstroom zich stevig roert in dit debat. Met professor neurologie Steven Laureys, die Lambert destijds zelf onderzocht, praten we over zijn medische toestand. Laureys trekt het debat naar ons land en wil dat we preventief gaan nadenken over onze wilsbeschikking.

 

 
Topatlete Louise Carton kampte met een eetstoornis en getuigt vandaag voor het eerst voor de camera’s. In 2015 werd ze nog Europees kampioen veldlopen bij de beloften en won ze datzelfde jaar ook de gouden spike voor beste vrouwelijke belofte. Toch sluimerde toen al het spook van de weegschaal. Magerzucht in de topsportwereld is al langer een publiek geheim, maar Carton brengt iets in beweging. Ook de atletiekfederatie gaat met haar oproep aan de slag. Welke weg heeft Carton intussen afgelegd? En wil ze een rolmodel worden?
 
 
Schrijver en De Volkskrant-columnist Bert Wagendorp schreef een vervolg op zijn succesroman Ventoux. ‘Ferrara’ is een verhaal over mannenvriendschap, vergankelijkheid en nog zoveel meer. Maar waarom wil Wagendorp het hierover hebben? Wat betekent mannenvriendschap? Wat valt er nog te zeggen over de sterfelijkheid. Heel veel, zo blijkt.
 
 
De Afspraak Seizoen 2019 Aflevering 57 45 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Medische zaak-Lambert verdeelt Frankrijk
  2. Oproep Louise Carton
  3. Niet op De Afspraak
  4. Ferrara

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.