Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Komt er een verplichte gemeenschapsdienst voor werklozen?

Vanmiddag werd de nieuwe Europese Commissie voorgesteld door de nieuwe voorzitster, de Duitse Ursula von der Leyen. Vicepremier Didier Reynders krijgt de bevoegdheid Justitie. Maar wat houdt deze functie in? We bespreken het met aftredend Europees commissaris Marianne Thyssens.

 

N-VA, Open VLD en CD&V zouden praten over verplichte gemeenschapsdienst voor langdurig werklozen. Mensen die langer dan twee jaar werkloos zijn, zouden worden ingezet om gemeenschapswerk te doen. Het is geen nieuw idee, maar het zou nu deel uitmaken van de onderhandelingen. Met deze maatregel wil de nieuwe Vlaamse regering meer mensen aan het werk krijgen. Is dit wel een goed idee? Een debat tussen columnist Noël Slangen en professor sociaal beleid Wim Van Lancker.

 

Het langverwachte tweede seizoen van Callboys ging vorige week met succes van start. Meer dan een half miljoen Vlamingen keken live op hun televisie. Veel series zetten tegenwoordig direct alle afleveringen online, maar hier is het telkens een week wachten op de volgende aflevering. Is dit nog van deze tijd? Regisseur Jan Eelen spreekt over het Vlaamse televisielandschap.

 
De Afspraak Seizoen 2019 Aflevering 82 48 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. De nieuwe Europese commissie
  2. Verplichte gemeenschapsdienst voor werklozen
  3. Niet op De Afspraak
  4. Callboys 2.0

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.