Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Informateur Magnette gooit de handdoek in de ring 

Het politieke circus gaat door. Informateur Magnette bracht vanmiddag verslag uit bij de koning en wenst nu ontheven te worden uit zijn functie. De koning houdt zijn beslissing in beraad en trommelt de partijvoorzitters op voor een nieuwe gespreksronde. Wat is de volgende stap? Politiek journalisten Isolde Van den Eynde (HLN) en Ivan De Vadder (VRT NWS) maken de balans op. 

Rusland kwam vandaag in de media vanwege de beslissing van WADA, waardoor het land vier jaar lang niet mag deelnemen aan internationale sportcompetities. Ook werden na drie jaar de gesprekken tussen Rusland en Oekraïne weer aangevat in Parijs. Voldoende gesprekstof om het Rusland van de afgelopen twintig jaar onder de loep te nemen met Ruslandkenner Lien Verpoest (KU Leuven). Zij redigeerde een boek waarin ze onderzoekt waarom Rusland zo “onveranderlijk anders” is. 

Niet op de fruitschaal, maar aan de muur met ducttape. Dat deed de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan met een banaan. Het controversiële kunstwerk werd vorige week verkocht voor 120.000 dollar. Wat nog meer ophef veroorzaakte: een andere kunstenaar haalde het werk van de muur en at het op. “Hungry Artist”, noemde hij het. Is dit nog kunst? Of gewoon commerce? We praten erover met Philippe Van Cauteren, artistiek directeur van het S.M.A.K. in Gent.

De Afspraak Seizoen 2019 Aflevering 121 44 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Federale formatie
  2. Rusland, onveranderlijk anders?
  3. Niet op 'De afspraak'
  4. Opgegeten kunst

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.