Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Drie artsen staan terecht op een euthanasieproces

In Gent is vandaag het langverwachte euthanasieproces van start gegaan. Drie artsen worden beschuldigd van vergiftiging. Ze zouden fouten gemaakt hebben bij de euthanasie van een jonge vrouw met psychische problemen. Een veroordeling van één van de artsen zou de hele euthanasiewet op de helling kunnen zetten. Journalist Yves Desmet volgt het proces op de voet. 

Wim De Vilder is net terug van een maand vakantie in Australië. Onverwacht werd hij achtervolgd door de bosbranden. Hij beschrijft de ravage die het vuur heeft aangericht uit de eerste hand. Sara Vicca doceert klimaatverandering aan de Universiteit Antwerpen en legt het verband tussen de branden en de klimaatopwarming. 

Bij zijn aftreden beloofde paus Benedictus XVI gehoorzaamheid aan zijn opvolger. Maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Binnenkort geeft hij een boek uit waarin hij het celibaat verdedigt. En dat op een moment dat paus Franciscus het celibaat net wil versoepelen. Kerkjurist Rik Torfs weet hoe het zit met de verhouding tussen de twee pausen.

De Afspraak Seizoen 2020 Aflevering 6 48 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Start euthanasieproces
  2. Bosbranden Australië
  3. Niet op 'De afspraak'
  4. 2 pausen

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.