Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Is racisme wijdverspreid in ons land?

Toen vanmorgen bleek dat een aantal migranten mogelijk waren omgekomen op zee regende het racistische opmerkingen op sociale media. SP.a voorzitter Conner Rousseau reageerde zeer verontwaardigd en riep zijn collega-politici op om hetzelfde te doen, over alle partijgrenzen heen. Hoe wijdverspreid is racisme maar vooral hoe denkt hij dat te kunnen aanpakken?

Het jaarlijkse Wereld Economisch Forum in Davos is vandaag van start gegaan. Geert Noels ziet daar voornamelijk een niet-transparante kapitalistische ontmoeting in achter gesloten deuren. Waarom deze zaken niet in alle openheid in eigen land bespreken? Of heeft zo’n internationaal forum met belangrijke bedrijfsleiders en toppolitici toch nut?

Regisseur Patrice Toye duikt in haar film ‘Muidhond’ in het hoofd van een jongeman met pedofiele gevoelens. Zij wil de menselijke kans van pedofilie tonen en dat de kijker zichzelf kan herkennen in het hoofdpersonage. Toye is daarbij ten rade gegaan bij Minne De Boeck verantwoordelijke van de hulplijn ‘Stop It Now’ voor mensen die worstelen met deze pedofiele gevoelens.

De Afspraak Seizoen 2020 Aflevering 10 45 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. #Racisme
  2. De zin van Davos
  3. Niet op De afspraak
  4. Muidhond

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.