Ga meteen naar video

Worden maatregelen moeilijker volgehouden in de zomer?

Voorlopig worden mondmaskers niet verplicht in winkels, een opmerkelijke beslissing nadat experten er de voorbije dagen voor pleitten. Werd hun mening bijgesteld onder druk van de politiek? Wordt het met de zomer voor de deur alsmaar moeilijker om de regels te doen standhouden? En hoe gaan we de rekening van de coronapandemie betalen? We vragen het aan lid van de Nationale Veiligheidsraad en vicepremier Koen Geens (CD&V).

Komende dinsdag, op 30 juni, is het zestig jaar geleden dat Congo onafhankelijk werd. Meer dan ooit staat ons koloniaal verleden onder de aandacht. Wat met standbeelden, excuses en herstelbetalingen? Kijken we te weinig naar Congo zelf? Bambi Ceuppens, antropologe van het AfricaMuseum, komt naar de studio.

Tijdens de coronacrisis hebben meer en meer jonge beleggers de weg naar de beurs gevonden. Eén week na de start van de lockdown hadden ze al voor 21 miljoen aandelen gekocht, terwijl dat in februari nog maar twee miljoen was. We analyseren het met Isabel Albers (De Tijd & L’Echo). Waar komt de trend vandaan? En is het risicovol dat de beurs het beter doet dan de reële economie?

De Afspraak Seizoen 2020 Aflevering 87 47 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Nationale Veiligheidsraad
  2. 60 jaar Congolese onafhankelijkheid
  3. Niet op De afspraak
  4. Jonge beleggers

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.