Ga meteen naar video

Wat zijn de politieke verantwoordelijkheden in de mondmaskerkwestie?

Worden we wijzer van het eerste vragenuurtje van de regering- De Croo en, in de nasleep van de Pano- uitzending van gisteren, welke verantwoordelijkheid draagt Maggie De Block voor de vernietiging van twintig miljoen mondmaskers waardoor de strategische stock in vlammen opging? Rik Van Cauwelaert, columnist van De Tijd, becommentarieert.

Al sinds het begin van de crisis is het wetenschappelijke debat over corona te volgen in de media. Hoe geraken we besmet? Hoe hoog is de mortaliteit? Wie is er besmettelijk? Het zijn vragen die in de kranten en tv-studio’s de druk bediscussieerd werden. Over de kracht en zwaktes van een openlijk debat tussen wetenschappers hebben we het met filosoof Maarten Boudry.

Honderd jaar geleden werd de stad Antwerpen eigenaar van een Congolese kunstcollectie van meer dan 5000 voorwerpen. Het MAS in Antwerpen zet daarom honderd objecten uit die collectie in de kijker in de expo '100 x Congo'. Heel veel moois dus, maar ook veel vragen. Want hoe zijn die kunstvoorwerpen hier beland? En waar ligt hun toekomst? Co-curator Nadia Nsayi is onze gast.

De Afspraak Seizoen 2020 Aflevering 112 50 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Politieke verantwoordelijkheid
  2. Corona en wetenschap
  3. Niet op De Afspraak
  4. Expo '100 x Congo'

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.