Ga meteen naar video

Kan de Ronde van Vlaanderen veilig doorgaan?

Het gaat nog steeds hard met het coronavirus, zowel bij ons als in onze buurlanden. Gisterenavond ging Nederland al half op slot en zo meteen kondigt president Macron zo goed als zeker de noodtoestand af in Frankrijk. We weten ondertussen wel wie er besmet geraakt en hoeveel, maar weten we eigenlijk wel waar we die besmetting precies oplopen? En kunnen we een tweede lockdown nog vermijden? Vragen voor Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KULeuven).

De tweede coronagolf treft nu ook de woonzorgcentra. De afgelopen 24 uur zijn er 368 COVID-gevallen bijgekomen bij bewoners of medewerkers van de woonzorgcentra. Daarmee komt het totaal nu op 1.398 gevallen op dit moment en dagelijks stierven er de afgelopen week gemiddeld vier bewoners. Is er een mogelijkheid om het virus uit de woonzorgcentra te houden? Margot Cloet van Zorgnet Icuro is onze gaste.

Het parcours van de Ronde van Vlaanderen werd al licht gewijzigd omwille van de coronamaatregelen en er werden verschillende veiligheidszones aangebracht. Daar geldt zelfs een algemeen publieksverbod. Maar kan je in deze tijden zo’n volksfeest wel veilig organiseren? En komt zondag alles goed? Tomas Van Den Spiegel, ceo van Flanders Classics, denkt van wél.

 
De Afspraak Seizoen 2020 Aflevering 115 44 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Coronacrisis
  2. Woonzorgcentra
  3. Niet op De Afspraak
  4. De Ronde 2020

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.