Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

De coronacrisis zorgt voor een groeiend aantal ‘nieuwe armen’

Tot 13 december gaat ons land voor de tweede keer dit jaar in lockdown. Wat betekent dat voor de meest kwetsbaren onder ons? Armoedeorganisaties blijven wijzen op het groeiend aantal ‘nieuwe armen’ dat bij hen aanklopt. Voor wie het al financieel moeilijk had, is de coronacrisis vaak de druppel. Bea Cantillon is onze gast.

Alsof ze zich klaar maken voor een nakende orkaan, timmeren tal van Amerikanen hun huizen dicht. Niet de vrees voor een concrete storm doet hen naar dergelijke drastische maatregelen grijpen, wel de dag van morgen, de dag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Michiel Vos maakt de balans op van de campagnes van Biden en Trump en ziet zijn land verdeelder dan ooit achterblijven.

Het populisme is alomtegenwoordig in de Europese Unie. De stem van de boze burger klinkt almaar luider, zowel aan de linker- als aan de rechterzijde. ‘De Onfatsoenlijken’ zoekt het antwoord in de levensverhalen van de mensen die zich afkeren van de traditionele politiek. Jan Antonissen trok Europa rond en tekende hun verhalen op.

De Afspraak Seizoen 2020 Aflevering 123 45 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Nieuwe kwetsbaren
  2. Verkiezingsstorm in de VS
  3. Niet op De Afspraak
  4. De Onfatsoenlijken

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.