Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Sneltesten én vaccineren, dat wordt vanaf januari de uit te rollen strategie 

Mensen sneller kunnen testen op corona, dat is de inzet van het proefproject dat vandaag in 14 huisartsenpraktijken begon. Met een sneltest krijg je binnen het kwartier een diagnose. Geen wonder dat prof. Herman Goossens, hoofd van de taskforce Testing, enthousiast is. Sneltesten én vaccineren, dat wordt vanaf januari de uit te rollen strategie in ons land.

Het Pfizervaccin wordt ondertussen al toegediend in de UK en in de VS. Maar hoe staat het nog met het vaccin van Johnson&Johnson? We gaan live naar de nummer twee van J&J wereldwijd, de Belg Paul Stoffels.

Psychiater Dirk De Wachter schreef het boek Goed leven, over hoe kwetsbare mensen en mensen met een beperking ook een geslaagd leven kunnen leiden. De opmaak van het boek stond vast, maar toen kwam corona. De gezondheidscrisis schudde ons allemaal door elkaar en veel mensen zijn met verlies geconfronteerd. Het besef dat we allemaal potentieel kwetsbaar zijn groeit. Hoe gaan we daar best mee om?

Nadat hij begin deze maand ook in beroep veroordeeld werd tot een gevangenisstraf- van vier jaar waarvan twee jaar effectief wegens verkrachting en aanranding van een minderjarige- tekent de gerenommeerde uroloog Bo Coolsaet nu cassatie aan. Advocate van de jonge vrouw die de klacht indiende, Christine Mussche, blijft strijdbaar.

De Afspraak Seizoen 2020 Aflevering 145 44 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Sneltesten
  2. Leven in tijden van corona
  3. Cassatie voor Bo Coolsaet

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.