Ga meteen naar video
Meer van dit programma

De VUB gaat al haar studenten opbellen met de vraag hoe het met ze gaat

De VUB gaat al haar studenten opbellen met de vraag hoe het met ze gaat. Daarna kunnen ze eventueel doorverwijzen naar psychologische hulp. Een bevraging toont aan dat maar liefst 86% van de deelnemende studenten twijfelt of ze het academiejaar met succes zullen afronden en 70% worstelt met de onlinelessen. Zal dit initiatief zoden aan de dijk brengen? En hoe kijkt de rector van de VUB Caroline Pauwels naar het verdere verloop van het academiejaar?

Welke plaats moeten antivaxers krijgen in het publieke debat? Dat is de vraag die zich opdringt na de vele reacties op het Humo-interview met Peter Vandenbegin en Tine Reymer, waarin ze zeggen geen vaccin te willen, en het vaccinatiedebat in de Zevende Dag met een antivaxer. Met filosoof Johan Braeckman gaan we op zoek naar een antwoord.

Knack-journalist Dirk Draulans mocht een van de groten der aarde interviewen: Bill Gates. Gates schreef het boek: “How to avoid a Climate Disaster”. De wereld heeft geen echt plan in de strijd tegen de klimaatopwarming, en dat baart Bill Gates grote zorgen. Gates gelooft dat we met technologie en innovatie het probleem kunnen aanpakken, al zal het niet makkelijk worden.

De Afspraak Seizoen 2021 Aflevering 24 48 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. VUB belt studenten
  2. Antivaxers in de media?
  3. Niet op De Afspraak
  4. Dirk Draulans interviewt Bill Gates

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.