Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Hoe kijkt Van Grieken naar de hetze rond Vlaams Belang?

Afgelopen weekend ontstond er consternatie nadat bleek dat Vlaams Belang Jef Elbers had voorgedragen als bestuurder voor het Vlaams Audiovisueel Fonds. Elbers heeft controversiële uitgespraken gedaan waarbij hij de lgbtq+-gemeenschap niet spaarde. Hoe kijkt voorzitter Tom Van Grieken naar de hetze die is ontstaan en wat is nu precies het standpunt van de partij over holebi’s?

Het loonoverleg in ons land zit muurvast. De vakbonden willen meer dan 0,4% loonopslag die de loonwet toestaat. Intussen hebben de twee grootste vakbonden van het land een stakingsaanzegging ingediend om op 29 maart te staken. Hoe moet het nu verder? En waarom kan de regering niet morrelen aan de loonwet? Vragen voor arbeidseconoom Stijn Baert (UGent).

Morgen start de Klimaatzaak: meer dan 62.000 burgers willen de overheid laten veroordelen voor een falend klimaatbeleid. Het is daarmee het grootste proces in België ooit. Initiatiefneemster van het eerste uur, ondertussen zes jaar geleden, Francesca Vanthielen komt vanavond de zaak reeds bepleiten.

De Afspraak Seizoen 2021 Aflevering 36 48 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Vlaams Belang homofoob?
  2. Loonoverleg geblokkeerd
  3. Niet op De Afspraak
  4. De zaak Klimaat

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.