Ga meteen naar video

Het debat over veiligheid van vrouwen op straat wakkert weer aan

België is zowat het enige land in West-Europa dat zijn burgers nog inent met het AstraZeneca-vaccin. Deze namiddag bevestigde het EMA dat er geen enkele indicatie is dat de vaccins bloedklonters hebben veroorzaakt. Zijn wij één van de enige landen die weerstaan aan de paniek waar de rest van de EU zich wel aan laat vangen? We vragen het aan Marc Van Ranst. Die maakt zich wel zorgen over de coronacijfers, na 16 weken stabiliteit stijgt het aantal nieuwe besmettingen stevig.

De moord op de 33-jarige Sarah Everard maakt veel los bij de Britten. Afgelopen weekend kwamen honderden mensen bijeen voor een wake en haar dood maakt ook het debat over de veiligheid van vrouwen op straat los. Op Instagram werd de post ‘Text me when you get home’ trending, een bericht dat vrouwen vaak naar elkaar sturen als ze alleen naar buiten gaan. We gaan live naar correspondent Lia van Bekhoven in Londen. En praten nadien verder met Liesbet Stevens, adjunct-directeur van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen, over de veiligheid van vrouwen op straat.

Volgende week maandag is het exact vijf jaar geleden dat ons land werd opgeschrikt door de aanslagen in Brussel: op de luchthaven in Zaventem en in het metrostation van Maalbeek ontploften er toen verschillende bommen. Er vielen 32 doden en meer dan 300 gewonden. Journaliste Joanie De Rijke en dokter Tine Gregoor spraken met slachtoffers, hulpverleners, veiligheidsmensen en beleidsmakers. Ze schreven er samen het boek ‘Bommen in Brussel. Vijf jaar na de aanslagen’ over.

De Afspraak dinsdag 16/03 Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Nog 5 dagen beschikbaar

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Coronacrisis
  2. Text me when you get home
  3. Niet op De Afspraak
  4. Bommen in Brussel

Hallo

Profiel Hulp nodig?

VRT-Profiel

Dag Gebruiker,

Je bent aangemeld met je VRT-Profiel.

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.