Ga meteen naar video

Biden legt ambitieus plan op tafel

Binnen de dertig dagen moet de overheid een betere wettelijke basis hebben voor de coronamaatregelen. Anders moet ze per dag dat de maatregelen van kracht blijven, een dwangsom van 5.000 euro betalen. Dat besliste een Brusselse rechter gisteren. Wat vindt hoogleraar Grondwettelijk recht Johan Vande Lanotte van die uitspraak? Is dit een grote overwinning voor de rechtsstaat? En is in beroep gaan verstandig?

Zo maar even 2000 miljard dollar wil president Biden investeren in de Amerikaanse economie. Daarmee legt hij een ambitieus plan op tafel om de Amerikanen aan betere wegen, huisvesting en jobs te helpen. Maar er is meer: Biden wil competitief sterk staan tegenover die almaar groeiende grootmacht China. Volgens Jonathan Holslag, hoogleraar internationale betrekking aan de VUB, komt dergelijk plan niets te vroeg.

Roger Lybaert is met voorsprong de bekendste rusthuisbewoner van het land na zijn open brief en eerdere passage in De Afspraak. Zijn dochter kreeg uitzonderlijk de toestemming om gedurende enkele maanden zijn leven te volgen in het rusthuis. Een turbulente periode met lockdowns, zonder bezoek en het verlies van zijn echtgenote Vera na een huwelijk van 63 jaar. Roger stelt de documentaire vanavond bij ons voor.

De Afspraak donderdag 01/04 Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Beschikbaar tot zaterdag 01/05

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Coronamaatregelen
  2. Westen versus China
  3. Niet op De Afspraak
  4. Roger

Hallo

Profiel Hulp nodig?

VRT-Profiel

Dag Gebruiker,

Je bent aangemeld met je VRT-Profiel.

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.