Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Ann Li pleit voor de erkenning van long covid-patiënt

Vandaag ging Ann Li langs op het kabinet van minister Frank Vandenbroucke om een petitie af te geven die pleit voor de erkenning van long covid. Li kampt net zoals een aanzienlijk deel van de patiënten maanden na de diagnose van covid nog steeds met zware symptomen. Ze legt uit waarom de erkenning zo belangrijk is en hoe ze haar leven anders moet organiseren als long covid-patiënt.

Kunnen we een halt toe roepen aan illegale migratie en zo de schrijnende overlijdens die daar niet zelden een gevolg van zijn- vorig weekend nog lieten 130 vluchtelingen het leven op zee- vermijden? Voormalig staatssecretaris van asiel en migratie Theo Francken (N-VA) ziet de oplossing in het Australische asielmodel en start een campagne.

André Alen is professor staatsrecht en sinds kort met pensioen als voorzitter van het Grondwettelijk Hof. Als kabinetsmedewerker en kabinetschef van Martens en Dehaene werkte hij mee aan verschillende staatshervormingen. De pandemie maakte duidelijk dat de huidige staatsstructuur een efficiënte aanpak van grote crisissen in de weg staat. Is het tijd voor een nieuwe staatshervorming? Professor Alen ziet heil in een België met vier deelstaten.

De Afspraak Seizoen 2021 Aflevering 53 49 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Long covid
  2. België met vier deelstaten?
  3. Niet op De Afspraak
  4. Halt aan illegale migratie

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.