Ga meteen naar video

Is het coronapaspoort discriminerend?

Het was de Brusselse minister-president Rudi Vervoort die zondag het voorstel op tafel wierp. Voor wie gevaccineerd is, moet er iets veranderen en dus stelt hij voor een coronapas in te voeren. Intussen krijgt hij bijval van Vlaams minister Wouter Beke. Maar kan je iemand de toegang weigeren omdat hij of zij niet gevaccineerd is? Els Keytsmans, directeur van het gelijkekansencentrum Unia, vindt van niet.

Ons land is één van de enige Europese landen waar het niet verboden is je eigen kind te slaan. CD&V wilt nu een wetsvoorstel indienen om geweld bij de opvoeding van kinderen te verbieden. Groen en Vooruit zouden het voorstel steunen, maar Theo Francken gaf alvast kritiek. Wat is het standpunt van de N-VA in dit debat? Moet de pedagogische tik uit de opvoeding verdwijnen? En moet dit wettelijk verankerd worden? Vragen voor N-VA ondervoorzitter en kamerlid Valerie Van Peel.

Vanaf morgen zendt Canvas ‘It’s a Sin’ uit. De fictiereeks volgt drie jonge homoseksuele mannen die in het begin van de jaren ’80 naar Londen verhuizen. Terwijl ze volop van het leven genieten, worden ze geconfronteerd met een nieuw mysterieus virus dat de ronde begint te doen: AIDS. Voor Knack-journalist Peter Casteels is ‘It’s a Sin’ een van de allerbeste series van de laatste jaren.  

De Afspraak Dinsdag 04/05 Later kijken Favoriet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Beschikbaar tot donderdag 03/06

Hallo

Profiel Hulp nodig?

VRT-Profiel

Dag Gebruiker,

Je bent aangemeld met je VRT-Profiel.

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.