Ga meteen naar video

is onze overheid cybergewijs wel voldoende beschermd?

Een cyberaanval van ongeziene omvang. Daar kreeg Belnet, een overheidsinstantie die internettoegang levert, gisteren mee te maken. Resultaat: onbereikbare overheidsdiensten, parlementen die niet konden werken, mailverkeer dat in de soep draaide.. Het doet de vraag rijzen: is onze overheid cybergewijs wel voldoende beschermd? We vragen het aan ethisch hacker Inti De Ceukelaire.

Maandagavond laat kondigden Bill Gates en zijn echtgenote Melinda aan dat ze gaan scheiden. Hun fortuin wordt geschat op 121 miljard euro. Gates heeft dan ook een sterke invloed en impact als economisch figuur en is in zijn eentje méér waard dan sommige landen. Heeft hij te veel macht en evolueren we als maatschappij naar een plutocratie? Vragen voor professor Internationale Politiek Jonathan Holslag (VUB).

“Het levenswerk van Napoleon blijft ons als Fransen maken tot wie we zijn”. Met die woorden herdacht de Franse president Macron daarstraks Napoleon Bonaparte, die vandaag 200 jaar geleden stierf. Het was zoeken naar een evenwicht tussen vieren en herdenken voor Macron, nadat het leven van Napoleon al weken onderwerp van hevig debat is in Frankrijk. Was hij een geniale veldheer of toch vooral een racistische dictator? De Napoleonherdenking was dit jaar meer dan ooit een heikele kwestie. Wat zegt dit over hoe we met onze geschiedenis omgaan? Moeten we met onze blik en kennis van vandaag naar de daden van historische figuren kijken? Historica Sophie De Schaepdrijver is onze gaste.  

De Afspraak Woensdag 05/05 Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Ongeziene Cyberaanval
  2. Miljardenscheiding
  3. Niet op De Afspraak
  4. Leve Napoleon?

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Hallo

Profiel Hulp nodig?

VRT-Profiel

Dag Gebruiker,

Je bent aangemeld met je VRT-Profiel.

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.