Ga meteen naar video

Welke invloed zal het coronavirus op Euro 2020 hebben?

De discussie over de hoofddoek is terug van nooit weg geweest. Het begon in Brussel: de openbare vervoersmaatschappij MIVB weigerde een sollicitant met hoofddoek, werd veroordeeld voor discriminatie, maar ging niét in beroep. En toen Ecolo Ihsane Haouach -mét hoofddoek- afvaardigde als regeringscommissaris, werd de discussie ook federaal opnieuw geopend. Esma Uçan, bestuurder van studentenvereniging Mahara Network, vindt het neutraliteitsbeginsel onhoudbaar en wereldvreemd.

Eind februari werd de vergunning voor de bouw van een grote kippenstal in Kortessem vernietigd. Gisteren kwam het nieuws dat het departement landbouw toch positief adviseert, tegen de nieuwe maatregelen van Vlaams Minister voor Omgeving Zuhal Demir in. Waar gaat het Vlaamse stikstofbeleid heen? Eén ding lijkt zeker: de Vlaamse regering zal beslissingen moeten nemen die een zware impact zullen hebben op het Vlaamse landbouw- en industriebeleid.

“Tegen het einde van het EK zullen alle Rode Duivels zich hebben laten vaccineren tegen het coronavirus.” Dat was de reactie van bondscoach Roberto Martinez op de vraag of alle Rode Duivels zich zullen laten vaccineren. Aan voetbalcommentator Flip Joos vragen we waarom niet alle Duivels meteen gevaccineerd worden, en welke invloed corona verder zal hebben op het EK. En natuurlijk ook: worden we Europees kampioen?

De Afspraak Woensdag 02/06 Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Beschikbaar tot vrijdag 02/07

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Het hoofddoekendebat
  2. Stikstof
  3. Niet op De Afspraak
  4. Rode Duivels

Hallo

Profiel Hulp nodig?

VRT-Profiel

Dag Gebruiker,

Je bent aangemeld met je VRT-Profiel.

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.