Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Gedaan met de belastingparadijzen?

Is het rijk van belastingparadijzen en belastingontwijkende multinationals weldra uit? Als het van de ministers van Financiën van de G7-landen afhangt wel. Die bereikten dit weekend een akkoord  over een wereldwijde vennootschapsbelasting van minstens 15 procent. Zal die belasting er echt komen? En wat zullen de gevolgen zijn voor ons land en de Belgische multinationals? Isabel Albers van De Tijd/L’Echo is onze gaste.

Eric Van Rompuy (CD&V) was jongerenvoorzitter, parlementslid en minister. Hij nam in 2019 afscheid van de actieve politiek en maakte van de coronatijd gebruik om zijn memoires neer te pennen: “Rebel met een missie”. Welke lessen trekt hij uit meer dan 42 jaar actieve politiek? En hoe kijkt Van Rompuy naar de Vlaamse christendemocratie vandaag?

Bashir Abdi vluchtte als kind van Somalië naar ons land omwille van het oorlogsgeweld. Hij ontwikkelde zich hier tot een wereldtopper op de marathon en is de hoop van België op olympisch eremetaal. Zijn opmerkelijk levensverhaal is nu te boek gesteld in 'Op de loop'.

De Afspraak Seizoen 2021 Aflevering 70 47 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. 15% vennootschapsbelasting
  2. Rebel met een missie
  3. Niet op De Afspraak
  4. Op de loop

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.