Ga meteen naar video

Bijna 60% van de volwassen kreeg al hun eerste vaccinatie

177.000 Belgen kregen vandaag een coronaprik. Na een aarzelende start begin dit jaar heeft ondertussen bijna 60 procent van de volwassenen hun eerste vaccinatie gekregen, en de snelheid van de vaccinatiecampagne blijft de komende weken nog toenemen. Vandaag beslisten de ministers van volksgezondheid dat ook mensen onder de 41 het Janssen-vaccin kunnen krijgen, als ze dat zelf willen. Welk effect zal dat hebben op de vaccinatiecampagne? En wanneer zal iedereen zijn eerste prik gekregen hebben? De voorzitter van de taskforce vaccinatie Dirk Ramaekers is onze gast.

Een dikke maand geleden bood de Duitse kardinaal Marx zijn ontslag aan bij de paus. Hoewel hij zelf niet verdacht of betrokken is, wilde hij verantwoordelijkheid nemen voor de schandalen rond seksueel misbruik in de Duitse kerk. Zijn ontslagbrief las als een snoeiharde analyse van het kerkelijke falen in de kwestie: “de kerk is op een dood punt beland, en dat is helemaal onze eigen schuld”. Vandaag weigerde paus Franciscus het ontslag. Een gemiste kans? Of terecht? We vragen het aan kerkjurist Rik Torfs.

Jarenlang zat ze op de eerste rij bij de parlementaire debatten in ons land, hield ze politici- desnoods met wat geduw en getrek- staande in de wandelgangen van het parlement en kleurde ze Villa Politica met haar vlijmscherpe vragen. Als het van Linda De Win zou afhangen, zou ze blijven doorgaan maar feit is dat ze in juli op pensioen gaat.

De Afspraak Donderdag 10/06 Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Beschikbaar tot zaterdag 10/07

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Vaccinatiecampagne
  2. Crisis in de kerk
  3. Niet op De Afspraak
  4. Op pensioen

Hallo

Profiel Hulp nodig?

VRT-Profiel

Dag Gebruiker,

Je bent aangemeld met je VRT-Profiel.

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.