Ga meteen naar video

Vincent Van Quickenborne bespreekt geweld tegen politieagenten 

Federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne is vanavond te gast en laat zijn licht schijnen op de recente gevallen van agressie tegen politieagenten in Sint-Jans-Molenbeek en Gent. Ook maken we de balans op van zijn beleid van het voorbije jaar. 

Al in de vorige legislatuur drong een modernisering van het seksueel strafrecht zich op, en nu lijkt er zo een grootscheepse hervorming aan te komen. Reden genoeg om Liesbet Stevens uit te nodigen, die als professor seksueel strafrecht en adjunct-directeur van het ‘Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen’ de nodige duiding bij deze hervorming komt geven.

Op 17 juni 2021 veroordeelde de rechtbank van eerste aanleg in Brussel de Belgische overheden collectief voor hun nalatige klimaatbeleid. Drie maanden later zijn er echter nog geen stappen ondernomen om de klimaatcrisis concreet aan te pakken, en gaat de vzw Klimaatzaak in beroep. Milieu-advocaat Roger Cox, recent nog verkozen als één van de ‘Time100: most influential people of 2021’, vervolledigt de tafel en komt vertellen over het vervolg van deze zaak.

De Afspraak Dinsdag 21/09 47 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Nog 3 dagen beschikbaar

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Geweld tegen politieagenten
  2. Een modern seksueel strafrecht?
  3. De klimaatzaak

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.