Ga meteen naar video
Meer van dit programma

In de zorginstellingen staan meer dan drieduizend vacatures open

In de zorginstellingen staan meer dan drieduizend vacatures open. Tegelijk gaan steeds meer stemmen op om in de zorg geen mensen te laten werken die zich niet willen laten vaccineren. Wordt het kiezen tussen pest en cholera? Margot Cloet van Zorgnet-Icuro en Vlaams volksvertegenwoordiger Lorin Parys (N-VA).

Op 20 oktober 1996, een paar maanden na de arrestatie van Marc Dutroux, trok de ‘Witte Mars’ door Brussel. Het werd een nooit eerder vertoonde uiting van onbegrip en kwaadheid over de werking van justitie.  Stefaan De Clercq was toen minister van justitie. Wat heeft de mars toen teweeggebracht, en heeft de mars justitie in België écht veranderd?

De democratie moet meer vertrouwen hebben in haar kiezers, en de macht van niet verkozenen zoals rechters en grote bedrijven beknotten. Dat is de ‘reset’ die socioloog Marc Elchardus bepleit in zijn gelijknamige boek. Het boek is een pleidooi voor meer gemeenschapsdenken, en tegen een op het liberalisme geïnspireerd individualistisch maatschappijproject.

De Afspraak Woensdag 20/10 49 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Zorgen voor de zorg
  2. 25 jaar Witte Mars
  3. Niet op De Afspraak
  4. Marc Elchardus pleit voor een 'reset'

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.