Ga meteen naar video
Meer van dit programma

De discussie over het uitstellen van zorg door corona laait weer op

Nu de ziekenhuisopnames omwille van Covid 19 blijven stijgen, neemt de druk op de reguliere zorg weer toe. De hoofdarts van het UZ Gent is alvast niet van plan om andere zorg uit te stellen en vindt niet dat Covidpatiënten privileges moeten krijgen. Daarmee laait de discussie over het uitstellen van zorg door corona weer op. Aan intensivist Geert Meyfroidt en filosoof Ignaas Devisch om die ethische knoop te ontwarren. 

Waarom woont een tweeëntwintigjarige in een woonzorgcentrum voor mensen met dementie? Dat is een vraag voor Teun Toebes, student zorgbeleid, die in zijn boek VerpleegThuis de huidige manier van zorgen voor mensen met dementie op de korrel neemt. Volgens hem kunnen en moeten we hen anders bekijken en behandelen, gelijkwaardig, net als mensen.  

Twintig jaar geleden viel het doek voor Sabena, de nationale luchtvaarttrots. In de laatste fase van de lange doodstrijd die aan dat faillissement voorafging, kwam een jonge Inge Vervotte in beeld. Als vakbondssecretaris van het ACV stond ze toen op de barricades; benieuwd hoe ze daar nu op terug kijkt.

De Afspraak Seizoen 2021 Aflevering 106 46 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Druk op zorg
  2. Mensen (met dementie)
  3. Sabena, twintig jaar later

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.