Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Hoe kan men onze elektriciteitsvoorziening in de toekomst vrijwaren?

In Vilvoorde zal er geen gascentrale gebouwd worden. Zuhal Demir (N-VA) weigert de omgevingsvergunning: te veel stikstof, zegt de minister. Aan energie- expert van VRTNWS Luc Pauwels om het bredere plaatje van het energievraagstuk te schetsen: welke mogelijkheden zijn er om onze elektriciteitsvoorziening in de toekomst te vrijwaren en waar wil minister Demir voor Vlaanderen op inzetten?

Het niet afleveren van de vergunning voor de gascentrale in Vilvoorde doet partijen zoals Groen en Vooruit de term politieke sabotage in de mond nemen. Het moge duidelijk zijn dat de samenwerking tussen het Vlaamse en het federale niveau- dat net wil inzetten op gascentrales om de kernuitstap mogelijk te maken- voor verbetering vatbaar is. Aan politicoloog Dave Sinardet om de politieke spanningen te duiden. 

In zijn boek 'Wat loopt daar?' kijkt Midas Dekkers met de ogen van de bioloog- vakman naar de mensenrassen om hem heen. Ja, Dekkers vindt het woord ras niet beladen, tenminste als je het vanuit de biologie bekijkt. Evolutie, afstamming, hokjes denken: Midas Dekkers fileert.

De Afspraak Woensdag 10/11 45 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Nog 2 dagen beschikbaar

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Geen gascentrale
  2. Politieke sabotage?
  3. Mensenrassen

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.