Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Zouden coronapatiënten geen voorrang mogen krijgen?

Met de tweet 'Ik denk dat ik in het Sportpaleis ga opereren', zette Ilse Degreef, chirurg in het UZ Leuven, de zaken op scherp. Verschrikkelijk vindt ze het dat het Sportpaleis open kan blijven terwijl de ziekenhuizen op slot gaan. De chirurg roept op om naar het ziekenhuis te blijven komen, ook al is ze zelf genoodzaakt patiënten af te bellen. Hoe gaat de chirurg daar dagelijks mee om?

Vorige week moesten we nog koelbloedig zijn maar amper een paar dagen later roepen politici net het tegenovergestelde. Er wordt naar elkaar gewezen, de teststrategie wordt nog maar eens aangepast en morgen vindt het derde Overlegcomité in nog geen drie weken tijd plaats. Professor politicologie aan de UGent Carl De Vos analyseert het politieke spel.

Moraalfilosoof Patrick Loobuyck vraagt het zich luidop af: moeten coronapatiënten wel voorrang in de ziekenhuizen krijgen? En is het geen idee om te werken met een opkomstplicht: iedereen moet zich aanbieden voor vaccinatie en bij weigering krijgt men onmiddellijk de mogelijke consequenties van die keuze meegedeeld. Maar welke zijn die dan? Ethisch voer voor discussie.

De Afspraak Seizoen 2021 Aflevering 119 42 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Sportpaleis versus ziekenhuis
  2. Chaos in de politiek
  3. Niet op de De Afspraak
  4. Geen voorrang aan coronapatiënten

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.