Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Moet het parlement zich buigen over de verplichte vaccinatie?

Professor Lieven Annemans raadde gisteren via Twitter ouders aan goed na te denken over “de minimale baten en maximale risico’s” van het coronavaccin bij kinderen. Verschillende collega-wetenschappers verwijten Annemans foute informatie te verspreiden en weerlegden ondertussen zijn stelling. De universiteit van Gent distantieerde zich van de uitspraken van haar professor. Hoe breed kan het wetenschappelijk debat gevoerd worden? Waar ligt de grens tussen afwijken en het in twijfel trekken van de wetenschappelijke consensus en het verspreiden van foute informatie? We vragen het aan professor Johan Braeckman (UGent).

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke vindt dat het parlement zich moet buigen over de verplichte vaccinatie. Iemand die in dit debat ongetwijfeld op de voorgrond zal treden is Peter De Roover. De fractievoorzitter van de N-VA vindt al enkele maanden dat het parlement te weinig daadkracht kan en mag tonen tijdens de coronacrisis. Wat is het standpunt van de N-VA?

De Servische Novak Djokovic heeft gisteren dan wel gelijk gekregen van de rechter en mag in Australië blijven. Maar of hij volgende week ook effectief op het grandslamtoernooi Australian Open speelt, is nog niet zeker. De Australische regering kan nog altijd beslissen om zijn visum toch in te trekken. Wat vindt ex-tennisspeelster Dominique Monami van dit schouwpel?

De Afspraak Dinsdag 11/01 45 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua Beschikbaar tot donderdag 10/02

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Parlementair vaccinatiedebat
  2. Academische vrijheid?
  3. Niet op 'De Afspraak'
  4. No-vax Djokovic

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.