Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Is de omikronvariant een vloek of een zegen?

De energiefactuur stijgt al maanden en daar lijkt niet snel verandering in te komen. Wie nu een nieuw energiecontract afsluit, betaalt daarvoor gemiddeld 36 procent meer dan vorige maand. Ondertussen zijn alle politieke partijen het erover eens dat de overheid actie moet ondernemen om de prijs van de factuur te drukken. Minister van Energie Tinne Van der Straeten legt uit wat de volgende stappen zijn in dit dossier en of we binnenkort al een impact mogen verwachten.

Is de omikronvariant een vloek of een zegen? Marc Van Ranst lijkt alvast voorzichtig optimistisch en hoopt dat het coronavirus zich op termijn tot een vertrouwde seizoensgriep muteert. Benieuwd hoelang dat zal duren en of er nog andere varianten aankomen.

Met argusogen wordt er door de Europese leiders gekeken naar de Russisch-Oekraïense grens. Steekt Rusland met gewapende troepen de grens over, of gaat het zo een vaart niet lopen? Jonathan Holslag is bezorgd en legt uit wat Vladimir Poetin te winnen en te verliezen heeft bij een invasie in Oekraïne.
 

De Afspraak Donderdag 13/01 49 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua Beschikbaar tot zaterdag 12/02

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. De energiefactuur
  2. De omikronvariant
  3. Niet op 'De Afspraak'
  4. Het Russisch-Oekraïens conflict

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.