Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Is de piek van de vijfde golf echt in zicht?

Is de piek van de vijfde golf echt in zicht? Wat te denken van het zogenaamde broertje van Omikron, opgedoken in Denemarken? En wat met de quarantaineregels op de scholen? Viroloog Steven Van Gucht zet alle feiten en cijfers op een rij.  

Naar schatting een kwart van de kinderen zit met honger in de klas. Die harde realiteit wordt vaak zichtbaar in de brooddoos. Koude frieten, een handvol chips of zelfs niks: voor meer en meer kinderen is dat wat men noemt ‘lunch’. Aan de UGent wil men een onderzoek starten om zoveel mogelijke data over de lege brooddozen te verzamelen. Antwerps schepen voor Onderwijs en Jeugd Jinnih Beels (Vooruit) kent het probleem. De vraag is: wat moet er gebeuren om de lege brooddoos de wereld uit te krijgen?  

Het blijven moeilijke tijden voor Boris Johnson. Vandaag toonde hij zich strijdbaar in het Britse parlement, maar de druk om af te treden neemt toe. Een officieel onderzoek naar de feestjes in Downing Street hangt nu als een zwaard van Damocles boven zijn hoofd. Journaliste Veerle De Vos wikt en weegt de kansen van Johnson om aan de macht te kunnen blijven.

De Afspraak Woensdag 26/01 45 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Omikron en co
  2. Met honger in de klas
  3. Bye bye Boris?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.