Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

De helft van de Vlamingen zou een migrant nooit als echte Vlaming zien

Voor 55% van de Vlamingen is het nodig om hier geboren te zijn, vooraleer je een echte Vlaming of Belg bent. Dit is een van de opvallende conclusies die voortkomt uit ‘De Stemming’, een onderzoek georganiseerd door de UAntwerpen en de VUB in opdracht van de VRT en De Standaard. Benieuwd hoe Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) naar dit onderzoek kijkt.

In een nieuwe klimaatupdate waarschuwt de Verenigde Naties dat de aarde nog sneller kan opwarmen dan eerst gedacht. De kans wordt immers steeds groter dat het op de aarde nog voor 2027 gemiddeld 1,5 graad warmer wordt. Klimaatexpert Valerie Trouet verklaart dit cijfer en ook de laatste klimatologische tendensen.

Acteur en theatermaker Wim Opbrouck kreeg een tijdje geleden een complete black-out op het podium. Hij wist niet wat hem overkwam, schaamde zich ervoor en durfde er zelfs niet over te praten met zijn vrouw, vrienden en familie. Uiteindelijk zag hij zijn black-out onder ogen, en schreef hij dit in het kader van ‘Te Gek?!’ van zich af in ‘Hij wist het niet meer’.

De Afspraak Dinsdag 10/05 43 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua Beschikbaar tot donderdag 09/06

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Wanneer ben je een echte Vlaming?
  2. 1,5 graad warmer
  3. ‘Hij wist het niet meer’

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.