Ga meteen naar video
Meer van dit programma

De literaire wereld rouwt om auteur Jeroen Brouwers

Na meer dan 60 jaar schrijven overleed vandaag Jeroen Brouwers. Met Bezonken Rood, Geheime Kamers, Bittere Bloemen, Het Hout, Cliënt E Busken en vele andere romans en essays schreef hij een uitgebreid oeuvre bijeen. Een oeuvre dat hem tot één van de belangrijkste auteurs van het Nederlandse taalgebied. Tom Lanoye is onze gast.

Gisterenavond kreeg de documentairereeks Tegenwind de Publieksprijs van de Ultimas, de cultuurprijzen van de Vlaamse regering. In die reeks komen Vlaamse en Nederlandse critici van het coronabeleid aan het woord, al weerlegden factchecks al verschillende claims die in de reeks gemaakt werden. Stephanie D’Hose, Vlaams Parlementslid en lid van de commissie cultuur, vindt de prijs voor Tegenwind een fout signaal. Rik Torfs begrijpt de ophef niet.

Heerlijk weer is het, maar samen met die deugddoende zonnestralen, steekt ook droogte weer de kop op. Volgens bioloog en journalist Dirk Draulans kunnen we daar gelukkig met z'n allen iets aan doen. Het gras niet maaien bijvoorbeeld. Is het zo simpel?

De Afspraak Woensdag 11/05 44 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua Beschikbaar tot vrijdag 10/06

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Jeroen Brouwers (1940-2022)
  2. Tegenwind
  3. Niet op De Afspraak
  4. Niet maaien

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.