Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Wie Wouter Beke opvolgt als minister van Welzijn?

Wie Wouter Beke opvolgt als minister van Welzijn in de Vlaamse regering, dat is de vraag die vanavond beantwoord zal worden. Of die persoon uit Limburg zal komen en waarom het zo van belang lijkt te zijn dat de nieuwe minister uit dezelfde provincie als de oude komt, dat weet hoofdredacteur van Het Belang van Limburg Indra Dewitte.    

Finland en Zweden willen lid worden van de NAVO-club, Oekraïense soldaten naderen de Russische grens en Rusland zou de overwinning van Oekraïne op het Eurosongfestival beantwoord hebben met fosforbommen. Hoe zien oud- kolonel Roger Housen en CD&V- defensiespecialist Hendrik Bogaert de oorlog evolueren? Moet de NAVO ingaan op de vraag om uitbreiding of leidt dat enkel tot meer olie op het vuur?    

Volgens auteur en conferencier Bart Van Loo schreef Felix Timmermans in 1935 zijn strafste boek. In de nieuwe heruitgave van Boerenpsalm neemt Van Loo de inleiding voor zijn rekening. Vol lof voor de zintuigelijke taal van de Vlaamse meester probeert Van Loo ons te overtuigen van de relevantie van boer Wortel anno 2022.

De Afspraak Maandag 16/05 55 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Wie wordt de nieuwe minister van CD&V?
  2. Stand van de oorlog
  3. Boerenpsalm

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.