Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

In verschillende sectoren is men naarstig op zoek naar werkkrachten

Ongezien is de snelheid waarmee de globale ongelijkheid toeneemt, zo stelt Oxfam in haar nieuwste rapport 'Profiting from pain'. Het zijn de voedsel- en energiebedrijven die massaal veel winsten opstrijken terwijl de rest van de bevolking kreunt onder het dure leven, gaat het rapport verder. Eva Smets, directeur van Oxfam België, pleit dan ook voor een vermogensbelasting. VRTNWS-collega Stijn Vercruysse kon met eigen ogen zien wat de crisis voor een land als Somalië betekent: 1,4 miljoen kinderen zijn er extreem ondervoed, een rampzalige hongersnood dreigt en hulp lijkt ver weg.

Vandaag in het nieuws: tien treinen geschrapt wegens personeelstekort. Ook in andere sectoren, van de horeca tot de zorg, is men naarstig op zoek naar werkkrachten. Hoe groot het probleem is, hoe het te verklaren en vooral ook, hoe de krapte weg te werken: arbeidseconoom (UGent) Stijn Baert.

In ‘Bonaparte. Monoloog met demonen’ kruipt Stefaan Degand in de huid van de gelijknamige Franse keizer. Hij brengt een monoloog, geschreven door Tom Lanoye, in het kader van het ‘Antwerp Spring Festival’. In het verleden maakte hij al een uitstap naar de opera, en ook dit keer zal hij zingend op de bühne staan, met de muzikale ondersteuning van het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen.

De Afspraak Maandag 23/05 41 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Wereldwijde voedselcrisis
  2. Krap op de arbeidsmarkt
  3. ‘Bonaparte' met Stefaan Degand

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.