Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

België geeft het stoffelijk overschot van Patrice Lumumba terug aan Congo

61 jaar na de moord op Patrice Lumumba werden vandaag in het Egmontpaleis in Brussel de stoffelijke resten van de premier teruggegeven aan zijn nabestaanden. “Het is niet normaal dat het enige stoffelijke overschot zes decennia in Belgische handen bleef”, zei premier De Croo, die excuses aanbood in naam van ons land. Hoe groot is het belang van de teruggave? En waarom moesten de nabestaanden 61 jaar wachten? Politicologe Nadia Nsayi is onze gast.

Gedragsbioloog Frans de Waal schreef het boek ‘Anders, gender door de ogen van een primatoloog’.  Mannelijke en vrouwelijke chimpansees en bonobo’s verschillen van elkaar, maar ook bij hen bestaat zoiets als ‘genderdiversiteit’: niet elk dier is even makkelijk in een hokje te stoppen. Welke lessen kunnen we hieruit trekken voor de mens?

Het gaat Adil El Arbi en Bilall Fallah voor de wind. In 2020 veroverden ze Hollywood met de kaskraker ‘Bad Boys for life’. Twee weken geleden ging ook de veelbesproken reeks ‘Ms. Marvel’ van start: een serie met een moslimmeisje als heldin. Hoe kijkt Adil El Arbi terug naar de laatste drukke jaren, wat brengt de toekomst?

De Afspraak Maandag 20/06 44 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua Beschikbaar tot woensdag 20/07

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Terug naar Congo
  2. Anders
  3. Niet op De Afspraak
  4. Adil El Arbi

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.