Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

In binnen- en buitenland liggen grote vraagstukken rond energie op tafel

De oorlog in Oekraïne lijkt meer en meer stokken in de wielen te steken van een vlotte energietransitie. Na Duitsland laat nu ook Nederland kolencentrales harder draaien om eventuele gastekorten op te vangen. En ook over het al dan niet langer openhouden van (sommige) kerncentrales lijkt men maar niet uitgepraat te geraken. We vragen aan energie-expert Luc Pauwels en aan Europarlementslid Sara Matthieu (Groen) hoe zij de situatie inschatten.

Vernietigde eindtermen, lerarentekort, een daling van het niveau en een uitstroom van beginnende leerkrachten die nog nooit zo hoog is geweest. Het waren woelige weken voor het onderwijs. Onderwijsexpert Dirk Van Damme maakt de balans op en kijkt vooruit naar volgend schooljaar.

‘Rain Requiem’ is de nieuwste creatie van David Van Reybrouck en Jef Neve. Van Reybrouck schreef de tekst, Jef Neve dirigeert. Ze noemen het ‘helende muziek voor een planeet die beter verdient’ en ze dragen de compositie op aan de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Benieuwd of alles klaar is voor donderdag want dan gaat het stuk in première op het STROOM festival.

De Afspraak Dinsdag 21/06 46 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua Beschikbaar tot donderdag 21/07

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Koude winter?
  2. Het onderwijsrapport
  3. Niet op De Afspraak
  4. Rain Requiem

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.