Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

De Vivaldi-regering overlegt over de pensioenhervormingen

De zomer komt dichterbij, ook in de Wetstraat. Tegen 21 juli wil de Vivaldi-regering het zomerakkoord klaar hebben. Premier De Croo keert vroeger terug uit Madrid om met het kernkabinet te overleggen over de pensioenhervormingen. Er zijn nog heel wat politieke plooien glad te strijken… De onenigheid gaat vooral over de voorwaarden om een minimumpensioen te krijgen. Pensioenexperte Marjan Maes kijkt of de voorstellen die op tafel liggen ons pensioenstelsel beter gaan maken. Hoe groot zijn de kansen op een compromis volgens professor Dave Sinardet?

Mathieu Michel (MR), staatssecretaris van digitalisering, geeft vanavond zijn eerste interview in het Nederlands op Vlaamse televisie. Hij werkt aan een nieuwe app ter vervanging van 'itsme'. Deze app wordt gerund door de private sector, maar daar wil de overheid nu zelf een alternatief voor bieden. Wat is de rol van de overheid in privacy, gegevensbescherming en digitalisering? En hoe zorgt Michel ervoor dat iedereen mee is?

Voor het eerst in de geschiedenis van Noord-Ierland is Sinn Fein de grootste partij. Maar een nieuwe regering vormen lukt al twee maanden niet, want de protestanten liggen dwars. Peter Vandermeersch is CEO van de Ierse afdeling van Mediahuis. Hoe ziet hij de toekomst van het verdeelde eiland? Is de hereniging van Ierland een scenario waar we rekening mee moeten gaan houden?

De Afspraak Seizoen 2022 Aflevering 78 46 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Hervorming van de pensioenen
  2. itsme
  3. Niet op 'De Afspraak'
  4. Impasse in Noord-Ierland

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.